![]() |
#4831 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Dzieci śpi więc mogę poczytać
![]() Z nowości to jeszcze mamy... kupy ![]() Ech uroki dzieci. Co do raczkowania, nie wiem czy to już można nazwać raczkowaniem, jednak dzisiaj małej w końcu udało połączyć ruch rąk oraz nóg i w końcu ruszyć do przodu. Już od dawna stawała na czworaka, wyczyniała cuda z nogami (zginała, prostowała, przesuwała do przodu). Potem zaczęła ćwiczyć przesuwanie rąk do przodu (o nogach zapomniała), czasami próbowała skakać całym ciałem do przodu ![]() Dzisiaj wszystko załapała i przeszła cały dywan. Trochę jej to zajęło bo po drodze musiała robić sobie odpoczynki na brzuszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() strzeż się, z dnia na dzień będzie coraz "lepiej" ![]() ja raz się odwróciłam na chwilę kiedy mała coś niedaleko przedpokoju majstrowała. Za chwilę patrzę znowu - małej nie ma, a przedpokój mamy otwarty na salon. Po chwili poszukiwać Luśka znalazła się za wózkiem, wstała opierając się o kosz na zakupy. A wózek stoi w przedpokoju
![]() |
#4835 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wracam 18 marca ![]() Cytat:
![]() Jeszcze raz ![]() To i ja się pochwalę - mój syn dziś pierwszy raz sam trzymał sobie butelkę jak pił. Do tej pory pomagał mi trzymać ale jak puszczałam to on zapominał, że musi ja trzymać i wypadała. Za to dziś jak siedział na krzesełku i jadł obiadek to wyciągnął rączkę w stronę butelki z piciem (ale chyba z racji tego, że go zainteresowała, a nie dlatego, że wiedział co tam jest ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | ||||||
Zakorzenienie
|
Najlepszego
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj też bez słodyczy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Wtajemniczenie
|
Ale nam dzieci zaczynaja szybko ruszać do przodu, super!
![]() Właśnie, miałam napisać spóźnione życzenia dla Marcinka ![]() Karolina, wagę to mały ma słuszną ![]() A dziś ![]() Od wczoraj wozimy się w spacerówce, jest niższa i mi jakoś dziwnie, ale zawsze jest lżej. No i w końcu N. zaczęła ładnie gaworzyć, mówi baba albo raczej buabua i się rozkręca. Długo na to czekałam, ale w końcu zaczęła. Uczę robić "papa", ale jeszcze nie potrafi. Czasem sama zaczyna robić "kosi kosi". Coś miałam jeszcze pisać... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leo sam trzyma butle tylko od czasu do czasu. Zazwyczaj mu sie nie chce ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() Urocze to jest ![]()
![]() |
#4839 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Częściej widuję styl polski. Czasami to dzieciaczka nie widać w wózku bo jest taki opatulony. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Houserka teraz w pracy to już będzie tylko lepiej ![]() Cytat:
Lu chciała bawić się w chowanego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiesz, ja niespełniona poetka jestem ![]() Cytat:
![]() Na K. kosi kosi nie robi wrażenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
Houserka, super, że brakowało Ci pracy i, że masz takie podejście. Cieszę się, że A. sobie dobrze radzi - mama jest z nim, czy najpierw on sam, a potem mama?
Victoria, myślałam, że Ty wracasz jakoś końcem lutego, początkiem marca. Fajnie, że jeszcze trochę z małym posiedzisz. No i gratulacje za postępy!!!!! Mandi, dla was również, Amelcia taka cicha woda, a tu proszę, raczkuje jak nic! Irmusia, na mnie też bardziej robią wrażenie umiejętności te inne niż ruchowe, choć nie ukrywam, że podziwiam silne dzieci, które są już takie zwinne. U nas to babcia uczy B. wszystkiego, bo jest z nią na co dzień, ja tylko popołudniami jej tłukę do głowy różne rzeczy, ale jak widać, łapie. Tylko trzeba cierpliwości... Na kosi kosi B. śmieje się na głos, nawet będąc na skype z babcią. Uwielbiam to, ale sama nie umie zrobić. U mnie z oszczędzaniem jest kiepsko, nie umiem, wszystko bym wydała i zazwyczaj tak jest, a potem się martwię, co to będzie... Choć już dawno mi się zmieniło i teraz bardziej patrzę na to, co kupuję, ale są to droższe rzeczy, stąd kasa się rozpływa. Moje postanowienie noworoczne jedno z to właśnie oszczedzanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I absolutnie powinnaś kupić kolejny, skoro ten nie pasuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
Na Lu kosi kosi też nie robi wrażenia, ale kocha się bawić w "a kuku". W sumie jak tylko to powiem, to od razu uśmiech do ucha do ucha, już nawet nie muszę się "chować"
![]() no i generalnie woli zabawy z mocniejszymi wrażeniami - "patataj", wszelkie samoloty, udawanie, że się ją upuszcza, wygibasy to dla niej istny raj
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-02-15 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4846 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też się śmiałam jak mi mama pokazywała połamany młynek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4848 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() No i nadal lubi pierdzioszki w brzuszek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dodam, że to "kosi kosi" lub "brawo", to tak sobie sama zaczyna robić, najczęściej gdy przebieram jej pieluchę, ale chyba nie do końca wie, co robi. Nadia jadła dziś na obiad potrawkę z królika z Hippa i jakoś tak niezbyt chętnie jadła i powiem Wam, że w sumie chyba pierwszy raz. Zjadła całą porcję, ale buźkę otwierała tak jakby nie bardzo jej smakowało. Jutro będzie druga część (z żółtkiem) i zobaczymy, może nie lubi. W sumie do tej pory wszystko raczej ładnie zjadała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
to po mamusi ma
![]() A ostatnio myślałam też, że z Luśki padnę. Czymś była zdenerwowana i tak śmiesznie sapała ze śmieszną miną, to ją zaczęłam naśladować, a ta się tak zaczęła chichrać że ja się mało przy tym ze śmiechu nie posikałam
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-02-15 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrej nocy kobiety. Czas szykować się do snu. Ciekawe ile będzie dziś pobudek?... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też czasem naśladuje mlodego i on wtedy patrzy na mnie jak na wariatkę ![]() Młody śpi od 19.20 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Na mnie czeka jeszcze laktator ![]()
![]() |
#4854 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odkąd Gosia z nami jest, to mamy skarbonkę (wielki zielony kot), w którą wrzucamy nominały od złotówki do 5 zł i jak mała skończy roczek to ją rozbije i za uzbieraną kwotę dostanie zabawki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lubi też podskakiwać (trzymana pod paszki sama podskakuje na moich kolanach albo kanapie). ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- ![]() ![]() Zamówiłam za pośrednictwem naszej wizażowej sekty ośmiorniczkę do kąpieli i dziś przed kąpaniem (wtedy Gosia leży parę minut z gołą pupą) pokazałam jej nową zabawkę. Była bardzo zainteresowana a najbardziej podobało jej się pierdzenie w brzuszek tymi malutkimi ośmiorniczkami ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Zapomniałam Wam napisać! Gośka zaczęła wołać "tata", najsłodsze jest jak mąż wraca do domu a ona od razu woła "tata, tata"! I nie da mu się nawet rozebrać tylko od razu chce się do niego przytulić ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas ośmiorniczki też się podobają. Ale bardziej chyba mężowi niż Kubie ![]() ![]() ![]() Mój mały też nei sylabizuje ale po pierwsze ma czas, a po drugie z niego prawdziwy facet i będzie mówił jak będzie miał coś do powiedzenia ![]() Dowcip tematyczny: Małżeństwo z 4 dzieci. Jedno z dzieci, powiedzmy Staś, nie mówił. Wszyscy już się zdążyli do tego przyzwyczaić. I pewnego razu, przy obiedzie 15letni Staś przemówił! Zapytał: - A kompotu nie ma? Wszyscy osłupieli, przestali jeść. Po chwili odzywa się ojciec: - Staś, ty mówisz? Staś na to: - Oczywiście! Ojciec - To dlaczego nigdy wcześniej nic nie powiedziałeś? Staś - Bo zawsze był kompot... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Irmusia tez mi sie wydaje ze to zeby...
Houserka powinnam byc w pracy 11 marca ale chyba wypisze sobie jeszcze tydzien urlopu :P ide spac. cos nie mam glowy ostatnio moze jutro bedzie lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |||
Zakorzenienie
|
Widzę, że mamy dzień sukcesów.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak zwykle wyspała się w dzień i wieczorem. Dobranoc. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hej już 8 a jeszcze wszyscy śpią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.