|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
![]() A co do laktatora to nie mam pojęcia.. Mam właśnie największą zagwozdkę z laktatorem i termometrem.. Co do laktatora to zastanawiam sie nad czymś mniej znanym, laktator elektryczny sisi, ale malo opini jest i to takie kupowanie w ciemno, ale kosztuje 100 zl.. a z termometrem to juz w ogole abstrakcja jest..Jak pojade na święta do domu to podpytam bratowych czego one używały, mozę coś doradzą, lub odradzą.. |
|
|
|
|
#1803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostałam taką ładną, mięciusią malutką kurteczkę od cioci dla Jurka
|
#1805 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fuj---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
fajnie.mnie tez marzy sie karmienie cycem, stad operacja tarczycy dopiero 3 miesiace po porodzie...bardzo chcialabym zeby sie to wszystko w koncu poukladalo po mojej mysli! a Sofcia na pewno slucha mamy i ma takie samo zdanie ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
poczytaj sobie ksiazke, obejrzyj cos w tv (dzisiaj x factor :P) i udawaj, ze wcale Cie to nie rusza. po porodzie sobie odbijesz...on z mala w domu, a Ty z kolezanka na kawe i plotki! i ciesz sie, ze mozesz lezec w domku! ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Padam..........
Niedługo obiadek, a potem robię sobie lenia... ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
|
|
#1807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Marchewko, domyślam się, że to nie będzie łatwo tak odpuścić Pamiętaj, że TŻ może się np. przy drugim dziecku zdecydować towarzyszyć, a na pewno będzie Ci wdzięczny jeśli naprawdę pozwolisz mu sama zdecydować niż go zmuszać.
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę, pa!
|
#1809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) chodnikiem a pewnie nawet chodnikiem by iść nie musiała bo widać ją było z daleka.Ostrzegałam ![]() No ale cóż, taka prawda o naszym jedzeniu ... Podobno było kiedyś coś podobnego o trwałości frytek z McDonalda ...
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
VIL może się zdarzyć, że urodzisz po terminie. Sporo jest takich przypadków, ale tobie tego nie wróże. Pasowałoby żeby jakaś się w tym wątku rozdwoiła
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet jak będą na początku się obawiać i siądą na zewnątrz, to w pewnym momencie nie wytrzymają i zajrzą, żeby chociażby sprawdzić, co się dzieje stwierdzą: ok, nic się nie dzieje, a ta się kula na tej piłce... to lepiej przypilnuję, żeby się nie wyrąbała i tym sposobem instynktownie się jakoś jednak do pokoju wtrynią i tak samo instynktownie usuną, jak poczują się już zbędni (przy partych )ech, niby tak mało piszecie, a ja siedzę i próbuję wyrobić z moim krążeniem, ale jednak nie jarzę zbytnio, co kto pisze i gdzie coś miałam napisać...
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ja też jak dziś się obudziłam to miałam zdrętwiałe 2 palce, ale szybko przeszło. Doczytałam Was do końca i widzę, że mam w ogóle trochę inne podejście do porodów rodzinnych. Tzn. mój TŻ chce ze mną być, ale ja np. baaardzo baardzo mocno rozmawiałam z nim po zajęciach o tym dlaczego etc. I np. wręcz uświadamiałam mu te złe strony tzn. że będzie poniekąd bezdradnie patrzył na mój ból, że mogę być dla niego w niektórych momentach niemiła etc. ( o krwii mniej mówiłam bo jak mówiłyście to na samym końcu i jak chce może wyjść). I robiłam to właśnie celowo by mu w pełni uświadomić z czym to się wiąże, na co się decyduje. By się naprawdę zastanowił i nabrał pewności, że chce i jest na to gotowy, a broń boże nie robił tego "bo ja chcę". Nie wyobrażam sobie na siłę ciągnąć TŻ'ta jeśli on nie będzie sam z siebie w pełni przekonany. Uważam, że jest to zbyt emocjonujące przeżycie by robić coś na siłę.
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
z FB D. Zawadzkiej:
Z serii rodzice pytają: "Witam Pani Doroto! Przedstawię problem dotyczący Lekcji religii w III klasie szkoły podstawowej. Córka wróciła i opowiedziała mi historie jak dla mnie nie z tej ziemi. Prowadzaca lekcje katechetka, chcąc uzmysłowić 10 latkom cierpienie Jezusa przyniosła gwóźdź i chętnym nakluwala dłonie, nakluwanie trwało do chwili kiedy dziecko nie zgłosiło bólu... Przyniosła rownież sznur i pokazała dzieciom jak Judasz sie powiesił, dając szczegółowa instrukcję, założyła sznur ,sobie na szczęście ,na szyje wytłumaczyła, ze wszedł na krzesło... Pani Doroto, proszę o opinię, mam wrażenie rozmawiając z rodzicami uczniów z klasy mojej córki, ze jestem szurnieta bo uważam, ze taka osoba nie powinna uczyć dzieci, oni zaś twierdza ze Pani z pewnością nie miała złych intencji. W jaki sposób rozwiązać ten problem. Chciałabym zorganizować zebranie na którym Katechetka wyjaśni sens tych pokazów a pedagog szkolny będzie tez obecny i przedstawi swoją opinie? Czy może Pani podpowiedziec co robić?" matko! wszystko przed nami! a my sie porodem stresujemy moj siostrzeniec (5latek) dostal ostatnio od katechetki smutna mine, masakra. moj tz bedzie chyba w szkole co 2 dzien |
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Magi, na siłę bym absolutnie małża nie ciągnęła, ale chciałabym mieć go przy sobie, bo działa na mnie kojąco. będę miała położną, bo w "mojej" klinice takie mają zasady - jedna położna na rodzącą i już, żadnego biegania między porodami. ale to co innego... łóżko na porodówce jest ogromne. między skurczami mąż może po prostu ze mną leżeć, głaskać mnie po głowie... ja to pieszczoch jestem
![]() jak mnie pewnego razu dopadły bóle miesiączkowe w nocy, a akurat nie miałam niczego przeciwbólowego, to on mnie po prostu trzymał - pytał się jak mi najwygodniej i tak jakoś zasnęłam w końcu w dziwnej pozycji on chyba sobie nie zdaje sprawy, że to wystarczy. alepo tym, jak obejrzał salę porodową, to chyba poczuł się jakoś tak "jak w domu" - bo to tak właśnie wyglądało. wystarczy, że będzie blisko, pogłaszcze, poda pić... i takim oto sposobem stwierdził, że bez sensu siedzieć na korytarzu---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Diabli, ale jaja no, ja to bym zrobiła awanturę................. .........
|
#1815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wiem co to ból, bo podczas okresu miałam przerąbane bóle, omdlenia, nie mogłam wejść po schodach i na nich siadałam i z każdym skurczem siadałam wyżej i tak docierałam do domu żadne leki przeciwbólowe nie pomagały - żadna dawka nurofenu, apapu, nospy, nic, to bolało tak, że autentycznie myślałam, że jakbym umarła to byłoby spoko, bo by nie bolało |
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() urocze ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
mam najkochańszych rodziców świata
![]() skręcili łóżeczko, przynieśli mi kubek termiczny i taki fajny czajniczek bym nie musiała ciągle robi ciepłej herbatki tylko bym wstała raz i korzystała pół dnia ![]() no i mam mój kawowy ekspres tchibo jestem happy ![]() a łóżeczko tym pokoiku... to już tak blisko.. tak słodko to wygląda
|
|
|
|
#1820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście, że facet musi sam chcieć, a nie czuć się zmuszonym. ale tak naprawdę to on też nie może przewidzieć wszystkiego - większość demonizuje i wyobraża sobie jakąś rzeź, a przecież poród trwa długo (z reguły ) i taka prawdziwa masakra dla męskich oczu jest dopiero na końcu. ja wyjaśniłam mojemu, że w każdym momencie będzie mógł wyjść. i że sama nie wiem do końca, jak mi będzie mógł pomóc, ale w końcu to dla nas obojga nowa sytuacja i będziemy jakoś razem próbować sobie poradzić. nie uważam, żeby to była wyłącznie moja działka ![]() owszem, może niektóre z nas próbują jakoś faceta nakłonić, zmusić, a ty z kolei wręcz przesadnie próbujesz swojego odstraszyć? chyba wystarczy wytłumaczyć, że chłop będzie miał możliwość wejścia, wyjścia, nerwowego wystawania na korytarzu czy solidarnego sapania przy łożu - wszystko kiedy chce.
|
|
#1822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cZYTAM opis porodu marcowo/kwietniowych Chanel_Coco i jak tu napisała, że widziała dziecko w brzuchu podczas cesarki,to mnie ciarki przeszły
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki
![]() Chyba masz rację, ze nieco odstraszam, ale po prostu już się tylu historii nasłuchałam jak to zmuszony facet później ma wstręt lub żal, że po prostu bardzo się boję by mój TŻ nie czuł się w "obowiązku", a później będzie wojna zamiast mega pomocy, którą nie kryję, że po porodzie przy dziecku na pewno baaardzo mi się przyda.
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to teraz masz jeszcze mniej powodów żeby wstawać
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanie do doświadczonych mamuś, już z dzieciaczkami po tej stronie ![]() i czy czop może być taki zupełnie mlecznobiały, nie podbarwiony krwią? bo wczoraj i przedwczoraj miałam trochę "czegoś" na wkładce, wiem że przy pessarze może być więcej tego śluzu no i mam i jakoś nie myślałam o tym ale nie miałam wcześniej wkładki popaćkanej tym. tak się tylko zastanawiam, w sumie już coraz bliżej
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo taaak tż od 6 do 22 w pracy,wróci o 23, wstaje jutro o 4.. ni wiem czy sie nie wkurzy jak mu wysle liste zakupow no ale taaaak mi sie nie chce isc ![]() z drugiej strony mi go zal jakby mial jeszcze kombinowac.. |
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
ja to bym nie chciała chyba tego widzieć.. serio ja mam słabe nerwy.. Jak mi krew pobieraja to czuje się dobrze, ale nie patrze bo bym zemdlała.. i chyba na swój brzuch rozkrojony też bym nie spojrzala.. myślalabym ze jestem gdzies na plazy i leże na sloncu..
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby musieli mnie ciąć (oby nie,oby nie,oby nie) to błagałabym o brak parawaniku by sobie popatrzec:P
|
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

tak dawał po oczach, że aż mnie oślepił, masakra

I wydaje mi się, ze to wszystko się tak kumuluje.

fuj
i ciesz sie, ze mozesz lezec w domku!

07.07.2012