|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
)
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
anoxee, Ashyshqa, pawie_oczko kciuki za wizyte
![]() gosiulka22 mam tylko parę ciuszków co dostałam, tak to nic. Ani łóżeczka, ani wózeczka, nawet ręczniczka ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- axella ja powiem tyle Ale jak napisałaś, że na Ciebie nawrzeszczał, że był taki zimny a Ty się cała trzęsłaś... Teraz poszło o psa... Kiedyś może pójść o co innego... Kiedyś dziecko go może wkurzyć i też się wydrze??Ale decyzje są Twoje
|
#3633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2) Ja będę prać w normalnym proszku, do płukania kupię tylko jakiś delikatny (może Lenor biały?). Ostatnio dowiedziałam się od znajomej pediatry, żeby wyprać rzeczy dziecka w normalnym proszku, w którym się pierze w domu. Dopiero gdyby się okazało, że jest uczulone, to kupić dziecięce. Chcę kupić Persil albo Vizir sensitive, zobaczymy. Wiadomo, że co osoba, to opinia, ale sama chciałam tak zrobić, a ona mnie tylko utwierdziła.
|
|
|
|
|
#3634 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na necie jest mnóstwo szablonów do uszycia ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3635 |
|
Raczkowanie
|
w Age of Empire - stare, ale jare
![]() moje ząbki dziękują za oklaski ![]() pozdrawiam ![]() czas się wziąć za domową robotę, zakupki, sprzątanko w kółko to samo
|
#3636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), to zamawiam filc. 2) Słyszałam nawet opinie, że jeśli od początku używa się tych dziecięcych, to później może być problem z wdrożeniem normalnego proszku, bo skóra jest przyzwyczajona do takich bardzo delikatnych. Ale ile w tym prawdy, to nie wiem. Pewnie co dziecko, to inaczej.
|
|
|
|
|
#3637 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem..ale żadnego bólu tak nie mogę znieśc np.zęba jak porodu...poród sam w sobie to podniecający trans..w którym jesteś tak naprawde tylko Ty!!...nastawienie do całości w sposób "wyłaczam się kochani..idę rodzic"...myśl z humorem o porodzie ..o bólach które są tylko po to żeby ułatwic naszym dzieciom wydostanie się z nas...a każdy następny i mocniejszy to potwierdzenie tego że nadchodzi ten czas w którym Ty i dziecko spojrzycie sobie oko w oko ..w twarz
![]() Cytat:
Cytat:
..Cytat:
Cytat:
![]() po prostu chcę jeśc i już.. ![]() mam nadzieję również ze większosc z Was po porodzie ..kiedy ochłoną emocje...powiecie..."nie było tak źle" ![]() ![]() kobiety to naprawdę silne stworzenia.... uwierzcie w swoje możliwości...uwierzcie w trans w którym natura za Was zrobi wiele... tak naprawdę panika psuje rytm..strach powoduje blokady..nastawienie dziewczyny..nastawienie!! ma ogromne znaczenie.... Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-03-14 o 11:29 |
||||
|
|
|
#3638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na poczatku wypiorę w jelpie...do płukania biały lenor..
potem normalnie w proszku którego i my używamy..... w jelpie też wypiore koszule swoje do szpitala ręczniki i szlafroczek... |
|
|
|
#3640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o ozdoby do łazienki to te pierwsze serduszka, które wkleiłaś są śliczne, z pewnością samej można takie wykonać Nie wiem jaką masz łazienkę, ale przypomniało mi się, że jedna moja znajoma miała kilka obrazków aktów - ale takich naprawdę stylowych zrobionych ze smakiem, gdzie nie emanuje jakoś za bardzo golizna, a jedynie piękna ciała mężczyzn i kobiet, bardzo fajnie to wyglądało
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
witam się z Wami i melduję, że wszystko u nas ok. Tylko zalatana jestem strasznie i nie mam czasu na wizaż.. dzisiaj o 7 rano musiałam już być u znajomych, wyjechali do Szwajcarii na narty i zostawili nam klucze od domu żebyśmy opiekowali się ich psami ![]() Psy traktowane są jak arystokracja w domu mają swoją sypialnię, jeździmy do nich 4 razy dziennie, żeby je wypuszczać i karmić ![]() teraz sobie biegają po podwórku, zaraz muszę jechać je zamknąć do domu ![]() Pogoda jest u nas przepiękna, mróz siarczysty, ale piękne słoneczko- taką zimę to ja lubię jak słonko tak ładnie świeci to nawet mróz nie jest straszny ![]() Miłego dnia Wam życzę, wpadnę później |
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do proszków to powiem Ci tak, moja przyjaciółka też tak wychodziła z założenia, prała w sensitive i było spoko 2 miechy, potem młoda dostała alergii:/ więc nie wiem, ja narazie kupiłam lovelę, pierwsze 2-3 miechy popiorę a potem zobaczymy
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas nie ma ani jakiegoś dużego mrozu, ani słońca, tylko trochę śniegu więc mam nadzieję że wiadomości o nadejściu wiosny w przyszłym tygodniu są prawdziwe
|
|
#3645 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no z pieskiem sie wybiera,ale skoro chce to prosze bardzo.. ![]() Cytat:
za podejście do porodu ![]() i też zów jestem głodna.. Cytat:
Cytat:
zdaję sobię sprawę z tego,jak to wygląda ale póki co pozostaje mi liczyć na to,że w końcu już jest dobrze..Cytat:
Wstałam znów ![]() W sobotę dostawa z łóżeczkiem,ciuszkami,wani enką,laktatorem itd I zaczynam urządzać pokoik Zuzinka Czeka mnie dziś turbo sprzątanie, spore zakupy(na 3raty chyba), musze podejść do mamy po awizo (ciuszki!) i przesyłke (jakieś kosmetyki-próbki,ale nie wiem jakie )i ogarnąć całą kuchnię + znaleźć rozwiązanie na brak półek w łazienkce(cała w kaflach wiec nie bede wiercic a nie ma gdzie ciuchów odłożyć)a ciuchy lezą na pralce i wygląda ble ble |
|||||
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
laski nie wiecie czy można w ciąży na termy? jedziemy dzisiaj do zakopanego i tak myślałam sobie, że może
![]() ![]() ![]() a w ogóle pokazałyście mi ten sensorek z label label z lwem i TŻ sie tez spodobał, znalazł z Krakowa i wczoraj odebrał - jest extra
|
|
#3647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kobieto, pisz nam tak częściej to bardzo pozytywnie nastraja
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3648 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaaaazdroszczę
Ja mam 13/14 godzin do Zakopanego
|
#3650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3651 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
..też wiele miesięcy przeżywałam swoje porody... ale nie to co ze mną się działo tylko jak mnie traktowano ![]() świadomie i przygotowana poszłam sobie rodzic a w szpitalu taki burdel..i trudno było mi sie skoncentrować nad przebiegiem tego co sobie już poukładałam...bo musiałam dodatkowo stawic czoła nieoczekiwanym ..nerwowym chwilom..związanymi z personelem pracującym "na siłe"... teraz rozwazałam poród w domu ..dla spokoju..ale niestety mój lekarz nie proponuje mi tego ..nie wiem może z racji wieku ale na pewno przygotuje sobie grunt w szpitalu i nie dam się już pomiatac
|
||
|
|
|
#3652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba coś w tym jest, że pozytywne nastawienie do klucz do sukcesu ja nie mogę się doczekać tego "transu" heehe
|
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
A to jutro??
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i znów beczę.. mam dość tego płakania o wszystko
|
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja niecałe 2h ale i tak żadko tam bywamy.
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poproszę o zrobienie jednego dla mnie Axella, gratuluję nieustępliwości i upartości. Zrobiłaś bardzo dobrze. Tylko wkurza mnie, że TZ opowiada o Waszych sprawach w pracy. No kurka...ja wiem, że Ty tutaj też opowiadasz, ale w gruncie rzeczy Ty jesteś tu prawie anonimowa, a TŻ to już w ogóle nie mamy pojęcia któż to taki, a dla ludzi z jego pracy i Waszego otoczenia raczej anonimowa nie jesteś.
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sharp a jak wygląda Twoja łazienka co tam masz jeszcze, jakie kolory?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

Ale jak napisałaś, że na Ciebie nawrzeszczał, że był taki zimny a Ty się cała trzęsłaś... Teraz poszło o psa... Kiedyś może pójść o co innego... Kiedyś dziecko go może wkurzyć i też się wydrze??Ale decyzje są Twoje

w kółko to samo
), to zamawiam filc.
Pewnie co dziecko, to inaczej.

co ważne, bo muszę jako tako funkcjonować dzisiaj w pracy. no i tak sobie jem śniadanie... być może ostatnie takie 

klask i:!!!
Ślub 27. X. 2012