Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 15:28   #721
onaella
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

właśnie dostałam na maila:
http://www.amazon.co.uk/gp/offer-lis...&condition=new

no i zastanawiam się czy kupić tylko z drugiej strony czy naprawdę jest mi potrzebna kolejna torba, tym bardziej, że jedną mam do kompletu do wózka

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 15:31   #722
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi, licytuje uzywana wiec moze sie uda za fajne pieniadze jak cos to sie zglosze
I wow! Moge przyjechac sie wykapac w tej wannie???!!! CUDOOOOO!!!!!
No i podrozniczy pokoj Samuela, super

Aga, my nie zatykamy drugiej dziurki

Ja nie prasuje w ogole

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 15:39   #723
Wisienka_0809
Rozeznanie

Skakałam na skakance 5 minut - nic mi nie wyleciało. Ponawiam pytanie o te hula-hop z masażerem?

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Marsi, kurde, muszę Ci powiedzieć, że jak nie lubię wanien w takim właśnie "starym" stylu, to w Twojej się zakochałam. Też bym się chciała w niej wykąpać.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 15:49   #724
laurka23
Zakorzenienie

Marsi muszę powiedzieć że pięknie się urządzacie W pokoju Leo jestem zakochana. Szukam fajnych obrazków w marynistycznym stylu, takie dziecięce i nic znaleźć fajnego nie mogę.

Nie pisałam co teście wymyślili jak byliśmy na urodzinach
Najpierw teść pyta czy butelkę młodemu daję. Jak powiedziałam że nie, to usłyszałam że Miś pewnie głodny jest (taaaaa, ponad 5 kilo już waży, pultynki mu się zrobiły i wałeczki na nóżkach, zagłodzona bida ) Teściowa zaś rzuciła radą, daj mu butle na noc, to będzie spał. Przecież mi w nocy śpi, a mleko nocne tłuściutkie zdrowe No to w dzień mu daj. Po co ja się pytam Nie wiedziała. No i oczywiście, że jak będzie miał 6 miesięcy mam mu żuru dać, bo oni Amelii dawali (córce brata) Mało pod stół nie wpadłam. Gotuje tłusto, przesolone na kościach. Jak by to dała mojemu dziecku to bym ją chyba zabiła. Ja po jej jedzeniu odchorować muszę, a co dopiero takie maleństwo co powinno powoli mieć wprowadzane nowości.
No i oczywiście na urodzinach nie było nic dla mnie, prócz sernika Nic co mogła bym zjeść. Ehhh i jak ich lubić i chętnie odwiedzać?
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 15:57   #725
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Skakałam na skakance 5 minut - nic mi nie wyleciało.
muszę kupić skakankę

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ehhh i jak ich lubić i chętnie odwiedzać?
myślę,że powinnyśmy założyć wątek o dobrych radach rodziców i teściów.Myślę,że większość z nas miałaby coś do powiedzenia

Moi wczoraj przyjechali zakatarzeni i Oni chcą Małą nosić! A że dziecko spało to niezadowoleni, bo chcą zobaczyć jak Niunia płacze!!! Rzeczywiście, widok godny polecenia!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 16:01   #726
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
muszę kupić skakankę

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

myślę,że powinnyśmy założyć wątek o dobrych radach rodziców i teściów.Myślę,że większość z nas miałaby coś do powiedzenia

Moi wczoraj przyjechali zakatarzeni i Oni chcą Małą nosić! A że dziecko spało to niezadowoleni, bo chcą zobaczyć jak Niunia płacze!!! Rzeczywiście, widok godny polecenia!
Chyba bym nie wpuściła do domu. Co za ludzie
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 16:05   #727
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Chyba bym nie wpuściła do domu. Co za ludzie
a jak powiedziałam, że my nie nosimy Jej na rękach,bo Ona nie szczególnie to lubi, to oni że dziadkowie mogą!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 16:14   #728
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
trzymam mocno kciuki
Cytat:
Ja również trzymam bardzo mocno kciuki
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za Oleńkę

Dziękuj ę kochane. Oleńka waży 3040, więc dalej karmimy się tylko cyckiem. Zresztą ona i tak nie chce butli doić.Wypluwa ciągle i robi bleeeeeeeeeee, a dla mnie to oznacza, że cyckiem mamy się najada. KCIUKI POMOGŁY!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja tez 5w1 i place 93zl

ojojojoj! to w takim razie moooocno tzrymamy z Kubulkiem kciuki! daj znac co i jak jak wrocisz!
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
93 zl za 5w1?!
U nas 220
Dlatego zdecydowalismy sie na nfz.
A ja zapłaciłam dzisiaj za 5w1 160zł . PSTRYCZKU Dziękuję za kciuki
Cytat:
Krzysiulek Basi wychodzi dzis ze szpitala!

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ktoras sie na tym zna, poszukuje orbitreka do 500 zl, na allegro sa takie tanie ale czytalam ze same shity
Ja też poluję na orbitreka.Ostatnio w gazetce realowskiej widziałam za 400 chyba,ale nie wiem jaka firma i jakie opinie. Jak wyczaisz cos fajnego daj znać.---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Zaczęłam stosować pieluszki Dada i powiem wam, że jestem bardzo zadowolona z nich. Zastanawiam się jeszcze nad chusteczkami, ale to może jak obecne mi się skończą.
Stary 2013-03-11, 16:21   #729
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
a jak powiedziałam, że my nie nosimy Jej na rękach,bo Ona nie szczególnie to lubi, to oni że dziadkowie mogą!
To moja matka identyko. Taka sytuacja- stoję przy łożeczku,mały trochę marudny ale nie płacze więc stoję przy nim dalej i czekam na konkretny wrzask żeby go dopiero wtedy wziąć bo i po co szybciej go targac skoro tylko grymasi. A ta nie. Podchodzi do niego. Bach na ręce bo on przecież nie może tak leżeć. I te teksty! Mama nie chce cię wziąć. Niedobra. Babcia weźmie nosz kuźwa co za myślenie.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 16:21   #730
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
muszę kupić skakankę

a co tu oglądać?

Domcia dzisiaj jakaś marudna. Obudziła się o 5:30 i do tej pory spała 3 razy może po pół godziny.

Ja ostatnio obudziłam się z telefonem w ręku - nie miałam pojęcia skąd się wziął, bo jak szłam spać to go nie brałam i uświadomiłam sobie, że musiałam wyłączyć alarm, bo miałam nastawiony, ale nic nie pamiętam - musiałam to zrobić przez sen

ilkas organizacyjnie w ogóle sobie nie radzę. Gdyby nie mąż to bym nawet śniadania nie zjadła

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 16:23   #731
LadyWhisper
Zakorzenienie

Maluchna, chusteczki dada sa do d.upy ja ich uzywam do scierania kurzy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 16:24   #732
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
To moja matka identyko. Taka sytuacja- stoję przy łożeczku,mały trochę marudny ale nie płacze więc stoję przy nim dalej i czekam na konkretny wrzask żeby go dopiero wtedy wziąć bo i po co szybciej go targac skoro tylko grymasi. A ta nie. Podchodzi do niego. Bach na ręce bo on przecież nie może tak leżeć. I te teksty! Mama nie chce cię wziąć. Niedobra. Babcia weźmie nosz kuźwa co za myślenie.
Mój tata robi podobnie - tylko mała zakwili, a on już ją na ręce bierze, wkurza mnie to okropnie, bo mała już jest bardzo przyzwyczajona do noszenia, a robi się coraz cięższa

Maluchna super, że mała przybiera na cycu

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 16:30   #733
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Witam Was dziewczyny po długiej nieobecności Dziękuje za ciepłe słowa otuchy i kciuki za Krzysia. Jesteśmy wreszcie w domu, ten czas w szpitalu był dla mnie jak wieczność, czas się dłużył i dłużył. To był dla nas ciężki czas ale przetrwaliśmy go i mam nadzieje, że teraz będzie już dobrze. Na warunki szpitalne i opiekę nie narzekam, bo pod tym względem było ok, o ile można powiedzieć, że jest ok w szpitalu. Panie pielęgniarki, które się zajmowały dziećmi prawdziwe z powołania zainteresowanie i pomocne. Byłam na sali 2 osobowej tzn. dwoje maluszków i 2 mamy. Byłam cały czas z moim maleństwem. Krzysiu był bardzo grzeczny. Dostawał antybiotyki, sterydy, pod koniec już leki wykrztuśne, i cały czas inhalacje. Biedactwo jest osłabiony i taki wymęczony całą tą sytuacją. Największym stresem dla dzieciaczków były zmiany wenflonów, co 4 dni musiały być zmieniane, to w raczke to w nóżce. Tyle nerwów zjadłam i łez wylałam- dla mnie to był szok i ogromne przeżycie. Po kilku dniach pobytu jakoś przywykłam o całej sytuacji i kiedy tylko zaczęło się poprawiać z dnia na dzien i ja czułam się lepiej, rozmowa z innymi matkami też jakoś pomagała w całej tej sytuacji, bo mimo, że kazdy się tam znalazł z chorym dzieckiem to jednak jakoś nas to tam jednoczyło i o ile można tak powiedzieć, nawet w takich sytuacjach można nawiązać znajomości.

Mam zalecenia nadal stosować w domu inhalacje, dawać cebion 5 kropelek, probiotyk na odbudowanie mikroflory bakteryjnej po antybiotyku. Chciałabym z całych sił uchronić maluszka przed takimi przeżyciami, ale co kolwiek bym nie robiła pewnie nie będę mogła w 100%, mogę tylko mieć nadzieję, że teraz już będzie nabieranie sił i powrót do zdrowia.
Stary 2013-03-11, 16:37   #734
Debrah
Zakorzenienie

Pisze jedna ręką, dziecko na mnie śpi.

Zdałam poprawkę i jestem po sesji
Wiecie..ciekawe. W niedzielę tżcik był z Małą, on sie super zajmuje, ale Mała mało spała, jadła mniej i troszkę niespokojna była.. Przychodzę, karmię ją a ona zjadła wtulona jak rzep, i natychmiast zasnęła. Musiałam ją po jedzeniu przewinąc, a ona nie obudziła się O-o spała jak zabita. Potem przyszli zaproszeni wcześniej goście, obudziła się, już spokojna...jak goście poszli to spała ponad 4h ciągiem. Tż mówł że w dzień nie spała poza kilkoma drzemkami kiedy leżała na nim i ją tulił...zaskoczyło mnie jak szybko zasnęła i wyciszyła się przy mnie....słuchajcie to wygladało jak...tęsknota???
dostałam od kogoś z rodziny bujaczek po dziecku, ale on nie ma pałaka z zabawkami ani melodii, ot leżaczek..miałam kupowac brigh srarts pamiętacie,ale wsrzymałam się bo zapowiedziała rodzina że przywiozą tamten...i teraz nie wiem..kupic lepszy swoj?
chociaż to fakt, miły gest
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 16:42   #735
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Co do storczyków to podlewać jak najmniej i jak najrzadziej i żeby nie przebywały w zimnie albo w dużym upale. Teraz w zimę jak mam chłodno w domu to je podlewam raz na 2 tyg. Najlepiej jak rośnie w przeźroczystej doniczce to widzisz czy korzenie są zielone czy białe (jak białe to podlewasz). I podlewać na podstawkę, bo lejąc do doniczki możesz go przelać i zgnije. One w środowisku naturalnym żyją na drzewach, więc mają tylko wilgotno nie mokro.
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
I co do strczyków to najlepiej jak stoją na wschodnią stronę, lub w półcieniu

Do dziewczyn któe maja hula hop jakie je macie? bo niektore na allegro powalaja ceną....
Dzięki dziewczyny
i mnie choróbsko bierze chyba...
i snieg znowu napitala. Ja pitole;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 16:44   #736
Wisienka_0809
Rozeznanie

Maluchna, jeśli chusteczki z Dady, to tylko Natural. Reszta jest w cholerę za wilgotna, wręcz mokra.
Stary 2013-03-11, 16:46   #737
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Dziewczyny stosujące BioGaię ile kropel na dobę dajecie ??

w aptece mi powiedziała kroplę do każdego karmienia, a na opakowaniu jest by nie przekraczać 5 kropel dziennie!!

Czy z tą biogaią można stosować inne preparaty jak delicol, bobotic itp ??

później nadrobię Was
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 16:48   #738
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam przepis :P Ale napiszę jeszcze raz:

1szkl mąki, 1szkl cukru, 1szkl kaszy manny, 1 łyżeczka czubata proszku do pieczenia, 200g masła/margaryny,około kg kwaśnych jabłek.

Suche składniki wymieszać dokładnie i podzielić na trzy części.
Jabłka zetrzeć na jarzynówce.
Na wysmarowaną masłem i posypaną kaszą blaszkę (ja piekłam w takiej dużej keksówce) wsypać 1/3 cz. składników suchych,potem jabłka,znowu suche składniki, znowu jabłka,znowu suche składniki,przykryć wiórkami z masła tak aby nie było widać suchych składników.Piec w 180st przez około 45 min.
Do jabłek można dodać cukier i cynamon, ale i bez tego ciasto jest bardzo słodkie.
Właśnie zajadam Pyszności!
Musialam przegapic, wybacz

wiorki z masla? Jak to zrobic? :P

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 16:54   #739
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
To jest tak stara baba, że była pediatra mojego 45letniego taty. serio
o Pameli nie ma juz mowy

Juz mam @.. Mysłałam ze to tylko plamienie po tabletkach, ale jednak nie
najlepsze jest to że nie mam żadnych bóli brzucha, pleców i innych dolegliwości, widocznie mam dobrze dobrane tabsy

Marsi a jakie polecasz ćwiczenia, przy rozstepie mięsni brzucha? Wcześnie tak pobieżnie czytałam ze np brzuszki są wykluczone, bo jeszcze pogarszają problem.
Dziewczyny, też to macie ?
też nadal mam rozst ęp, martwi mnie to...
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Musialam przegapic, wybacz

wiorki z masla? Jak to zrobic? :P
masło z lodówki zetrzec na tarce o grubych oczkach

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

w aptece mi powiedziała kroplę do każdego karmienia, a na opakowaniu jest by nie przekraczać 5 kropel dziennie!!

później nadrobię Was
5 kropel raz dziennie. To probiotyk, trudno przedawkować.
Cytat:
padłam i nie wstanę....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 17:06   #740
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Dziękuj ę kochane. Oleńka waży 3040, więc dalej karmimy się tylko cyckiem. Zresztą ona i tak nie chce butli doić.Wypluwa ciągle i robi bleeeeeeeeeee, a dla mnie to oznacza, że cyckiem mamy się najada. KCIUKI POMOGŁY!!!!!!!!

A ja zapłaciłam dzisiaj za 5w1 160zł . PSTRYCZKU Dziękuję za kciuki

Ja też poluję na orbitreka.Ostatnio w gazetce realowskiej widziałam za 400 chyba,ale nie wiem jaka firma i jakie opinie. Jak wyczaisz cos fajnego daj znać.---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Zaczęłam stosować pieluszki Dada i powiem wam, że jestem bardzo zadowolona z nich. Zastanawiam się jeszcze nad chusteczkami, ale to może jak obecne mi się skończą.
To super żem mała przybiera
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 17:06   #741
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
muszę kupić skakankę

Sory ale co to za dziadkowie co chca ogladac płacząca wnuczke !!!! szok!!

Cytat:
Maluchna, chusteczki dada sa do d.upy ja ich uzywam do scierania kurzy
gorsze są huggies tych to nawet do mebli nie polecam dada nie są takie strasznie złe, ale bardzo nasaczone jakimś kremo nawilżaczem... jak mam potem posmarować małej pupke kremem to się nie da

Matko...ciągle bym jadła... obiad zupa przed chwilą zrobiłam sobie popcorn żeby czymś zapchać gębę
Stary 2013-03-11, 17:07   #742
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Maluchna, jeśli chusteczki z Dady, to tylko Natural. Reszta jest w cholerę za wilgotna, wręcz mokra.
Ja dostałam teraz 2 opakowania od bratowej (lawenda i zwykle) i otworzyłam lawendowe i nie są właśnie jakoś wybitnie wilgotne. Ja osobiście stosuje pampersa zielone i mi odpowiadają ale na dady póki co też nie narzekam.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 17:18   #743
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

później nadrobię Was
ja stosowałam choć możesz spróbować samej bio gai znajoma na problemy kolkowe z brzuszkiem bio gaie stosowała

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny po długiej nieobecności Dziękuje za ciepłe słowa otuchy i kciuki za Krzysia. Jesteśmy wreszcie w domu, ten czas w szpitalu był dla mnie jak wieczność, czas się dłużył i dłużył. To był dla nas ciężki czas ale przetrwaliśmy go i mam nadzieje, że teraz będzie już dobrze. Na warunki szpitalne i opiekę nie narzekam, bo pod tym względem było ok, o ile można powiedzieć, że jest ok w szpitalu. Panie pielęgniarki, które się zajmowały dziećmi prawdziwe z powołania zainteresowanie i pomocne. Byłam na sali 2 osobowej tzn. dwoje maluszków i 2 mamy. Byłam cały czas z moim maleństwem. Krzysiu był bardzo grzeczny. Dostawał antybiotyki, sterydy, pod koniec już leki wykrztuśne, i cały czas inhalacje. Biedactwo jest osłabiony i taki wymęczony całą tą sytuacją. Największym stresem dla dzieciaczków były zmiany wenflonów, co 4 dni musiały być zmieniane, to w raczke to w nóżce. Tyle nerwów zjadłam i łez wylałam- dla mnie to był szok i ogromne przeżycie. Po kilku dniach pobytu jakoś przywykłam o całej sytuacji i kiedy tylko zaczęło się poprawiać z dnia na dzien i ja czułam się lepiej, rozmowa z innymi matkami też jakoś pomagała w całej tej sytuacji, bo mimo, że kazdy się tam znalazł z chorym dzieckiem to jednak jakoś nas to tam jednoczyło i o ile można tak powiedzieć, nawet w takich sytuacjach można nawiązać znajomości.

Mam zalecenia nadal stosować w domu inhalacje, dawać cebion 5 kropelek, probiotyk na odbudowanie mikroflory bakteryjnej po antybiotyku. Chciałabym z całych sił uchronić maluszka przed takimi przeżyciami, ale co kolwiek bym nie robiła pewnie nie będę mogła w 100%, mogę tylko mieć nadzieję, że teraz już będzie nabieranie sił i powrót do zdrowia.
Oj to Krzysiu się nacierpiał. Dobrze, ze juz wyzdrowiał. Teraz bedzie tylko lepiej

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

hmmmm, w warzywach też są weglowodany
bardziej słyszałam o tym,żeby proporcje wyglądały 70% do 30% czyli przewaga białka a reszta węgle

kup drugiego i postaw obok, one uwielbiają się "puszyć" do siebie i w konkursie piękności jeden przebija drugiego

wyręczam się innymi albo mam po prostu w dupie

nie można samemu wykonywać ćwiczeń bo można sobie jeszcze większą krzywdę zrobić
idz na siłownie w swoim mieście, na każdej siłce jest trener wykwalifikowany z odpowiednimi uprawnieniami, on Ci powie jakie ćwiczenia można i będzie czuwać nad poprawnością potem sama się nauczysz w domu ale pierwszy raz musisz zrobić to pod okiem wprawionej osoby
im szybciej zaczniesz ćwiczyć tym szybciej mięśnie wrócą do formy
jak chcesz to jutro będę u fizykoterpeuty bo mam rehabilitacje to zapytam od czego zacząć
na pewno możesz robić ćwiczenia pilates i tym sobie nie zaszkodzisz

nie znam człowieka wrzuciłam w google jeden jadłospis,wyglądał całkiem całkiem tylko ten pan wyklucza chyba węglowodany
hm tylko wiesz jak to z tymi dietami cud, każdy na co innego reaguje,trzeba działać intuicyjnie
polecam 10 przykazań żywieniowych
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694http://

a po ile??? bo w moim mieście jest promocja za 149 jak bardzo chcesz mogę Ci kupić i wysłać

Onella w domu jeszcze budowa ale kuchnia urządzana,
nie zdążylam jeszcze zdjęć porobić ale wrzuciłam kilka dodatków z mojej kuchni na forum
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=354

a tu są pokoje dzieci, kawałek łazienki, sypialni i salonu
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=320
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=321

tylko to są stare zdjęcia chyba z początku stycznia, troszkę ruszyło już do przodu i np w sypialni mam już stoliki nocne itp[/QUOTE]

Cudny domek !!!
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 17:26   #744
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh, popcorn taki z mikro?
Nasz Pietraszko to ma tak delikatna pupcie, ze po kazdych chusteczkach dostaje masakrycznych odparzen, tylko i wylacznie waciki z woda moga byc stosowane
A co do placzu malenstwa to moja tesciowa tez mi taki numer odstawila, zreszta pisalam, to bylo zaraz po porodzie

Stary 2013-03-11, 17:48   #745
Wisienka_0809
Rozeznanie

Kuźwa. Jak ja mam wytrzymać w swoich postanowieniach, jeśli jedynymi zdrowymi rzeczami w tym domu są jabłka, marchew/pietruszka/ziemniaki, mleko 1,5% i maślanka!? Wow, i jeszcze ryż gruboziarnisty.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-03-11 o 17:50
Stary 2013-03-11, 17:51   #746
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, mam pytanko, pomożcie!!!!
od wczoraj moj maly ma na brzuszku takie malenkie czerwone krosteczki. nigdzie wiecej, twarz ok....
czy to moze byc ta dziadoska skaza? Kubus ma skonczone 2,5 m-ca.
przedwczoraj i wczoraj jadlam pirwszy raz kapuste na obiad, moze to od tego?
co to moze byc? pomozcie pliz bo sie martwie....
Mój tez takie ma taka kaszke i nie wiem czy to skaza czy uczulenie juz mu znika ale kilka krostek takich jak potówki wyskoczyło na buzi i juz nie wiem?????????????

Cytat:
Krzysiulek Basi wychodzi dzis ze szpitala!
Super

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Sory ale co to za dziadkowie co chca ogladac płacząca wnuczke !!!! szok!!

gorsze są huggies tych to nawet do mebli nie polecam dada nie są takie strasznie złe, ale bardzo nasaczone jakimś kremo nawilżaczem... jak mam potem posmarować małej pupke kremem to się nie da

Matko...ciągle bym jadła... obiad zupa przed chwilą zrobiłam sobie popcorn żeby czymś zapchać gębę
Jak robisz popkorn tez bym zjadła
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 17:51   #747
Debrah
Zakorzenienie

dziewczyny, w jaki sposób podajecie cebion? my kp więc nie mogę np do mleka a z lyzeczki średnio idzie, mała sie silni i wycieka z buzi wszystko.
Stary 2013-03-11, 17:54   #748
Wisienka_0809
Rozeznanie

Aha, rada dla Mam, których dzieciaczki mają problemy z kolkami, bólami brzuszka i robieniem kupki.
KMINEK - dodawajcie po 3-4 ziarenka do zup, herbat, wszelkich płynów. Działa świetnie.
Stary 2013-03-11, 17:57   #749
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh, popcorn taki z mikro?
Nasz Pietraszko to ma tak delikatna pupcie, ze po kazdych chusteczkach dostaje masakrycznych odparzen, tylko i wylacznie waciki z woda moga byc stosowane
A co do placzu malenstwa to moja tesciowa tez mi taki numer odstawila, zreszta pisalam, to bylo zaraz po porodzie
jej bidulek
mój dziwnie reaguje na pieluszki pampers i dade zrobi kupę i od razu pupa czerwona
możemy używać tylko babydream na szczęscie pasują nam te pieluszki i dziś zakupiłam w rossmanie na zapas no i chusteczki są w promocji w dużych opakowaniach,opłaca się
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 17:59   #750
bijkora
Rozeznanie

Wisnienka mozna np pieczone w ziołach/gotowane ziemniaczki z maślanką, ew pieczone warzywa, możesz jakąś surówkę stworzyć kilka opcji jest

Włosomaniaczka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości