|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
|
|
#4802 |
|
BAN stały
|
Ja też nie chciałam, żeby się poznali, ale nie dało się tego uniknać.Jednak nie było aż tak źle jak myślałam.
|
|
|
|
#4803 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczyny!!
ja jestem tu nowa, niestety nie daje rady przeczytac dokladnie wszystkich watkow wiec zaczelam od III i to od 99 strony bo po prostu nie dam rady tego wszystkiego ogarnąć a zaraz pewnie mykniecie do IV wątku wiec ja dowiedziałam się mniej więcej na początku lutego że jestem w ciąży oczywiscie okresu nie bylo a bol brzucha mialam okropny i do tego piersi tak mnie bolaly ze jakis zly ruch i juz wylam z bolu :| miałam nosa i jakąś intuicje zrobiłam test i wyszło ale strasznie się bałam, zwłaszcza ze od zawsze miałam problemy z miesiączką oraz trądzikiem więc od października jak dobrze pamietam do konca stycznia bralam antybiotyk na twarz :/ balismy sie ze stracimy maleństwo wiec jak poszlismy na pierwsza wizyte to lekarz powiedzial ze sa dwie opcje albo maluszek wytrwa albo stracimy go i ze zobaczymy na kolejnej wizycie i dla mojego spokoju powiedzial zebym przyszla za dwa tygodnie i na szczescie okazało się ze nasza dzidzia rośnie teraz maluszek nasz ma mniejwiecej 10tygodni i 6 dni i dzisiaj idziemy na kolejna wizyte jestesmy mega szczesliwi! bo zaledwie po 5 miesiacach starania i właściwie po ślubie po 5 miesiącach udało nam się zajść w ciąże ![]() dodam że również jestem po pierwszych badaniach i z tego co poczytalam na necie to nie bylam jeszcze chora na tą toxoplasme także pewnie za jakiś czas znowu sprawdzimy co i jak a poza tym reszta badań jest ok ! pozdrawiam was cieplutko!!Nasz termin wypada na 25.10.2013 r.
|
|
|
|
#4804 | |
|
BAN stały
|
Raz byłam na chrzcinach i też wódki nie było (ku mojemu niezadowoleniu
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
angelikada witaj
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a w ogóle to śniło mi się że urodziła nam się już dzidzia i ktoś przyniósł dla jaj testy ciążowe i zrobiłam sobie test i się okazało że znowu jestem w ciąży
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Dajcie mi kopa na rozęped, bo musze trochę posprzątać i zrobić jakiś obiad.
|
|
#4809 |
|
BAN stały
|
Ja kupowałam rozmiar 56 po 3 sztuki bielizny (kaftanik, pajacyk,śpiochy, półśpiochy, body) jedna bluza i jedne spodnie).Rozmiar 62 kupiłam po 4 sztuki bielizny, 2 pary spodni i bluzy.Ale piorę codziennie.
|
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj na obiad będę miała makaron z truskawkami- mąż niezbyt zachwycony więc dla niego coś tam w lodówce z mięsa się jeszcze znajdzie ale ja sobie zrobię truskawkową ucztę
|
|
#4811 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuje za miłe przyjęcie ja czuje sie bardzo dobrze!! nie mam mdłości, piersi mnie jedynie bolą ale to mniejszy ból niż na początku niestety albo stety mam duże piersi i czuje ze przez całą ciąze będą mnie boleć ale damy rade od czasu do czasu czuje jakiś ból jednego czy drugiego jajnika ale to rzadko i to taki słaby ból mój gin powiedział ze to normalne i nic złego, ale zaczynaja mi się migreny, ale takie do wytrzymania wiec tez jest ok, zachcianek szczególnych to nie mam za bardzo mysle ze na to przyjdzie jeszcze czas ![]() a tak w ogole to sen miałas niezły ale podobno sny sie nie spełniaja wiec sie nie masz o co martwic:P
|
|
|
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki to dobrze ze jest ktoś z tą samą datą można się dzielić swoimi 'objawami' czy zachciankami ;p pozdrawiam ciepło!!
|
|
|
|
|
#4815 | ||
|
Zakorzenienie
|
o właśnie, Tobie jeszcze miałam odpisać
![]() nie wymiękaj ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4816 | |||||
|
dryfuję słowami
|
Przeleciałam Was z grubsza
nie bardzo mam czas na siedzenie tu jak małż wraca z pracy, bo teraz to ciągle jeździmy i oglądamy te chałupy i mam już na pawdę dość chciałabym już coś wybrac i mieć z głowy..Cytat:
Cytat:
znaczy mam 2 pary skarpetek z napisami po angielku 'kocham mame ' i 'kocham tate' - nie mialam pomysłu na walentynki mama mi też mówi, żeby ciuchów nie kupować, bo ona ma sporą kolekcję. jak kiedyś będe to musze zobaczyc co ona tak naprawdę tam ma, bo nawet nie wiem. z resztą teraz pogoda nie zachęca do spacerów na zakupy. nawet jeśli gdzies sie wybiorę to jak w końcu stopnieją śniegi... aa, no i mam łóżeczko (bez pościeli, materaca itp. sama konstrukcja drewniana) - po sobie... no i oczywiscie dokupic materac i posciel więc to co mam to raczej nie moja zasługa. a o tych wszystkic gadżetach w postaci wózka, butelek, laktatora, smoków, termometra itp. to nawet nie wspomnę, bo nie dość, że nie mam nic to też nie wiem kompletnie co może byc potrzebne. ![]() Cytat:
z resztą ponoć ostatnio modny, bo dobry i nie taki drogi. myśmy w Biedronce kupowali, bo taniej niż w hurtowni był co do ilości to trudno powiedzieć, ja nie miałam wesela tylko przyjęcie, a co za tym idzie nie było oczepin ani nic z tych rzeczy. jak masz oczepiny to musisz liczyć się z tym, że pare butelek pójdzie, jak masz DJ albo orkiestre też trzeba im dać. My nie mieliśmy tańców ani muzyki, jedynie puściliśmy muzyke z tle, która wczesniej ściągnęliśmy z neta, jakaś miłosna kolekcja 100 polskich+100 zagranicznych nurmerów ale, ale... po drodze poszło trochę tego (mimo, że bramy żadnej też nie mieliśmy), bo dla kierowcy co nas wiózł (mieliśmy zabytkową Warszawę, ale była mojego taty kolegi i grosza nie wziął za to, a normalnie takie auta po 1000zł chodzą na przewóz, więc choć butelkę daliśmy mu) moja matka odstawiła cyrk i jakiegoś znajomego wyczaiła co kominiarzem jest i chodzi po ślubach, to go zamówiła z 2 gołębiami. no wiocha trochę, ale nic nikomu o tym nie powiedziała, a jemu też trzeba było dać. a i potem trzeba było zostawić, bo w pracy u rodziców i teściów wiedzieli i się upominali żeby im butelkę postawić, w pracy u braci małża. a i też tak się robi i u nas tak mamy zarządziły, że goście na odchodnym dostawali przydział - pare kawałków ciasta i butelka wódki. jedna na parę/rodzinę, no chyba, że ktoś samotny to też jedną dostawał. z resztą jak byliśmy na weselu u znajomych (i oni mieli juz spore wesele, ok 100 osób) to robili tak samo. Cytat:
choć troche mnie wkurza, że rodzina małża w ogóle się nie angażuje nawet tak ekocjonalnie.. jak dzwonimy z radą,bo nie wiemy np. czy dane mieszkanie jest ok, to oni tylko 'wasza sprawa, wasza decyzja'- no nasza, wiadomo,ze nie chce aby za mnie decydowali, ale chce jakiejś rady, bo ciężko samemu tak ogarnąć, zawsze jak się pozna inny puntk widzenia można lepiej przemyśleć za to moi rodzice z kolei za bardzo narzucają swoją wolę... Cytat:
![]() ładni jesteście noooo, aż mnie wstyd żeby się pokazywać ...
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-04-04 o 10:35 |
|||||
|
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym tancia ja odpoczywam każdego dnia ![]() Oglądam obrączki i już nie wiem jakie chce.
|
|
#4819 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
.Chociaż są matki co do 2 lat prasuja wszystko i sterylizują.Potem dzieci idą do przedszkola i chorują od pierwszej lepszej napotkanej bakterii. |
|
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny!!!!!! mam bardzo wstydliwy problem ale nie mam kogo zapytac... odkad biore zelazo to mam zatwardzenie... dzis jak sie podcieralam po czyms 'grubszym' to zobaczylam na papierze krew!!!!
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
tez biore zelazo i tez mam zatwardzenie i tez wyglad tzn kolor i zapach jest inny ciemna i smierdząca... sory jak ktos je...
|
|
#4822 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
a żelaza nie biorę i od tygodnia znów mam z tym problem, a bylo juz ok. musze wiecej jablek jesc
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-04-04 o 10:42 |
|
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I druga sprawa ja ostatnio zawsze jem na śniadanie owsiankę tzn. płatki owsiane gotuje z bananem, do tego rodzynki i jakieś inne owoce. Mogą być nawet z kompotu. Trochę jogurtu naturalnego. Jest pyszne i zdrowe, a kupka luźniejsza. Możesz też kupić czopki glicerynowe. Ale nie dopuszczaj do takie zatwardzenia, bo będziesz miała za niedługo hemoroidy.
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Któraś pytała o ślub i czemu jak teściowa chciała... ale mi nie zacytowało. No więc była taka awantura, że prawie do rękoczynów doszło, groźby, że ze strony tż nikt nie przyjdzie, jak zrobimy na świeżym powietrzu u znajomych... i ogólnie, że rodzina się d... odwróci do tż. Fajną ma rodzinę, nie? ![]() Więc było, jak ona chciała, żeby tż nie bym sam w tym dniu. Ja ustąpiłam, bo on był dla mnie ważniejszy niż moje wymarzone wesele. Ale możecie już podejrzewać, czemu teściów nie lubię
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziewczyny czy Wy oszalałyście tyle postów naskrobać za wieczór ![]() Później Was nadrobie. Muszę zrobić zadanie na studia do niedzieli a nie potrafie go zrobić
|
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny.. przerazilam sie...
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja do 2 roku zycia uzywala i jak bym jej nie odstawila to by dalej ciagnela ![]() kuzwa czytalam czytalam i zapomnialam co mialam poodpisywac ![]() aaa rozmiar ciuszkow. to ja kupilam jeden komplet na 50, kilka sztuk na 56, reszta na 62. ale jesli druga pojdzie po siostrze i bedzie miala kolo 53 cm to bede musiala zaopatrzyc sie jeszcze w 50. zreszta rozmiar rozmiarowi nierowny, Blanka 62 z h&m nosila chyba do 4-5 miesiaca tak samo z 5-10-15 sa z deka zawyzone rozmiary.a moja niunia juz codziennie daje mi o sobie znac bardzo wyraznie, wczesniej to takie delikutasne pukance a teraz to juz super mocno |
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
ladan ale cudne to Wasze zdjęcie
![]() ![]() ja po pierwszej ciąży mam hemoroidy :/
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
bajka zazdroszcze
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to Wam chyba zaraz kolejną część założę, bo muszę wyjść i nie wiem, czy przed 5000 postem wrócę
Edzik dopiero wstał! Także zabieram go do KM i jadę na zakupy spożywcze, bo znów mnóstwo rzeczy brakuje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

wiec ja dowiedziałam się mniej więcej na początku lutego że jestem w ciąży oczywiscie okresu nie bylo a bol brzucha mialam okropny i do tego piersi tak mnie bolaly ze jakis zly ruch i juz wylam z bolu :| miałam nosa i jakąś intuicje

chciałabym już coś wybrac i mieć z głowy..