|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
he he, ale slodkie
Cytat:
)Cytat:
a sprobuj wlasnie lyzeczka. tylko ze to chyba strasznie czasochlonne jest no ale przynajmniej dziec nie bedzie glodny. o ile zje z tej lyzeczki juz niedlugo wiosna, najwyzej bedzie wszedzie wozil sie z mama ![]() Cytat:
Cytat:
a brzuch jest ok, mam podobny, moze jeszcze ciut wiekszy nie masz rozstepow, bynajmniej nie widac ich, brzuch nie wisi do kolan takze nie ma co narzekac, zawsze moglo to sie o wiele gorzej skonczyc |
||||
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kurde, musze zamówić moja malutka o wiele szybciej usypia przy muzyce z konika z fp to karuzela tez sie przyda co do brzucha, na fotce chyba lepiej wygląda.... no przyszedl mi przed chwilą pas!! juz go zalozylam i lepiej sie czuje psychicznie hahaBTW. jak dbacie o buziunie swoich malenstw?? bo ja przemywam kąciki oczek sola fizjologiczną a buzke przemywam wodą przegotowana. Nie kremuje, a jak dzidzia ma suchą skórę na buzi to co polecacie?
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-02-14 o 15:20 |
|
|
|
|
#2013 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie ![]() Cytat:
zero rozstępów, ja też bym tak chciała ![]() z tym przetaczaniem to ja mam tak samo, kładę się na lewym a po godzinie budzę się na prawym ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39228906]Debrah, kochana malusia A ja nagrałam swoją Dorkę ![]() http://www.youtube.com/watch?v=z2IqU...ature=youtu.be[/QUOTE] ale ma śliczne włoski i w ogóle cała jest śliczna ![]() Cytat:
ale dacie radę ![]() Cytat:
pewnie nawet kwiatka mi nie przywiezie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja sobie trochę pospałam, mówiłam Wam, że cały czas śpię i końca nie widać, dzisiaj tak samo... |
||||||||
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, zjadlam podwojny obiad i dopycham sie jeszcze herbatnikami
|
|
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na szczescie od nikogo nie uslyszalam takich glupot. Co za bezsens perzeciez jestesmy od 5 lat razem i juz bedziemy, nikomu krzywdy nie robimy wiec...
|
|
|
|
|
#2017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troszke mi nie wygodnie, ale to samo bylo z pajaczkiem na plecach, na poczatku masakra ale pozniej super ;p kwestia przyzwyczajenia, no i troche lipa bo sie odznacza pod ciuchami troche.. ale przezyje sie;]Cytat:
hah. teraz to czekam na pierscionek. Jak go nie bedzie w przeciagu roku to sie zdenerwuje. ;] oby tzt tego nie czytal
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
ok pól kg karczku potrzebujesz, jeśli masz w kawałku to kroisz w plastry, jak kupujesz w biedronie to tam już masz pokrojone
, myjesz, osuszasz ręcznikiem papierowym, rozbijasz trochę, nacierasz solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem. Na zimną patelnię kładziesz te kawałki (ważne, że na zimną patelnię i że nie dodajesz już ani oliwy ani oleju, żadnego tłuszczu) i włączasz kuchenkę na średni płomień, czekasz aż Ci zacznie się dusisz, mięsko delikatnie zmienia kolor, wszystkie plastry tak robisz, dodajesz trochę wody i dusisz, jak będzie w miarę miękkie to dodajesz cebulkę i smarujesz musztardą każdy plaster, podlewasz wodą i dusisz już do miękkości.Cytat:
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też z moim TŻem już prawie 5 lat, ślub bierzemy w lipcu, ale nie ze względu na Oliwkę, tylko mieliśmy go w planach już dawno - datę rezerwowaliśmy jesienią 2011, czyli kawał czasu przed zrobieniem
małej. I nikt nam nie trąbił, że powinniśmy TERAZ wziąć ślub, bo ciąża.
|
|
|
|
#2020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
odpinane cyce by się przydały ![]() świetne
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki, a mam pytanko odnonie imienin naszych dzieciatek.
jak to wlasciwie jest? kiedy obchodzone sa imieniny? najblizej dnia urodzin czy "kiedy chcemy"? ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2022 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pokoik słodki, ja tez mam łóżko koło okna i kaloryfera ale innej opcji nie ma żeby wszytsko zmieścić. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lenova ja mam ręczną medelę bo dużo dziewczyn polecało ale jak w praktyce to jeszcze nie wiem.
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też obiecałam swojego brzucha więc wstawiam. Nie wiem czy widać rozstepy o których mówiłam (?) Ale są.
Cały dzień próbuje nadrobić i coś napisać ale dziś moje dziecko marudne i szło mi jak krew z nosa. W końcu sie udało Z tego co pamiętam: Fewcia-śliczny kącik Fewcia,Nawijka,Lubcia- cudne wasze brzusie,aż tęskno za swoim Eff-śliczny brzuś,wcale nie widać że w ciąży byłaś Deli-przecież dobrze wygląda,z boku idealnie to widać że jest jak trzeba. Przesadzasz A córa śliczna Tyle chętnych do rodzenia a coś nie widzę żeby któraś sie porządnie brała do roboty Dziewczyny to nie trzeba gadać-trzeba działać ![]() Dziś taka piękna data na rodzenie naprawdę żadna się nie wybiera na porodówke? Nawijka,Lubcia,Iwfka,Neti ,Iffonka,Nancy,Ilkas,Fewc ia,J1987- nie e? ![]() Mam nadzieje że żadnej nie pominęłam bo pisze z pamięci Z okazji Walentynek dziewuszki życzę wam dużo MIŁOŚCI PSTRYCZKU -mój mały już obchodził. Ur. się 23 stycznia,a 3 lutego miał imieniny. Obchodzi sie chyba najbliższe po dacie urodzenia.
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2013-02-14 o 15:59 |
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzis to na pewno nie Pstryniu, nei ma go w domu -delegacja, ale jutro bedzie i watpie, widze ile na koncie jest ![]()
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwczyny mam pytania:
1. Bo odkąd przeczytałam o tym zapaleniu płuc to mam paranoję istną... że pomylę sapkę z prawdziwym katarem, który, zignorowany przejdzie w zapalenie płuc.... Jak poznać, że dziecko jest chore, jeśli nie ma gorączki? Jest niespokojne, nie śpi? Nie je? Albo śpi za dużo?? Wczoraj moja spała większość dnia, a ja już spanikowana, że może chora.... 2. Pytanie o kupę ![]() Jakie kupki robią wasze dzieci kp? Bo ja mam pytanie nie tyle o kolor (musztarda) co...konsystencję ![]() Bo mi się wydaje, że one za rzadkie są? w sensie nie wiem czy takie mają być - czy może to objaw czegoś jest? Nie wiem jak odróżnić normalną dziecięcą kupę od biegunki. 3. W którym tygodniu życia miałyście się zgłosić do szczepienia z dziećmi? |
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pytania 2 hmm.. nie wiem moze jakby byla biegunka to by tak bardzo wodnistą robila? a do szczepionek, mi kazaly sie zglosic w 6 tygodniu.
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() proszę
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-02-14 o 16:05 |
|
|
|
|
#2029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w koncu pierscieni za darmo nie rozdaja ![]() Cytat:
1-zapalenie pluc to chyba bardziej po kaszelku sie rozpozna niz po ktarku, tak mysle... 2-u nas sa rzadkie ale nie az tak bardzo. mysle ze biegunka to raczej jest taka jak i u doroslego. wiecej wody niz kupki ![]() 3-6/7tydzien |
||
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja tak na chwilke znowu bo nie mam czasu za bardzo. Wróciłam własnie od lekarza. I kurde daremny jakis ten urolog byl bo nawet usg w gabinecie nie miał. Dal dopiero skierowanie na usg na ktore termin dopiero za miesiąc będzie Powiedział jedynie żeby sie nie przejmować bo bardzo dużo dzieci z taka wada nerki się rodzi i ze przeważnie z wiekiem to przechodzi.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-02-14 o 16:19 |
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro powiedział, że dużo dzieci się z taką wadą rodzi i że przechodzi z wiekiem to może faktycznie nie ma się co martwić na zapas. Chociaż wiem, że to będzie trudne |
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z teściową - o nie broń panie boże, ona to bym mi najchętniej dała jakiś zastrzyk żeby mnie jeszcze bardziej bolało. Mama powiedziała że ona chyba zawału dostanie jak zacznę rodzić i że będzie musiała sobie jednego strzelić bo jak pomyśli sobie jaki ja ból przeżywam to tego nie przeżyje. Ja obiecuję od niedzieli brać się ostro za różnego rodzaju przyśpieszacze porodu.
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale widzis, nawet ten doktorek jest dobrej mysli to Ty juz nie masz wyjscia musisz myslec pozytywnie. |
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w takim razie my będziemy z Tobą będziemy intensywnie myśleć o Tobie, wspierać i wysyłać pozytywne fluidy
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, pierwsze szczepienie jest w 6-7 tygodniu, a co do kupy to normalna, codzienna kupa to taka rzadka rozbełtana jajecznica, nieco śluzowata. Biegunka ma specyficzny smrodek, kwaśnawy taki, będziesz czuła.
Mamy szalenie romantyczne Walentynki oddałam starszą do babci, młodsza śpi, a my zamiast wyjścia (bez sensu, niewiele jem więc co bym zamówiła? herbate?) będziemy byczyć się na łóżku i film oglądać jakiś
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj caly dzień z mojego brzucha dochodzą jakieś dziwne odgłosy jakieś strzelanie, bulgotanie, przelewanie się, itp. aż zaczyna mnie to martwić.
|
|
#2038 |
|
BAN stały
|
hej dziewczynki
Wróciłam z ktg. Jejku, jak ja uwielbiam tą położną i już mi wszystko jedno czy urodzę dzisiaj czy jutro..czy w weekend.. przyjdzie czas to urodzę ![]() ktg ok. dzidzia nisko bardzo już ułożona. dziś nam zaleciła seks! duuużo seksu i masaż sutków powiedziała do męża (bo był ze mną), że ma mnie porządnie wziąć w obroty ![]() idę wstawić zdjęcia brzucha do klubu, tylko trochę mi to może zająć bo nigdy nie wstawiałam |
|
|
|
#2039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety z Walentynkowego dziecia u mnie nici ![]() Imieniny obchodzi się najbliższe po dacie urodzin tak przynajmniej u mnie mówią. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39234700] Mamy szalenie romantyczne Walentynki oddałam starszą do babci, młodsza śpi, a my zamiast wyjścia (bez sensu, niewiele jem więc co bym zamówiła? herbate?) będziemy byczyć się na łóżku i film oglądać jakiś [/QUOTE]Mój kochany to nawet o kwiatkach zapomniał mówi że jeszcze po tulipanki do biedronki wstąpi i będzie git
|
|
#2040 |
|
Konto usunięte
|
Silver, to jakieś światełko w tunelu juz jest
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Imieniny - Dorotka już miała. 6 lutego, a Agatka ma 5 lutego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

)
Jedyne rozwiązanie to by było zostawić cycka w domu
a sprobuj wlasnie lyzeczka. tylko ze to chyba strasznie czasochlonne jest no ale przynajmniej dziec nie bedzie glodny. o ile zje z tej lyzeczki 

juz go zalozylam i lepiej sie czuje psychicznie haha

i
za skurczyki

22.05.2008
14.08.2011