|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
ja spojrze na listę, zobacze która z Was kiedy, lub w którym tyg jest, ale szczerze, to interesują mnie koleżanki, osoby które znam, taka byłaby bardziej przejrzysta
|
|
|
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dziewczynki,pędzicie z prędkością błyskawicy ![]() Ciężko Was nadrobić Kolejny dzień nic mi się nie chce. W domku burdelik się zrobił jak nie wiem trzeba się za niego zabrać. Pogoda doMarnie się dziś czuję, mój biedny brzusio wygląda jak posiniaczone sitko po tych zastrzykach
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jak już to zróbmy jak na innych wątkach normalna lista a na dole mniejszą czcionką "mamusie zaginione w akcji" czy coś tam bo mi się nie chce wertować 100 nick,ów, żeby znaleźć, którąś z Was
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-03-27 o 10:56 |
|
|
|
|
#3154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co sądzicie o czymś takim? potrzebne czy zbędny wydatek?
http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
|
#3156 |
|
Zadomowienie
|
W kwestii listy się nie wypowiem, bo mnie na liście nie ma
i nie wiem czy nie za mało się udzielam żeby tam byćladanseuse14 uważam że krzesełko jest super i nie jest zbędnym wydatkiem. Ja przy Mai miałam podobny i byłam baaaardzo zadowolona. Maja uwielbiała w nim siedzieć, stawiałam sobie ją sobie np. w kuchni spokojnie zajmowałam się gotowaniem wiedząc że nic jej się nie stanie. Do karmienia też jest bardzo wygodne
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2013-03-27 o 11:08 |
|
|
|
#3157 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Wlasnie siedze u fryzjera i przyciemniam wlosy - wracam do naturalnych
![]() Zalączam poranne zdjecie - powoli COŚ widac. A na sobie mam ostatni z serii różowych zakupów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
na moje mozna robic czystki - ja w podpisie i tak mam w miare aktualna liste i tam nie bede wyrzucac, wiec jak ktos wroci na nasze forum albo znajdzie czas to sie skopiuje dane z moejj listy i tyle
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
|
|
#3160 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam odebrac wyniki z TSH-wszystko w normie-ufffff...
U mnie to juz ciaza pełna para.Wczoraj w nocy przez jakis czas lezałam na plecach a gdy chcialam sie przekrecic na bok,zablokował mnie straszny bol,wogole nie moglam sie ruszyc az Tz obudzilam by mnie pchnol jakos na bok bo ja nie sama nie dałam rady..masakra to byla..czyli juz wiecej na plecach leZec nie bede...druga sprawa ktora zaczela mi doskwierac to nie trzymanie moczy...Zdarza mi sie popuscic sporo siuskow przy wymiotowaniu-wogole to jakos nie swiadomie to robie,juz trzy razy mi sie przytrafilo...straszne to.. Co do listy to jestem za aby utworzyc liste mamus zaginionych-sama w takiej jestem na sierpniowkach
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a też nie chcemy wyrzucić kasy na coś, co się nie przyda..
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2- bujaczek troche dluzej 3- krzeselko do 2 roczku i czasem dalej! 4- z tym ostatnim roznie. syn byl dugo w takim krzeslku, corka chcioala góra wychodzic (znaczy sie wspinala sie) ibylo niebezpieczne ogolnie zestaw fajny ale cena mnie powala... pamietaj ze musisz miec miejce np. na taki bujak w domu, bo zajmuje duzo! ja mialam hustawke i w sumie przy drugim juz nie uzywalam bo tylko mi miejsce zagracala, a dziec wolam siedziem na macie albo potem sie rzemieszczac. mlodsze nie kochalo zbytnio fotelika-leżaczka, jak juz byla faza na turlanie to fotelik parzył
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Ostatnio tak dziwnie jakoś, od rana mam strasznego powera i uśmiech na twarzy, ale na prawdę aż mi się wszystko chce i tak dociągam do ok 16, a potem zjazd w drugą stronę i już jestem śledź na maksa... Byłam u endo i znowu zwiększam euthyroxCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sliczne, mi się podoba ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
|
#3165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zawsze przecież mogą wrócić![]() a co do siusiania...czy wszystkie wstajecie w nocy siku? bo ja nie wstaje, rano mam pełny pęcherz na maxa, ale nie budzi mnie to to normalne?
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie cena nas tylko powstrzymała przed kupieniem tego od razu
|
#3167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Raczej nic złego to to nie jest..Gorzej jakbys wogole nie mogla sie wysiusiac... ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Zastanawiam sie kiedy zrobic te 4d..Czy mozna np wykonac 2 usg tego samego dnia?bo jesli tak to moze bym zrobila wtedy co polowkowe..mąz akurat bedzie mial wolne..to bedzie 21 tydzien wiec pewnie dzidzi juz bedzie ładnie widac..czy wstzrymac sie i zrobic pozniej?jak radzicie? Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-03-27 o 11:27 |
|
|
|
|
#3168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo praktyczne i korzystałam z niego codziennie ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Ja też bym nie kasowała-komuś może się zrobić po prostu przykro... |
||
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
papalinka, kocham pomidory z mozarellą i bazylią
![]() A sałatkę grecką robię z sałatą lodową - ona cały czas taka sama, bo tak czy tak szklarnie ![]() passion, ciekawa jestem co Ci w wynikach wyszło, mam nadzieję, że ok Co do historii z dziewczyną, powiem tak, przed każda wizytą u gina mam ogromnego stracha, że usłyszę to, co poprzedni - przykro mi, ale serduszko już nie pika - każda, ale to absolutnie każda wizyta wywołuje totalny popłoch. I niestety dopóki nie będę czuła ruchów dziecka, nic się z tym strachem chyba nie da zrobić... a zdecydowanie jestem mocno opanowaną osobą ![]() SAMBA jeśli takie klimaty jedzeniowe lubicie, to polecam takiego kuraka u mnie zazwyczaj do tego dziki ryż i sałatka typu grecka, albo mieszanka sałat z resztą suszonych pomidorów. Serwowałam na kilka "oficjalnych" imprez i wszystkim bardzo smakowało czarna, ale chociaż wiesz, że wszystko jest z maluchem ok A 6 cm to poważna wielkość ![]() madziuchna, można sadzone, ale dobrze ścięte - chodzi o to, żeby salmonellę wybić temperaturą. Jak ktoś lubi takie prawie że surowe, to trochę ryzykuje - ścięte są ok teacherka cześć Katee86, piękny avek bajka, ale super,też bym dziewczynkę chciała cotynato butterfly, majówka w Dolnośląskim? Ale objazd, czy konkretnie któreś miasto? Diorisha, dziękuję To będę piekła ![]() agusiamaskota, cześć ![]() marharet, a skąd są te ciuszki, które kupiłaś? Bardzo mi się podobają koszulki LADANSE kaska woda z ogórów Mam przyobiecany od teściowej ostatni 2 litrowy słoik na Wielkanoc![]() Nie krzycz na Kluska, bo się w sobie zamknie
|
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
shure, ja bym się specjalnie rodziną nie szczypała... najwyżej będą gadać
To ma byś wasz ślub i to wy macie się na nim dobrze czuć - oboje! Jeśli razem zdecydujecie, że chcecie już, to go, jeśli nie, to spokojnie poczekacie Nie jesteś dziwna, nie każda marzy o księciu na białym koniu i wieeelkim weselu Grunt to znaleźć kompromis... a najlepiej konsensus![]() Cywilny rzeczywiście może nie być głupim pomysłem, chociażby po to, żeby nie robili problemów Twojemu partnerowi jak będziesz w szpitalu Co do kościelnego ślubu, to jest jeszcze opcja ślubu "współuczestniczącego " - jeśli jedna ze stron jest niewierząca, a druga, tak, to zmienia się lekko treść przysięgi i odrobinę ceremonię. W skrócie jest tak, ze wierzący przysięga przed bogiem, a niewierzący przed małżonkiem i rzeczywiscie, ślub kościelny, a z nim zazwyczaj wesle, to sporo zamieszania, nerwów i przygotowań... może taki argument trafi do teściów - to nie jest dobry czas na denerwowanie sięinwersja, głowa do góry, kiedyś się wszystko ładnie poukłada mattale, przy dużej wadzie troszkę (krótkowzroczności) niestety z automatu rośnie ryzyko - nie powinno się podejmować dużego wysiłku, aktywności wymagających np. wiszenia głową w dół, takich, przy których mocno telepie (np. jazda konna, cross) i takich, które powodują nagły wzrost lub zmianę ciśnienia. Przy porodzie problemem jest wzrost ciśnienia podczas parcia, stąd kobiety w ciąży ze stwierdzoną krótkowzrocznością po pierwsze powinny być pod obserwację okulisty (wada niestety może się czasowo powiększyć), a po drugie, odpowiednio przeć (jak jeszcze nie wiem, ale się dowiem )misia, owszem, znam Mój Kolega Małżonek miał prostowaną ![]() LaLoca, ja po Cibie tez miałam problem z oczami Teraz chodzę w Johnsonach Acuvue i jest ok A w ogóle wiesz co, może po prostu Twoje oczy potrzebują lepszego nawilżenia. Stosujesz jakieś kropelki w czasie pracy? Brydzia, kciuki są ![]() ![]() Tez mam dzisiaj wizytę ![]() Snow White, ślicznie wyglądasz Ja bym nie usuwała z listy, ale rzeczywiście jak Kaska napisała, zrobiła osobna listę dla "zaginionych w akcji" - nikomu nie będzie przykro, że jest skreślony, a dla stałych bywalczyń zrobi się jaśniej Wiecie co, ciąża na prawdę siada na mózg Pisałam, że złapałam po piątkowym filmie fazę na "Zmierzch"... no i właśnie wczoraj skończyłam czytać "Przed Świtem" Wciągnęło mnie na tyle, że nakrzyczałam na Bartka, bo Pani nie napisała więcej niż 4 części Chłop popatrzył na mnie dziwnie i przyniósł mi czekoladowe ciasteczko... od razu mi lepiej
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
U nas przez 4 lata leżało zafoliowane na strychu i czekało na kolejnego potomka.W ubiegłe lato zdecydowaliśmy,że na 100% pozostaniemy przy jednym dziecku i krzesełko sprzedaliśmy.A w grudniu zmieniliśmy zdanie
Krzesełko na pewno kupię i to takie samo jakie mieliśmy |
|
|
|
#3174 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta ja celowalam w dziewczynke, u nas jak widac NPR sie sprawdzil, tzn przytulanki zaczete 4 dni przed owu i jak widac przetrwaly zenskie dziady ![]() na chlopaka moze jeszcze kiedys sie zdecyduje, ale chyba po 30 ![]() Cytat:
Cytat:
jesli chodzi o wyglad, to na poczatku mialam pare syfkow, i procz tych suchych plam ktore zalatuja mi AZS to skore mam super ![]() a ostatnio jak bylam na uczelni, to mi dziewczyny wmawialy ze bedzie chlopak bo tak super wygladam i wyladnialam i ze nie ciagnie mnie do slodkiego, tak tak jasne ![]() Cytat:
![]() a Tobie zdrowka zycze! mam nadzieje ze po ciazy z tym porzadek zrobisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() norma tzn ile ci wyszlo? norma ktora tam podana, nie jest norma dla kobiet w ciazy. ciezarne powinny miec ok 1,5. a co do spania, nie spij na plecach tylko na prawym boku bo dziecko wtedy najlepiej sie dotlenia i nie uciskasz na jakas tam zyle ![]() boze mialam wczoraj pisac ale bylam zrypana jak kon po westernie po wczorajszych wojazach po lekarzach wiec napierw dzialam jeszcze z dieta, odstawiam ostatni posilek i zobacze przez pare dni jak to sie bedzie mialo do rzeczywistosci. narazie boje sie brac ta insuline:/pozniej jeszcze wizyta u endo i zwiekszenie dawki na 50/37,5 przez to ze ft4 mi spadlo, zrobila usg tarczycy i juz jakies zwapnienia i drobnotorbielowatosc czy co tam, kuzwa :/ sypie sie juz powoli ![]() a dzisiaj smigam juz do mamusi na swieta, mam nadzieje ze sie troche cieplej zrobi to pochodze sobie na spacerki nad morzem ![]() a teraz spadam sprzatac, bo syf jak zwykle
|
||||||||
|
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ctrl + f i wpisujesz nick i samo się szuka :P Mnie wogóle nie przeszkadza taki układ, ale jak chcecie to można zrobić listę zaginionych w akcji, ale nie od razu usuwać. |
||
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
cześć vea
![]() dziewczyny a czy oprócz ubranek zaczęłyście kompletować wyprawkę? mówię o butelkach, podgrzewaczach, termometrach, kocykach, smoczkach, pampersach i innych?
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj wynik TSH to: 0,865..... |
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byl taki mieciutki w pepco ze musialam go miec ale rzeczy typu butla,smoczki, pieluchy to sobie na koniec zostawiam bo to takie pier*dolki.
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Piekna pogoda dzis u mnie, slonko swieci, ale ja tam przepowiadam deszcz :p bo zawsze kiedy umyje okna to zaraz pada... A mam zamiar myc, wiec.. :p
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.

trzeba się za niego zabrać. Pogoda do

"nie biegaj! nie podnoś! nie schylaj się! nie wchodź za szybko po schodach!" może zacznijmy raczej od "nie denerwuj się"?

Mam przyobiecany od teściowej ostatni 2 litrowy słoik na Wielkanoc
Wciągnęło mnie na tyle, że nakrzyczałam na Bartka, bo Pani nie napisała więcej niż 4 części