|
|
#4681 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
|
|
#4682 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a u nas nie pada ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
ewentualnie, że dzieć może być wybredny co do jedzenie, chociaż mój starszak jest wybredny a jako małe dziecko jadł WSZYSTKO co było jadalne, niejadalne zresztą też mu się zdarzyło---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- czy ja wiem, wczoraj Młodemu wyszło 75cm (a 3 miesiące temu miał już 79 cm) a rozmiar 74 już bardzo długo jest za mały, rozmiar 80 jest na styk, nosi też 86, no chyba że ma nieproporcjonalnie krótkie nóżki w co wątpię Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-04-06 o 17:56 |
||
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zamówiłam u naszego ulubionego sprzedawcy kilka książeczek
Lu ostatnio namiętnie zajmuje się książeczką z serii dotknij i poczuj, więc dokupiłam jeszcze kilka, a oprócz tego "Bardzo głodną gąsienicę" i "Lokomotywę" (O Lokomotywie przypomniała mi Dep, ja ten wierszyk uwielbiałam jak byłam mała a teraz jakoś o nim na śmierć zapomniałam)
|
#4684 | ||||
|
Zadomowienie
|
HEy! ALe mnie tu nie było! nawet sama nie wiem czemu... w sumie dużo pracy mieliśmy... i ajkieś takie zimowe przesilenie mnie wzięło, że nie mam weny na pisanie...przez tą pieprzoną zimę przytyłam 2kg! ale jestem zła! dzisiaj pierwszy dzien diety.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale słodziuchny ten twój Patryczek. aż serce mi się kraja jak widzę tą płaczącą buźkę oo dobrze wiedzieć
|
||||
|
|
|
#4685 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no dobra to od czego zacząć?? Cytat:
to sprawia, że są one takie wyjątkowe Cytat:
Cytat:
Cytat:
chopy to czasem są |
|||||
|
|
|
#4686 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
przenoszę do łóżeczka i śpi.2. daję herbatkę lub soczek i kładę się obok. 5 minut i śpi. kilka razy oczywiście próbuje się podnieść i popłakuje ale za chwilę kapituluje. Acha i w każym z przypadków tle gra konik FP i ma przy buźce swojego ukochanego słonika-przytulankę., Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
R powiedziala do tz ciota
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
marchewka, brokuł, kawałki indyka, cukinia, ziemniak itp. Gotowane na parze albo pieczone. Albo surowe owoce: banan, gruszka, jabłko (pokrojone na takie większe kawałki, żeby łatwo było chwycić, najlepiej ze skórką, wtedy łatwiej dziecku złapać). To będzie na początek najłatwiejsze
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-04-06 o 19:53 |
|
|
|
#4689 | |||||
|
Zadomowienie
|
Natalia jestem pod wrażeniem!! WOW! Ja mam do zrzucenie nieco mniej a już mnie ☠☠☠☠ica bierze na samą myśl
Cytat:
DEPOISONa własnie jak tam z kotami?? U nas pełna komitywa! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aga a w ajkiej formie te owoce? w kawałku dajesz?> Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- A tak poza tym wszystkim to Franek skończył dzisiaj 8 miesięcy!!! i w związku z tym pięknie pełzał nam na podłodze.. nie, nie raczkuje ale tak śmiesznie pełza dookoła własnej osi. W związku z jego miesiecznicą kupiłam mu dzisiaj pudełko z otworami i różnokształtnymi klockami FP i był nimi zachwycony. Wszystkie klocki oblizał a potem próbował trafić w dziurki. Oczywiście bezskutecznie Acha noi całował się ze swoim obliczem w macie - Agunia- ty chyba też taką masz Z lusterkiem w TV? noi oblizał nam panele
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2013-04-06 o 20:03 |
|||||
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Sezon grillowy uważam za otwarty tak długo na to czekałam zjadłem 2 kiełbaski i szaszlyka z pyszne surowka pychaDzisiaj była taka pogoda, ze grzech byłoby nie skorzystać ![]() Cytat:
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i brawa za umiejętności ![]() aha, i jak będziesz podawała małemu jedzenie w kawałkach pamiętaj, że musi siedzieć przy tym prosto albo lekko pochylony do przodu. W żadnym wypadku odchylony do tyłu
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-04-06 o 20:04 |
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4693 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas noc była kiepska. Mały budził się wiele razy, płakał Na szczęście to małż do niego wstawał. Nie wiem za bardzo skąd te pobudki (podanie smoka czy pogłaskanie wystarcza i śpi dalej, raz tylko dostaje mleczko). Ciekawe co będzie dziś. Małż w pracy, więc moja kolej na wstawanie...Cytat:
dla tż![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4694 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ja dziś miałam niezły dzień Cały czas latałam za małym i mimo włączonego kompa nie miałam kiedy napisać. A mały jak to raczkujące dziecko - trzeba go było ratować jak wlazł pod stół albo pod krzesło. A jak nie ratować to odciągać - a to od tv, a to od kwiatka, a to od ławy A jak nie mały to znowu musiałam królisia ratować - dzieć do niego dochodzi i chce go głaskać czyli ciągnąć. No i biedne zwierze trzeba ratować Ale nei zmienia to faktu, że K. wygląda cudnie jak się tak przemieszcza Cytat:
Cytat:
Trza było walnąć w potylicę bo może się przywiesił i potrzebny był reset ![]() Cytat:
![]() dla Lilutki. Zdolna dziewczynkaCytat:
Ja szczepiłam na pneumo i meningo. Na rota sobie odpuściłam. No i wielkie za zasypianie i nockę. Oby poszło teraz z górki |
||||
|
|
|
#4695 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My też codziennie wysadzamy małego. Ale nie zawsze zdążę Niestety mój dzieć najbardziej lubi rzeźbić w brązie jak je (chyba sobie wypycha ją![]() Cytat:
Cytat:
za siadanie i dziękuję A drapanie po główce to etap poznania swojego ciała - dziecko je dotyka i drapie bo poznaje siebie i świat To normalne i jak najbardziej pożądane. Cytat:
i oby poszło teraz z górkiCytat:
gratuluję umiejętności ![]() Cytat:
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle rozbiera matę na części pierwsze![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
KarolinaPW, pytałaś ile czasu minęło od kiedy mały zaczął się kiwać w przód i tył (przyjął pozycję do raczkowania) do czasu aż zaczął raczkować. Tak mniej więcej 1,5 miesiąca. Przed raczkowaniem do przodu było coś w stylu raczkowania do tyłu
Ale jak ruszył w przód to nie ma uproś. Teraz już idzie wszędzie i wszystko go interesuje. Dziś wyszedł z salonu do przedpokoju i prosto na schody dobrze, że go złapałam
|
|
|
|
#4698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
hej
musze szybko kupic wieksza
|
|
|
|
#4700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja pisałam do drapaniu bo dziewczyny o nie pytały. Generalnie chodzi o każdą formę "macania się" dziecka Po prostu w ten sposób poznaje i tyle. I to bez względu czy to głaskanie czy drapanie czy też, tak jak robił to mój młody, ciągnięcie się za włosy
|
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to jak go Lu czasem złapie za słabiznę, oj to wtedy nieciekawie...wiem o co chodziło z tym drapaniem
|
|
#4702 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Intensywny dziś dzień za mną (trening, spotkanie z przyjaciółką, wizyta u teściów, małe zakupy ubraniowe), jutro będzie jeszcze intensywniejszy ![]() Cytat:
Gdyby nie te drzemki o dziwnych porach, pewnie chodziłaby spać normalnie, a nie po 22 (przez co nie mam nic z wieczoru, i przez co potem tak przesiaduję do 2 w nocy, bo jednak chcę trochę skorzystać ze spokoju)Cytat:
![]() Mogę ją przetrzymać godzinę, góra 1,5, ale potem już zaczyna tak wyć, że koniec świata - musi zasnąć. I wtedy scenariusze są dwa: albo prześpi się niecałe 2 godzinki, obudzi i grasuje kolejne 2 (to najczęściej), albo zaśnie (taka już przetrzymana) o tej 21 na dobre, ale wtedy mi wstanie o 4-5 rano cała rześka i gotowa do zabawy .Cytat:
A "Lokomotywa" jako szczególnie lubiana jest już recytowana wszędzie - przy przewijaniu, przy przebieraniu, w drodze na przystanek (jak małą mam w nosidle) itd. Stąd Zosia tak ją świetnie zna ładnie Iga kiedyś do swojego ojca - "geju", teraz R do swojego z ciotą wyskoczyła... O czasy, o obyczaje! Cytat:
![]() Hmm, stosunki są poprawne, ale nie mogę mówić o serdeczności ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Iga też jak przechodzi pod stołem to wie że trzeba schylić głowę
Brawo za nowe umiejętności ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4704 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolina u nas od kiwania do raczkowania minął równy miesiąc. Mały nie pełzał wcale
|
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Hej gaduły
![]() Mam fatalny dzień dzisiaj. Mała super - całą noc przespała, nie była zbyt marudna i teraz już śpi (małż położył ją do spania). Jednak mnie bolą plecy i przez to wszystko mnie wkurza. Jest też plus tego - małż zrobi mi masaż ![]() Nie piszcie dużo żebym miała szansę nadrobić co u Was ![]() Miłego wieczoru Kobietki Wvictoria w końcu kupiłam aparat
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao jakich butelek używasz?
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
śpię z Fabim, a Tż w pokoju obok |
|
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kombinuję co sobie zażyczyć na urodziny od małża Myślę nad aparatem, telefonem albo czytnikiem ebooków
|
|
|
|
|
#4709 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Malemu podszedł smok z canpola taki chudy długi, wymieniłam mu tylko butle na dr browns zeby mu sie nie bomblowało tylko leciało samo mleczko, smoczek dr brownsa jest taki jak z canpola, jest chyba tlyko cut krótszy, ale ja juz zmienilam go na canpola bo tez pasuje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

w sumie to już jestem
Pobudka o 1 - nie udało nam się nie dać jej nic, ale 120ml herbatki zamiast 200ml mleka, to i tak sukces i spała do 9!!!
no dobra to od czego zacząć??
dlatego nie za bardzo mogę się skupić nad nadrabianiem wątku
Po pierwsze się spóźniliśmy (teściowa się grzebała za długo) i nie było gdzie stanąć (kościół mały i oprócz nas 3 innych dzieci i wszystkie w wózkach, nasz też) przy ołtarzu też miejsca nie było, stałam wciśnięta w kwiaty od Bożego Grobu i o mało się w nie nie wywaliłam. Ksiądz pomylił szatki i naszego przykrył szatką od innego dziecka, chciałam naprostować i położyłam na M. naszą to ksiądz na mnie wsiadł, że nie znam procedur i chyba katecheza by się przydała. Poza tym zamiast zrobić krzyż na czole dziecka to się przeżegnałam (ale inni rodzice też
normalnie placze mega bo nie chce go wziac na rece, albo ze go klade na lozko czy wkladam do wózka, oszalec idzie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
chopy to czasem są 

tak długo na to czekałam

oby poszło teraz z górki
W porywach śpimy nawet z dwójką