Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 08:41   #2821
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
opis dobry tylko trochę zasmuciły mnie informacje o xlanderze bo juzprawie byłam zdecydowana
ja tylko sprostuje, bo kolega sprawdzał gwarancje na x-lander i jednak jest na całość 2 lata

jak Ci sie podoba to kup i tak każda z nas na coś będzie narzekać w wózku
Stary 2013-03-12, 08:47   #2822
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
prawie skończyłam ŻYRAFKĘ
w rzeczywistości wygląda duuużo lepiej, muszę przyznać że jestem zadowolona, bardzo mi się podoba
została mi tylko nóżka do zaszycia i jeszcze chcę zrobić oczko z guzika.
Wypchałam ją watoliną i... szeleszczącymi papierkami po cukierkach
jak Wiktorek będzie ją ściskał w rączkach to będzie mu szeleściło
suuuuper żyrafka!!! bardzo fajny pomysł
Cytat:
Merchewka dzisiaj pisała skrót, ale chyba ujęła w nim więcej dni niż tylko dzisiejszy
eee, nawet tego skrótu nie dałam rady znaleźć leniwiec ze mnie...
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
teraz coś się z allegro chyba dzieje, chcieliśmy kupić łóżeczko turystyczne i ciągle pisze że aukcja zakończona mimo że 3 dni zostały i jeszcze dużo wolnych łóżeczek (dwie aukcje u jednego sprzedawcy bo próbowaliśmy inny kolor). btw a propos turystycznych - mamy na oku takie:
http://allegro.pl/uchwyty-gratis-loz...074678561.html

ma służyć nam jako kojec w salonie na codzień i na wyjazdy do rodziny. do spania mamy drewniane. kupowałybyście materac dodatkowo? bo niby jakiś tam jest, ale jak dziecko będzie tam codziennie leżeć to chyba wypadałoby kupić jakiś lepsiejszy ...
też właśnie myślę nad łóżeczkiem turystycznym na dół - na początek jako łóżeczko dzienne, żeby malucha mieć na oku, a potem jako kojec, albo może nawet jako normalne łóżeczko - w zależności od tego, jak się będzie sprawowało. jedno wiem - materac kupię jakiś lepszy, bo jednak maluch dłuuuugo leży. sama na swój materac wydałam sporo kasy i różnicę odczuwam ogromnie - aż się chce położyć i po prostu leżeć...
materacyk z kompletu łóżeczka może być na wyjazdy
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Wiem wiem. Rzadko się odzywa ale za to zawsze z ciekawym njusem

Zmienili mi dziewczynę na sali. Jest w 38 tyg teraz. Ale chyba długo tu nie pobędzie bo ledwo co wczoraj rano przyszła a po południu zaczęły się skurcze na razie takie przepowiadające co godzinę na parę minut ale zawsze
I uwaga zapowiadana ciekawostka: ona dowiedziała się że jest w ciąży w 34 tyg
nieeee, nigdy nie zrozumiem, jak tak można... co to, olewała cały swój organizm??? ruchy ruchami, ale kurna chata, jest tyle możliwości, żeby się skapnąć

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

aaa, axella nie pisała, co z psinką się stało, nie???
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 08:49   #2823
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Zmienili mi dziewczynę na sali. Jest w 38 tyg teraz. Ale chyba długo tu nie pobędzie bo ledwo co wczoraj rano przyszła a po południu zaczęły się skurcze na razie takie przepowiadające co godzinę na parę minut ale zawsze
łoł, nieźle

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
jak Ci sie podoba to kup i tak każda z nas na coś będzie narzekać w wózku
dokładnie nie ma wózków idealnych

Cześć

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:12   #2824
metropolitan
Zadomowienie

hej laski! cały weekend mnie nie było, coś tam doczytałam, godzinę nadrabiałam, ale i tak po łebkach. Gaduły!!
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
helo z rana, u nas sypie snieg , wiec mamy znowu zime..... na dodatek mlody obudzil i plakal ze boli go czolo i brzuch ja do czola a tam wrzatek i 39 stopni , wiec lezy w lozku , najgorzej ze jutro j mm wizyte o 10,20 i maz jedzie zaewiezc suke na operacje i zastanawiam sie co zrobic z mlodym bo do szkoly nie pojdzie , ja dzisij obudzilam sie z bole drugiego ucha juz mam dosc masakra chyba jutro jeszcze u rodzinnego wyladujemy masakra
współczuję wam chorób, też niedawno przez nie przechodziłyśmy... oby to był już koniec sezonu wirusów bo zwariowac można.

Cytat:
ja prasuje , jakos wole wyprasowane a nie wymietolone hehehe
o ja też. nie wyobrażam sobie takiemu niemowlakowi nie wyprasować
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A planujecie mieć oddzielny kosz na brudne ubranka dzieciece? tzn oddzielny od tego z waszymi ubraniami??
no ja tak, ale będę małemu pakować pewnie do kosza razem z Blanką i dzieciom prać osobno

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

Co do karmienia piersią w miejscu pulblicznym, ba nawet w restauracji, nie mam żadnych zastrzeżeń, kwestia tylko okrycia piersi pieluszką i jest git. A jak ktoś ma z tym problem to właśnie jest to jego problem
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

jak już będziesz karmic to zmienisz zdanie..nic...
po za Twoim maleństem,które będzie chciało jeśc...
nie będzie Cię interesowało...nawet w sklepie ..czy na spacerze ..przysiądziesz i podasz maleństwu pierś...mniej czy bardziej dyskretnie..to w danej chwili będzie najmniej ważne

miałam podobne zdanie przed karmieniem tu czy ówdzie..ale kiedy już karmiłam to na prawdę nie ma czasu czasami szukac dyskretnych kątów do na karmienia głodnego dziecka..
robi się to delikatnie i dyskretnie samo w sobie bo dzieciątko zasłania pierś ..no i pieluszką można też przysłonic...

druga sprawa jest taka ... tak jak pisałyście wcześniej ..że przy gościach np. czy obcych gdzieś ludziach nie będziecie karmic... zapewniam Was że jest to tak na prawdę zbędny stres dla dziecka i samej mamy..
nie wiem czy dobrze to wyjaśniłam..taka mała rada...to są niepotrzebne nerwy..wstyd jest tu nieuzasadniony ..karmicie dziecko a nie pokazujecie piersi..
czy ten czyn jest obrzydliwy..hmmmmm...może dla niektórych tak...ale z jakich powodów..nie mając czystych myśli..przecież tak stworzyła nas natura ..
oczywiście co innego jeśli jest to tak jak pisałyście publiczne zbliżania intymne..to rozumiem ..też mnie to drażni ..a raczej śmieszy..że młodzi ludzie (bo kiedyś też taka byłam) afiszują się z całowaniem i macaniem przed innymi bo to jest szpan..(patrzcie jestesmy już dorośli i robimy to)...
ale karmiąc dziecko wszystko w głowie inaczej się układa..i dojrzale podchodzicie do tej sytuacji..tak jak zresztą byście karmiły butelką..nie zwracacie uwagi na osoby trzecie..bo to one powinny poczuc obowiązek odwrócenia się czy wyjścia z pomieszczenie gdzie akurat przyszło Wam karmic...żeby uszanowac naturalny spokój karmiącej matce i karmionemu dziecku..
myśle że większośc z mam zmienia podejście do tego "rytuału" w trakcie przyjścia dziecka na świat
taka mała refleksja

osobiście nie brzydzi mnie to u innych a nawet jest to dla mnie uroczy widok..i kocham wszystkie mamy za to że karmią piersią
bo wiem jak bardzo ważne jest to dla dzieciątka...

..
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
dla mnie robieie kupy równiez różni sie od karmienia piersią czy seksu ale każda z tch rzeczy jest dla mnie w pewnym sensie...tabu, jesli tak można to nazwać

po prostu będę sie przykrywać bo wiem,że moze to gorszyc

jak już jest temat karmienia piersią... to mam pytanko a propos staników..
usztywniane staniki do karmienia sa ładne (na te materiałowe patrzeć nie mogę ) ale przecież to chyba niepraktyczne bo jak miałabym niby wywinąć usztywnioną miseczkę?? któraś miała/używała? help..
ja nie widzę nic gorszącego w karmieniu piersią. Sama zawsze co prawda starałam się unikać sytuacji, w których zmuszona byłabym do karmienia publicznie, więc np. zawsze przed wyjściem na spacer czy do sklepu karmiłam dziecko w domu i dopiero szłam i problem z głowy. Ale było kilka sytuacji, kiedy musiałam "wyjąć cyca" np. jak przedłużało się zekanie na lekarza w przychodni. Musiałam nakarmić na korytarzu i mnie gówno obchodziło, co sobie ludzie pomyślą, bardziej tylko przeszkadzało mi, że były jakieś stare obce chłopy i cholera wie, co oni tam mają w głowach, no ale wyjścia nie było, wiadomo, że pierś się zakrywa, chyba nie ma takich kobiet, które "bombardują" tą piersią, nigdy bym nie dopuściła, żeby mi ktoś obcy brodawkę widział na przykład.
ale powiem tak, pokoje do karmienia nie zawsze są rozwiązaniem, bo czasem jest w nich taki syf i PRL głęboki, że bym w życiu nie nakarmiła dziecka w takim miejscu.
Co do znajomych itd. Dla mnie to żaden problem, jeżeli siedzimy ze znajomymi, gadamy, dobrze się bawimy to dla mnie jest bez sensu wychodzić z tym cycem... kiedyś zostałam delikatnie "wyproszona" przez znajomą, jak byliśmy u nich (dobrzy znajomi), powiedziałam, że będę karmić Blankę i już miałam zaczynać, a ona na to, że w takim reazie zaprasza mnie na fotel do sypialni. Poszłam i było mi nieprzyjemnie, że tak się zachowala w stosunku do mnie, tak jakbym robiła coś złęgo czy coś. Dla mnie to jest zachowanie nie do przyjęcia.

Ogólnie mam takie podejście, że dla mnie są miejsca )jak np. supermarket) gdzie sama bym NIE karmiła np. między półkami, jak któraś z dziewczyn pisała...próbowałabym znaleźć bardziej komfortowe miejsce, bo nie lubię jak się ludzie na mnie gapią. Natomiast widok osoby karmiącej nawet w restauracji czy gdziekolwiek jest mi kompletnie obojętny, nie wiem jak może gorszyć coś tak naturalnego.

Cytat:
oo,to tak się da?
byłoby super

teraz jeszcze jedno pytanie do doświadczonej mamy: jeśli teraz całą ciąże cyc urósł mi nieznancznie, to po porodzie to się zmeni czy zostana takie ?

ALE PAKA! http://tablica.pl/oferta/wyprawka-ID...b32386b6;r:;s:
axella, ja do tej pory nie miałam ani jednego stanika do karmienia. Nigdy nie używałam, zawsze po prostu wyciągałam pierś z michy i karmiłam, a staniki też noszę usztywniane. Nie ma z tym żadnego problemu. A co do rozmiaru, to jeśli napłynie ci pokarm to będą duużo większe. Kilka dni po porodzie pewnie.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
No i mam najświeższe info o szpitalu. Nie chciałam za wszelką cenę rodzić w szpitalu 12km ode mnie bo warunki straszne...poporodowa sala podobno 8 czy 10 osobowa i ogólnie nie ciekawie ale stary szpital. I ostanio się dowiedziałam, że porodówkę przenoszą do wyremontowanej części. Znajoma rodziła na początku marca i podobno już w wyremontowanym. Sale ponić małe, dobrze wyposażone, chyba z łazienkami. Także chyba jednak będę tam rodzić bo wszyscy zachwalają położe które tam pracują, a położna to na prawdę dużo przy porodzie.
o rany to dobrze, bo sama 8 osobowa, to brzmi tragicznie!!!

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Byłam u przyjaciółki i jej córy 5 miesięcznej potem na SR i jestem w szoku:/ był temat porodu i ordynator mówił, że u nich 30% porodów to cesarki (!) ja mówię do niego, że dużo, a on, że poniżej średniej krajowej - 35%, a że np. w uniwersyteckim 80% - masakra:/

Z tego duża część, ale nie większość to planowane, natomiast równie duża grupa to te podjęte w czasie naturalnego porodu.

Generalnie odradzał cesarki na życzenie i nawet jak jets konieczność i jest planowana to zachęcał, żeby dla malucha przeżyć te pierwsze kilka h skurczy, bo ma wtedy mniejszy szok przy porodzie.
to samo mówi mój lekarz, dlatego ja będę próbować naturalnie i pójdę na skurczach

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
cc robia jak poród sn jest niemożliwy np. mija 24h od odejścia wód, dziecko nie schodzi do kanału rodnego, jest ryzyko niewspółmierności barkowej, mama nie ma sił, spada tętno dziecka albo mamy itp. A oxy niy jest nienaturalnym przyspieszaczem i nie u każdego działa.
OXY to największy syf, jaki można sobie wyobrazić! teraz będąc już po pierwszym porodzie w życiu nie wyraziłabym zgody na podanie oxy. Ja miałam podaną zaraz na początku, bo odeszły wody i niby na przyspieszenie, bo za rzadkie skurcze był i zero rozwarcia. Nie wiem po jakiego grzyba mi ten syf podali, chyba po to tylko, żebym miała skurcze prawie bez żadnej przerwy pomiędzy i dalej zero rozwarcia. Tak mnie to umęczyło, że musiałam mieć cc, a skąd wiedziały, że jak nie podadzą, to poród sam naturalnie nie postąpi??? chciały mieć z głowy mnie po prostu, żeby mogły sobie w spokoju kawkę pić. NIGDY nie zgodziłąbym się już na to.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:17   #2825
nuna2
Zakorzenienie

Witam wtorkowo
Stary 2013-03-12, 09:20   #2826
humpback
Zakorzenienie

Kinga za 33t
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:26   #2827
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Wow, ale jak to się stało, że niezauważyła??

W pytaniu na śniadanie moda ciążowa.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:29   #2828
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A to moj chory synus
Już widać.
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Xal Życzę Ci powodzenia z tymi przepierkami... Ale podejrzewam, że dziennie Ci się tego zbierze więcej niz te 2 pary śpioszków i 2 kaftaniki...
Ja mówię o samym początku tych malutkich, wszyscy mówią, żeby nie kupować więcej niż 6 kompletów bo szybko dziecko wyrasta. Najwyżej będę dokupować, bo nie wiem jaka duża niunia będzie.
Ja mam pralkę z dużym bębnem, dziecku kupuję kolorowe jasne ciuszki, a moja szafa czy męża to raczej ciemne ...
Cytat:
To ma aż tak mały brzuszek czy jak?

Moja mała wczoraj szalała, ale sobie myślę ok ma taki dzień. Wieczorem już spokój, połozyliśmy się spać i co? Ona zaczęła na nowo i tak pół godziny jak nie dłużej pierwszy raz mi tak dała w kość ...
Jak szliśmy spać mówię do męża, że dziecko sobie znowu wędrówki zaczyna, a on na to, "dobrze mała, podokuczaj mamie". Jak wróci z pracy to ja mu pokażę Ale przynajmniej wiem, że dziecko już go słucha

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:30   #2829
Kaaasiulka
Raczkowanie

Pisałyście o wózkach mutsy. Siostra męża ma mutsy evo. I jest bardzo zadowolona. Po pierwsze użytkuje wózek na różnych terenach. Sprawuje się świetnie nawet na polnych dróżkach. Po drugie łatwo i szybko się składa i mieści się nawet do małego bagażnika w samochodzie. No i wizualnie jest bardzo atrakcyjny. My z mężem zamówiliśmy wózek w tym w tygodniu i musimy czekać cały miesiąc na dostawę. Oby nasz synek nie postanowił wcześniej pojawić się po drugiej stronie ;-)
Kaaasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:31   #2830
komiksowa
Raczkowanie

Lonely - śliczna żyrafka, zainspirowałaś mnie tylko papierków po cukierkach nie mam, bo cukierki raczej mnie przez całą ciążę brzydzą

Paulina - zgłoś naruszenie regulaminu Allegro - przycisk po prawej stronie pod danymi firmy (jeśli nie wiesz, gdzie go znaleźć ). Jeśli zgłoszenie nie przepadnie w gąszczu innych, to koleś dostanie ostrzeżenie, a może nawet zawieszą mu konto. Chyba mu się coś na głowę rzuciło z tymi kosztami wysyłki. Jeśli chcesz odstąpić od aukcji, to zawsze możesz zacząć z nim spór. Napisz mu to, powinien odpuścić. To prawda, że miał to napisane w aukcji, ale takie naliczanie kosztów przesyłki jest poważnym naruszeniem regulaminu All.

Dziewczyny pamiętajcie o jednej rzeczy. Jeśli kupujecie u firmy, to koszty wysyłki zawsze będą trochę wyższe, dlatego, że firmy muszą płacić podatek od wpływu na konto, czyli od kosztów przesyłki też (i nie mogą sobie tego odliczyć, bo usługi pocztowe są nieoVATowane).

Ja znów dzisiaj wymemłana jakaś, a przede mną rozprawa w sądzie - jupi
Oglądałam wczoraj "O matko", super, lubię Bosacką.
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:31   #2831
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Która to wczoraj podała linka do chust? Veronic? Serdeczne dzięki, przespałam się z myślą o nich i zamówiłam przed chwilą
Obym tylko dała sobie radę z nią a jak nie dam to wiecie, chętnie sprzedam

Stary 2013-03-12, 09:33   #2832
storyl
Raczkowanie

Witam się z Wami po jak zwykle długiej nieobecności

My z Igusiem zaczynamy dziś 29 tc!!!

Idę na śniadanie i postaram się chociaż troszkę ponadrabiać co się u Was działo
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:34   #2833
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
A został ktoś nadal przy xmove?
ja byłam pewna że go kupimy ale po przeczytaniu opinii na stronie http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-lander-x-move zrezygnowaliśmy. NIc na siłe . Za to warto przecztać na tej samej stronie opinie o Jedo Fyn - praktycznie wszystkie pozytywne.

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:37   #2834
lonely_lady
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:

jak to możliwe aż tak późno???? nie pojmuję tego..
co ona myślała, że jelita jej napuchły i wyprężały się przez brzuch do głaskania ???

Aaś- a jak tam dziewczyny ? Jak Ty się czujesz?

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Piękna!!!
Robiłaś z jakiejś formy czy z głowy?
z głowy, na materiale delikatnie ołówkiem naszkicowałam zarys

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
śliczna żyrafka

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Piękna ta żyrafka Najpiękniejsze, że maleństwo będzie miało coś tylko od mamy. Wspaniała pamiątka

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
suuuuper żyrafka!!! bardzo fajny pomysł

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Wow, ale jak to się stało, że niezauważyła??

W pytaniu na śniadanie moda ciążowa.
widziałaś żyrafkę ? nie będę wrzucała drugi raz, bo podobno tamtą fotkę widać

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:38   #2835
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
ja byłam pewna że go kupimy ale po przeczytaniu opinii na stronie http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-lander-x-move zrezygnowaliśmy. NIc na siłe . Za to warto przecztać na tej samej stronie opinie o Jedo Fyn - praktycznie wszystkie pozytywne.
Muszę jutro podjechać do sklepu i podpytać sprzedawcę czym się różnią między sobą te 3 modele.
Wczoraj mężuś powiedział, że może być czarny byle coś jasnego było wstawionego no i jak się dziadki zgodzą, bo on później wysłuchiwać nie będzie, że dziecka w czarnym się nie wozi.
No cóż, babcia powiedziała że kupuje wózek to się jej zapytam, może być ciężko, ale czarny taki elegancki ....
Za tydzień może wam napiszę opinię na temat freeline z pierwszej ręki, bo kuzynka taki ma i kilka spacerów już zaliczyli. Może z nami też pójdą na spacerek

Stary 2013-03-12, 09:42   #2836
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Za tydzień może wam napiszę opinię na temat freeline z pierwszej ręki, bo kuzynka taki ma i kilka spacerów już zaliczyli. Może z nami też pójdą na spacerek
Znajoma mojej koleżanki ma Jedo, była kilka razy z nią na spacerze i rzuciła fachowym okiem (sama jest mamą ale dziecko już wyrosło z wózka) i stwierdziła, że wózek jest w porządku, fajnie się prowadzi w śniegu, lekko bardzo

Stary 2013-03-12, 09:43   #2837
metropolitan
Zadomowienie

i jeszcze wam sie pochwalę, że miałam wczoraj wieczorem ostatnie usg prenatalne i z Kubusiem jest wszystko ok, waży juz prawie 2 kg! ma ok. 45 cm. Mam foty 3D, w ogóle ułożył sie ślicznie buzią do aparatu i super go było widać. Od razu stwierdziłyśmy z lekarką, że jest mega podobny do tża, ale ma naprawdę duuuuży nosek, a tż nie ma takiego wielkiego, ja małego nie mam, ale wielkiego teź chyba nie. Ciekawe po kim ma taki nochalek...?

w ogóle w piątek bliśmy u żony kuzyna mojego tża i dała mi 2 wielkie torby ciuchów po swoim synku wszystkie prześliczne. Tal się cieszę...nie muszę już prawie nic kupować.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:44   #2838
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Lonely - śliczna żyrafka, zainspirowałaś mnie tylko papierków po cukierkach nie mam, bo cukierki raczej mnie przez całą ciążę brzydzą

Ja znów dzisiaj wymemłana jakaś, a przede mną rozprawa w sądzie - jupi
Oglądałam wczoraj "O matko", super, lubię Bosacką.
dziękuję też bym chciała mieć taki uraz do cukierków możesz zamiast tego spróbować z torebką foliową, są takie bardziej szeleszczące
współczuję rozpraw w sądzie.. my też się z tym borykamy
i jest to okropnie dobijające

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Która to wczoraj podała linka do chust? Veronic? Serdeczne dzięki, przespałam się z myślą o nich i zamówiłam przed chwilą
Obym tylko dała sobie radę z nią a jak nie dam to wiecie, chętnie sprzedam
ooo super, jaki kolorek wzięłaś ?

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość

gratuluję 29 tc

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:45   #2839
Kaaasiulka
Raczkowanie

My zamówiliśmy wózek ciemno granatowy, który wygląda jak czarny. Siostra męża tez ma czarny. I wcale nie wygląda to źle. Przecież w tym wózku zawsze są jakieś kolorowe pierdółki, jak kocyk czy zabawki.
Stary 2013-03-12, 09:45   #2840
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Muszę jutro podjechać do sklepu i podpytać sprzedawcę czym się różnią między sobą te 3 modele.
Wczoraj mężuś powiedział, że może być czarny byle coś jasnego było wstawionego no i jak się dziadki zgodzą, bo on później wysłuchiwać nie będzie, że dziecka w czarnym się nie wozi.
No cóż, babcia powiedziała że kupuje wózek to się jej zapytam, może być ciężko, ale czarny taki elegancki ....
wejdŹ sobie na www.jedo.pl tam masz opcje porównywania modeli

Stary 2013-03-12, 09:46   #2841
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ooo super, jaki kolorek wzięłaś ?
tu miałam mega problem ale w końcu zdecydowałam się na pierwszą, która mnie urzekła kilka tygodni temu - Avocado a tę elastyczną wzięłam Jazz
myślę, że za te pieniądze naprawdę warto a nawet znalazłam jeden komentarz, ktoś napisał, że chusta miała mieć jakieś defekty ale jest idealna, więc super

Stary 2013-03-12, 09:47   #2842
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
U mnie się wyświetla Jaki słodziak

Cytat:
Ja widzę, Banka, Twojego syna dwa razy. Widać, że chory, oczy takie czerwone, zdrówka dla niego
bidok płakał wczoraj
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A to ciekawe wieści... Choć myślę, że ich mrożone są smaczniejsze - jak by nie było, zbierane w sezonie. Ale narobiłaś mi smaka, jutro będę szukać Lidla bo jadę do lekarza po zwolnienie to może jakiś będzie w okolicy
a nom smaczniejsze, slodsze ale te takie jak z krzaczuszka heheh
Cytat:
coraz więcej takich afer wychodzi.. mi się to w głowie nie mieści.. jak tak można truć ludzi
fajnie, że macie możliwość konsumpcji własnych wyrobów.. moi rodzice na święta zawsze robią sami szynki i wędzą

Banka- ja widzę oba zdjęcia.. Bidulek oczka ma czerwone, widać że chory.. NIech szybko wraca do zdrówka
dziekujemyy o 11.45 do lekarxa mam nadzieje ze da cos na oczka na zlagodzenie bolu
Cytat:
siemka, nie nadrabiam bo 15ston to gruba przesada

jutro się bardziej odezwę,dziś padam...

aa,przyszedł mi sudocremik i posciel

miłego!!
a co z pieskiemmm????
Cytat:

poznoo , moja kolezanka dowiedziala sie w 24 albo 26 ale miala caly czas miesiaczke przytyla moze ze 4 kg ale tak wszedzie i przez przypadek dowiedziala sie bo poszla na usg bo ja zoladek bolal i tam dowiedziala sie ze zoladek boli bo dzidzia uciska i teraz Marus jest zdrowym 6 mc chłopcem
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
banka zdrówka dla Twojego synka. Uroczy młodzieniec z niego
dziekujemy
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
współczuję wam chorób, też niedawno przez nie przechodziłyśmy... oby to był już koniec sezonu wirusów bo zwariowac można.
a nomm jakos sie bronil 3 tyg. wszyscy w kolo chorowali i on na koncuu
Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość

brawoo za 29 tc
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:48   #2843
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaaasiulka Pokaż wiadomość
My zamówiliśmy wózek ciemno granatowy, który wygląda jak czarny. Siostra męża tez ma czarny. I wcale nie wygląda to źle. Przecież w tym wózku zawsze są jakieś kolorowe pierdółki, jak kocyk czy zabawki.
Mnie się podobają czarne wózki i właśnie można je jakoś ożywić zawsze czymś kolorowym ale mój małżo nie chciał się zgodzić

Stary 2013-03-12, 09:48   #2844
Innocence_89
Rozeznanie

No nie w łasnie odkryłam ze w Jedo fyn classic nie ma rączki przy daszku gondoli Teraz juz prawie wszystkie wózki taka mają ehhh... a nie wiecie czy jest opcja dopięcia szelek/pasków po bokach gondoli, żeby móc ją używać jako nosidełka?

Stary 2013-03-12, 09:50   #2845
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
No nie w łasnie odkryłam ze w Jedo fyn classic nie ma rączki przy daszku gondoli Teraz juz prawie wszystkie wózki taka mają ehhh... a nie wiecie czy jest opcja dopięcia szelek/pasków po bokach gondoli, żeby móc ją używać jako nosidełka?
Tam jest chyba nawet napisane, że są paski po bokach

Stary 2013-03-12, 09:51   #2846
banka26
Zakorzenienie

aa zapomnialam rano zmierzylam cisnienie i bylo 145/92 wiec chyba w odpowiednim momencie dala mi tabletki , bo od paru dni takie wysokie mi sie utrzymuje... wzielam tabsa i zmierze sobie za godzinke i zobaczymy czy co kolwiek obnizy ...hmmm
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:52   #2847
xal
Zakorzenienie

Z tą ciążą "z zaskoczenia" to moja przyjaciółka nie wiedziała do 5 miesiąca, no ale to nieco wcześniej niż 34tc. Kiedyś wam pisałam, podejrzewała na samym początku, ale lekarka powiedziała, że ciąży nie ma ... A ona była szczuplutka, chudzinka 48kg przy prawie 170cm a brzuszek miała troszeczkę napuchnięty pod koniec niewiedzy, ale nie więcej niż na miesiączkę. Jak zaczęło się jej tyć to dużo więcej ćwiczyła, więc do pewnego momentu jestem w stanie zrozumieć.

Stary 2013-03-12, 09:54   #2848
maarchewka
Zakorzenienie

Lonely -cofnęłam się i zobaczyłam- śliczna ta żyrafka

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:57   #2849
Kaaasiulka
Raczkowanie

Cytat:
Mnie się podobają czarne wózki i właśnie można je jakoś ożywić zawsze czymś kolorowym ale mój małżo nie chciał się zgodzić
Mój mąż na szczęście jest zdania, że to jednak ja większość dnia będę spędzała z małym i to ja będę chodziła na spacery, gdy on będzie w pracy, więc mam sobie wybrać taki wózek jaki mi się podoba. Tak też zrobiłam ;-)
Stary 2013-03-12, 09:59   #2850
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
z tego co napisalaś nie wychodzi za wysyłkę 32,10 zł a 23,1o zł, ale to już chyba szczegół...od dziś czytamy przed licytacją zasady
nie no wg swojej teorii gość dobrze policzył..ale tak czy siak nic nie było napisane, że tylko po 2 sztuki do 1 koperty i że cena wzrośnie o 0,50 gr za list plus dolicza koszty kopert;/
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Paulina współczuje sytuacji ze sprzedawcą ... masakra, skąd się tacy biorą ja się dwa razy wpakowałam w wysoki koszt wysyłki ale w sumie to było 25 zł za kuriera za kilka rzeczy więc nie tak źle, chociaż jakbym wiedziała to nie zamawiałabym.
teraz coś się z allegro chyba dzieje, chcieliśmy kupić łóżeczko turystyczne i ciągle pisze że aukcja zakończona mimo że 3 dni zostały i jeszcze dużo wolnych łóżeczek (dwie aukcje u jednego sprzedawcy bo próbowaliśmy inny kolor). btw a propos turystycznych - mamy na oku takie:
http://allegro.pl/uchwyty-gratis-loz...074678561.html

ma służyć nam jako kojec w salonie na codzień i na wyjazdy do rodziny. do spania mamy drewniane. kupowałybyście materac dodatkowo? bo niby jakiś tam jest, ale jak dziecko będzie tam codziennie leżeć to chyba wypadałoby kupić jakiś lepsiejszy ...
kanciarz jak nic... ale ja go załatwie no allegro to ciągle sie wiesza..juz ostatnio tak miałam że aukcja sie skończyła ktos tam wygrał patrze na 2 dzień i znowu mogłam licytować
ja na swoje łóżeczko będę musiała czekać do końca marca bo maja takie opóźnienia z zamówieniami ale wiedziałam o tym bo widziałam w negatywach na all u sprzedawcy..także dobrze, że wcześniej kupiłam (5 marca).
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Zgłoś do allegro, nie można zarabiać na przesyłkach.
zgłosilam..ale nie wiadomo czy odpiszą w ogóle..

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

Paulina ja bym napisała do sprzedawcy, że chcesz paczkę albo zgłaszasz na all o próbę wyłudzenia i zarobku na kosztach przesyłki.... A jak się nie zgodzi to negatywa bym wystawiła.....

Ok lecę dziewczyny się szykować
napisałam, mu wczoraj czemu niby nie może w 1 paczke zapakowac to mi dzis odpisał że pakują po 2 sztuki a w paczkach wysyła tylko buty.. a niby czemu nie może- wiadomo..ale ja mu zarobić na przesyłkach nie dam
Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Paulina - zgłoś naruszenie regulaminu Allegro - przycisk po prawej stronie pod danymi firmy (jeśli nie wiesz, gdzie go znaleźć ). Jeśli zgłoszenie nie przepadnie w gąszczu innych, to koleś dostanie ostrzeżenie, a może nawet zawieszą mu konto. Chyba mu się coś na głowę rzuciło z tymi kosztami wysyłki. Jeśli chcesz odstąpić od aukcji, to zawsze możesz zacząć z nim spór. Napisz mu to, powinien odpuścić. To prawda, że miał to napisane w aukcji, ale takie naliczanie kosztów przesyłki jest poważnym naruszeniem regulaminu All.

Dziewczyny pamiętajcie o jednej rzeczy. Jeśli kupujecie u firmy, to koszty wysyłki zawsze będą trochę wyższe, dlatego, że firmy muszą płacić podatek od wpływu na konto, czyli od kosztów przesyłki też (i nie mogą sobie tego odliczyć, bo usługi pocztowe są nieoVATowane).
.
a on ma firme? niby nick Cmok_Shop no ale ładny mi shop ja ma tylko 6 komentów, od razu cos śmierdzi;/ no własnie w aukcji miał tak napisane że nawet gdybym to przeczytała przed licytacja to zrozumiałabym że ta rozpiska nie dotyczy ubranek bo koszty wysyłki ubranek są ustalane osobno po aukcji. Nie dam mu zarobić, niech szuka innej idiotki
dziękiza inf gdzie sie zgłasza, właśnie kliknęłam,

a wczoraj napisałam maila do allegro. a teraz mu odpisałam tak:

"Według regulaminu allegro zabronione jest zarabianie na kosztach wysyłki, dlatego proponuję wysłać to w 1 dużej kopercie za 9,5 (wszystko spokojnie się zmieści) albo w paczce do kilkunastu złotych.
W przeciwnym razie zakładam spór na Allegro. Wg tego co ma Pan/i napisane na swojej stronie cena kosztów wysyłki dot. ubranek jest ustalana osobno i indywidualnie, nie ma także informacji, że wysyłacie tylko po 2 rzeczy w liście-
więc ja na takie koszty się nie zgadzam, płacę za towar a nie za makulaturę z listów.
Proszę o inf. jaka decyzja."

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2013-03-12 o 10:08
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości