|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
miałam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...delowanie.html smarowałam nim od początku ciaży, ale tak czy siak się rozstępy na cycach pojawiły.. może też nie smarowałam jakoś strasznie regularnie nie wiem.. teraz mam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...armiacych.html trochę dziwnie dla mnie pachnie... tzn tak prawie w ogole ![]() cudów się nei spodziewaj, rozstępy mi nie znikły, ale mam wrażenie, że zrobiły się bledsze.. |
|
|
|
|
#1652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
mialam jeansowa ciazowe, ale tylko na poczatkowy odstajacy brzuch
pozniej juz mnie jeans w biodrach nie puscil, ale to chyba jakas eska byla. hehe. teraz smigam w spodniach, ale spodnice bardzo lubilam. niedawno znajoma do mnie napisala, zebym jej przypadkiem nie sprzedawala, bo ona chetnie pozyczy jak juz bedzie miala w brzuszku fasolke wiec musiala sie niezle prezentowac ![]() arbuzy sa soooczyyyysteeee! zero tluszczu gladkie bez cellulitu.Cytat:
dobrze, ze nic nie zginelo. powies sasiadom na dole kartke (napisz na kompie, zeby nie bylo dochodzenia kto to ): uwaga. wlamania do piwnicy! przestrzega sie przed wpuszczaniem nieznanych osob do budynku ![]() u mnie po takim apelu wszystkie babcie bylyby codziennie na klatce i w oknach Cytat:
Cloche - kolezanka ma tupet :P tez musisz zaczac dostrzegac kazdy jej dodatkowy kilogram! Happy - mura, uz wiem, ze za 920 plus przesylka 60. udalo sie komus. a w temacie kocyka - http://allegro.pl/listing/user.php?s...&us_id=3519652 tutaj masz inne. podoba mi sie bialy ten "siateczkowy" albo w krateczke. mozna tez napisac do kobitki i poprosic i jakis inny wzor. ja ten w kropki tak zamowilam, bo nie zdazylam kupic. wyjazdu tez sie boje, ale podziwiam wszystkich, ktorzy maja te odwage i coraz czesiej przekonuje sie, ze jesli nie zaryzujemy to bedziemy musieli sie tu meczyc. Cytat:
Ash - taki spontan kusi mnie najbardziej, ale z dzieckiem pewnie trudniej. brat emigrowal zupelnie legalnie, trwalo to mnostwo czasu. wlasciwie od zlozenia papierow do wylotu to z dobrych 5 lat? mnostwo procedur, egzaminow. nie wiem dokladnie na jakiej to bylo zasadzie, bo wtedy bylam mloda i mnie to srednio obchodzilo. wiem, ze starali sie jeszcze przed urodzeniem wiktora, wylatywali jak mlody mial 4 lata. to byl jakis program (pomagala im moja babcia, ktora przebywala w stanach), od poczatku mieli zapewnione mieszkanie, kase na start, prace, szkole, prawko. musieli pozdawac sporo roznych egzaminow. na samo obywatelstwo zdawali dopiero w 2010 (brat z wiktorem), bratowa nie chciala i dopiero pod koniec 2012 zdecydowala sie
|
|||
|
|
|
#1653 | ||
|
Zakorzenienie
|
magia zdjęć
![]() na żywo już można mnie ocenić na XXL mam 165 Cytat:
![]() Cytat:
do odważnych świat należy.. Powiem szczerze, że coraz bardziej kusi mnie wyjazd zagranicę. Tylko nie zgodziłabym się na wyjazd w ciemno.. Musiałabym mieć wszystko dokładnie zaplanowane i nagrane, a na to się nie zanosi.Co do rozmowy z ukochanym w innym języku.. Mam kilka znajomych, które wyjechały i mają obcojęzycznych Mężów, dogadują się super. Miłość jest magiczna ![]() 2. Dziękuję za miłe słowa |
||
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Póki co mam "So" dziś zrobiłam sobie wolne
Ale może jutro nadgonię z "fi" choć sporo przy nich pracy. Obicuję pokazać efekt końcowy pod konieć tygodnia, bo mam jeszcze co do tych literek plany upiększające. Mam nadzieję, że nie skończy się odwrotnie ![]() Cytat:
Happy No i właśnie jestem bardzo "happy", że kilka razy pozwoliłam się życiu zaskoczyć i poszłam za głosem serca a nie rozumu
|
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki! a kiedy zamawiałaś? pisze, że dostawa do 6 dni...kurierem tak? fajnie, że wieczór się udał i brat wyrozumiały dobrej nocy!
|
|
#1656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też kupowałam na ślepo, bez oglądania, ale Jedo ![]() boskie ![]() bardzo ładnie wyglądasz
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
On jest świetny
Zobacz sobie jego pierwszy filmik - sekret vizira Diabli a ten kocyk już Ci przyszedł?? |
|
|
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taa koszulki xxxl fajnie po domu ale do pracy muszę jakoś wyglądać :/ parasolke zamawiamy wlasnie jednak z maxi-cosi, niech ma wypas ![]() Cytat:
mam fotel bujany w domu i nie chce go w dziecięcym bo właśnie ciężko wstać![]() kupiliśmy farbę do pokoju pączka
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-02-24 o 23:05 |
||
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Freeline czy Classic? Który kolorek?
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo chcemy!
![]() Magiusa, bardzo fajne sa. dam znac jak moj dotrze, ale wydaja sie naprawde lekkie, cienkie. no i nie kosztuja majatku. Ash, ja tez myslalam o tych sloniach! moja mama z zawodu krawcowa-kusnierz, wiec tez zasugerowala, ze malej posciel moze uszyc. musialabym tylko wybrac jakis material. i ten wybor mnie troche przeraza bo mnooostwo wzorow jest naprawde pieknych, a tz pewnie wiecej niz 2 kompletow nie pozwolilby mi zaplanowac hehe.Axella - jaki piekny brzuszek! glupolu ja mam chyba taki sam! gdzie Ty niby masz te wszystkie kilogramy?! i gdzie jestes gruba? brzuszek tylko. nic Ci w dupke nie poszlo. chyba masz zepsuta wage...
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mogę Wam pokazać gamę kolorystyczną bo mam w wirtualnym koszyku myślałam, że szycie zajmie mi parę godzin...7 liter
|
|
#1662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to może zakup na pościel dla siebie i TŻ
|
|
#1663 |
|
Wtajemniczenie
|
o rany jak już jest późno... ziewaaam
![]() porobiłam trochę opisów do wykresów do mojej pracy mgr i już mam dosyć, idę spać . Dobranoc Wszystkim |
|
|
|
#1664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też pastele, choć jedna literka trochę ciemna... Najwyżej ją wymienię
|
||
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny my chyba kupimy na sesje
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40086351/ co sądzisz ![]() dobranoc laski jutro powrót do pracy
|
|
#1666 |
|
Wtajemniczenie
|
ten zestaw z recaro: http://allegro.pl/jedo-fyn-4ds-2013-...054943721.html kolorek 249 ![]() trzy tyg czekania bo kolor "na zamówienie" ale nie śpieszy nam się ale jakby co, to fotelik doślą od razu kurierem a wózek potem
|
|
|
|
#1667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przewijak moze znajdziesz ze swojego miasta? albo w tesco usztywniane widzialam po 55zl, calkiem fajne wzory. kombinuj i szukaj. ja wyprawke dla siebie do szpitala kupie od rp27 bo jest z Bielska, wiec sobie odbiore osobiscie. Cytat:
moja mamuska napisala mi ostatnio smsa "jak sie czujecie dziewczyny" i tz byl oburzony, ze o niego nie pyta, hehe.Justi - Ci faceci maja brzuchy wieksze niz ciezarna!!! i jakie to musi byc dolujace, ze im to za jakis czas nie zniknie Happy - wlasnie doczytalam, gratki wozka!!! a ja pisalam, ze KOMUS sie udalo, hehe. Helenka bedzie miala fajna bryke. ps. on jest rozowy czy czerwony?
|
||
|
|
|
#1668 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
![]() nie mogę się doczekać ![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1669 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie czytałam ten Twój komentarz chichi i miałam Ci pisać, że naprawdę SIĘ komuś UDAŁO co do koloru to on jest według mnie...flamingowy ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
))))))))
|
|
#1670 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do poscieli-jak co to sie przerobi,5min i zrobione ![]() słodkie ![]() Cytat:
zal mi kasy na ciazowe :PCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobranoc!!!
|
|||||
|
|
|
#1671 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrej nocy, miłej pracy ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
ja już obmyślam, jak połączyć litrerki w całość, żeby się dało powiesić, a nie wiem czy sobie z igłą i nitką poradzę ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- chyba też czas na mnie za kwadransik lekarstwa i mam nadzieję zasnąć, ostatnio mam z tym problem, wszak nie mam czym być zmęczona.. życzę wszystkim dobrej nocy
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam jak specjalnie oblalam pierwsza kartkowe z ang. zeby mnie rodzice nie wyslali do babci do stanow na 2 mies wakacji Lonely - piekne kolorowe balwany! takie pozytywne i jakie szerokie w bioderkach hehe. i z Ciebie jaka laska! komu oddalas brzuch na czas lepienia i do zdjecia? :PHappy - fasolki mialam dwie, zdobyczne, dzisiaj jedna pozyczylam kolezance. obie no name, ale grube i "miesiste". takie jak motherhood, bo macalam je w sklepie (jak szukalam rogala do spania). a film "operacja Argo" http://www.filmweb.pl/film/Operacja+Argo-2012-614165 - polecam, choc gdyby nie to, ze na faktach to byloby mi trudniej obejrzec
|
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem jak się zdecyduję na kolor wózka |
|
|
|
|
#1674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko się zastanawialiśmy czy krateczka czy całkiem czarny ale nie chcemy dziecka od razu na mroczno demoralizować, wystarczy że samochód czarny z przyciemnianymi szybami i czarny fotelik obraziłam się na allegro ... ostatecznie zamówiłam w smyku przewijak, rożek, kocyk i płyn do mycia butelek ;] 150 zł ale jakbym od każdego sprzedawcy na all brała po jednej rzeczy wyszłoby drożej
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-24 o 23:53 |
|
|
|
|
#1675 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
buehehe, skrecalo Cie? ja tez zazdroscilam dziewczynie, ktora zostala wylosowana jako 1
a pozniej niespodziewany zwrot akcji i 2 tura. wynik tz wypatrzyl i myslalam, ze mnie wkreca.Happy - pierwszy zakup wyprawkowy i od razu z grubej rury! gratki jeszcze raz. teraz juz pewnie wkrecisz sie w zakupowe szalenstwo, hehe.na pewno! nozki masz jak patyczki :P Cytat:
niestety nie dopiero wczoraj dostalam mail, ze Pani juz zdobyla tkanine (obserwowalam aukcje, ktos inny kupil, a byl ostatni) i go dla mnie uszyje. moze w tym tyg. bedzie.za fatyge! jednak w necie nie widac wszystkiego. bylam przekonana, ze skoro siedzisko wyglada jak fotelik-kubelek, to rozlozyc sie nie da. kurcze moze graco symbio i evo tez tak maja? nie widzialam ich na zywo... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i na to juz tylko naszywam jakies ozdobki... 4 albo 5 literek, 6 w ostatecznosci moze glupie pytanie, ale je sie robi z jednej warstwy filcu? czy robiecie dwie jak z materialu? Ash oswiec czemu to takie pracochlonne :P myslalam, ze jeden wieczor i juz. ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- taka dla nas to pewnie bylaby drozsza niz ikejowskie, ktore uzywamy Cytat:
![]() Cytat:
tylko dzidziusia w nim raczej nie polozysz, ale jako rekwizyt obok bedzie suuuper. kupie sobie kiedys takie dla Nelkowych lalek ps. chyba tylko Ty tak cieszysz sie na mysl o powrocie do pracy, hehe. nie znam nikogo innego kto wyczekiwalby poniedzialku! ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
jeszcze raz gratki. ten KTOS to wielki fuksiarz chyba nadrobilam! ale widze, ze juz sie wszystkie zdazylyscie zaczac zegnac i "dobranockowac", wiec pewnie znow zostalam sama akurat jak mam czas na plotki! |
|||||||
|
|
|
#1676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze się na niego nie zdecydowaliśmy w 100% Cytat:
żałuję, że polubiłam tak późno i nie miałam okazji wziąć udziału w konkursie Twoja odpowiedź była świetna ![]() ja jeszcze jestem ale oglądam x factor
|
||
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz nie pamietam co tam naskrobalam. ale cieszylam sie, ze trafilam z imionami dzieci, hehe. ale tam zwyciezca byl losowany, wiec odp. nie miala znaczenia ![]() obserwuj, moze bedzie kolejny konkurs takie akcje robia darmowa reklame.http://pannamiijejzabawki.blogspot.c...-kalamati.html nasz rozek z dzidzia w srodku! tez sobie przed chwila obejrzelismy (bez reklam ) wczoraj byla walka...
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-25 o 00:35 |
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja właśnie na tvnplayer oglądam, jak wszystko w tv nie oglądam nic praktycznie
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Justi, kolorowych! uciekam spac
mam w planach wstac jutro wczesniej i zaczac segregowac rzeczy. moze juz cos spakuje (nasze letnie ciuchy) i powoli bedziemy wywozic w pudlach do mamy. chyba czas najwyzszy pomyslec o tej przeprowadzce. milej nocki i do jutra.
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przede mną chyba długa noc, za to będę gniła do południa zapewne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.

pozniej juz mnie jeans w biodrach nie puscil, ale to chyba jakas eska byla. hehe. teraz smigam w spodniach, ale spodnice bardzo lubilam. niedawno znajoma do mnie napisala, zebym jej przypadkiem nie sprzedawala, bo ona chetnie pozyczy jak juz bedzie miala w brzuszku fasolke 
gladkie bez cellulitu.
Mam jakieś sukienki ale czy w nie wlezę
plus przesylka 60. udalo sie komus.
mi też ostatnio się "nic nie mieści" a jem mniej niż normalnie
kolejny urok ciąży

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zal mi kasy na ciazowe :P