Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 15:33   #1411
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
racuchy z kiełbaską mi się racuchy kojarzą z czymś na słodko, takie drożdżowe z kiełbaską?
tak tak są pyszne tylko zamiast cukru troszkę soli. A na słodko nie lubię

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Skład: mąka pszenna 60%, woda, cukier, olej rzepakowy, drożdże, mleko w proszku, sól. A cena chyba 2,99zł
to może kupię bo mi się nie chce robić chociaż raczej nie kupuję takich gotowych dań
Stary 2013-02-12, 15:35   #1412
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Zapraszam do mnie! A właśnie, zapomniałam się pochwalić, że przedwczoraj u nas też były takie akcje. Młody szalał, że czasami leżałam i tylko "ała" takie niekontrolowane. No i małż pierwszy raz poczuł dzidziolka. Pół godziny to do niego docierało.
no to ciekawe czy mój mąż też dziś poczuje chyba że Ignaś się zmęczy i pójdzie spać na najbliższy tydzień
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:36   #1413
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cz. 2

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Aaaaa i wygrałam wczoraj kilka aukcji u jednego sprzedawcy ale takie większe rzeczy. Bo dla dzieciaczka na 0-3 m-cy mam sporo rzeczy, na 3-6 m-cy mam bardzo mało a 6-9 to praktycznie nic. A teraz warto kupować zimowe ciuszki bo są tanie.

Wylicytowałam:
4 bluzki z krótki rękawem za 10,49 zł rozmiar 74
2 pary leginsów za 3,5 zł rozmiar 0-3 m-cy
spodnie dżinsowe za 2,25 zł 3-6 m-cy
spodnie dzinsowe za 4,99 6-9 m-cy
czyli za 8 ciuszków wyszło jakieś 21 zł + przesyłka (pewnie z 8 zł, czekam na info).
Świetne rzeczy, szczególnie bluzeczki z pszczółkami

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Co do chrztu i wieku dzieciaczka[/B] -
u mnie w rodzinie robi się szybko chrzest - jak maluszek ma 3,4 miesiące. Głównie dlatego, że całą mszę prześpi i jest spokój.. Z kolei u TŻta sie chrzci późno, jak ma rok albo 1,5.. Ja bym wolala w miarę szybko.. Bo nie chciałabym biegać za dzieckiem po kościele i go wyciągać spod ławki bo ksiądz go chce polać wodą
Za mną tak biegali Byłam chrzczona 2 dni przed moimi pierwszymi urodzinami, bo rodzice czekali, aż wójek wróci zza granicy i będzie moim chrzestnym. Ja mam zamiar tego uniknąć Z resztą, u nas chrzciny będa pewnie bardzo szybko, zanim z kraju wybędziemy. Ale to kolejna rzecz, której na razie planować nie mągę ( na szczęście mam inne rzeczy, na których mogę się skupić)

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
hej
z Natalką dziś mamy studniówke
i jeszcze dziś wizyta więc powinnam zobaczyć moją kruszynke kochaną
kaski: za studniówkę, bawcie się dobrze z Natalką

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Zmieszałam sobie olejek i krem nawilżający do ciała w słoiczku i się nie zrobiła jednolita masa. To była temperatura pokojowa, może podgrzać, albo jeszcze dłużej mieszać? Jak postało to się rozwarstwiło na nowo ...
Wydaje mi się, że balsam pewnie jest na bazie wody i z olejami się nie połączy. Może to działać w zagłębieniu dłoni, ale na większą ilość pewnie nie.
Do takich celów trzebaby zastosować emulgator, tak mi się wydaje, wiec pewnie nie będzie Ci się chciało w to bawić. Ale jeśli tak, to tu mam fajny filmik o łączeniu składników na bazie oleju i wody w krem (oczywiście Czarszki ) :
http://www.youtube.com/watch?v=46eRk3aKDuc

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja uwielbiam barszczyk ukraiński i botwinkę w lecie pewnie będę miała różowe mleko od botwinki
Botwinka to moja miłość (na równi z mięsem, tylko szkoda, że mniej dostępna). Mam nadzieję, że nic nie stoi na przeszkodzie by jeść ją w okresie karmienia już wystarczy, że od truskawek będę musiała odwracać wzrok :zly:

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
młodość, piękno i seks to będzie temat przewodni mojego lata a jeszcze jak botwinka ma to podrasować to łoooooojuż tak bym chciała normalnie się poseksić
Ja bym chciała w ogóle nasz zakaz został przedłużony, mimo, że szyjka piękna

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Muszę zrobić glukozę a nie mogę się zebrać.
Pójdę chyba w piatek
Jeszcze żadna z Was jej nie wyhaftowała to pewnie ja bedę pierwsza
Mi się zdarzyło ale zawsze możesz być pierwsza, która przez pawika będzie musiała powtarzać badanie Czego wcale Ci nie życzę

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
ja dlatego chodzę na pedikiur i mam na stopach zrobiony hybrydowy. Ale stopy mam okropne przesuszone bo nie mam siły już smarować, ciężko się schylić. A na łapach już od tygodnia przez te choroby mam niepomalowane i wyglądam obrzydliwie. Nie cierpię mieć niepomalowanych.
Mi co wieczór smaruje i masuje stópki TŻik
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:38   #1414
Aaś
Zakorzenienie

Dziewczyny bylam na glukozie. Dobrze że to tylko raz się robi. Wypilam i spoko. Pół godziny minęło i ledwo się doczlapalam do zabiegowego żeby się położyć...słabo mi było przez całe 1,5 godziny.. I jeszcze niedobrze w pewnym momencie mi się zrobiło
Bleh...nigdy więcej
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:38   #1415
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam na razie taki filmik Zawitkowskiego. Jak to wszystko pięknie wygląda.

http://www.youtube.com/watch?v=n6kKcsut83A
jak to pięknie wygląda
ale dzieciątko jest już spore. Ja oglądałam filmiki z pierwszych kąpieli noworodków.. niektóre tak się drą że masakra, aż łza się w oku kręci
ale na tym filmie np. http://www.youtube.com/watch?v=YWvPxP_Rl5Y
malutka jest słodko spokojna i można nawet stwierdzić, że kąpiel jej się podoba

Cytat:
ja mam firmy brita i jestem z niego bardzo zadowolona. Filtry kupuję przeważnie na promocji kilka sztuk na raz (np. 3-4) i wychodzą 15 zł za jeden. Bo normalnie to u mnie jeden jest za 21 zł. No i każdy filtr trzymam 5 tyg a nie 4
dzięki
te brita najbardziej mnie kuszą, chyba są najpopularniejsze.. tylko który wybrać
myślałam też o dzbanku zelmer, vil pisała że go mają. Podoba mi się ze względu na zielony kolor, który nam pasuje do kuchni

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
zdania są podzielone obydwoje jesteśmy ateistami, ale TŻ chce ochrzcić żeby dzieciaki młodemu nie dokuczały. Ja z drugiej strony uważam, że to hipokryzja i z nietolerancją trzeba walczyć no i w sumie nie wiemy
jeśli nie wierzycie w Boga i nie chodzicie do Kościoła to bezsensu chrzcić maluszka. Chrzcząc dziecko rodzice i chrzestni zobowiązują się do wychowania w wierze Kościoła.. a Wy przecież tego nie zrobicie więc ja bym na waszym miejscu sobie odpuściła.
Mały podrośnie i sam zdecyduje czy chce być katolikiem i się ochrzcić.
a może pogadajcie z jakimś spoko księdzem co On o tym myśli..

Cytat:
racuchy z kiełbaską
pierwsze słyszę..
racuchy to ja jem na słodko i/albo z jabłkami

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:40   #1416
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak są pyszne tylko zamiast cukru troszkę soli. A na słodko nie lubię
hmm zaintrygowałaś mnie, będę musiała spróbować. mężowi mojemu podejdzie pewnie bardziej niż na słodko

Cytat:
Napisane przez anoxee
Ale tam to same mięcho mam
to ja mam jeszcze jakieś pierogi/uszka, frytki, sajgonki. po weekendzie zamroziłam trochę krokietów, więc też czekają na swoją kolej. zawsze coś się znajdzie na czarną godzinę
Stary 2013-02-12, 15:41   #1417
angie83
Raczkowanie

Ale mi zrobiłyście smaka na te kluski na parze....mmmm.... z takim syropkiem truskawkowym mniam Jutro małż bedzie szorował do biedry po zakupy, bo mi język do tyłka ucieknie. A tym czasem idę robić rybkę i fasolkę szparagową na parze.
Stary 2013-02-12, 15:42   #1418
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,...266-19429.html

Pomijając tą sytuację, bo to wygląda na ewidentną patologię, ale jak zapatrujecie się na te "prawie 2 promile alkoholu" i zajmowanie się dzieckiem?

Tak na chłopski rozum czasem wpadną znajomi, dzieci już śpią, faceci otworzą po piwie, dziewczyny naleją sobie po lampce wina, albo drinka. Wystarczy, że w tym momencie dziecko się obudzi, jakoś niefortunnie się huknie, szpital i nieszczęście społeczne gotowe.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:42   #1419
nuna2
Zakorzenienie

hump braawa mój mąż jak przykłada rękę mała siedzi jak mysz a tylko odsunie i wojuje... chyba czuje respekt co najwyżej widział jak brzuch podskakuje.
Stary 2013-02-12, 15:44   #1420
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Pomijając tą sytuację, bo to wygląda na ewidentną patologię, ale jak zapatrujecie się na te "prawie 2 promile alkoholu" i zajmowanie się dzieckiem?

Tak na chłopski rozum czasem wpadną znajomi, dzieci już śpią, faceci otworzą po piwie, dziewczyny naleją sobie po lampce wina, albo drinka. Wystarczy, że w tym momencie dziecko się obudzi, jakoś niefortunnie się huknie, szpital i nieszczęście społeczne gotowe.
Niestety ale zawsze któreś będzie musiało sobie odmówić, nie wyobrażam sobie, że przy dziecku oboje jesteśmy wypici

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:46   #1421
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

według mnie we wszystkim trzeba znaleźć dystans... bo jednak czasem zdarzą się imprezki... kieliszek wina-owszem ale kieliszek. i po kieliszku nie nadmucha się jednak 2 promili
Stary 2013-02-12, 15:47   #1422
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
...słabo mi było przez całe 1,5 godziny.. I jeszcze niedobrze w pewnym momencie mi się zrobiło
oj biedna
Stary 2013-02-12, 15:47   #1423
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny bylam na glukozie. Dobrze że to tylko raz się robi. Wypilam i spoko. Pół godziny minęło i ledwo się doczlapalam do zabiegowego żeby się położyć...słabo mi było przez całe 1,5 godziny.. I jeszcze niedobrze w pewnym momencie mi się zrobiło
Bleh...nigdy więcej
ja pójdę pewnie za 5-6 tygodni. na razie wypieram tą myśl z umysłu
Stary 2013-02-12, 15:49   #1424
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Niestety ale zawsze któreś będzie musiało sobie odmówić, nie wyobrażam sobie, że przy dziecku oboje jesteśmy wypici
u nas zawsze jest ktoś trzeźwy POza tym mój mąż jest nie pijący. Raz na trylion wypije lampkę wina albo szklankę piwa na imprezie

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
ja pójdę pewnie za 5-6 tygodni. na razie wypieram tą myśl z umysłu
o właśnie zastanawiam się, czy mi wypisze teraz skierowanie czy dopiero za 2/3 tyg
Stary 2013-02-12, 15:54   #1425
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
po raz pierwszy czuję jak młody bryka i szaleje, a jak rękę położę na brzuchu to kopie. rewelacja chyba mu się tych kluch zachciało

Cytat:
Ja mam koktajl jeszcze od wczoraj
dawno nie piłam koktajlu
ale dziś zjadłam mus truskawkowy z bolero

Cytat:
Bleh...nigdy więcej
dałaś radę

kurde...
która to niedawno wrzuciła ten link o słodyczach w ciąży.. o cukrzycy ciążowej..
chyba będę musiała przystopować ze słodyczami (piszę to i właśnie zjadłam pół tabliczki czekolady z okienkiem)

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:54   #1426
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

to akurat patologia, bo dziecko było ewidentnie zaniedbane.

ale mi rodzice opowiadali że jak byłam to spałam sobie grzecznie, a oni imprezowali na całego w pokoju obok. i nikt nie myślał, że coś może się stać. teraz jakby w takiej sytuacji wpadła policja to mieliby problemy..

ja tam nie zamierzam być abstynentką, bo będzie dziecko w pokoju obok. męża też nie będę do abstynencji zmuszać. wszystko oczywiście w ramach rozsądku
Stary 2013-02-12, 15:56   #1427
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
bylismy w hurtowni, saaaaaame wozki tako, mnostwo poogladalam i jeszcze bardziej jestem "na tak" dla tako perso.
ogolnie wszystkie te wozki sa bardzo podobne,
A gdzie dokładnie byłaś?
Cytat:
a wieksze dziecko to juz pewnie bedziemy wsadzac do brodzika i niech sie chlapie ile chce :P
Nie mam brodzika, mamy tylko wannę, taką tradycyjną.
Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
wiesz co ona ogólnie jest duża ta wanienka. Nie wiem do czego porównać to bym zdjęcie zrobiła...
Ja pamiętam z moich zdjęć dziecięcych, czy kuzyna, że jak już dziecko duże to się fajnie kładzie i tapla w wanience, a tutaj się nie da położyć, duże dziecko tylko siedzi bo jest ta podpórka.
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kto się pisze na serniczek?? i może lekka kawka do tego??
Uważaj bo jeszcze przyjadę do Twojej miejscowości, a że nie wiem gdzie dokładnie mieszkasz będę chodzić i wołać Nuna, Nuna
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że balsam pewnie jest na bazie wody i z olejami się nie połączy. Może to działać w zagłębieniu dłoni, ale na większą ilość pewnie nie.
Do takich celów trzebaby zastosować emulgator, tak mi się wydaje, wiec pewnie nie będzie Ci się chciało w to bawić. Ale jeśli tak, to tu mam fajny filmik o łączeniu składników na bazie oleju i wody w krem (oczywiście Czarszki ) :
http://www.youtube.com/watch?v=46eRk3aKDuc
Oglądałam jakiś filmik i ona dodawała emulgator, czy jakoś tak. Zastanawiam się, czy jakbym kupiła masło do ciała to by się połączyło z olejkiem czy nie, bez innych dodatków

Dziewczyny, poradźcie mi. Jak nowy Warrior kosztuje 1150zł to za ile opłacałoby się wziąć używany od znajomej, zakładając że to wózek 2w1? Na allegro widziałam nawet w mojej okolicy 3w1 za 700zł. Nie wiem czy ta znajoma ma 2 czy 3 części, mnie to nosidełko nie interesuje bo jak dla mnie za mało bezpieczne do samochodu dla maluszka.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:57   #1428
Ashyshqa
Zakorzenienie

cz. 3

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość

a ja mam pytanie bo zastanawiam się nad tym wiadrem do mycia ale:
po pierwsze - czy można tam tak sadzać pionowo noworodka od razu bez szkód dla jego kręgosłupa? przecież tam wody jest mało i ona nie wypiera ciała na tyle, że jest prawie bez ciężaru?
po drugie - czy z takiego wiadra dziecko za szybko nie wyrasta tj. przestaje się mieścić? no bo nie chce kupować, a potem i tak kupować wanienkę, bo dziecko mi zacznie w nim utykać...
Moi znajomi myją tak odkąd tylko pępek odpadł, ale wydaje mi się, że posłuży takie wiadro do 6-7 m-ca bo dziecko wyrośnie. Ale ja i tak chcę, pozycja dużo lepsza dla maluszka, łatwiej mu się z kąpielą oswoić dzięki temu

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
wlasnie przyszedl mi lezaczek yuupiii
Poka, poka!

Cytat:
Może bym poszła do muzeum, albo do galerii sztuki.. Nigdy czasu na to nie miałam.. a teraz mam czasu co niemiara
Ja bardzo lubię muzea i galerie poszłabym z Tobą, gdybym mogła

Cytat:
Cześć Dziewczyny !!!
Przyszła mi dziś paka 38 ciuszków za 27 zł Jakiegoś szału disneya nie ma ale jestem strasznie zadowolona widzę że rozmawiacie o wanienkach. My mamy już kupioną anatomiczną tega. Chyba o bakteriach nie ma mowy całość jest z plastiku
kalski:
Cytat:
Muszę się wam jeszcze pochwalić że wyniki badań mam już dużo dużo lepsze wszystko prócz hemoglobiny w normie tylko białko mam na poziomie 5,6 ..

Pokaż ciuszki!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:58   #1429
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
dawno nie piłam koktajlu
ale dziś zjadłam mus truskawkowy z bolero

kurde...
która to niedawno wrzuciła ten link o słodyczach w ciąży.. o cukrzycy ciążowej..
chyba będę musiała przystopować ze słodyczami (piszę to i właśnie zjadłam pół tabliczki czekolady z okienkiem)
o, też czasem go kupowałam

mam ochoootę na coś słodkiego... czekoladoweegoo
Cytat:

ale mi rodzice opowiadali że jak byłam to spałam sobie grzecznie, a oni imprezowali na całego w pokoju obok. i nikt nie myślał, że coś może się stać. teraz jakby w takiej sytuacji wpadła policja to mieliby problemy..

ja tam nie zamierzam być abstynentką, bo będzie dziecko w pokoju obok. męża też nie będę do abstynencji zmuszać. wszystko oczywiście w ramach rozsądku
tylko najgorsze jest to, że wypijecie sobie po piwie, coś faktycznie się zdarzy i będzie trzeba jechać na pogotowie... pojedziesz a tam lekarz Cię poczuje i możesz mieć problemy mimo, że jesteś trzeźwa

Stary 2013-02-12, 16:03   #1430
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Uważaj bo jeszcze przyjadę do Twojej miejscowości, a że nie wiem gdzie dokładnie mieszkasz będę chodzić i wołać Nuna, Nuna

Cytat:
tylko najgorsze jest to, że wypijecie sobie po piwie, coś faktycznie się zdarzy i będzie trzeba jechać na pogotowie... pojedziesz a tam lekarz Cię poczuje i możesz mieć problemy mimo, że jesteś trzeźwa
myślę że po piwie/kieliszku wina nie będzie chryi. a jak coś to do szpitala 15 minut spacerem, po drodze do moich rodziców i będzie dobrze

to ja się zbieram do domu

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2013-02-12 o 17:29
Stary 2013-02-12, 16:07   #1431
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie dokładnie byłaś?

na Hożej w tej hurtowni, ktora polecalyscie (z wozkami w namiociku ) http://www.owd.net.pl ceny nizsze niz u producenta.
Cytat:
Dziewczyny, poradźcie mi. Jak nowy Warrior kosztuje 1150zł to za ile opłacałoby się wziąć używany od znajomej, zakładając że to wózek 2w1? Na allegro widziałam nawet w mojej okolicy 3w1 za 700zł. Nie wiem czy ta znajoma ma 2 czy 3 części, mnie to nosidełko nie interesuje bo jak dla mnie za mało bezpieczne do samochodu dla maluszka.
u tego goscia Warrior kosztowal 1300, ale juz z fotelikiem i wszystkimi bajerami. cena producenta 1475zl http://www.tako.net.pl/index.php?act...arch_pk&kat=79

na allegro uzywane od 350zl do 750zl ale 3w1. zapytaj znajomej o jej cene, bedzie latwiej.

ps. pytalam dzisiaj w tej hurtowni o foteliki i mowil, ze tako ma wszystkie certyfikaty i ze wedlug niego placi sie za marke maxi cosi, a foteliki niczym sie nie roznia. musimy podjechac do sklepu z innymi fotelikami i dokladniej im sie przyjrzec
mam swietny fotelik z baza z graco i w ostatecznosci mozemy jego uzywac w samochodzie. zastanawiam sie nad tym tako, ale podoba mi sie opcja wpiecia w stelaz np. na zakupach.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 16:10   #1432
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bardzo lubię muzea i galerie poszłabym z Tobą, gdybym mogła
a jakieś byś poleciła? Bo tak przeglądam przeglądam i nie wiem.. A w sumie mieszka się w tej Warszawie i nigdzie nie chodzi..

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
z jednej strony jedno powinno być zawsze trzeźwe, żeby mogło zawieźć w razie co dziecko do szpitala.. z drugiej strony nie wyobrazam sobie, żeby przez kolejne 15 lat nie móc sie razem napic z męzulem chociażby po jednym piwie bo coś się stanie..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 16:11   #1433
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie lubie i nie pije, wiec problem z glowy czasem okazyjnie winko, ale przy dziecku nie mialabym odwagi. wystarczy glupia goraczka w nocy i moga byc problemy. zreszta ja zawsze mysle "do przodu", czasem az za bardzo wybiegam myslami co sie moze stac. i pozniej widze dzieciaki wypadajace mamuskom z wozka (kiedy one gadaja przez tel.), maluchy wkladajace palce miedzy drzwi i inne takie sytuacje. brrr.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 16:11   #1434
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
z jednej strony jedno powinno być zawsze trzeźwe, żeby mogło zawieźć w razie co dziecko do szpitala.. z drugiej strony nie wyobrazam sobie, żeby przez kolejne 15 lat nie móc sie razem napic z męzulem chociażby po jednym piwie bo coś się stanie..
będzie trzeba znaleźć jakiś złoty środek

Stary 2013-02-12, 16:13   #1435
xal
Zakorzenienie

Cytat:
na allegro uzywane od 350zl do 750zl ale 3w1. zapytaj znajomej o jej cene, bedzie latwiej.

ps. pytalam dzisiaj w tej hurtowni o foteliki i mowil, ze tako ma wszystkie certyfikaty i ze wedlug niego placi sie za marke maxi cosi, a foteliki niczym sie nie roznia. musimy podjechac do sklepu z innymi fotelikami i dokladniej im sie przyjrzec
mam swietny fotelik z baza z graco i w ostatecznosci mozemy jego uzywac w samochodzie. zastanawiam sie nad tym tako, ale podoba mi sie opcja wpiecia w stelaz np. na zakupach.
Zapytam, ale jak mi ciocia napisała maila "Cena poniżej 1000 zł" to ja myślę, że ta znajoma czeka na moją propozycję i może dużo chcieć. Wydaje mi się, że za połowę ceny kupię, drożej nie.

Co do fotelików też tak słyszałam, mój tata (maniak bezpieczeństwa) też uważał że wystarczy, ale zobacz sobie boki tego fotelika na wysokości główki, bo to one mają utrzymać dziecko w razie co. Obawiam się, że te z Tako mają za niskie boki w razie uderzenia z boku jak dziecko troszkę do przodu się wychyli, maxi cosi ma ok 3cm wyższe, a cybex jeszcze wyższe niż maxi cosi.

Wychodzi na to, że na Hożej najtaniej można kupić? Zastanawiam się ewentualnie nad nówką Alive bo lekki, a na Hożej był za 1400 czyli tylko troszkę więcej niż Lupo a wagowo to samo. Następnym razem muszę wziąć tatę do tej hurtowni żeby zerknął od strony wytrzymałości. Na dużej gondoli mi nie zależy, bardziej na spacerówce.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 16:17   #1436
sharpnowaja
Zakorzenienie

może któraś będzie chciała 8zł kup teraz. Tylko najlepiej poprosić o więcej zdjęć http://allegro.pl/super-zestaw-18-ci...024765221.html
Stary 2013-02-12, 16:18   #1437
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć moje drogie,
Dopiero wróciliśmy do domu bo TŻ wyciągnął mnie do CH po wizycie
Co do mojej cukrzycy domniemanej, to mam rzeczywiście jakąś lekką jej postać, którą najprawdopodobniej da się ujarzmić dietą. Zapisałam się do poradni diabetologicznej na Karowej, ale dopiero na 22 lutego do tego czasu chyba będę się posiłkować Internetem co do diety... Poza tym bez zmian, dalej mam brać fenoterol i ispotin, dalej zwolnienie (ale wreszcie ginka sama to zaproponowała ), a kontrole od teraz co 2 tygodnie

Lecę Was nadrabiać
a widzisz mowilam, teraz ciemne pieczywko chudziutka szyneczka i bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Ciężko jest się oprzeć słodyczom, ale trzeba zachować umiar. Jak masz wielka ochotę to zjedz sobie kisiel, albo gorzka czekoladę. Możesz też porcjować sobie dawkę cukru np. deser na II sniadanie i podwieczorek i się tego trzymać. Poczytaj sobie jak masz ochotę.
http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/...la-dwojga.html

Pochwal się, pochwal!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fisher-price-lezaczek-cuda-oceanu-t2806_1032310_2.jpg (22,3 KB, 8 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 16:19   #1438
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
zdania są podzielone obydwoje jesteśmy ateistami, ale TŻ chce ochrzcić żeby dzieciaki młodemu nie dokuczały. Ja z drugiej strony uważam, że to hipokryzja i z nietolerancją trzeba walczyć no i w sumie nie wiemy
u nas podobnie z tym że ochrzcimy dziecko, bo uważamy oboje że robimy to dla niego, a nie dla siebie - różnie potem może być w szkole itp. i nawet mam plan raz na jakiś czas do kościoła dziecko zabierać, żeby nie było "poszkodowane". a jak dorośnie, sam wybierze

Cytat:
Ja chciałam zwykłą wanienkę i bez gąbek czy podkładek, bo tak stwierdziliśmy, że niepotrzebne. No i wczoraj pokazałam męzowi tą anatomiczną na allegro co tu któraś wkleiła link i zaczął się zastanawiać czy nie lepsza. Ja się obawiam, że jak dziecko urośnie to będzie tylko siedzieć a nie leżeć, więc jeszcze temat otwarty.
W ogóle mężuś się wczoraj dowiedział, że to on będzie kąpać maluszka pokazałam mu że ja mam takie małe dłonie, a on takie duże, pewne męskie stwierdził, że pewnie będę kapać jak on jeszcze będzie w pracy, coś czuję że po porodzie zapisze się na permanentne nadgodziny
dwie pary znajomych mających dzieci mówili, że lepsze takie proste, nie anatomiczne ... ale nie pamiętam dlaczego

Cytat:
Cześć moje drogie,
Dopiero wróciliśmy do domu bo TŻ wyciągnął mnie do CH po wizycie
Co do mojej cukrzycy domniemanej, to mam rzeczywiście jakąś lekką jej postać, którą najprawdopodobniej da się ujarzmić dietą. Zapisałam się do poradni diabetologicznej na Karowej, ale dopiero na 22 lutego do tego czasu chyba będę się posiłkować Internetem co do diety... Poza tym bez zmian, dalej mam brać fenoterol i ispotin, dalej zwolnienie (ale wreszcie ginka sama to zaproponowała ), a kontrole od teraz co 2 tygodnie
do 22 już niedługo, w necie też dużo znajdziesz na ten temat ale ważne, że reszta ok

Cytat:
Ash, masz skierowanie do diabetologa? kolejki pewnie sa wszedzie...ale ja jak szukalam endokrynologa to uslyszalam, ze kontraktow nie ma juz do konca roku. rodzinny wpisal mi na skierowaniu PILNE- CIAZA. w poradni poprosilam kierownika i przedstawilam sytuacje. termin dostalam nastepnego dnia. moze Ty tez sprobuje w ten sposob? trzeba wykorzystac "brzuch", zeby ten chory system zdrowia jakos obejsc. niby 22 lutego to nie jakis odlegly termin, ale jednak prawie 2 tyg. z biopsja bylo podobnie. lekarz przy mnie dzwonil do babki pobierajacej i prosil o przyjecie nastepnego dnia pozniej juz w trakcie babka stwierdzila, ze gdyby wiedziala, ze 3 guzki to by sie nie zgodzila na "wcisniecie poza kolejka". (a i tak wziela probke tylko z 1...)
jak mi wyszły złe wyniki badań, lekarz na trzech skierowaniach napisał mi że "pilne" - u jednego specjalisty nie było w ogóle miejsc, kazali mi iść prywatnie, a u dwóch innych "pilne" to było za jakiś miesiąc

oglądaliśmy sobie z mężem ostatnio płytkę Zawitkowskiego "co nieco o rozwoju dziecka" - bardzo fajnie pokazane, jak się maleństwo obraca, co dla mnie jest czarną magią jak znajomi dawali mi dzieci na ręce (takie maleńkie) to w ogóle nie wiedziałam "jak to działa" i potrafiłam tylko w jednej pozycji utrzymać dlatego tego się w sumie boję najbardziej. mąż najpierw marudził, że tam jakieś dziwne metody są pokazane, że do wszystkiego typu zmiana pieluchy czy ubieranie dziecko się obraca na boki, ale potem doszliśmy do tego że to jest metoda żeby dziecko się szybciej rozwijało i nabierało większej sprawności mięśni.
btw ... czy jak przypadkiem nie podtrzymam dziecku główki to mogę mu uszkodzić kręgosłup?

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 16:20   #1439
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
wzięłam się za angielski

Justyna G
my też piliśmy kranówe i czysta bo nigdy nam jakieś bakterie/pasożyty nie wyszły ale już od dłuższego czasu jadę na mineralnej szkoda , że gazowanej
ja zawsze piłam niegazowaną, ale od momentu jak zaszłam w pierwszą ciążę już tylko gazowaną. Ciekawe czemu?? normalnie nie mogłam przełknąć niegazowanej wody i już

Cytat:
nie dziwię ci się, że macie dylemat, żyjąc w społeczeństwie, w którym zdecydowana większośc to katolicy, lub za takich się uważają. Macie jeszcze czas, wszystko sobie jeszcze przemyślicie

Cytat:

Cytat:

mam podobne zdanie jak humpback, nie wyobrażam sobie nie wypić lampy wina lub piwa, po całym dniu spędzonym z dziećmi, które włażą ci na głowę. W wakacje często też robiliśmy grille na ogródku i oboje piliśmy, oczywiście nie mówię o uchlaniu się, ale zawsze przecież w towarzystwie znajdzie się ktoś, kto nie pije. A wypadek dziecka podczas takiej sytuacji to prawdopodobieństwo baardzo małe. Co może się takiemu dziecku stać jak śpi w łóżeczku, a ty masz nianię i kontrolujesz je co jakiś czas? Jak się dziecko uderzy o szczebelek łóżeczka to chyba nie będziesz z nim od razu do szpitala jechała nie? Jakbym tak miała myśleć to bym przez następne 18 lat się z mężem nie mogła alkoholu napić. A przecież wszystko jest dla ludzi, zwłaszcza rozsądnych.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 16:21   #1440
sharpnowaja
Zakorzenienie

dla chłopca cały zestaw WARTO http://allegro.pl/zestaw-paka-body-p...008387797.html tylko jeszcze 5 godz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości