|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
juz po cisnieniu/kktg itd. ale i tak musze czekac na werdykt lekarza co dalej.a to pooozniej..
jestem glodna:/ musze pamietac by przemycic jakies przekaski albo najesc sie przed wyjsciem.. eee do d taka zabawa..ja chce Z a wredotka tylko sie zapowiedziala no
|
|
|
|
#1562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
A to Ci zrobiła psikusa Cytat:
![]() ![]() A Tobie już małoooo co zostało ![]() Dasz radę, a później odżyjesz za wszystkie czasy ![]() Tylko musisz sprawdzać, czy nie zapomniałaś jak się chodzi ![]() Cytat:
![]() Lonely rozśmieszyła mnie Twoja sytuacja Przecież to najbliższa rodzina i jeszcze tak Cię policzyła Dobre, dobre ![]() Mój TŻ złożył wczoraj wypowiedzenie z pracy, bo ma dość. Ile czasu można pracować po 300 godzin. Powiedział, że nie jest robotem, że czeka na najważniejszą osobę w swoim życiu i nie ma zamiaru słuchać tylko o swojej córce i oglądać ją w łóżeczku. Położył i wyszedł. Ale za godzinę przyszedł właściciel i wziął go na rozmowę i ma znaleźć do pracy dwie nowe osoby, wtedy mój będzie miał mniej pracy - miejmy nadzieję i jeszcze podwyżkę dostał
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]() axella no to trzymaj się dalej dzielnie. Niech Ci tż coś przywiezie do jedzenia Albo rodzice.Aaś gratuluję skończonego tygodnia. Już nie wiele zostało. A ile już leżysz? Jakoś bardzo długo tak mi się wydaje... A ja witam się w 37 tygodniu W nocy bolały mnie więzadła i źle spałam. A rano przed 6 obudził mnie budzik męża i już poszłam szykować śniadanie. Przynajmniej razem zjedliśmy co się rzadko zdarza...![]() Wczoraj z tej radości, poszłam sobie kupiłam nasion cukinii i będę sadzić niedługo Poza tym wykupiłam pół słodyczy z lidla...połowy już nie ma
|
|
|
|
|
#1564 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale fajnie że Sofcia będzie miała koleżankę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() jejku ale miałam wczoraj podły wieczór. dotychczas śmieciowe jedzenie mnie nie ruszała, a wczoraj podczas oglądania filmu z mężem zjadłam kilka chipsów solonych i było mi okropnie niedobrze. masakra jakaś, teraz nie tknę już chipsów. i w ogóle dziś średnio mam ochotę na jedzenie. a tak poza tym dzień dobry i miłego piątku wszystkim
|
|
#1565 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyno!!!to Ja spac nie mogłam przez Ciebie..a tu Z sobie psikusa zrobiła ..no nic ..poczekamyCytat:
![]() przede wszystkim za odwagę tż..i za efekt ![]() mój tez tak zrobił..tez był wiecznie potrzebny .. niezastąpiony..i pracował od rana do nocy ..po "zagrożeniu "ze odchodzi...dośc ze pracuje mniej(dosłownie około 6 -8 godzin) to jeszcze dostał 30% podwyżki..i premie co miesięczną w Euro Cytat:
wczoraj było tak pięknie że od godziny 10 do 15 pracowałam z tż i Wikiem w ogrodzie...posprzątane i pograbione..cudne szafirki i hiacynty już w pączkach i oczy cieszą..na robiłam się jak dziki bąk i dzisiaj mam mega zakwasy ..wszędzie.. Wiktor cały czas był ze mną i i to bez czapeczki. ![]() zachwycony bawił sie i szalal...uwielbiam takie upały.. cukinie rozsadzasz najpierw w domku czy od razu do gruntu...??? Ja w tym roku po za dyniowatymi chce posadzic dla dzieci porzeczki ..maliny nowe ..truskawki.... ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- a i Ja witam się dziś w 32 tygodniu ciązy wszystkim skończonym i zaczętym kolejnym tygodniom wielkie ![]() zobaczcie ..teraz to juz z górki..a jak ciepło to w ogóle czas leci jak szalony
|
|||
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam takiego stresa, że zostaniemy bez pieniędzy, bo przecież oszczędności się kiedyś skończą, a z pracą wiadomo jak jest, a uspokajanie mnie, że przecież sobie jakąś znajdzie, że nigdy nie miał z tym problemu jakoś mnie nie uspokajały. A wiadomo przy dziecku potrzebna jest stabilizacja... A Twój jeszcze lepiej zyskał niż mój ![]() dla Niego!Widocznie są niezastąpieni ![]() I za kolejny tydzień ![]() Jadę odebrać płyty na meble. Miały być wczoraj - TŻ miał wolne, ale nie zdążyli i dziś jadę sama. Mam nadzieję, że mi je zapakują do samochodu! Jak zobaczą Wieloryba to może się zlitują ![]() MIłego dzionka Kobiety Aaaa i jest weekend, więc pasowałoby by się jakaś rozpakowała
|
|
#1567 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#1568 |
|
Wtajemniczenie
|
helloł
axella ja już od samego obudzenia myślalam czy juz Zuza jest na świecie a tu takie wieści, że mała sobie tylko żartuje :P ale i tak pewnie już lada dzień i będzie na świecie ![]() Aśś jeszcze 3 tygodnie, jesteś mega babka, pewnie wyjście ze szpitala z dziewczynami będzie jedna z najcudowniejszych chwil ![]() a u nas 33 dni do końca, za tydzień idę na pierwsze ktg, ciekawe czy jakieś skurczybyki wyjdą, dziś teściu odbiera mi paciora, mam nadzieję że negatyw. Tż znowu na szkoleniu i wróci poźźno, jeszcze tylko przyszły tydzień i będzie normalnie. |
|
|
|
#1569 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hello!
ja już na nóżkach, maluch w przedszkolu, tż w pracy. I się zaraz kładę, bo brzusio boli i bolał całą noc... Już mógłby mały wyleźć. Cytat:
Cytat:
a zachowanie twojej bratowej to jest naprawdę jakiś kosmos, ja nie rozumiem, jak można od rodziny brać pieniądze za takie rzeczy. Ja, ponieważ mam drugie dziecko w drodze, to nie daję co prawda bratu, ale wszystko pożyczam, zawsze najpierw wypiorę, przygotuję, żeby mieli czyste, nawet jak widzę, że bratowa się krępuje wziąć, to wciskam im na siłę rzeczy typu leżaczek, krzesełko do karmienia, mata edu itp. A ona też jest w porządku, np. dałam jej swój sterylizator-podgrzewacz to mi kupiła teraz nowy, czego ja nie chciałam, bo uważałam, że to nie fair wobec niej i powiedziałam,żeby jak chce to niech mi odda stary a sobie kupi nowy, ale ona się uparła, że mi już takiego starego nie będzie oddawać tylko już sobie zatrzyma a mi kupiła nowiutki. Od żony tża kuzyna dostawałam do Blanki masę pięknych ciuszków i teraz też dostałam dla Kuby, ona ma rodzinę w Stanach i jej przysyłają. Nic nie chciała za to, ale jej synkowi mam zamiar kupić jakiś wypasiony prezent chociaż. Nie rozumiem więc naprawdę, jak można tak się zachować i to wobec rodziny. Może niech ona to sobie na allegro wystawi za 100 złotych, ciekawe kto by jej to kupił ![]() Cytat:
Cytat:
JENNY tak, jeśli nic się nie zmieni, to na 30 dokładnie cc. Chyba, że okaże się, że jest tak pozawierane wszystko i zero skurczybyków, to może dopiero po weekendzie, ale raczej nie, bo powiedział, żebym sama zdecydowała, a ja mam już dość. Więc raczej 30. |
||||
|
|
|
#1570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Axella ale ma humorki ta twoja Z
|
|
#1571 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Can za wizytę i dla Michasia Może Elenka też przystopuje???![]() Czyli szyjka pancerna jak moja....A ona może się np. za kilka dni skrócić tak nagle i zacznie się poród? Axella ale łobuziak mały A już było gorąco!Tity, Ada ![]() za nowe tygodnieMy też dzisiaj zaczynamy 37 ![]() Lonely ja bym tej bratowej oddała tą pościel i niech sobie ją wsadzi w d*** (za przeproszeniem)!!! Tutaj za nową zapłaciłaś mniej! Ale bezczelniara I z tym wózkiem też nieźle pojechała....Motylek dla męża! Czasami warto postawić na swoim![]() U nas dzisiaj deszczowo Ktoś ukradł słoneczko
|
|
#1572 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za 34 tcmaluska88 dzielna byłaś, wymęczyłaś się biedna, ale najważniejsze, ze Emilek już z Wami i że wszystko ok
|
||
|
|
|
#1573 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Coś czuję że będzie z niej dziewczynka z charakterkiem
|
|
|
|
|
#1574 |
|
Rozeznanie
|
Tity, Ada i pola
za wasze rozpoczęte tygodnie.muszę niestety uciekać, czeka mnie dziś akupunktura u położnej, która ma spowodować, ze mały się nie spóźni a potem góóóóra prasowania ciuszków. Za to jak już doprasuję, to będę miała wszysko zrobione i mogę spokojnie czekać na rozpakowanie. Mam nadzieję, ze synek zwlekał nie będzie |
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
maluska88 - ogromne gratulacje jeszcze raz
![]() Cytat:
![]() moja Z. ma 7 lat i jakoś MH bardzo nią nie zawładnęły ale ze 4 sztuki ma...Proponuję allegro-jest pełno różnych dupereli. Kolczyki, bransoletki, koszulki, kubki, tapety-noo wszystko po prostu z MH. Megusia ja mam avent isis ręczny - jeszcze po Z. i byłam z niego b. zadowolona. Tyle, że ja karmiłam raptem 4m-ce. Jak masz zamiar dłużej to lepiej zainwestować w elektryczny, bo ręce się męczą.
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-04-19 o 08:29 |
|
|
|
|
#1576 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
widziałam lalki z MH w Smyku, inne gadżety też powinny być tam
|
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny
![]() za 34tcAxella ach ta Zuzanka takie niespodzianki robic achh nieladnie ) trzymam kciukiii albo za jej wyjscie albo za wyjscie do domu
|
#1578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
Mój tak zrobił 1,5 roku temu tylko z tą różnicą że nikt go nie zatrzymywał ![]() Nie miał innej pracy nagranej i też się baliśmy jak to będzie. Po tygodniu miał już nową z lepszą pensja i z normalnymi ludźmi ![]() Cytat:
![]() Ja tu jestem stały klient Lonely jakoś przegapiłam historię o bratowej. Axella weź ty ją pogoń tą swoją z. co to ma być? niech się słucha matki ![]() (odezwała się ta której dzieci leżą na wątrobie i w ani jedną ani w drugą |
||
|
|
|
#1579 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądałam na stronach smyka i dzwoniłam wczoraj, że stacjonarnie też mają (foteliki przykładowow niektóre były tylko online). Stwierdziłam, że chyba dla dziewczynki to fajna będzie jakaś torebka, może coś jeszcze zależnie od ceny. Się zbieram na zakupy.
|
|
#1581 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę ![]() Gotowa do porodu? Jak czytam szyjka krótka, miękka... i termin tuż tuż! Cytat:
a może to skurcz? cholera, ja nie umiem słuchać swojego ciała w ogóle jak wstaje to mój brzuch jest taki...ciężki..i nie wiem czy to normalne, ciężki bo duży, czy jakiś objaw niepokojący. czasem mnie nawet przy tym wstawaniu zaboli, tak jakby mięśnie nie dawały rady. dodatkowo mam tak jak Ash, skóra na moich brzuchu jest taka napieta jakby miala zaraz peknac, eksplodowac. wierzę, że to wszystko całkiem normalne, ale chciałabym wiedzieć czy to twardnienie, spinanie górnej części brzucha to skurcz HB? Cytat:
strasznie jestem ciekawa tego przewijaka, jak to sobie rozkminilas?
|
|
#1582 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
respect dla męża fajnie macie, że korzystacie z uroków i możliwości posiadania ogródka a jak się przeprowadzicie na nowe, to będzie jak daleko od domu z ogrodem?Cytat:
wprowadzać bardzo powoli i sprawdzać reakcje, oczywiście- jeśli jest alergiczna to odstawić, ale nie jest 100% pewne, ze każde dziecko uczulą truskawki i orzechy. na pewno w małych ilościach będę jadła w/w i małymi krokami zwiększała dawki, jeśli córa będzie tolerowała. nigdzie nie pisze, że nie wolno, pisze że są to produkty wysoce alergogenne. Cytat:
złota rada ![]() Cytat:
a ja czekam na smsa jak głupia ![]() myślę, że to kwestia dni, dwóch trzech? ![]() Cytat:
![]() za 34 tydzień, też pamiętam jak mi powiedziano w 26, że mam leżeć do 34 i nie mogłam ogarnąć ![]() Cytat:
miłego piątku ![]() Lonely- a po co wzięłaś tę pościel od niej? i jeszcze chcesz płacić? mogłaś grzecznie odmówić, nie wiem, to jakaś święta krowa ta bratowa? zwłaszcza, że kupiliście, mogłaś powiedzieć, że pościel już kupiliście. trochę asertywności kobieto! mogłaś ewentualnie wziąć otulacz i zaproponować 20 zł Banka- w końcu się udało z operacją, ufffff zdrowia!
|
|
#1583 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo chętnie nawet dziś
![]() Cytat:
Cytat:
A Wy za bardzo jej ustępujecie. Ja bym powiedziałą, że mniej dałam za NOWĄ pościel i niech tą sprzeda tej swojej pracownicy co jej wózek oddała ![]() Cytat:
za remont i 34 tc.![]() No ma charakterek dziewczyna Ciekawe czy Cię jeszcze wypuszczą do domu czy już będą trzymać do TP? ![]() Cytat:
10,05 to mój TP. Może urodzimy tego samego dnia? ![]() Cytat:
jaki fajny facet z tego Twojego TŻta i odważny. I widać kto jest dla niego najważniejszy![]() Cytat:
Natomiast u mnie jest to mało prawdopodobne ze względu na to, że pierwsze dziecko przenosiłam o tydzień ![]() Elenka też na pewno przystopuje. Ja się zdziwiłam, ze młody nagle tylko 0,5kg przytył - ale mina mojej gin. bezcenna. W szoku była W Smyku są b. drogie...
|
|
|
#1584 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No, nie... ja pierwszą rzecz o której pomyślałam rano to czy już urodziłaś, a wieczorem mężowi opowiadałam, że może urodzi się następny bobasek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zresztą tu nie tylko o alergeny chodzi, ale też o produkty wzdymające czy zmieniające smak mleka |
|||
|
|
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
happy blue, myślę, że to co masz to właśnie skurcze przepowiadające, ja tez mam je bardzo często, czuję jak się zaczynają podobnie jak u ciebie tylko u mnie mam wrażenie, że od dołu jakoś to drętwienie idzie. I tak, w tym etapie jest to całkiem normalne, macica ćwiczy przed porodem.
|
|
|
|
#1586 |
|
Wtajemniczenie
|
to już mnie zaczyna wkurzać. DO terminu porodu zostało 12 dni, a ja nie odczuwam nic. Czop nie wyszedł, ani grama śluzu więcej, zero bólu, skurcze nie różnią się niczym od tych miesiąc temu. Jak tak dalej pójdzie to przez miesiąc nie urodzę, a tak strasznie bym chciała
|
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam zobaczyć, czy Zu już na świecie, a tu widzę, że psikusa zrobiła
![]() Axella a może Cię jeszcze dziś złapie?? Tylko już tak na dobre??![]()
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyśl, że już coraz bliżej Ja z kolei mam w drugą stronę. Modlę się, żeby mała siedziała jak najdłuzej w brzuszku
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak zaciskam kciuki żeby mały wyszedł szybciej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

)

ale fajnie że Sofcia będzie miała koleżankę 

Ktoś ukradł słoneczko

a może to skurcz? cholera, ja nie umiem słuchać swojego ciała
strasznie jestem ciekawa tego przewijaka, jak to sobie rozkminilas?