|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
ja mam 30 km do szpitala gdzie planuję rodzić
![]() ![]() --- dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Jak to mój wujek wczoraj powiedział męzowi "jak się zacznie, to spokojnie usiądź, wypij kawę, to tak szybko nie idzie jak nam się wydaje"
![]() Więc Justi, spokojnie zdążysz i tej wersji się trzymaj.
#1264 |
Zakorzenienie
|
helo ja na chwile , malz ma skrecony staw skokowy, naciagniete sciegno Achillesa i zerwany miesien , a kolano nadawalo sie na szew jeden ale mal nie chcial, takze jutro po kule jade i bedzie kustykallll
#1265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1266 | |||
Zakorzenienie
|
nie martw się, nie jest tak źle. Nawet łatwo Cię rozszyfrować. Ja jak piszę z telefonu to dopiero bzdury wychodzą
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pojechałam do sklepu dziecięcego z Tż, niby tylko po przewijak i wanienkę, a pokupowaliśmy więcej rzeczy.. troszkę niepocieszona byłam bo ceny mniej korzystne niż na allegro.. no ale już mam większość najpotrzebniejszych rzeczy z głowy Cytat:
![]() u mnie problemem jest również to, że nie znam kompletnie tamtego szpitala i personelu |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
Xal, jako, że mi nie cytuje to odpowiadam zwyczajnie.
Wydaje mi się, że fajne są takie pielucho-ceratki. Ja kupiłam, ale niestety jeszcze nie prałam. Uznałam, że te jednorazowe podkłady to tylko na początek, a później wolę mieć kilka takich pieluch-ceratek i prać.
#1269 |
Zakorzenienie
|
ojoj to się porobilo..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Wtajemniczenie
|
Marchewka- czy ja dobrze pamietam, ze Ty masz fotelik samochodowy cybex aton? i czy pamietasz ile kosztowal? Szukam jakis opini na jego temat
![]() i mam jeszcze jedno glupie pytanie ![]()
#1271 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() to teraz go rozpieszczaj ![]() Cytat:
![]() shizuje się trochę że zaczną się przepowiadacze, każę mu przyjeżdżać a tu się akcja skończy ... a potem będę się bała go zaś wzywać i urodzę w domu ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Banka zdrówka dla męża!!! No i brzuszek super:-D Niunka bardzo się cieszę że u Ciebie się wyjaśniło! Cynamonku brawo za zakupy ![]() Motylku wracaj do nas w dwupaku!!!:-* Dla wszystkich brawa za tygodnie i brzuszki!!!> ![]() My dzisiaj zaczelismy 32tc:-D Mieszkanie mamy!!!!klucze też więc to już napewno:-D Jutro napiszę na ten temat więcej;-)
#1273 |
Zadomowienie
|
banka- heh... to się porobiło z nogą Twojego męża
![]() pawie oczko- wydaj mi się, że foteliki powyżej 13kg mają już wbudowaną bazę automatycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Wtajemniczenie
|
Nadrobilam z grubsza jednym okiem
![]() ![]() ![]()
#1275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
color- jak miło czytać takie informacje od Ciebie ![]() ![]() Za 32tc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My bazy nie kupowaliśmy, ale z tego co mówił sprzedawca ona jest tylko do tego fotelika.. Do większzego trzeba nową bazę kupić.. O ile mu wierzyć ![]() A z jakiego względu chcesz kupować bazę? Często jeździcie samochodem?? Bo ten fotelik ma bezpieczenstwo na 5 zarówno z baza jak i bez.. ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
siedzę i myślę
|
Tkana Borneo, a elastyczna Roccia
![]() Dzisiaj na szczęście już nic nie swędzi ![]() Ja też do tego w Siedlcach mam ponad 30 km ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Banka współczuję mężowi ![]() Antoś wariuje w brzuchu ![]() ![]() Dzisiaj dostaliśmy zaproszenie na ślub na 8 czerwca... wątpię, żeby udało nam się pójść :/ Oprócz tego wesela mamy jeszcze jedno pod koniec kwietnia i 2 komunie w maju... Będę się bujać po imprezach niczym Buka z Muminków ![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-04-07 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Wtajemniczenie
|
Gdzie ta promocja?
#1279 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Melduję, że wróciliśmy dzisiaj do domu i tak jak planowaliśmy zahaczyliśmy o Auchan w Częstochowie, gdzie była akcja fundacji Szczęśliwe Macierzyństwo. Sama akcja na pewno fajna. ![]() Najwięcej chętnych było jednak na same badania - wiadomo. Byliśmy w CH około 10:15 (akcja zaczynała się od 11) i już było dużo ludzi. Jak się później okazało stworzona już była "wstępna" kolejka do zapisów na USG. Przed samą 11-stą zaczęło się zamieszanie i sprzeczki "pan tu nie stał". ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Samo USG... 3d może i było, ale słabe w porównaniu choćby z tym u mojego lekarza. Jednak sama "wizyta" bardzo fajna. Lekarz bardzo konkretny, dużo mówił, wszystko sprawdzał, opisywał, tłumaczył dlaczego główka i brzuszek muszą być proporcjonalne, słuchaliśmy serduszka, oglądał przepływy w mózgu, itp. Byłam zdziwiona, bo naprawdę był zaangażowany w badanie. Próbował mnie podpuścić, że pięęęękna dziewczynka rośnie! Tż zbladł w momencie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rozpisałam się, ale ogólnie badanie jest bardzo fajne dla osób, które nie chodzą prywatnie. Fajnie, że mieliśmy po drodze, ale jakbym specjalnie się tarabaniła, to bym żałowała. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety nie mam się na co wymienić, ale napisałam Ci Priv, chętnie odkupię parę paczuszek chusteczek. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nadrobiłam i uciekam spać. Dobranoc ![]()
![]() |
#1281 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() zazdroszcze chusteczek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:54 ---------- Poprzedni post napisano o 02:53 ---------- Cytat:
![]() kurcze nie pojde spac, dopoki nie zjem wszystkich jablek ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:56 ---------- Cytat:
mam w planach dopytac gina czy to tez mozna sprawdzic przed porodem, bo to jednak grozi sepsa... ---------- Dopisano o 03:09 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ---------- to ja moze zaproponuje handel wymienny za ciuszki chlopaczkowe dla Jasia? ![]() ---------- Dopisano o 03:13 ---------- Poprzedni post napisano o 03:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:16 ---------- Poprzedni post napisano o 03:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:17 ---------- Poprzedni post napisano o 03:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:23 ---------- Poprzedni post napisano o 03:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() nadrobilam, zjadam wszystkie jablka w domu - moge isc spac ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-04-08 o 02:24 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko ja na wymianę jakiegoś maca poproszę a obiad oddam z chęcią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anoxee ale wam się super trafiło z tym usg ![]() A mówiłam wam o akcji skurcz wczoraj? Znowu nospa w tyłek poszła w ruch i teraz średnio na lewym boku mogę leżeć bo mnie boli półdupek ![]() Oraz. Zalety szpitala: to pobranie przychodzi do ciebie a nie ty na pobranie. Szkoda tylko że o 5:40 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Diabli wyslij mi adres
![]() ![]() Ogółem to powiedział, że nie ma mowy o sprzedaży ma allegro i że mam komuś pomóc jak bedzie chciał a nie na tym zarabiać ![]() ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Zaraz na uczelnie sie pakuje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Aaś widzisz jakie masz tam luksusy? :P na tacy podane, lekarz sam przychodzi. Nie no ale teraz na poważnie. Szacunek do Ciebie przez caly równoleznik. Ja bym tam chyba oszalała... Wczoraj babeczka na stacji nie chciala mi sprzedać piwa które tata prosił zeby mu kupic jak będziemy wracać od TZ bo mamy po drodze. Akurat wzięłam ze sobą sama gotówkę bez portfela. Jeszcze mi nawciskala że patologia w ciąży piwo i żebym do jakiejś szkoły poszła. Wyszłam bez słowa w totalnym szoku TZ paliwo lał ją szlam zapłacić, powiedziałam mu o sytuacji nie wiem co im tam powiedział ale nie tegie mieli miny :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak urodziłąm Z. to po naszym wyjściu ze szpitala - jakoś tydzień czy 2 później musieli zamknąć oddział noworodków bo oddział "złapał" sepsę ![]() Niestety bakterii w szpitalu się nie ustrzeżesz - to też wina organizmu bo sądzę, ze nie wszystkie dzieci to łapią.. I zdarza się to naprawdę w każdym szpitalu. ---------------------------- Dzień dobry ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W końcu wszystko zaczyna się ukłądać widzę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1288 | |
BAN stały
|
Cytat:
Witamy w słoneczny dzień ![]() Z tymi bakteriami to naprawdę jest niebezpiecznie i nigdy nie wiadomo na co się trafi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
a nommm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jade mlodego do szkoly zawiezc a pozniej do Was zawitam na chwile i o 11 wizytuje wiec kciuki za brak bialka w moczu i za niski kwas moczowyy trzymac!!!! noooo ![]()
![]() |
#1290 |
Wtajemniczenie
|
Hejo
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.