Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-15, 21:36   #4261
xal
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
A wiesz może czy w SCC w Smyku albo np. w Bielsku mają go do obejrzenia ? Albo gdzie indziej by był
W SCC mają Classic i Freeline, w BB już nie pamiętam gdzie dzwoniłam chyba sfera też nie mają memo. Chyba jeszcze żaden Smyk nie ma Memo. Poszukaj na allegro, może coś koło ciebie będzie, widziałam częstochowę i chyba zabrze, dla mnie to za daleko i nie po drodze.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 21:44   #4262
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Może prościej jak opiszę różnice, ale sama nie widziałam, tylko mi sprzedawca telefonicznie napisał, więc może któraś uzupełni o namacalne dowody
F-freeline, M - memo
-F ma uszy w kieszonkach po bokach do przenoszenia, M ma pałąk zintegrowany z budką i gondolą i się za to przenosi
-F budkę rozkłada się i składa popychając czy ciągnąc ustawiając w dowolnej pozycji jedną ręką, M - trzeba przyciski po bokach nacisnąć, nie wiem niestety czy można w każdej pozycji zostawić budkę
- F oparcie w gondoli podnosi się wewnątrz, M ma pokrętło pod spodem i nie trzeba dziecka ruszać
- M ma nieco szerszą gondolkę zewnętrznie i troszkę gorzej się ją wkłada ( nie wiem na ile ciężej), F wlatuje jak po sznurku (to sprawdziłam)
- M ma dwie budki odrębne, nie wiem czy nowa budka nad spacerówkę jest taka sama czy może dalej zachodzi
- w spacerówce M pałąk jest skórzany, F chyba materiał
- gondola M jest na plastikowej misie, ma jakieś wentylacje w podłodze, ale ponoć pod materacykiem to i tak nie czuć

Dla mnie na dzień dzisiejszy są 2 główne różnice i nie wiem czy wolę jednoręczne szybkie składania rozkładanie budki z dużą wentylacją czy bardziej poręczne podnoszenie i opuszczanie oparcia gondoli.
Reszta myślę mało znacząca, przynajmniej dla mnie, bo jak wybiorę model to wybiorę kolor z dostępnych, w każdym coś ciekawego jest.
Cytat:
W SCC mają Classic i Freeline, w BB już nie pamiętam gdzie dzwoniłam chyba sfera też nie mają memo. Chyba jeszcze żaden Smyk nie ma Memo. Poszukaj na allegro, może coś koło ciebie będzie, widziałam częstochowę i chyba zabrze, dla mnie to za daleko i nie po drodze.
Dzięki!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 21:47   #4263
xal
Zakorzenienie

Jenny możesz zadzwonić na numery podane u nich na stronie, te komórki i zapytać gdzie dostarczali jakieś memo. Na stacjonarnych nie odbierają już 2 dni, a komórki mają w playu więc nie dzwoniłam, ale dla ciebie sieć chyba bez różnicy

Stary 2013-03-15, 21:50   #4264
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jenny możesz zadzwonić na numery podane u nich na stronie, te komórki i zapytać gdzie dostarczali jakieś memo. Na stacjonarnych nie odbierają już 2 dni, a komórki mają w playu więc nie dzwoniłam, ale dla ciebie sieć chyba bez różnicy
Dobry pomysł
Tak, póki co sieć bez różnicy

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 21:57   #4265
happy blue
Zadomowienie

idę spać, jutro do południa nadrobię, ambitnie, wiem
oczywiście boli mnie cała kość ogonowa, miednica i jestem cała obolała, jednak cały dzień na nogach to nie dla mnie...
dobranoc
Stary 2013-03-15, 21:57   #4266
axella
Zakorzenienie

GG do axella

jestem,padam na pysio

a paczka którą w końcu odebrałam to lipa i ktoś sie bedzie nieźle tłumaczyć.. kupiłam RÓŻOWY KOCYK Z KOTKIEM,STAN BARDZO DOBRY
a przyszedł niebieski z dinusiem,baaardzo uzywany,brudny,nie prany bo smierdzi mega i baardzo zniszczony/zmechacony,nawt na szmaty za kiepski nie ważne że kosztował niewiele ale to mega sciema,wstydziliby się takie coś wystawiać.. jutro zrobie dym

i uwaga-sprzątnęłam całe mieszkanie do końca, skończyłam ciasto(zastyga) byłam u rodziców pogadać i pobawić się z kotkami (tęsknię ), byłam na zakupach, pokroiłam wszycho na jutrzejszy obiad, wpadł kumpel-kawa +ciacho, przygotowałam kolacje dla tż,nawet herbate zasypalam juz by potem tylko wstawic wode, zrobilam mu amu na jutro do pracy,poscielilam,powiesi lam franki i oto jestem
a jeszcze wyjde po tż jak przyjedzie bo chce sie dotlenic troche przed snem,wroce, kolacja myju i spać.
jutro familia wpada kolo 15,potem kolo 17 tż z mama na obiad a w niedziele ma sluzbowe spotkanie wiec znow trzeba zrobic jakis obiad,ciacho..
a ja bede zamknieta u Zu w pokoju skrecac lozeczko
mam tyle energii że szok

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 22:00   #4267
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Jenny- super, ze Ptys tak ladnie rosnie a ciuszki sliczne
Stary 2013-03-15, 22:01   #4268
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No Wy to macie tam full wypas, smaczny napój zamiast ochydnej gukozy i KTG w gratisie Super I co, wzięłaś sobie wolne? (podejrzewam, że tak, skoro z nami jesteś )
ano sobie nie wzięłam wolnego, tylko skoczyłam do domku zjeść coś sensownego nie chciałam tak o samej glukozie jechać 50 km... zbyt wiele nie zrobiłam w pracy, ale trochę poukładałam sobie co nieco i odciążyłam kolegę w wieczornych analizach - niech chłopak też ma w końcu wolny wieczór
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jak ja lubię te niemieckie standardy za wyniki

spróbuję was trochę nadrobić...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 22:04   #4269
gosiulka22
Wtajemniczenie

Ja po wizycie
Wszystko na szczęście jest w jak najlepszym porzadku. Szyjka długa, zamknieta, łożysko w I stopniu dojrzałości, cytologia wyszła super gr1. Przez ostatni miesiąc przybyło mi 2 kg więc jestem 8 na plusie.
Elizka dalej pozostaje dziewczynką nie da się tego ukryć Mała waży 1170g I jest taka słodziutka, tak fajnie sobie "mlaskała" jak ją ogladaliśmy

Nastepna wizyta 12.04 - Jenny jesli możesz to dopisz
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 22:14   #4270
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie
Wszystko na szczęście jest w jak najlepszym porzadku. Szyjka długa, zamknieta, łożysko w I stopniu dojrzałości, cytologia wyszła super gr1. Przez ostatni miesiąc przybyło mi 2 kg więc jestem 8 na plusie.
Elizka dalej pozostaje dziewczynką nie da się tego ukryć Mała waży 1170g I jest taka słodziutka, tak fajnie sobie "mlaskała" jak ją ogladaliśmy

gratuluje udanej wizyty
nigdy chyba nie miałam gr1 na cyto

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-15, 22:17   #4271
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mam tyle energii że szok
Skąd ty tą energię bierzesz, ja mam rano chwilę, a później już co raz gorzej ...

Stary 2013-03-15, 22:21   #4272
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja tylko szybko napiszę, że Bartuś waży nam już 1,5kg wymiarami idealnie wstrzela się w termin wg om, więc powinien być średniaczkiem o wadze około 3,5kg, wszystko ok i u mnie i u niego

a teraz lecę spać bo jutro szkoła, dobranoc

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Lepiej, żebyś nie musiała się interesować tym tematem. U nas poradnia diabetologiczna jest na BW. A co do badania obciążenia glukozą na BW, to nie wiem od której jest czynne lab, ale pewnie od 7. Czynne jest do 12, a później jeszcze od 13-14.

Justi, od której otwarte?
od 7:00
moja koleżanka z cukrzycą jeździła do Zabrza

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 22:22   #4273
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Skąd ty tą energię bierzesz, ja mam rano chwilę, a później już co raz gorzej ...
ja mam najwięcej sił na wszystko wieczorem/w nocy..

nie wiem jak się jutro ubrać
czy wersja Patrz JAki Mój Brzuch Jest Wielki
czy Luźna Bluzka Zmniejszająca

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja tylko szybko napiszę, że Bartuś waży nam już 1,5kg wymiarami idealnie wstrzela się w termin wg om, więc powinien być średniaczkiem o wadze około 3,5kg, wszystko ok i u mnie i u niego

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

świetnie,że wszystko dobrze
branoc

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-15, 22:24   #4274
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro przyjeżdża teściowa? Ubierz obcisłą, figurkę masz super a jak wypchniesz brzucha, to będziesz mieć argument, że taki duży to ty już nie możesz latać wszędzie i załatwiać, tak apropo spacerków z pieskiem

Stary 2013-03-15, 22:28   #4275
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po wizycie

super, gratulacje
no to wizytujemy w kwietniu tego samego dnia

Cytat:
super
dla Bartusia, że tak ładnie rośnie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 22:28   #4276
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Jutro przyjeżdża teściowa? Ubierz obcisłą, figurkę masz super a jak wypchniesz brzucha, to będziesz mieć argument, że taki duży to ty już nie możesz latać wszędzie i załatwiać, tak apropo spacerków z pieskiem
teściowa i cała moja familia

co do figury i takich tam, caaaaaaaaaaałe uda i posladki mam w fioletowych rozstepach..w ilosci naprawde hurtowej ale zastanawia mnie jedna rzecz..
skąd do cholry rozstępy jesli w udach/doopie nie przytyłam ciągle wchodze w spodnie-rurki z przed ciąży więc skąd te rozstępy?!

moze uda mi sie zrobic jakies foto jutro

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-15, 22:37   #4277
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Cieszę się, że w końcu pojawiły się dobre wieści u Was!

My mamy przyznany kredyt na mieszkanie, a teraz czekamy na info jak rzeczoznawca wycenił: czy dostaniemy całą sumę, którą chcemy na remont czy mniej No i przyszło nam dziś ważne zaświadczenie (bez którego stalibyśmy z papierkami w miejscu), więc jak dobrze pójdzie to może też w przyszłym tygodniu będziemy podpisywać umowę + załatwiać notariusza itd
W takim razie trzeba trzymać żeby wszystko przebiegło po naszej myśli!

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja pobierałam, ale pisałam tylko ze biorę dziekankę i pismo o zawieszenie spłacania...
Z kolei mój brat studiowal dziennie przez 3 lata, na 3 roku zawalił konkretnie i potem przeniósl się na zaoczne, ale od 1 roku, bo inaczej się nie dało.. I zanim doszedł spowrotem do 3 roku to miał zawieszony kredyt.. Nie mial wypłat..
Więc jak powtarza rok to nie dostanie przez ten okres chyba kasy? Ale powinien napisać pismo o zawieszenie kredytu zeby mu nie przyszlo go spłacać..
Dzięki za odpowiedź!

Cytat:
Miało już nie być ubranek , ale chyba moja mama nie mogła przejść obojętnie obok nowej kolekcji w C&A i tym sposobem Ptyś dostał kolejne 5 ciuszków
Cytat:
A to moje zakupy z allegro (kupiłam już dawno, ale nie miałam czasu zrobić foto )
Piękne ciuszki!

Cytat:
Ja po wizycie

za wizytę!

Cytat:
Super!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 22:42   #4278
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej

Ash, bo Ty jesteś zaprawiona w bojach, lotach itd Ja to mam pełne gacie jak mam się z miejsca ruszyć a co dopiero z dzieckiem No ale sama sobie jestem winna, języków nie znam, organizacyjna doopa ze mnie ale podziwiam i zazdroszczę zaradności
Życie mnie inspiruje do tych podróży

Cytat:
Relacja z wizyty:
przede wszystkim dla Ptysia! Pięknie chłopcze rośnie!

A z tą glukozą masakra, co za głupia pielęgniarka... Skąd one mają takie pomysły Mam nadzieję, że powtórzone badanie pokaże, że żadnej cukrzycy nie masz

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
dacie radę! my z tżem przeprowadzaliśmy sie z Blanką jak miała 2 tygodnie a potem jak miała 4 miesiące!!!!
No właśnie, można, jak trzeba Ale mam nadzieję, że u nas skończy się na jednej przeprowadzce

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Dzisiaj powinnam mieć zakaz wchodzenia do kuchni.. Najpierw zjarałam zupe grochową:/ wyszłam , zapomniałam iść zamieszać i groch łuskany przywarł do garnka i smród na całą chatę:/
Potem gotując jajka spaliłam je
A na koniec rozcięłam palca

Ja pierdziu pierwsza taka kuchenna klęska w moim życiu
Współczuję! Ale jutro musi być lepiej! A jak z Twoją glukozą?

Cytat:
Ja po wizycie

i dla Elizki i za łożysko i za cytologię
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 22:42   #4279
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI

Jejku jak fantastycznie jest wam odpisywać z kom i nie męczyć się z przeglądarka;-) super jest ta aplikacja na androida

Justyna no to super was potraktowali na tej policji. Szok

Ash waga się pokrywała z zeszlotygodniowym usg. Mała miała chyba 1370g a urodziła się 1350g.

I faktycznie-jak wrześniak to tylko Karowa. Różne ma opinie ale ja jestem bardzo zadowolona z opieki póki co

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

Aaś, Ty te dzieci rozróżniasz? już wiesz która będzie Ala a która Maja ? czy tak losowo
A ten chłopczyk 430 g wiadomo jakie będą konsekwencje takiego wczesnego porodu ? co np ze wzrokiem ? różnie to potem bywa

of kors Ala leży bliżej ujścia i to jest złote dziecko które przy każdym ktg pięknie się pisze a Majka to nasza mała zakala która nigdy nie wiadomo gdzie jest. Jej sposób na ktg: kopa w pelote i uciekamy

Jenny za wizytę. Vvgh i tobie też i wszystkim o których zapomniałam

Can biedna mała...kurcze. Dzieci w ogóle nie powinny chorować. Zapiszmy to w konstytucji

Axella mogę prosić o kawałek ciasta kurierem na patologie?

Jeszcze wam opowiem a propo banków historię z dziś. Był u mnie mąż i dzwoni do mnie tel. Numer nieznany. 3 razy w ciągu godziny mówię do męża że mam dość bo to na 100% bank albo orange albo jakieś ubezpieczenie. To on na to: spoko. zalatwie to.
Za tym 3 razem odebrał i jak babka poprosiła o rozmowę ze mną to on wielce zasmuconyn głosem mówi że żona w szpitalu i nie wiadomo kiedy wyjdzie. A co na to babka? Ok ok bo ona dzwoni z banku i mają teraz taką nową ofertę na lokatę no to mąż na to że powtarza jeszcze raz: żona w szpitalu itd... i nie mamy do tego głowy.
Ale babka bezczelna strasznie. Jeszcze kilka minut go męczyła że może jednak lokatka

Eeejj..w tej aplikacji nie widzę załączników i nie wiem co Jenny kupiła.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 22:43   #4280
Ashyshqa
Zakorzenienie

Justi dla Bartusia Takie średniaczki są chyba najbardziej pożądane przez mamusie - ja też chcę średniaczka
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 22:45   #4281
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Hejo.
Już po wizycie,
Jurek leży głową na dół Dostałam skierowanie na badanie obciążenia glukozą.. I mam podwyższone leukocyty w moczu, max może być 5 , a ja mam 10-15. Mam brać Prenatal Uro Care do końca
za wizytę, moja mała tez juz główką w dół co dziwi mojego męża bo twierdzi że jej bedzie tam niewygodnie tak na dół głową

Cytat:
Relacja z wizyty:

Ptyś jest dalej chłopcem i waży już 1300g (+/- 188g) - mamy dziś wg om 28t2d.

Termin porodu wg usg zmienił mi się aż o 10 dni (do tej pory była to różnica 1-2 dni) i wychodzi na 26.05, czyli Dzień Matki

Szyjka długa, zamknięta; Mały leży wysoko, ułożony główką w dół - to co mi się wypinało w ciągu ostatnich 2 dni to plecki albo dupka , macica wysoko i ok, no i w końcu nie ma żadnych infekcji itd Ciśnienie super - 120/60, a co do wagi to od ostatniej wizyty przytyłam 2kg ; ale ogólnie po 28 tygodniach mam od wagi startowej +1kg, więc jest wszystko ok (Ptyś + wody to już jest 2kg, no i dochodzi jeszcze waga łożyska).

Wyniki z moczu ok, z krwi super (startowałam z hemoglobiną 13.9, potem mi spadła na 12 i trochę, a teraz znowu mam 13.1), ale za to z wynikami z glukozy nie jest już tak różowo Wg wyników które mam to na czczo super, ale po 2h wychodzi, że mam cukrzycę ciążowa Norma po 1h jest do 10, a po 2h powinna być poniżej 7.8; a ja mam 9.5 ale... mam glukozę do powtórzenia! Dlaczego ? Nie pisałam Wam wcześniej, ale babka stwierdziła, że te 15-20 min nie zrobi już różnicy w wyniku i zrobiła drugie pobranie o godz. 9, a powinna ok 9.20, ale jej się po prostu nie chciało poczekać Gin jak to usłyszał to tylko stwierdził, że powinni mi teraz zrobić drugie badanie już za darmo i że różnica w wyniku może być ogromna, więc lepiej się upewnić i w tym przypadku zrobić jeszcze raz Powtarzam - jak dobrze pójdzie - w pon (18.03) ale już w innym miejscu i będę pilnować, żeby drugie pobranie było po 2h albo i ciut po A jeśli jednak wyjdzie mi cukrzyca ciążowa to najbliższa poradnia jest ponoć w Zabrzu , a u gina mają diabetologa (wizyta oczywiście prywatnie), ale babka jest raz w miesiącu i dopiero mogłabym pójść do niej 8.04 ...

Mieliśmy oczywiście usg i wszystko jest ok - słuchaliśmy serduszka , mamy zmierzoną: główkę, brzuszek i kość udową. Tym razem Mały pokazał nam połowę buźki, a przy drugiej znowu miał rączki i mogliśmy podziwiać łokcie Ale za to jak gin sprawdzał płeć to "sprzętu" nie ukrywał, tylko rozwalony w najlepsze i mamy nawet nowe foto na potwierdzenie

Wstępnie następną wizytę ustaliłam sobie za 3 tyg - 5.04, ale zobaczymy jakie będą wyniki itd. Nie mam zleconych żadnych badań, ale zrobię jak zawsze mocz i morfo, ale z tego wszystkiego zapomniałam zapytać czy nie muszę powtarzać przypadkiem Toxo (bo mam IgG i IgM ujemne).

No to się rozpisałam Koniec i dla wszystkich, które dotrwały do końca
duży już Ptyś
i oby drugie badanie glukozy wykluczyło u Ciebie cukrzycę

Cytat:

Wybrałabym wersję pierwszą zwłaszcza jeśli ma być teściowa
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 22:48   #4282
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Jejku jak fantastycznie jest wam odpisywać z kom i nie męczyć się z przeglądarka;-) super jest ta aplikacja na androida

Axella mogę prosić o kawałek ciasta kurierem na patologie?

androidkowy wizaż jest super,nie to co na moim durnym kom

spadam,branoc laski
spoko,dawaj adres

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-15, 22:55   #4283
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
teściowa i cała moja familia

co do figury i takich tam, caaaaaaaaaaałe uda i posladki mam w fioletowych rozstepach..w ilosci naprawde hurtowej ale zastanawia mnie jedna rzecz..
skąd do cholry rozstępy jesli w udach/doopie nie przytyłam ciągle wchodze w spodnie-rurki z przed ciąży więc skąd te rozstępy?!

moze uda mi sie zrobic jakies foto jutro
pewnie to nie rozstepy tylko zylyyy bo wychodza w ciazy hehe
Cytat:

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

świetnie,że wszystko dobrze
branoc
oczywiscie ze opcja pierwsza
Cytat:

Cytat:
Ja po wizycie

Cytat:
U nas dzisiaj pomidorowa z lanym ciastem slina: i przed chwilą zrobiłam naleśniki

Miałam taką ochotę na naleśniki, a tu zjadłam 1 i już nie mogę, tzn. może być i wcisnęła ale potem będę wyglądać jak jeszcze większy balon Chyba mi już macica/Mały uciskają na żołądek, gin stwierdził że już nie ma miejsca tak jest wysoko , to co będzie w kolejnych tygodniach
ja mlodemu na szybko zrobilam ..... o pomidorowe bym zjadla hehe

lece do wyraaaa cmokas kochane podczytam Was z loza
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 22:56   #4284
lonely_lady
Zakorzenienie

Aaś- masakra.. co za natrętna baba

oglądam operacje plastyczne na Tvn Style
właśnie robili plastykę brzucha

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 23:07   #4285
Kamciatka
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny
Ostatnio nadążam Was tylko podczytać i tyle...No ale lektura jak zawsze w deche
Byłam dziś na SR i ... wpadłam w dziwny nastrój. Już się w wannie popłakać zdążyłam. Położna puściła nam film z porodu, 3 kobiety, jedna z nich rodziła w domu, druga na krześle i trzecia na leżąco z liną w rękach. Później lekarz wyjaśniał każdą fazę porodu, to co się dzieje z dzieckiem i ciałem kobiety... No i kolejny raz się przekonałam, że ciężko u mnie z takimi sytuacjami. Jak patrzyłam na cierpienie na twarzach tych kobiet to mi się płakać chciało, jak widziałam krew to spier..... stamtąd. Zresztą jak popatrzyłam po twarzach innych, i kobiet, i facetów, to wszyscy podobnie reagowali. Oczywiście sam finał mega wzruszający, ale jak widziałam, ile to wysiłku kosztuje (jednej babce aż się noga trzęsła), to szacun dla każdej, która dała radę.

Wczoraj kupiliśmy łóżeczko, materac, pościel, kocyki, rozek i wanienkę Po rozpakowaniu się okazało, ze mamy łóżeczko 120 x 60 a materac 140 x 70 I nikt nie zauważył
Gratuluje wszystkim rozpoczęcia nowych tygodni, trzymam kciuki za wszystkie badania i życzę miłego weekendowania (bez śniegu)
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 23:08   #4286
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Aaś- masakra.. co za natrętna baba

oglądam operacje plastyczne na Tvn Style
właśnie robili plastykę brzucha
O fuj

Aaaa i zapomniałam wam przekazać tekstu dnia mojej mariolki. Otóż ona dziś dopiero dowiedziała się że ciąża trwa 40 tyg. Nigdy się tym nie interesowala bo tylko mówiła: oby tylko zdrowe było (nie wiem co ma piernik do wiatraka ) no i ona w sumie to nie wie w którym jest teraz tygodniu. Chyba 39...

Oraz tekst chyba bardziej przerażajacy niż śmieszny. Nadal nie wiadomo czy jej synek przeżyje. Ona to ogólnie nic nie wie. Gdzie i czy będzie operowany i ogólnie to za bardzo nie wie co to za wada.
Ale trochę inaczej do tego wszystkiego podchodzi bo w domu czeka na nią pierwszy syn
Powiedziała to tak bardzo 'normalnie' że aż mnie zmrozilo.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 07:16   #4287
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Włączyło mi się dziś na rymy i wymyśliłam parę propozycji na temat nowego wątku

1. Porodów nadchodzi czas co przeraża każdą z NAS!
2. Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy
3. Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko

Uciekam na miasto Buziaki
2 i 3

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Zakochałam się w tym kocyku z Ikei i póki co odkładam pomysł z szyciem
Boski chcę już do ikei...

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:
Miało już nie być ubranek , ale chyba moja mama nie mogła przejść obojętnie obok nowej kolekcji w C&A i tym sposobem Ptyś dostał kolejne 5 ciuszków

Jak każde ubranko ubierze chociaż 1 raz to będzie dobrze , a jak nie to będzie dla kolejnego maluszka naszego albo w rodzinie
Ale łaaaadne

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Cytat:
jestem,padam na pysio

a paczka którą w końcu odebrałam to lipa i ktoś sie bedzie nieźle tłumaczyć.. kupiłam RÓŻOWY KOCYK Z KOTKIEM,STAN BARDZO DOBRY
a przyszedł niebieski z dinusiem,baaardzo uzywany,brudny,nie prany bo smierdzi mega i baardzo zniszczony/zmechacony,nawt na szmaty za kiepski nie ważne że kosztował niewiele ale to mega sciema,wstydziliby się takie coś wystawiać.. jutro zrobie dym
Zrób dym!! Co oni sobie myślą...

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Dziś ma być słońce, to moze nie będzie tak zimno. Jak na razie mocno świeci. Zaraz idziemy robić śniadanko. Nie śpimy od 5. Dziś mam plan na sprzątanie, robienie dalej kartek i kino z mężem ;-) Nie wiem, kiedy do Was wpadnę, ale postaram się! Pa, pa!

Jenny, cieszę się, że dziecinka rośnie ładnie A o glukozę się nie martw

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Umieram z głodu, idziemy jeść !
Stary 2013-03-16, 07:55   #4288
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Może te rurki ci się naciągają?
Ja też uda i posladki traktuję po macoszemu, jak mi się przypomni to zwykłym kremem, ale jeszcze rozstepów nie mam. Tylko moja skóra już kiedyś szersza była, to może ma zapasy

Stary 2013-03-16, 08:05   #4289
joooasia
Raczkowanie

Dzień dobry w ten słoneczny dzień

nie śpię od 5, więc zdążyłam Was trochę ponadrabiać...

Diabli, trzymaj się

gratulacje za kolejne rozpoczęte tygodnie, udane wizyty i rosnące pięknie maluszki

rzeczywiście Jasiów jest kilku na wątku

wczoraj spotkała nas ogrooomna niespodzianka - dostaliśmy od znajomych (mają 2-miesięcznego synka) łóżeczko (mieli dwa identyczne) mąż je przywiózł popołudniu pozostaje zakupić tylko materacyk

kurcze, porobiłabym coś znowu dzisiaj...taka ładna pogoda... ale jesteśmy u teściów :/ więc zapał pozostanie niewykorzystany...

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 08:17   #4290
nuna2
Zakorzenienie

Chej
Jenny, gosiulka, Justi
gratulacje udanych wizyt i zdrowych maluszków
gosiulka wizytuje w urodziny Justi

U nas nie pada, ale słonka też nie ma. Wstałam o 6:30 bo zgłodniałam. Odsmażyłam sobie naleśniki i wróciłam do łóżka... Zastanawiam się, czy jechać do teściów czy sobie jeszcze odpuścić i pojadę na święta

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości