Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 14:02   #2821
colds
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Oszaleje
Moje gaardłoooo
Stary 2013-03-20, 14:03   #2822
sandra23s
Zadomowienie

Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja mam z Paulą to samo. Nie słucha i w dodatku kłamie. Co rano mówię sobie że dziś będzie super i nie będzie z nią kłótni, i co? Kopytko, zanim wyjdzie do przedszkola to ja już z nerwów fruwam pod sufit. Przykład z dziś: czeszę ją, a włosy całe w kleju, poplątane, jeden wielki kołtun, już jej chciałam obciąć. No ale kiedy to się zrobiło? Ona nie wie, chyba w nocy. Kur... jak ona mnie do szału ostatnio doprowadza. A syfiarz taki że szok, na jej stole to tylko za przeproszeniem nasrać, bo talerz z obiadem się nie mieści. Za łóżkiem tony papierów, ciuchy brudne. No nie wyrabiam z nią i co dziennie czuję że nie jestem dobrą matką dla niej.

No nie jadłam, ale jak widac więcej nas tu takich

I oto jest pytanie
Cytat:
Ok.
Ona jest fajna i słodka, a najbardziej jak śpi. w czasie dnia doprowadza mnie do szału nie raz, aż wychodzę z pokoju aby jej przez kolano nie przełożyć. JuZ byl czas kiedy sprzatała i słuchała i znow jej się poprzestawiało. Wejdzie do wanny, nie umyje się a twierdzi że tak, mycie zębow to często podziwianie się w lustrze ze szczotką w buzi. Oczywiście nie wykonując nią żadnych ruchów. Jedzenie, masakra. Tylko rosół w sumie. Oj cieżka z nią przeprawa ostatnio.

tamlin może to taki wiekbo ja z Wiktorem też sie dogadać ostatnio nie mogepyskuje,nie odpowiada na pytania,jak mówie ,ze ma posprzątać pokój albo coś zrobić to odpowiedz jest jedna "nie chce mi się".rano zakłada czyste ubrania do przedszkola a zanim wyjdziemy z domu już ma rękawy całe uwalone,bo po śniadaniu wyciera w nie buzie zaręce mi czasami opadają,nie wiem jak do niego dotrzeć.....

ja chora znowu,leżę z gorączką
naszczęście Pola spokojna,pospała od 19 do 7

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 14:03   #2823
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
U nas od niedzieli tragedia z Antkiem. W nocy źle, w dzień źle... sił już mi na niego brak. Chyba u nas też zęby zbliżają się wielkimi krokami... tzn. mam nadzieję, bo wtedy łatwiej było by mi zrozumieć jego zachowanie.
ja wyrzynającymi zębami tłumaczę każde marudzenie Leny... i tak od kilku miesięcy a zęba ani jednego

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

no następna walczyłam o te imiona, a jest Maja

polećcie mi jakiś środek do mycia stali nierdzewnej
ja polecam ściereczkę z mikrofibry i delikatny płyn uniwersalny.
czasem używam płynu do szyb
a jak już jest czyste to nawilżam ściereczkę oliwką, taką do ciała i przecieram. pięknie błyszczy
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 14:05   #2824
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ja wyrzynającymi zębami tłumaczę każde marudzenie Leny... i tak od kilku miesięcy a zęba ani jednego
Ja tak samo
Stary 2013-03-20, 14:11   #2825
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Oszaleje
Moje gaardłoooo
tantum verde lub tańszy uniben. działają cuda
Stary 2013-03-20, 14:28   #2826
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Ok.
Ona jest fajna i słodka, a najbardziej jak śpi. w czasie dnia doprowadza mnie do szału nie raz, aż wychodzę z pokoju aby jej przez kolano nie przełożyć. JuZ byl czas kiedy sprzatała i słuchała i znow jej się poprzestawiało. Wejdzie do wanny, nie umyje się a twierdzi że tak, mycie zębow to często podziwianie się w lustrze ze szczotką w buzi. Oczywiście nie wykonując nią żadnych ruchów. Jedzenie, masakra. Tylko rosół w sumie. Oj cieżka z nią przeprawa ostatnio.
a moze zazdrosna o Mateuszka
Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
U nas też standardem jest pobudka o 6, bo wtedy Tż wstaje do pracy a cicho być nie potrafi. Ja też tak będę wstawać gdy wrócę do pracy, więc już niech tak zostanie.

A więc mój mąż brak seksu tłumaczy tym że jest zmęczony, niewykąpany (zazwyczaj bierze prysznic rano, a gdy zdarza sie wieczorna kąpiel to wtedy ja żartuje, że chyba seks będzie no a on żebym dała spokój, spoważaniała albo coś w tym stylu). Inne poważne rozmowy kwituje słowami typu "Oj dobrze", nie wdając się raczej w dyskusie ze mną, wszystkiemu przytakuje a i tak swoje robi. Wydaje mi sie że jemu jest dobrze, bo to ja staję na rzęsach i organizuję życie rodzinne, żeby wszystko było jak najbardziej idealne. Niestety zatracam w tym wszystkim siebie. I chwilami jest mi bardzo źle .
A może to ze mną jest coś nie tak, bo brak mi wzorca szczęśliwej i pełnej rodziny...

moja do niedawna też nie chciała smoka, a od jakiegoś miesiąca ciumka jak nie wiem.

chyba 6 w1

no ja też nadal się nie przemogłam ale już jak daję ją komuś na ręce to gul mi nie skacze, więc jest jakaś poprawa
wiesz, u nas z tz tez nie jest dobrze...mam rózne mysli, ale nie chce publicznie pisacja juz watpie ze kiedys sie ułozy
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Moni Jasiu też na początku się bał siedzieć w krzesełku - jak Go pierwszy raz posadziłąm, to przycichł, patrzył w jeden punkt, a potem okropnie się rozpłakał. Ale teraz już jest lepiej.

Baobabek jak masz osobno wzw b to znaczy że szczepiłaś 5 w 1.

Moj póki co przyjmuje leki bez problemu ale to chyba dlatego że Go faszeruje Biogaią i witamikną D to jak Mu chce cos podać to tylko otwiera buzie.
wiem, wiem ze 5 w 1 tylko nie wiedziałam ze ta 6 w 1 to tez infarix

Cytat:
u nas różnie z tym bywa.
najgorzej jest kiedy muszę podać jej lek w nocy, wtedy drze się strasznie.

kupiłam to urządzenie, które podłącza się do odkurzacz, tylko nie Katarek, jakiś inny ale też super. naprawdę rewelacja

Lilka, poszukaj też w sklepach z artykułami dziecięcymi, ja tam dostałam
w żadnej aptece nie było.

dziękuję, chyba się zdecyduję.
a co do niego nalewasz?

a ja głupia pała oklepywałam w różne strony
dzięki, od dzisiaj robię jak trzeba.

Lena też się nie opiera na dłoniach ale dwóch neurologów potwierdziło, że to nic niepokojącego, ma jeszcze czas.
także spokojnie

super, że Milka ma się lepiej
a ile czasu męczył ją katar?

kciuki za ząbki, niech szybko i bezboleśnie wyjdą

moja też pokasłuje od czasu do czasu. i nos też zapchany bo niewiele odciągam a ciągle jej tam rzęzi.
mam jej podawać krople deflegmin i faktycznie po jednym dniu zaczęło powoli spływać. bardzo powoli ale coraz lżej jej oddychać, bo nocą się dusiła

Marta, wskocz mu sama do wanny i zobaczysz co się wtedy stanie jak Cię znowu odtrąci to chyba trzeba poważnie pogadać.
ja bym się obraziła na całego.
moze tez te krople kupie??na recepte to czy nie??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 14:30   #2827
LadyBeatta
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201

Cytat:
Ok.
może ma okres nierównowagi, na psychologii dziecka o tym miałam, to w sumie chyba to samo jak skok rozwojowy mieliśmy to omówione do jakich kilkunastu lat życia.
jeśli przypomnisz, ile Paula ma lat, mogę sprawdzić w notatkach

Cytat:
Oszaleje
Moje gaardłoooo
a mój nos:-\ smarkam raptem od wczoraj, a boli już mnie od wycierania.
Stary 2013-03-20, 14:43   #2828
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX

Popieram tantum verde, albo Orofar spray ( z lidokainą - znieczula ).

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 14:50   #2829
martusia26
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
dałam radę, ale dobrze, że już po zdecydowanie rezerwujcie restaurację
A na ile osób robiłaś? ja mam zamiar wyprawić dla 16 osób, ale coraz bardziej się zastanawiam czy dam radę. chyba dziś do księdza podjedziemy zaklepać jakiś termin

Cytat:
Marta, wskocz mu sama do wanny i zobaczysz co się wtedy stanie jak Cię znowu odtrąci to chyba trzeba poważnie pogadać.
ja bym się obraziła na całego.
Oczywiście że odtrąci. Wymówką będą rodzice za ścianą. Ja już próbowałam na wszystkie strony i na żarty i na poważnie. Ręce mi opadają i mam dość.
Stary 2013-03-20, 14:57   #2830
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

moze tez te krople kupie??na recepte to czy nie??
na receptę

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
A na ile osób robiłaś? ja mam zamiar wyprawić dla 16 osób, ale coraz bardziej się zastanawiam czy dam radę. chyba dziś do księdza podjedziemy zaklepać jakiś termin

Oczywiście że odtrąci. Wymówką będą rodzice za ścianą. Ja już próbowałam na wszystkie strony i na żarty i na poważnie. Ręce mi opadają i mam dość.
kurcze, a może Twój mąż ma problem i się do tego nie przyznaje
sama nie wiem co o tym myśleć.

ja wyprawiam na 18 osób. pewnie w domu.
chyba 2 czerwca ale jeszcze muszę do kościoła podjechać i ustalić.
myślałam o lokalu ale u nas w rodzinie jest tradycja, że jak jest impreza to od rana do późna w nocy, a restauracje można wynająć na kilka godzin także i tak wszyscy zwaliliby mi się do domu.

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-03-20 o 14:58
Stary 2013-03-20, 15:03   #2831
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
na receptę

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

kurcze, a może Twój mąż ma problem i się do tego nie przyznaje
sama nie wiem co o tym myśleć.

ja wyprawiam na 18 osób. pewnie w domu.
chyba 2 czerwca ale jeszcze muszę do kościoła podjechać i ustalić.
myślałam o lokalu ale u nas w rodzinie jest tradycja, że jak jest impreza to od rana do późna w nocy, a restauracje można wynająć na kilka godzin także i tak wszyscy zwaliliby mi się do domu.
no to lipa
widzę, ze jednak nie jestem jedyna co jeszcze nie chrzciła my robimy 26maja, właśnie czekam na sukienkę na chrzest, już mi pisali, ze wysłana do tego opaska, buciki i rajstopki i mała będzie śliczna gorzej ze mną

Stary 2013-03-20, 15:08   #2832
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
no to lipa
widzę, ze jednak nie jestem jedyna co jeszcze nie chrzciła my robimy 26maja, właśnie czekam na sukienkę na chrzest, już mi pisali, ze wysłana do tego opaska, buciki i rajstopki i mała będzie śliczna gorzej ze mną
ja też jeszcze nie chrzciłam chciałam w Wielkanoc, ale nie mogliśmy chrzestnych wybrać.Teraz pewnie gdzieś w połowie maja to zrobimy.
Stary 2013-03-20, 15:22   #2833
LadyBeatta
Zadomowienie

Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

ja też nie chrzciłam, robimy chrzest razem że ślubem w czerwcu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-03-20, 15:25   #2834
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Popieram tantum verde, albo Orofar spray ( z lidokainą - znieczula ).
o, mam w domu orofar
Stary 2013-03-20, 15:45   #2835
lidka0308
Zadomowienie

Hej dziewczyny!

wczoraj czytałam wątek dzielnie i zaznaczałam do cytowania, ale nie zdążyłam odpisać, bo byłam zapisana do kosmetyczki i musiałam pośmigać się upiększyć
poszłam sobie oczyścić twarz peelingiem kawitacyjnym

teraz poodpisuję na wczorajsze cytowania

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
życzę zdrowia Giulii i sama o nie prosze, bo się okazuje, że drugie półrocze zaczynamy zapaleniem oskrzeli Miki miał taki nieciekawy kaszel, ale nie za duży. jutro mieliśmy iść za szczepienie, więc by go zbadali, ale tz jak wrócił z pracy, stwierdzil, że pójdziemy dziś jeszcze prywatnie... no i masz ci los:-( nie ma gorączki, ale kaszle i co zwróciło wcześniej moja uwagę, że dużo dziś pił. pewnie gardło go boli:-( a tak się cieszyłam, że jakoś przebrniemy ta zimę bez chorób :-\

zdrówka dla synka

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Witam się dziś jako pierwsza u nas pobudka chwilę po 6.
A za oknem tyle śniegu że hoho tej zimy jeszcze tyle nie było.
u nas śnieg wczoraj walił calusieńki dzień i pobudka była o 5:30 więc całkiem podobnie jak u was

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
aa i sie nie pochwaliłam

Fabianek dzisiaj skończył 5 miesięcy

dokładnie 23 min temu
aż przypomniałam sobie jak to było wszystko
100 latek dla jubilata małego

Cytat:
witajcie w kolejny śnieżny dzień
Trzymam kciuki za Giulię, obyście szybko wyszły...

U nas wczoraj mała na noc raczyła wypić 50 ml, wiec do reszty dałam więcej kleiku i zjadła całość łyzeczką. Na koniec jej się odbiło i przy okazji poszedł piękny pawik później darła sie ze 3 godziny z przerwami, nie wiem czy nie od zeba, bo jak ten jeden jej się przebił to chyba teraz to dziąsło jest takie obolałe a ząb pewnie pnie się wszerz i wzdłuż dałam jej nurofen forte i spałą do rana. Rano zaczęła kichać i parskać, nie mogła oddychać, zakropiłam solą i odciągnęłam, nie wiem czy to katarowate czy reszta z wczorajszej kolacji jej zalegała w nosie bo oczywiście paw i nosem poszedł w każdym bądź razie wypiła 165ml mleka i śpi dalej w wózku, oddycha normalnie, smoczek w buzi ma, to chyba kinol nie zatkany Synek katar ma ciut mniejszy, ale za to mi kaszleć zaczął tak suchoon też rano zjadł i spi dalej

W międzyczasie przyszły mi spódnice na lato z bon prix - idealne
spódnice fajne
a dla dzieciaczków też zdrówka

Cytat:
Mamy 4 ząbek

a teraz biorę się za nadrabianie
gratulacje
pędzi Melka z zębami jak szalona

Cytat:
W ogole to.. MElania ma zapalenie gardla
no nie
kolejny słodki bobas z choróbskiem paskudnym
ja już chcę wiosnę i niech te choroby idą w cholerę bo zwariować można

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
HEJ!
Zważyłam się dziś z Kubusiem i po odjęciu ubranek i pieluchy wychodzi,że przez miesiąc przybrał tylko pół kilograma-to dobrze?

Trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienia i wizytę kasiam z Giulią w szpitalu.
I najlepszego dla Majki,Henia i Fabianka:cmok :

znalazłam coś takiego na temat bobków

Kiedy zaczynamy dziecku rozszerzać dietę, jego przewód pokarmowy musi się przyzwyczaić do nowych rodzajów pożywienia. Pojawiają się enzymy do ich trawienia (zanim to nastąpi, po kupce malca można poznać, co zjadł). Jeśli było dotąd karmione tylko piersią, może zacząć teraz robić kupki gęściejsze, o mniej przyjemnym zapachu. Ich liczba też zbliży się do przeciętnej (od jednej na kilka dni do kilku dziennie). Jeśli kupki przypominją plastelinę albo kozie bobki, to znak, że maluch nie dojrzał do nowości w diecie. Wycofajmy się więc, poczekajmy, aż wszystko wróci do normy, i dopiero wtedy eksperymentujmy z czymś nowym.

cudnie musi wyglądać już z czterema

biedna maleńka...

maggie dziękuję.Jurek ma antybiotyk i jakiś specjany spray-zawiesine do nosa i nie chce brać lekarstw,ale u niego tak zawsze niestety.
Mi się nic nie poprawia a bardziej pogarszaw dodatku przeczytałam ulotkę tego,co mi doktorka zapisała i nie moge tego brać,przy kamicy nerkowej Kubusia.Jeszcze ta pogoda...
Super,że podobają się rzeczy
no i wy też chorzy
oczywiście tulę mocno i zaciskam paluchy, żebyście szybko wydobrzeli

Cytat:
za ząbek, szybko wam to idzie

one fajnie maskują brzuch i grube uda ja zawsze tego typu kiecki na lato kupuję, lekkie,zwiewne i giry zakryte szcupłe to niech sobie chodzą w miniówach

biedna mała

no i niestety, nie uchroniłam Izy katar ma i pokasłuje od flegmy dałam jej syrop prawoślazowy, sól do noska i odciągamy, później tż nasivin kupi. Mam nadzieję, ze sie nic nie rozwinie
Małemu inhalacje pomagają z soli,nasivin też, katar już mu nie cieknie, zgęstniał, oczy ma już normalne nie takie zapuchnięte i czerwone jak w ostatnich 2 dniach, więc jemu przechodzi.
Mogę tylko siostrze podziękować, bo siostrzenica mi małego załatwiła na urodzinachją już wtedy brało, ale oczywiście było mówione, ze ja jestem przewrażliwiona i byle kichniecie to ja staję na baczność...a ona teraz na antybiotyku bo ma anginę ropną, wysoką gorączkę i mega katar....cud, ze mojemu sprzedała tylko katar
taka to wdzięczność za to, że z uwagą przyjrzałaś się małej
i dobrze, że synkowi powoli przechodzi
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 15:48   #2836
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
a moze zazdrosna o Mateuszka
Raczej nie, ona jest bardzo za Matim. Świata nie widzi poza nim.

Cytat:
może ma okres nierównowagi, na psychologii dziecka o tym miałam, to w sumie chyba to samo jak skok rozwojowy mieliśmy to omówione do jakich kilkunastu lat życia.
jeśli przypomnisz, ile Paula ma lat, mogę sprawdzić w notatkach
Sprawdź proszę. Paula ma teraz 5 lat i 8 miesięcy.

Cytat:
Ja robiłam na 19 ( chyba ) osób w domu, mama mi pomogła i ciocia i wyszlo pięknie.

Marta podziwiam że umiesz tak żyć.
Stary 2013-03-20, 15:56   #2837
angel166
Zakorzenienie

Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Ja tez chrzciny w domu robiłam było nas 11osob

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
:
Hehe to tak jak ja cały styczeń gadalam, że Jagoda niedobra,bo napewno ząbkimamy połowę marca, a zębów ani śladu hehe.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Tamlin współczuje, aż mnie strachu oblecial na sama mysl o skoku 5latki jak sobie tylko pomyśle jak mi Jagoda da w kość jak bedzie wieksza teraz jak coś nie po jej myśli to okropna strasznie np. Upadnie jej zabawka to krzyk jakby się paliło a co dopiero pozniej bedzie jak bedzie w wieku Twojej Pauli (ja byłam okropna w tym wieku, oby to nie było dziedziczne)
mam nadzieję, że kiedyś chociaż Tadziu bedzie grzeczniejszy

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 15:58   #2838
aga_ton
Wtajemniczenie

dziewczyny,Lena często się dziś załatwia, może to być od leków, które bierze?

póki co nie jest to sama woda, raczej rzadsze niż zazwyczaj, zapach normalny.

mam w domu dicoflor, podawać?

i co poza tym?
słoiczka dziś nie daję, kleik też odstawić czy lepiej niech je?
Stary 2013-03-20, 16:01   #2839
martusia26
Rozeznanie

Dziewczyny ja dziś już zmykam. Będę na forum dopiero w piątek, bo jutro czeka nas wyjazd do Wawy do nefrologa i pewnie późno wrócimy. Trzymajcie kciuki, aby miedniczka Poli się nie powiększyła . Buziaki.
Stary 2013-03-20, 16:02   #2840
LadyBeatta
Zadomowienie

Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:

Sprawdź proszę. Paula ma teraz 5 lat i 8 miesięcy.

Ja robiłam na 19 ( chyba ) osób w domu, mama mi pomogła i ciocia i wyszlo pięknie.

Marta podziwiam że umiesz tak żyć.
mam:
5,5 roku- 6 lat- nierównowaga. dziecko samo nie wie, czego chce. chwyta się nowych działań, rzeczy, pragnie zbyt dużo i nie jest w stanie tego osiągnąć. niczego nie kończy, najważniejsze są jego pragnienia. jest niezwykle hałaśliwy i trudny w obcowaniu. zachowaniem dziecka kierują emocje. gwałtowne reakcje wywołują błahe bodźce. mama nie jest aż tak ważna, najważniejsze dla dziecka jest ono samo. jest nieustepliwe, mało elastyczne. wymaga od otoczenia, nie od siebie. nie spełnia próśb. odnosi się negatywnie do ludzi. jeśli wykonuje polecenie, to z ociaganiem, niedokładnie. najlepszą metoda na uzyskanie czegoś od dziecka są zawody, konkursy, wątpienie w jego umiejętności.

Edytowane przez LadyBeatta
Czas edycji: 2013-03-20 o 17:10
LadyBeatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 16:03   #2841
Dearlie
Zakorzenienie

My też jeszcze nie chrzciliśmy... ba, nawet nie wiemy kiedy to zrobimy.

Cytat:
Ja już w sumie też nie raz winę zrzucałam na zęby, których ani widu, ani słychu.
Stary 2013-03-20, 16:05   #2842
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Oszaleje
Moje gaardłoooo
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

ja chora znowu,leżę z gorączką
naszczęście Pola spokojna,pospała od 19 do 7

na gorączke i przeziębienia polecam "theraflu".
Po tym zaraz kopa dostawałam a na drugi dzień jak to piłam to sie czułam super.

Cytat:
Ja też tak mam

A Alanek kolejną rzecz jak sie pytam to pokazuje
Najpierw nauczył pokazywać jak pytam gdzie jest lampa.
A teraz wie gdzie jest "tik tak" w domu
Aż mam frajde jak durna jakaś
Poza tym piszczy coraz głośniej i mi uszy pękają!
Kiedy etap piszczenia sie skończy????
Aaaaa i kręci sie jak wskazówka w koło własnej osi leżąc na brzuszku
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 16:05   #2843
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
no to lipa
A my dopiero w lipcu/sierpniu Bo chrzestna w Anglii i dopiero wówczas przyjeżdża, choć miała być w Wielkanoc.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 16:08   #2844
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
no to lipa

ja też jeszcze nie chrzciłam,ba nawet nie mam planów kogo na chrzestnych poprosić,gdzie zrobić

Cytat:
Dziewczyny ja dziś już zmykam. Będę na forum dopiero w piątek, bo jutro czeka nas wyjazd do Wawy do nefrologa i pewnie późno wrócimy. Trzymajcie kciuki, aby miedniczka Poli się nie powiększyła . Buziaki.
trzymamy

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 16:13   #2845
kraven
Zakorzenienie

Aga podaj Dicoflor, to na pewno nie zaszkodzi a powinno pomóc

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 16:34   #2846
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Blok czekoladowy uwielbiam ale jeszcze sporo czasu minie, aż będę mogła sobie na niego pozwolić.
zdrówka dla wszystkich chorych
co do ospy raczej też nie będę szczepić.
Dzsiaj byłam na szczepieniu na szczęście Antek się ode mnie nie zaraził. Waży 8,5 kg, a długi na 67,5 cm, ale pani mówi że się skrzywił a na oko ma z 70 cm
dostaliśmy skierowanie do alergologa, ale radziła jeszcze spróbować bebilon HA. Bo próbowałam zwykły bebilon. To znaczy jedna miarka do pepti i po 2 godzinacha był tak wysypany, że masakara i cały dzień były kupki pieniste i śluzowate.
Spać osatatnio też nie chce, 5 rano idealana pora na pobudkę
za szczepienie .

Cytat:

heheheeh ja mam lekko pogryzione po synku obniżyłaś już poziom?? ja sie zastanawiam kiedy jej obniżyć kubeł w jej wieku już dawno miał obniżone, bo sie dźwigał, mała jeszcze aż tak do całkowitego siadu sie nie podnosi, to chyba jeszcze poczekam
wczoraj tż obniżył mimo że Jaś sam jeszcze nie siada ale szaleje tak w łóżeczku że oż strach

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Ja tez chrzciny w domu robiłam było nas 11osob
u nas identycznie

Cytat:
Kciuki zaciśnięte
Stary 2013-03-20, 16:37   #2847
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
ja też jeszcze nie chrzciłam chciałam w Wielkanoc, ale nie mogliśmy chrzestnych wybrać.Teraz pewnie gdzieś w połowie maja to zrobimy.
to tak jak u nas! też miało być w Wielkanoc, może nie tyle nie mogliśmy wybrać, co nie mieliśmy w kim wybierać stanęło na kuzynie tż i mojej koleżance a ten kuzyn przyjeżdża w maju na 2 komunie i wesele i w międzyczasie do nas na te chrzciny.

Cytat:
ja też nie chrzciłam, robimy chrzest razem że ślubem w czerwcu

miło, ze nie jestem jedyna

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

wczoraj czytałam wątek dzielnie i zaznaczałam do cytowania, ale nie zdążyłam odpisać, bo byłam zapisana do kosmetyczki i musiałam pośmigać się upiększyć
poszłam sobie oczyścić twarz peelingiem kawitacyjnym

teraz poodpisuję na wczorajsze cytowania

zdrówka dla synka

u nas śnieg wczoraj walił calusieńki dzień i pobudka była o 5:30 więc całkiem podobnie jak u was

100 latek dla jubilata małego

spódnice fajne
a dla dzieciaczków też zdrówka

gratulacje
pędzi Melka z zębami jak szalona

no nie
kolejny słodki bobas z choróbskiem paskudnym
ja już chcę wiosnę i niech te choroby idą w cholerę bo zwariować można

no i wy też chorzy
oczywiście tulę mocno i zaciskam paluchy, żebyście szybko wydobrzeli

taka to wdzięczność za to, że z uwagą przyjrzałaś się małej
i dobrze, że synkowi powoli przechodzi
dziękuję

Cytat:

to pozostaje czekać, aż jej minie a dajesz ją do szkoły od września czy do zerówki?? (tak pytam bo ja n-l i jedna z nielicznych w moim n-lskim gronie mówiąca nie 6 latkom w szkole)

Cytat:

i co poza tym?
daj dicoflor, jak najbardziej! ja też podaję nawet przy zwykłej infekcji i potem ze 3 tyg po - dobrze działą na wzmocnienie odporności też

Cytat:
powidzenia i trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
My też jeszcze nie chrzciliśmy... ba, nawet nie wiemy kiedy to zrobimy.

o kolejna diabła hoduje
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
A my dopiero w lipcu/sierpniu Bo chrzestna w Anglii i dopiero wówczas przyjeżdża, choć miała być w Wielkanoc.
o i jeszcze jedna, eeee to nie jest źle

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja też jeszcze nie chrzciłam,ba nawet nie mam planów kogo na chrzestnych poprosić,gdzie zrobić
oooo , to co ja tak sobie ubzdurałąm, zem jedyna

Isia wypiła 90 ml mleka - lepszy rydz niż nic, teraz usypia, więc może wezmę sie za prasowanie....
Tamlin - musisz wstrzymać sie do jutra z wymiarami, metra papierowego w aucie nie było, jutro mi tż z pracy przyniesie, to zmierzę

Stary 2013-03-20, 16:44   #2848
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:

i co poza tym?
Może być od leków, poczytaj na ulotkach jakie są skutki uboczne.
A ile tych kupek już zrobiła?
Dicoflor możesz podać i kleik ryżowy też bo zatwardza.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 16:44   #2849
afternoon
Rozeznanie

Dzień dobry Dziewczynki

Podczytuję cały czas, ale trudno mi się wbić u nas jakiś ciężki okres, mąż ma w pracy straszny młyn, robi dokumentację, pomagam mu w każdej wolnej chwili pogoda mnie dobija

Lourose, Filip miesiąc starszy, a też rzadko kiedy się na rękach oprze

Aga, Dicoflor nie zaszkodzi, ale podejrzewam, ze to od leków

Kasiam, kciuki, abyście szybciutko wyszły i wszystko było dobrze ja w szoku jestem, że szpital , u nas też się papra ( teraz już strupek się zrobił), pokazywałam pediatrom, wszyscy mówili, że tak może być do roku, jedynie Octenispeptem kazali psikać kurczę, martwię się

Mam pytanie do mam chłopców, Wasi synkowie tez mają takie małe, jasne włoski na jąderkach? Ja dzisiaj pod dobre światło zobaczyłam u Filipka, nie wiem, czy u tak małego dziecka to norma taki meszek ma na buźce, ale to chyba naturalne, ale tam?

Życzenia zdrowia dla wszystkich chorowitków
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 17:10   #2850
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam chłopców, Wasi synkowie tez mają takie małe, jasne włoski na jąderkach? Ja dzisiaj pod dobre światło zobaczyłam u Filipka, nie wiem, czy u tak małego dziecka to norma taki meszek ma na buźce, ale to chyba naturalne, ale tam?
Hmm, a wiesz że nie zauważyłam, ale przyjrzę się tym klejnotom przy najbliższej okazji
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości