|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
właśnie dostałam na maila:
http://www.amazon.co.uk/gp/offer-lis...&condition=new no i zastanawiam się czy kupić tylko z drugiej strony czy naprawdę jest mi potrzebna kolejna torba, tym bardziej, że jedną mam do kompletu do wózka
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, licytuje uzywana wiec moze sie uda za fajne pieniadze
jak cos to sie zglosze ![]() I wow! Moge przyjechac sie wykapac w tej wannie???!!! No i podrozniczy pokoj Samuela, super ![]() Aga, my nie zatykamy drugiej dziurki ![]() Ja nie prasuje w ogole
|
#723 |
|
Rozeznanie
|
Skakałam na skakance 5 minut - nic mi nie wyleciało.
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Marsi, kurde, muszę Ci powiedzieć, że jak nie lubię wanien w takim właśnie "starym" stylu, to w Twojej się zakochałam. Też bym się chciała w niej wykąpać.
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi muszę powiedzieć że pięknie się urządzacie
Nie pisałam co teście wymyślili jak byliśmy na urodzinach ![]() Najpierw teść pyta czy butelkę młodemu daję. Jak powiedziałam że nie, to usłyszałam że Miś pewnie głodny jest (taaaaa, ponad 5 kilo już waży, pultynki mu się zrobiły i wałeczki na nóżkach, zagłodzona bida ) Teściowa zaś rzuciła radą, daj mu butle na noc, to będzie spał. Przecież mi w nocy śpi, a mleko nocne tłuściutkie zdrowe No to w dzień mu daj. Po co ja się pytam Nie wiedziała. No i oczywiście, że jak będzie miał 6 miesięcy mam mu żuru dać, bo oni Amelii dawali (córce brata) Mało pod stół nie wpadłam. Gotuje tłusto, przesolone na kościach. Jak by to dała mojemu dziecku to bym ją chyba zabiła. Ja po jej jedzeniu odchorować muszę, a co dopiero takie maleństwo co powinno powoli mieć wprowadzane nowości.No i oczywiście na urodzinach nie było nic dla mnie, prócz sernika Nic co mogła bym zjeść. Ehhh i jak ich lubić i chętnie odwiedzać?
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
muszę kupić skakankę
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- myślę,że powinnyśmy założyć wątek o dobrych radach rodziców i teściów.Myślę,że większość z nas miałaby coś do powiedzenia ![]() Moi wczoraj przyjechali zakatarzeni i Oni chcą Małą nosić! A że dziecko spało to niezadowoleni, bo chcą zobaczyć jak Niunia płacze!!! |
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#728 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. PSTRYCZKU Dziękuję za kciuki![]() Cytat:
Zaczęłam stosować pieluszki Dada i powiem wam, że jestem bardzo zadowolona z nich. Zastanawiam się jeszcze nad chusteczkami, ale to może jak obecne mi się skończą.
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co tu oglądać? Domcia dzisiaj jakaś marudna. Obudziła się o 5:30 i do tej pory spała 3 razy może po pół godziny. Ja ostatnio obudziłam się z telefonem w ręku - nie miałam pojęcia skąd się wziął, bo jak szłam spać to go nie brałam i uświadomiłam sobie, że musiałam wyłączyć alarm, bo miałam nastawiony, ale nic nie pamiętam - musiałam to zrobić przez sen ![]() ilkas organizacyjnie w ogóle sobie nie radzę. Gdyby nie mąż to bym nawet śniadania nie zjadła
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Maluchna, chusteczki dada sa do d.upy
ja ich uzywam do scierania kurzy
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maluchna super, że mała przybiera na cycu
|
|
|
|
|
#733 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczyny po długiej nieobecności
Dziękuje za ciepłe słowa otuchy i kciuki za Krzysia. Jesteśmy wreszcie w domu, ten czas w szpitalu był dla mnie jak wieczność, czas się dłużył i dłużył. To był dla nas ciężki czas ale przetrwaliśmy go i mam nadzieje, że teraz będzie już dobrze. Na warunki szpitalne i opiekę nie narzekam, bo pod tym względem było ok, o ile można powiedzieć, że jest ok w szpitalu. Panie pielęgniarki, które się zajmowały dziećmi prawdziwe z powołania zainteresowanie i pomocne. Byłam na sali 2 osobowej tzn. dwoje maluszków i 2 mamy. Byłam cały czas z moim maleństwem. Krzysiu był bardzo grzeczny. Dostawał antybiotyki, sterydy, pod koniec już leki wykrztuśne, i cały czas inhalacje. Biedactwo jest osłabiony i taki wymęczony całą tą sytuacją. Największym stresem dla dzieciaczków były zmiany wenflonów, co 4 dni musiały być zmieniane, to w raczke to w nóżce. Tyle nerwów zjadłam i łez wylałam- dla mnie to był szok i ogromne przeżycie. Po kilku dniach pobytu jakoś przywykłam o całej sytuacji i kiedy tylko zaczęło się poprawiać z dnia na dzien i ja czułam się lepiej, rozmowa z innymi matkami też jakoś pomagała w całej tej sytuacji, bo mimo, że kazdy się tam znalazł z chorym dzieckiem to jednak jakoś nas to tam jednoczyło i o ile można tak powiedzieć, nawet w takich sytuacjach można nawiązać znajomości. Mam zalecenia nadal stosować w domu inhalacje, dawać cebion 5 kropelek, probiotyk na odbudowanie mikroflory bakteryjnej po antybiotyku. Chciałabym z całych sił uchronić maluszka przed takimi przeżyciami, ale co kolwiek bym nie robiła pewnie nie będę mogła w 100%, mogę tylko mieć nadzieję, że teraz już będzie nabieranie sił i powrót do zdrowia.
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Pisze jedna ręką, dziecko na mnie śpi.
Zdałam poprawkę i jestem po sesji ![]() Wiecie..ciekawe. W niedzielę tżcik był z Małą, on sie super zajmuje, ale Mała mało spała, jadła mniej i troszkę niespokojna była.. Przychodzę, karmię ją a ona zjadła wtulona jak rzep, i natychmiast zasnęła. Musiałam ją po jedzeniu przewinąc, a ona nie obudziła się O-o spała jak zabita. Potem przyszli zaproszeni wcześniej goście, obudziła się, już spokojna...jak goście poszli to spała ponad 4h ciągiem. Tż mówł że w dzień nie spała poza kilkoma drzemkami kiedy leżała na nim i ją tulił...zaskoczyło mnie jak szybko zasnęła i wyciszyła się przy mnie....słuchajcie to wygladało jak...tęsknota??? dostałam od kogoś z rodziny bujaczek po dziecku, ale on nie ma pałaka z zabawkami ani melodii, ot leżaczek..miałam kupowac brigh srarts pamiętacie,ale wsrzymałam się bo zapowiedziała rodzina że przywiozą tamten...i teraz nie wiem..kupic lepszy swoj? chociaż to fakt, miły gest
|
|
|
|
#735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i mnie choróbsko bierze chyba... i snieg znowu napitala. Ja pitole;p
|
|
|
#736 |
|
Rozeznanie
|
Maluchna, jeśli chusteczki z Dady, to tylko Natural. Reszta jest w cholerę za wilgotna, wręcz mokra.
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny stosujące BioGaię ile kropel na dobę dajecie ??
w aptece mi powiedziała kroplę do każdego karmienia, a na opakowaniu jest by nie przekraczać 5 kropel dziennie!! Czy z tą biogaią można stosować inne preparaty jak delicol, bobotic itp ?? później nadrobię Was
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiorki z masla? Jak to zrobic? :P |
|
|
|
|
#739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masło z lodówki zetrzec na tarce o grubych oczkach ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tych to nawet do mebli nie polecam ![]() dada nie są takie strasznie złe, ale bardzo nasaczone jakimś kremo nawilżaczem... jak mam potem posmarować małej pupke kremem to się nie daMatko...ciągle bym jadła... obiad zupa przed chwilą zrobiłam sobie popcorn żeby czymś zapchać gębę
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam teraz 2 opakowania od bratowej (lawenda i zwykle) i otworzyłam lawendowe i nie są właśnie jakoś wybitnie wilgotne. Ja osobiście stosuje pampersa zielone i mi odpowiadają ale na dady póki co też nie narzekam.
|
#743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- hmmmm, w warzywach też są weglowodany ![]() bardziej słyszałam o tym,żeby proporcje wyglądały 70% do 30% czyli przewaga białka a reszta węgle kup drugiego i postaw obok, one uwielbiają się "puszyć" do siebie i w konkursie piękności jeden przebija drugiego ![]() wyręczam się innymi albo mam po prostu w dupie ![]() nie można samemu wykonywać ćwiczeń bo można sobie jeszcze większą krzywdę zrobić idz na siłownie w swoim mieście, na każdej siłce jest trener wykwalifikowany z odpowiednimi uprawnieniami, on Ci powie jakie ćwiczenia można i będzie czuwać nad poprawnością potem sama się nauczysz w domu ale pierwszy raz musisz zrobić to pod okiem wprawionej osoby im szybciej zaczniesz ćwiczyć tym szybciej mięśnie wrócą do formy jak chcesz to jutro będę u fizykoterpeuty bo mam rehabilitacje to zapytam od czego zacząć na pewno możesz robić ćwiczenia pilates i tym sobie nie zaszkodzisz nie znam człowieka wrzuciłam w google jeden jadłospis,wyglądał całkiem całkiem tylko ten pan wyklucza chyba węglowodanyhm tylko wiesz jak to z tymi dietami cud, każdy na co innego reaguje,trzeba działać intuicyjnie polecam 10 przykazań żywieniowych https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694http:// a po ile??? bo w moim mieście jest promocja za 149 jak bardzo chcesz mogę Ci kupić i wysłać Onella nie zdążylam jeszcze zdjęć porobić ale wrzuciłam kilka dodatków z mojej kuchni na forum https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=354 a tu są pokoje dzieci, kawałek łazienki, sypialni i salonu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=320 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=321 tylko to są stare zdjęcia chyba z początku stycznia, troszkę ruszyło już do przodu i np w sypialni mam już stoliki nocne itp[/QUOTE]Cudny domek !!! |
||
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, popcorn taki z mikro?
![]() Nasz Pietraszko to ma tak delikatna pupcie, ze po kazdych chusteczkach dostaje masakrycznych odparzen, tylko i wylacznie waciki z woda moga byc stosowane ![]() A co do placzu malenstwa to moja tesciowa tez mi taki numer odstawila, zreszta pisalam, to bylo zaraz po porodzie
|
#745 |
|
Rozeznanie
|
Kuźwa.
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-03-11 o 18:50 |
|
|
|
#746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() Cytat:
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, w jaki sposób podajecie cebion? my kp więc nie mogę np do mleka a z lyzeczki średnio idzie, mała sie silni i wycieka z buzi wszystko.
|
|
|
|
#748 |
|
Rozeznanie
|
Aha, rada dla Mam, których dzieciaczki mają problemy z kolkami, bólami brzuszka i robieniem kupki.
KMINEK - dodawajcie po 3-4 ziarenka do zup, herbat, wszelkich płynów. Działa świetnie. |
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój dziwnie reaguje na pieluszki pampers i dade możemy używać tylko babydream na szczęscie pasują nam te pieluszki i dziś zakupiłam w rossmanie na zapas no i chusteczki są w promocji w dużych opakowaniach,opłaca się
|
|
|
|
|
#750 |
|
Rozeznanie
|
Wisnienka mozna np pieczone w ziołach/gotowane ziemniaczki z maślanką, ew pieczone warzywa, możesz jakąś surówkę stworzyć
kilka opcji jest
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.

tylko z drugiej strony czy naprawdę jest mi potrzebna kolejna torba, tym bardziej, że jedną mam do kompletu do wózka

jak cos to sie zglosze

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

na szczęscie pasują nam te pieluszki i dziś zakupiłam w rossmanie na zapas no i chusteczki są w promocji w dużych opakowaniach,opłaca się
6 5 4 3 2 1