Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 15:07   #2011
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
dla wszystkich mamuś...przyszłych i już obecnych
he he, ale slodkie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ta jest z projektorem, fajna rzecz mysle. tylko te miski - przez te kapturki kojarza mi sie z zakonnicami (jestem na etapie ogladania Czasu Honoru )

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Kurcze no zapowiada się problem, bo jeśli on tylko cyca zamierza jeść i inaczej nie no to mały kłopot bo w tym momencie nie ma mowy o jakim kolwiek wyjściu gdzieś na dłużej a czasem poprostu trzeba czy nawet coś załatwić Jedyne rozwiązanie to by było zostawić cycka w domu, ale tak się nie da
oj, to reczywiscie nie lada wyzwanie przed toba a sprobuj wlasnie lyzeczka. tylko ze to chyba strasznie czasochlonne jest no ale przynajmniej dziec nie bedzie glodny. o ile zje z tej lyzeczki juz niedlugo wiosna, najwyzej bedzie wszedzie wozil sie z mama

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
hello

Nie wiem co lepsze. Jechać na wizytę do pediatry (kolejna podróż + gromada chorych dzieci w przychodni) czy zostać w domu i poczekać ?
ja na twoim miejscu zamowilabym wizyte domowa. bedziesz spokojniejsza

Cytat:
j
mój tagiczny brzuch..................: mad: z lewej strony, mam bardziej wypukle... a z prawej tak juz bardziej sie wchłonął hmmm...
i moja klusia! dzisiaj wazylam i wyszlo ze wazy 5200 ;o ale nie wiem czy ta waga dobrze wazy ;]
Klusia slodziutka
a brzuch jest ok, mam podobny, moze jeszcze ciut wiekszy nie masz rozstepow, bynajmniej nie widac ich, brzuch nie wisi do kolan takze nie ma co narzekac, zawsze moglo to sie o wiele gorzej skonczyc

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:16   #2012
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
he he, ale slodkie

ta jest z projektorem, fajna rzecz mysle. tylko te miski - przez te kapturki kojarza mi sie z zakonnicami (jestem na etapie ogladania Czasu Honoru )

Klusia slodziutka
a brzuch jest ok, mam podobny, moze jeszcze ciut wiekszy nie masz rozstepow, bynajmniej nie widac ich, brzuch nie wisi do kolan takze nie ma co narzekac, zawsze moglo to sie o wiele gorzej skonczyc
Ty to masz skojarzenia kurde, musze zamówić moja malutka o wiele szybciej usypia przy muzyce z konika z fp to karuzela tez sie przyda
co do brzucha, na fotce chyba lepiej wygląda....
no przyszedl mi przed chwilą pas!! juz go zalozylam i lepiej sie czuje psychicznie haha

BTW. jak dbacie o buziunie swoich malenstw?? bo ja przemywam kąciki oczek sola fizjologiczną a buzke przemywam wodą przegotowana. Nie kremuje, a jak dzidzia ma suchą skórę na buzi to co polecacie?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-02-14 o 15:20
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:17   #2013
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
9 godzin jazdy samochodem, tak więc raczej na 100% nie zdąży i jestem nastawiona na samotny poród.

Czy na porodówce można mieć komórkę i z niej korzystać?
a nie chcesz rodzić np. z mamą/teściową/rodzeństwem czy jakąś kuzynką, zawsze to raźniej a na smsy czy telefony to nie wiem, czy będziesz w stanie
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

O przepraszam, my wszystkie tu jesteśmy młodziutkie :P
dokładnie
Cytat:
No to mój jest troszkę częściej w domu Chociaż w sumie to przez ostatnie trzy miesiące też jest około 2tyg w domu
Ale mimo wszystko czuję niepokój jak wyjeżdża, szczególnie teraz, przed samym porodem.

Powiedzcie mi czy robię dziecku krzywdę jak śpię na prawym boku nie na lewym?? Zasypiam na lewym i budzę się na prawym, więc się pewnie "przetaczam" w nocy

Naszykowałam już pokój dla Niuni i pokaże Wam mój brzuchol, zdjęcie sprzed tygodnia. Wrzucam zdjęcia.
pokoik i brzuszek pierwsza klasa zero rozstępów, ja też bym tak chciała
z tym przetaczaniem to ja mam tak samo, kładę się na lewym a po godzinie budzę się na prawym
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39228906]Debrah, kochana malusia

A ja nagrałam swoją Dorkę

http://www.youtube.com/watch?v=z2IqU...ature=youtu.be[/QUOTE]
ale ma śliczne włoski i w ogóle cała jest śliczna
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nie było mnie kilka dni, bo zwyczajnie nie miałam czasu! Musiałam jeździć na zajęcia do Krakowa, a poza tym mieliśmy kłopoty z brzusiem. I teraz tak: zdjęcia pyszczulka, które wstawiałam i o których sadziłam że to trądzik - nie. Mały ma skazę białkową Sądziliśmy że te zaparcia, to wina Bebilonu i zmienisliśmy na Hipp Bio Combiotic. Zaparcia były spowodowane podobno właśnie skazą. My sądziliśmy inaczej, tym bardziej, że po zmianie mleka już następnego dnia Mały walnął sam kupsko. Po wizycie u lekarza dostaliśmy receptę na Bebilon pepti 1. Tak więc teraz siedzą mi dwa opakowania 800 g Bebilonu i Hippa. Z każdego dwa razy butlę zrobiliśmy? Szkoda mi tego wyrzucać bo to jest dobre. Oddam, jesli któraś chce
A wydaje mi się że skaza się wzięła z bawarek, bo Klaudusia dała się słuchać teściowej żeby ich pić dużo na laktacje. Jestem niemal pewna że tu leży wina, bo poza tym w ogóle mleka nie piłam, nie jadłam płatków. Ser nie codziennie i nie w ilościach hurtowych, podobnie z jogurtami Szkoda mi mojej Krupci bo go swędza te pysie ale dostaliśmy recepte na maść więc mam nadzieję że będzie ok. To teraz mi się dopiero jadłospis ukrócił

a co to dziewczyny za przestój w rodzeniu?!
współczuje skazy ale dacie radę

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
opis czopa więc na biało wczoraj to tylko kawałki śluzu takiego rozciągliwego z małymi nitkami krwi na wkładce. Ale dzisiaj jak rano poszłam do toalety to już znalazłam w muszli takiego sporego glutka co wyglądał jak galaretka i był podbarwiony krwią. sory za opis w każdym razie jeśli takiego byś miała to nie da rady nie zauważyć, uwierz mi chociaż nie zawsze musi on być z krwią i nie zawsze odchodzi, bo czasem dopiero przy samym porodzie.

My dzisiaj z mężem zrobiliśmy sobie wolne od pracy Powiedział że to może nasz ostatni dzień taki razem..i że spędźmy go jakoś fajnie kochany póki co zaraz się zbieramy na to ktg.

jak wrócę to wstawię Wam zdjęcie mojego brzuchola skoro wszystkie lutówki się już chwalą to co mi tam

fewcia śliczny pokoik
Lubcia kurczaki..szkoda że się nie spotkamy w szpitalu..
a mój małżon wyszedł wcześniej z pracy i pojechał do mechanika a nie do mnie pewnie nawet kwiatka mi nie przywiezie
Cytat:
My mieszkamy w domu z moim rodzicami więc nie jestem sama i mogę być spokojna.

Mam doła, właśnie rozmawiałam z TŻ i nie pokłóciliśmy się ale jest na mnie zły, zrobiłam coś bez jego wiedzy na co on się nie zgadzał, powiedział że nie może na mnie liczyć i że on też nie będzie wszystkiego ze mną ustalał i będzie robił rzeczy bez mojej wiedzy. super a dzisiaj walentynki - jestem beznadziejna, chce mi się płakać.
przejdzie mu, może napisz mu jakiegoś smsika?
Cytat:
kupilam, a co! taki prezent walentynkowy se pierdyknelam
przyszla karuzelka, malzon wroci z pracy to ja zlozy i zawiesimy mlodemu. trzeaba bedzie najpierw zdjac daldachim - z perspektywy czasu stwierdzam ze to jak najbardziej zbedna rzecz
to dobrze, że nie kupiliśmy
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Macie jakis sposob na karkowke pieczona w rekawie foliowym?
TZ bardzo lubi to chcialam zaszalec w walentynki
w rękawie to nie ale na patelni w musztardzie - pycha, jak chcesz to Ci podam przepis
Cytat:
kurcze, w obecnych czasach to lepiej nie robić niespodzianek...

a ja sobie trochę pospałam, mówiłam Wam, że cały czas śpię i końca nie widać, dzisiaj tak samo...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:18   #2014
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to masz skojarzenia kurde, musze zamówić moja malutka o wiele szybciej usypia przy muzyce z konika z fp to karuzela tez sie przyda
co do brzucha, na fotce chyba lepiej wygląda....
no przyszedl mi przed chwilą pas!! juz go zalozylam i lepiej sie czuje psychicznie haha
i o to chodzi! a wygodny taki pas? nie uwiera jak sie siedzi?

kurcze, zjadlam podwojny obiad i dopycham sie jeszcze herbatnikami

Stary 2013-02-14, 15:20   #2015
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
w rękawie to nie ale na patelni w musztardzie - pycha, jak chcesz to Ci podam przepis
Daj, daj, bede miec na przyszle walentynki, haha

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:22   #2016
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
i za skurczyki

Ja na samym poczatku od teściowej usłyszałam że moja ciąża to wstyd i zgorszenie bo nie mieliśmy wtedy z TŻ ślubu. :/
Ja na szczescie od nikogo nie uslyszalam takich glupot. Co za bezsens perzeciez jestesmy od 5 lat razem i juz bedziemy, nikomu krzywdy nie robimy wiec...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:29   #2017
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
i o to chodzi! a wygodny taki pas? nie uwiera jak sie siedzi?

kurcze, zjadlam podwojny obiad i dopycham sie jeszcze herbatnikami
powiem tak, a raczej napisze troszke mi nie wygodnie, ale to samo bylo z pajaczkiem na plecach, na poczatku masakra ale pozniej super ;p kwestia przyzwyczajenia, no i troche lipa bo sie odznacza pod ciuchami troche.. ale przezyje sie;]

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja na szczescie od nikogo nie uslyszalam takich glupot. Co za bezsens perzeciez jestesmy od 5 lat razem i juz bedziemy, nikomu krzywdy nie robimy wiec...
to samo u mnie. Prawie 6 lat razem i nikt nie mowil nic nam o slubie tzn wspominali "no to kiedy sie hajtacie?" ale to z zartem. Chociaz ja mam nadzieje ze jednak ...kiedys...wezme ten slub. Nie wyobrazam sobie cale zycie bez slubu. Mnie i tzt i tak juz wiele łączy, nie dosc ze dzidzia, meldunki te same, dzialki mamy wspólne, konto hah. teraz to czekam na pierscionek. Jak go nie bedzie w przeciagu roku to sie zdenerwuje. ;] oby tzt tego nie czytal:ha haha:

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-14, 15:38   #2018
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Daj, daj, bede miec na przyszle walentynki, haha
ok pól kg karczku potrzebujesz, jeśli masz w kawałku to kroisz w plastry, jak kupujesz w biedronie to tam już masz pokrojone , myjesz, osuszasz ręcznikiem papierowym, rozbijasz trochę, nacierasz solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem. Na zimną patelnię kładziesz te kawałki (ważne, że na zimną patelnię i że nie dodajesz już ani oliwy ani oleju, żadnego tłuszczu) i włączasz kuchenkę na średni płomień, czekasz aż Ci zacznie się dusisz, mięsko delikatnie zmienia kolor, wszystkie plastry tak robisz, dodajesz trochę wody i dusisz, jak będzie w miarę miękkie to dodajesz cebulkę i smarujesz musztardą każdy plaster, podlewasz wodą i dusisz już do miękkości.
Cytat:

to samo u mnie. Prawie 6 lat razem i nikt nie mowil nic nam o slubie tzn wspominali "no to kiedy sie hajtacie?" ale to z zartem. Chociaz ja mam nadzieje ze jednak ...kiedys...wezme ten slub. Nie wyobrazam sobie cale zycie bez slubu. Mnie i tzt i tak juz wiele łączy, nie dosc ze dzidzia, meldunki te same, dzialki mamy wspólne, konto hah. teraz to czekam na pierscionek. Jak go nie bedzie w przeciagu roku to sie zdenerwuje. ;] oby tzt tego nie czytal:ha haha:
a niech właśnie przeczyta
Stary 2013-02-14, 15:39   #2019
BlackSanctum
Zakorzenienie

No właśnie ja też z moim TŻem już prawie 5 lat, ślub bierzemy w lipcu, ale nie ze względu na Oliwkę, tylko mieliśmy go w planach już dawno - datę rezerwowaliśmy jesienią 2011, czyli kawał czasu przed zrobieniem małej. I nikt nam nie trąbił, że powinniśmy TERAZ wziąć ślub, bo ciąża.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:39   #2020
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Wczoraj Wam pisałam, że na czas mojej wizyty u lekarza zostawiam Krzysia z dziadkami. Obawiałam się jak to będzie z jedzeniem, bo wiem, że Krzychu nie lubi butelki (nie wiem czemu), zostawiłam swoje odciągnięte mleko (specjalnie miałam zamrożone na tą okazje), wizyta trochę się przedłużyła, był poślizg, potem jeszcze przy okazji wskoczyłam do parku sklepow za kosmetykami i innymi pierdołami, a że dziadkowie nie zgłaszali żadnego alarmu to poszlam jeszcze dok Kościoła no więc moja nieobecność trochę się przedłużyła i wyobraźcie sobie, że Krzychu nie tknął tej butelki choć był głodny, przyszłam do domu - a tam krzyk na całego, młody już szukał mleka wszędzie gdzie się dało, u dziadka u babci i nigdzie nie znajdował, a jak mu babcia dawała butelke z moim mlekiem to wypychał językiem, nie chciał, wypluwał i jeszcze bardziej się wkurzał, dziadkowie już robili z siebie maksymalnych głupków, zeby go jakoś zając i nic nie pomagało - tak mi opowiadali, dopiero jak ja przyszłam i przystawiłam go do cyca to zaczął jeść i to tak lapczywie, że myślałam, że cycka mi urwie Powiem Wam - masakra i nie mam pojęcia czemu on tej butli nie zjadł jak taki głodny był Kurcze no zapowiada się problem, bo jeśli on tylko cyca zamierza jeść i inaczej nie no to mały kłopot bo w tym momencie nie ma mowy o jakim kolwiek wyjściu gdzieś na dłużej a czasem poprostu trzeba czy nawet coś załatwić Jedyne rozwiązanie to by było zostawić cycka w domu, ale tak się nie da

odpinane cyce by się przydały

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
dla wszystkich mamuś...przyszłych i już obecnych
świetne
Stary 2013-02-14, 15:43   #2021
pstryczek84
Zakorzenienie

Kobitki, a mam pytanko odnonie imienin naszych dzieciatek.
jak to wlasciwie jest? kiedy obchodzone sa imieniny? najblizej dnia urodzin czy "kiedy chcemy"?

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:

a moze dzis Ci niespodziewanke pierscionkowa zrobi

Stary 2013-02-14, 15:45   #2022
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie się zastanawiam czy to normalne, że ona tak bryka bez opamiętania?? Podobno dziecko przed porodem, dzieci ruszają się mniej, u mnie jest zupełnie odwrotnie
No właśnie ja tez myślałam że dziecko przed porodem się uspokaja i tak na luzie mówie o tym ginowi a on się przejął że o matko i teraz na ktg cały czas jeżdżę - lepsze to niż szpital.
Cytat:
Powiedzcie mi czy robię dziecku krzywdę jak śpię na prawym boku nie na lewym?? Zasypiam na lewym i budzę się na prawym, więc się pewnie "przetaczam" w nocy

Naszykowałam już pokój dla Niuni i pokaże Wam mój brzuchol, zdjęcie sprzed tygodnia. Wrzucam zdjęcia.
Ja też śpię raz na jednym raz na drugim boku, na jednym nie dałabym rady tak mi cierpnie wszytsko w nocy.
Pokoik słodki, ja tez mam łóżko koło okna i kaloryfera ale innej opcji nie ma żeby wszytsko zmieścić.
Cytat:
Może najpierw jeden, żeby sprawdzić rozmiar, a jak będzie dobry, to poszalejesz z kolorami Faktycznie te Alles są bardzo ładne. Troszkę drogie, ale to wydatek na dłużej, nie na raz. Nie wiem też czy teraz przed porodem kupować czy już po... Kupiłam wcześniej jeden taki zwykły, nieusztywniany więc może się wstrzymam jeszcze chwilkę?
Ja bym nie kupowła bo różnie może być: na pewni Ci urosną jak będziesz karmić więc rozmiar się zmieni, a jak nie będziesz to nie potrzebny zakup. Ja mam na razie takie zwykłe tanie, żeby nie szkoda było wyrzucić.
Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...024112239.html ja chyba te zamowie

ja zamierzam odkladac, na razie musze sie ogarnac z paroma sprawami
Ja tez mam z projektorem ale troszkę inną

Cytat:

a mój małżon wyszedł wcześniej z pracy i pojechał do mechanika a nie do mnie pewnie nawet kwiatka mi nie przywiezie

przejdzie mu, może napisz mu jakiegoś smsika?
..
Ciekawe czy mój wpadnie na pomysł żeby jakiegoś mi kupić ??

Lenova ja mam ręczną medelę bo dużo dziewczyn polecało ale jak w praktyce to jeszcze nie wiem.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:47   #2023
mala_19kw
Zakorzenienie

Ja też obiecałam swojego brzucha więc wstawiam. Nie wiem czy widać rozstepy o których mówiłam (?) Ale są.

Cały dzień próbuje nadrobić i coś napisać ale dziś moje dziecko marudne i szło mi jak krew z nosa. W końcu sie udało

Z tego co pamiętam:
Fewcia-śliczny kącik

Fewcia,Nawijka,Lubcia- cudne wasze brzusie,aż tęskno za swoim jak sie na was patrzy

Eff-śliczny brzuś,wcale nie widać że w ciąży byłaś

Deli-przecież dobrze wygląda,z boku idealnie to widać że jest jak trzeba. Przesadzasz
A córa śliczna
Tyle chętnych do rodzenia a coś nie widzę żeby któraś sie porządnie brała do roboty
Dziewczyny to nie trzeba gadać-trzeba działać
Dziś taka piękna data na rodzenie naprawdę żadna się nie wybiera na porodówke?
Nawijka,Lubcia,Iwfka,Neti ,Iffonka,Nancy,Ilkas,Fewc ia,J1987- nie e?
Mam nadzieje że żadnej nie pominęłam bo pisze z pamięci

Z okazji Walentynek dziewuszki życzę wam dużo MIŁOŚCI

PSTRYCZKU -mój mały już obchodził. Ur. się 23 stycznia,a 3 lutego miał imieniny. Obchodzi sie chyba najbliższe po dacie urodzenia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00083.jpg (23,1 KB, 63 załadowań)
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2013-02-14 o 15:59
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:47   #2024
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Kobitki, a mam pytanko odnonie imienin naszych dzieciatek.
jak to wlasciwie jest? kiedy obchodzone sa imieniny? najblizej dnia urodzin czy "kiedy chcemy"?

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

a moze dzis Ci niespodziewanke pierscionkowa zrobi
ojej zapomnialam o imieninach, Debrah, to jak myslisz kiedy nasze Amelcie beda miec imieniny? 5 stycznia czy 30 marca?

dzis to na pewno nie Pstryniu, nei ma go w domu -delegacja, ale jutro bedzie i watpie, widze ile na koncie jest:haha ha:nie no joke

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-14, 15:48   #2025
Debrah
Zakorzenienie

Dziwczyny mam pytania:

1. Bo odkąd przeczytałam o tym zapaleniu płuc to mam paranoję istną... że pomylę sapkę z prawdziwym katarem, który, zignorowany przejdzie w zapalenie płuc.... Jak poznać, że dziecko jest chore, jeśli nie ma gorączki? Jest niespokojne, nie śpi? Nie je? Albo śpi za dużo??
Wczoraj moja spała większość dnia, a ja już spanikowana, że może chora....

2. Pytanie o kupę
Jakie kupki robią wasze dzieci kp? Bo ja mam pytanie nie tyle o kolor (musztarda) co...konsystencję
Bo mi się wydaje, że one za rzadkie są? w sensie nie wiem czy takie mają być - czy może to objaw czegoś jest?
Nie wiem jak odróżnić normalną dziecięcą kupę od biegunki.

3. W którym tygodniu życia miałyście się zgłosić do szczepienia z dziećmi?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:51   #2026
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziwczyny mam pytania:

1. Bo odkąd przeczytałam o tym zapaleniu płuc to mam paranoję istną... że pomylę sapkę z prawdziwym katarem, który, zignorowany przejdzie w zapalenie płuc.... Jak poznać, że dziecko jest chore, jeśli nie ma gorączki? Jest niespokojne, nie śpi? Nie je? Albo śpi za dużo??

2. Pytanie o kupę
Jakie kupki robią wasze dzieci kp? Bo ja mam pytanie nie tyle o kolor (musztarda) co...konsystencję
Bo mi się wydaje, że one za rzadkie są? w sensie nie wiem czy takie mają być - czy może to objaw czegoś jest?

ja tez mam paranoje co do tego ze zachoruje itd...

co do pytania 2 hmm.. nie wiem moze jakby byla biegunka to by tak bardzo wodnistą robila?

a do szczepionek, mi kazaly sie zglosic w 6 tygodniu.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-14, 15:54   #2027
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
ok pól kg karczku potrzebujesz, jeśli masz w kawałku to kroisz w plastry, jak kupujesz w biedronie to tam już masz pokrojone , myjesz, osuszasz ręcznikiem papierowym, rozbijasz trochę, nacierasz solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem. Na zimną patelnię kładziesz te kawałki (ważne, że na zimną patelnię i że nie dodajesz już ani oliwy ani oleju, żadnego tłuszczu) i włączasz kuchenkę na średni płomień, czekasz aż Ci zacznie się dusisz, mięsko delikatnie zmienia kolor, wszystkie plastry tak robisz, dodajesz trochę wody i dusisz, jak będzie w miarę miękkie to dodajesz cebulkę i smarujesz musztardą każdy plaster, podlewasz wodą i dusisz już do miękkości.
Dziekuje

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:03   #2028
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Ja bym nie kupowła bo różnie może być: na pewni Ci urosną jak będziesz karmić więc rozmiar się zmieni, a jak nie będziesz to nie potrzebny zakup. Ja mam na razie takie zwykłe tanie, żeby nie szkoda było wyrzucić.
ja mam dwa takie bawełniane zwykłe, jak będzie potrzeba to wtedy sobie zakupię takie bardziej szekszi i eleganckie , wtedy jak już będę wiedzieć, jaki rozmiar
Cytat:
Dziekuje
proszę

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-02-14 o 16:05
Stary 2013-02-14, 16:14   #2029
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

dzis to na pewno nie Pstryniu, nei ma go w domu -delegacja, ale jutro bedzie i watpie, widze ile na koncie jest:haha ha:nie no joke
bo to bylo tak - podbieral po troszku podbieral, tak zebys sie nie skapnela w koncu pierscieni za darmo nie rozdaja

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziwczyny mam pytania:

2. Pytanie o kupę

ja tez sie martwie, mysle ze kazda matka ma takie obawy... najgorsze ze te obawy beda nam towarzyszyly juz do konca zycia...
1-zapalenie pluc to chyba bardziej po kaszelku sie rozpozna niz po ktarku, tak mysle...
2-u nas sa rzadkie ale nie az tak bardzo. mysle ze biegunka to raczej jest taka jak i u doroslego. wiecej wody niz kupki
3-6/7tydzien

Stary 2013-02-14, 16:18   #2030
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Śliczny
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:18   #2031
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Ja tak na chwilke znowu bo nie mam czasu za bardzo. Wróciłam własnie od lekarza. I kurde daremny jakis ten urolog byl bo nawet usg w gabinecie nie miał. Dal dopiero skierowanie na usg na ktore termin dopiero za miesiąc będzie
Powiedział jedynie żeby sie nie przejmować bo bardzo dużo dzieci z taka wada nerki się rodzi i ze przeważnie z wiekiem to przechodzi.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-02-14 o 16:19
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:24   #2032
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Ja tak na chwilke znowu bo nie mam czasu za bardzo. Wróciłam własnie od lekarza. I kurde daremny jakis ten urolog byl bo nawet usg w gabinecie nie miał. Dal dopiero skierowanie na usg na ktore termin dopiero za miesiąc będzie
Powiedział jedynie żeby sie nie przejmować bo bardzo dużo dzieci z taka wada nerki się rodzi i ze przeważnie z wiekiem to przechodzi.
kurcze, jeszcze miesiąc niepewności, współczuję
ale skoro powiedział, że dużo dzieci się z taką wadą rodzi i że przechodzi z wiekiem to może faktycznie nie ma się co martwić na zapas. Chociaż wiem, że to będzie trudne
Stary 2013-02-14, 16:25   #2033
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
a nie chcesz rodzić np. z mamą/teściową/rodzeństwem czy jakąś kuzynką, zawsze to raźniej a na smsy czy telefony to nie wiem, czy będziesz w stanie

Z teściową - o nie broń panie boże, ona to bym mi najchętniej dała jakiś zastrzyk żeby mnie jeszcze bardziej bolało.
Mama powiedziała że ona chyba zawału dostanie jak zacznę rodzić i że będzie musiała sobie jednego strzelić bo jak pomyśli sobie jaki ja ból przeżywam to tego nie przeżyje.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Fewcia,Nawijka,Lubcia- cudne wasze brzusie,aż tęskno za swoim jak sie na was patrzy
Ja obiecuję od niedzieli brać się ostro za różnego rodzaju przyśpieszacze porodu.
Stary 2013-02-14, 16:27   #2034
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
osz kurde
no ale widzis, nawet ten doktorek jest dobrej mysli to Ty juz nie masz wyjscia musisz myslec pozytywnie.

Stary 2013-02-14, 16:30   #2035
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Z teściową - o nie broń panie boże, ona to bym mi najchętniej dała jakiś zastrzyk żeby mnie jeszcze bardziej bolało.
Mama powiedziała że ona chyba zawału dostanie jak zacznę rodzić i że będzie musiała sobie jednego strzelić bo jak pomyśli sobie jaki ja ból przeżywam to tego nie przeżyje.

Ja obiecuję od niedzieli brać się ostro za różnego rodzaju przyśpieszacze porodu.
hihi to w takim razie my będziemy z Tobą będziemy intensywnie myśleć o Tobie, wspierać i wysyłać pozytywne fluidy
Stary 2013-02-14, 16:35   #2036
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Debrah, pierwsze szczepienie jest w 6-7 tygodniu, a co do kupy to normalna, codzienna kupa to taka rzadka rozbełtana jajecznica, nieco śluzowata. Biegunka ma specyficzny smrodek, kwaśnawy taki, będziesz czuła.

Mamy szalenie romantyczne Walentynki oddałam starszą do babci, młodsza śpi, a my zamiast wyjścia (bez sensu, niewiele jem więc co bym zamówiła? herbate?) będziemy byczyć się na łóżku i film oglądać jakiś
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:37   #2037
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
hihi to w takim razie my będziemy z Tobą będziemy intensywnie myśleć o Tobie, wspierać i wysyłać pozytywne fluidy
o właśnie, myśle że wasze fluidy mi najbardziej pomogą

Dzisiaj caly dzień z mojego brzucha dochodzą jakieś dziwne odgłosy jakieś strzelanie, bulgotanie, przelewanie się, itp. aż zaczyna mnie to martwić.
Stary 2013-02-14, 16:39   #2038
ilkas
BAN stały

hej dziewczynki
Wróciłam z ktg. Jejku, jak ja uwielbiam tą położną Tak mnie pozytywnie nastawiła, że mam świetny humor!! i już mi wszystko jedno czy urodzę dzisiaj czy jutro..czy w weekend.. przyjdzie czas to urodzę
ktg ok. dzidzia nisko bardzo już ułożona. dziś nam zaleciła seks! duuużo seksu i masaż sutków powiedziała do męża (bo był ze mną), że ma mnie porządnie wziąć w obroty poza tym ona dziś ma dyżur w nocy w szpitalu w którym rodzę więc powiedziała, że jak się postaramy to się zobaczymy

idę wstawić zdjęcia brzucha do klubu, tylko trochę mi to może zająć bo nigdy nie wstawiałam
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:46   #2039
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ja też obiecałam swojego brzucha więc wstawiam. Nie wiem czy widać rozstepy o których mówiłam (?) Ale są.

Nawijka,Lubcia,Iwfka,Neti ,Iffonka,Nancy,Ilkas,Fewc ia,J1987- nie e?
Mam nadzieje że żadnej nie pominęłam bo pisze z pamięci

PSTRYCZKU -mój mały już obchodził. Ur. się 23 stycznia,a 3 lutego miał imieniny. Obchodzi sie chyba najbliższe po dacie urodzenia.
Jaki brzuch Ty to wogóle nie masz brzucha
No niestety z Walentynkowego dziecia u mnie nici
Imieniny obchodzi się najbliższe po dacie urodzin tak przynajmniej u mnie mówią.

Cytat:
Hej.
To jest nasza służba zdrowia, nawet jakbyś był umierajacy to maja takie a nie inne terminy. U takiego maluszka to od ręki powinni robić i sprawdzić a nie miesiac w niepewności.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39234700]
Mamy szalenie romantyczne Walentynki oddałam starszą do babci, młodsza śpi, a my zamiast wyjścia (bez sensu, niewiele jem więc co bym zamówiła? herbate?) będziemy byczyć się na łóżku i film oglądać jakiś [/QUOTE]
Mój kochany to nawet o kwiatkach zapomniał mówi że jeszcze po tulipanki do biedronki wstąpi i będzie git
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:48   #2040
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Silver, to jakieś światełko w tunelu juz jest

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Imieniny - Dorotka już miała. 6 lutego, a Agatka ma 5 lutego
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości