|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
dzisiaj w tych gliwicach bylo malzenstwo z dwojka dzieciakow. dziewczynka miala moze 6-8 miesiecy, chlopczyk max 2 lata. recepcjonistki od razu zaczely krzyczec na rodzicow co oni robia tam z dziecmi...ale dzieci tez mialy wizyte ![]() powinni siedziec zamknieci na oddziale, a oni sobie wycieczki organizuja nie wyglada jakos zachwycajaco, ale na pewno jest praktyczny. przynajmniej w opcji z fotelikiem.
|
|
|
|
|
#1262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
było o dniu kobiet - mój Tż nie ma z
tym problemu, zawsze pamięta Kwiatka wręcza też zawsze innym kobitkom: mamie, sąsiadce, bratowej, chrześnicy... ![]() a ja Wam przypominam, że w niedzielę jest dzień mężczyzny ![]() wkładasz balonik do środka i pompujesz go ręcznie pompką połączoną rureczką z balonikiem ![]() Cytat:
za glukozę, dałaś radę ![]() i trzymam żeby mieszkanie udało się w końcu znaleźć..a co z Waszym ewentualnym wyjazdem ? wiadomo coś? jak tam u Męża? przyjeżdża na święta? Cytat:
![]() Cytat:
ja też mam 13 kg na plusie, wczoraj na wizycie wyszło że przez miesiąc przytyłam 3 kg ![]() ale wątpię żeby to była woda ![]() kurde, też mi się to zdarza... może jakoś sobie zaznaczaj żeby na przyszłość uniknąć takich dylematów |
|||
|
|
|
#1263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Nelci, duża już z niej pannica, co pewnie najbardziej cieszy Mamusię nie musisz już się martwić zastanawiam się tylko czemu tak szybko masz robione te paciorkowce.. przecież to się powinno robić przed samym porodem ![]() Bardzo mi się podobają fioletowe wózki i te w tonacjach beżu, brązu... i też uważam, że fiolet może być dla obu płci Cytat:
i nie wiem czy Wiktorkowi nie sprawimy fioletowego wózeczka
|
||
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Ej dziewczyny,TŻ mi podesłał, jakby któraś chciała sobie ściągnąć
http://dzieci.epapa.pl/piosenki/2/ Ładnie nawet śpiewają I poznałam dalsze zwrotki znanych kołysanek Odnośnie dnia Kobiet to nie wiem czy mój TŻ pamięta, ale nawet jak nie to mu pewno jutro w pracy przypomną
|
#1265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak samo ucze mojego tż nie odpuszczam i gledze mu az zrozumie i zacznie dzialac i nie ma co liczyc ze facet sie zmieni to kobieta musi sie zmienic i stanowczo zaczac wymagac Axella posluchaj tych rad bo mam wrazenie ze ty swoim zachowaniem na to wszystko pozwalasz |
|
|
|
|
#1266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mógł se darować taki tekst
![]() ![]() Cytat:
i trzymam za dobry wynik.Nie ma sprawy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po macierzynskim moze sie okazac, ze sklep chetnie Cie przyjmie i wyjdziesz na tym lepiej niz obecni pracownicy :P kasa, kasa |
|
|
|
|
#1268 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przypominać też mu nie będę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, a z owocami to zjem ale tylko od babci jakoś kupne mi nie smakują ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spotka Cie jeszcze wieksze szczescie niz myslisz 1336 gramow tp 25.05, dzisiaj 28d i 5 d. |
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja durna jestem.. Ja myślałam że się wkłada i pompuje tym w środku i sprawdza czy ciśnienie jest odpowiednio duże, ewentualnie pompuje balonik na zewnątrz..
|
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
moze taki szmaciany kaganiec? jak bedziecie wychodzic z domu? wtedy nie ma opcji gryzienia...siostra miala taki dla jamniora jak szymek sie urodzil i teraz tez jak przychodzi ktos obcy to na wszelki wypadek mu zakladaja, bo ciezko mu zaufac. sprobowalabym tez dawac jakies zajecie, kosc, swinskie ucho itd. jak wychodzicie. moze mu ta wykladzina czyms pachnie?
|
|
|
|
#1272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję Ci strasznie tej sytuacji.. chciałam napisać, że podziwiam Cię za siłę i cierpliwość że ciągle to wszystko tolerujesz.. ale tu chyba nie ma co podziwiać, ktoś musi Twojemu Tż wylać kubeł zimnej wody na głowę.. i nie bać się, że będzie miał kaszelek... współczuję Ci bardzo bo widać, że bardzo go kochasz, że robisz to z myślą o Zuzi itd. tylko czy to ma sens.. ![]() Cytat:
tylko martwi mnie ta moja reakca-mroczki przed oczami i prawie omdlenie. Byłam w stanie znieść ten ból, ale nad tym że mi tak słabo i zaraz zemdleję nie mogłam zapanować ![]() od razu przed oczami stanęła mi czarna wizja porodu.. mam nadzieję, że tak nie zareaguję ![]() |
||
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdził, że będzie w małej rozwijał miłość do zwierząt od kołyski
|
|
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Axella - nie becz, bo to sie udziela dziecku. mowilam dzisiaj ginowi, ze mala szaleje jak jakis maly czorcik, a on, ze jej sie wszystko udziela i naprawde musze teraz kazde moje nerwy, strach, stres wszystko ma na nia wplyw. dlatego prosze nie wyc. usmiechamy sie i rzygamy tecza |
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1278 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja będę miała w środę wymaz, to będzie 33+5. wcześnie, ale wolę tak niż wcale ![]() Cytat:
nie biorę. wystarczy mi relanium które brałam a też się nie powinno. tak więc nadal jestem w kropce... nie podobają mi się zalecenia dwóch lekarzy. Maarchewka niestety nie pomogę z zus-em, nie znam się
|
|||
|
|
|
#1279 | |||
|
Zadomowienie
|
Pewnie, że mu powiedziałam jak się zaczął śmiać po czym gestem wspaniałomyślności
pokazałam drzwi do drugiego pokoju i powiedziałam żeby się nie pogrążał bardziej A tak poważnie to coś wybierzemy prędzej czy później Cytat:
Cytat:
Jest nawet "ulubiona" kołysanka mojego meża - "Iskierka" Często mu ją śpiewam przed snem jak włącza nam się głupawka Cały zwierzyniec będziemy mieli dla Młodego jak tak dalej pójdzie Na Dzień Kobiet zażyczyłam sobie od męża poduszkę- żabę dla Adasia Cytat:
Można by się było rozerwać- w przenośni i dosłownie
|
|||
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1284 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale ja mam mieszane uczucia czy np dla takiego 3 latka odpowiednie jest słuchanie jak to rozbiło się zwierciadło i powbijało się ludziom do oczu i w serca ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyobraziłam sobie jak próbujesz sobie wcisnąć do środka taki duży balon, napompowany już na zewnątrz Cytat:
![]() choć ostatnio mina mi zrzedła jak na SR ordynator mówił o progach i skali bólu.. i np. ból zęba w skali od 1do 10 to 3, a poród w tej najgorszej fazie to nawet 10 ![]() a co tam.. damy radę
|
||
|
|
|
#1286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, przeczytasz mu i zobaczysz reakcję, w razie czego wytłumaczysz, pocieszysz, porozmawiasz... ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
... a jak ząb boli to nic nie zrobisz bo jak mi się wdało zapalenie i musiałam mieć kanałowe to przez kilka dni bolało non stop i żadne środki przeciwbólowe nie działały |
||
|
|
|
#1287 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesteś miszcz ja sobie nawet małej plomby nie dam założyć bez znieczulenia.a propos to w środę idę, po dłuugim czasie - tzn jak dla mnie, bo starałam się chodzić często na kontrolę a teraz od sierpnia nie byłam. a widzę kilka plamek na zębach które mi się nie podobają ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co było miłe. ale z drugiej strony ... przy małym dziecku nie dałabym rady nawet na pół etetu pracować 30 km od domu. zmiana poranna na 8 odpada - dziecko do przedszkola/żłobka na 7, nie teleportuje się autobusami i pociągami. mąż jeździ na 6. zmiana popołudniowa - wracałam do domu ok. 23 - przy dziecku odpada. tak więc trzeba i tak coś poszukać na miejscu, boję się, no ale jakoś to będzie ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() img013.jpg img014.jpg img015.jpg img016.jpg
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa i jesli lubicie promocyjne gadzety, to w macu do kazdego powiekszonego zestawu kubek gratis ladne takie male zgrabne: zielony, czerwony, pomaranczowy i brazowy - mc cafe. nie moge znalezc info na ich stronie.
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem, ale ja w tej ciąży biorę takie multum leków że naprawdę się boję o dziecko ... od początku ciąży: luteina, duphaston, dwa antybiotyki, relanium, nospa zwykła i forte, magnez i witaminy (no to chociaż nie szkodzi), gyno-femidazol, furagin, fenoterol, isoptin ... nie chcę brać nic jeśli nie jest to absolutnie konieczne. a na razie objawów infekcji odpukać nie ma
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

powinni siedziec zamknieci na oddziale, a oni sobie wycieczki organizuja
nie wyglada jakos zachwycajaco, ale na pewno jest praktyczny. przynajmniej w opcji z fotelikiem.

za tygodnie i udane wizyty i zdrowe maluszki

żeby mieszkanie udało się w końcu znaleźć..

jeszcze mamy troche czasu. aaa i pan doktor potwierdzil, Nela na pewno jest dziewczynka 
07.07.2012 

, a z owocami to zjem ale tylko od babci 

pokazałam drzwi do drugiego pokoju i powiedziałam żeby się nie pogrążał bardziej
Można by się było rozerwać- w przenośni i dosłownie 
jesteś miszcz