Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 14:00   #2281
Lublana
Zadomowienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
No i mam nadzieję, że w końcu pokaże cuda między nogami. Tż chodził do południa i rozmawiał z synem, że ma nie cwaniakować, tylko pokazać siusiaka. A ja go wkurzałam: Onaaaaa nie ma wacka!

Zmykam! Będę pewnie dopiero wieczorkiem! Chyba, że od mamy coś skrobnę po wizycie.
oby ono się ostatecznie ujawnilo
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:00   #2282
niunka045
Zadomowienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

hehe też właśnie siedzę z olejem kokosowym na włosachi na brzuszku

mozna pić pokrzywę w ciąży, wiadomo nie litrami, ale ze dwa kubki na dzień.

ja tez jestem fanką glorii i kallos lattedziś po olejowaniu kallos
No ja właśnie tez po oleju kallos
to idę sobie zaparzyć pokrzywkę jak tam wprowadził mnie ktoś w błąd tylko sobie muszę przypomnieć kto

Edytowane przez niunka045
Czas edycji: 2013-02-14 o 14:10
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:03   #2283
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja tam chcę się wypięknić, a jak będę wyglądać po porodzie to inna kwestia aczkolwiek sądze że po porodzie to będę wpatrzona w Ignaśka i będzie mi wszytsko jedno jak wyglądam
zwłaszcza, że większość kobiet i tak będzie wyglądała jak zombie, bo jak można wyglądać po takim wysiłku. A być wypacykowanią pindunią to ja też bym nie chciała jakoś to będzie, w szpitalu nie ma zbyt wielu luster

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
No ja właśnie tez po oleju kallos
to idę sobie zaparzyć pokrzywkę jak tam wprowadził mnie ktoś w błąd tylko sobie muszę przypomnieć kto
ja to sprawdzałam, bo piłam jeszcze na początku ciąży codziennie w pracy 1-2 kubki
Stary 2013-02-14, 14:07   #2284
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
za godzine Nuna ma wizyte..trzymam kciuki za szyjke!! niech będzie dluga jak u żyrafy:p
aż sobie wyobraziłam nunę jak rodzi i prze i prze żeby mała się przedarła przez tą żyrafią szyjkę

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

nie wiedziałam że jest jakiś olejek z kallos

z tym makijażem to wiadomo że nie 5 min po porodzie polecę się malować, jeśli już to na następny dzień czy nawet dopiero na wyjście.
Stary 2013-02-14, 14:09   #2285
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

kallos latte to nie olejek tylko odżywka/maska https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-al-latte.html
Stary 2013-02-14, 14:10   #2286
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
aż sobie wyobraziłam nunę jak rodzi i prze i prze żeby mała się przedarła przez tą żyrafią szyjkę

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

z tym makijażem to wiadomo że nie 5 min po porodzie polecę się malować, jeśli już to na następny dzień czy nawet dopiero na wyjście.
nie no by raz się zaparla tylko mocno i by wylecialo jak z armaty.. tylko polozna by musiala miec refleks i w porę zlapac co by o scianę nie huklo...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:10   #2287
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
ja na wyjście nie zamierzam się malować, u mnie to kwestia wsiąść do auta i 5 minut później jestem w domu Jak byłam ostatnio w szpitalu też się nie malowałam.
Stary 2013-02-14, 14:15   #2288
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
kallos latte to nie olejek tylko odżywka/maska https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-al-latte.html
to wiem bo mam ale któraś pisała o olejku z kallos dlatego się zdziwiłam, ale patrze na all i faktycznie są

Cytat:
nie no by raz się zaparla tylko mocno i by wylecialo jak z armaty.. tylko polozna by musiala miec refleks i w porę zlapac co by o scianę nie huklo...
albo zjedzie jak na zjeżdżalni

Malować się to chcę sama dla siebie co by lepiej wyglądać i nie bać się samej siebie w lustrze pal licho z innymi
Stary 2013-02-14, 14:16   #2289
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
matko, mój małż to taki straszny len.. jest prawie 14.. a on jeszcze nic nie jadł bo mu się nie chcialo zrobić..
u mnie jedzenie to priorytet.. pewnie dlatego ja wyglądam jak wygladam, a on wygląda jak wygląda..
jedzenie to jedna z niewielu rzeczy które przebijają moje lenistwo

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Później z mamą - a jakże - jadę na wizytę, niech sobie poogląda wnusia/ę, skoro szanowny tatuś musi się kisić w pracy. Szkoda mi go dzisiaj było, taki smutny chodził, że nie może ze mną jechać na wizytę.

No i mam nadzieję, że w końcu pokaże cuda między nogami. Tż chodził do południa i rozmawiał z synem, że ma nie cwaniakować, tylko pokazać siusiaka. A ja go wkurzałam: Onaaaaa nie ma wacka!
no to zaciskam kciuki za rozchylone nogi maleństwa
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:17   #2290
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
to wiem bo mam ale któraś pisała o olejku z kallos dlatego się zdziwiłam, ale patrze na all i faktycznie są

albo zjedzie jak na zjeżdżalni

Malować się to chcę sama dla siebie co by lepiej wyglądać i nie bać się samej siebie w lustrze pal licho z innymi
o to ide wybadać ten olejek, nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Chociaż ja tam i tak wolę naturalne oleje

A to mi się zdarza chodzić bez makijażu, zwłaszcza w weekendy, więc dla samej siebie wystarczy, że będę umyta i pachnąca
Stary 2013-02-14, 14:22   #2291
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
jakoś to będzie, w szpitalu nie ma zbyt wielu luster
zasadniczo moje dziecko też nie będzie pewnie najpiękniejsze, a wszyscy się będą nim zachwycać. a ja to już w ogóle

Cytat:
i rozpędzoną Julkę jak na karuzeli

Cytat:
Stary 2013-02-14, 14:22   #2292
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
o to ide wybadać ten olejek, nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Chociaż ja tam i tak wolę naturalne oleje

A to mi się zdarza chodzić bez makijażu, zwłaszcza w weekendy, więc dla samej siebie wystarczy, że będę umyta i pachnąca
Ja miałam olejek z Kallosa Glossy, ale czy był taki rewelacyjny? Strasznie śmierdział mi chemią

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:23   #2293
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
no ja teraz za często to się nie maluje ale czasami mam taki dzień że pomaluję się sama dla siebie.

Zmykam bo zaraz TŻcik wróci. Trzeba ładnie obiadek przyszykować
Stary 2013-02-14, 14:26   #2294
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
bo w uk sa tylko dwa usg w 13 i 20 tygodniu chyba ze cos nie tak to robia dodatkowe

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja nawet nie zapytalam czy Nela jest nadal dziewczynka w sumie moj gin do dzisiaj plci mi nie podal ale wierze w polowkowe. najwyzej bedzie Nel
To oby nie było żadnej przemiany

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
nie odzywam się od kilku dni, bo jestem tak chora, że nie mam na nic siły... czasem podczytuję, postaram się nadrobić...
Zdrowiej!

Cytat:
pranie w jelpie albo loveli
Ja mam zamiar kupić lovelę

Cytat:
moj termin 25 wypada w sobote i tez jakos w weekend wolalabym nie rodzic, bo pewnie w szpitalu luz wsrod personelu hehe. marzy mi sie 12 maja (urodziny tz). jesli bedzie cesarka to moze tak poplanujemy, choc to niedziela i nie wiem czy moj gin-ordynator bedzie chetny zrezygnowac z niedzielnego rosolku
Mój wypada w środę

Cytat:
mojego tz dzisiaj natchnelo, bo mu opowiadalam, ze juz szykujecie torby i stwierdzil, ze musimy juz wszystko kupic do szpitala, bo on pozniej sam podkladow nie kupi, bo przywiezie nie to co trzeba i bedzie klops wiec mam sobie wybrac, kupic, spakowac i byc gotowa hehe.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
y mnie ze spaniem średnio.. budzę się z drętwiejącymi łydkami lub bolącym kręgosłupem. Jak już nie mogę wytrzymać to przewracam się na plecy i ból po chwili troszkę ustaje. Potem intuicyjnie odwracam się na bok i znowu to samo.. i tak kilka cykli do rano

Mi czasami drętwieją ręce

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:28   #2295
xal
Zakorzenienie

Moje naleśniki mężusiowi czekoladą namaluję serduszka.
Mam jeszcze bieżnik świąteczny zaraz zmieniam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (85,3 KB, 20 załadowań)

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:30   #2296
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
ja mialam zrobić wczoraj moim co by Wam poprawic humor i pokazać jak naleśniki wyglądać nie powinny

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:31   #2297
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ee tam chandra. bez sensu teraz rodzic, zimno, snieg, ciapa. szoda ladnych wozkow na ten syf wyjedziemy na wiosne, zrzucimy grube ciuchy. sloneczko bedzie swiecilo. na laweczkach bedziemy sie opalac..."w maju jak w raju". pomysl o tych kwitnacych jabloniach, magnoliach, buzia juz teraz mi sie cieszy, a jeszcze obok bedzie maluszek. teraz to wole pod kocem polezec i jeszcze nadrobic filmowe zaleglosci
Dobrze napisane

Cytat:
dziekujemy! "a ja rosne i rosne"
polowkowe bylo 16.01 (21 tydz i 4 dni) 422g.
dzisiaj 13 lutego i waga 876 (albo 867?)
w miesiac dwukrotnie zwiekszyc mase - juz wiem skad ta anemia! mala pijawa na mnie pasozytuje

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
a ja znów pomarudze
laski no.. mam 3tygodnie by ogarnąć 3500..
może mi ktoś łaskawie powiedzieć jak?
ah, warto dodać,że nie pracuję...

ja już naprawdę nie moge.. robię,staram się i ciągle nie wychodzi.. ciągle ktoś jest na "nie" i nie amm już nawet sił by próbować..

i z nikąd wsparcia...
tż nie ma bo ma giga długi.. z resztą nie mam ochoty go o nic prosić..
ale sama też nie ogarnę..
pożyczki też nie dostanę..
niewiem.. po prostu nie wiem.

jakoś mnie to wszystko przytłacza..
chce tylko zarobić tę kasę..i mieć z głowy..od kwietnia już będzie luźniej.. ale akurat teraz,jak baaardzo musze to nie wychodzi..

Cytat:
piszecie plan porodu?
jak tak macie ściągę,co uwzględnic

http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...an-porodu.aspx
Jeszcze się nad tym nie zastanawiałam

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
ja znów czytałam ze najlepiej na lewym a wcześniej spałam tylko na prawym tu daje linka ale czy to prawda nie wiem
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/z...u-w-ciazy.html
Przed ciążą spałam głównie na prawym. Teraz śpię na lewym i czasami obrócę się na prawy albo śpię na plecach.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Diabli
Kupiłam tę sukieneczkę safari http://allegro.pl/show_item.php?item=3010842603
Nikt nie licytował, więc kupiłam za cenę wywoławczą

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-14, 14:32   #2298
Ashyshqa
Zakorzenienie

Ło matko! Wątek o olejowaniu nam się zrobił Włosomaniaczki byłyby dumne

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Moje włosy to fale, ale z odpowiedniej pielęgnacji wyglądają marnie
Jak Ty masz fale to ja mam proste druty Dla mnie Twoje włosy są kręcone

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzień dobry
jestem trochę przestraszona, cały wieczór i noc kłuło mnie przy szyjce ... nadal pokłuwa w sumie ale mniej boję się że zaś się mocniej skraca
już jest taka krótka że jak zaś krótsza będzie to chyba szpitalem się skończy jak się nie uspokoi to jutro pojadę do ginekolog rano ...

ja też nie lubię z AA - zostawia taką tłustą warstwę na skórze. a właśnie spróbowałam ostatnio z ziaji, i był chyba najlepszym jakie używałam - a używałam ich już multum jeszcze z YR z trzech herbat jest fajny, ale drogi - kupowałam bo koleżanka tam pracowała i miałam wielką zniżkę
Mnie też kłuje tam, a szyjka ponoć świetnie się trzyma (wieści z wtorku). Mam nadzieje, że u Ciebie też tak jest.

A jaki krem z ziaji używałaś?

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
to ja wypadam na maniaczkę

2x dziennie smarowanie ciała, ale to z okazji ciąży
1-2 x tygodniowo peeling ciała, twarzy + maska na twarz
codziennie krem na dzien i na noc, pod oczy i na rzesy krem albo revitalash
krem do rak non stop:/ mam strasznie suche łapki, krem do stóp na noc
odzywka do spłukiwania i bez za każdym myciem głowy, co drugi dzień, raz w tygodniu olej lub maska na włosy, włosy farba co 1,5-2 miechy
U mnie podobnie- choc o oleju ostatnio zapominam no i nie farbuję, nie muszę na szczęście

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam na glukozie. Babki nie pozwoliły nic pić, ani wcisnąć cytryny i jeszcze mnie posadziły u siebie i czekały, aż wypiję...no nic wypiłam jednym duszkiem, żeby było szybciej. I jestem w szoku, bo nawet mnie brzuch po tym nie boli.
No proszę, jednak ktoś się pokusił dziś na glukozę! Zazdroszczę, że Twój organizm tak dobrze ją zniósł

Cytat:
wypróbuję dziś jeszcze tej oliwki na włosy..zobaczymy coi to będzie
no i czas pogadać z mamą o finansach itd.. najwyższa pora by ustalić jakieś konkrety..

miłego gadulenia!
Trzymam kciuki za rozmowę z mamą

Cytat:
zwłaszcza, że większość kobiet i tak będzie wyglądała jak zombie, bo jak można wyglądać po takim wysiłku. A być wypacykowanią pindunią to ja też bym nie chciała jakoś to będzie, w szpitalu nie ma zbyt wielu luster[COLOR="Silver"]
U mnie w szpitalu w ogóle nie ma luster w salach jedno jakie widziałam mają pielęgniarki, i tyle
Makijaż mi w szpitalu do niczego nie będzie potrzebny

A tak jeszcze a propos tematów urodowych: zrobiłam to masełko Cloche wczoraj
Jest cudne, to same tłuszcze a wchłania się o niebo lepiej niż oliwka. Sama nie wiem jak to jest. Nie miałam olejków eterycznych, więc pachnie sobie tak hmm, jak masło kakaowe (choć dla mnie ono kakaem nie pachnie za bardzo, raczej zbożem ) wyszła fajna śmietanka z tego, ale nie wiem gdzie to trzymać, żeby nie zmieniało konsystencji. W lodówce robi się dość twarde, a w łazience się rozpływa Ale chyba z dwojga złego lepsza lodówa...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:32   #2299
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Podziel się

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-14, 14:32   #2300
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja mialam zrobić wczoraj moim co by Wam poprawic humor i pokazać jak naleśniki wyglądać nie powinny
Naleśniki zawsze mi wychodzą, ale ta polewa to pierwszy raz, mężusiowi muszę dolać więcej mleka bo za gęste. Sobie napaćkałam, ale jemu wypada te serduszka zrobić

Stary 2013-02-14, 14:33   #2301
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Podziel się
Zapraszam, jeszcze zostało.

Stary 2013-02-14, 14:36   #2302
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
wózek http://allegro.pl/jedo-wozek-2w1-fyn...027547845.html
a łóżeczko
http://image.ceneo.pl/data/products/...-hippo-120.jpg
z wóżków to oglądałam od navingtonów poprzez xlandery bebetto itp i ten podpasował mi najbardziej w smyku można wszystkie te wóżki pooglądać

qrde ... my wczoraj znów debatowaliśmy - navington czy jedo - od miesiąca nie umiemy się zdecydować tzn mąż woli navingtona, mi też pasuje pod względem rozmiarowym i wagowym, bo będę dużo jeździć komunikacją miejską z wózkiem, ale spacerówka w navingtonie mnie nie przekonuje, i kółka podobno nie za dobre są ... z kolei jedo to prawie ideał ale cięższy ... postanowiłam zaczekać do niedzieli aż mama przyjedzie i się jej poradzić i zamówimy w ciemno bez oglądania w sklepie

Cytat:
polecam kupić hennę w rossmanie i robić w domu, nie ma się czego bać
mam, ale nie mam po niej prawie żadnego efektu czekam czasem nawet 15 min, a potem i tak nie za mocna wychodzi. teraz leżąc w domu tak robię, ale jednak jak idę do kosmetyczki to efekt jest o niebo lepszy

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:37   #2303
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
wyglądają cudnie
Stary 2013-02-14, 14:38   #2304
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Co do odżywek do włosów to używam tylko firmy kallos. Są rewelacyjne.
Też je uwielbiam szczególnie niebieską pięknie pachnie i jest tania jak barszcz

Cytat:
zwłaszcza, że większość kobiet i tak będzie wyglądała jak zombie, bo jak można wyglądać po takim wysiłku. A być wypacykowanią pindunią to ja też bym nie chciała jakoś to będzie, w szpitalu nie ma zbyt wielu luster
Powiem tylko tyle, że po porodzie zaczynamy się pocić jak smoki - szczególnie podczas karmienia i jeden prysznic dziennie to jak dla mnie za mało i gdybym się chciała jeszcze umalować to bym chyba wykitowała ze zmęczenia
Ale.. widziałam jak dziewczyna po porodzie malowała sobie paznokcie, więc da się? Da!

Wróciłam ze spaceru i zakupów.
Kupiłam 2 staniki sportowe w pepco o których już kiedyś pisałyście (l/xl)
Dla malucha NIC nie było - puste półki

Myślałam, ze po drodze zemdleję bo strasznie niskie ciśnienie jest.
Dobrze, że po drodze znalazłam automat z kawą to sobie walnęłam na rozruch inaczej to chyba bym w szpitalu wylądowała...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:39   #2305
xal
Zakorzenienie

Cytat:
qrde ... my wczoraj znów debatowaliśmy - navington czy jedo - od miesiąca nie umiemy się zdecydować tzn mąż woli navingtona, mi też pasuje pod względem rozmiarowym i wagowym, bo będę dużo jeździć komunikacją miejską z wózkiem, ale spacerówka w navingtonie mnie nie przekonuje, i kółka podobno nie za dobre są ... z kolei jedo to prawie ideał ale cięższy ... postanowiłam zaczekać do niedzieli aż mama przyjedzie i się jej poradzić i zamówimy w ciemno bez oglądania w sklepie
A my albo trafimy na używaną okazję, albo czekamy do kwietnia. Najwyżej długo poczekamy na pierwszy spacer

Stary 2013-02-14, 14:41   #2306
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Zła jestem dziś jak osa. Nie dość, że bolała mnie głowa i wymiotowałam ( a to był szok, bo w I trymestrze ani razu) to jeszcze pojechaliśmy pożegnać się z lokatorami, którzy wynajmowali mieszkanie i tam masakra...tzn. oni w porządku i mieszkanko również zostawiają w dobrym stanie, ale obok leżały rachunki różne i okazało się, że za mieszkanie 50m2 czynsz podniesiono aż do 530 pln!!!! O tyle nas to zwaliło z nóg, że mieszkanie jest na kredyt, więc jeśli chcemy je wynająć absolutnie bez zysku tylko na spłatę kredytu i na ten czynsz to musimy aż za 1 700 pln ( a nawet powinno być 1 800, ale już odrobinę możemy dopłacać), a teraz na rynku wynajmu ciężko, bo w sezonie zimowym mało kto szuka. I się obawiam czy nie przyjdzie nam z własnej kieszeni do lipca dopłacać 1 700...ech....mocno trzymam kciuki by jednak jakiś chętny się znalazł
Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej
I oby szybko udało Wam się ponownie wynająć mieszkanie

A ceny czynszów to jakaś masakra Moi rodzice płacą za M4 ok 700-800 zł, a gdzie reszta

Jak się wszystko uda i kupimy to mieszkanie to tam jest czynsz 180 zł już z wodą, ale to zależy od zużycia, więc się nastawiam na jakieś 250 zł, prąd co 2 m-ce nie wiem ile, no i ogrzewanie gazowe - poprzedni właściciel płacił 150 zł co 2 m-ce... Może uda nam się zamknąć w 500-600 zł

Cytat:
halo
mam pytanie, a w sumie to kilka.
Czy któraś stosowała olejowanie włosów? jakie efekty? jak to dokładnie robiłyście?
używacie do twarzy/ciała jakieś kwasy?

jakich kosmetyków używacie do twarzy? mam 28 lat i wstyd się przyznać ale mało co używam. Na co dzień (i to nie codziennie) krem bambino. Od czasu do czasu peeling albo jakaś maseczka. Może powinnam już używać jakieś typowe kremy do mojego wieku? mam wieczne sińce przed oczami i pojawiają się pierwsze zmarszczki (usta, oczy).
1.
2. Codziennie żel do mycia twarzy + potem tonik i wieczorem krem pod oczy, mniej lub bardziej regularnie krem na dzień i na noc; 1-2 razy w tygodniu peeling + maseczka.

Włosy myję co 3 dni i za każdym myciem szampon a potem odżywka do spłukiwania - robię tak od 2-3 lat i wszystko jest ok

Cytat:
edit: no dobra, zrobiłam plan zajęło mi to dwie minuty przy pomocy kreatora a zaszkodzić nie zaszkodzi fajne punkty są o tym, czy chcę żeby dziecko było ciągle ze mną na sali poporodowej, czy zgadzam się na szczepienia, że chcę wyjść do domu najszybciej jak to możliwe jeśli stan zdrowia mój i dziecka na to pozwala.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-14, 14:42   #2307
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
A my albo trafimy na używaną okazję, albo czekamy do kwietnia. Najwyżej długo poczekamy na pierwszy spacer
właśnie z jedo fyn jest ten problem, że są jakieś nowe serie itp, więc musimy zamawiać teraz, bo i tak czeka się kilka tygodni a jakbym urodziła pod koniec marca po odstawieniu tabletek to już teraz ostatni moment ...
nie wiem, może jak u lekarza okaże się że szyjka się nie skróciła to podjedziemy gdzieś obejrzeć ... ale w SCC w Smyku chyba nie ma navingtonów? myślimy żeby do tego Fido podjechać, ale tam na stronie też nie ma wymienionych navingtonów ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:43   #2308
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby nie to, ze dziś trochę nadzienia z mężowskiej tarty mi skapnie to bym przyjechała na ten Sląsk i Naleśniki pewnie zjem za jakieś pół roku, nie prędzej
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:43   #2309
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Jak Ty masz fale to ja mam proste druty Dla mnie Twoje włosy są kręcone

Tak wyglądają gdy same schną, bez czesania i gdy używam odpowiednich odżywek i szamponów Najbardziej kręcą się po tej z Alterry granat i aloes

Dla przykładu tak wyglądały gdy je suszyłam je suszarką i czesałam szczotką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.04 (2).jpg (116,2 KB, 15 załadowań)
Stary 2013-02-14, 14:43   #2310
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
A tak jeszcze a propos tematów urodowych: zrobiłam to masełko Cloche wczoraj
Jest cudne, to same tłuszcze a wchłania się o niebo lepiej niż oliwka. Sama nie wiem jak to jest. Nie miałam olejków eterycznych, więc pachnie sobie tak hmm, jak masło kakaowe (choć dla mnie ono kakaem nie pachnie za bardzo, raczej zbożem ) wyszła fajna śmietanka z tego, ale nie wiem gdzie to trzymać, żeby nie zmieniało konsystencji. W lodówce robi się dość twarde, a w łazience się rozpływa Ale chyba z dwojga złego lepsza lodówa...
a jakie oleje dodałaś? Ja jeszcze nigdy nie robiłam mixów, zawsze stosuję samodzielnie oliwki i masła, zamiennie jednego dnia tak, innego takmixy olejowe robię czasem do włosów
Ja trzymam w szafce w kuchni, mam dwie półeczki na olejekokosek ma normalnie formę stałą, no chyba, że jest lato to pływaa np. bhringraj trzymam w łazience i ma stałą konstystencję.
Włóż lepiej do lodówki, ewentualnie zrób mniejsze porcje, żeby całości nie wyciągać za każdym razem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości