Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 11:21   #2071
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

wpadład się przywitać chociaż

wstałam późno a zaraz do pracy....
u nas wiooooooosna za oknem
chciałabym już mojego małego skarbka wziąć na spacerek w taką pogodę, ale cóż poczekamy do upałów sierpniowych

buziaki mamusie

Ps. od 3 dni TZ czyta dzidzi książeczkę na dobranoc
uwielbiam jak mówi do brzuszka

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:23   #2072
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Rockyyy ja wiem, ze mamy Tż-ta i mieszkanie i gotowanie. Ja tylko mówię, że połowy postów jeszcze nie ma do dziewczyn, które panikują, że spamiary z nas i za dużo piszemy

Ja dziś mam luz z gotowaniem, bo idziemy do cioci na imieniny Ale się najem pyszności
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:24   #2073
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
O jak słodko

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:24   #2074
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A to mała cwana bestia Swoją drogą kto chciałby leżeć tyle miesięcy na głowie Dziwne, ze w ogóle dzieci się odwracają
Mnie to swego czasu zastanawiało, jak to się dzieje, że w tej pozycji dziecku krew to mózgu nie spływa i w jaki sposób to może być bezpieczne

Dodzwoniłam się w końcu do gina
Mam wizytę w czwartek 7.03.
Może dzidzia zrobi mamie prezent na Dzień Kobiet i okaże się dziewczynką
Stary 2013-03-04, 11:28   #2075
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Mnie to swego czasu zastanawiało, jak to się dzieje, że w tej pozycji dziecku krew to mózgu nie spływa i w jaki sposób to może być bezpieczne

To już lada dzień wizyta Trzymam kciuki od dziś za ujawnienie się córci

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:30   #2076
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ja myślałam, że Ty już gdzieś tam w 20którymś tc..patrzę, a Ty lecisz podobnie jak ja..ledwo ukończony 19 Nie gadaj, że to już, bo moje dziecię też nieodwrócone jeszcze Leży sobie jak do tej pory leżało Jeśli max do 30 tc, to jeszcze sporo czasu
Ja wiem. Mówiłam, że tylko trochę (czyt. kapkę) się martwię tym ułożeniem. Ja po prostu wyczuwam kiedy me dziecię ułoży się inaczej, widzę po brzuchu i czuję to w środku. Zresztą z usg wynika, że ono jest bardzo ruchliwe, ale w jednej pozycji. Obraca się na brzuch i wtedy ma ułożenie ,,brzuszne" hehe, a potem od pupy strony. Jakoś tak za bardzo w jednym miejscu jest. No i czuję je w pachwninie , a to boooli. Jak tak można matkę własną dręczyć

Kiedy dziecko słyszy w łonie matki? Chodzi mi o dźwięki po za ciałem matki, np. piosenkę.
Stary 2013-03-04, 11:30   #2077
shestiger
Rozeznanie

Dodałam foty Mariki z teraz
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:31   #2078
katarzynkajg
Zadomowienie

Ja uciekam do kauflandu na jakieś zakupy, trzeba obiad ugotować także do później

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:33   #2079
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Ja wiem. Mówiłam, że tylko trochę (czyt. kapkę) się martwię tym ułożeniem. Ja po prostu wyczuwam kiedy me dziecię ułoży się inaczej, widzę po brzuchu i czuję to w środku. Zresztą z usg wynika, że ono jest bardzo ruchliwe, ale w jednej pozycji. Obraca się na brzuch i wtedy ma ułożenie ,,brzuszne" hehe, a potem od pupy strony. Jakoś tak za bardzo w jednym miejscu jest. No i czuję je w pachwninie , a to boooli. Jak tak można matkę własną dręczyć

Kiedy dziecko słyszy w łonie matki? Chodzi mi o dźwięki po za ciałem matki, np. piosenkę.
Kurcze to naprawdę tłuszczyku masz niewiele na brzuszku, że już wiesz jak się dziecię układa

Coś czytałam, że w 20tc już ma wykształcony narząd słuchu i dźwięki z zewnątrz do niego docierają

Stary 2013-03-04, 11:36   #2080
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Na DDTVN jest o ty, że dzisiaj dzieci nic nie potrafią.
Mówią, że jeśli bierze się w dorosłym życiu np. pierogi czy słoiki od rodziców to jest przesada.

Ja mam inne zdanie, Mamine pierogi są najlepsze i bigos też. Ja też bedę miała dziecko i to co ja zrobię będzie dla dziecka super i też kiedyś przyjdzie to dam mu tych pierogów.

Ależ moje młode szaleje dziś, pozdrawia ciocie z wizażu. Tak mi skacze po kości łonowej. Nadal chyba leży w ułożeniu pośladkowym.

Czy Wy też macie coś takiego, że dziecko układa się po jakiejś części brzucha i robi się wzniesienie? Pewniej nocy budzę się i dotykam brzucha po prawej stronie, a mój brzuch jest mniejszy. Przerażona wstaję i w śmiech. Dziecko ułożyło się po lewej stronie i tam miałam taką ,,kulę" i mega ogromny brzuch a po prawej malusi
Ja tam zazdroszczę, jak ktos ma blisko Mamusie i może skoczyć po jakieś pyszne domowe wyroby. Ja mieszkam daleko od Mamusi i niestety wszystko muszę sama robić. Czasem dostajemy cos od Teściowej jak pojedziemy do nich na weekend, ale to raczej rzeczy sklepowe co maja na zbyciu typu wędlina, miód nam kupują z pasieki itp. Z rzeczy obiadowych to ja mam zupełnie inny smak i u teściowej mi niestety niezbyt smakuje, a też jakiś pierogów czy innych to nie robi.

Ja tak mam że mogę już czasem poczuć przez brzuch, że Tymuś, jest z jednej lub z drugiej strony, chyba dupkę wypycha bo ostatnio juz był główką w dół.

Cytat:
Ja dziś mam dzien ,,100 pytań do..." Czy korzystałyście, korzystacie z ofert z portali typu groupon itp.? Czy wybieracie się w tym roku na jakieś wakacje, wypady weekendowe gdzieś?
My kilka razy korzystaliśmy zazwyczaj z hoteli jakiś wypadów na weekend. Naprawdę fajne sa niektóre oferty i jeszcze nam się nie trafiło, abyśmy byli niezadowoleni lub obsługa gorsza bo gruponowy wyjazd. Więc jak najbardziej polecam, jeśli ktos ma taką możliwość.
Mnie się marzył wiosenny wypad nad morze, ale z powodu wielu wydatków i braku czasu na urlop u TŻ to niestety nie pojedziemy nigdzie już w tym roku. A my ogólnie podróżnicy i często gdzieś wybywaliśmy, weekendy, wakacje, wyjazdy zimowe na deski. Teraz się ukruciło bo są inne priorytety. Na wakacje też nic nie planujemy, chyba będzie za malutki na takie wyjazdy.

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzień dobry żabcie
Z rana listonosz mnie zbudził ale mu wybaczam bo dostarczył Misia z Bebilonu
U mnie nawet fajnie,słoneczko za oknem wiec wiosenke czuc.Mam zamiar sobie lezec i czytac a o 15 jade po Tż-a,potem po jakies zakupki i bede czekac az Mąż stworzy dla nas pyszny gulasz

Dzień dobry A my nadal na misia czekamy, może niebawem przyjdzie. W styczniu sie zapisywałam.

Cytat:
A jest jakiś czas, w którym dziecko powinno się już ułożyć w brzusiu właściwie do wyjścia?
Moja przyjaciółka tez tka miała, że jak się dziecię ułożyło główką w dół to tak jakoś po ukosie i brzuch był krzywy Ale to chyba jakoś wyżej w ciąży zauważyła ja jeszcze u siebie nie widzę..pewnie za dużo złogów tłuszczu po drodze
z tego co czytałam to powinno się obrócić do 30tc, ale zdazają się nieliczne przypadki, że dzieci się jeszcze później obracają. Czasem już cc wypisane, a tu jak się zajedzie do szpitala dziecko głową w dół i zmieniają na normalny poród.

Cytat:
A to mała cwana bestia Swoją drogą kto chciałby leżeć tyle miesięcy na głowie Dziwne, ze w ogóle dzieci się odwracają
Noo własnie, ja sobie myślę, jak to dziecko moje biedne tyle czasu ma być główką w dół, czy mu się niezrobi niedobrze od tego?? Ale skoro tak ma być, to chyba jakoś sobie musi dawać radę na tej głowie.
Mój na ostatnich badaniach był już główką w dół, gin mówił, że ładnie się ułożył, tylko jeszcze ma dużo miejsca i może się to zmienić.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:39   #2081
dzoan
Zakorzenienie

A ja jeszcze niecałe pół godzinki i się zwalniam z pracy do tej szkoły rodzenia Mam nadzieję, że uda się stworzyć grupę na zajęcia popołudniowe, w każdym razie na sensowniejsza godz. niż w porze pracy Mąż mnie stąd zabierze, bo wydostać się z kopalni w godzinach innych niż przy wymianie pracowników jest niemożliwe..chyba ze ktoś autkiem dojeżdża.. A później, że taka piękna pogoda, wrócę sobie spacerkiem z buta do domu I może najdzie mnie na jakiś obiadek

Stary 2013-03-04, 11:39   #2082
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Heloou

Nie cytuje, bo czytalam na raty

- kto pierze czarne i wychodza zacieki - polecam prac tylko w plynach do czarnych, i to tych drozszych - sa wydajne i PIEKNIE pachna, przywracaja kolor (sprawdzilam )
- kto dzis wizytuje, przede wszystkim POLOWKOWO - za zdrowie maluszkow i objawienia plci
- Shestiger proszona o konkretniejsza opowiesc (my sie tu zamartwiamy o Ciebie, a Ty rzucasz ogolnikami, niedobra Ty )
- laski na klubowych fotach najnowszych - . Zloto dla Domciatka za galerie brzuszkowa , Ewusia jakie cudne wlosy
- Rocky nastraszylas mnie

U mnie tak:
- Lili kopie jak dzika i "odpukuje" do mnie tam, gdzie ja do niej pukne (prowadzimy pierwsze dialogi na migi )
- Wczoraj pracowicie obfotografowalam ciuszki, ktore bede wystawiac na All, i mam cudne firmowe sukienki na zbyciu - Atmosphere, Wallis, Camaieu - odcinane pod biustem i wlasciwie nowe, rozmiary od 40 do 44, nie moje, ale po mojej inspekcji, praniu i prasowaniu - jakby ktora byla ciekawa/zainteresowana, to wrzuce foty albo linka do aukcji gdy juz wystawie Nie sa typowo ciazowe, ale na nasze wiosenne/ letnie brzusie beda akurat - no i pozniej tez posluza
- SLONECZKO SWIECI, badylki mi odzywaja na parapetach

Z cyklu PYTANIE NA SNIADANIE:

1. Czy juz rozwazalyscie zaplacenie w Waszym szpitalu prywatnej poloznej za asyste i opieke przy porodzie (Wro: jakies 6 stowek) i co o tym myslicie?
2. Do mam, ktore juz maja dzieci: Czy starze dziecko dostanie u Was prezent "od malenstwa" w dniu porodu/ dzien po?
1.Mysle ze nie bedzie mi potrzebna.
2.Ostatnio gdzies wyczytalam zeby tak zrobic i mysle ze dobry pomysl moj niunio duzy juz ale napewno sie ucieszy z jakiegos prezenciku "od Majeczki".

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39573770]Ja raz trafiłam na fajnego gościa od telewizora. Już byłam pewna, że tv pójdzie na straty, bo już jest stary i obraz mi pociemniał. A on zrobił chyba za 50 czy 70 zł i telewizor już rok (odpukać) od tamtego czasu chodzi.

Ale owszem, są oszuści. I w ogóle takie prace są strasznie drogie. Jak robiłam kuchnię, miałam znajomego hydraulika. Jak mi zaśpiewał cenę na koniec, to myślałam, że padnę i nie powstanę......[/QUOTE]

Jakis rok temu zepsula mi sie pralka tylko buczala...stwierdzialam ze trzeba przeczyscic filtr ale zassal sie. Zadzwonilam do serwisu i przyjechal facet nawet nie probowal odkrecic go tylko przewrocil pralke wyjal caly, stwierdzil ze trzeba nowy zalozyl nowy wypisal fakture 300 zl zainkasowal i bye, a jaki niemily byl brrrr

Cytat:
Mój tż też się ze mnie śmieje. Mówi, żebym postała na głowie 5 min. to zmienię zdanie co do ułożenia dziecka

Ja się trochę martwię, bo mam koleżanki których maluchy na tym samym etapie były już głową w dół. A moja dzidzia stale przyjmuje pozycje pośladkową. Nawet gin to napisał dodatkowo w karcie, że za każdym razem jest ułożenie pośladkowe. I gdyby poród zaczął się wcześniej mam koniecznie nalegać na usg, żeby ocenić stan ułożenia.
Nasze dzieciatka jeszcze parenascie razy dziennie zmieniaja miejscowke bo maja duzo miejsca. Bedziemy sie martwic ok. 30 tygodnia.....

Edytowane przez Katerine2
Czas edycji: 2013-03-04 o 11:43
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:42   #2083
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
A więc tak pojechaliśmy wczoraj z Tż do Pani z ogłoszenia obejrzeć wózek.
A oto poniżej zaprezentuję co kupiliśmy
Wszystko jest używane ale w dobrym stanie, jedynie co to bujaczek ma troszkę obdarty napis firmy ale to tylko mały szczegół który wogle nam nie przeszkadza.
1) Wózek Espiro Atlantic
2) Leżaczek bujaczek Fisher Price z wibracjami
3) Fotelik samochodowy tylko nie mogłam znaleźć identycznego, ale jest prawie identyczny tylko bez tego napisu i kolor inny bo czarny z maluśkim elementem czerwonego.
Za taką cenę jaką Pani zaproponowała to brałam z pocałowaniem ręki
Zdjęcia są pokazowe (ściągnęłam z internetu )
Super, że udało Wam się trafić taką okazję
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Tyle piszecie o różnych pysznościach, że już mi ślinka leci. Zostanę pewnie przy jajku sadzonym, a jutro będzie leczo
Mam tyle, że mogę Ci wysłać
Chyba będziemy jeść przez tydzień
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Może w KRK Was ten smog tak grzeje, że nie czuć mrozu??
Pewnie tak, bo jest mega ciepło
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
My jeszcze w gratisie dostaliśmy huśtawkę pokojową ale ona jeszcze troszkę poczeka na swoją kolej
Choruję na tą huśtawkę, więc nasz Malec na pewno też taką dostanie
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam się w 21 tygodniu, czyli połowa za nami

Już ok Tatuś naprawił, nic nie zapłaciliśmy i jeszcze na lekarza dał
Za wejście w 2 połowę

Czy my nie mamy wspólnego Tatusia?
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Hejka!

wróciłam po weekendzie spędzonym u rodziców. Było miło- spacerek po lesie wokół jeziorka, pyszne ciasteczka, pierogi własnej roboty- to jest to

Za tydzień jedziemy na noc do znajomych z Krakowa, dziewczyna znajomego jest w 7 miesiącu ciąży, więc będziemy miały o czym gadać
Super, ze udał się weekend... Następny tez zapowiada się interesująco
Cytat:
Jak wychodziłam do pracy, to -4 termometr pokazywał, więc o wiosenniej kurteczce jeszcze chyba długo nie pomyślę
Ja w wiosennej kurtce chodzę od stycznia
Niech się Glutek hartuje

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:43   #2084
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze to naprawdę tłuszczyku masz niewiele na brzuszku, że już wiesz jak się dziecię układa

Coś czytałam, że w 20tc już ma wykształcony narząd słuchu i dźwięki z zewnątrz do niego docierają
No nie wiem jak to jest. Czy ja jestem taka wyczulona czy co. Ale tłuszczu nie miałam dużo. Zresztą ledwo zaczęłam 16 tc a już poczułam pierwsze plumkanie, a od końcówki 17 już regularne kopniaczki i ruchy codziennie, w nocy i dzień.

No jak mogę nie czuć jak się układa, np. jest z jednej strony zwinięte, że mnie rozsadza a potem czuję jak płynie w drugą stronę. To tż i mama ostatnio widzieli gołym okiem, bo wcześniej myśleli, że tylko tak mówię.
Do tego dochodzi ból w pachwinie. Potwierdzone przez usg, ze to nogi malucha, więc jak zaczyna boleć to domyślam się że to to, a potem jeden kuksaniec, drugi w tym miejscu i mam pewność. A po kości łonowej to skacze jak po trampolinie jakiejś. To jest fajne, ale zaczyna boleć też i wtedy już tak fajnie nie jest. Wole jednak żeby mnie nawet bolało, ale żebym czuła tak jak teraz. Dziś w nocy miałam np. pobudkę o 3:30, kochane maleństwo. Chyba już mnie przygotowuje do nocnego wstawania

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-03-04 o 11:48
Stary 2013-03-04, 11:43   #2085
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:
No pewnie, że trzeba się cieszyć. Nawet jeśli wyszłoby, że była używana przez więcej niż jedno dziecko to i tak ich stan jest najważniejszy.

Na DDTVN jest o ty, że dzisiaj dzieci nic nie potrafią.
Mówią, że jeśli bierze się w dorosłym życiu np. pierogi czy słoiki od rodziców to jest przesada.

Ja mam inne zdanie, Mamine pierogi są najlepsze i bigos też. Ja też bedę miała dziecko i to co ja zrobię będzie dla dziecka super i też kiedyś przyjdzie to dam mu tych pierogów.

Ależ moje młode szaleje dziś, pozdrawia ciocie z wizażu. Tak mi skacze po kości łonowej. Nadal chyba leży w ułożeniu pośladkowym.

Czy Wy też macie coś takiego, że dziecko układa się po jakiejś części brzucha i robi się wzniesienie? Pewniej nocy budzę się i dotykam brzucha po prawej stronie, a mój brzuch jest mniejszy. Przerażona wstaję i w śmiech. Dziecko ułożyło się po lewej stronie i tam miałam taką ,,kulę" i mega ogromny brzuch a po prawej malusi
Przez moje sadełko nic nie widac
Cytat:
Rockyyy ja wiem, ze mamy Tż-ta i mieszkanie i gotowanie. Ja tylko mówię, że połowy postów jeszcze nie ma do dziewczyn, które panikują, że spamiary z nas i za dużo piszemy

Ja dziś mam luz z gotowaniem, bo idziemy do cioci na imieniny Ale się najem pyszności
Czyżby Kazimiera? Tz babcia jest Kazia, robiła w sobote i jeszcze dzisiaj wałówkę odgrzewam Oczywiscie dała nam zapasy jak na wojne chociaz mieszkamy w jednym domku tylko na dole

Cytat:

Też się nad tym zastanawiałam Że toż to nie wygodnie musi być
Ja mam jutro wizyte. Wczoraj Tż powiedział że jak to dziewczę to na pewno się ujawni we wtorek bo w piątek dzień kobiet i będzie się prezentu i uznania dopominać Jak to baba

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:44   #2086
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Super Więc zaczynamy juz trzymac kciuki

Cytat:
Tylko się ciepło ubierz bo juz rozmawiałyśmy dzisiaj, ze mimo słońca to jest nadal bardzo zimno, tylko u Margosi w KRK podobno ciepło

Bardzo słodka tradycja na dobranoc, też spróbujemy

Cytat:
Podobno słyszy już od 19tc, tylko, że głośniejsze dźwięki, bo przez szumy z naszego wnętrza i wody płodowe to mniej do niego dociera. Ale nasz głos słyszy i jak się przy brzuszku mówi głośniej to też powinien słyszeć.

Stary 2013-03-04, 11:46   #2087
lachryma
Zakorzenienie

dziewczyny, na ta wiosną planowałam sobie kupić jakąś "przejściówkę", kurteczkę wiosenną. ale teraz mam ciążowy dylemat, bo jak kupię cokolwiek, to chcę żeby starczyło mi na parę sezonów, nie tylko jeden
i nie mam pojęcia co kupić, teraz jestem szersza zwłaszcza w obwodzie piersi jak i brzuszka i chyba cokolwiek kupię, to za rok będę wyglądała średnio
myślałam nad taką kataną jeansową, bo jej się zazwyczaj nie zapina, a raczej w samych barkach nie jestem jakoś większa...
Stary 2013-03-04, 11:47   #2088
idzia111
Zakorzenienie

Adriana Kazimiera. Mam już fajny nastrój ,,U cioci na imieninach ..."

Ja lubię takie rodzinne spotkania i lubię jak ktoś do nas przychodzi. Ze mnie taki towarzyski człowieczek jest
Stary 2013-03-04, 11:49   #2089
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
28 ale ja się aktualnie kamufluje i odmładzam stylem, zawsze ubierałam się elegancko i mój TŻ twierdził, że wyglądam zbyt poważnie jak na swój wiek i moje ciuchy są babcine Ale teraz się nie mieszczę w moje eleganckie ciuszki i na obcasach nie można chodzić, więc samo tak wyszło. Ciuszki dla ciężarówek same bawełniane praktycznie, więc zmieniłam styl na bawełniano-młodzieżowy.
Weź nie czaruj Kobieto- młodo wyglądasz, masz świetne geny najwidoczniej i tyle w tym temacie Niektórym to i owinięcie się w tetrę niewiele by pomogło

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Terrorystkę może nie, tylko to Ona zawsze ma racje nawet jak jej nie ma i to ona nosi spodnie (bynajmniej tak myśli hihi) Z młodą się bawią itd właściwie jak wczoraj gadałam z tż tyle czaasu sama ją brała do innego pokoju i się bawili żeby nam nie przeszkadzać tylko wyjade mi się biorąc pod uwagę 1 moją ciąże że ona ciąże traktuje jak zło najgorsze i wgl
Ale spójrz na to też z innej strony. Byłaś bardzo młodziutka jak urodziłaś córeczkę. Nie dziw się więc mamie, że podchodzi do całej sprawy tak a nie inaczej. Martwi się i tyle. Jak sobie poradzisz, z czego będziesz żyć, gdzie będziesz mieszkać itd.... Ja bym tego nie rozpatrywała w kategorii, że ciąża to "zło najgorsze" Myślę, że gdybyś miała pewną sytuację materialną to mama inaczej na wszystko by patrzyła

Gratulacje z powodów kopniaczków, za dzisiejsze wizyty, za rozpoczęte tygodnie i zakupy wyprawkowe

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:49   #2090
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
wpadład się przywitać chociaż

wstałam późno a zaraz do pracy....
u nas wiooooooosna za oknem
chciałabym już mojego małego skarbka wziąć na spacerek w taką pogodę, ale cóż poczekamy do upałów sierpniowych

buziaki mamusie

Moj nie czyta ale rozmawia z brzuchem Codziennie sie pyta czy nalezycie skopała mame
Cytat:

A u mnie Tz robi gulasz.A ja mam w planach lezec.Po wczorajszym podłym sluzie wole pare dni naprawde sie poobijac.
Cytat:
Ja tam zazdroszczę, jak ktos ma blisko Mamusie i może skoczyć po jakieś pyszne domowe wyroby. Ja mieszkam daleko od Mamusi i niestety wszystko muszę sama robić. Czasem dostajemy cos od Teściowej jak pojedziemy do nich na weekend, ale to raczej rzeczy sklepowe co maja na zbyciu typu wędlina, miód nam kupują z pasieki itp. Z rzeczy obiadowych to ja mam zupełnie inny smak i u teściowej mi niestety niezbyt smakuje, a też jakiś pierogów czy innych to nie robi.

Ja tak mam że mogę już czasem poczuć przez brzuch, że Tymuś, jest z jednej lub z drugiej strony, chyba dupkę wypycha bo ostatnio juz był główką w dół.

My kilka razy korzystaliśmy zazwyczaj z hoteli jakiś wypadów na weekend. Naprawdę fajne sa niektóre oferty i jeszcze nam się nie trafiło, abyśmy byli niezadowoleni lub obsługa gorsza bo gruponowy wyjazd. Więc jak najbardziej polecam, jeśli ktos ma taką możliwość.
Mnie się marzył wiosenny wypad nad morze, ale z powodu wielu wydatków i braku czasu na urlop u TŻ to niestety nie pojedziemy nigdzie już w tym roku. A my ogólnie podróżnicy i często gdzieś wybywaliśmy, weekendy, wakacje, wyjazdy zimowe na deski. Teraz się ukruciło bo są inne priorytety. Na wakacje też nic nie planujemy, chyba będzie za malutki na takie wyjazdy.

Dzień dobry A my nadal na misia czekamy, może niebawem przyjdzie. W styczniu sie zapisywałam.

Ja mam rodzicow 500 km dalej,tesciow tez.Ale czasem dostajemy od rodzinki warzywka ,mięcho,domowe przetwory wiec to jest piękne W tym roku chcemy sami sobie cosik pozaprawiac

Ja tez sie w styczniu zapisywałam ale sie doczekałam Pewnego dnia niespodziewanie nawiedzi Cie listonosz
Stary 2013-03-04, 11:50   #2091
lachryma
Zakorzenienie

ludzie czego ja słucham

http://www.youtube.com/watch?v=LCvPowvKoMw

Stary 2013-03-04, 11:51   #2092
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
A ja jeszcze niecałe pół godzinki i się zwalniam z pracy do tej szkoły rodzenia Mam nadzieję, że uda się stworzyć grupę na zajęcia popołudniowe, w każdym razie na sensowniejsza godz. niż w porze pracy Mąż mnie stąd zabierze, bo wydostać się z kopalni w godzinach innych niż przy wymianie pracowników jest niemożliwe..chyba ze ktoś autkiem dojeżdża.. A później, że taka piękna pogoda, wrócę sobie spacerkiem z buta do domu I może najdzie mnie na jakiś obiadek
Fajny plan na dzisiejszy dzień

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Ja mam jutro wizyte. Wczoraj Tż powiedział że jak to dziewczę to na pewno się ujawni we wtorek bo w piątek dzień kobiet i będzie się prezentu i uznania dopominać Jak to baba

Stary 2013-03-04, 11:51   #2093
idzia111
Zakorzenienie

Katerine wiem, ze maluszki jeszcze mają dużo miejsca, więc się przemieszczają. Jednak mnie tak boli przy poruszaniu, więc wiem kiedy dzidzia jest na dole. Wczoraj kulałam na lewą nogę, bo tak bolało. Na początku lekarz podejrzewał, że przepuklina mi wychodzi, ja zresztą też.
Stary 2013-03-04, 11:52   #2094
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
S

Podobno słyszy już od 19tc, tylko, że głośniejsze dźwięki, bo przez szumy z naszego wnętrza i wody płodowe to mniej do niego dociera. Ale nasz głos słyszy i jak się przy brzuszku mówi głośniej to też powinien słyszeć.
Noo a pozniej maluszek poznaje głos mamy i taty I wieksze halasy moga powodowac u niego lęk,niepokój...
Stary 2013-03-04, 11:53   #2095
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Też się nad tym zastanawiałam Że toż to nie wygodnie musi być
To szczerze mam nadzieję, że i u mnie wystąpi jakaś analogiado Dnia Kobiet

Cytat:
Super Więc zaczynamy juz trzymac kciuki
Trzymajcie, trzymajcie i to mocno
Cytat:
dziewczyny, na ta wiosną planowałam sobie kupić jakąś "przejściówkę", kurteczkę wiosenną. ale teraz mam ciążowy dylemat, bo jak kupię cokolwiek, to chcę żeby starczyło mi na parę sezonów, nie tylko jeden
i nie mam pojęcia co kupić, teraz jestem szersza zwłaszcza w obwodzie piersi jak i brzuszka i chyba cokolwiek kupię, to za rok będę wyglądała średnio
myślałam nad taką kataną jeansową, bo jej się zazwyczaj nie zapina, a raczej w samych barkach nie jestem jakoś większa...
LAchryma, ja swego czasu miałam taki fajny wygodny płaszczyk dwurzędnowy. Z racji tego, że był delikatnie odcinany pod biustem, nie był wybitnie elegancki, tylko taki dziewczęcy. Pod koniec ciąży mojej siostry pożyczyłam go jej, bo nie zapinała się już na drugi rząd guziczków, tylko na 1 Bardzo fajnie to wyglądało. Sama mam teraz nieco bardziej elegancką dwurzędówkę, ale właśnie planuję się nie co inaczej zapinać i tyle A siostrze skonfiskuję pożyczony płaszczyk
Stary 2013-03-04, 11:54   #2096
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
OMG

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Katerine wiem, ze maluszki jeszcze mają dużo miejsca, więc się przemieszczają. Jednak mnie tak boli przy poruszaniu, więc wiem kiedy dzidzia jest na dole. Wczoraj kulałam na lewą nogę, bo tak bolało. Na początku lekarz podejrzewał, że przepuklina mi wychodzi, ja zresztą też.
A mnie żebra strasznie bolą :/
Stary 2013-03-04, 11:56   #2097
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Aleś mi wspomnienia uaktywniła Swego czasu śmialiśmy się z TŻtem, że na tę piosenkę mnie "wyrwał" (oczywiście nie, coby nie było)
Stary 2013-03-04, 11:56   #2098
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

A mnie żebra strasznie bolą :/
Mnie też, po prawej stronie najmocniej. Już zaczęłam się martwić, że kręgosłup nie wytrzymuje. Nie pomyśl że źle Ci życzę, ale lżej mi jak słyszę, że ktoś ma tak samo , bo już się bałam.
Stary 2013-03-04, 11:58   #2099
Rockyyy
Zakorzenienie

Ide legnąć się do cieplutkiego łóżeczka i poczytac

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Mnie też, po prawej stronie najmocniej. Już zaczęłam się martwić, że kręgosłup nie wytrzymuje. Nie pomyśl że źle Ci życzę, ale lżej mi jak słyszę, że ktoś ma tak samo , bo już się bałam.
Spoko Mnie też ulżyło bo już pomyślałam ze się psuję a nie mam taaakiegooo kaszlu zeby mnie tak żebra narywały...
Toż to tylko mój mały kurczaczek takie kopy wypłaca
Stary 2013-03-04, 11:59   #2100
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Aleś mi wspomnienia uaktywniła Swego czasu śmialiśmy się z TŻtem, że na tę piosenkę mnie "wyrwał" (oczywiście nie, coby nie było)
mi ta piosenka kojarzy się tylko z imprezami do rana

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości