MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-15, 21:22   #2761
klementyna1
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
! I szłam z takimi mokrymi plamami na cyckach możecie to sobie wyobrazić
Śmieszne, ale zazdroszcze, bo ja chyba mam kryzys laktacyjny....strasznie mało pokarmu...Mały sie wqrza, piersi sflaczałe, jak nacisne niby jakies krople wyplywaja, ale zawsze było wiecej...drże, co bedzie jak sie obudzi, bo ledwo go uspiłam na jednym cycku i oszukałam smoczkiem...nie chc epodawac mm, polozna przestrzegała, ze jak sie pojawi kryzys, przystawiac jak najczesciej i nie podawac mm, bo to chwilowe....-mam nadzieje. WIem,ze to guzik daje, ale masuje piersi, pije duuużo i modle się, zeby to nie była straata pokarmu tylko chwilowy kryzys. Szkoda mi tylko małego, bo ssie 10in, a potem wypluwa i soie wkrza, jak nie zwiekszy sie laktacja bede musiala podac mm bo zaglodze go jeszcze...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 21:24   #2762
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

No i brzuszek strasznie twardy do tego !!!

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 21:36   #2763
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Nie no, w ogóle to oczywiście, że mają wpływ. Ale chodzi o to, że mam komplet innych badań, kontrolują mi wszystko i na razie jest ok, więc DO TEj PORY nie było złego wpływu na dziecko On się rozwija prawidłowo, więc można by było jeszcze kilka dni (z tydzień, żeby skończyć 38 tyg) poczekać z rozwiązywaniem, monitorując nas oczywiście cały czas. Ale na szczęście nie ma takiej potrzeby, więc będą ciąć szybciej.
A przepływy krwi w pępowinie i innych częściach (nie pamiętam, co tam jeszcze badali) są OK. Tylko te maciczne nie za bardzo.
no oki. skoro kontroluja. ale uwazaj na to.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 21:56   #2764
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
dzieki kochana!!!! umowilam sie jutro do dermatologa bo te krostki na szyi i za uszami mnie niepokoja. Ale kupie na pewno jutro emolium.
oby pomógł

Cytat:
Hello
Dzień pełen wrażeń
Dwa razy robili mi USG. Wyszły nieprawidłowe przepływy obu tętnic macicznych, więc niby niedobrze. W sensie, że na razie nic się nie dzieje, ale "może się dziać". Wpływu na dziecko to na razie nie ma na szczęście. I chyba nie miało też do tej pory, bo moje Szczęście zostało ocenione na... 39/40 tc!!!
Także Synuś donoszony, zdrowy i duży
W związku z czym - ciachają mnie na dniach
Bo "nie ma co czekać, skoro Krzyś ma takie wymiary", żeby nic te przepływy nie pogorszyły.
Jutro będzie decyzja
to trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
my tez po chrzecie i stwierdzam ze mały jednak papiezem nie bedzie
nie lubi kościoła. w sobote bylismy na mszy to się buntował, zwlaszcza na kazaniu musialo mu sie nie podobac, a w niedziele na chrzcie tez sie buntowal i robil koncert, chwilowa ulga bylo polanie woda a potem dalej koncert. wiec jednak papiezem nie zostanie. no coz
a i dziewczyny ktore sie martwia ze ich dzieciaczki w dzien nie spia 3-5godz heh moj maly nie spi CAŁY DZIEŃ
za chrzest
czekam na fotki
i Małpki też

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
wrocilam do domku - zjadlam - mlody tez, ululalam
i zaczelam sciagac .. tym nowym
i tak se sciagam ... i sciagam ... po godz mlody sie przebudzil - ja w tym czasie uciaglam uwaga az 40ml ahaha ... no ale 2dni nic nie sciagalam, wiec pewne musze dzien poczekac az mi sie kanaliki udroznia.
no ale mlody sie budzi ... i ustka w dziubek i zaczyna pojekiwac aaa ja se mysle aa cyca dostaniesz .. sprobuje ci dac - na szybko pociagalam ze 4 razy suta lakataotrem
i DALAM .............. MLODY CHWYCIL BEZ PROBLEMU
i ssal mi lewa ok 10 minut i usnol dalej

jestem tak szczesliwa ze gory moge przenosic
pozytwnie sie nasatwilam
i wierze ze bedzie lepiej .. i jak bedzie wiecej mleka
mlody bez problemu najje sie z cyca

to tyle chcialam sie wam pochwalic

eh idem sie plumkac poki Milus spi

.
jestem z Cibie dumna

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Śmieszne, ale zazdroszcze, bo ja chyba mam kryzys laktacyjny....strasznie mało pokarmu...Mały sie wqrza, piersi sflaczałe, jak nacisne niby jakies krople wyplywaja, ale zawsze było wiecej...drże, co bedzie jak sie obudzi, bo ledwo go uspiłam na jednym cycku i oszukałam smoczkiem...nie chc epodawac mm, polozna przestrzegała, ze jak sie pojawi kryzys, przystawiac jak najczesciej i nie podawac mm, bo to chwilowe....-mam nadzieje. WIem,ze to guzik daje, ale masuje piersi, pije duuużo i modle się, zeby to nie była straata pokarmu tylko chwilowy kryzys. Szkoda mi tylko małego, bo ssie 10in, a potem wypluwa i soie wkrza, jak nie zwiekszy sie laktacja bede musiala podac mm bo zaglodze go jeszcze...
nie zagłodzisz
po każdym karmieniu ściągaj laktatorem, ja jeszcze piję herbatki dla mam karmiących, niby nic nie dają, ale ja piję i może działa jak placebo
Dodatkowo obowiązkowo 1,5 l wody dziennie, do tego 3 razy herbatka laktacyjna i jedna kawa inka rano. Więc prawie 3 l wypijam.
Ważne też by jeść 5 posiłków, bo pokarm bierze się z naszego jedzenia.
No i nie myśleć o tym tak, tylko wyluzować się i myśleć "mam dużo mleka"
bo jak nastawiasz się, że nic nie leci, to nic nie będzie lecieć
trzeba się wyluzować
Ja np jak mały zje wieczorem z butelki moje mleko, albo idziemy gdzieś na długo i muszę odciągnąć, to czasami 500ml ściągnę

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
coś się szykuje do porodu
Stary 2013-04-15, 22:09   #2765
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
za chrzest
czekam na fotki
i Małpki też
eh maly koncertowal i pozniej nie robilismy pod kosciolem fotek, a z ceremoni to tesciu i szwagier robili ale nie wiem co im wyszlo

ok ide spac

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 22:18   #2766
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
aż mi bluzka przeciekła i płaszcz!!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
piersi na baterie ??? tylko to mi przychodzi do głowy .....

Cytat:
.... poczekam nie chcę wszytkich fantów na raz wykorzystywać ....
to napisz: START jak założysz
mój też nie kumato...

Cytat:

my tez po chrzecie i stwierdzam ze mały jednak papiezem nie bedzie
nie lubi kościoła.
j ednak nie

Cytat:
brawo Kasia, brawo synuś!!!!

Cytat:
bo to chwilowe....-mam nadzieje.
i tego się trzymajmy!

Strippi, szacun za 0,5 litra!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 23:23   #2767
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
boskie!!!

dziś zakupiłam pokrzywę... heh... kiedyś włosy nia płukałam a teraz ją piję.. dzieki Kochana

a kiedy bedziesz montować?

My po USG główki. jest OK!
jaki kamlot z serca...

a lekarz stwierdził, że mały jeszcze zółtawy. I tylko padło:" Na piersi??? aha, to dlatego dłużej trwa".
: jupi:
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 23:42   #2768
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
A propo oglądania porodów na YT, mój maż chce być ze mną przy cesarce (szpital nie ma z tym problemu, może być) i stwierdziliśmy, że pooglądamy na YT jak to na żywo wygląda.

Włączyliśmy film, z rozdziawionymi paszczami oglądamy i ... robią nacięcie brzucha na jakieś ...pół metra - oboje z TŻem na siebie i w szoku bo przecież miało być małe nacięcie, ale nic dalej oglądamy.
Po kilku chwilach zakładają masywne łańcuchy na coś co wystaje z brzucha, ja łzy przerażenia w oczach i w tym momencie zauważyliśmy, że te łańcuchy to zakładają na KOPYTA CIELAKA! Bo włączyliśmy przez przypadek cesarkę KROWY!!!!!

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Wczoraj mi się śniło, że mnie gin w szpitalu zostawił, że niby rodzić będę i tak położył się na mojej pościeli obok mnie i mi mówi, ze mam brzydkie paznokcie u stóp a potem poszedł robić wywiad w tv. normalnie masakra
Boszszz...

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Jak tak czytam o Waszych problemach z laktacją, to zaczynam się naprawdę bać... Mam nadzieję, że podołam. I że u Was się unormuje.

Jako że w sobotę miałam rodzić, to spełniłam swoją przedporodową zachciankę: kebab To chyba dość pożądane wśród ciężarnych danie, bo oprócz mnie w knajpie były jeszcze dwie
Właśnie, też mam trochę "obaw laktacyjnych", ale w sumie staram się nastawić pozytywnie
A o kebabie mogę na razie zapomnieć Nie jest to absolutnie danie w diecie bezsolnej
I powodzenie za pozytywny rozwój akcji!

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ja chodzę z 2cm rozwarciem, skurcze na ktg też wychodzą, odszedł mi czop, a mały się nie decyduje na wyjście Byłam przekonana, że też gdzieś za tydzień dopiero mnie skieruje do szpitala, a tu już jutro. Z jednej strony dobrze, bo będę pod obserwacją, a z drugiej strony samo słowo wywoływanie porodu budzi we mnie paniczny strach :/

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ja od dziś postaram sie czytac regularnie i nadrobic z grubsza chociaz porody . Nie odzywałam sie długo ponieważ mieliśmy przeprowadzke, brak neta a na dodatek trafiłam do szpitala na 4 dni , i w sobote wielkanocną wyszlam a potem 8 kwietnia znowu byłam w szpitalu

I tak 8 kwietnia , godz. 9.55 przyszedł na świat mój synek Wojtuś przez cc, 3.800 kg i 55 cm

my jestesmy już w domku od 3 dni, jest ciezko, szczególnie mi po cesarce , ale już od wczoraj zaczynam wszytsko robic w miare normalnie.
Gratulacje dla wszytskich mamuś, bede od dziś zagladac tu znowu także starsznie sie ciesze ze wszystko powoli wraca do normy
GRATULACJE!!!

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
[/COLOR]sie zapomniałam pochwalić !!! dziś byłyśmy prawie 1h na zewnątrz!!! 30minut rano i 30 minut teraz jeszcze chwilką i bd PRAWDZIWE SPACERKI (Ala ma 2 tygodnie i 4 dni )

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
40 tydzien to 7 dni do porodu.. czyli ty tez zaczelas 40-ty i ostatni tydzien ciazy (a suwaczek pewnie pokazuje Ci skonczone czyli pelne tygodnie)
Zgadza się
A mi lekarz przez całą ciążę liczył tygodnie bieżące, teraz w szpitalu liczą skończone i trudno mi się przestawić

Cytat:
ja ma wrażenie ,że cała się poszerzyłam ......

Ja też ...

piersi na baterie ??? tylko to mi przychodzi do głowy .....

Tasia - co do pytania o ziemniaki czy ryż - najwięcej u nas idzie kasz,ryżów ,makaronów - i do głowy mi nie przychodzi dodawać soli ... nie jesteśmy przyzwyczajeni ,jest niezdrowa (zapotrzebowanie i tak uzupełnia sie np.jedząc żółty ser i inne produkty w których często jest ukryta) , do tego zatrzymuje wodę itp tż byłby niezadowolony bo dba o dietkę na rzeżbę i masę a tu sól niewskazana ....
a ziemniaki nieczęsto jemy - gotowane tylko na lato - jak są młode i też bez soli .a tak to pieczone (w piekarniku ) z ziołami .
Też bym chętnie jadła taki ryż czy kaszę ugotowaną w nieposolonej wodzie czy na parze, ale właśnie nie wiem, czym to doprawić? Jakieś zioła też?

Cytat:
i tak se sciagam ... i sciagam ... po godz mlody sie przebudzil - ja w tym czasie uciaglam uwaga az 40ml ahaha ... no ale 2dni nic nie sciagalam, wiec pewne musze dzien poczekac az mi sie kanaliki udroznia.
no ale mlody sie budzi ... i ustka w dziubek i zaczyna pojekiwac aaa ja se mysle aa cyca dostaniesz .. sprobuje ci dac - na szybko pociagalam ze 4 razy suta lakataotrem

pozytwnie sie nasatwilam

.

Cytat:
Ja np jak mały zje wieczorem z butelki moje mleko, albo idziemy gdzieś na długo i muszę odciągnąć, to czasami 500ml ściągnę
gratulacje!

Jeszcze mi nie zacytowało tego snu o KTG, że my robiłyśmy - odkąd robią mi w szpitalu 3razy dziennie, tak samo koleżance z pokoju, to już bym sobie poradziła z odczytem

I w ogóle od kiedy mi dziś oznajmili, że dziecko donoszone i mogę zacząć rodzić w każdej chwili to mam wrażenie, że mi brzuch twardnieje, jak szalony Ale to chyba TYLKO wrażenie, bona KTG nic nie wychodzi

Idę spać, rano na obchodzie może dowiem się, kiedy ta cesarka...

Dobranoc
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 00:25   #2769
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
W poniedziałek zaczynamy 39 tydzień

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jaki masz ten leżaczek? szukam czegoś dla takiego malucha. mamy co prawda jakiś pożyczony, ale nie nadaje się dla tak małego dziecka bo nie ma pozycji leżącej. do tej pory lulałam trochę w wózku, ale nie widzi mi się teraz po każdym spacerze szorować kół, żeby móc jeździć po pokoju.
.
Ja polecam leżaczek Cudowna Planeta z FP

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzien dobry Mam takie pytanie do mam ktore urodzily po terminie, czy u ktorejs ruszylo samo czy w kazdym przypadku potrzebne bylo wywolywanie?
Ja urodziłam 6 dni po i też samo się zaczęło - skurczyki i rozwarcie.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Poczytaj sobie o high need baby wd mnie coś w tym jest

http://www.bangla.babyonline.pl/arty...o-brzmi-dumnie
Faktycznie coś w tym jest, z tych cech które tam wypisali tylko jedna mi się nie sprawdza, a poza tym szczegółem to mogę rzec że Ksawery to high-need baby.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Mamusie pisałyście kiedyś o koszulobody... i nie mogę sobie przypomnieć w jakim sklepie je widziałyście? W jakiejś sieciówce? Bo chciałabym kupić Filipowi na chrzciny na salę.
W reserved były, ale ostatnio szukałam i już nie ma..

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
I tak 8 kwietnia , godz. 9.55 przyszedł na świat mój synek Wojtuś przez cc, 3.800 kg i 55 cm
GRATULACJE!!! Duży Wojtuś

Cytat:

A o kebabie mogę na razie zapomnieć Nie jest to absolutnie danie w diecie bezsolnej
ooo kebab, nawet nie wypowiadajcie tego słowa. Od kilku dni za mną chodzi, w zasadzie to już biega, bo co chwila o nim myśle

Pochwalę się Wam.
Dziś zaliczyłam ZUMBE pierwszy raz od 10 miesięcy ledwo dycham, bo jednak kondycja nie ta, ale lubię ten rodzaj zmęczenia
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 02:45   #2770
Luna0
Zakorzenienie

Młody kurcze nie chce zasnąć

Megi robię tak jak Ty zaczynam od niedojedzonego i macam który to

Klementynka pierś nigdy nie jest pusta bo pokarm się wytwarza na bieżąco wiec zawsze coś Ci będzie lecialo, ale fajnie Megi wytłumaczyła że to tylko krople a powinno sikac

Kmagg ja cały 9 miesiąc miałam brzuch jak skala i takie skurcze co parę minut, ciężko się z nimi żyło ale porodu nie przyspieszaly

Pani super że usg wyszło dobrze!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 03:20   #2771
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Miluś buszuje w lozeczku ... Zjadl 100.ml...!! boooshe - az w szoku jestem

Dzis mnie drugi raz zadziwil ... Jak juz pisalam ok 19 zjadl a potem - Wycumkal Cyca i poszedl spac zzzz.
Wstal o 23-30 ..!! Tyle godzin spal ze Szok hehe.

Pozniek kupa - jedzonko i poszedl ladnie spac no i wstal o 2-30. I jak na razie ma czkawke :-/ hihi. I jakos sie nie zanosi by szybko poszedl spac

.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 04:18   #2772
achna79
Rozeznanie

Witam się z rana Byłam siusiu i jakoś usnac juz nie mogę.
Pani, brawa za usg!!!
Kasiu brawa dla Emilianka, niech ciągnie ile wlezie i śpi jak najdłużej Poza tym tak patrzę na te Twoje docelowe kg i nie za dużo chcesz schudnąć? Nic z Ciebie nie zostanie

A tak poza tym to dziś o 8 mam ktg ale nie wiem czy chce by się coś ruszyło bo nadal panicznie boję się i szpitala i P A termin tuż tuż ..... w moje urodziny :P więc może synek zrobi mi prezencik.
Stary 2013-04-16, 04:57   #2773
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
eh maly koncertowal i pozniej nie robilismy pod kosciolem fotek, a z ceremoni to tesciu i szwagier robili ale nie wiem co im wyszlo

ok ide spac
no my też mało mamy
tylko po mszy kilka, kilka z chrztu, ale z daleka
i na sali kilka

Cytat:
Strippi, szacun za 0,5 litra!
ale to tak tylko po kilku godzinach nie karmienia, jak mam cyce nabrzmiałe
tak to odciągam po 200-300ml, ale odciągam tylko raz dziennie, wieczorem, bo wtedy tż kładzie spać i karmi go z butelki, tak to cały czas je z cycusia

Cytat:
Idę spać, rano na obchodzie może dowiem się, kiedy ta cesarka...

Dobranoc

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

Pochwalę się Wam.
Dziś zaliczyłam ZUMBE pierwszy raz od 10 miesięcy ledwo dycham, bo jednak kondycja nie ta, ale lubię ten rodzaj zmęczenia

ja chcę zacząć jakieś ćwiczenia w domu, ale nie wiem za co się wziąć, a też nie chcę czegoś ciężkiego, bo się zniechęcę.
Do tego kondycja fatalna, bo oprócz jazdy konno, to przed ciążą nie robiłam nic.

Może ma któraś jakiś fajny plan ćwiczeń, taki na początek?

Dziś mały wstał o bardzo niefortunnej godzinie, bo 4:30 - teraz 2 godz niespania i pewnie zaśnie coś koło 6:15, a ja Julę budzę o 6:45 do przedszkola i muszę ją wyszykować na 8:00. Także nici już ze spania :/
Wczoraj wstał o 5:30 i to mi się podobało, bo nakarmiłam, przebrałam i poszedł spać, a wtedy ja poszłam ogarniać Julę i nie byłam taka zmęczona.
Dziś nie wiem jak wyrobię, kiedy na nogach jestem o 4:30.

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-04-16 o 04:59
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 07:51   #2774
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

melduje sie nadal w dwupaku
juz myslalam, ze wczoraj cos ruszy, wydawalo mi sie, ze zaczely sie pojawiac slabe skurcze.. ale nie dzieje sie nadal nic

Na dobry poczatek dnia kawal

Pani przedszkolanka pomaga dziecku założyć wysokie, zimowe butki. Szarpie się, męczy, ciągnie...
- No, weszły!
Spocona siedzi na podłodze, dziecko mówi:
- Ale mam buciki odwrotnie...
Pani patrzy, faktycznie! No to je ściągają, mordują się, sapią... Uuuf, zeszły! Wciągają je znowu, sapią, ciągną, ale nie chcą wejść..... Uuuf, weszły!
Pani siedzi, dyszy a dziecko mówi:
- Ale to nie moje buciki....
Pani niebezpiecznie zwężyły się oczy. Odczekała i znowu szarpie się z butami... Zeszły!
Na to dziecko :
-...bo to są buciki mojego brata ale mama kazała mi je nosić.
Pani zacisnęła ręce mocno na szafce, odczekała, aż przestaną jej się trząść, i znowu pomaga dziecku wciągnąć buty. Wciągają, wciągają..... weszły!.
- No dobrze - mówi wykończona pani - a gdzie masz rękawiczki?
- W bucikach.

Stary 2013-04-16, 08:28   #2775
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Witam się i jak również w dwupaku

U mnie dziś niby ciepło ale pochmurnie zaraz muszę pomyśleć o jakimś obiadku i posprzątam poprasuje

Synek Kacper
Stary 2013-04-16, 08:33   #2776
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
i jak? ruszylo cos?
kiedy idziesz na kontrole do lekarza/szpitala?

Cytat:
po każdym karmieniu ściągaj laktatorem, ja jeszcze piję herbatki dla mam karmiących, niby nic nie dają, ale ja piję i może działa jak placebo
Dodatkowo obowiązkowo 1,5 l wody dziennie, do tego 3 razy herbatka laktacyjna i jedna kawa inka rano. Więc prawie 3 l wypijam.
Ważne też by jeść 5 posiłków, bo pokarm bierze się z naszego jedzenia.
No i nie myśleć o tym tak, tylko wyluzować się i myśleć "mam dużo mleka"
bo jak nastawiasz się, że nic nie leci, to nic nie będzie lecieć
trzeba się wyluzować
:
wow 500 ml

a dlaczego herbatki laktacyjne nic nie daja?
hmm.. tutaj tez sa polecane, dodatkowo tez wlasnie kawa inka..
a zaburza laktacje herbata mietowa i szalwia.. (tak mowila polozna na SR)..
ktos cos wiecej wie, czy robili jakies badania, ze to placebo?

Cytat:
I w ogóle od kiedy mi dziś oznajmili, że dziecko donoszone i mogę zacząć rodzić w każdej chwili to mam wrażenie, że mi brzuch twardnieje, jak szalony Ale to chyba TYLKO wrażenie, bona KTG nic nie wychodzi
teraz to mozemy sobie wszystko wmawiac i wizualizowac
ja tez codziennie mam wrazenie, ze to juz bedzie dzisiaj..
Cytat:
Pochwalę się Wam.
super! podziwiam

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

A tak poza tym to dziś o 8 mam ktg ale nie wiem czy chce by się coś ruszyło bo nadal panicznie boję się i szpitala i P A termin tuż tuż ..... w moje urodziny :P więc może synek zrobi mi prezencik.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Witam się i jak również w dwupaku

U mnie dziś niby ciepło ale pochmurnie zaraz muszę pomyśleć o jakimś obiadku i posprzątam poprasuje
nadal nic..

nie martw sie, na pewno urodzimy

tak sobie teraz mysle, ze gdybym trzymala sie pierwszego terminu z OM, to bylabym juz tydzien przeterminowana
Stary 2013-04-16, 08:35   #2777
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

pozytwnie sie nasatwilam

.
Na pewno będzie co raz lepiej! ))

Cytat:
Klementynka cycki do góry! na pewno minie pewnie to tylko takie wrażenie! ja też tak mialam w 6 tyg. Cycki ciągle sflaczałe i myślałam, że już nic nie leci. Musisz myśleć pozytywnie a Małego na pewno nie zagłodzisz spokojnie

Cytat:

aaaaaaaa!!!! toż Ty możesz otwierać jakiś sklep z mlekiem ale byś miała zarobek! szacun Strippi!

Cytat:

Pochwalę się Wam.
No zazdroszcze ale relaks co??

Cytat:
Dzien dobry

melduje sie nadal w dwupaku
juz myslalam, ze wczoraj cos ruszy, wydawalo mi sie, ze zaczely sie pojawiac slabe skurcze.. ale nie dzieje sie nadal nic

Pani przedszkolanka pomaga dziecku założyć wysokie, zimowe butki. Szarpie się, męczy, ciągnie...
- No, weszły!
Spocona siedzi na podłodze, dziecko mówi:
- Ale mam buciki odwrotnie...
Pani patrzy, faktycznie! No to je ściągają, mordują się, sapią... Uuuf, zeszły! Wciągają je znowu, sapią, ciągną, ale nie chcą wejść..... Uuuf, weszły!
Pani siedzi, dyszy a dziecko mówi:
- Ale to nie moje buciki....
Pani niebezpiecznie zwężyły się oczy. Odczekała i znowu szarpie się z butami... Zeszły!
Na to dziecko :
-...bo to są buciki mojego brata ale mama kazała mi je nosić.
Pani zacisnęła ręce mocno na szafce, odczekała, aż przestaną jej się trząść, i znowu pomaga dziecku wciągnąć buty. Wciągają, wciągają..... weszły!.
- No dobrze - mówi wykończona pani - a gdzie masz rękawiczki?
- W bucikach.

dowcip słyszałam dobry jest

Maluda - no może w końcu się coś ruszy!!!

Kciuki kochane za przeterminowane ciężaróweczki!!!

aaa u nas Miśka jeszcze tnie komara jestem w siebie dumna bo od 4-5 nocy nie biorę jej na ręce i nie lulam tylko odkładam po karmieniu na boczek i sama zasypia! szkoda, że muszę ją zaraz obudzić bo jedziemy do tego dermatologa.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 08:37   #2778
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
aaa u nas Miśka jeszcze tnie komara jestem w siebie dumna bo od 4-5 nocy nie biorę jej na ręce i nie lulam tylko odkładam po karmieniu na boczek i sama zasypia! szkoda, że muszę ją zaraz obudzić bo jedziemy do tego dermatologa.
to trzymam kciuki za wizyte, oby to nie bylo nic powaznego
Stary 2013-04-16, 08:44   #2779
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry

My po udanej nocy, a miałam spore lęki... bo wczoraj na pupie uczuliły młodego chusteczki do pupy...w domu używamy wody, ale wczoraj na chwilę Mama z nim została i ona woli chusteczki... a że dostaliśmy w prezencie białe huggies to na wieczór pupa czerwona..powietrzyliśmy młodziana, mąka ziemniaczana i bephanten poszły w ruch i chyba już jest lepiej....Obejrzę go zaraz jak wstanie, bo póki co śpi

Cytat:
Obserwatorko, jakiego dezodorantu uzywasz? Z La Roche nie daje rady (kupiłam bez aluminioum pomna tego co kiedys pisałaś)
Mam ten sam problem, już drugi leci i nic mi nie pasuje teraz testuje ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...se-salbei.html
najpierw byłam zadowolona, teraz już marudzę... także jak ktoś zna coś bez alu ale działającego to również czekam na typy... jakoś chyba zbyt wyczulony węch mam po tej ciąży..

Cytat:
wow

Cytat:
Pochwalę się Wam.

Co do karuzelek, grzechotek i innych to mój też póki co nie kumaty :P usiłowałam go zanęcić kilka razy... ale zdecydowanie ma jakieś swoje loty a za moimi nie podąża.. więc póki co leżą w szafie i czekają na lepsze czasy - popieram nestelle - nie wyciągam wszystkich asów z rękawa chociaż chyba mogłabym wyciągnąć bo by ich nie zauważył...

Dupeczki po CC... kiedy seks ? My też czekamy te 6 tyg czy można wcześniej... ?
Stary 2013-04-16, 08:44   #2780
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Moderna zaczynam się powoli martwić czy wszystko w porządku że ja po terminie i nic się nie rusza.
Jak nic się do soboty nie wydarzy to mam już jechać do szpitala i na wywołanie ale wolałabym aby obeszło się bez wywołania

Synek Kacper
Stary 2013-04-16, 08:47   #2781
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

klementyna tak jak dziewczyny napisały - kryzys laktacyjny masz - norma w 6 tyg

Wszyscy radzą:

By zwiększyć ilość pokarmu należy:
jak najczęściej przystawiać dziecko do piersi
pić herbatki na pobudzenie laktacji
nie podawać smoczka i butelki
być spokojną wewnętrznie, unikać sytuacji stresowych

http://mlekomamy.pl/index.php?page=problemy
Stary 2013-04-16, 08:51   #2782
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

dobry!!!

Cytat:

Mam ten sam problem, już drugi leci i nic mi nie pasuje
ufff, myslałam, że tylko ja ułomna... a prysznicuję się dwa razy dziennie i nie czuję się komfotowo...
Może sobie Twój kupię - cena przyjemna a nuż, widelec...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 08:54   #2783
jolanT
Zadomowienie

dzien dobry!

my też w dwupaku
moja koleżanka właśnie napisała do mnie, że zaczyna rodzić! a też przeterminowana dziś 5 dzień i poszło samo tylko potrzebowało to czasu także Maluda

LiwkaO
za wizytę dziś!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 08:57   #2784
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna zaczynam się powoli martwić czy wszystko w porządku że ja po terminie i nic się nie rusza.
Jak nic się do soboty nie wydarzy to mam już jechać do szpitala i na wywołanie ale wolałabym aby obeszło się bez wywołania
a nic lekarz nie wspominal o kontrolowaniu tetna dziecka na KTG?

U nas po terminie obowiazkowo co 2 dni trzeba kontrolowac na KTG, czy wszystko jest dobrze, po tygodniu lekarz kieruje do szpitala.

Bardzo Cie rozumiem, gdyz ja tez sie martwie.. i z niecierpliwoscia czekam na choc najmniejszy ruch maluszka.. a on jezscze teraz taki malo ruchliwy ..

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

alez nas na liscie nieduzo zostalo

moze zaczniemy obstawiac, ktora urodzi ostatnia?
Stary 2013-04-16, 09:06   #2785
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

ObserwujeCie fajne linki podrzucasz jak masz coś jeszcze to zachęcam do dzielenia się

Maluda2112 będzie dobrze dziś dopiero 3 dzień po terminie więc spokojnie jeszcze akcja sama się rozhula

LiwkaO za wizytę u dermatologa. No i za zasypianie Misi bez lulania

Chanel_Coco widzę że aktywnie powracasz do formy Zawsze to coś dla siebie ja chcę na basen wrócić i może też jakaś zumba po zobaczymy jak to będzie

klementyna1 kryzys minie i będziesz tryskać mleczkiem

kasia86bgo za Małego i przystawianie do cyca

nestelle może i ktoś mi baterie tam włożył dziś póki co brak tego uczucia ale przez 2 dni myślałam że się wykończę gadasz z kimś a tu cycek zaczyna ci wibrować od środka

Hmm to co ja dziś zaczynam 40 tydzień bez dnia dzisiejszego 7 dni do porodu ciekawe kiedy to nastąpi bo póki co tylko w terminie urodziła chyba Nestelle

Ostatnie zakupy zrobione mam nadzieję, że zdążą dotrzeć bo ja bez szlafroka i niania angelrcare z kamerką i detektorem tż będzie miał zajęcie w rozpracowywaniu bo się mnie biedak pyta ile będę w tym szpitalu bo przeglądał listę rzeczy do szpitala ja mu mówię że pewnie z 3 dni jak np. mała nie będzie musiała być pod lampami to się zdziwił bo myślał że na następny dzień będę już w domku troszkę się zasmucił no ale to pewnie chwilowe bo znając życie koledzy go pocieszą a jak w tym samym czasie będziemy rodzić z jego kuzyna żoną to dopiero był by ubaw
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 09:10   #2786
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki kochana!!!! umowilam sie jutro do dermatologa bo te krostki na szyi i za uszami mnie niepokoja. Ale kupie na pewno jutro emolium.
Mi położna mówiła, że w razie jak by się ciemieniucha pojawiła to żeby smarować główkę oliwką na 3h przed kąpaniem, załozyć czapeczkę i w kąpieli zmyć a potem wyczesać. Także oliwka też może być, nie musi być emolium.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 09:12   #2787
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
dzisiaj mnie Ninka obudziła o 8.30 z pretensjami "czy zamierzam w końcu wstać bo ona się spózni do przedszkola .."
aaaaa ! a tak dobrze mi się spało ... w mig wypiła mleko ,umyłam ,ubrałam i tz odwiózł bo na 9 mają śniadanko ....
a Roszek wczoraj od 21 az do teraz do 8. 50 nie miał zmienianej pieluchy tak spał (z cycem oczywiście )....
pielucha cięzsza chyba od niego ..... , no ale raczej kup w nocy nie robi (wiec jest ok) za to w dzień.... 10 pieluch to zamało czasem.....

nic ide nadrabiac
Stary 2013-04-16, 09:37   #2788
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Bry

My po udanej nocy, a miałam spore lęki... bo wczoraj na pupie uczuliły młodego chusteczki do pupy...w domu używamy wody, ale wczoraj na chwilę Mama z nim została i ona woli chusteczki... a że dostaliśmy w prezencie białe huggies to na wieczór pupa czerwona..powietrzyliśmy młodziana, mąka ziemniaczana i bephanten poszły w ruch i chyba już jest lepiej....Obejrzę go zaraz jak wstanie, bo póki co śpi

Mam ten sam problem, już drugi leci i nic mi nie pasuje teraz testuje ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...se-salbei.html
najpierw byłam zadowolona, teraz już marudzę... także jak ktoś zna coś bez alu ale działającego to również czekam na typy... jakoś chyba zbyt wyczulony węch mam po tej ciąży..

wow

Co do karuzelek, grzechotek i innych to mój też póki co nie kumaty :P usiłowałam go zanęcić kilka razy... ale zdecydowanie ma jakieś swoje loty a za moimi nie podąża.. więc póki co leżą w szafie i czekają na lepsze czasy - popieram nestelle - nie wyciągam wszystkich asów z rękawa chociaż chyba mogłabym wyciągnąć bo by ich nie zauważył...

co do pocenia sie, wg mnie to kwestia pologu nie wechu ze mnie sie lalo, ale przeszlo
co do sexu jak bylam na kontroli w 5 tyg lekarka mowila zeby jeszcze z 2 tyg odczekac, takze mysle ze to kwsetia tego jak sie goi i w ktorym tyg byla cc. no i radzila sie nastawic ze bedzie srednio przyjemne, no i mowiac szczerze na poczatku czulam sie jak dziewica potem bylo oki. takze na szal trza poczekac.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 09:54   #2789
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Właśnie wróciłam z biedronki byłam na zakupach... Jak wychodziłam to wstawiłam pranie z myślą że wywieszę na balkon i szybko wyschnie a tu co DESZCZ pada ... i lipa

Właśnie do mnie szwagierka dzwoniła i pyta się czy żem rodzę a tu niestety ale KACPER nie chce wyjść

Synek Kacper
Stary 2013-04-16, 09:56   #2790
Malpka
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wiecie co kupiłam sobie sukienkę na chrzciny, nieskromnie pochwalę się że w rozmiarze 36 ale mam taki dylemat bo po lepszym przymierzeniu w domu nie wiem czy nie jest za krótka do kościoła, jest tak z 15cm nad kolanem, bardziej mini niz w kolano...
super pokaż!

Cytat:
ale u nas upalnie.. ledwo zyje.. spokojnie mozna dzisiaj wyjsc w letniej sukience, z golymi nogami i slomkowym kapeluszem na spacer
daj trochę tego ciepła do nas

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak poznajecie że cyc jest już zjedzony? Bo mój jak się robi flak to mały zaczyna grymasić i zaczęłam mu wtedy podawać drugiego i je że mu się uszy trzęsą.. i tak od wczoraj karmie dwoma piersiami przy jednym karmieniu to dobrze? nie wiem jak poznać że wypił prawie wszystko bo wszystkiego sie nie da to wiem
ja tez tak robie jak jedna flak i sie złosci to drugą daję

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Słuchajcie, a poza tłuszczykiem, nie macie wrażenia, że biodra są mega szersze? Jak wcisnąć je w coś? Czytałyście, kiedy biodra nieco się zwężają?
moje biodra też szerokie nadal

Cytat:
My po USG główki. jest OK!
jaki kamlot z serca...
".

Cytat:

.

Cytat:
Pochwalę się Wam.
super a nie za wcześnie bo to 6 tyg jeszcze nie mineło? ja tez zumbe planuje ale za jakies 2 tyg

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wrocilam tylko na chwile do domu po torbe. Prosze trzymajcie kciuki za nas, wykazalo duze ciesnienie u lekarza, a do tego, na usg wyszlo, ze maly nie urosl, ma chudziutki brzuszek i lekarz dal nam skierownaie na dzis do szpitala, jutro od rana wywolywanie, dzis obserwacja. Jednak juz mu nie sluzy siedzenie w brzuchu. Strasznie sie rozkleilam, trzymajcie za nas kciuki prosze.

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
No i nadal nie rodzę

Obiecałam przedwczoraj, że wstawię fotkę z efektem jaki pozostał na mojej łepetynie po wizycie u fryzjera to też to czynię
fajnie

Cytat:

chyba też 6 ja za tydzien mam kontrolę u gina
zastanawiam sie tylko czy po tym wyrostku i zrostach musze robić jeszcze usg

-----------------
a u nas trochę lipa w nocy KArola zaczął meczyć straszny katar i męczy do teraz, na 14 idziemy do lekarza...

a wczoraj mieliśmy usg bioderek i wszystko dobrze
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości