Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-19, 06:46   #1561
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

juz po cisnieniu/kktg itd. ale i tak musze czekac na werdykt lekarza co dalej.a to pooozniej..
jestem glodna:/
musze pamietac by przemycic jakies przekaski albo najesc sie przed wyjsciem..

eee do d taka zabawa..ja chce Z a wredotka tylko sie zapowiedziala no

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 06:58   #1562
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hej ho! Z zrobila nam wszystkim kawal!
i jednak sie rozmyslila..

skurcze zaczely byc regularne,dojazd-mega bol,bylam pewna ze to juz,przyjecie,papiery,roz warcia praktycznie brak:p no i pod ktg,i co? mega skurcze zanikly po nastu minutach..
tz odeslany,ja zostaje na patologii bo niby przepowiadacze a regularne tyle czasu ale milely..eh..
i glupia kazalam tz zabrac akurat ta torbe ktora byla wazna a zostawilam ta bezsensowna.
:/ wiec spie w soczewkach xD

ogolnie oddzial mega fajny"sympatyczny,laski spoko,jedna wiesniara tylko pali..

wyjde moze jutro..wyciszylo sie(jaka ulga )
A to Ci zrobiła psikusa

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Eeee axella ja też myślałam że już po a tu fałszywy alarm

Słuchajcie jakie jajka. Mam koleżankę nr 12. I okazuje się że to żona mojego kolegi z pracy jak wczoraj po południu wszedł to w pierwszej chwili pomyślałam że ktoś go z pracy na przeszpiegi przysłał

---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ----------

Coś tam dają ale na wredne dziecko nie pomaga leży, uciska i ma starą matkę w dupiu
A pielęgniarka mi wczoraj powiedziała że wcale nie takie wysokie te wyniki. Są takie dziewczyny co mają 500-600 a norma do 40

Uprawa to może za dużo powiedziane ale mam 4 sztuki + 1 w szpitalu i wszystkie rosną jak złoto
Najgorzej przetrwać moment jak opadna "sklepowe" kwiatki. Bo czasami i pół roku mija zanim wyrosną nowe
Ale to spokojnie. Następnym partiom już nie potrzeba tyle czasu.
Ja podlewam raz na tydzień odstaną wodą. Tak porządnie ale żeby za bardzo w niej nie stał.
Te brązowe patyki ucinam dopiero jak już prawie całe zbutwieja.
To samo z pożółkłymi liśćmi. Dopiero jak już się dadzą same wyciągnąć to je wyciągam

Szatan wcielony od wątroby - Majka

Jak taka mała firma to do pracodawcy i on to składa w zusie

Motylek ja też pierwsze słyszę o infenkcjach u bliźniaków

Dziewczyny. Te wasze truskawki i spacery mnie dobijaja. Zgłaszam protest
Ja nie dość że na diecie to słońce mogę sobie tylko przez okno pooglądać.
Ale jeszcze maks 3 tyg!
Dziś kończymy 34tydzień!!
A pamiętacie jak w lutym mnie przyjmowali i pisałam że wszyscy mówią żeby dotrwać do 34tyg? Wtedy wydawało mi się to jakimś kosmicznym terminem bo był dopiero 26tydzień a teraz?

A jeszcze mnie dr na obchodzie chciała wczoraj w bambuko zrobić bo mi mówi że jeszcze 4 tyg...ja jej na to że mówiła że tylko 3 i jak to tak? a ona na to że faktycznie ta cholestaza to tylko 3 tyg przede mną. Że jak się raz umawialysmy na 10.05 maks to słowo się rzekło
To jest szansa, że w końcu normalna będzie
A Tobie już małoooo co zostało
Dasz radę, a później odżyjesz za wszystkie czasy
Tylko musisz sprawdzać, czy nie zapomniałaś jak się chodzi

Cytat:
juz po cisnieniu/kktg itd. ale i tak musze czekac na werdykt lekarza co dalej.a to pooozniej..

Żartowniś z Zu

Lonely rozśmieszyła mnie Twoja sytuacja Przecież to najbliższa rodzina i jeszcze tak Cię policzyła Dobre, dobre

Mój TŻ złożył wczoraj wypowiedzenie z pracy, bo ma dość.
Ile czasu można pracować po 300 godzin. Powiedział, że nie jest robotem, że czeka na najważniejszą osobę w swoim życiu i nie ma zamiaru słuchać tylko o swojej córce i oglądać ją w łóżeczku. Położył i wyszedł.
Ale za godzinę przyszedł właściciel i wziął go na rozmowę i ma znaleźć do pracy dwie nowe osoby, wtedy mój będzie miał mniej pracy - miejmy nadzieję i jeszcze podwyżkę dostał

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 07:00   #1563
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Sprzedam Wam jeszcze newsa..
w roli głównej oczywiście bratowa- nie wiem czy się śmiać czy płakać
Dzisiaj jak składaliśmy łóżeczko to przyjechał brat Tż żeby nam pożyczyć wkrętarkę. I powiedzał, że jego żona ma pościel do sprzedania i kazała przyjechać żebyśmy sobie zobaczyli czy chcemy.
Myślałam, że będzie to pościel porządna.. bo ona miała same porządne rzeczy, wszystko z feretti.. nawet mi kiedyś pokazywała i mówiła że nam da...
Pojechaliśmy, dała nam 2prześcieradła, poszewkę na kołderkę i podusię oraz otulacz (wszystko już troszkę sprane, tylko otulacz fajny) no i na odchodnego powiedziała, że chce za to 100zł
masakra
oczywiście dam jej te 100zł, niech se w doopę wsadzi.. ale wiecie co ręce opadają
tyle co od nas dostali, Tż swojej chrrześnicy (ich córce) wszystko kupował, ciągle prezenciki itp. zabieramy dziewczynki na weekendy.. jesteśmy na ich każde zawołanie.. a tu takie podziękowanie..
Wcześniej chciała nam sprzedać wózek, ale nie wzięliśmy. A teraz wyszło, że oddała go za darmo swojej pracownicy...
MASAKRA...
Wdzięczność ludzka nie zna granic....
axella no to trzymaj się dalej dzielnie. Niech Ci tż coś przywiezie do jedzenia Albo rodzice.
Aaś gratuluję skończonego tygodnia. Już nie wiele zostało. A ile już leżysz? Jakoś bardzo długo tak mi się wydaje...
A ja witam się w 37 tygodniu W nocy bolały mnie więzadła i źle spałam. A rano przed 6 obudził mnie budzik męża i już poszłam szykować śniadanie. Przynajmniej razem zjedliśmy co się rzadko zdarza...
Wczoraj z tej radości, poszłam sobie kupiłam nasion cukinii i będę sadzić niedługo Poza tym wykupiłam pół słodyczy z lidla...połowy już nie ma

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 07:19   #1564
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
skurcze co 3min i lecimy z tż na ip.. sprawdzimy co i jak

trzymajcie kciuki.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Za to urodziła dziś moja przyjaciółka W skończonym 38tc, urodziła córeczkę 3300g, 55cm, naturalnie, choć jak ją pierwszym razem zmierzyli to zaczęli ją szykować do cesarki. Potem miała jeszcze USG i drugie mierzenie i okazało się, że miednicę ma jednak nieco większą i może rodzić sn i tak też się stało Wszystko odbyło się bez komplikacji, już karmi malutką i jesteśmy wszyscy mega szczęśliwi i przejęci
gratulacje dla przyjaciółki ale fajnie że Sofcia będzie miała koleżankę

Cytat:
Dzisiaj jak składaliśmy łóżeczko to przyjechał brat Tż żeby nam pożyczyć wkrętarkę. I powiedzał, że jego żona ma pościel do sprzedania i kazała przyjechać żebyśmy sobie zobaczyli czy chcemy.
Myślałam, że będzie to pościel porządna.. bo ona miała same porządne rzeczy, wszystko z feretti.. nawet mi kiedyś pokazywała i mówiła że nam da...
Pojechaliśmy, dała nam 2prześcieradła, poszewkę na kołderkę i podusię oraz otulacz (wszystko już troszkę sprane, tylko otulacz fajny) no i na odchodnego powiedziała, że chce za to 100zł
masakra
oczywiście dam jej te 100zł, niech se w doopę wsadzi.. ale wiecie co ręce opadają
tyle co od nas dostali, Tż swojej chrrześnicy (ich córce) wszystko kupował, ciągle prezenciki itp. zabieramy dziewczynki na weekendy.. jesteśmy na ich każde zawołanie.. a tu takie podziękowanie..
Wcześniej chciała nam sprzedać wózek, ale nie wzięliśmy. A teraz wyszło, że oddała go za darmo swojej pracownicy...
MASAKRA...
ty naprawdę mogłabyś książki pisać o tej bratowej

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
No i wczoraj zapomniałam napisać, że... witamy w 34 tc!!!

Cytat:

skurcze zaczely byc regularne,dojazd-mega bol,bylam pewna ze to juz,przyjecie,papiery,roz warcia praktycznie brak:p no i pod ktg,i co? mega skurcze zanikly po nastu minutach..
tz odeslany,ja zostaje na patologii bo niby przepowiadacze a regularne tyle czasu ale milely..eh..
i glupia kazalam tz zabrac akurat ta torbe ktora byla wazna a zostawilam ta bezsensowna.
no to ma Zuzia poczucie humoru. ja już myślałam że lada chwila zobaczę jej zdjęcie, a ta się rozmyśliła. prawdziwa mała kobietka, nie ma co

Cytat:
Słuchajcie jakie jajka. Mam koleżankę nr 12. I okazuje się że to żona mojego kolegi z pracy jak wczoraj po południu wszedł to w pierwszej chwili pomyślałam że ktoś go z pracy na przeszpiegi przysłał
ale ten świat mały

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ile czasu można pracować po 300 godzin. Powiedział, że nie jest robotem, że czeka na najważniejszą osobę w swoim życiu i nie ma zamiaru słuchać tylko o swojej córce i oglądać ją w łóżeczku. Położył i wyszedł.
Ale za godzinę przyszedł właściciel i wziął go na rozmowę i ma znaleźć do pracy dwie nowe osoby, wtedy mój będzie miał mniej pracy - miejmy nadzieję i jeszcze podwyżkę dostał
no i bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A ja witam się w 37 tygodniu

jejku ale miałam wczoraj podły wieczór. dotychczas śmieciowe jedzenie mnie nie ruszała, a wczoraj podczas oglądania filmu z mężem zjadłam kilka chipsów solonych i było mi okropnie niedobrze. masakra jakaś, teraz nie tknę już chipsów. i w ogóle dziś średnio mam ochotę na jedzenie.

a tak poza tym dzień dobry i miłego piątku wszystkim
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 07:58   #1565
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

dziewczyno!!!to Ja spac nie mogłam przez Ciebie..a tu Z sobie psikusa zrobiła..no nic ..poczekamy

Cytat:
A to Ci zrobiła psikusa

To jest szansa, że w końcu normalna będzie
A Tobie już małoooo co zostało
Dasz radę, a później odżyjesz za wszystkie czasy
Tylko musisz sprawdzać, czy nie zapomniałaś jak się chodzi

Żartowniś z Zu

Lonely rozśmieszyła mnie Twoja sytuacja Przecież to najbliższa rodzina i jeszcze tak Cię policzyła Dobre, dobre

Ale za godzinę przyszedł właściciel i wziął go na rozmowę i ma znaleźć do pracy dwie nowe osoby, wtedy mój będzie miał mniej pracy - miejmy nadzieję i jeszcze podwyżkę dostał:hahaha
:
wooow!!! uwielbiam takie zakończenia
przede wszystkim za odwagę tż..i za efekt
mój tez tak zrobił..tez był wiecznie potrzebny .. niezastąpiony..i pracował od rana do nocy..po "zagrożeniu "ze odchodzi...dośc ze pracuje mniej(dosłownie około 6 -8 godzin) to jeszcze dostał 30% podwyżki..i premie co miesięczną w Euro

Cytat:
axella no to trzymaj się dalej dzielnie. Niech Ci tż coś przywiezie do jedzenia Albo rodzice.
Aaś gratuluję skończonego tygodnia. Już nie wiele zostało. A ile już leżysz? Jakoś bardzo długo tak mi się wydaje...
A ja witam się w 37 tygodniu W nocy bolały mnie więzadła i źle spałam. A rano przed 6 obudził mnie budzik męża i już poszłam szykować śniadanie. Przynajmniej razem zjedliśmy co się rzadko zdarza...
Wczoraj z tej radości, poszłam sobie kupiłam nasion cukinii i będę sadzić niedługo Poza tym wykupiłam pół słodyczy z lidla...połowy już nie ma
hej tity
wczoraj było tak pięknie że od godziny 10 do 15 pracowałam z tż i Wikiem w ogrodzie...posprzątane i pograbione..cudne szafirki i hiacynty już w pączkach i oczy cieszą..na robiłam się jak dziki bąk i dzisiaj mam mega zakwasy ..wszędzie..
Wiktor cały czas był ze mną i i to bez czapeczki.
zachwycony bawił sie i szalal...uwielbiam takie upały..
cukinie rozsadzasz najpierw w domku czy od razu do gruntu...???
Ja w tym roku po za dyniowatymi chce posadzic dla dzieci porzeczki ..maliny nowe ..truskawki....

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

a i Ja witam się dziś w 32 tygodniu ciązy

wszystkim skończonym i zaczętym kolejnym tygodniom wielkie
zobaczcie ..teraz to juz z górki..a jak ciepło to w ogóle czas leci jak szalony

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:00   #1566
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziewczyno!!!to Ja spac nie mogłam przez Ciebie..a tu Z sobie psikusa zrobiła..no nic ..poczekamy

wooow!!! uwielbiam takie zakończenia
przede wszystkim za odwagę tż..i za efekt
mój tez tak zrobił..tez był wiecznie potrzebny .. niezastąpiony..i pracował od rana do nocy..po "zagrożeniu "ze odchodzi...dośc ze pracuje mniej(dosłownie około 6 -8 godzin) to jeszcze dostał 30% podwyżki..i premie co miesięczną w Euro

hej tity
wczoraj było tak pięknie że od godziny 10 do 15 pracowałam z tż i Wikiem w ogrodzie...posprzątane i pograbione..cudne szafirki i hiacynty już w pączkach i oczy cieszą..na robiłam się jak dziki bąk i dzisiaj mam mega zakwasy ..wszędzie..
Wiktor cały czas był ze mną i i to bez czapeczki.
zachwycony bawił sie i szalal...uwielbiam takie upały..
cukinie rozsadzasz najpierw w domku czy od razu do gruntu...???
Ja w tym roku po za dyniowatymi chce posadzic dla dzieci porzeczki ..maliny nowe ..truskawki....
Ale jakby takiego efektu nie było?
Miałam takiego stresa, że zostaniemy bez pieniędzy, bo przecież oszczędności się kiedyś skończą, a z pracą wiadomo jak jest, a uspokajanie mnie, że przecież sobie jakąś znajdzie, że nigdy nie miał z tym problemu jakoś mnie nie uspokajały. A wiadomo przy dziecku potrzebna jest stabilizacja...
A Twój jeszcze lepiej zyskał niż mój dla Niego!
Widocznie są niezastąpieni

I za kolejny tydzień

Jadę odebrać płyty na meble. Miały być wczoraj - TŻ miał wolne, ale nie zdążyli i dziś jadę sama. Mam nadzieję, że mi je zapakują do samochodu!
Jak zobaczą Wieloryba to może się zlitują

MIłego dzionka Kobiety
Aaaa i jest weekend, więc pasowałoby by się jakaś rozpakowała

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:06   #1567
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:

Byłam pewna, ze mała Zu będzie na świecie, jak tu wejdę z rana, a tu zonk
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:11   #1568
ankaaa206
Wtajemniczenie

helloł
axella ja już od samego obudzenia myślalam czy juz Zuza jest na świecie a tu takie wieści, że mała sobie tylko żartuje :P ale i tak pewnie już lada dzień i będzie na świecie

Aśś jeszcze 3 tygodnie, jesteś mega babka, pewnie wyjście ze szpitala z dziewczynami będzie jedna z najcudowniejszych chwil

a u nas 33 dni do końca, za tydzień idę na pierwsze ktg, ciekawe czy jakieś skurczybyki wyjdą, dziś teściu odbiera mi paciora, mam nadzieję że negatyw. Tż znowu na szkoleniu i wróci poźźno, jeszcze tylko przyszły tydzień i będzie normalnie.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:11   #1569
metropolitan
Zadomowienie

Hello!
ja już na nóżkach, maluch w przedszkolu, tż w pracy. I się zaraz kładę, bo brzusio boli i bolał całą noc... Już mógłby mały wyleźć.

Cytat:
u nas dzisiaj kolejny dzień mega zalatany..
Przyszła mi dzisiaj pościel z allegro. Bardzo fajnie wygląda, jestem zadowolona.
W aptece kupiłam octenisept, sól fizjologiczną, jałowe gaziki, osłonki silikonowe na piersi...
Ogólnie usupełniliśmy wyprawkę i mamy już wszyyystko kupione
Dzisiaj złożyliśmy łóżeczko i zrobiliśmy przemeblowanie sypialni..
Ogólnie niezła demolka była w mieszkaniu
niby mieliśmy wcześniej ustaloną koncepcję jak wszystko poustawiamy, gdzie będzie stało łóżeczko itp.
ale w praktyce wyszło to zupełnie inaczej i troszkę bawiliśmy się w ganianego po całej sypialni z meblami
Ale jestem zadowolona z końcowego efektu
Musimy jeszcze tylko kupić wózek, fotelik i bazę.. czyli zostało nam najgorsze, bo ciągle nie możemy się zdecydować... Świra już dostaję, nie wiem jaki wózek kupić. Przez myśl już mi nawet przechodzi nowy Tako alive 3w1 z fotelikiem MC..
a na początku go wykluczałam
Cytat:
masakra
MASAKRA...
lonely, fajnie, że już masz wszystko skompletowane no i pokoik gotowy, to duży wysiłek to wszystko zrobić, ale za to jaki przyjemny prawda?

a zachowanie twojej bratowej to jest naprawdę jakiś kosmos, ja nie rozumiem, jak można od rodziny brać pieniądze za takie rzeczy. Ja, ponieważ mam drugie dziecko w drodze, to nie daję co prawda bratu, ale wszystko pożyczam, zawsze najpierw wypiorę, przygotuję, żeby mieli czyste, nawet jak widzę, że bratowa się krępuje wziąć, to wciskam im na siłę rzeczy typu leżaczek, krzesełko do karmienia, mata edu itp. A ona też jest w porządku, np. dałam jej swój sterylizator-podgrzewacz to mi kupiła teraz nowy, czego ja nie chciałam, bo uważałam, że to nie fair wobec niej i powiedziałam,żeby jak chce to niech mi odda stary a sobie kupi nowy, ale ona się uparła, że mi już takiego starego nie będzie oddawać tylko już sobie zatrzyma a mi kupiła nowiutki. Od żony tża kuzyna dostawałam do Blanki masę pięknych ciuszków i teraz też dostałam dla Kuby, ona ma rodzinę w Stanach i jej przysyłają. Nic nie chciała za to, ale jej synkowi mam zamiar kupić jakiś wypasiony prezent chociaż. Nie rozumiem więc naprawdę, jak można tak się zachować i to wobec rodziny. Może niech ona to sobie na allegro wystawi za 100 złotych, ciekawe kto by jej to kupił

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Właśnie zauważyłam, że coś ostatnio niewiele się udzielasz Fajnie, że wyprawka skompletowana Przypomniałaś mi, że nie mam soli fizjologicznej
ja nie miałam, przemywałam wodą przegotowaną, bo mi lekarka mówiła, że jak nie ma problemu z oczkami to lepiej samą wodą, a solą dopiero, jak coś by się działo

Cytat:

łooo ale bym się normalnie wkurzyła

JENNY tak, jeśli nic się nie zmieni, to na 30 dokładnie cc. Chyba, że okaże się, że jest tak pozawierane wszystko i zero skurczybyków, to może dopiero po weekendzie, ale raczej nie, bo powiedział, żebym sama zdecydowała, a ja mam już dość. Więc raczej 30.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:12   #1570
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
My mamy taką za 700 zł malutką. Ale w naszym pokoiku w upały działa cuda Mieszkamy na poddaszu i strasznie się nagrzewa.
Moi rodzice taką mają i nie używają. Jak będę na wakacje to będzie w uzyciu, bo im za glośno a mi to nie przeszkadza jak chlodniej.
Cytat:
Brawa za odwagę i za szefa człowieka

Axella ale ma humorki ta twoja Z

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:17   #1571
_pola
Rozeznanie

Dzień dobry

Can za wizytę i dla Michasia Może Elenka też przystopuje???
Czyli szyjka pancerna jak moja....A ona może się np. za kilka dni skrócić tak nagle i zacznie się poród?

Axella ale łobuziak mały A już było gorąco!

Tity, Ada za nowe tygodnie
My też dzisiaj zaczynamy 37

Lonely ja bym tej bratowej oddała tą pościel i niech sobie ją wsadzi w d*** (za przeproszeniem)!!! Tutaj za nową zapłaciłaś mniej! Ale bezczelniara I z tym wózkiem też nieźle pojechała....

Motylek dla męża! Czasami warto postawić na swoim

U nas dzisiaj deszczowo Ktoś ukradł słoneczko

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:21   #1572
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
masakra
MASAKRA...
A ja bym jej nie dała. Za to bym jej powiedziała, że za takie sprane coś nie dostanie kasy i ze dzieuję bardzo, dołożę parę złotych i mam nową posciel. Swoja drogą - bezczelna baba

Cytat:
Cześć
Trochę Was dziś podczytywałam na kom, ale dopiero teraz mam chwilkę i odpaliłam kompa...

Wróciliśmy do domu po 21:00 , ale kolejny owocny dzień za nami - mamy już drzwi wstawione (ekipa miała być między 12 a 14, a przyjechali przed 15 i jeszcze nikt nie odbierał tel tylko pół dnia włączała się poczta No ale tak jak gadali uwinęli się w ok 4h), mąż wydrapał do końca sypialnię i jutro bierze się za elektrykę , a mój tato z moją małą pomocą prawie wydrapał cały salon (została jedna mała ściana i sufit). To tyle co u nas A teraz trochę poczytam co się tutaj dzisiaj działo

za 34 tc

maluska88 dzielna byłaś, wymęczyłaś się biedna, ale najważniejsze, ze Emilek już z Wami i że wszystko ok
Stary 2013-04-19, 08:23   #1573
Elusiek
BAN stały

Cytat:

Coś czuję że będzie z niej dziewczynka z charakterkiem
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:25   #1574
Kamciatka
Rozeznanie

Tity, Ada i pola za wasze rozpoczęte tygodnie.

muszę niestety uciekać, czeka mnie dziś akupunktura u położnej, która ma spowodować, ze mały się nie spóźni a potem góóóóra prasowania ciuszków. Za to jak już doprasuję, to będę miała wszysko zrobione i mogę spokojnie czekać na rozpakowanie. Mam nadzieję, ze synek zwlekał nie będzie
Stary 2013-04-19, 08:27   #1575
candace1
Zakorzenienie

maluska88 - ogromne gratulacje jeszcze raz i bardzo mi przykro, ze tak się męczyłaś i dodatkowo te kleszcze. Wiem doskonale co przeżyłaś

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy. Potrzebuję kupić prezent dla 7 latki, niestety wszystkie nasze pomysły "już ma" tak więc zostało cokolwiek z Monster High bo mała jest zakręcona na tym punkcie. Widziałyście może gdzieś jakieś gadżety z tej serii? Podobno w jakimś markecie widziano koszulki, ale nie wiem jaki market ... wszelkie podpowiedzi mile widziane, bo nie mam czasu i siły na wszystkie markety

moja Z. ma 7 lat i jakoś MH bardzo nią nie zawładnęły ale ze 4 sztuki ma...
Proponuję allegro-jest pełno różnych dupereli. Kolczyki, bransoletki, koszulki, kubki, tapety-noo wszystko po prostu z MH.

Megusia ja mam avent isis ręczny - jeszcze po Z. i byłam z niego b. zadowolona. Tyle, że ja karmiłam raptem 4m-ce. Jak masz zamiar dłużej to lepiej zainwestować w elektryczny, bo ręce się męczą.

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2013-04-19 o 08:29
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:30   #1576
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy. Potrzebuję kupić prezent dla 7 latki, niestety wszystkie nasze pomysły "już ma" tak więc zostało cokolwiek z Monster High bo mała jest zakręcona na tym punkcie. Widziałyście może gdzieś jakieś gadżety z tej serii? Podobno w jakimś markecie widziano koszulki, ale nie wiem jaki market ... wszelkie podpowiedzi mile widziane, bo nie mam czasu i siły na wszystkie markety

widziałam lalki z MH w Smyku, inne gadżety też powinny być tam
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:41   #1577
banka26
Zakorzenienie

Jenny za 34tc
Axella ach ta Zuzanka takie niespodzianki robic achh nieladnie ) trzymam kciukiii albo za jej wyjscie albo za wyjscie do domu
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:41   #1578
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:

super akcja!!
Mój tak zrobił 1,5 roku temu tylko z tą różnicą że nikt go nie zatrzymywał
Nie miał innej pracy nagranej i też się baliśmy jak to będzie. Po tygodniu miał już nową z lepszą pensja i z normalnymi ludźmi także czasem warto zaryzykować

Cytat:
Od 22.02
Ja tu jestem stały klient

Lonely jakoś przegapiłam historię o bratowej.
też bym pewnie jej dała tę stowe niech się cieszy. no smiech

Axella weź ty ją pogoń tą swoją z. co to ma być? niech się słucha matki
(odezwała się ta której dzieci leżą na wątrobie i w ani jedną ani w drugą )
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:43   #1579
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
to parcie to takie podejrzane... ja bym myślała, że coś się rozkręca
ale parcie to się zaczyna chyba dopiero po pełnym rozwarciu
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:43   #1580
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

moja Z. ma 7 lat i jakoś MH bardzo nią nie zawładnęły ale ze 4 sztuki ma...
Proponuję allegro-jest pełno różnych dupereli. Kolczyki, bransoletki, koszulki, kubki, tapety-noo wszystko po prostu z MH.
Na allegro za późno bo to na niedzielę (mój K. tak zawsze na ostatnią chwilę i się dziwi, że ja tydzień temu kupiłam prezent na chrzciny co są w przyszłym tygodniu) a w okolicy nic ciekawego nie mam.
Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Oglądałam na stronach smyka i dzwoniłam wczoraj, że stacjonarnie też mają (foteliki przykładowow niektóre były tylko online).
Stwierdziłam, że chyba dla dziewczynki to fajna będzie jakaś torebka, może coś jeszcze zależnie od ceny.
Się zbieram na zakupy.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:46   #1581
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jasne, że tak niektóre z szyjką nie wiem, 2,5cm mogą chodzić ale się oszczędzać a drugie lądowały w szpitalu
właśnie właśnie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u gina, szyjka krótka, miękka, ale zamknięta, rozwarcia nie ma, przyczepiło mi się za to jakieś paskudztwo i dostałam globułki - do porodu powinno być cacy, L4 mam do 8 maja, czyli dzień po TP, leki odstawione i teraz sobie czekamy na Lilkę Mam liczyć ruchy. Niestety usg nie miałam, więc nie wiem ile waży

Miłego dnia dziewczyny! Nie nadrabiam - tyle napisałyście, że szok

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Aaaa kolejna wizyta za tydzień
za wizytę
Gotowa do porodu? Jak czytam szyjka krótka, miękka... i termin tuż tuż!

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
no właśnie nie biorę nic teraz, ostatnio raz na kilka dni 1 nospę dziennie.. wg zaleceń gin. ale to dziwne uczucie jak tak twardnieje brzuch, boję się, żeby małej nie pozgniatało... nie mówiąc o tym, że dziwnie się wtedy chodzi, tak jakby nogi wchodzi do tyłka
u mnie coś, co nazywam twardnieniem, to takie uczucie zamierania pod biustem, w tej górnej części, jak wstanę z łóżka- od razu to mam a może to skurcz? cholera, ja nie umiem słuchać swojego ciała
w ogóle jak wstaje to mój brzuch jest taki...ciężki..i nie wiem czy to normalne, ciężki bo duży, czy jakiś objaw niepokojący. czasem mnie nawet przy tym wstawaniu zaboli, tak jakby mięśnie nie dawały rady. dodatkowo mam tak jak Ash, skóra na moich brzuchu jest taka napieta jakby miala zaraz peknac, eksplodowac.

wierzę, że to wszystko całkiem normalne, ale chciałabym wiedzieć czy to twardnienie, spinanie górnej części brzucha to skurcz HB?

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

A mnie znów natchnęło na robienie czegoś z niczego. Ze starej szafki wyczarowałam nową (3 warstwy farby starczyły), a ze starego materaca będę czarować 2 przewijaki. Mama uszyje pokrowce i będzie git Dla mnie odniesieniem jest zawsze kumpela, która ma roczną córeczkę. Jak mała odkryła, że ma nóżki i może nimi fikać, to kumpeli ciężko było ją utrzymać nawet na dużym stole, na którym ją przewijała. Tak wierzgała skubana. Stwierdziłam, więc wczoraj, że rezygnuję z drewnianego przewijaka, bo młody może się wykopyrtnąć
fajnie by było jakbyś pokazała efekty strasznie jestem ciekawa tego przewijaka, jak to sobie rozkminilas?
Stary 2013-04-19, 08:46   #1582
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość

ja mogę tylko pomarzyć o tym 15 kg zrobiło swoje
zaraz śmigam do ogrodu, tylko najpierw muszę mężowi rozrysować na których grządkach co ma wysiać, bo wraca wyjątkowo wcześniej z pracy (czyli o 17) i dzwonił, że chętnie się tym zajmie

respect dla męża fajnie macie, że korzystacie z uroków i możliwości posiadania ogródka a jak się przeprowadzicie na nowe, to będzie jak daleko od domu z ogrodem?
Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
no właśnie nasze Polskie są zdrowsze najlepiej samemu sobie posadzić kilka sadzonek, w biedronce będzie można kupić sadzonki truskawek. Nie spotkałam się jeszczeze słodkimi truskawkami sprowadzanymi

Muszę Cię zmartwić, ale przez 6 tygodni karmienia nie wolno żadnych z tych owoców, a potem po troszku można wprowadzać
są różne teorie, na zachodzie podobno pokutuje taka, żeby nie eliminować niczego wprowadzać bardzo powoli i sprawdzać reakcje, oczywiście- jeśli jest alergiczna to odstawić, ale nie jest 100% pewne, ze każde dziecko uczulą truskawki i orzechy. na pewno w małych ilościach będę jadła w/w i małymi krokami zwiększała dawki, jeśli córa będzie tolerowała. nigdzie nie pisze, że nie wolno, pisze że są to produkty wysoce alergogenne.

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Jaka cudna pogoda. Az żyć się chce. Bartuś wierci się bidulek w brzuszku i nawala w żebra, oj troszkę za mocno, czasem aż tchu braknie.
Dziś byłam u położnej. Pogadałyśmy o tym kiedy wychodzić z małym na spacer, żeby w początkowym okresie unikać dużych skupisk ludzi jak supermarkety, kościoły. Poradziła żebym zakupiła sobie jakiś żel antybakteryjny do rąk, bo na początku organizm maluszka jest bardzo wrażliwy. Ale jednocześnie podkreśliła, żeby nie przeginać za mocno z ta ostrożnością, bo potem byle wiatr zawieje i dzieciątko chore. I weź tu człowieku bądź mądry i pisz książki. Zdam się na instynkt wewnętrzny

złota rada

Cytat:

skubana a ja czekam na smsa jak głupia
myślę, że to kwestia dni, dwóch trzech?

Cytat:
Eeee axella ja też myślałam że już po a tu fałszywy alarm

Dziś kończymy 34tydzień!!
A pamiętacie jak w lutym mnie przyjmowali i pisałam że wszyscy mówią żeby dotrwać do 34tyg? Wtedy wydawało mi się to jakimś kosmicznym terminem bo był dopiero 26tydzień a teraz?

A jeszcze mnie dr na obchodzie chciała wczoraj w bambuko zrobić bo mi mówi że jeszcze 4 tyg...ja jej na to że mówiła że tylko 3 i jak to tak? a ona na to że faktycznie ta cholestaza to tylko 3 tyg przede mną. Że jak się raz umawialysmy na 10.05 maks to słowo się rzekło
faktycznie zbieg okoliczności niezły ze współlokatorką

za 34 tydzień, też pamiętam jak mi powiedziano w 26, że mam leżeć do 34 i nie mogłam ogarnąć

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

jejku ale miałam wczoraj podły wieczór. dotychczas śmieciowe jedzenie mnie nie ruszała, a wczoraj podczas oglądania filmu z mężem zjadłam kilka chipsów solonych i było mi okropnie niedobrze. masakra jakaś, teraz nie tknę już chipsów. i w ogóle dziś średnio mam ochotę na jedzenie.

a tak poza tym dzień dobry i miłego piątku wszystkim
mnie z kolei wczoraj wzięło na zakupach na krakersy, dla odmiany, ileż można słodkie

miłego piątku

Lonely- a po co wzięłaś tę pościel od niej? i jeszcze chcesz płacić? mogłaś grzecznie odmówić, nie wiem, to jakaś święta krowa ta bratowa? zwłaszcza, że kupiliście, mogłaś powiedzieć, że pościel już kupiliście.
trochę asertywności kobieto!
mogłaś ewentualnie wziąć otulacz i zaproponować 20 zł

Banka- w końcu się udało z operacją, ufffff zdrowia!
Stary 2013-04-19, 08:51   #1583
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
za wizyte! a chcialabys urodzic w przyszlym tygodniu?
Bardzo chętnie nawet dziś

Cytat:
u nas dzisiaj kolejny dzień mega zalatany..
Przyszła mi dzisiaj pościel z allegro. Bardzo fajnie wygląda, jestem zadowolona.
W aptece kupiłam octenisept, sól fizjologiczną, jałowe gaziki, osłonki silikonowe na piersi...
Ogólnie usupełniliśmy wyprawkę i mamy już wszyyystko kupione
Dzisiaj złożyliśmy łóżeczko i zrobiliśmy przemeblowanie sypialni..
Ogólnie niezła demolka była w mieszkaniu
niby mieliśmy wcześniej ustaloną koncepcję jak wszystko poustawiamy, gdzie będzie stało łóżeczko itp.
ale w praktyce wyszło to zupełnie inaczej i troszkę bawiliśmy się w ganianego po całej sypialni z meblami
Ale jestem zadowolona z końcowego efektu
Musimy jeszcze tylko kupić wózek, fotelik i bazę.. czyli zostało nam najgorsze, bo ciągle nie możemy się zdecydować... Świra już dostaję, nie wiem jaki wózek kupić. Przez myśl już mi nawet przechodzi nowy Tako alive 3w1 z fotelikiem MC..
a na początku go wykluczałam
Ja uwielbiam przestawiać meble ostatnio przeciągnęłam komodę. jak mój TŻ to zobaczył to myślałam, ze mnie pogryzie

Cytat:
masakra
MASAKRA...
Co za babsko.
A Wy za bardzo jej ustępujecie. Ja bym powiedziałą, że mniej dałam za NOWĄ pościel i niech tą sprzeda tej swojej pracownicy co jej wózek oddała
Cytat:
Cześć
Trochę Was dziś podczytywałam na kom, ale dopiero teraz mam chwilkę i odpaliłam kompa...

Wróciliśmy do domu po 21:00 , ale kolejny owocny dzień za nami - mamy już drzwi wstawione (ekipa miała być między 12 a 14, a przyjechali przed 15 i jeszcze nikt nie odbierał tel tylko pół dnia włączała się poczta No ale tak jak gadali uwinęli się w ok 4h), mąż wydrapał do końca sypialnię i jutro bierze się za elektrykę , a mój tato z moją małą pomocą prawie wydrapał cały salon (została jedna mała ściana i sufit). To tyle co u nas A teraz trochę poczytam co się tutaj dzisiaj działo

za remont i 34 tc.

Cytat:
No ma charakterek dziewczyna
Ciekawe czy Cię jeszcze wypuszczą do domu czy już będą trzymać do TP?

Cytat:

Nieźle jaki ten śiwat jest mały

10,05 to mój TP. Może urodzimy tego samego dnia?

Cytat:
jaki fajny facet z tego Twojego TŻta i odważny. I widać kto jest dla niego najważniejszy

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość

Can za wizytę i dla Michasia Może Elenka też przystopuje???
Czyli szyjka pancerna jak moja....A ona może się np. za kilka dni skrócić tak nagle i zacznie się poród?

U nas dzisiaj deszczowo Ktoś ukradł słoneczko
Może się skrócić z dnia na dzień
Natomiast u mnie jest to mało prawdopodobne ze względu na to, że pierwsze dziecko przenosiłam o tydzień

Elenka też na pewno przystopuje. Ja się zdziwiłam, ze młody nagle tylko 0,5kg przytył - ale mina mojej gin. bezcenna. W szoku była Powiedziała, ze nie sądziła że zwolni aż tak... Chyba się biedny wystraszył tej cc bardziej niż ja

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
W Smyku są b. drogie...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:59   #1584
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
No, nie... ja pierwszą rzecz o której pomyślałam rano to czy już urodziłaś, a wieczorem mężowi opowiadałam, że może urodzi się następny bobasek

Cytat:
masakra
MASAKRA...
ma kobitka tupet, ale są ludzie i ludzie

Cytat:
Ale jakby takiego efektu nie było?
Miałam takiego stresa, że zostaniemy bez pieniędzy, bo przecież oszczędności się kiedyś skończą, a z pracą wiadomo jak jest, a uspokajanie mnie, że przecież sobie jakąś znajdzie, że nigdy nie miał z tym problemu jakoś mnie nie uspokajały. A wiadomo przy dziecku potrzebna jest stabilizacja...
A Twój jeszcze lepiej zyskał niż mój dla Niego!
Widocznie są niezastąpieni

I za kolejny tydzień

Jadę odebrać płyty na meble. Miały być wczoraj - TŻ miał wolne, ale nie zdążyli i dziś jadę sama. Mam nadzieję, że mi je zapakują do samochodu!
Jak zobaczą Wieloryba to może się zlitują

MIłego dzionka Kobiety
Aaaa i jest weekend, więc pasowałoby by się jakaś rozpakowała
do odważnych świat należy

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
respect dla męża fajnie macie, że korzystacie z uroków i możliwości posiadania ogródka a jak się przeprowadzicie na nowe, to będzie jak daleko od domu z ogrodem?

są różne teorie, na zachodzie podobno pokutuje taka, żeby nie eliminować niczego wprowadzać bardzo powoli i sprawdzać reakcje, oczywiście- jeśli jest alergiczna to odstawić, ale nie jest 100% pewne, ze każde dziecko uczulą truskawki i orzechy. na pewno w małych ilościach będę jadła w/w i małymi krokami zwiększała dawki, jeśli córa będzie tolerowała. nigdzie nie pisze, że nie wolno, pisze że są to produkty wysoce alergogenne.
może i mają rację, ale jak sobie myślę, że odstawię wszystkie rzeczy o których mówiła położna to zrzucę całą mase ciążową w dwa miesiące
zresztą tu nie tylko o alergeny chodzi, ale też o produkty wzdymające czy zmieniające smak mleka
Stary 2013-04-19, 09:05   #1585
metropolitan
Zadomowienie

happy blue, myślę, że to co masz to właśnie skurcze przepowiadające, ja tez mam je bardzo często, czuję jak się zaczynają podobnie jak u ciebie tylko u mnie mam wrażenie, że od dołu jakoś to drętwienie idzie. I tak, w tym etapie jest to całkiem normalne, macica ćwiczy przed porodem.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 09:12   #1586
barwineczek
Wtajemniczenie

to już mnie zaczyna wkurzać. DO terminu porodu zostało 12 dni, a ja nie odczuwam nic. Czop nie wyszedł, ani grama śluzu więcej, zero bólu, skurcze nie różnią się niczym od tych miesiąc temu. Jak tak dalej pójdzie to przez miesiąc nie urodzę, a tak strasznie bym chciała
Stary 2013-04-19, 09:13   #1587
nuna2
Zakorzenienie

Weszłam zobaczyć, czy Zu już na świecie, a tu widzę, że psikusa zrobiła
Axella a może Cię jeszcze dziś złapie?? Tylko już tak na dobre??
Stary 2013-04-19, 09:14   #1588
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
a i Ja witam się dziś w 32 tygodniu ciązy

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
My też dzisiaj zaczynamy 37

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
mnie z kolei wczoraj wzięło na zakupach na krakersy, dla odmiany, ileż można słodkie
ja ze słonym na razie daje sobie spokój
Stary 2013-04-19, 09:16   #1589
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
to już mnie zaczyna wkurzać. DO terminu porodu zostało 12 dni, a ja nie odczuwam nic. Czop nie wyszedł, ani grama śluzu więcej, zero bólu, skurcze nie różnią się niczym od tych miesiąc temu. Jak tak dalej pójdzie to przez miesiąc nie urodzę, a tak strasznie bym chciała
KOchana wiem, że nie możesz się doczekać Ale to nie jest zależne od tego, kiedy my chcemy, a kiedy nie. Nie zadręczaj się tym tak. 12 dni to jeszcze 2 tygodnie praktycznie, kto wie, czy nie postanowi poczekać jeszcze dłużej. Widocznie nie czuje się maleństwo gotowe na opuszczenie brzuszka.

Pomyśl, że już coraz bliżej
Ja z kolei mam w drugą stronę. Modlę się, żeby mała siedziała jak najdłuzej w brzuszku
Stary 2013-04-19, 09:20   #1590
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
myślę że najpóźniej do miesiąca będziesz już miała małego przy sobie. jak już będziesz grubo po terminie to wywołają poród
ale i tak zaciskam kciuki żeby mały wyszedł szybciej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości