|
|
#2221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Domii-wspolczuje bolu ucha
![]() corallady-on na placu zabaw nie rozni sie od 3 i 4 latkow. Do tego juz od 4 miesiecy nie ma pieluchy,sam chodzi na kibelek,wiec moglby spokojnie isc do przedszkola ![]() Ja sie w poprzedniej ciazy czulam sie dobrze tylko w drugim semestrze. ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
Moj miesza oba jezyki wiec czasem jest smiesznie |
|
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() jestemw końcu spowrotem ![]() Smarujecie czymś brzuszki? Bo mnie olśniło że wypadałoby czymś smarować przecież
|
|
|
|
#2223 |
|
Zadomowienie
|
Ja na razie tylko oliwką, ale zastanawiam się nad czymś jeszcze, ale nie wiem jaki krem wybrać..
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#2224 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja smaruje narazie kosmetykami dla dzieci tj.oliwką po kąpieli i mleczkiem do ciała z Johnson'a.Planuje kupić sobie coś w późnieszym okresie,myślałam nad olejkiem BIO-OIL,ale w sumie ma skrajne opinie,więc jeszcze się zastanowię.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja całą poprzenią ciąże smarowałam oliwką i balsamem babydream takimi dla kobiet w ciązy ateraz coś z bielendy kupiłam poprzednio obyło się bez rozstępów, mam nadzieję że teraz też się uda nie wiem na ile to efekt smarowana a na ile predyspozycji, bo ja używałam najtańszych a mam koleżanki które drogie kremuu kupowały a rozstępy i tak były
|
|
|
|
#2226 |
|
Rozeznanie
|
hej ja się szykuje do lekarza na 17,30...niestety całe miasto musze przejechac tramwajem no ale cóż
![]() co do Otrivinu nie patrzyłam w ulotke ale moja Alergolog powiedziała ze otrivin nawet ten dla dzieci nie jest wskazany zwłaszcza na poczatku ciąży....tak samo niby z wapnem takim do rozpuszczania podobno moze powodowac zwapnienie główki.... ja niestety musze wrocic do lekow na astme- mam nadzieje że nie zaszkodzi to dzidzi ale wole taka niepewnośc niz niedotlenienie..niestety czasem trzeba wybrac lepsze gorsze..... |
|
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
acelinka ja myślę,że to kwestia kondycji skóry i genów.Kremy niestety mało pomagają.Wiadomo warto nawilżac skórę,wtedy te rozstepy mogą być mniejsze.Mi sie pojawiły po ciąży,jak zaczęłam spadac z wagi.Na tylko małe na brzuchu i udach.Teraz prawie ich nie widać.W czasie ciązy nie miałam żadnego.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte Cytat:
|
||
|
|
|
#2229 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja smarowalam roznymi olejkami i zwyklymi balsamami.Nie mam zadnego rozstepu.A moja mama ma,wiec powinnam miec.Mysle,ze to kwestia pielegnacji i naprzemiennych natryskow (cieplo-zimne) skora sie od tego ujedrnia, a takze odzywiania.
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
De28moja mam też ma rozstępy. Ja myśle że to i jedno i drugie ma wpływ.
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny oświećcie mnie bo ja już mam zamieszanie w głowie.
Czy w ciąży powinno się jeść wszystko (wiadomo poza surowizną, serami, alkoholem itp.) czy powinno się unikać potraw mocno alergizujących?? Na niektórych stronach a necie czytam by jeść wszystko, ale nie przesadzać (coby np. od rana do nocy nie wcinać orzeszków arachidów) bo to może zapobiec ewentualnym alergią i dziecka. Na innych piszą by absolutnie nie jeść takich rzeczy bo mały płód (nie lubię tego słowa ) sobie nie poradzi i zrodzi się alergia. Nie wiem co myśleć. Sama mam alergie na truskawki, TŻ ma nietolerancje laktozy. W bliskiej rodzinie jest alergia na orzechy i celiakia. Chciałabym uniknąc alergii u naszego maleństwa ![]() De28 oj jakie to musi być urocze jak Dzieciaczek tak miesza języki. Mam wśród znaojomych parę Czech i Polka i ich córka jest trzyjęzyczna (żyją i chcą pozostać w UK) . Takie to słodkie jak Mała mówi "ano mama, i have to siku" Mojego siostrzeńca też nie wszyscy rozumieją. Ostatnio rozmawialiśmy o tym że babcia barszcz gotowała i chwalił się nowym butami (jak mu moja siostra tydzień jakiś bucików nie ubierze to dla Niego już nowe ). Mój TŻ był ździwiony że ja Go rozumie, bo on ani słowa nie wyłapał Jaśku ma starszego brata (obecnie 3latka 5 miesięcy) i najfajnie to ich podsłuchać jak sobie coś opowiadają po chińsku --------------------- Jak już pisałam, ja się jakoś wybitnie nie smaruje. Normalnie po prysznicu ciach ciach balsamem i finito. Zero masaży itp. Jeszcze nie chcę. Jak brzuszek większy się zrobi, jak będę wiedzieć że z maleństwem OK to myslę o oliwce i peelingach. Z resztą... mi nie zalezy na braku rozstępów. W ogóle to mi mysli nie zajmuje. A tak apropos dziedziczenia niedoskonałości skórnych to... mit. Moja siostra i mama mają mega celulit. Ja go nie mam wcale, mimo nadwagi (no chwale się, nooo
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
peggy co do jedzenia to chyba indywidulany wybór
ja w ciązy jadłam wszystko, tak samo w czasie karmienia tez niemalże wszystko tylko na początku zawsze ostrożne i obserwowałam czy Natalce coś nie dolega jak narazie nie ma żadnych alergii a jedzeniowe już an pewno by wyszło jak coś ![]() ja to sie smaruje jak mi sie przypomni , balsam kupiłam i raz używłam a no mama i have to siku mnie powaliło przebosko to musi brzmieć Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-04-12 o 16:08 |
|
|
|
#2233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2234 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja na razie tylko oliwka po kąpieli. |
||
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Nesu od rana o Tobie myślę. Mam nadzieje że wszystko dobrze z Twoim Maleństwem.
acelinka muszę przemyśleć co z tym jedzeniem. Nie wiem... raczej będę jeść ale delikatnie, małe porcje. Idę Dziewczyny polować na substytut kawy inki. Zachciewajke mam
|
#2236 |
|
Wtajemniczenie
|
Też właśnie czekam na wieści od Nesu.... mam nadzieje,że wszystko z Nimi ok.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2237 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Byłam dziś na wizycie u GP, założył mi tutejszą kartę ciąży i mam czekać na wezwanie ze szpitala na pierwszą wizytę około 13tc a pierwsze usg koło 15tc. Zrobił wywiad i zmierzył ciśnienie...jakoś wyższe mam niż wcześniej bo z tego co zauważyłam to 139/82 a zawsze miałam 120/60 Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wysoką betę!Cytat:
Domek większy za prawie taką samą cenę Oooo ale to słodkie |
|||||
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Można się przyłączyć? Najprawdopodobniej zaliczam sie do grupy listopadowej, jutro idziemy na pierwsza wizyte do lekarza dopiero. Bo ja miałam bardzo nieregularne okresy i cały czas byłam przekonana, ze okres przyjdzie. Teraz już po teście i zaczęły mnie dopadać różne mdłości po jedzeniu. Planowaliśmy z TŻ dziecko ale tak za 1,5 roku - 2 lata a tu mamy małą niespodziankę.
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I po primo gratuluję miłej niespodzianki U mnie podobna historia. Też dokładnie nie mogę wyliczyć który tydzień bo mialam nieregularne cykle. Z lekarzem zobacze się dopiero we wtorek. ------- Zeżarłam 3 płaty makreli. Zaraz pęknę
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za gratulacje, my dopiero powoli się przyzwyczajami do tej myśli. Powiem Wam ze najbardziej się obawiam reakcji moich rodziców, bo jak by nie było jestem dosc młoda i w trakcie studiów. Ale mam nadzieję, że po pierwszym szoku pokochają Juniora i nie znienawidza TŻ hehe.
Miło znaleźć taki wątek, gdzie ktoś przeżywa to co ja. Zazdroszcze Wam, ze mozecie jeść. Ja bywam głodna, zrobie sobie coś do jedzenia a po kilku kęsach zaczyna mi się robić niedobrze. Czy to jest normalne? |
|
|
|
#2242 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ogromne gratulacje. Lepiej wczesniej sie zdecydowac na dziecko... Ja zaluje, ze dopiero teraz sie zdecydowalismy. Ale jakby to powiedziec...kazdy uczy sie na wlasnych bledach
|
|
#2243 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam weekendowo!
Corelady odnośnie tej listy (my chyba z tej samej branży jestesmy ) mogę ją jutro uzupełnić i poprosimy Pomadkę, żeby wkleiła na pierwszą stronę. Nie strasz. Tzn, że jeszcze mogą mnie dopaść... brrrr.... A na zdjęcie synalka się nie załapałam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję niespodzianki. Jak już się otrząśniecie to zostanie sama radość i żadnego lęku. Trzymam kciuki za wizytę! Ciekawe który to tydzień...
|
|
#2244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witaj,gratuluję
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Martwie się o Nesu
Boje że stało się coś tak smutnego że nie ma sił nas odwiedzić. Obym się głęboko myliła. Mam nadzieje że poprostu leży i odpoczywa.-------------------------------------------------- Strasznie mnie mdli jak się najem do syta. Eh. Mój TZ obiecał upiec szarlotkę ![]() Idę w kimy
|
#2246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2247 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj mowi:mami gib mir Buzi, daj mi Appfelsaft, wez mnie Arm (wez mnie na rece ) ein,zwei,trzy Cytat:
Uploaded with ImageShack.us Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-12 o 23:25 |
||
|
|
|
#2248 |
|
Raczkowanie
|
Maleństwa ze mną juz nie ma niestety 11.4. dostałam bardzo silnego krwotoku, niestety nikt nie zna przyczyny i nie wie dlaczego, ale będę ślina i nie dam sie następnym razem na pewno mi sie uda jestem pełna nadzji, niestety zal pozostanie na długo
|
|
|
|
#2249 | |
|
Rozeznanie
|
kochane jestem przeszczęsliwa!!!!przepra szam jak kogos tym wkurze ale niesetety. po pierwsze-NIE MA JUZ ŚLADU PO TORBIELACH!!! c0 było dla mnie najwazniejsze! moja kruszynka ma 3 cm i slicznie bije jej serduszko
termin na 9,11,2013 ale lekarz mówi ze najlepiej jak urodze miedzy 15 a 31,10. wogole Gin super, mimo ze bylam u niego 7 lat temu jak prowadził moja poprzednia ciąże to i tak pamietał mnie, ze mam obciązenia nowotworowe, moja starte dzidziusia itp. Warto bylo jechac przez całe miasto mam karte ciąży sliczne zdjęcia malenstwa i nastepna wizyta 10,05, wiec juz sie nie mog e doczekac![]() jejku jejku jak się cieszę nawet moi rodzice sie cieszyli a tato mówi że bedzie chłopak bo tak mu się śniło ściskam Was mocno![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Przyczajenie
|
Nesu nawet nie wiem co napisac...bo w takiej chwili slowa nic nie znacza. Badz silna... bardzo mi przykro :-(
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

Chyba to chiński był!

Ślub 25.08.2012
nie wiem na ile to efekt smarowana a na ile predyspozycji, bo ja używałam najtańszych a mam koleżanki które drogie kremuu kupowały a rozstępy i tak były

za wizyte
) sobie nie poradzi i zrodzi się alergia. Nie wiem co myśleć. Sama mam alergie na truskawki, TŻ ma nietolerancje laktozy. W bliskiej rodzinie jest alergia na orzechy i celiakia. Chciałabym uniknąc alergii u naszego maleństwa 

a w szpitalu nic konkretnego sie nie dowiedziałam miałam badanie ale lekarka nic nie mogła powiedzieć muszę czekać na usg jutro z samego rana, tak strasznie sie boje o moje maleństwo oby wszystko było jeszcze dobrze.
bo mi zaśmierdziało...uwaga,uwa ga ....opalaną na gazie wypatrzoszoną gęsią(wiecie jak sie kiedyś na wsi opalało pozostałe włosy)