Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 11:26   #1741
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39205104]Jak nawijki nie widać jak pisze? [/QUOTE]

pisałyśmy w tym samym czasie pewnie heh, nie zauważyłam,że już jest
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:32   #1742
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Więc może to już tuż tuż Trzymam kciuki za rozkręcenie akcji
Ja do terminu mam jeszcze 2 tyg a już non stop ktoś pyta czy jeszcze w dwupaku czy już oddzielnie Bo podobno "dziewczynki rodzą się wcześniej".
Zabobony!

no właśnie podobno

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

ale mi Mała szaleje zaraz to nóżkami mi żebro wybije i w moim boku dziurę zrobi
Stary 2013-02-13, 11:32   #1743
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, co do czosnku to kiedyś czytałam, nie znajdę teraz gdzie - że o tyle niewskazany, bo nieco smak mleka może zmienić i dziecku nie pasować. Ja bym delikatnie po pierwszym miesiącu próbowała.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:40   #1744
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to ja też piątkę mogę przybić, bez soli to mogę się spokojnie obejść za to bez czosnku chociażby granulowanego to żyć nie potrafię, ba ja gotować bez niego nie umiem.Już nie wspomnę o papryce, pieprzu i wszystkim co ostre.
A do tego jak dojdzie życie bez czekolady to ja na pewno sfiksuję...
Co do siemienia to ja przed ciążą codziennie rano piłam, a potem w ciąży jak mnie zaczęło zwracać to nawet na to siemię patrzeć nie mogłam.
Ale myślę, że w trakcie kp jak najbardziej można i pewnie wrócę do starych przyzwyczajeń
Mam dokladnie to samo - przyprawy i czekolada to dla mnie najwieksze wyrzeczenia. Dlatego najedzmy sie teraz na zapas

Super

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:40   #1745
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
no właśnie podobno

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Ech te zabobony, czytałam kiedyś o tym, że w ciąży nie wolno opierać się o kaloryfer, albo warto wykąpać dziecko w monetach, bo to zapewni mu w przyszłości życie miliardera. Mnóstwo jest tych przesądów, "W sumie, czas ciąży powinnyśmy spędzić w łóżku (ze strachem spoglądając, czy aby pod łóżkiem nie leży jakiś kabel albo sznurek), a do szpitala jechać zarośnięte (za to z pewnością, że dziecko nie urodzi się z krótkim rozumem), w worku po ziemniakach (bez sznurków, pasków, korali) i z zamkniętymi oczami (uwaga na przejścia pod drabinami, słupami wysokiego napięcia itd...)".

Moja Mała też szaleje, zrobiła sobie ze mnie worek treningowy
Stary 2013-02-13, 11:40   #1746
LadyWhisper
Zakorzenienie

A ja wam dziolszki nierozpakowane zazdraszczam tych ruchow bobasowych! Teraz czasem jak mi cos pojezdzi po jelitach to z przyzwyczajenia bach reka na brzuch i ulamek sek ciesze sie ze kopie, a potem taka skapa upsi..... az mi wstyd, jak maz mnie przylapuje na tym, sie swinka smieje ze mnie

Neti chyba w czwartek dopiero chciala rodzic?

Co do wysypiania bardziej sie wysypialam w ciazy, pare razy mnie meczyla totalna bezsennosc, ale tak to spalam i po 16godz dziennie, w sumie meczace to bylo, bo wiecznie o spaniu myslalam

Dziewczyny, wy tez sie tak mega pocicie i wlosy sie wam przetluszczaja? Po porodzie? Ja sie rano kapie a wieczorem juz taka brudna spocona jestem.... :/ nie mowiac o wlosach, w ciazy to mylam co 3-4 dni i wygladaly normalnie (mam bardzo suche wlosy) a teraz na drugi dzien wieczorem moge jajecznice smazyc:/

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:43   #1747
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jestem jestem
Ja lubie sobie pospac

A u Lubci faktycznie moze byc cos na rzeczy...
Mylisz się nic się nie dzieje cisza w eterze Jak do jutra nie urodzę to mam się zgłosić na kolejne ktg i po przedłużenie zwolnienia.
Cytat:
Cześć Dziewczynki!
Relacja z wczorajszej wizyty u lekarza
Otóż weszłam do gabinetu i lekarz pyta jak się czuję, mówię, że chciałabym już być po wszystkim... A on do mnie, to dawaj rękę, zmierzył ciśnienie, bardzo niskie, ale to norma u mnie Potem powiedział,że mam jakąś infekcję i antybiotyk muszę brać No i na wagę... Waga przekroczyła magiczne 70kg..... Mówi do mnie wskakuj na fotel, zbadamy co i jak. A ja do niego w międzyczasie,że sporo przytyłam. A on że 23 kg to dużo! A mnie jakby ktoś obuchem w głowę palną! Jak ja zrzucę 23kg??!!:m ur:
Gin mówi,że wszystko pozamykane, cisza w eterze, dzidziuś nie wybiera się na świat. Kazał się ubrać i wypisuje L4. Mówi,że wypisze do terminu porodu a potem mam się zgłosić do szpitala. Ale jeszcze USG żeby sprawdzić położenie. No i okazało się,że moje przypuszczenia nie były słuszne. Niunia siedzi na tyłeczku i nie zamierza się odkręcić. Ale tak się wierciła,że nie mógł spokojnie Jej zmierzyć; waży 2850g. Powiedział,że z taką energią to prawdopodobne jest że się jeszcze fiknie. Umówił mnie na 22. na kontrolne usg i jeśli okaże się,że dalej pupcia na dole, to 25.lutego powitamy Kruszynkę na świecie przez cc.
I sama nie wiem czy się cieszyć czy smucić. Tyle się naczytałam o tych cc, że już sama nie wiem Kobieta zmienną jest
Ale nie dawała mi spokoju ta waga. wróciłam do domu i zaczęłam analizować kartę ciąży, ze łzami w oczach I okazało się,że lekarz coś źle policzył i przytyłam 13, a nie 23 kg! A ja - matematyk - nie zobaczyłam tego wcześniej.: brzydal:
I noc była krótka z tych wszystkich wrażeń, spałam może trzy godziny...
Ale się rozpisałam, kto to przeczyta!
Bardzo ładna data 25.02. ja właśnie wtedy mam urodziny
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:44   #1748
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dokladnie to samo - przyprawy i czekolada to dla mnie najwieksze wyrzeczenia. Dlatego najedzmy sie teraz na zapas

Super
a jak ja mam jeść na zapas jak mam tą wstrętną cukrzycę i tak sobie czasem dogadzam ale w granicach rozsądku a ja to bym chciała najeść się czekolady np Milki karmelowej albo Michaszków białych
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:49   #1749
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziewczynki ja mam jeszcze pytanie formalne.
Jeśli się okaże, że będę miała cc, to wychodząc ze szpitala dostanę zwolnienie pooperacyjne? Bo ono jest płatne 100%. I dopiero po tym zwolnieniu zaczyna się urlop macierzyński? Czy urzędowo urlop macierzyński zaczyna się z dniem porodu?
I w przypadku cc, to jaki lekarz może wypisać 100% płatne zwolnienie mojemu mężowi na opiekę nad nami?

Szukałam w internecie i nie mogę się doczytać tego co chcę
Ostatecznie będę dzwonić do ZUS, ale może któraś z Was Kochane miała podobną sytuację.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Lubcia, jesteś. Będę śpiewać Wam obu 100 lat
Odnośnie KTG, to mój lekarz wczoraj mi powiedział, że to badanie dla szczęściarzy Spróbuję powtórzyć Jego słowa. 20 min trwania badania KTG to 1/72 doby. Jakie trzeba mieć szczęście, żeby w tym czasie wyłapać jakieś nieprawidłowości?

Edytowane przez fewcia
Czas edycji: 2013-02-13 o 11:51
Stary 2013-02-13, 12:01   #1750
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
piszecie ze robicie rybe lub mieso w rekawie, a skad bierzecie ten rekaw?
bo ja jak juz tak robilam to z takich pomysłów na...
sory za glupie pytanie
normalnie w sklepie kupisz rekaw do pieczenia

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
EFF na ostatnim USG mala wazyla 2500g i taka sie urodzila 4 lutego,dlatego chyba stwierdzono u nie hipotrofie.
moja cora tez miala stwierdzona hipotrofie ale zadnych konsekwencji tego nie bylo, pozniej tyla i rosla na potege a teraz jest wyzsza i ciezsza od wiekszosci swoich rowniesnikow

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziolszki, mam prawie cala duza pake pampersow newborn, moze z 5 zuzylismy, moge podeslac, bo szkoda wyrzucac, jak zadna sie nie zglosi to oddam do przychodni chyba, myslicie, ze przyjma???
a jaki masz przecial kg w tych newbornach ?? bo my jeszcze uzywamy wiec moglabym byc chetna

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Oto aktualne zdjęcie mojego skarbka
przystojniak

Cytat:
Cześć Dziewczynki!
Relacja z wczorajszej wizyty u lekarza
Otóż weszłam do gabinetu i lekarz pyta jak się czuję, mówię, że chciałabym już być po wszystkim... A on do mnie, to dawaj rękę, zmierzył ciśnienie, bardzo niskie, ale to norma u mnie Potem powiedział,że mam jakąś infekcję i antybiotyk muszę brać No i na wagę... Waga przekroczyła magiczne 70kg..... Mówi do mnie wskakuj na fotel, zbadamy co i jak. A ja do niego w międzyczasie,że sporo przytyłam. A on że 23 kg to dużo! A mnie jakby ktoś obuchem w głowę palną! Jak ja zrzucę 23kg??!!:m ur:
Gin mówi,że wszystko pozamykane, cisza w eterze, dzidziuś nie wybiera się na świat. Kazał się ubrać i wypisuje L4. Mówi,że wypisze do terminu porodu a potem mam się zgłosić do szpitala. Ale jeszcze USG żeby sprawdzić położenie. No i okazało się,że moje przypuszczenia nie były słuszne. Niunia siedzi na tyłeczku i nie zamierza się odkręcić. Ale tak się wierciła,że nie mógł spokojnie Jej zmierzyć; waży 2850g. Powiedział,że z taką energią to prawdopodobne jest że się jeszcze fiknie. Umówił mnie na 22. na kontrolne usg i jeśli okaże się,że dalej pupcia na dole, to 25.lutego powitamy Kruszynkę na świecie przez cc.
I sama nie wiem czy się cieszyć czy smucić. Tyle się naczytałam o tych cc, że już sama nie wiem Kobieta zmienną jest
Ale nie dawała mi spokoju ta waga. wróciłam do domu i zaczęłam analizować kartę ciąży, ze łzami w oczach I okazało się,że lekarz coś źle policzył i przytyłam 13, a nie 23 kg! A ja - matematyk - nie zobaczyłam tego wcześniej.: brzydal:
I noc była krótka z tych wszystkich wrażeń, spałam może trzy godziny...
Ale się rozpisałam, kto to przeczyta!
ja przeczytalam super ze to jednak 13 kg a teraz to nie wiem czy dobrze czy zle ze sie nie przekrecilo dziecko ? ale mam nadzieje ze bedzie tak jak Ty chcesz

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:01   #1751
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
a ja mam przeczucie, że dzisiaj czerwonego niusa dostarczy nam neti
No przydałby się jakiś czerwony nius bo może wtedy by się coś więcej rozkręciło u nas Ja chciałabym urodzić dziś lub jutro albo w piątek bo jakoś te daty mi odpowiadają
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie to samo z tymi przepowiadaczami wczoraj męczyły mnie regularnie ponad 2 godziny i skąd ja mam wiedzieć czy nie muszę już jechać na IP?

Czyli z lutowych mam tylko ja jestem nie pozamykana ? Czy ktoś jeszcze może pochwalić się jakimś rozwarciem? Scotasia chyba jeszcze miała rozwarcie ale dawano się nie pojawiała u nas.
U mnie wszystko zamkniete nawet palca nie włożysz
Wczoraj dowiedziałam się że moja koleżanka z którą pracowałam już urodziła a miało 10 dni po mnie termin do kolejnej zadzwoniłam a ona mi mówi, że ma rozwarcie na dwa palce i skurcze a termin za dwa tygodnie i coś myślę że ona też mnie przegoni i jak tu się nie dołować
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:02   #1752
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Mylisz się nic się nie dzieje cisza w eterze Jak do jutra nie urodzę to mam się zgłosić na kolejne ktg i po przedłużenie zwolnienia.
Łeeeeeeeee

Cytat:
a jak ja mam jeść na zapas jak mam tą wstrętną cukrzycę i tak sobie czasem dogadzam ale w granicach rozsądku a ja to bym chciała najeść się czekolady np Milki karmelowej albo Michaszków białych
Faktycznie, bidulka
Na wielkie opychanie rzeczywiscie musisz troszke poczekac, ale oczywiscie wszystko dla dobra dzieciaczka.

Stary 2013-02-13, 12:04   #1753
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej hej
ale mlody dal wczorj czadu! jak go uspilam po 20tej to obudzil sie dopiero przed 2 szalony

Awansowalam na wizazowego experta od herbatek, WOW
komu autograf, komu autograf?

zje, zje. podejrzewam ze jak bedzie glodny to nawet butla nie pogardzi
i ja sie musze zapisac na wizyte, eh, juz sie odzyczaialam od tych kontroli. spokoj przez prawie miechy i abarot to samo

superasny. wypisz, wymaluj Mamusia
a tak z czystek kobiecej ciekawosci - ile wazy? bo na zdjeciach to kruszynka z Niego...

Gratulacje za ten awans herbatkowego eksperta Może przyjdę do Ciebie na jakieś douczenie bo mój Maluch nie tknie się herbatki, on tylko chce z cycunia Ach ten przytulas
Mam nadzieje, że bedzie jak mówisz i Krzychu zje to mleko z butelki jak będzie głodny pod moją nieobecność, a jak nie to babcia będzie musiała stawać na głowie, żeby nie było krzyku. Ale w końcu to moje mleko więc powinien zjeść, mam nadzieje

Co do wagi Krzyś warzy 4300, przy urodzeniu było 3200, ale na wyjście ze szpitala było 2950, więc myślę, że jest ok, ale ogólnie to on drobniutki jest. Ale rośnie fajnie, bo już z wielu ubranek wyrósł.
Stary 2013-02-13, 12:05   #1754
BlackSanctum
Zakorzenienie

Moja niunia śpi pięknie już od 9:30 tak mniej więcej, wyspałam się dzisiaj na maksa. Jest cudowna.
Muszę się Wam pochwalić - w załączniku mój brzuch po 6 dniach od porodu.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
SCOATASIA-widziałam że pytałas o tego paciora.
Mala, Ty też miałaś paciora podczas porodu?
Ja dostałam antybiotyk 2 razy, bo u mnie w szpitalu dają co 4h podczas trwania porodu. Wszystko wyszło dobrze na badaniach później, także antybiotyk podziałał i jest okej.

Cytat:
EFF na ostatnim USG mala wazyla 2500g i taka sie urodzila 4 lutego,dlatego chyba stwierdzono u nie hipotrofie.
No bo ona faktycznie maluteńka... Ale najważniejsze, że wszystko dobrze, teraz będzie Ci już ładnie rosła i nie będzie problemów na pewno żadnych.

Cytat:
BLACK jaki balsam ujedrniajacy polecasz?
Kochana, nie polecam żadnego, bo balsamy ujędrniające nie działają. Trzeba spędzić trochę czasu nad skórą, odpowiednio ją pielęgnować, może jakimś balsamem z witaminą E, który poprawi elastyczność, ale nie ma co wierzyć w cuda pt balsam "ujędrniający", bo na jędrność mają wpływ tylko ćwiczenia.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Fewcia, co ma byc to bedzie, Black tez byla pewna, atu mała jej wywineła niespodziewankę
Dokładnie tak. Ale! Tu zaznaczę, że naprawdę nie jest mi smutno z tego powodu, czuję się teraz jak bohaterka , a poród sn to prawdziwy poród i piękne przeżycie.

Cytat:
No niestety, później nie ma "zmiłuj", wszystko idzie na bok, dziecko najważniejsze . Ale nawet nie będzie Ci tego szkoda, ja też przeżywałam, że nie zjem nic dobrego przez długi czas, a teraz na pierwszym planie jest fakt, żeby moje dziecko się dobrze czuło.
No i ogromna zaleta tej diety - jest mega lekkostrawna, ja od przyjazdu ze szpitala schudłam już 2kg.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3620.jpg (43,1 KB, 121 załadowań)
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:05   #1755
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

ja przeczytalam super ze to jednak 13 kg a teraz to nie wiem czy dobrze czy zle ze sie nie przekrecilo dziecko ? ale mam nadzieje ze bedzie tak jak Ty chcesz
Ja sama nie wiem hehe

Cytat:
No przydałby się jakiś czerwony nius bo może wtedy by się coś więcej rozkręciło u nas Ja chciałabym urodzić dziś lub jutro albo w piątek bo jakoś te daty mi odpowiadają

Wczoraj dowiedziałam się że moja koleżanka z którą pracowałam już urodziła a miało 10 dni po mnie termin do kolejnej zadzwoniłam a ona mi mówi, że ma rozwarcie na dwa palce i skurcze a termin za dwa tygodnie i coś myślę że ona też mnie przegoni i jak tu się nie dołować
Na Walentynki piękny prezent dla TŻ. Nie dołujemy się , o nie nie nie!!!!Bo będzie
Stary 2013-02-13, 12:07   #1756
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym chciała w dniach 21-23 ale chyba Kubuś ma inne plany
u mnie też pozamykane, 19 lutego mam jeszcze wizytę u mojego doktorka, ciekawe co wymyśli
Stary 2013-02-13, 12:15   #1757
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
chyba Kubuś ma inne plany
jak to dzieci nami zawładnęły
Stary 2013-02-13, 12:17   #1758
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No niestety, pozniej nie ma "zmiluj", wszystko idzie na bok, dziecko najważniejsze . Ale nawet nie będzie Ci tego szkoda, ja też przeżywałam, że nie zjem nic dobrego przez długi czas, a teraz na pierwszym planie jest fakt, żeby moje dziecko się dobrze czuło.
No i ogromna zaleta tej diety - jest mega lekkostrawna, ja od przyjazdu ze szpitala schudłam już 2kg.
Ty i w ciazy bylas chudzinka, a teraz to juz w ogole

Stary 2013-02-13, 12:20   #1759
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość

Co do wagi Krzyś warzy 4300, przy urodzeniu było 3200, ale na wyjście ze szpitala było 2950, więc myślę, że jest ok, ale ogólnie to on drobniutki jest. Ale rośnie fajnie, bo już z wielu ubranek wyrósł.
Pytam sie bo moj na zdjeciach to wychodzii tak ze na pierwszym planie sa pultyny a dopiero daleko w tyle reszta no ale moj wazy ponad 5 kg

Cytat:
Muszę się Wam pochwalić - w załączniku mój brzuch po 6 dniach od porodu.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:20   #1760
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
jak to dzieci nami zawładnęły
ja to już od samego początku wiedziałam, że rośnie mi w brzuszku mały indywidualista i wrednialec
od tego, że nie chciał pokazać się na teście ciążowym, poprzez usg genetyczne, kiedy to nie chciało mu się odpowiednio przekręcić i musieliśmy ze 3 inne pary przepuścić a ja prawie skakałam w tej poczekalni żeby tylko się przekręcił. Także poród to też zapewne będzie niespodzianka

Black ile ja bym dała, żeby mieć taki ładny brzuszek

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-02-13 o 12:22
Stary 2013-02-13, 12:22   #1761
bishonka
Raczkowanie

Witajcie.

Oficjalnie mogę powiedzieć że suty mi się zagoiły
A było już tragicznie.
Najgorzej w szpitalu ,płakać mi się chciało bo bolały nawet jak już małą odstawiałam od piersi.O przystawianiu nie wspominając bo jej szczęka z imadłem lub kombinerkami mi się kojarzyła.
I to dziwne uczucie że chcesz nakarmić dziecię a się boisz.

Tż widząc moje cierpienie powiedział że jeśli mała nie może najeść się mleka( nie miałam pokarmu) to przynajmniej kaszanki się nawcina

Co do cukrzycy.
Po porodzie to nawet nikt się o moje cukry nie zapytał.
Byłam na insulinie,mierzyłam cukry od 6 do 8 razy dziennie a po porodzie żadnego zainteresowania.Tylko zakazali brać insulinę a dietę szpitalną zmienili mi z cukrzycowej na lekkostrawną.
A przecież jest ryzyko że cukrzyca zostaje.
Poza tym raz zmierzyli małej cukier po porodzie i tyle.

Dziewczyny pisałyście o łapczywym chwytaniu przez dzieci.
Moja mała też tylko tak chwyta.Zanim załapie to tak się nałyka powietrza że szok.
Ah i lekko odchorowała ogórka.
Dobrze że zjadłam tylko 6 plasterków na kanapce bo jak by więcej to pewnie płacz byłby całą noc a tak trochę pomarudziła i aż takiej tragedii nie ma.
Za to zdarza jej się pokasływać
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:22   #1762
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
no właśnie podobno

Kochana, bo takie sa te Olenki, szaleja na potege

Cytat:
Dziewczynki ja mam jeszcze pytanie formalne.
Jeśli się okaże, że będę miała cc, to wychodząc ze szpitala dostanę zwolnienie pooperacyjne? Bo ono jest płatne 100%. I dopiero po tym zwolnieniu zaczyna się urlop macierzyński? Czy urzędowo urlop macierzyński zaczyna się z dniem porodu?
I w przypadku cc, to jaki lekarz może wypisać 100% płatne zwolnienie mojemu mężowi na opiekę nad nami?

Szukałam w internecie i nie mogę się doczytać tego co chcę
Ostatecznie będę dzwonić do ZUS, ale może któraś z Was Kochane miała podobną sytuację.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Lubcia, jesteś. Będę śpiewać Wam obu 100 lat
Odnośnie KTG, to mój lekarz wczoraj mi powiedział, że to badanie dla szczęściarzy Spróbuję powtórzyć Jego słowa. 20 min trwania badania KTG to 1/72 doby. Jakie trzeba mieć szczęście, żeby w tym czasie wyłapać jakieś nieprawidłowości?
Ja mialam planowne cc 4 lutego i tak mi tez gin macierzynskie wypisal od 4.02. A tz dostal opieke od lekarza rodzinnego na podstawie karty informacyjnej ze szpitala, ktora tez dostaniesz.

Cytat:
Kochana, nie polecam żadnego, bo balsamy ujędrniające nie działają. Trzeba spędzić trochę czasu nad skórą, odpowiednio ją pielęgnować, może jakimś balsamem z witaminą E, który poprawi elastyczność, ale nie ma co wierzyć w cuda pt balsam "ujędrniający", bo na jędrność mają wpływ tylko ćwiczenia.
DziekiSzkoda, ze nie moge cwiczyc przez dluzszy czas, ale mam nadzieje, ze brzuch zejdzie. Jak patrze na woj to zazdraszczam. Poki co smaruje go tym co w ciazy- oliwka z BB. Jedyny plus to taki, ze mimo tych moich +24kg(wczoraj sobie uswiadomilam, ze nie przytylam 22, tylko 24kg), nie mam ani jednego rozstepu i mam nadzieje, ze juz sie nie pojawi.
Stary 2013-02-13, 12:30   #1763
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witajcie.

A było już tragicznie.
Najgorzej w szpitalu ,płakać mi się chciało bo bolały nawet jak już małą odstawiałam od piersi.O przystawianiu nie wspominając bo jej szczęka z imadłem lub kombinerkami mi się kojarzyła.
I to dziwne uczucie że chcesz nakarmić dziecię a się boisz.

Tż widząc moje cierpienie powiedział że jeśli mała nie może najeść się mleka( nie miałam pokarmu) to przynajmniej kaszanki się nawcina

Co do cukrzycy.
Byłam na insulinie,mierzyłam cukry od 6 do 8 razy dziennie a po porodzie żadnego zainteresowania.Tylko zakazali brać insulinę a dietę szpitalną zmienili mi z cukrzycowej na lekkostrawną.

Dziewczyny pisałyście o łapczywym chwytaniu przez dzieci.
Moja mała też tylko tak chwyta.Zanim załapie to tak się nałyka powietrza że szok.
Ah i lekko odchorowała ogórka.
Dobrze że zjadłam tylko 6 plasterków na kanapce bo jak by więcej to pewnie płacz byłby całą noc a tak trochę pomarudziła i aż takiej tragedii nie ma.
Za to zdarza jej się pokasływać
to gratuluję zagojonych suciorków czym je leczyłaś?
co do cukrzycy to nie kazali Ci 3 m-ce po porodzie zrobić obciążenia glukozą?
Mi na ostatniej wizycie powiedział, żebym kilka razy po porodzie sobie cukier zmierzyła tylko po 2 h (wtedy norma do 140) i 3 m-ce po porodzie test obciążenia glukozą ( a ja nie biorę insuliny), także trochę się temu dziwię
a ogórasa to jadłaś surowego czy kiszonego?
Stary 2013-02-13, 12:34   #1764
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witajcie.

Co do cukrzycy.
brawa za suty

kaszanka, OMG, a fuj!
u mnie tez byla cisza co do cukrzycy, aczkolwiek ta moja byla taka sraka troche...
po 4 dniach przy sniadaniu pigula zapytala sie ktora z naszego pokoju ma zlecona diete? rychlo wczas, powiedzialam ze chce normalne jedzenie i na ym sie skonczylo
musze zrobic sobie glukoze jakos na dniach ale troche mi to nie pasi tak siedziec 2 godz bezczynnie na korytarzu. mam nadzieje ze wyniki beda ok

Stary 2013-02-13, 12:37   #1765
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
brawa za suty

kaszanka, OMG, a fuj!
u mnie tez byla cisza co do cukrzycy, aczkolwiek ta moja byla taka sraka troche...
po 4 dniach przy sniadaniu pigula zapytala sie ktora z naszego pokoju ma zlecona diete? rychlo wczas, powiedzialam ze chce normalne jedzenie i na ym sie skonczylo
musze zrobic sobie glukoze jakos na dniach ale troche mi to nie pasi tak siedziec 2 godz bezczynnie na korytarzu. mam nadzieje ze wyniki beda ok
na pewno wyniki będą w porządku i za to trzymam mocno kciuki
Stary 2013-02-13, 12:49   #1766
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno wyniki będą w porządku i za to trzymam mocno kciuki
Dziekuje Ci bardzo bardzo bardzo

Stary 2013-02-13, 13:05   #1767
ilkas
BAN stały

Jak ja chcę się już rozpakować....

Dziewczyny jak Wy sobie radzicie z tym ciśnieniem na poród?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:05   #1768
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, nadrobiłam wszystko, ale wybaczcie - nie będę cytować. Chciałam Wam tylko napisać, że w nocy z soboty na niedzielę dopadło mnie zapalenie piersi Nikomu nie życzę - pierwszej doby miałam gorączkę prawie 40 stopni Ledwo żyłam, słowo daję, a małą oczywiście karmiłam - nie wiem jak to robiłam. Mąż robił mi okłady, w końcu kazał mi wejść do wanny na chłodny prysznic. Pojechałam na pogotowie (to była niedziela) i zostałam odesłana z kwitkiem- lekarka dupy nie ruszyła i nawet nie zeszła, a miałam nadzieję, że mi wypisze antybiotyk, przez telefon kazała się skontaktować z lekarzem prowadzącym ciążę. Wczoraj umówiłam się z nim na wizytę, dostałam antybiotyk i skierowanie na zabieg rehabilitacyjny DKF. Mam nadzieję, że pierś szybko dojdzie do siebie, tzn. grudki znikną i już więcej nie wrócą.
O masakra :/ lekarki nie skomentuję a co t ten zabieg DKF?

Maluchna z szałwią uważaj bo hamuje laktację. Chyba lepiej solą płukać, albo tantum verde? Skoro w ciąży dozwolony?

Nancy potem te badania trochę bolą, jak lekarz albo położna za bardzo łapy ciśnie do środka.

Fewcia to ładnie Ci lekarz kg dodał a tak z ciekawości jesteś po studiach matematycznych?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:06   #1769
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo ładna data 25.02. ja właśnie wtedy mam urodziny
Ja mama zwolnienie do 25.02 jak do tego czasu nie urodzę to mam iść do ginki i da mi skierowanie na oddział.

Cytat:

JA to samo uważam o KTG, ja jak byłam w szpitalu to miałam robione 2 razy dziennie i nigdy w czasie kiedy czułam skurcze.
Stary 2013-02-13, 13:09   #1770
LadyWhisper
Zakorzenienie

Eff - 2-5kg
Nasz Maluszek mial od nich mega odparzenia na pupce i nozkach, poza tym w ogole chusteczek nie mozemy uzywac - zadnych! Za to polecam platki babydream, sa duze, grube, mieciutkie, super sie nimi wyciera pupcie jedziemy wlasnie na tych platkach i wodzie przegotowanej

Black, brzucho super! Widze ze spada z Ciebie momentalnie.
Wczoraj byly u mnie dziewczyny z pracy i na wstepie - czeeeeesc mamusia - klusia! Po czym patrza na mnie, patrza, i 'o boooooooze, jaka Ty jestes chuda!!!' satysfakcje mialam zaj.ebiscie wielka waze sie codziennie wieczorem i kazdego dnia jest pol kilo mniej. Ba, 3tyg po porodzie kupilam sobie 'odchudzajace' spodnie, rozmiar za male, wczoraj w nie weszlam i sa idealne i jak ja mam miec motywacje do cwiczen?! Haha.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości