|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40085893]Dziewczyny można zadzwonić do ZUSu i spytać, kiedy przeleją pieniądze? Chodzi mi o L4 z pierwszej połowy marca...[/QUOTE]
Mi powiedzieli tylko, że sprawa zostala juz rozpatrzona i tera zmam tylko czekać, bez konkretów, a w piatek dostalamzalegla kase od 11 lutego ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- dzień dobry po swiętach Brzuchatki |
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Margoś wróciła po świętach
![]() Po nadrabiam jak się wizaż odwiesi Byliśmy sobie rano z Saturninkiem na wizycie ![]() Przytyło nam się po świętach całe kilo ![]() Jesteśmy w 30 tygodniu i zaczynamy wizyty co 3 tygodnie co świadczy o nieustannie zbliżającym się porodzie (mam nadzieję
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-04-02 o 12:57 |
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Czy mi się wydaje, czy wizaż powoli przestaje szaleć i wraca do normalnej egzystencji?
Margosia super, że z Malenstwem wszystko w porządku.. ale czas biegnie Ty to już zaraz rodzić nam będziesz !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Margoś- No trójeczka z przodu! To już brzmi dumnie i poważnie
|
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
a mnie dziś moja buba kopnęła bardzo nisko, i tak od wczoraj czuję taki twardy ciężki, twardy brzuch nisko, blisko kości łonowej, tak czuję się "ociężale" i niewygodnie.
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4446 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Margoś
30tc zabrzmiało poważnie ![]() Oprócz wizażu mnie bank jeszcze wariuje i nie mogę pracować ... wrr
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie jeszcze 2 miesiące i niespodzianka może się pojawiać![]() Ja też idę dzisiaj z młodym na połówkowe, zobaczymy jak tam mi dziecko podrosło przez święta (bo przecież nie ja ).Zaraz na drugie śniadanie zjem pierogi, więc swoją masą dzisiaj się nie przejmuje
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku to już 30tc u Ciebie
|
|
|
|
|
#4449 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie po świętach
Były, minęły, dziś dzień jak co dzień, Tż już w delegacji a ja siedzę i golę na raty nogi bo jutro wizyta Aaaa no i witam się w 21 tc Margosia 30 tc wow, jeszcze trochę i będziesz rodzić ![]() Domcia zaraz Cie będę szukać na FB ![]() Perse dzwoń i się zapytaj, ja na szczęscie kasę dostałam Co do porodu rodzinnego to ja bym bardzo, bardzo chciała rodzić z Tż ale u nas wszystko zależy od tego, czy akurat będzie w domku czy w delegacji bo jak w delegacji to d..a.
|
|
|
|
#4450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My chcemy jeździć w dłuższe trasy i ze względu na to, że małe powinno do 2h przebywać w takim foteliku to będziemy musieli robić postoje i trochę czarno widzę rozplątywanie go z pasów ![]() a no i przekonuje mnie jeszcze to, że pasami ciężko jest idealnie zabezpieczyć fotelik
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-04-02 o 13:18 |
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
magolina szukaj szukaj
)
|
|
|
|
#4452 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja unikałam rzeczy z majonezem i wieczornego podjadania, ale w dzień pałaszowałam. Na szczęście trochę chodziliśmy więc mam nadzieję, że nie poszło w tyłekCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40085893]Dziewczyny można zadzwonić do ZUSu i spytać, kiedy przeleją pieniądze? Chodzi mi o L4 z pierwszej połowy marca...[/QUOTE] pewnie można, tylko czy coś łaskawie powiedzą, pewnie zależy na jaką miłą Panią trafisz Cytat:
Cytat:
ale szybko zleciało i jak poważnie brzmiodebrałam dzisiaj posiew moczu i jest ujemny
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
magolina
za tydzien !Ciekawe gdzie się podziała kallisto? ostatnio jej nie widziałam.. no i czekam na Madi !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, że wizyta udana Ja też chcę być już tak zaawansowana albo nawet i bardziej
|
||
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Wizaż zaczyna wracać do normy, to ja muszę uciekać. No co za pech. Zabieram się za porządki poświąteczne
Muszę odkurzyć, bo widać, że w trakcie świąt ciasto jedzone u nas było dosłownie wszędzie. W każdym miejscu okruszki.
|
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Magolina gratuluję 21 tygodnia
![]() dziewczyny macie skurcze w łydkach? dzisiaj rano mnie taki złapał, że myślałam, że orła wywinę tak bolało, pewnie magnezu mi brak ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Anulka to miłego sprzątania ja dzisiaj strasznego lenia mam, nawet prania mi się nie chce włączyć ogarnę tylko lodówkę bo muszę pomrozić cześć jedzenia i nic dzisiaj nie robię
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
No to Brzuchatki zmywam się pomału..Dzisiaj szkoła rodzenia i odwiedziny brata i bratowej męża.. więc prawdopodobnie jutro dopiero się pokażę..
Miłego dnia |
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam jakiś cienkich ciążówek (spodni) na all. Kupywałayście jakieś cienkie dopasowane, interesują mnie rurki
|
|
|
|
#4459 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie po swietach, juz w 20 tygodniu
Bardzo sie objadalyscie?? Bo ja staralam sie ograniczac, choc moje Dziecie caly czas chyba bylo glodne bo jak chwilke przestawalam jesc to dostawalam solidne kopniaczki, jednego takiego dostalam ze wyprostowac sie nie moglam Margosia gratuluje 30 tc, to juz tuz tuz prawie ![]() A co do ZUS i L4 ja dostalam od nich pismo i w nim byla data kiedy pieniazki przeleja i tego tez dnia je dostalam, az w szoku bylam ze tak w terminie wyplacili... |
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
noo wreszcie mi działa na kompie
już cholery dostawałam i co, jak już można spamować to ja za godzinę idę na ćwiczenia do szkoły rodzenia ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() Margoś za 30tc
|
|
|
|
#4461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wreszcie was nadrobiłam Cytat:
Cytat:
A na dłuższe trasy to ja polecam w gondoli wozić. W poprzednim wózku (Chicco) miałam specjalne zaczepy i np z Łodzi do Piły Małgosia te kilka godzin przespała w gondoli i się nie męczyła na siedząco. A miała wtedy 5 mcy. Jestem padnięta. Małgosia ma gluta do pasa, przez święta załapała, ale póki nie ma gorączki to ją na dwór puszczam. I tym sposobem ulepiłyśmy dzisiaj bałwana bo słoneczko ładnie świeci, nie wieje i nie sypie. Potem nam się jałówka ocieliła i musiałam mężowi pomóc wepchnąć ją do budynku (bo ocieliła się z nienacka na dworze) i teraz mnie tak plecy bolą, że idzie się wściec. Ja wiem, że nie powinnam, ale na zwierzęta jestem wyczulona i nie chciałam, żeby się przeziębiła leżąc na śniegu. Obiad ledwo ugotowałam. Pomidorowa
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę 38
Dostaliśmy od Ciotki spodenki po jej synku na 81 cm i na metce było napisane, że na 18 lat są
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
mela w gondoli wozić????
a to bezpieczne?? ja na dlugie trasy to by wiecej przerw robila zeby klasc dziecko na placki na plasko, ale nie odwazylabym sie w gondoli wozic. |
|
|
|
#4464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w piatek dokladnie poloweczka mi stuka
|
|
#4465 |
|
Wtajemniczenie
|
Mela, ale takiego fotelika w bazie już się nie zapina. http://www.wozki-foteliki.pl/go/_info/?id=3439 ja chce coś takiego.
a w gondoli bym się nie odważyła...
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł nam termometr na podczerwień dla dziecka i wstępnie testowaliśmy na sobie i otoczeniu i mierzy dobrze, jak na razie jestem zadowolona z niego
|
#4467 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4468 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze no allegro mi nie śmiga
|
|
|
|
#4469 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyneczki
![]() Jestem i ja po świętach Ociężale się jakoś czuje i źle. Pierwsze święto spędziliśmy na lenistwie w domu a wczoraj byliśmy u Tż chrześniaka na trzecich urodzinach. Dzisiaj się snułam do obiadu w piżamie i jakoś się pozbierać nie mogę ![]() Co do porodu to mój Tż był troche sceptycznie nastawiony na początku ale teraz zmienił zdanie. Min. dla tego że też słyszeliśmy od kilku osób że jednak jak jest ktoś z rodzącą to inaczej do niej podchodzą i w razie (odpukać) gdyby coś się działo to ktoś patrzy im na ręce. A to czy się boi czy nie to już inna sprawa ja też się boję ale muszę to przetrwać i nikt mnie nie zapyta o zdanie czy chcę czy nie ![]() Ale myślę że gdyby był nastawiony na nie to bym go nie zmuszała, tylko chyba było by mi trochę przykro. Sama nie wiem Z resztą gadaliśmy ostatnio z Tż szwagrem. On był przy obu porodach swojej żony i twierdzi, że od tej pory zupełnie inaczej patrzy na żonę, bo w życiu by nie przypuszczał, że taka krucha kobietka może tyle znieść i w głowie mu się to nie mieści że dała rada. O wiele bardziej potrafi docenić jej trud i wysiłek kiedy już widział to na własne oczy.
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz bazę isofix, to fotelik wpinasz tylko na tą bazę ( na "klik") i gotowe, żadne pasy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

Ty to już zaraz rodzić nam będziesz !

W sumie jeszcze 2 miesiące i niespodzianka może się pojawiać

jejku to już 30tc u Ciebie
bo jak w delegacji to d..a.

ale szybko zleciało i jak poważnie brzmi