|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
A po wiedzcie mi dziewczyny w co się to dziecko ubiera - w sensie takie zestawy, że na raz najpierw to, potem to, a na wierzch coś innego? Bo ja jestem nadal na etapie czajenia co to spioszek a co kaftanik, ale nadal sobie nie wyobrażam co się z czym nosi...
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
no tak jak dorosłego: podkoszulek pod koszule czy bluze, body to tak jak podkoszulek, rajstopki pod spodnie, pajac na całego czleka jak kombinezon, półśpiochy/śpiochy tak jak spodnie. kaftanik jak bluzka... w sumie zadna filozofia!
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby Wam się ułożyło.Z tego co pisałaś -to niech się ułoży przede wszystkim finansowo bo to się przeważnie wszystko o kasę rozbija |
|
|
|
|
#1895 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wtedy to taka pełna rodzinka i autko na ful zapoakowane. W obecnych czasach to raczej każdy mówi że dwoje to wystarczająco a mi sie jednak ta magiczna 3 marzy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Śnieg
![]() Znowu sypie śnieg A ja jadę po warzywa tramwajem... chcę wiosny |
|
|
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyszliśmy z założenia że jak będzie to będzie a jak nie to nie Choć za pierwszym razem to było z czasem takie bardziej świadome ze chcemy już i na to tylko czekamy. Teraz to tak troche bez przekonania, szczerze mówiąc to bardziej miałam nadzieje na wakacjach że coś z tego będzie ale nie wyszło ;/ Przeważnie wtedy kiedy była ochota to wiedziałam że to nie te dni albo tż mówił że jeszcze nie teraz bo budowa. Ten jeden cykl w grudniu wiedziałam że coś będzie bo był wte konkretne dni ![]() ![]() choć nie wierzyłam że jednak się zdarzy to moja dzidzia już jest w drodze |
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Ha, widać nie tylko my mamy problem z nazewnictwem
![]() W sieci znalezione: Nazewnictwo ubranek dla noworodków Gdy w domu ma zamieszkać nowy maleńki człowiek, rodzice muszą się do tego odpowiednio przygotować. Noworodek potrzebuje ubranek. W jego szafce powinna się znaleźć garderoba, której nazwy różnią się nieco od nazw ubrań noszonych przez rodziców:
Edit: Po zdjęciach patrząc jednak nie zrozumiałam, ale poprawiłam wpis... na zdjęciach widać co to za cudo ![]() I pod linkiem wersja z obrazkami http://domowa.tv/ubranka-dla-niemowlat-poradnik/ Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2013-03-21 o 14:51 |
|
|
|
#1899 | ||
|
Rozeznanie
|
gratuluje udanych wizyt
![]() My za godzinkę wyruszamy do pracy na 9 godzin- chyba padnę, tym bardzoej że męczy mnie cholerna zgaga no i pogoda u mnie paskudna- pada, wieje, szaro-buro,że bez kawy ani rusz. Cytat:
Cytat:
![]() Pytałyście wcześniej o to w którym cyklu: więc u nas w pierwszym podejściu i to już drug i raz- nie lubię się do tego przyznawać i chyba Wam tego w końcu nie mówiłam ale jednego maluszka straciłam w 8 tyg
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jak kto woli: body z krotkim rekawem i nogawkami
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-03-21 o 14:47 |
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już poprawiam
|
|
|
|
|
#1902 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak możecie jeść te chińskie zupki. Ona tak śmierdzą feee Dobrze, że mam do nich wstręt, ale krabowa zupa brzmi interesująco. Nigdy nie jadłam. A z tej zupy Romana to się też nabijamy, bo mój teściu jest Roman i ciągle teściowej dogadujemy, żeby zrobiła zupę Romana Cytat:
Cytat:
Oł noł, a u mnie pada deszcz, ale szykuje się coś grubszego. Ja dzisiaj idę do mamci na obiad i zażyczyłam sobie danie chińskie (ryż z kurczakiem i warzywa chińskie + grzybki mung |
|||||
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanim trafiłam na forum nie zdawałam sobie sprawy z tego jak wiele kobiet ma problemy z zajściem w ciążę.Dopiero tu zobaczyłam jak wiele jest wątków staraczkowych i z jakimi problemami borykają się dziewczyny.Mam nadzieję,że kiedyś każda z Nich dostąpi niewątpliwego cudu jakim jest bycie matką
|
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Tancerka już u lekarza pewnie
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dodaję jeszcze kawałeczek serka topionego i mam zupkę a'la krem grzybowy
|
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam kremowe zupy teściowa czasem jak zrobi takie siury to aż niemiło, jak pomyje i nie dziwię się, że mój mąż nie cierpi zup. Zupa musi być gęsta i koniec kropka
|
|
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się wydaje proste jak ktoś już ma dzieci, albo jak miał dużo maluchów w rodzinie, a ja nigdy w sumie nie widziałam na żywo takiego niemowlaka, to nie wiem
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1909 |
|
Wtajemniczenie
|
ale macie super ciuszki
ja to myślę że weekend majowy zaczne coś grzebać za ubrankami![]() Póki co to do szkoły pojechałam z wiosennym nastrojem, ubiorem w kwiatki, makijażem 4-kolorowym i kwiatkiem we włosach (tak dla zabawy) Na drugiej lekcji już mnie tak nerwy nosiły na moja klasę że kwiatek we włosach nie pomógł Chyba musze zacząć ubierać jakis kombinezon pancerny
|
|
|
|
#1910 |
|
dryfuję słowami
|
Kur... myślałam, że jak wyjde z tego szpitala to będę miała spokój, ale gdzie, po co?! Ojciec na miejscu pospieszał mnie,nie przeczytałam tego wypisu, a oni tam takie bzdury napisali... W rozpoznaniu poza zagrożeniem poronieniem napisali "Zapalenie zębodołu szczęk i żuchwy". Co to w ogóle jest? Na jakiej podstawie? Nikt mi tam w gębe nie zaglądał. Poza tym nie dalej jak 3 tyg temu byłam u dentysty i wszystkie zęby leczyłam.
Poza tym napisali mi, że podawali mi oprócz Duphastonu i No-spy jakąś papaweryne. Co to do cholery jest? W życiu tego nie dostawałam! Ja ☠☠☠☠☠☠☠e... ręce opadają. Nie wiem czy jutro tam nie pojechać i nie zapytać o to... co ja potem dam ten wypis lekarzowi i powiem, że "wie pani co,ale tam to raczej bzdury są"? wie któraś co to w ogóle jest to "Zapalenie zębodołu szczęk i żuchwy"? skąd to sie bierze i jak leczy? bo nawet tak z ciekawości szukam i nic znaleźć nie mogę
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-21 o 15:41 |
|
|
|
#1911 | ||
|
Zakorzenienie
|
przeleciałam Was na szybko
![]() ![]() Gratuluję wizyt, super, że dzieciaczki rosną teraz jeszcze Tancerka niech da sprawozdanie![]() Ja jutro mam pierwszą wizytę.. pierwszą pierwszą wogóle.. wiem, że dla Was to niezrozumiale, ale doczekalam wkońcu 12tc i już mnie nie moga wywalić:P Strasznie się boję, bo nie wiem czego mam się spodziewać.. pewnie i tak się niczego nie dowiem, wkońcu to wizyta u lekarki ogólnej, mam nadzieje, że mnie skieruje do położnej. a mam takie głupie pytanie. Czy sama wizyta bez USG można jakoś zbadać czy serduszko bije? A w środę za tydzień mam USG już w PL. Idę sie wydepilować i ogarnąć swoją twarz, żeby się lekarka jutro nie wystraszyla:P Cytat:
Cytat:
![]() Karlson ale masz teściową my jak przyjezdzamy do PL to mieszkamy na poddaszu, a tesciowie na dole i po 10 dniach mam już ich dość:P dobrze, że nie mieszkamy z nimi caly czas.. niby sie nie chcą wtrącać ale i tak to robią..
|
||
|
|
|
#1912 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() m.a.r.t.a. nawet nie mogę sobie wyobrazić jaka musiałaś być zdołowana po tylu nieudanych próbach... Dla mnie te 9 cykli było sporo, wszyscy znajomi i bratowe, szwagierki starali się max 2-3 cykle, większości udało się za 1 razem. Ale jak widać nie wszystko można mieć od razu, najważniejsze że się udało i teraz możemy cieszyć się swoim szczęściem
Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2013-03-21 o 15:33 |
|||||
|
|
|
#1913 |
|
Raczkowanie
|
inwersja obys omijala ten szpital z daleka i oby nastepny raz sie nieprzytrafil jesli juz musisz jechac do szpitala to na porod na porodowke
Karlson wspolczuje tesciowej, ja na swoja zlego slowa niemoge powiedziec, ostatnio byla z tesciem u nas miesiac i niepozwalala mi nic zrobic w domu tylko lezec, odpoczywac i tv ogladac ...a i od czasu do do czasu pralke wlaczyc bo mamy elektroniczna i sie biedna w takich gubi , gotowala, sprzatala, prasowala, z malym siedziala i starala sie abym miala to na co mam ochote do jedzenia itd...no poprostu lepiej niz moja wlasna mama |
|
|
|
#1914 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
Pzychodzę z pracy mam posprzatane , odkurzone , podłogi umyte, a jak jest pogoda to mi nawet okna wymyje![]() ![]() I nadmiar towarzystwa teściów mi działa na nerwy ale to już inna bajka
|
||
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
A dziękuję
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1916 |
|
Raczkowanie
|
moja tesciowa mowi tylko po turecku,a ze ja operuje nim tylko podstawowo, wiec nawet niemamy jak sie klocic
wiec jestesmy zawsze takie mile dla siebie...nawet jakby mowila ona po angielsku, polsku lub ja super po turecku, to jest taka slodka i zawsze usmiechnieta, najlepsze jest to ze staje zawsze po mojej stronie, nawet tz niemoze se pogadac bo ta zawsze mu tlumaczy ze zona ma racje i jesli chce byc szczesliwym mezem to musi miec szczesliwa zone wiec koniec koncem zawesze to on te zly ..hahaha |
|
|
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na razie tez jestem zielona i wszystko jest dla mnie nowością:p dziękuje za linka![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
omg ja nie wiem co to jest, ale na pewno musi bardzo boleć haha fatalny szpital widac, uciekaj daleko od niego trzymam kciuki za Wasze zdrówko byś nie musiała tam wracać ahaaaa skkoro suchy zębodół się robi często przy wyrwaniach jak wleci jedznie czy ktos pali papierosy to może zapalenie zębodołu to to samo. W każdym razie w miejscu wyrwania zęba |
||
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1919 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem jaki to model Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1920 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
tak w ogóle to dziewczynie na łóżku obok niemal podali złe leki. normalne, że jak dostajesz coś czego nie brałaś w domu to pytasz co to, jeśli sami nie powiedzą. bo swoje leki poznaje się. stąd ja wiem, że nie brałam żadnej papaweryny... a tutaj dają jej jakąś pastylkę czerwoną, a ona pyta "a co to, coś nowego?" - a tamtak, patrzy na te tacke, na nazwiska i po chwili "aa.. pomyliłam się" , na prawdę ręce opadają taki burdel tam mają... a sprawa z autem załatwiona. tu też i śmieszno i straszno... akumulator się rozładował
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-21 o 17:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

a ja 3 ale myslę, że się jakoś dogadamy
, puściły mi emocje.Jak to ja, taka młoda nie mam szans na naturalne poczęcie? Poddałam się. Przez przypadek trafiłam do innego ginekologa, który zapytał mnie jaki tryb życia prowadzę, czy towarzyszy mi stres, odpowiedziałam, że wręcz momentami jest w pracy mobbing. Zasugerował delikatnie, żebym przystopowała i skupiła się na swoim zdrowiu, bo moje hormony, które stabilizuje tabletkami rozwalam jednocześnie przez stres. Wzięłam te słowa do siebie
. Miałam dość, ciężkiej umysłowo pracy, braku efektu w staraniu się, byłam przybita, bezradna i czułam się do niczego zwłaszcza jak dookoła ciągle ktoś zachodził w ciaże dodając "o matko starałam się aż 4 cykle". Dla mnie to był cios 

bo wiesz że przytoczyła mojej mamie przyklad kanapek i ze złe bułki kupujemy itd.. moja mama sprowadziła ją na ziemie.... i to dość mocno... "ze to nie miłość jak mówi a nadgorliwość, a nagorliwość gorsza od faszyzmu"
teściowa czasem jak zrobi takie siury to aż niemiło, jak pomyje i nie dziwię się, że mój mąż nie cierpi zup.
Chyba musze zacząć ubierać jakis kombinezon pancerny
my jak przyjezdzamy do PL to mieszkamy na poddaszu, a tesciowie na dole i po 10 dniach mam już ich dość:P dobrze, że nie mieszkamy z nimi caly czas.. niby sie nie chcą wtrącać ale i tak to robią..