|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Dziekuje za linki Zaraz jade na szczecin wiec napewno tam jakies znajde.U Nas w miescie bieda nie ma ani jednego sklepu z odzieza ciazowa..
|
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1833 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
witam przedpołudniowo
U nas ciężki poranek.Mała się obudziła o szóstej z silnym bólem brzuszka i jęczała mi z bólu okropnie Dziś jeszcze nic nie zjadła ale przynajmniej pije. Nie ma biegunki,wymiotów i nie mam pojęcia co jest grane Byłam z Nią u pediatry zbadała małą i dała skierowanie na krew,białko CRP i mocz-wyniki mają być na 16tą.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ile to się człowiek w tej ciąży nadenerwuje ![]() Trzymam kciuki żeby wyniki okazały się pomyłką. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciliśmy wczoraj z Dublina było super, choć pogoda u nich jest niesamowita - 4 pory roku jednego dnia dużo zwiedziliśmy, zakupy tez udane a dziś już w pracy.Ja glukoze też piłam z cytryną, a badanie robiłam w szpitalu i tam kobitki same kazały przyniesć cytrynę ![]() we wszystkie 3 ciąże zaszłam w pierwszym cyklu aaa, nie mogę się już doczekać owoców letnich malinki, truskawki, borowki, mniam mniam ![]() póki co idę na obiad
|
|
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
A co do starań. U nas zarówno pierwsza ciąża jak i ta teraz były tylko z jednej "okazji". I czasami tak się katuję, że może za łatwo jakoś idzie i szukam haczyków .
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Dodaje fotki. Ale nie są zbyt wyraźne, bo sprzętu ginka nie ma najlepszego a w dodatku ja zdjęcia zrobiłam aparatem bo nie mam teraz dostępu do skanera.
1. Prawie cały dzidziuś ![]() 2. Co ma między nóżkami (krzyżykiem oznaczony siusiak) 3. Główka
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
diorisha ojej, zdrówka dla malukiej!
![]()
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ta glukozaz cytryną znośna jest
Mi też ginka mówila i na miejscu ( w diagnostyce) pytali czy mam ze sobą
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
bojatoja dla mnie siusiak jak nic!
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Co do glukozy- w poprzedniej ciąży wypiłam bez cytryny,ale nie wiem czy czasem herbatą gorzką nie popiłam? :P
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy Kurcze wzięłam się na nadrabianie-a sporo tego miałam chyba z 8stron od wczoraj i kompletnie rozgotowałam makaron do rosołu Zaraz mi się rosół dogotuję więc idę znowu nastawić wodę na kluchy.
|
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu nie mam pomysłu na obiad. Sama nie wiem na co mam ochotę?
|
|
#1845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wogóle to cześć kobietki ![]() Nie mówcie nic o celibacie, libido mi trochę skoczyło do góry w tym drugim trymestrze, nie to żebym była nie wiadomo jak napalona, ale raz w tygodniu na weekendzie to jakoś dla mnie za mało![]() No i druga sprawa: co wy tak wszystkie na śniadanie słodkie wpierdzielacie, tak na słodko wam gra w Pierwszy Dzień Wiosny??
|
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie mam pomysłu, ale może kupię rybkę dorsza albo solę, do tego ziemniaczki i mizeria
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie..bajka miałam odpisać,a zapomniałam.
To straszne,co napisałaś. Dostałam gęsiej skórki ![]() Ja też liczę na to,że to jednak fatalna pomyłka!!!
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jako najgorsza matka świata jem właśnie zupkę chinską. Niestety nic innego bym w siebie nie wmusiła. I co łyżkę katuję sie myśląc ile w tym chemii i ile to się będzie we mnie rozkładalo
|
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj Pierwszy Dzień Wiosny- równe dwa lata temu wychodziłam z Mają ze szpitala
Pamiętam,że była cudowna pogoda-świeciło słoneczko i było naprawdę przyjemnie ![]() Ech,jak ten czas zaiwania
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Jestem strasznie szczęśliwa, że jestem w ciąży. Mam łzy w oczach kiedy widzę męża schylającego się do brzuszka, mówiącego do niego, pieszczącego go. Jestem szczęśliwa kiedy widzę jak mąż jest szczęśliwy z jakim zaangażowaniem oglądał ze mną wanienki czy łóżeczka, nawet poczyta ze mną gazetki dla przyszłych mam. Cieszę się, że się w końcu doczekał tej chwili...
|
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślisz,że jest to bardzo szkodliwe dla maluszka? Czasem mam wyrzuty sumienia,a przyznam szczerze,że w ciąży najbardziej mam ochotę na śmieciowe jedzenie... ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- martaRozczuliłaś mnie na maksa!!! Należała Wam się ta dzidzia!!!
|
|
|
#1852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorzej właśnie ta zupka. No błagam, miałam te dwie , leżały tu od wprowadzki, kupiłam na czarną chwilę. Wcześniej też nie jadłam a teraz ten vifon zielony tak na mnie działa, że dajcie spokój. Ale pocieszam się, że my ogólnie z torebki jemy tylko żurek i to od święta, ogólnie zdrowo jemy więc może te dwie zupki z czasu ciąży przejdą jakoś niezauważone toksycznie
|
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobraź sobie, że niektóre z nas nie mogą NIC od samego początku ciąży...
|
|
#1855 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
cotynato Ja też uwielbiam tą zielona i tylko ją kupuję!!!
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) Brochów- daleko, moja siostra tam rodziła leżała początkowo na sali chyba 6 osobowej, później po porodzie dostała cudem pokoik dla samej siebie. Zawsze mnie ten szpital odpychał, wyglądem, personelem. 2) -Borowska- trafiłam tam ze swoją martwą ciąża na zabieg łyżeczkowania. Stałam w kolejce 3 godziny oczekując decyzji czy mnie przyjmą. Kiedy lekarz wezwał mnie do gabinetu zapytał czy obecnie krwawie. Powiedziałam, że mam lekkie plamienia. W odwecie usłyszałam, że jak nie krwawie to nie ma miejsc na oddziale . W pierwszym momencie pomyślałam sobie mogłam skłamać, ale jakby wziął mnie na fotel ginekologiczny a tam czysto na kogo bym wyszła? Zraziłam się. -Mojej mamy znajomej syna żona 3) kamieńskiego- tu miałam zabieg (opiekowali się mną), tu chce rodzić. Mój lekarz prowadzący jak i nawet ten u którego robiłam usg genetyczne właśnie w nim pracują.
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz jakiś magnes ma na ciężarówki
|
|
|
|
#1859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kolejny łobuz na wizażu![]() Cytat:
Szkoda, że nie możemy mieszkać z moim rodzicami brakuje mi tej radosnej atmosfery i serdeczności.Czyli wyprowadziliście się? no szybko. Ja na złość teściowej nie wyprowadzę się niech nas utrzymuje narazie nie mam takiej odwagi, żeby jej pyskować, ale ja jej jeszcze pokażę Nie lubię się kłucić, ale nie pozwolę sobą rządzić. Nie cierpię tego. Na mnie naskoczyła przed świętami BŻ, że chodzimy na popołudniu do kościoła i nie stawiamy Boga na 1. miejscu generalnie ciągle coś jej nie pasuje. O weselu prawie nic nie wiedziała, bo nie potrzebne nam były jej rady jak to nasz ślub i chcieliśmy wszystko po swojemu.Wiesz to, że jest chora to nie upoważnia jej do takiego zachowania ani nie usprawiedliwia jej gadania. Moja teściowa też nie rozumie, że można czegoś nie lubić. Jest baba starej daty i żre wszystko. Obraża się jak nie chcę jeść tego co ugotuje i sama sobie coś pichcę. Nie będę się zmuszać, a tym bardziej teraz w ciąży kiedy na większość rzeczy mam wstręt. Teściowe mają problemy ze zmianami i z odcięciem pępowiny. Niereformowalne. Teścia mam spoko i wstawił się wczoraj za nami ![]() Podziwiam Cię, że miałaś odwagę jej to wszystko wygadać. Ja chyba za miętka jestem no i nie chciałabym powiedzieć coś czego mogę żałować, a jakby pomyślała co o niej myślę to by się na śmierć obraziła. Będzie się pewnie skarżyć a i tłumaczyć oczywiście. Niech mama jej powie, żeby dała Wam więcej swobody, bo jesteście małżeństwem i macie swoje życie i tworzycie odrębną rodzinę. |
|||
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak muszę coś ugotować dla męża, ale nie wiem co
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Zaraz jade na szczecin wiec napewno tam jakies znajde.U Nas w miescie bieda nie ma ani jednego sklepu z odzieza ciazowa..

normalnie zyciowa tragedia tesciowej ze staremu chlopu kanapek robic nie moga
ja mam tylko tescia, ogolnie nie moge narzekac, ale jak z nim mieszkalismy to tez mnie denerwowal...wystarczylo ze wrszlam do kuchni to juz byl za mna i pokazywal co sobie moge zjesc i w ktorym garnuszku ugotowac...ciesze sie ze juz mnieszkamy osobno
Dziś jeszcze nic nie zjadła ale przynajmniej pije. Nie ma biegunki,wymiotów i nie mam pojęcia co jest grane
Byłam z Nią u pediatry zbadała małą i dała skierowanie na krew,białko CRP i mocz-wyniki mają być na 16tą.

klask i:
. W pierwszym momencie pomyślałam sobie mogłam skłamać, ale jakby wziął mnie na fotel ginekologiczny a tam czysto na kogo bym wyszła? Zraziłam się.
brakuje mi tej radosnej atmosfery i serdeczności.
niech nas utrzymuje
generalnie ciągle coś jej nie pasuje. O weselu prawie nic nie wiedziała, bo nie potrzebne nam były jej rady jak to nasz ślub i chcieliśmy wszystko po swojemu.