|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo
Cytat:
![]() Obecnie mam ochotę na kremy Ava Larisse Effective skin care 5D, bo jak patrzę w lustro to mam kryzys wieku średniego. ![]() Zaaplikowałam sobie trzeci dzień z rzędu olejek łopianowy z GP. Mam nadzieję, że coś z tego mojego wcierania urośnie.
|
|
#782 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak zwykle po warkoczu moje włosy są brzydkie i ciężej się rozczesują idę myć i nałożyć AiK
|
|||
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, ale natrzaskałyście postów Nie ma mowy abym Was nadrobiła chociaż w minimalnym stopniu Ja wczoraj się o włosy zatroszczyłam. Na skórę oczyszczacz, na długość olejek Alterra i Isana kakaowa, następnie mycie z Bingo shea i szampon, następnie Biovax do ciemnych i winogronowa maska Organique. Końcówki jedwab i Natura miodowa. |
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
z alterry na noc najlepsza dzika roza czy orchidea? Idę dzisiaj do rossa po waciki to może wezmę i krem
mam z avonu jakiś, ale skóra mnie szczypie i nie wiem czy to oznaka podrażnienia czy normalka
|
|
|
|
#785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ktory? |
||
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z orchideą wydaje mi się lżejszy, bardziej wódą daje po nosie niż dzika róża. No i zapach lepszy, ja szczerze nienawidzę zapachów okołoróżanych. ![]() Aaaaa. I ten krem też lubię na dzień. Śmieszna cena 6 złotych w Kaufie.
|
|
#788 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, bo cenowo bardzo fajna ![]() Ale fakt, lubi zostawiac tlusta powloke bez znaczenia na rodzaj kremu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
No nie mów, że czujesz się skuszona? Ty? Przeze mnie? Zwykle to działało w drugą stronę.
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to żałuję, że nie sypnęłaś się ze 2 dni wcześniej, bo już bym go miała
|
|
#791 |
|
Spaceroholiczka
|
Scarrabeo - ten z orchideą daje wódą?! Ja tam czuję wanilię i budyń, ale moja mama dziwnie czuje piwo w moim pobliżu, kiedy mam go na twarzy
|
|
|
|
#792 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Sluchajta, kupilam olej z orzechow wloskich "delikatnie rafinowany" znaczy nada sie czy zupelnie nie? |
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama jadę w 80% na rafinowanych
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
ugh jutro o 8 mam pociag :[ chyba że w gdańsku dorwę rossa
|
|
|
|
#795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałabym się na to gdybyśmy chociaż w 3 to zamówiły, bo mi odżywki za wolno schodzą Cytat:
![]() Cytat:
![]() Toż to ju uciążliwe się staje.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|||
|
|
|
#796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mea pulpa. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czasami naprawdę mi głupio jak mi kobieta na kasie każe wyciągnąć dowód, a pół kolejki od razu śmieje się pod nosem, że smarkula chce piwo kupić i przyłapana..
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-02-13 o 12:19 |
|||
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak, to dzięki Tobie kochana, nie mam pamięci do nicków, więc nie podziękowałam, ale teraz dziękujęęę A Fruity próbowałam, ale oddałam babci, bo mi puszyła, a w zamian kupiłam Oleo ![]() Olej na końcówki po myciu to jednak u mnie chyba zły pomysł, trochę wyglądały na tłuste, więc je rano związałam w kitkę i wyszłam bez czapki, bo wyglądam jak --> w czapce i związanych włosach, przychodzę do domu, a końcówki zrobiły się normalne i takie mięciutkie, chyba śnieg ten olej zmył Ale po warkoczu są powyginane ![]() Kurcze, tak Was czytając, stwierdzam, że ja nic z twarzą nie robię, jeśli chodzi o pielęgnację, muszę to zmienić.. Bo teraz to nakładam tylko krem BB z Garniera, na to puder matujący i róż na policzki.. Później zmywam płynem dwufazowym z Ziaji. Właśnie, jak Wy takie ekspertki, to się spytam. Chyba jakoś jak miałam 11 lat zaczęłam dojrzewać, więc jak wiadomo, trądzik, te sprawy i wtedy na czole pojawiły się takie krostki tłuste.. Byłam z tym u dermatologa, stosowała tyle rzeczy i nic nie pomagało.. Teraz mam 16 lat i nadal się tym męczę, taka jakby kaszka na czole.. I to strasznie tłuste jest, dlatego po 2 dniach muszę myć włosy, bo grzywka tłusta, a tak to bym mogła o wiele rzadziej.. Pomóżcie, już nie mam na to siły ![]() Aha i przed chwilą wróciłam z miasta i dzisiaj robię wcierkę
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Kaś a jak tam drożdżowa?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
#799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak widać, dla każdego ma coś dobrego a poważnie - dobry produkt, dzięki za polecenie ![]() aj, czekam na te nożyczki z Allegro i czekam, pilne to jest, odką wczoraj zobaczyłam 3 rozdwojenia na jednym włosie !! toż to pogrom ! na szczęście trochę urosły, więc o te 3-4cm je skrócę... I dziś dam im już spokój, ale jutro już nie wychodzę robić badań, więc porządnie je odżywię, jeszcze muszę przemyśleć, czym najlepiej
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
eee alkohol w kremie? To chyba niedobrze?
|
|
|
|
#801 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#802 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#803 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym sie raczej nie pisala na ten balsam, bo dla mnie on chyba bedzie za lekki, ja bym sie skusila na cos z PO (te w brazowych butelkach z pompka), ale jak chcecie zamawiac, to ja moge zapytac kolezanki, czy chce z Wami, bo Ona lubi lekkie kosmetyki
|
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może minerałki? Może Alterra tonująca rozmieszana z kremem nawilżającym? A reszta kolorówki skąd? I czego używasz? Jakby co, to PW ![]() Możesz stosować codziennie ![]() Konsystencja jest taka, że jakbym użyła na całe włosy to w porywach na 5 razy by starczyło, więc postanowiłam wcierać w skórę głowy. Po pierwszym razie - nic nie swędzi ![]() Ten alkohol to jako konserwant jest, bo etanol można stosować w kosmetykach naturalnych.
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, czas na aktualizację
) we Fragarii Są nawet 1-2zł tańsze niż na stronie producenta ![]() i polecam Ci jeszcze te kremy: http://www.delia.pl/produkty/line/BIO miałam ten z mlekiem, świetnie nawilża. nie są drogie, już nie pamiętam ile, ale na pewno mniej niż 10zł. Można kupić w Leclercu na Przymorzu na stoisku aptecznym
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-02-13 o 12:39 |
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej u mnie chodzi o to, że brak kremu skutkuje u mnie nadprodukcją tłuszczu
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#809 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#810 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I cudowne Uguisu ![]() Suszona kupa slowika japońskiego, zdezynfekowana i specjalnie naświetlana czymśtam, niepamiętam czym ![]() Cytat:
Mi na szczęście ( odpukać, żeby sie nie zmieniło ) silikony nie robią krzywdy. Ale za to parafina....wyglądam jak pryszczata nastolatka już po jednym użyciu ![]() Cytat:
![]() ![]() Na wspólnych zakupach BB dziewczyny zamawiają bezpośrednio z Korei/Japoni i wychodzi ok 18 zł za tubkę plus przesylka w PL. czyli jak na ok 3 miechy używania cena bardzo przyjazna ![]() Cytat:
![]() Poza ślimakowym jade na olejach i żelu hialuronowym od niepamiętam ilu już lat, ale dlugo...do tego sera olejowo kwasowe, czasem testowo jakiś krem wplotę. Cytat:
![]() A ja muszę sobie zalożyć zeszyt wlosowy wreszcie....z zapiskami co kiedy nakladam, bo zaczynam się gubić. |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

) i szukam czegos na pozniej 

idę myć i nałożyć AiK

Nie ma mowy abym Was nadrobiła chociaż w minimalnym stopniu 

Szkoda, bo cenowo bardzo fajna 

Szkoda.
ziarenka siemienia, maseczka algowa, olej ok, ale krem