|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
są pyszne tylko zamiast cukru troszkę soli. A na słodko nie lubię ![]() Cytat:
chociaż raczej nie kupuję takich gotowych dań
|
||
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
chyba że Ignaś się zmęczy i pójdzie spać na najbliższy tydzień
|
|
#1413 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cz. 2
Cytat:
Cytat:
Byłam chrzczona 2 dni przed moimi pierwszymi urodzinami, bo rodzice czekali, aż wójek wróci zza granicy i będzie moim chrzestnym. Ja mam zamiar tego uniknąć Z resztą, u nas chrzciny będa pewnie bardzo szybko, zanim z kraju wybędziemy. Ale to kolejna rzecz, której na razie planować nie mągę ( na szczęście mam inne rzeczy, na których mogę się skupić)Cytat:
kaski: za studniówkę, bawcie się dobrze z Natalką ![]() Cytat:
Do takich celów trzebaby zastosować emulgator, tak mi się wydaje, wiec pewnie nie będzie Ci się chciało w to bawić. Ale jeśli tak, to tu mam fajny filmik o łączeniu składników na bazie oleju i wody w krem (oczywiście Czarszki ) :http://www.youtube.com/watch?v=46eRk3aKDuc Cytat:
już wystarczy, że od truskawek będę musiała odwracać wzrok :zly:Cytat:
nasz zakaz został przedłużony, mimo, że szyjka piękna Cytat:
ale zawsze możesz być pierwsza, która przez pawika będzie musiała powtarzać badanie Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bylam na glukozie. Dobrze że to tylko raz się robi. Wypilam i spoko. Pół godziny minęło i ledwo się doczlapalam do zabiegowego żeby się położyć...słabo mi było przez całe 1,5 godziny.. I jeszcze niedobrze w pewnym momencie mi się zrobiło
Bleh...nigdy więcej
|
|
|
|
#1415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dzieciątko jest już spore. Ja oglądałam filmiki z pierwszych kąpieli noworodków.. niektóre tak się drą że masakra, aż łza się w oku kręci ale na tym filmie np. http://www.youtube.com/watch?v=YWvPxP_Rl5Y malutka jest słodko spokojna i można nawet stwierdzić, że kąpiel jej się podoba Cytat:
te brita najbardziej mnie kuszą, chyba są najpopularniejsze.. tylko który wybrać ![]() myślałam też o dzbanku zelmer, vil pisała że go mają. Podoba mi się ze względu na zielony kolor, który nam pasuje do kuchni ![]() Cytat:
Mały podrośnie i sam zdecyduje czy chce być katolikiem i się ochrzcić. a może pogadajcie z jakimś spoko księdzem co On o tym myśli.. ![]() pierwsze słyszę..racuchy to ja jem na słodko i/albo z jabłkami |
|||
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1417 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi zrobiłyście smaka na te kluski na parze....mmmm.... z takim syropkiem truskawkowym mniam
Jutro małż bedzie szorował do biedry po zakupy, bo mi język do tyłka ucieknie. A tym czasem idę robić rybkę i fasolkę szparagową na parze.
|
|
|
|
#1418 |
|
Zadomowienie
|
http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,...266-19429.html
Pomijając tą sytuację, bo to wygląda na ewidentną patologię, ale jak zapatrujecie się na te "prawie 2 promile alkoholu" i zajmowanie się dzieckiem? Tak na chłopski rozum czasem wpadną znajomi, dzieci już śpią, faceci otworzą po piwie, dziewczyny naleją sobie po lampce wina, albo drinka. Wystarczy, że w tym momencie dziecko się obudzi, jakoś niefortunnie się huknie, szpital i nieszczęście społeczne gotowe.
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
hump braawa
mój mąż jak przykłada rękę mała siedzi jak mysz a tylko odsunie i wojuje... chyba czuje respekt co najwyżej widział jak brzuch podskakuje.
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- o właśnie zastanawiam się, czy mi wypisze teraz skierowanie czy dopiero za 2/3 tyg
|
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dawno nie piłam koktajlu ![]() ale dziś zjadłam mus truskawkowy z bolero ![]() Cytat:
![]() kurde... ![]() która to niedawno wrzuciła ten link o słodyczach w ciąży.. o cukrzycy ciążowej.. chyba będę musiała przystopować ze słodyczami (piszę to i właśnie zjadłam pół tabliczki czekolady z okienkiem)
|
||
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi rodzice opowiadali że jak byłam to spałam sobie grzecznie, a oni imprezowali na całego w pokoju obok. i nikt nie myślał, że coś może się stać. teraz jakby w takiej sytuacji wpadła policja to mieliby problemy.. ja tam nie zamierzam być abstynentką, bo będzie dziecko w pokoju obok. męża też nie będę do abstynencji zmuszać. wszystko oczywiście w ramach rozsądku
|
|
#1427 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uważaj bo jeszcze przyjadę do Twojej miejscowości, a że nie wiem gdzie dokładnie mieszkasz będę chodzić i wołać Nuna, Nuna Cytat:
![]() Dziewczyny, poradźcie mi. Jak nowy Warrior kosztuje 1150zł to za ile opłacałoby się wziąć używany od znajomej, zakładając że to wózek 2w1? Na allegro widziałam nawet w mojej okolicy 3w1 za 700zł. Nie wiem czy ta znajoma ma 2 czy 3 części, mnie to nosidełko nie interesuje bo jak dla mnie za mało bezpieczne do samochodu dla maluszka.
|
|
#1428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cz. 3
Cytat:
Poka, poka! Cytat:
![]() Cytat:
kalski: Cytat:
![]() Pokaż ciuszki! |
||||
|
|
|
#1429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam ochoootę na coś słodkiego... czekoladoweegoo ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to ja się zbieram do domu
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2013-02-12 o 17:29 |
||
|
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na allegro uzywane od 350zl do 750zl ale 3w1. zapytaj znajomej o jej cene, bedzie latwiej.ps. pytalam dzisiaj w tej hurtowni o foteliki i mowil, ze tako ma wszystkie certyfikaty i ze wedlug niego placi sie za marke maxi cosi, a foteliki niczym sie nie roznia. musimy podjechac do sklepu z innymi fotelikami i dokladniej im sie przyjrzec mam swietny fotelik z baza z graco i w ostatecznosci mozemy jego uzywac w samochodzie. zastanawiam sie nad tym tako, ale podoba mi sie opcja wpiecia w stelaz np. na zakupach. |
||
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
a jakieś byś poleciła? Bo tak przeglądam przeglądam i nie wiem.. A w sumie mieszka się w tej Warszawie i nigdzie nie chodzi..
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- z jednej strony jedno powinno być zawsze trzeźwe, żeby mogło zawieźć w razie co dziecko do szpitala.. z drugiej strony nie wyobrazam sobie, żeby przez kolejne 15 lat nie móc sie razem napic z męzulem chociażby po jednym piwie bo coś się stanie.. |
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem okazyjnie winko, ale przy dziecku nie mialabym odwagi. wystarczy glupia goraczka w nocy i moga byc problemy. zreszta ja zawsze mysle "do przodu", czasem az za bardzo wybiegam myslami co sie moze stac. i pozniej widze dzieciaki wypadajace mamuskom z wozka (kiedy one gadaja przez tel.), maluchy wkladajace palce miedzy drzwi i inne takie sytuacje. brrr.
|
|
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do fotelików też tak słyszałam, mój tata (maniak bezpieczeństwa) też uważał że wystarczy, ale zobacz sobie boki tego fotelika na wysokości główki, bo to one mają utrzymać dziecko w razie co. Obawiam się, że te z Tako mają za niskie boki w razie uderzenia z boku jak dziecko troszkę do przodu się wychyli, maxi cosi ma ok 3cm wyższe, a cybex jeszcze wyższe niż maxi cosi. Wychodzi na to, że na Hożej najtaniej można kupić? Zastanawiam się ewentualnie nad nówką Alive bo lekki, a na Hożej był za 1400 czyli tylko troszkę więcej niż Lupo a wagowo to samo. Następnym razem muszę wziąć tatę do tej hurtowni żeby zerknął od strony wytrzymałości. Na dużej gondoli mi nie zależy, bardziej na spacerówce.
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
może któraś będzie chciała 8zł kup teraz. Tylko najlepiej poprosić o więcej zdjęć http://allegro.pl/super-zestaw-18-ci...024765221.html
|
|
|
|
#1437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widzisz mowilam, teraz ciemne pieczywko chudziutka szyneczka i bedzie dobrze Cytat:
|
|
#1438 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale ważne, że reszta ok ![]() Cytat:
![]() oglądaliśmy sobie z mężem ostatnio płytkę Zawitkowskiego "co nieco o rozwoju dziecka" - bardzo fajnie pokazane, jak się maleństwo obraca, co dla mnie jest czarną magią jak znajomi dawali mi dzieci na ręce (takie maleńkie) to w ogóle nie wiedziałam "jak to działa" i potrafiłam tylko w jednej pozycji utrzymać dlatego tego się w sumie boję najbardziej. mąż najpierw marudził, że tam jakieś dziwne metody są pokazane, że do wszystkiego typu zmiana pieluchy czy ubieranie dziecko się obraca na boki, ale potem doszliśmy do tego że to jest metoda żeby dziecko się szybciej rozwijało i nabierało większej sprawności mięśni. btw ... czy jak przypadkiem nie podtrzymam dziecku główki to mogę mu uszkodzić kręgosłup?
|
||||
|
|
|
#1439 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
dla chłopca cały zestaw WARTO http://allegro.pl/zestaw-paka-body-p...008387797.html tylko jeszcze 5 godz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

mi się racuchy kojarzą z czymś na słodko, takie drożdżowe z kiełbaską?

Byłam chrzczona 2 dni przed moimi pierwszymi urodzinami, bo rodzice czekali, aż wójek wróci zza granicy i będzie moim chrzestnym. Ja mam zamiar tego uniknąć
( na szczęście mam inne rzeczy, na których mogę się skupić)

kaski: za studniówkę, bawcie się dobrze z Natalką
już wystarczy, że od truskawek będę musiała odwracać wzrok :zly:
ale zawsze możesz być pierwsza, która przez pawika będzie musiała powtarzać badanie 

pierwsze słyszę..
Jutro małż bedzie szorował do biedry po zakupy, bo mi język do tyłka ucieknie. A tym czasem idę robić rybkę i fasolkę szparagową na parze.

mój mąż jak przykłada rękę mała siedzi jak mysz a tylko odsunie i wojuje... chyba czuje respekt

(piszę to i właśnie zjadłam pół tabliczki czekolady z okienkiem)

do tego czasu chyba będę się posiłkować Internetem co do diety... Poza tym bez zmian, dalej mam brać fenoterol i ispotin, dalej zwolnienie (ale wreszcie ginka sama to zaproponowała