|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2822 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Cytat:
tamlin może to taki wiek bo ja z Wiktorem też sie dogadać ostatnio nie moge .rano zakłada czyste ubrania do przedszkola a zanim wyjdziemy z domu już ma rękawy całe uwalone,bo po śniadaniu wyciera w nie buzieja chora znowu,leżę z gorączką naszczęście Pola spokojna,pospała od 19 do 7
|
|
#2823 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czasem używam płynu do szyb ![]() a jak już jest czyste to nawilżam ściereczkę oliwką, taką do ciała i przecieram. pięknie błyszczy |
||
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2826 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja juz watpie ze kiedys sie ułozyCytat:
![]() Cytat:
|
|
#2827 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201
Cytat:
mieliśmy to omówione do jakich kilkunastu lat życia. jeśli przypomnisz, ile Paula ma lat, mogę sprawdzić w notatkach ![]() a mój nos:-\ smarkam raptem od wczoraj, a boli już mnie od wycierania.
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX
Popieram tantum verde, albo Orofar spray ( z lidokainą - znieczula ).
|
#2829 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX
A na ile osób robiłaś? ja mam zamiar wyprawić dla 16 osób, ale coraz bardziej się zastanawiam czy dam radę. chyba dziś do księdza podjedziemy zaklepać jakiś termin
Oczywiście że odtrąci. Wymówką będą rodzice za ścianą. Ja już próbowałam na wszystkie strony i na żarty i na poważnie. Ręce mi opadają i mam dość.
|
#2830 | |
|
Wtajemniczenie
|
na receptę
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() sama nie wiem co o tym myśleć. ja wyprawiam na 18 osób. pewnie w domu. chyba 2 czerwca ale jeszcze muszę do kościoła podjechać i ustalić. myślałam o lokalu ale u nas w rodzinie jest tradycja, że jak jest impreza to od rana do późna w nocy, a restauracje można wynająć na kilka godzin także i tak wszyscy zwaliliby mi się do domu. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-03-20 o 14:58 |
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, ze jednak nie jestem jedyna co jeszcze nie chrzciła my robimy 26maja, właśnie czekam na sukienkę na chrzest, już mi pisali, ze wysłana
|
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chciałam w Wielkanoc, ale nie mogliśmy chrzestnych wybrać.Teraz pewnie gdzieś w połowie maja to zrobimy.
|
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
ja też nie chrzciłam, robimy chrzest razem że ślubem w czerwcu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
o, mam w domu orofar
|
|
|
|
#2835 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
wczoraj czytałam wątek dzielnie i zaznaczałam do cytowania, ale nie zdążyłam odpisać, bo byłam zapisana do kosmetyczki i musiałam pośmigać się upiększyć ![]() poszłam sobie oczyścić twarz peelingiem kawitacyjnym teraz poodpisuję na wczorajsze cytowania Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a dla dzieciaczków też zdrówka gratulacje pędzi Melka z zębami jak szalona no nie kolejny słodki bobas z choróbskiem paskudnym ja już chcę wiosnę i niech te choroby idą w cholerę bo zwariować można Cytat:
oczywiście tulę mocno i zaciskam paluchy, żebyście szybko wydobrzeli Cytat:
i dobrze, że synkowi powoli przechodzi |
||||||
|
|
|
#2836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Raczej nie, ona jest bardzo za Matim. Świata nie widzi poza nim.
Cytat:
Cytat:
Marta podziwiam że umiesz tak żyć. |
||
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Ja tez chrzciny w domu robiłam było nas 11osob
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
mamy połowę marca, a zębów ani śladu hehe.---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Tamlin współczuje, aż mnie strachu oblecial na sama mysl o skoku 5latki jak sobie tylko pomyśle jak mi Jagoda da w kość jak bedzie wieksza teraz jak coś nie po jej myśli to okropna strasznie np. Upadnie jej zabawka to krzyk jakby się paliło a co dopiero pozniej bedzie jak bedzie w wieku Twojej Pauli (ja byłam okropna w tym wieku, oby to nie było dziedziczne)mam nadzieję, że kiedyś chociaż Tadziu bedzie grzeczniejszy
|
|
#2838 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny,Lena często się dziś załatwia, może to być od leków, które bierze?
póki co nie jest to sama woda, raczej rzadsze niż zazwyczaj, zapach normalny. mam w domu dicoflor, podawać? i co poza tym? słoiczka dziś nie daję, kleik też odstawić czy lepiej niech je? |
|
|
|
#2839 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja dziś już zmykam. Będę na forum dopiero w piątek, bo jutro czeka nas wyjazd do Wawy do nefrologa i pewnie późno wrócimy. Trzymajcie kciuki, aby miedniczka Poli się nie powiększyła
. Buziaki.
|
#2840 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
5,5 roku- 6 lat- nierównowaga. dziecko samo nie wie, czego chce. chwyta się nowych działań, rzeczy, pragnie zbyt dużo i nie jest w stanie tego osiągnąć. niczego nie kończy, najważniejsze są jego pragnienia. jest niezwykle hałaśliwy i trudny w obcowaniu. zachowaniem dziecka kierują emocje. gwałtowne reakcje wywołują błahe bodźce. mama nie jest aż tak ważna, najważniejsze dla dziecka jest ono samo. jest nieustepliwe, mało elastyczne. wymaga od otoczenia, nie od siebie. nie spełnia próśb. odnosi się negatywnie do ludzi. jeśli wykonuje polecenie, to z ociaganiem, niedokładnie. najlepszą metoda na uzyskanie czegoś od dziecka są zawody, konkursy, wątpienie w jego umiejętności. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
konto nieaktywne Edytowane przez LadyBeatta Czas edycji: 2013-03-20 o 17:10 |
|
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
My też jeszcze nie chrzciliśmy... ba, nawet nie wiemy kiedy to zrobimy.
![]() Cytat:
|
|
#2842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Zdrówka
Cytat:
na gorączke i przeziębienia polecam "theraflu". Po tym zaraz kopa dostawałam a na drugi dzień jak to piłam to sie czułam super. Cytat:
![]() A Alanek kolejną rzecz jak sie pytam to pokazuje Najpierw nauczył pokazywać jak pytam gdzie jest lampa. A teraz wie gdzie jest "tik tak" w domu ![]() Aż mam frajde jak durna jakaś ![]() Poza tym piszczy coraz głośniej i mi uszy pękają! Kiedy etap piszczenia sie skończy???? Aaaaa i kręci sie jak wskazówka w koło własnej osi leżąc na brzuszku
|
||
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo chrzestna w Anglii i dopiero wówczas przyjeżdża, choć miała być w Wielkanoc.
|
|
|
|
|
#2844 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też jeszcze nie chrzciłam ,ba nawet nie mam planów kogo na chrzestnych poprosić,gdzie zrobić![]() ![]() Cytat:
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Aga podaj Dicoflor, to na pewno nie zaszkodzi a powinno pomóc
|
#2846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie . Cytat:
![]() u nas identycznie ![]() Cytat:
|
|
#2847 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten kuzyn przyjeżdża w maju na 2 komunie i wesele i w międzyczasie do nas na te chrzciny.Cytat:
Cytat:
to pozostaje czekać, aż jej minie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Isia wypiła 90 ml mleka - lepszy rydz niż nic, teraz usypia, więc może wezmę sie za prasowanie.... Tamlin - musisz wstrzymać sie do jutra z wymiarami, metra papierowego w aucie nie było, jutro mi tż z pracy przyniesie, to zmierzę
|
|
#2848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ile tych kupek już zrobiła? Dicoflor możesz podać i kleik ryżowy też bo zatwardza. |
|
|
|
|
#2849 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczynki
![]() Podczytuję cały czas, ale trudno mi się wbić Lourose, Filip miesiąc starszy, a też rzadko kiedy się na rękach oprze ![]() Aga, Dicoflor nie zaszkodzi, ale podejrzewam, ze to od leków Kasiam, kciuki, abyście szybciutko wyszły i wszystko było dobrze kurczę, martwię się![]() Mam pytanie do mam chłopców, Wasi synkowie tez mają takie małe, jasne włoski na jąderkach? Ja dzisiaj pod dobre światło zobaczyłam u Filipka, nie wiem, czy u tak małego dziecka to norma taki meszek ma na buźce, ale to chyba naturalne, ale tam?![]() Życzenia zdrowia dla wszystkich chorowitków |
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

bo ja z Wiktorem też sie dogadać ostatnio nie moge
.rano zakłada czyste ubrania do przedszkola a zanim wyjdziemy z domu już ma rękawy całe uwalone,bo po śniadaniu wyciera w nie buzie

. 

cudnie musi wyglądać już z czterema
ją już wtedy brało, ale oczywiście było mówione, ze ja jestem przewrażliwiona i byle kichniecie to ja staję na baczność...a ona teraz na antybiotyku bo ma anginę ropną, wysoką gorączkę i mega katar....cud, ze mojemu sprzedała tylko katar
(ja byłam okropna w tym wieku, oby to nie było dziedziczne)