|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Justi literki są mega
|
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
bardzo dziękuję
kurcze, musiałabym zacząć się ogarniać
|
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne!
|
|
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
ale powiem Wam, że spodobało mi się to mam jeszcze kilka arkuszy - żółty, błękitny, fioletowy, beżowy i... sraczkowaty może coś jeszcze zrobię
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
No i mamy wtorek
![]() ja czekam na piątek i do domku ![]() może to od firmy zależy? no i na pewno od materiału z jakiego jest wykonane bo nie wszytskie są z takiej typowej wikliny, ale na prawdę przeczytałam wiele opinii że ktoś kupił i nie używał bo strasznie śmierdziało. Aaś nie wiem jak ta Twoja współlokatorka wytrzymuje z taką matką, wychowywać też będzie za nią? diabli dobrze zrobiłaś z tym zeszytem od religii ![]() dziewczyny mam takie pytanie jak to jest:- bo jak rodzę to jestem na innym oddziale niż leżę przed porodem to co mam zabierać ciuszki dla małej ze sobą czy TŻ ma się później przelecieć po nie czy jak?
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
no dostaniesz jakieś 1/12 z tej podwyżki...
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nice ładne wyszły, a jakie one są duże?ja też od wczoraj rana w końcu się zabrałam za swoje, ale chyba przesadziłam z rozmiarem Cloche- dziękuje za info odnośnie filtra i mówisz, że kremu już nie nakładasz, tylko z gołym filtrem chodzisz? ciekawe jak się u mnie sprawdzi i dzięki za linka, bo już już kupowałam na strawberrynet. ze zniżką lojalnościową wyszedł by mi 110, a tu popatrz, da się taniej, muszę jeszcze sprawdzić ile przesyłka dziękuję!Ash- bo ja tak oglądałam kiedyś te filmiki z wiaderkami i nie widzę, żeby to było wygodne- w sensie, że naprawdę ciężko tam łapką manewrować? komfort dla dzidziusia, ale funkcjonalność spada, czy się mylę?
|
|
#2649 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam się leniwie
Widać i czuć że święta tuż tuz![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja to imię dla brata sama wybrałam i mi się ono nadal mega podoba ![]() Rok wolnego jupppiii
Edytowane przez Kamciatka Czas edycji: 2013-03-26 o 10:37 |
||||||
|
|
|
#2650 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
![]() Właśnie dostaliśmy zaproszenie na ślub 27 kwietnia do mojej koleżanki z roku - też jest w ciąży, ma termin miesiąc po mnie Nie potańczę pewnie za dużo, ale fajnie będzie się pomalować, uczesać i kupić sukienkę ![]() Znalezione na fb :Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku: 1-3 miesiąc 1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co. 2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad. 3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę. 4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej! 5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko. 6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też! 7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę. 8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta. 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania. 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. 3-6 miesiąc 1.Do brzucha przywiąż materac z wodą. 2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty. 3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku! 4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej. 5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody. 6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną. 7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale. 8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga. 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś? 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj! 6-9 miesiąc 1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie. 2. Dolej wody do materaca. 3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę. 4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną. 5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy. 6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem! 7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający. 8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko! 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania. 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie? The end No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie jest.. jest wypłacane jak ubezpieczenie chorobowe, czyli też średnia z ost. 12 miesięcy..
|
|
|
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
hej witam sie przy herbatce i śniadanku
![]() dzisiaj nawet miałąm spokojną noc w porównaniu do wczorajszej Kubeniek dał mi pospać chociaż większa część nocy tak sie zastanawiam dalczego on tak buszuje nocą? czy to wynika z tego ze on jest wiekszy i te ruchy są takie same jak wczesniej tylko ze teraz każdy ruch jest bardziej odczuwalny? vil84 śliczności kupiłaś Justi literki ci wyszły rewelacyjne nie widać jak byś to pierwszy raz robiła, podziwiam was za te ręczne robótki ja to nie mam dl tego cierpliwości |
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
no popatrz ja też chcę rodzić 26
marchewka pierwsze słyszę że maleństwa nie kąpię się aż nie odpadnie kikut. Musisz uważać żeby go nie zalać za bardzo ale myć musisz Cytat:
dla mnie to trochę przesada bo dziecko na pewno nie je tylko śpi przy cyculoney 500 km? dużo a lekarz Ci pozwolił jechać? ja mam tylko 120 km więc ok i mam w razie "w" zabrać ze sobą no-spę i w połowie drogi zrobić przerwę i trochę pospacerować
|
|
|
|
|
#2654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jednak z tego co zrozumiałam, Ty swoją opinią opierasz jedynie na własnym przypadku, a to jednak chyba trochę za mało żeby wyciągać ogólne "itylkoprawdziwe" wnioski. Przepraszam, ale wyrażenie "to brednie" jest trochę obraźliwe, tak jakbym wciskała komuś kity, a ja tylko chciałam pomóc marchewce i opowiedzieć jej co ja usłyszałam ze sr. Jestem raczej osobą krytyczną i staram się zachować obiektywizm, ale nie podoba mi się odniesienie się do mojej odpowiedzi w tonie "sorki ale to brednie" i opowiadanie swojej własnej historii porodowej i z niej tylko wyciąganie ogólnych wniosków na temat przebijania pęcherza płodowego, bo jakoś nie podałaś jakiś innych źródeł na których opierasz swoją opinię. I nie... nie wierzę bezkrytycznie położnym z sr, lekarzom ani ogólnie ludziom, właśnie dlatego zwracam uwagę na fakt, że swoje argumenty opierasz jedynie na sobie. Sorki za ot, ale nie spodobało mi się to wyrażenie w stosunku do mnie "sorki to brednie" Pozdrawiam, bez urazy ![]() Aha, i jak zrozumiałam położną z sr, jej chodziło o sytuację, gdy pęcherz nie pęka aż do parcia, a nie wtedy gdy nie pęka podczas skurczów.
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2013-03-26 o 10:48 |
|
|
|
|
#2655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() znów mnie z rana kot z psem obudzili o 5 sobie zabawy urządzają |
||
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kamciatka dla Wojtusia
|
||
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no może z 505 ![]() strasznie daleko, żeby jeszcze były autostrady, a ta trasa jest fatalna, musimy jechać zwykłymi krajowymi drogami przez różne pipidówki i miasteczka ![]() ale warto- już od dłuższego czasu odliczam dni Lekarz przyzwyczajony, że tam jeździmy choć w I trymestrze mówił żeby lepiej odpuścić..Też wezmę ze sobą nospę, bo w styczniu jak jechaliśmy to pierwszy raz musiałam ją zażyć. mam jednak nadzieję, że teraz obędzie się bez. Będziemy robili sobie przerwy co godzinke-dwie no i oczywiście zabiorę kartę ciąży i badania, choć mam nadzieję że się nie przydadzą |
|
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra to Plan porodu kolejne pytanie, trzeba się ustosunkować do poniższego:
2. Osoby obecne przy porodzie chcę, aby poród prowadziła położna Tak ………………………………………………………………… ………………………………………… Nie ………………………………………………………………… ………………………………………… chcę, aby poród prowadziła położna wspólnie z lekarzem Tak ………………………………………………………………… ………………………………………… Nie ………………………………………………………………… ………………………………………… chcę, by osobą towarzyszącą mi podczas porodu była (był) ………………………………………………. Można nie chcieć lekarza przy porodzie?? bez sensu dla mnie trochę?? jak jest wolny i nie ma co robić to dobrze jakby przyszedl i zerknąl ale moze ja jakaś dziwna jestem?
|
|
|
|
#2661 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
około 12cm wysokości mają ![]() Cytat:
dziękuję Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo sie tak zastanawiam.. ja też będę jechać, co prawda w troche krótszą trasę bo tak 230 km. no ale nie zdążę po nią wrócić w razie "w"... |
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja wczoraj spała przy mnie jak szyłam, czyli do 3:00 a później buszowała kiedy ja chciałam spać
|
|
|
|
|
#2664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że u mnie tego nie ma. To jak się nie zgodzę to lekarza nie wpuszczą??? |
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2666 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Karolina - ale się uśmiałam ![]() Kot właśnie wrócił ze spaceru cały umorusany błockiem. No to musi już nadchodzić wiosna, chociaż śniegu jeszcze co nie miara. Idziemy dzisiaj na drugie zajęcia SR, a przecież mecz wieczorem. Ciekawe ilu facetów nie przyjdzie. Chciałam odpuścić mężowi, ale upiera się, że idzie (wow). Po ostatniej naszej porażce to chyba jednak SR wydaje się ciekawsza
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem, że mogę wyrażać zgode lub nie na osoby dodatkowe, jakiś stażystów, gapiów itp.. ale czy chce lekarza+położną czy tylko położna to nie rozumiem.. |
|
|
|
|
#2668 | ||
|
Zakorzenienie
|
pawie oczko w końcu się zmierzyłam i mam w najszerszym miejscu (akurat w pępku) 97 cm, a ile Ty masz? no i ile miałaś przed ciążą bo to chyba też jest ważne
ja miałam coś koło 60cm.Cytat:
Cytat:
i to urodziny mojego TŻta no ale jeszcze 26 też może być ogólnie wydaje mi się że urodzę 20 któregoś![]() loney boskie ciuszki
|
||
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tu se można chcieć podejrzewam ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- nie wszędzie, tam, gdzie rodzę nie ma kąpieli po porodzie, tylko osuszają dziecko |
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

fajne!
kosze wiklinowe

no może z 505