|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
Brzuchem mogłaś instruktora![]() Cytat:
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
#1713 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama się zastanawiam jak to z moim TŻem jest, że on nie ma nawet cienia wątpliwości, że chcę być ze mną na porodówce. I nie wiem na ile jest to kwestia osobowości, czy bardziej kultury w jakiej wyrósł. Wiecie on nigdy nie musiał słuchać tekstów w stylu "to nie miejsce dla faceta", "ten widok już na zawsze zagości w waszej sypialni" itd. Wydaje mi się, że nasza kultura zrobiła w tym względzie duże spustoszenie w facetach i zabrała im szanse na bycie prawdziwym rycerzem dla swoich kobiet w momencie, kiedy najbardziej ich potrzebują A przynajmniej mocno podkopała pewność, że dadzą radę i mogą przeżyć coś wspaniałego.
|
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak najbardziej ciesz się z tego, że się nie waha
|
|
#1716 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może ogólnie coś w powietrzu wisiało?! Cytat:
Cytat:
Tamten dzień był chyba kryzysowy z powodu nerwów, bo nic Wam nie pisałam, ale mój tata znów wylądował na IP i nie chciałam już narzekać, ale pewnie to dało właśnie taki skutek. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzieeeeeń dobry!!! Słońce za oknem, od razu jakoś lepiej się robi człowiekowi. ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- A co do chłopów przy porodzie, to mój chce być! Tylko jak dla mnie to on chce być z ciekawości, a nie by mnie wspierać
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku ale się po was ,,ściga" w tym roku
Wiadome psychika tez ma swoją wytrwałość.... Stres potrafi narobić dużo szkód. A co tacie?? I jak ogółem noc Ci minęła??
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przez ten stres z dziadkiem i babcią nabawił się nerwicy + jego była stresująca praca i teraz objawia się bardzo wysokim ciśnieniem i bardzo wysokim tętnem gdy się czymś przejmie, zdenerwuje... Od pogrzebu Babci zdążył porobić już badania i na szczęście nic nie wyszło. Jedynie cholesterol i trójglicerydy wysokie (a tata chudy jak patyk) ale o tym wiedzieliśmy. Dzisiejsza noc bardzo w porządku. Zasypiam i śpię A tamto z tatą miało miejsce dwie noce temu, dlatego pewnie później taki dzień miałam z tym brzuchem, bo stety biorę wszystko do siebie, nawet gin się śmiał, że wyglądam na twardą babkę a ja miękka jak serek topiony jestem ![]() A Ty jak się czujesz? Przeszedł brzuchol ?
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może tak się przejmuje dzieckiem, że cała reszta schodzi na bardzo daleki plan? http://www.fido.com.pl/ Gdyby którąś interesowało ... zauważyłam, że oni mają też sklepy partnerskie, nie wiem czy tam też obowiązują promocje, może się któraś zainteresuje. Ja się dowiedziałam przypadkiem o promocji przez telefon od pani w sosnowcu jak wypytywałam o wózki
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek :P
Wstlam ze zdretwiałym kciukiem i tak mnie trzyma wrrrwstawilam miecho na zupe a co przynajmniej do sniadania bede miala gotowa hehehe dzisij podaje pudliszkowa z ryzemmm a pozniej kopyka z sosem hehehe a na deser bede piekla sernik bez sera pierwszy raz taki mam nadzieje ze mi wyjdzie w poniedzialek wizyta , i po raz kolejny mam nadzieje ze nie bedzie tej lekarkiii tylko ktos innyyyy tz wrocil po 2 w nocy z pracy wiec pewnie pospi do 10 .... wiec poczekam na sniadankoo co do tz na porodowce moj chce tak na 90% - 10% to strach ale ja wiem ze on moze nie dac rady , zle zniesie moj bol a jeszcze jak by krew zobaczyl to zemdlec moze hiiiii najlepsze ze z niego chlop jak dab i nikt by nie powiedzial ze on taki wrazliwiec heheh
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszelkie programy chirurgiczne to on ogląda z zamkniętymi oczami w krwawych scenach, a jak mi coś wpadło do oka to zaglądał z odległości 1,5m bo bliżej to "o fuj"
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Moje są za daleko
![]() Ale wierzę w męża, że da radę tylko się ze mną droczy teraz
|
#1725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój chce być, to wiem od dawna a od wizyty w szpitalu chce jeszcze bardziej ![]() Cześć
|
||
|
|
|
#1726 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry! piekne sloneczko na zewnatrz, sniezek blyszczy. jem sniadanie i ide na spacer
![]() Cytat:
laska naszego kolegi, taka typowa "blondyna-gimnazjalistka" rozwalila elke na parkingu swojej szkoly jazdy. miala cwiczyc tunel, instruktor poszedl siku. wraca i przerazony zaczyna cos wykrzykiwac, a ona na to: "co sie na mnie drzesz? mialam probowac! ty tez sie kiedys uczyles" ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
wejdzie do domu, zapach go zemdli i juz bedzie pamietal o naczyniach. a smieci...wieczorem stawiaj worek pod drzwiami wyjsciowymi. sila rzeczy zeby wyjsc z mieszkania bedzie je musial zauwazyc i zabrac
|
||
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczatkowo szukalam duuuuzych miejsc, pozniej zaczelam kombinowacz mniejszymi dziurami i tez najbardziej balam sie wzniesienia, pierwszy raz wlasnie na nim oblalam. egzaminator kazal sie zatrzymac w danym miejscu. pozniej stwierdzil, ze to nie bylo to miejsce
|
|
|
|
|
#1730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przykra jest trochę sytuacja, w której kobieta musi PRZEŻYĆ to, na co facet nie ma odwagi PATRZEĆ. Jakie z nas silne stworzenia...marchewko, a z mamą może pogadaj jak macie dobry kontakt, panikarą może być ale sama to przecież przeżyła Mój mąż był przy pierwszej cesarce i teraz o ile nic nie wypadnie też będzie. Też się tam leży z rozwalonymi nogami, założonym cewnikiem, ale jest parawan i tata może uczestniczyć w porodzie nie patrząc na "centrum akcji" Moj mąż stał za moją głową, głaskał mnie, mówił co się dzieje, uspokajał, czy podczas porodu SN nie można tego tak zorganizować ?
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam to wszystko wyglada tak fajnie...tata czyta sobie gazete, kobita rodzi w 5 minut cala rodzina przy niej siedzi, jedza popcorn hehe. chyba tylko kilka odcinkow bylo takich mocniejszych... meza nie namawiaj, to musi byc jego decyzja. jesli ma jakas blokade, to ja odpuscilabym nawet jesli bardzo liczylabym na wsparcie. moj tez od poczatku byl na nie, pozniej siedzielismy pod porodowka czekajac na przyjecie i zobaczyl, ze w trakcie zawsze tata mogl wyjsc, zmienic sie np. z siostra rodzacej, pojsc na kawe jakos go to uspokoilo. rozmawial tez z moja siostra, ze w razie czego chcialby zeby ona byla ze mna, bo on moze nie dac rady. teraz po tych wszystkich przebojach nastawiamy sie na cesarke, ale w razie czego pewnie bedzie wolal byc ze mna na porodowce niz stac pod drzwiami i nie wiedziec co jest grane. ja z kolei poznalam polozne i wiem, ze nawet bedac tam z nimi sama dalabym rade, bo to swietne babeczki mama mateuszka rodzila sama, nie chciala meza stresowac, bo ma jakies problemy z sercem. zastanawiala sie nawet czy napisac mu, ze idzie rodzic wczesniej nie sadzilam, ze az tyle dziewczyn rodzi samych...wydawalo mi sie, ze teraz porody rodzinne to juz normalka ![]() moja rada: nie namawiaj meza. szkola rodzenia go oswoi. rozmawiajcie duzo. opowiadaj, ze sporo tych historii o rzezi na porodowkach to tylko miejskie legendy. moze Cie wspierac przy skurczach, po prostu byc obok. a na sama akcje parta wyjsc z sali i wrocic przeciac pepowine
|
|
|
|
|
#1732 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo mądra wypowiedz tylko niestety nie zawsze się sprawdza.. nie wszyscy mężczyźni się do tego nadają i nie tylko chodzi tu o "chce" czy "nie chce" to ma już głębsze znaczenie psychiki faceta... facet, który nawet zapiera się że "co to dla niego" czy "będę, bo muszę zrobic to dla niej" czy nie wyobrażam sobie nie byc przy narodzinach mojego dziecka" czasami nie zdaje sobie sprawy jakie spustoszenie cała ta sytuacja może zrobic w jego głowie.... nie chodzi tu o jego twardośc ..męskośc..czy wiarę w to że da radę.. bo i tak może byc... ale...po jakimś czasie ..kiedy np...dochodzi do zbliżenia partnerów coś się zaczyna "złego" dziać..pewnego rodzaju blokady w końcu zauważalna niechęć do sexu.. znam kobiety które ubolewały nad tym jak to się zmieniło ich pożycie seksualne .. jak cierpią z tego powodu..odrzucone..i nieatrakcyjne.. czasami taki mocno kochający facet nie wie sam co może stac się z jego psychiką po takich właśnie "atrakcjach" wierzcie mi ..znam osobiście takie kobiety "odrzucone seksualnie" właśnie po porodach z tżtami i to wiekszośc z nich mówi potem że gdyby wiedziała ..inaczej by to sobie zaplanowała.... żadna z nas nie jest wstanie tak do końca poznac naszego Pana od tej strony...i myślę ze takie ewentualne "szkody" spowodowane porodem też powinnyśmy brac pod uwagę!!!..niby to tylko sex ale jak wazny dla kochających się par!!! stwierdziłam że mój Pan będzie ze mną do momentu partych..potem grzecznie ucałuje mnie i poczeka za drzwiami modląc się o zdrowie dla dzidziusia i dla mnie albo po prostu zapali papieroska!.... tak było przy Wiko i tak będzie teraz... i własnie takie porozumienie jest dla nas najlepsze... instynkt czasami podpowiada nam że w takiej sytuacji jednak wolimy byc same .. i mówię tu tylko i wyłącznie o momencie kiedy wypieramy dziecko!!..bo wcześniej jednak.. a jest to mnóstwo czasu nawet godzin potrzebujemy kogoś komu możemy płakać w ramie czy po prostu trzymać go za rękę ![]() taka moja refleksja ![]() może komuś się przyda ![]() Cytat:
i tak też może byc...ciekawośc.. ![]() witajcie...lecę na zakupy |
||
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
pora wstać i ziąc sie za ten syf
![]() ale mi si nie chce
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym olała i umyła tylko to, czego potrzebuję
kurczę, leżeć masz! co on sobie myśli
|
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z łóżka. Ale miałam noc. O 3 obudził mnie hałas. Wstałam zeszłam na dół patrzę a mama się zbiera z podłogi. To jej pomagam i pytam co się stało. Ona że mam iść spać. Poszła do salonu na kanape, pytam ją co jej dać ona że aspiryne ( nie wiedziałam czy to choroba czy coś z sercem. Niby mówiła wczoraj że mam siedzieć u siebie bo ona chora...chyba jakiś wirus ) Dałam jej ta aspiryne, krople na serce i uspokajające i obudzłam brata żeby z nią posiedział bo cały czas mi mówiła, że sie zaraże. Nie wiem co to było ale chyba wysoka temperatura ( też raz zemdlałam od goraczki ). Ale wystaszyłam się niesamowice. Nie spałam od 3 a mała cały czas kopała ale po takiej dawce adrenaliny to nie dziwne. Muszę ją na dyżur wysłać. Najgorsze że ja nie moge nic robić, mama chora, Tz w pracy, a brat to raczej nie zajmie sie za bardzo sprzątaniem... Cytat:
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi byc blysk
|
|
|
|
|
#1738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
ja wychodze z zalozenia, ze porzadek owszem jest fajny, ale chocbym miala lezec pod pajeczyna, a mam lezec to bede czysta podloga albo kuchenka beda jak juz wszyscy dojda do siebie!
|
||
|
|
|
#1739 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak nigdy trafił mi się fajny, więc nie chciałam mu krzywdy zrobić
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

A przynajmniej mocno podkopała pewność, że dadzą radę i mogą przeżyć coś wspaniałego.

bratowa ma dwoch synow, wiec podobnie jak moja siostra ma wielka frajde podczas wybierania sukienek 

Szkoda mi go było ale nie mogłam przestać się śmiać 
tylko ktos innyyyy 

Ślub 27. X. 2012