|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
Mała siedzi w huśtawce już prawie 20 minut - za długo? Wyjmę ją zaraz. Zadowoloną minkę ma, muzyczek słucha jak zaczarowana... A właśnie, miałam się zapytać - jak czyścicie buźki dzieciów wewnątrz? Bo któraś z Was dziś o tym pisała.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4564 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój tż będzie teraz tylko na nocki bo zwolnił swoich pracowników i dopiero za miesiąc zatrudni nową osobe..... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4565 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
Tż do biedronki poszedł - kaszkę mu na liście napisałam, zobaczymy czy znajdzie. W jakich smakach to jest?
Mam nadzieję, że to nie będzie moje nowe uzależnienie.. ![]() Kurdę, coś mi Mała dużo śpi dzisiaj, może odreagoruje obiadki dla babć i dużo wrażeń? No nie wiem nie wiem, jakoś mniej je też przez to. Ale zadowolona ogólnie, brzuszek dziś okej, może taki dzień ma.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie powiem, bo 2 razy udało mu się zachachmęcić pampki ![]() ![]() Ale taki traf rzadko się zdarza, bo zazwyczaj towar zdążą już zaplombować i wtedy juz się nie da, bo jeśli sa nie zaplombowane, to wtedy wszystko idzie na straty, wtedy pisza w papierach ze niby opakowanie było uszkodzone ![]()
![]() |
#4569 |
Zadomowienie
|
Z tego co ja wiem to dziecko trzeba zgłosić do ubezpieczenia, to że pobierasz zasiłek macierzyński ani to że ty jesteś ubezpieczona nie jest jednoznaczne z ubezpieczeniem dziecka. Jeżeli twój TŻ pracuje to myśle że najlepiej bedzie jak on przez swojego pracodawcę zglosi małego do ubezpieczenia bo ty chyba musiałabyś iść do ZUS-u.
#4570 |
Zakorzenienie
|
szaja, skoro mam 174cm wzrostu, przed ciaza nosilam rozmiar S (teraz jeszcze brzuch dochodzi) to chusta 4,6m powinna byc ok, prawda?
Napisalam to zanim zasnelismy, ale nie wlaczylam "zapisz" :/ Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-04-02 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Zakorzenienie
|
wróciłam od lekarza- mam nietolerancje białka
![]() mam trzymac diete,dostałam leki,zobaczymy jak długo ujadę karmiąc cyckiem ![]() Cytat:
czytałam dziś na watku wizazowym o wspieraniu z karmieniem,ze to normalne i mija i zeby nie przestawac kp bo ponoc pozniej z butelka robia to samo mj Leo tez mi na nerwach gra i robi to samo,pomaga zmiana pozycji i jak wkładam pieluche pod piers to tez sie uspokaja [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40091568]Lady bodajże ma jednak LittleFrog - też polska firma i podobna do Nati właściwie, opinie zbiera fajne ![]() A tak w ogóle najtrudniej zdecydować się na kolor ![]() ja polecałam Lady i innym chustę little frog bo babka mi mówiła,ze oni szyją dla nati |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Wtajemniczenie
|
Cześć kobitki
![]() Lecę Was zaraz nadrabiać bo nie zaglądałam przez Święta. Miałam to zrobić rano ale mieliśmy niezłe przeboje...było włamanie do mieszkania, które wynajmujemy takiej kobietce z synem. A że mąż był w pracy i nie mogł wcześniej niż na o 14 wyjść a my mieszkamy po drugiej stronie ulicy to ja musiałam z małym tam iść i z policją wszystko załatwiać. Ehhh... Do klubu wstawiłam zdjęcie świąteczno -rodzinne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zadomowienie
|
Chciałam się jeszcze pochwalić
![]()
26.02.2013 ![]() 18.11.2014 ![]() Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-04-02 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bokeh: już kliknęłam i zapłaciłam, co się będę wieki zastanawiać... jako ciekawostkę powiem Wam, że jeszcze 2 takie same na allegro są do kupienia w cenach podobnych. Może być? http://allegro.pl/kurteczka-polarowa...145127873.html Mam oprócz tego trochę bluz, i na cebulkę najwyżej się będziemy ubierać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz też śpi zasnęła jakiś czas temu a to dobrze bo ostatnio zasypiała koło 20 i potem na kapanie po 21 nie dąło jej się wybudzić pomijając fakt że w ogóle nie chciałam jej wybudzać
![]() |
#4576 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki, możecie mi troszkę pomóc?
Mam napisać dzisiaj konspekt do pracy maturalnej, a nie wiem jaką mam postawić tezę ![]() Temat mam taki: Kurtyzana, prostytutka, kobieta upadła jako bohaterka literatury światowej. Omów temat w oparciu o wybrane przykłady. Macie jakieś pomysły na tezę ?
#4577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe, a jak ten problem zniknie to pewnie pojawi sie nastepny, za latwo tez byc nie moze ![]() Cytat:
![]() Co do zmiany czasu - moj chyba nie zauwazyl ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Lady, ja czytalam w necie, ze dziecko trzeba koniecznie zglosic do ubezpieczenia, nikt nie robi tego automatycznie. Trzeba miec pesel i macie na to pol roku od dnia narodzin. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzieki wielkie! Kochane jestescie. Meza pogonilam juz i jutro malego u siebie ubezpieczy.
Marsi, bidulo ![]() Kurka, facet ma same przyjemnosci zwiazane z przyjsciem na swiat bejbika, a my mamy przekichane jeszcze dlugi, dlugi czas po porodzie ![]()
#4579 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Debrah ja owijam w wacik z gazy na palec , mocze w wodzie i przejeżdżam po dziasłach, podniebieniu i języku.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-04-02 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam takie coś http://allegro.pl/hm-hello-kitty-pie...116702677.html ja mam taka
![]() |
#4581 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w koncu nie moglam juz patrzec na te wymiete ubranka, jednak wyprasowane to wyprasowane .. no i teraz prasuje hurtem raz w tygodniu.. natomiast pieluchy? ... nigdy w zyciu... ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
ulewa na potege! tak jak pisalam Ci w pw, polozna bardzo sie tym przejela, sla***wa nie wiem czemu miala do mnie pretensje o to ... poszlismy po znajomosci do bardzo dobrego neonatologa i powiedziala, ze skoro malutki dobrze je, i przybiera na wadze to nie mamy czym sie martwic ulewaniem. zrobilismy posiew - wyszlo ok. ostatnio bylismy u gastrologa prywatnie i tez tylko kazala mleko nam zmienic na nutramigen - podejrzewa alergie na bialko poza tym podajemy gastrotus ale mlody jak ulewal tak ulewa, jak narazie mamy zrobic kolejny posiew, ale generalnie lekarze uspokajali ze powinno przejsc po 6 miesiacy a i na 7 mamy znowu wizytye u gastrologa, tym razem na nfz, wiec zobaczymy a ile Leo wazy skoro mowisz ze malo przyral? a ta walnieta pediatra, to która? jak wyglada?
![]() |
#4582 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() śliczności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym oglądałam teraz pogodę i w niedziele ma być Śnieg!! ![]() Więc nie ubiorę na chrzest moich nowych butów na wiosne,płaszczyka i sukienki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Już nie raz pisałam...moja Daria w dzień prawie wogóle nie śpi.Robi sobie tylko drzemki po 10-15 minut i to wszystko.Dlatego staram sie wychodzić z nią na spacery bo w wózku odrazu zasypia i śpi cały spacer. Ja chcę WIOOOOOOOSNEEEEE Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-02 o 19:37 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zakorzenienie
|
z nosa mi leci i głowa boli :/
![]()
#4584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bijkora współczuję z tymi rozstaniami ![]() ![]() A gdzie się Wisienka podziewa? Też coś jej nie ma ostatnio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
W Chorzowie. Czekałam 12 dni ... dziwne że miałaś od razu. A Ty gdzie wyrabiałaś????
#4586 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam zamiar wyrabiać kartę w tym tygodniu i dzwoniłam do nfz i potrzebować będę mojego zgłoszenie do ubezpieczenia i małego czyli te druki zus zua i zus zcna. Co polecacie na bolące bączki, bo Bartusia męczą już od tygodnia. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() Ja mam zamiar wyrabiać kartę w tym tygodniu i dzwoniłam do nfz i potrzebować będę moje zgłoszenie do ubezpieczenia i małego czyli te druki zus zua i zus zcna. Co polecacie na bolące bączki, bo Bartusia męczą już od tygodnia.
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
Wisienka pisała że ma chrzest i że nie będzie miała czasu pisać.
Ale w sumie już jest wtorek ... ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-02 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
Marsii, u nas chyba lepiej
![]() ![]() Lekarka radzila mi calkiem przejsc na mm ale nie potrafię! Bede walczyc o kp do konca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
Bokeh : bardzo fajna. Ta moja ma bawełnianą podszewkę a cała polarkowa jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Wtajemniczenie
|
Wybaczcie że tak wpadam tylko na chwilę i się nie odzywam całe Święta ale ktoś mi dziecko podmienił ;/
Była już taka grzeczna cały czas , bawiła się sama a od trzech dni jest jakaś niespokojna ,płacze, marudzi i znowu tylko na rączki i na rączki ![]() Byłam dziś na kontroli w związku z zapaleniem płuc, no i niestety dziadostwo mi nie odpuściło , dalej antybiotyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.