Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-29, 20:37   #241
natusiakac21
Raczkowanie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

ale tu cisza dzisiaj

Życzę wam zdrowch, wesołych, szczęśliwych świąt Wielkanocnych i wesołego jajka w pierwsze takie święta z naszym pociechami.

Edytowane przez natusiakac21
Czas edycji: 2013-03-29 o 21:33
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-29, 21:49   #242
minini
Zadomowienie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Cześć

Kolejna CAŁA noc przespana To już trzecia
gratulujemy również się cieszymy.
a u nas 3 noc bez jedzenia! z jedną pobudką i przeprowadzką do naszego łóżka ok.3 w nocy. cieszę się bo mnie te zepsute zęby od córki koleżanki przeraziły i jakoś bałam się tego jedzenia nocnego chyba się sam przestraszył hehe

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Zero wsparcia skończy mi się cierpliwość po świętach i sie za nich oboje wezmę.
Młoda do swojego pokoju zostanie wyeksmitowana i to M. będzie wstawał do dziecka. O!
ale mam nastrój bojowy dzisiaj...
trzeba walczyc o swoje! a co

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Szymonek od 3 nocy budził sie raz a dzis sie nie obudził,spał sama zrobiłam mleko o 1 w nocy z myslą iż na bank sie zaraz obudzi a tu nic,spi alez jestem szczesliwa oby tak zostało.Jesli już zostanie to ja musze się do tego przyzwyczaic i spac a nie sprawdzać czy mały oddycha
heh odkąd u nas zrobiła się tylko jedna pobudka to ja też się budzę w nocy kilka razy i sprawdzam czy Olaf śpi, czy oddycha, czy się nie odkopał spod kołdry.... zamiast spać jak on śpi! cieszę się że śpi, i że daje się wyspac nam, nie wiem czemu jeszcze ciągle ten instynkt każe mi się budzic

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość
witam
po wizycie u lekarza mamy trzeci antybiotyk, znów jakaś infekcja w gardle się przyplątała, mały ma 38,1 i Pani powiedziała, że jak do sobot nie zejdzie to szpital bo za długo już jest chory i ma gorączkę. Ja już nie wiem jak mu pomóc, strasznie mi go szkoda(...)
też tak robiłąm jak mały nagle zaczął spać to ja z przyzwyczajenia się budziłam i sprawdzałam

Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezenty komunijne?
Moja chrześnica ma w maju komunię i nie wiem czy dać jej kasę czy lepiej prezent
aaa i szukam inspiracji odnośnie jakieś sukienki, może pomożecie
jejku też chybabym się zdecydowała na ten szpital jak nie ma poprawy. przebadają go dokładnie za jednym razem. napewno to lepsze niż jeżdżenie z chorym dzieckiem co chwile do lekarza, zwłaszcza w taką pogodę.. zdrowia życzymy!

nas też czeka komunia w maju (chrześniak męża) i w porozumieniu z jego rodzicami kupujemy mu komórkę najpierw miał byc tablet, potem rower... wkońcu stwierdzili żebyśmy nie przesadzali z prezentem bo i tak musimy przyjechac do nich do niemiec a to już jest koszt, takze stanęło na jakimś samsungu za ok. 400zł.

pola - pupka wystająca z twojej pralki przecudna! też mamy kilka takich fotek nie wiem jak to jest że żaden inny sprzęt domowy nie interesuje tak dzieci jak pralka

nas czeka we wtorek zaraz po świętach "wycieczka" do Opola na te badania genetyczne. na 10.00 jesteśmy zapisani, mamy ok.60 km więc godzina drogi. a do tego na 2 godziny przed badaniem Olaf ma nie jeść! nie wiem jak ten mój mały żarłok to przetrzyma chyba panie lekarki będą baaaaaardzo szybko pobierac ten materiał genetyczny

jutro u nas dzień pieczenia słodkości bezglutenowych oczywiście na każde święta czy wyjazdy do rodziny musimy sami się zaopatrzyc w ciasta żeby mąż miał coś jesc... właśnie tego nie chciałabym dla Olafa, zawsze jeśc inne rzeczy niż reszta ludzi, nie móc spróbowac wszystkiego co na stole, ciągle się kontrolowac... mąż niby przyzwyczajony i pogodzony z sytuacją, ale nie raz widzę że mu żal...

Życzę wszystkim mamom (i tatom też) tylko przespanych nocek, dzieci zawsze zdrowych i uśmiechniętych, dni w których znajduje się czas dla siebie i na chwilę odpoczynku, ah no i duuużo słońca każdego dnia! Wesołych Świąt!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-30, 08:21   #243
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dzien dobry!
Zabieram sie za malowanie jaj, a tak wlasciwie za przyklejanie wzorkow
Niunia szaleje z piesko-pchaczem, za oknem sloneczko wiec jeszcze milej pijr sie kawusie
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-30, 10:29   #244
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

WEsołych Świąt !
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-30, 13:14   #245
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=Ewunia_1984;4003317 5]To przynajmniej balkonowe okno, tam sięgnie Moja Natuś codziennie je myje...językiem jest tak wylizane, że nie ma co myć

To masz dobrze córcia starała się żeby mama nie miała dużo sprzątania przed Świętami ja nie mam balkonu więc Stasiek nie może się wykazać i całe szczęście wystarczająco mi pomaga.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-30, 14:44   #246
anulka4771
Wtajemniczenie

Dziewczynki i chłopcy zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-30, 17:01   #247
_millena
Zadomowienie

Odp: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Ja cię....wymiekam... Moj potomek sie zepsuł na całego ;( od kilku dni budzi sie w nocy ze 4 razy do 1:30, od tego czasu płacze do 4 kiedy to dostaje jesc w końcu i....wstaje przed 5. Ja chyba zejde ze zmęczenia niedlugo.... Nawet matka polka sobie nie radzi ;( i tak codziennie, do tego coraz czesciej rezygnuje z popoludniowej drzemki..... Idzie oszalec....

No, ale... Ja tu nie z zalami w sumie tylko z życzeniami będzie krótko ; ODPOCZNIJCIE !!!!

_millena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-30, 17:30   #248
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witam
Cytat:
Napisane przez joss Pokaż wiadomość

Ja Celinki nie usypiam zgodnie z zegarem, tylko jej zachowaniem i tak było zawsze. Wiadomo, fajnie jest mieć stałe godziny, ale ja aż tak nie miałam potrzeby się ich trzymać. Stwierdziłam, że sama sobie wyrobi plan dnia i tak się stało. W związku z tym nie mam raczej problemu z rozpoznaniem czy jest śpiąca czy nie. A u was jest ciężko ją ululać jak przegapi się ten "moment"?

anulka gratuluję pracy

Celinka zaczęła gaworzyć, jupi Tyle tylko, że jej pierwsze słowo, to "baba", haha
Ja też nie usypiam Pauli zgodnie z zegarem, tylko z zegarkiem w ręku śpi równo 30min. A drzemki w stałych porach jakoś tak same się ułożyły.

Paula mówi baba, bapa i papa w ogóle to ciągle mówi i robi papa

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

Różnie. Generalnie lepsze są świeże, zwłaszcza takie liściaste typu bazylia czy pietruszka czy liściowa kolendra. Tymianek czy rozmaryn są ok suszone.
Dzieki

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Wiesz co, zazwyczaj nie gotuję firanek, tylko piorę w 60 stopniach. Ale od czasu do czasu włączam pustą pralkę na gotowanie (zazwyczaj z sodą), bo moja pralka "śmierdzi" (kiedyś o tym pisałam). I tak sobie pomyślałam, że skoro i tak mam puścić pustą pralkę na gotowanie, to wsadzę do niej firankę. Nic się z firanką nie stało Jest biała, jak nigdy Tylko to chyba zależy, z jakiego materiału masz firankę. Ja gotowałam taką http://allegro.pl/firana-klasyczna-z...108916634.html

Hania nie oparzyła się tak, żeby mieć jakiś ślad, tylko dotknęła się i cofnęła rączkę z dźwiękiem "yyyy" Czyli poczuła, że gorące i więcej się nie dotknęła. To okienko jest bardzo gorące podczas gotowania.
Aha, może raz spróbuję, mam jedną nie lubianą firankę

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Wesołych, zdrowych i spokojnych świąt bez śniegu

...miały być życzenia ze zdjęciem, no ale nie chce się załadować.

Nie przejedzcie się, bo wiosna kiedyś przyjdzie i będziecie żałowały

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-30, 20:04   #249
Gaabbi
Wtajemniczenie

Wesołych, zdrowych, spędzonych w rodzinnym gronie Świąt Wam życzę!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (76,1 KB, 43 załadowań)
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-30, 21:30   #250
GaTTa
Raczkowanie

Niech wam jajeczko dobrze smakuje
bogaty zajączek uśmiechem czaruje
Mały króliczek spełni marzenia,
wiary, radości, miłości, spełnienia!
Wesołych Świąt dla Was wszystkich
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-31, 11:39   #251
Renatka89
Zakorzenienie

Wesołych Świat
Stary 2013-03-31, 21:58   #252
_agata
Zakorzenienie

HOp Hop!
Jak tam świętujecie?

My na 10 poszliśmy do teściów, zatargaliśmy żarcia cały plecak i torbę z iikei
3 wielkie mazurki, wielki keks, chleb 2 kg, sałatkę jarzynowa,wode gazowana bo u teściów nie ma, kiełbaski...
Teściowa ugotowala żurek, do tego jajco,smażona kiełbacha, jajca w majonezie, wiejska kiełbasa, galareta z kurczaka...
I upiekła karczek. Już na półmisku coś mi się w nim nie podobało. Takie dziurki miał jak kupna wędlina za dużo naszprycowana... ale nic nie mówiłam.
Słuchajcie... siedzimy przy śniadaniu , wzięłam plasterek tego karczku, coś mi zaśmierdziało. Ale nic nie mówię bo ja węch mam bardzo wyostrzony. Posmarowałam chrzanem, biorę do ust kawałek... prawie pawia puściłam! Mięso z niewykastrowanego knura! Taki smród i posmak w ustach zostawia, że rzygać się chce.
Nie wiem czy kiedyś jadłyscie...
2 kilo mięcha poszło do śmietnika.
Do tego naszprycowane do granic możliwości. Nie było jak normalne pieczone mięso takie włókniste i kruche tylko jak sklepowa wędlina. Takie gumowe. Bleh!
A kupowane w sklepie gdzie teściowa zawsze kupuje!

No

Ugotowałam Maciowi gar zupy brokułowej i gar ogórkowej. Rano jak wystygnie to pomrożę. Będzie na trochę
A, nie je tylko tych zup. Na bieżąco będę gotować inne. Ale teraz jakoś mnie naszło

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-31, 23:34   #253
joss
Raczkowanie

Witam świątecznie
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

Ja też nie usypiam Pauli zgodnie z zegarem, tylko z zegarkiem w ręku śpi równo 30min. A drzemki w stałych porach jakoś tak same się ułożyły.
Aaa, bo z opisu zrozumiałam, że macie określony pory, o których ją kładziesz bez względu na to czy wygląda na śpiącą czy nie.
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
HOp Hop!
Jak tam świętujecie?

3 wielkie mazurki, wielki keks, chleb 2 kg, sałatkę jarzynowa,wode gazowana bo u teściów nie ma, kiełbaski...
Teściowa ugotowala żurek, do tego jajco,smażona kiełbacha, jajca w majonezie, wiejska kiełbasa, galareta z kurczaka...
I upiekła karczek. Już na półmisku coś mi się w nim nie podobało. Takie dziurki miał jak kupna wędlina za dużo naszprycowana... ale nic nie mówiłam.
Słuchajcie... siedzimy przy śniadaniu , wzięłam plasterek tego karczku, coś mi zaśmierdziało. Ale nic nie mówię bo ja węch mam bardzo wyostrzony. Posmarowałam chrzanem, biorę do ust kawałek... prawie pawia puściłam! Mięso z niewykastrowanego knura! Taki smród i posmak w ustach zostawia, że rzygać się chce.
Do tego naszprycowane do granic możliwości. Nie było jak normalne pieczone mięso takie włókniste i kruche tylko jak sklepowa wędlina. Takie gumowe. Bleh!

No

Ugotowałam Maciowi gar zupy brokułowej i gar ogórkowej. Rano jak wystygnie to pomrożę. Będzie na trochę
A, nie je tylko tych zup. Na bieżąco będę gotować inne. Ale teraz jakoś mnie naszło
Aż mi się słabo zrobiło. A fee... Nikomu nie można ufać niestety.

Coś mi się wydaje, że to moje dziecko nie chce jeść obiadków, bo nie lubi warzyw Zrobiłam jej rybkę z jej ukochanymi pyrami, marchewką i pietruszką, to zjadła, a jak tylko są inne warzywa, to totalnie odmawia. Dzisiaj była też cukinia z ryżem, to po dwóch łyżeczkach odmówiła jedzenia. Jeszcze z mojego talerza ewentualnie coś innego zje, ale od siebie jest "nie i koniec". Najlepsze, a w zasadzie najgorsze, jest to, że jak ja jej daję takie "wynalazki", a skoro nie chce jeść, to później daję jej coś "pewnego", to ona chyba mi już nie wierzy i nie chce jeść. Dopiero moja mama musi ją wziąć i zacząć dawać. No cyrki dosłownie Wszelkie deserki zje, ale obiadki są bleee. Liczą się tylko ziemniaki

No, to dobranoc
joss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 20:42   #254
natusiakac21
Raczkowanie

witam
Cytat:
HOp Hop!
Jak tam świętujecie?

No

aż mi się nie dobrze zrobiło. Jak to wszędzie można się naciąć..........
Cytat:
Napisane przez joss Pokaż wiadomość
Witam świątecznie

Aaa, bo z opisu zrozumiałam, że macie określony pory, o których ją kładziesz bez względu na to czy wygląda na śpiącą czy nie.

Aż mi się słabo zrobiło. A fee... Nikomu nie można ufać niestety.

Coś mi się wydaje, że to moje dziecko nie chce jeść obiadków, bo nie lubi warzyw Zrobiłam jej rybkę z jej ukochanymi pyrami, marchewką i pietruszką, to zjadła, a jak tylko są inne warzywa, to totalnie odmawia. Dzisiaj była też cukinia z ryżem, to po dwóch łyżeczkach odmówiła jedzenia. Jeszcze z mojego talerza ewentualnie coś innego zje, ale od siebie jest "nie i koniec". Najlepsze, a w zasadzie najgorsze, jest to, że jak ja jej daję takie "wynalazki", a skoro nie chce jeść, to później daję jej coś "pewnego", to ona chyba mi już nie wierzy i nie chce jeść. Dopiero moja mama musi ją wziąć i zacząć dawać. No cyrki dosłownie Wszelkie deserki zje, ale obiadki są bleee. Liczą się tylko ziemniaki

No, to dobranoc
wiesz co te Celinki to coś mają z tymi ziemniakami. Moja mama też Celina do tego stopnia lubi ziemniaki, że potrafi w noc o 3 wstać i gotować sobie. Zje i idzie spać dalej

ja się wykończę. Gardło już ok, osłuchowo ok to wyszło jakieś dziadostwo. Dostał jakiejś bakteryjnej wysypki (dwóch lekarzy powiedziało, że to nie uczulenie a bakterie) i znowu antybiotyk
Stary 2013-04-01, 21:54   #255
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cześć, znalazłam fajną strone z przepisami :http://zdrowie-kobiety.pl/forum/index.php?topic=143.0
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 21:54   #256
Timii
Rozeznanie

siema kobitki.
widzę że nie dodało moich życzeń choć pisałam... no nic, mam nadzieję że odpoczełyście. nam święta zleciały bardzo szybko.
z nowości u nas tyle że Martusia chodzi jak się ją prowadza. staram się tego nie robić no ale jednak widok to niecodzienny i czasem nie mogę się pohamować. do tego nie da sobie zmienić pieluchy bo ucieka.
noce u nast tragiczne...
ale sobie pojadłam w te święta.
Timii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 22:11   #257
_agata
Zakorzenienie

Timii, to wystrzeliła Martusia do przodu
Ja tam jestem za tym żeby dzieciaków nie prowadzać. Jak chce chodzić to niech chodzi. Ale sam.

A u nas w tym roku ciast było zdecydowanie za mało.
W sumie 3 duże mazurki, baby drożdżowe, keks i tyle.
A mnie się tak bardzo chce sernika.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 22:41   #258
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

WITAJCIE dobrze ze juz po swietach, nie lubie takiego siedzenia. Wczoraj bylismy u tesciow pietro nizej a dzis u moich rodzicow. Paulinka byla super grzeczna i juz nie boi sie mojego taty :-D za to w nocy dala nam popalic a rano znalazlam gorna prawa jedynke

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 10:34   #259
pola_m
Wtajemniczenie

witam się i ja poświątecznie
U nas spokojnie. Pojedliśmy trochę dobrych rzeczy, ale nie było tego dużo. Ze słodkości zrobiłam tiramisu. Miło tak się nie przejeść w Święta Za to pospacerowaliśmy, pojeździliśmy na rowerach, poczytaliśmy. Byliśmy w niedzielę w polskim kościele... no masakra. Dawno nie byłam na tak fatalnej mszy z tak bezdennie głupim kazaniem. Jednak wolimy na francuskie msze chodzić.

Antek zaczął przesypiać noce!! Hura hura Tylko budzi się bardzo wcześnie, dzisiaj o 5 (na stary czas to 4...) No i jak już się obudził to Głód się odezwał, i już nie miałam serca go przetrzymywać ( w końcu poprzednio jadł 9 godzin wcześniej). Dostał cysia i jeszcze kimnął z nami w łóżku. Dzisiaj spróbujemy go trochę później położyć może...

A humor miał szampański w Święta. Gada, śmieje się, zaczepia ludzi i bawi się w akuku (aktywnie, do tej pory tylko reagował na nas), puszcza bańki ze śliny... Zjada też fajnie, rozkręcił się jedzeniowo. Do tej pory było różnie - chętnie próbował różne smaki, ale zjadał raczej niewiele. A teraz szamie na całego.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 10:42   #260
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Ja tam jestem za tym żeby dzieciaków nie prowadzać. Jak chce chodzić to niech chodzi. Ale sam.

nie lubię sernika. W ogóle nie lubię ciast Wielkanocnych (sernika, babka, makowiec, mazurek)
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
WITAJCIE dobrze ze juz po swietach, nie lubie takiego siedzenia. Wczoraj bylismy u tesciow pietro nizej a dzis u moich rodzicow. Paulinka byla super grzeczna i juz nie boi sie mojego taty :-D za to w nocy dala nam popalic a rano znalazlam gorna prawa jedynke
za ząbek

kurczę nie chce mi zacytować więcej wiadomości

Pola gratuluję przespanch nocy, ja też małego chcę kłaść później i codziennie troszkę wydłużam, a on i tak niezmiennie budzi się o 5 na mleko, ale na szczęście później idzie jeszcze spać

Ewunia fajna ta stronka
Stary 2013-04-02, 11:25   #261
martula007
Raczkowanie

Hej

Wrocilismy wczoraj z Anglii, troche zmeczeni, ale zadowoleni.
Pozniej nadrobie wszystko co napisalyscie i ja cos wiecej napisze. Teraz tak w skrocie- Oliwce chyba tamtejszy klimat sluzyl bo przez tydzien naszego pobytu przesypiala cale noce i do tego po 10-11h! Szok

No i rowno tydzien temu zaczela chodzic Jeszcze sie troche boi i jak kuma sie, ze idzie sama to chce lapac wszystkiego, dlatego nic na sile... ale przejdzie juz z 2m. Moja zdolaniacha Chociaz i tak najbardziej jej odpowiadaja wedrowki na czworaka, lotnisko w ten sposob zwiedzala
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 11:53   #262
she_87
Raczkowanie

Hej,

Witamy po swiętach. U nas noce średnie Sara nie je w nocy ale nadal sie budzi chociaż jest poprawa bo pierwsza pobudka przesuneła się o 2 h. Mam nadzieję ż ez czasem przestaniw sie budzić.

Sarusia zaczeła zwiedzac mieszkanie takto porusząl sie po jednym pokoiju a teraz zasuwa na pupie wszedzie gdzie się da. Dalej probuje raczkowac ale nie idzie jej za to zaczeła siadać z pozycji na czterech i próbuje wstawać czasem jej się uda.

My w święta troszke odpoczeliśmy spedziliśmy razem czas wczoraj bylismy na sankach i lepijliśmy bałwana.
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 12:52   #263
anulka4771
Wtajemniczenie

Hej

My w święta siedzielismy w domu,Filipek w sobotę poparzył sobie rączkę od łokcia po dłoń o kominek wygłupiali sie z dziadkiem i wpadł na szybę i aby zapomniał o bólu zajączek wpadł szybciej.Matko kiedy to się skończy
Szymon to mały łobuz,wie kiedy nie może a będzie jeszcze bardziej broić jak mu zabronimyKiwa głową dziękuję,cześć,wszędzie wchodzi,je Filipa klocki tzn nie dosłownie bo je gryzie ale nie chce oddać i ucieka

Zaraz spadam do pracy,dziś sama po raz pierwszy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 16:50   #264
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

I ja witam po swietach.
Swieta minely super, maly towarzyski, ale dostal biegunki cos w 1szy dzien.
Ale juz opanowana.
Nie wiem po co tu to pisze... ale mam mega dola.
Wypadl nam rano z 10 pietra nasz kot. Zdechl.
Nie wyobrazam sobie bez niego..... naszej rodzinki.
Byl czlonkiem rodziny, nie moge uwierzyc w to co sie stalo.

Gdybym mogla cofnac czas....
Pilnujcie swoje psy, koty.

a moje dziecko wlasnie szuka kota w drugim pokoju .... patrzy czy lezy na lozku

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2013-10-29 o 13:31
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 17:07   #265
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
I ja witam po swietach.
Ale juz opanowana.

twój kotek śliczny jejku jaka szkoda my mamy dwa koty i też nie wyobrażam sobie życia bez któregoś z nich... na szczęście mieszkamy na parterze, za to wszyscy sąsiedzi mają psy, które tylko czekają żeby je pogonic. już w ten sposób też straciłam jednego kota...
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 19:26   #266
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość

ja się wykończę. Gardło już ok, osłuchowo ok to wyszło jakieś dziadostwo. Dostał jakiejś bakteryjnej wysypki (dwóch lekarzy powiedziało, że to nie uczulenie a bakterie) i znowu antybiotyk
kurczę, masakra.... On tak w tym żłobku łapie?
Szkoda gościa, antybiotyki strasznie osłąbiają odporność....

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Hej

Pozniej nadrobie wszystko co napisalyscie i ja cos wiecej napisze. Teraz tak w skrocie- Oliwce chyba tamtejszy klimat sluzyl bo przez tydzien naszego pobytu przesypiala cale noce i do tego po 10-11h! Szok

No i rowno tydzien temu zaczela chodzic Jeszcze sie troche boi i jak kuma sie, ze idzie sama to chce lapac wszystkiego, dlatego nic na sile... ale przejdzie juz z 2m. Moja zdolaniacha Chociaz i tak najbardziej jej odpowiadaja wedrowki na czworaka, lotnisko w ten sposob zwiedzala
No proszę, gratulacje dla kolejnego chodzacego szkraba!
I oby nocki były dalej takie

Cytat:
Hej

My w święta siedzielismy w domu,Filipek w sobotę poparzył sobie rączkę od łokcia po dłoń o kominek wygłupiali sie z dziadkiem i wpadł na szybę i aby zapomniał o bólu zajączek wpadł szybciej.Matko kiedy to się skończy
Szymon to mały łobuz,wie kiedy nie może a będzie jeszcze bardziej broić jak mu zabronimyKiwa głową dziękuję,cześć,wszędzie wchodzi,je Filipa klocki tzn nie dosłownie bo je gryzie ale nie chce oddać i ucieka

I jak w pracy?

Kurczę, Filipek biedny... Bardzo się poparzył? Ma bąble?

)tak na przyszłość. przy oparzeniach bardzo pomaga ocet - zwykły spirytusowy przyłożony od razu na miejsce oparzenia. nie robią się bąble w ogóle, wszystko się pieknie goi)

Cytat:
I ja witam po swietach.
Ale juz opanowana.

kurczę, smutna wiadomość, współczuję... Kociak piękny był
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 19:40   #267
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
I ja witam po swietach.
Ale juz opanowana.

przykro mi z powodu kotka

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Hej

buziaki dla Filipka

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:

ja mam całą blachę sernikaAgatka dasz mi przepis na sos do ziemniaków?bo szczerze nie mam o tym zielonego pojęcia jak zrobić dla Liwii a,z torebki jej nie dam.

Edytowane przez rozowa1987
Czas edycji: 2013-04-02 o 19:36
rozowa1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 19:56   #268
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
witam się i ja poświątecznie
U nas spokojnie. Pojedliśmy trochę dobrych rzeczy, ale nie było tego dużo. Ze słodkości zrobiłam tiramisu. Miło tak się nie przejeść w Święta Za to pospacerowaliśmy, pojeździliśmy na rowerach, poczytaliśmy. Byliśmy w niedzielę w polskim kościele... no masakra. Dawno nie byłam na tak fatalnej mszy z tak bezdennie głupim kazaniem. Jednak wolimy na francuskie msze chodzić.

Antek zaczął przesypiać noce!! Hura hura Tylko budzi się bardzo wcześnie, dzisiaj o 5 (na stary czas to 4...) No i jak już się obudził to Głód się odezwał, i już nie miałam serca go przetrzymywać ( w końcu poprzednio jadł 9 godzin wcześniej). Dostał cysia i jeszcze kimnął z nami w łóżku. Dzisiaj spróbujemy go trochę później położyć może...

A humor miał szampański w Święta. Gada, śmieje się, zaczepia ludzi i bawi się w akuku (aktywnie, do tej pory tylko reagował na nas), puszcza bańki ze śliny... Zjada też fajnie, rozkręcił się jedzeniowo. Do tej pory było różnie - chętnie próbował różne smaki, ale zjadał raczej niewiele. A teraz szamie na całego.
za nocki, wiem ile to znaczy się wyspać. Super że Antoś już zjada i taki towarzski, mój to jak widzi, że ktoś koło niegos iedzi i nie patrzy to za rękaw ciągnie i mówi po swojemu
Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Hej

piękny widok jka dziecko samo chodzi, już jest takie "dorosłe"
Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
Hej,

Witamy po swiętach. U nas noce średnie Sara nie je w nocy ale nadal sie budzi chociaż jest poprawa bo pierwsza pobudka przesuneła się o 2 h. Mam nadzieję ż ez czasem przestaniw sie budzić.

Sarusia zaczeła zwiedzac mieszkanie takto porusząl sie po jednym pokoiju a teraz zasuwa na pupie wszedzie gdzie się da. Dalej probuje raczkowac ale nie idzie jej za to zaczeła siadać z pozycji na czterech i próbuje wstawać czasem jej się uda.

My w święta troszke odpoczeliśmy spedziliśmy razem czas wczoraj bylismy na sankach i lepijliśmy bałwana.
za postępy. U nas sąsiedzi ulepili zająca
Cytat:
Hej

biedny Filipek, zdrówka dla niego . Musi go okropnie boleć
Cytat:
I ja witam po swietach.
Ale juz opanowana.

biedna kicia, współczuję
Cytat:
kurczę, masakra.... On tak w tym żłobku łapie?
Szkoda gościa, antybiotyki strasznie osłąbiają odporność....

No proszę, gratulacje dla kolejnego chodzacego szkraba!
I oby nocki były dalej takie

I jak w pracy?

Kurczę, Filipek biedny... Bardzo się poparzył? Ma bąble?

)tak na przyszłość. przy oparzeniach bardzo pomaga ocet - zwykły spirytusowy przyłożony od razu na miejsce oparzenia. nie robią się bąble w ogóle, wszystko się pieknie goi)

kurczę, smutna wiadomość, współczuję... Kociak piękny był
nie w żłobku bo on w był tam tylko 3 dni i zachorował i tak już trzeci tydzień w domku siedzi i ciągle coś się do niego przyplątuje. Ja myślę, że nie żłobek tu zawinił tylko przychodnia, w której byłam z nim dwie godziny wśród chorych dzień przed żłobkiem. Mam nadzieję, że to ostatnie choróbsko i antybiotyk.
Stary 2013-04-02, 23:56   #269
kism
Wtajemniczenie

Halooo!
Co te świeta tak Was wywiały, że tak tu ubogo z postami?
Ja ciągle rozkminiam nad tą moją firmą, ja jestem prawie zdecydowana, ale jeszcze potrzebuję akceptacji męża, bo mamy wspólny budżet rodzinny i jak mi się nie uda, to on też pójdzie ze mną na dnoooo
Więc dzwonię, chodzę, pytam, czytam, googluję... więc niewiele piszę na razie.

Trzymajcie się!
kism jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 08:25   #270
she_87
Raczkowanie

Dzień Dobry!

Sara spała dzis bardzo ładnie pierwsza pobudka i jedyna o 4.30 ale się wyspalam. Sara wczoraj ruszyął na czterech A i idą nam chyba górna jedynki i dwójki.

Pozdrawiam
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości