|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
Wczęsniej było dużo gorzej, cała ta sytuacja, kiedy byłam na początku ciąży w szpitalu to myślę, że tez była spowodowana moimi nerwami na nią i jej zachowaniem. Bo dzień przed zrobiła awanturę mężowi, ale wiesz, nie będę pisać szczegółów, ale naprawdę wtedy przekroczyła wszelkie granice. Teraz a nią gadam normalnie, bo ciężko się nie odzywać, Blanka przecież chce przebywać z dziadkami, zresztą to by nic nie zmieniło, ale swoje sobie myślę i już nigdy jej nie zaufam, a raczej nie dam się nabrać na jej uprzejmość. Po prostu się odcięłam od tego, nie myślę o niej w ogóle, przestałam próbować zrozumieć, jak tak można się zachowywać wobec własnej synowej, bo tego się nie da zrozumieć... Wszyscy pewnie myślą, że to ja jestem ta zła i nienormalna, bo ona dla obcych ludzi to jest do rany przyłóż, dwa oblicza normalnie, ale ja mam to gdzieś, ważne, że ja sama znam prawdę i to mi wystarczy. Cieszę się, że wreszcie zrozumiałam, że nie mogę najlepszych chwil w życiu tracić na walkę z nią, bo to by była jej wygrana, ja mam swoje dzieci i swoją rodzinę, i nikt mi już tego nie jest w stanie zepsuć. Sorry, że taki esej walnęłam, ale czasem musze się "oczyścić"
|
||
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
2. u mnie na szkole rodzenia jest takie małżeństwo i przychodzą ze swoim synkiem
|
|
#1353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Miałam ciezką noc...nie mogłam zasnąć przez 3h, a później obudziłam się o 5 jak Tż wstawał i do 7 nie mogłam zasnąć. A o 9 obudziła mnie jakaś baba bo chciała mi wysłać zaproszenie na jakieś spotkanie... dla mnie tak samo. Szczerze mówiąc nie rozumiem dlaczego dużo osób mówi, że ciemny fiolet to nie dla chłopca...czemu niby?? Cytat:
Wogóle rozmawiałam wczoraj z teściową na temat szpitala. Podobno u nas w pobliskim szpitalu remontują i mają prznosić położnictwo do nowego szpitala, a dlaczego...bo w starym nie było sali operacyjnej i w razie cesarki nie wiem jak oni to robili bo te dwa budynki mimo, że blisko to nie są połączone. Podobno sale było 8 osóbowe i więcej. Tylko jedna 2 osobowa dla matek z dzieckiem. Ale z drugiej strony podobno super położne, a przy porodzie to praktycznie podstawa. Jak przeniosą oddział do czerwca to będę rozważac czy może tam rodzić. Cytat:
Cytat:
Zna któraś jakiś podobny w smaku zamiennik może? Bo jednak za słoik nutelli ( duży ) płacę ponad 16zł bo mały się nie opłaca. Kurdę muszę się wziąc za siebie bo mam jechać do koleżanki koło 12 a wcześniej musze obiad zrobić, a siedzę od rana przed kompem... ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- AAAA i o wózku ani widu ani słychu...
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no a zamiast nutelli to przez pewien czas kupowaliśmy tą podróbkę z biedronki, nawet dobra jest choć i tak czuć różnicę w smaku
|
|
|
|
|
#1356 |
|
Wtajemniczenie
|
Jenny- nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, że macie już chociaż częściowo sprawę kredytu z głowy! Gratuluję serdecznie!
![]() U nas Kuźwa! diabli- cieszę się, że wizyta przebiegła bezproblemowo i że lekarz Cię trochę uspokoił. No i wielkie za wizytę u gina i dla zdrowiutkiej Małejcolor- lonely- super, że wytrzymałaś u dentysty!Motylku- przytulam Cię mocno... mam nadzieję, że teraz będzie już z górki i będziesz mogła w pełni skupić się na sobie, Mężu i Matyldzie Veronic, marchewka- pensja niższa również i u mnie, właśnie dlatego, że luty ma 28 dni, a ZUS wypłaca kaskę za konkretną ilość dni marchewka- ja też czekam na przesyłkę od frikooo, dawno zamówione, ale wczoraj dostałam info od dhl, że dzisiaj powinien przyjść kurier ![]() Axella- nie wiem co Ci powiedzieć, chyba już wszystko zostało powiedziane. To Twoje życie i Twoja sprawa, ale wierz mi... mam kumpelę, która jest sama z dzieckiem i jest mega szczęśliwa i mam też taką, która tkwi w toksycznym związku i jest wrakiem człowieka... Aaaa... i pięknie wyglądasz- brzusio jak marzenie! co do Dnia Kobiet i innych świąt- ja zawsze Mężowi przypominam, bo z reguły wiem, że jest w stanie zapomnieć. I że Mu przypomniałam nawet wczoraj, pół żartem (zadzwoniłam i powiedziałam, że wypatrzyłam sobie piękną żółtą sukieneczkę, którą może chciałby mi na Dzień Kobiet kupić ) liczę, że chociaż życzenia mi złoży, albo kupi czekoladkę jakąś za wszystkie wizyty, wyprawki i inne załatwione sprawy!Trzymam też za dzisiejsze wizyty!------ Chyba więcej nie pamiętam z nadrabiania. Przez te wszystkie sprawy zrobiłam się mega nerwowa, jestem niewyspana, rozdrażniona, mam olbrzymie sińce pod oczami, źle sypiam i w sumie jedyna moja radość w brykającym Kubusiu. Aczkolwiek od wczorajszego wieczora mam jakiś mocno napięty brzuch, muszę sobie chyba zwiększyć trochę dawkę magnezu. Tymczasem kończę herbatkę, wymyję główkę (radykalnie zmieniłam fryzurę i nie do końca jestem zadowolona), ogarnę się i spadam na krótki chociaż spacer do cukierni po kawałek czegoś słodkiego na poprawę humoru.
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-03-08 o 10:54 |
|
|
|
#1357 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my zaczynamy jutro łóżeczko też już mamy złożone![]() Super, że mąż się zdecydował, mój od początku chciał, ale widzę że po zajęciach SR ma jeszcze większy zapał i jest bardziej świadomy i tego co nas czeka na sali porodowej i tego czego potrzebuje dzidziuś ![]() Jeszcze tylko kilka tygodni do spotkania z naszą córeczką ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1358 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a w wersji z zalewą to to tak przechodzi octem i cebulą, że ser aż biały się robi i tworzy się nowy smród - octowo-cebulowo-skarpetowy ![]() Cytat:
Cytat:
i w końcu się wkurzyłam i końcówki nie czytałam, tylko dopowiadałam sobie swoją własną ![]() Cytat:
a co do ciebie, kochana Ash... do Lublina będziesz wpadać jako turystka, a życie ułóż sobie gdzieś w najwspanialszym zakątku świata - może dla was będzie to RPA?
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
promocja na palmersa
![]() http://drogeria.zyj-zdrowo.com/filte...sort,price_asc
|
|
#1360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy wiesz, ale jesteś świetnym przykładem na to jak się nauczyć Inteligencji Emocjonalnej Mój mąż właśnie pracuje nad szkoleniami z tego zakresu i kazał przed porodem przeczytać mi książki Daniela Golemana właśnie o Inteligencji Emocjonalnej, która może bardzo pomóc nam w wychowywaniu dzieci, ale w ogóle w życiu codziennym Ja jeszcze się w temat bardzo nie wgłębiłam, ale zamierzam przeczytać ją w przyszłym tygodniu A Tobie gratuluję postawy ![]() Cytat:
Fajnie, że i Twój chce Cię wspierać i przeżywać to wszystko razem z Tobą i Ninką A jakie zwierzaczki chcesz robić? Ja do literek się przymierzam właśnie, a może i ze dwie sowy zrobię
|
||
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1363 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale kto wie, może życie mnie pozytywnie zaskoczy ![]() Cytat:
Lekcje polskiego były zdecydowanie zbyt dawno ![]() Cytat:
![]() Ja się zabieram za szmacianki od poniedziałku. |
||||
|
|
|
#1364 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na szczęście mąż też wie jaka z niej osoba i tak sobie razem zlewamy jej odchyły, bo jest jaka jest. I moja tak samo - do obcych ludzi do rany przyłóż, najlepiej to by się tez chwaliła wszystkim jak to nam pomaga (a g pomaga..) a nawet nie potrafi zapytać jak się czuję i uważa, że moje problemy łącznie z pobytem w szpitalu to fanaberia no ale co zrobić, zlać ciepłym moczemCytat:
ja akurat tą inteligencję mam mocno rozwiniętą (gorzej z logikąPóki co robię słonika i hipcia z tym filcem to jest tak, że musi Cię wziąć, wtedy siadasz i robisz, bo zebrać i wyznaczać terminów to się samemu nie daCo do dnia kobiet to ja nie przywiązuję do tego wagi, ale i ja i brzuszek dostałyśmy już życzonka oczywiście z tradycyjnym komentarzem, ze to komunistyczne święto zdecydowanie bardziej jak mąż wpada do domu z kwiatami bez okazji
|
||
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i lubię tą konsystencję
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że to jest ten na rozstępy http://drogeria.zyj-zdrowo.com/637,p...om-250-ml.html Wiesz może ile on kosztuje normalnie w drogerii?
|
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
to może do tej czekolady posiekaj orzechy laskowe?
jak skończę to się pochwalę po świętach już chciałabym mięć wszystko gotowe, bo to będzie 35 tc
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna G ja mam takie biedronkowe ale i tak najbradziej lubię nutellę
Ciasto na nalesniki przygotowane poleżałam za chwilę się biorę za smażenie. Dostałam od męża rafaello takie bycze i kinder bueno
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam musztrę, żeby przeczytać w końcu te książki A filcu to jeszcze nie zamówiłam, ale zrobię to dzisiaj chyba, bo i siora coś chciała też robić to może się uda w przyszłym tygodniu usiąść do tego.A dla mnie dzień kobiet to jak zwykły dzień, dziadek do mnie zadzwonił z życzeniami, mąż rano też złożył, ale jakoś nie mam parcia, że to jakiś strasznie ważny dzień
|
|
|
|
|
#1370 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() raz mnie tylko wkurzył w urodziny bo kilka dni wcześniej powiedział z miną zbitego psa że nic mi nie kupi bo nie ma za co - materialistką nie jestem, ale wiedział świetnie od wielu miesięcy, mógł choćby po 10 zł odkładać, a jego wypłata jest trzy razy taka jak moja ;> Cytat:
kiedyś mu pokazałam filmik już z bardzo zaawansowanej ciąży, jak maleństwo wierzgało w brzuszku. jego reakcja "fuuuuuuuj!!!" ![]() chyba się będę musiała przejść do lekarza ;/ dziś nad ranem zaczęła mi drętwieć lewa strona ciała, od palców u rąk po szczękę. mogłam ruszać się, ale nie czułam nic, nawet zęby miałam takie jak po znieczuleniu u dentysty. dodając do tego te moje zawroty głowy to przestaje mi się to podobać, tego już chyba pod ciążę nie podciągnę ... oczywiście naczytałam się głupot o udarach, zakrzepach, guzach mózgu |
|||
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja biorę serumhttp://drogeria.zyj-zdrowo.com/675,p...zny-30-ml.html bo normalnie kosztuje 50-60 zł więc wypróbuje do tego ten krem co podlinkowałaś i ten http://drogeria.zyj-zdrowo.com/266,p...la-400-ml.html tez jest super i teraz wybieram balsam do ust
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja powiedziałam że kwiatków to nie chcę, a zapas słodyczy mam regularnie uzupełniany więc mąż się musi wysilić
|
|
#1373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się, że mąż się zdecydował My łóżeczko skręcamy po świętach jeśli lubisz te podróby to będzie to samo, ja tego nie tykam Co do Dnia Kobiet to rano wstałam i ochrzaniłam męża za to, że nie zjadł śniadania tylko pije samą kawę Bo wczoraj słabo mu się zrobiło w pracy, miał wysokie ciśnienie i krew mu się puściła - wysłali go do lekarza i ma L4 do poniedziałku a on przyszedł, przytulił się i złożył mi życzenia na co mu powiedziałam, że ma spadać, wstał godzinę przede mną to chociaż po jakiegoś chwasta mógł skoczyć Teraz czekam na kuriera bo zamówiłam sobie makarony na okno do sypialni i ponoć wczoraj wysłali
|
|||
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
bry
dopiero wstalam. buzia mi sie smieje od ucha do ucha. na stole stoi wazon z dwoma tulipankami...obok lezy wielkie pudelko tikitakow kasztankowych |
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, jak taka mała różnica, to może znajdę w jakiejś drogerii.
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skonsultuj się z lekarzem, on na pewno coś poradzi
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Życzę Wam Kobitki kochane wszystkiego najlepszego, mniej zmartwień, uśmiechu który nigdy nie znika, dużo cierpliwości ![]() i mnóstwoooo miłości |
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
I muszę się poskarżyć na moje dziecko - dziś mnie pierwszy raz ciut zestresowało
Zawsze jak budzik zadzwonił to zaczynał się kręcić a dziś nic. Trzy razy budzik dzwonił, później jeszcze sms-a dostałam a królewicz ani drgnie No ale później nadrobił |
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

chociaż staram się tak układać, żeby miał dużo miejsca i żeby mu wygodnie było 
Ślub 27. X. 2012
no a zamiast nutelli to przez pewien czas kupowaliśmy tą podróbkę z biedronki, nawet dobra jest choć i tak czuć różnicę w smaku

za dzisiejsze wizyty!

i w końcu się wkurzyłam i końcówki nie czytałam, tylko dopowiadałam sobie swoją własną
), pozwalasz TŻowi, żeby się w mieszkaniu panoszył i strzelał fochy a propos pieska. Wszystko po to by uratować resztę wizji jaką miałaś na początku i może uszczknąć choć troszkę miłości...

Bo wczoraj słabo mu się zrobiło w pracy, miał wysokie ciśnienie i krew mu się puściła - wysłali go do lekarza i ma L4 do poniedziałku