|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
To sobie pocytowałam
![]() Cytat:
Cytat:
Maluszek faktycznie potrzebuje minimalnej ilości na poiczątku - więc przystawiaj dziecko ile się da! Może ci się wydawać, że nie masz pokarmu, ale on jest - powoli się uruchomi tak, że to będzie zauważalne, minęło na razie za mało czasu. Ja miałam ogromny problem, ale już okej. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Patrzę jeszcze na allegro. |
||||||
|
|
|
#2792 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej laski.
maz w tym tyg na druga zmiane wiec o ile mlody pozwoli wizaz jest moj wykapalismy go przed poludniem, zrobilam 3 pralki prania i teraz rozmawiamy sobie z mlodym o zyciu ![]() pisalam wam jakis czas temu ze mlody slabo przybiera na wadze... nie bede wchodzic w szczegoly bo az wstyd ale jest ok. i zeby uprzedzic domysly - waga chodzi perfekcyjnie, to moj mozg jeszcze nie przestawil sie na tryb NO CIĄŻA ![]() Mlody wazy juz 5330 ufff, co za ulga ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39309279] Pstryczku, przy dzieciach nie ma opcji duży bagażnik zawsze może być większy.Sprzedacie, i co? myśmy dobre 4mce szukali... [/QUOTE] u nas kazdy ma swoje auto wiec nie ma problemu ze zostaniemy na lodzie do pracy dojezdzamy w dwoch zupelnie przeciwleglych kierunkach i nie ma innej opcji jak 2 auta. maz sprzeda swoja bryke i kupimy cos w komiaczku. tylko co???? co dzien inne auto na tapecie wczoraj byl citroen i reno a dzis juz opelek ![]() Cytat:
![]() najwazniejsze ze juz zdrowa i ze jestescie juz w domku. buziaczki dla Malenstwa Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#2793 | |||||
|
Zakorzenienie
|
do usług
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie poddawaj sie i przystawiaj Kubuleczka jak najczesciej a pokarm powinien sie pojawic. co do kobitek z sali to jak beda marudzic to powiedz im ze jak im nie pasuje to moga sie przeniesc na korytarz ewentualnie cmoknac Kubunia w pupcie ![]() a ak na powaznie - niech nie przesadzaja, do SPA nie przyjechaly! Hrabianki od siedmiu bolesci ![]() Cytat:
) to wtedy kupuje pampki, ale to rzadko....Cytat:
ale czy dobrze robie, aj dont noł ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39319786]A uśmiechanie świadome - koło 7-8 tygodnia, mam fotkę Agatki z pierwszego dnia uśmiechania i miała wówczas półtora miesiąca, czyli ok 7 tygodni. A na głos pierwszy raz uśmiechnęła się mając 8 tygodni. [/QUOTE] na glos jeszcze sie mlody nie usmiechnal, czekam z utesknieniem ![]() Cytat:
aparat u nas rozgrzany do czerwoności 48h/dobe ![]() ------------------------ mlody zmeczyl sie gadaniem i poszedl w kime. spi sobie ładnie na brzuszku, wypadaloby mu szczelic kilka fotek ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Bylam w klubie, wszystkie foteczki przeprzeprzecudowne ALE.... jednak Pan Skarpeta wymiata! ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Super te ubranka, szczgolnie te z tymi falbankami ja juz odlozylam do szuflady ubranka 56 i male 62 i przeszlam na duze 62. i na tym sie moje ubranka dla mlodego koncza ![]() znow sie zacznie przesiadywanie na allegro
|
|||||
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, Ty to jesteś niezła jajcara.
![]() Ja też mogłabym Oliwkę zacałować, i to samo z aparatem - ciągle jakieś fotki jej robię. |
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przeczytałam wszystko ale nie dam rady zacytować.
Fotki w klubie wszystkie boskie ![]() Byłam rano na tym ktg niby wszystko ok, gin kazął sie zgłosić w czwartek rano znowu, ale miałam parę takich skurczy że myślałam że zejdę ale on na to nic ![]() W domu odszedł mi czop: całkiem albo częściowo: krew na wkładce i takie gluty różne. Kręgosłup mnie boli przeokropnie i skurcze mam mega bolesne ( jak zapisuje to wychodzi z grubsza co 5 min), ale na razie siedzę w domu. Tż pojechał do pracy ale swoim samochodem żeby mógł wrócić szybko jakby co. Ide na razie do wanny i zobaczę co dalej.
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2797 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A u mnie cisza, jakieś pojedyncze skurcze i tyle a za to mała tak szaleje że ciężko mi siedzieć bo dziurę próbuje sobie wykopać pod żebrami, z teego czekania na akcję to stwierdziłam, że muszę czymś głowę zająć i zrobiłam sobie nowe kolczyki sutaszowe ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
|
|
#2798 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
umówiłam młodego na szczepienie na czwartek i już mam stracha ale coś mi zaczął więcej kichać i zaczynam kombinować, czy coś mu nie jest![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2799 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
ślub 28.04.2012 Wojciech 22.02.2013 ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png Bartuś ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2013-02-19 o 15:13 |
|||
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, Lubcia, 14 dni po terminie i dopiero chcą poród wywoływać? To u mnie wywoływali 2 dni po terminie - coś długo Cię trzymają.
![]() Ifwka, kciuki zaciśnięte mocno!
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Ifwka,
za rozkrecenie akcji!Dziewczyny kp, wy tez ciagle jestescie glodne? Kurcze, na poczatku wcale nie mialam apetytu a teraz bym ciagle jadla
|
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia, o tak, ciągle bym coś jadła...
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Black, to moze to normalne
|
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny takie głupie pytanie takie teoretyczne powiedzmy, że po porodzie nie ma w ogóle pokarmu nawet tych kilku ml, dostawiamy ale nic nie leci, dziecko płacze to dajemy mm i teraz jak Mały zje trochę tego mm to przecież nie będzie głodny i jak się je dostawi znów do cycusia to nie będzie ciumkać. Jak "mądrze" podawać mm żeby Maluszek chciał pojeść też z cycka i żeby pobudzić laktację? |
|||
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja dzidzia też śpi sobie właśnie na kanapie na brzuszku. Idę do klubu na zdjęcia looknąć i na linki z ciuszkami od szaji. |
|
|
|
|
#2807 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję Wam za odpowiedzi Cytat:
![]() Cytat:
I dołączam jeszcze jakie mleko? NAN? Czy jakieś inne?
|
|||||
|
|
|
#2808 |
|
Rozeznanie
|
Która z was karmi bebilonem? zadowolone jesteście z tego mleczka? my jesteśmy na bebiku i czytalam że nasze problemy z brzuszkiem mogą być od niego, myślę spróbować właśnie bebilonu
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też muszę czymś głowę zająć, więc postanowiłam PITa rozliczyć
![]() Moja Niunia tak się kręci, że już nie wiem gdzie głowa, gdzie pięta a gdzie pupcia
|
|
|
|
#2810 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale strasznie długo cię trzymają aż po 14 dniach będą wywoływać ja jak do piątku nie urodzę to wtedy będą mi wywoływać a będę 4 dni po terminieCytat:
tu jest zdjęcie
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
J1987 piekne!
|
|
|
|
#2812 |
|
Raczkowanie
|
możecie się wpychać w kolejkę
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Dziękuję Badzia
|
#2813 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję matce założycielce.
-------------------- Po szczepieniu mogę powiedzieć tyle. Wiedziałam, że tak będzie, bo taka jestem. Aż się boję, co będzie następnym razem. Wstyd albo nie, nie wiem... Poryczałam się jak matoł. Po prostu jak zobaczyłam, jak babka (o ironio - moja dalsza ciotka) wstrzykuje jej igłę w ramię.. Jak Pola zaczęła płakać i patrzyła na mnie tymi załzawionymi oczkami to nie wytrzymałam i tyle... I potem już nie patrzyłam, jak ją "pikają", tylko cały czas na jej buźkę. A te momenty, jak wbijała jej igły w uda - straszne, wtedy to mi już łzy ciurkiem leciały, i w dupie miałam, że inni widzą. Teraz wiem, że kocham ją nad życie. -------------------- Pstryczku, my szczepimy normalnie, i tylko te obowiązkowe. Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-02-19 o 16:08 |
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dobra laski, ja się zbieram do doktorka, także trzymajcie za nas kciuki
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-02-19 o 16:13 |
|||
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Na razie skupiłam sie na zapisywaniu co ile są
![]() Ale tak z 30 sekund. Godzinę siedziałam w wannie i też co 5 min tylko mniej bolesne , umyłam włosy i czekam...Cytat:
![]() Kolczyki boskie, zdolniacha z Ciebie a sprzedajesz może ??]
|
|
#2817 |
|
Zadomowienie
|
Ja już rozliczyłam swojego pita i jestem załamana bo pierwszy raz muszę dopłacić. Ciekawe skąd ja im wezmę to kase.
Ja jak nie urodzę do poniedziałku to idę na oddział ale nie wiem czy będą mi zaraz wywoływać czy będą jeszcze czekać na nie wiadomo co. Lubcia podziwiam twoją wytrwałość. fewcia a mój Bartulo dzisiaj taki leni że aż się trochę martwie. Pytanie do dziewczyn sn. Czy po porodzie są problemy z siedzeniem albo chodzeniem?
|
#2818 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do kolczyków to sprzedaję ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
może tego PITa to jeszcze raz przelicz ![]() A co co Bartusia to moja Olka przez 2 dni była tak spokojna jak nigdy, ruszała się tylko tyle bym za bardzo nie panikowała, a dziś to szaleje tak że szok
Zapraszam na mojego bloga http://wsiecinitekiniteczek.blogspot.com/ Edytowane przez j1987 Czas edycji: 2013-02-19 o 16:30 |
||
|
|
|
#2819 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narazie nie zamierzamy zmieniac, mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby ![]() ale ładne!!! Cytat:
oj, ja tez patrzylam jak mojego kłuli w udo i to byl BŁĄD!!!!! wiecej juz patzrec nie bede, to nie na moje nerwy ![]() spokojnej nocki Wam zyczę Cytat:
![]() Cytat:
zalezy czy cie natna, czy pekniesz, czy puszcza szwy i beda cie musieli szyc jeszcze raz ja tak mialam i powiem ci ze ostro bylo ale jak widzisz do przezycia ale jak by nie bylo z dnia na dzien jest lepiej ![]() jesli przy porodzie wszystko pojdzie gladko to na poczatku odczuwa sie lekki dyskomfort a potem juz jest ok i smiga czlowiek jak tralala
|
||||
|
|
|
#2820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do podawania mm - mi w szpitalu babka tłumaczyła, żeby starać się podawać jak najmniej, a jak najczęściej przystawiać dziecko, bo samo "ciumkanie" nawet jak nie leci - to pobudza laktację. Oprócz tego regularnie - co 3 godziny (upierała się właśnie przy regularności, najlepiej nawet w nocy) odciągać mleko laktatorem - nawet gdy nic, lub prawie nic nie leci - tą metodą 7-5-3. U mnie to podziałało. Ale prawda - najbardziej rozkręca dziecko. Wiadomo, czasem trzeba podać mleko, jak dziecko bardzo głodne, noworodek musi na wadze przybrać - ale podobno często podanie MM to początek końca karmienia. Bo wowczas dziecko rzadziej przy piersi - więc nie ma sygnału go mózgu jak to Szaja nasza mówi "produkuj". Wiem, że to czasochłonne, bo samo odciąganie zajmuje pół godziny, co 3 godziny + przystawianie malucha i tak dalej... ale u mnie się sprawdziło. W szpitalu tak czy siak nie bardzo jest co robić, to się można na maluszku skupić. Nancy : gdzie ty rodzić będziesz? ujastek polecam! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

daje mu mieszanke. Ale ile tego dawac i jak czesto? Maly strasznie ulewa. Rozumiem ze po karmieniu mam go dawac na ramie do odbicia. Ale co jak tego nie robi? Klade go na boczku, podkladam pieluche, a wtedy za jakis czas jest ulane. Tak powinno byc?

ale jest ok. i zeby uprzedzic domysly - waga chodzi perfekcyjnie, to moj mozg jeszcze nie przestawil sie na tryb NO CIĄŻA 

Jutro idziemy na szczepienie..
Hrabianki od siedmiu bolesci
22.05.2008
14.08.2011