|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
idę spać, ale mam dobry humor, jakaś głupawka mnie złapała. Od dawna nie miałam tak dobrego humoru wieczorem.
dobranoc |
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
ważne, że są programy, które mnie zadowalają np. jest też jeden do samego wyrobienia ciasta - czy to na pizzę czy na drożdżowe - wrzucam wszystko tam jak leci i bez roboty mam za 1,5h pięknie wyrośnięte wywalam na blachę, kładę na to co trzeba i do pieca.a chlebek zostawia się tak w tym kuble i on się już piecze jak trzeba jako że ten mój automat stary już, to nie wiem co ci polecić, ale poczytaj trochę na necie. moim zdaniem jakoś specjalnie przepłacać nie trzeba
|
|
#1535 |
|
Raczkowanie
|
axella, czekamy niecierpliwie na wieści i trzymamy kciuki za ciebie i Zuzkę
karolina, ja ostatnio cały czasz piekę chleb, co prawda na drożdżach, ale co tam, po razowcu mam zgagę. przepis sprawdzony, prosty i tani, a chlebek bardzo mi smakuje. http://pokazywarka.pl/jw8l88/ dodaję tylko trochę więcej wody |
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze możliwe, że jak rano wstaniemy Zu będzie na świecie
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
katherine, tak patrzę teraz, a ty do terminu jeszcze daleko masz!
kurczaki, to co to może być z tym parciem? masz jak się skontaktować z lekarzem?
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane! Mieliśmy mega intensywny dzień. Jeszcze nie rodzę
Skurcze dziś miałam, ale dużo rzadziej niż wczoraj, za to bolesne ![]() Za to urodziła dziś moja przyjaciółka Wszystko odbyło się bez komplikacji, już karmi malutką i jesteśmy wszyscy mega szczęśliwi i przejęci A my cały dzień mieliśmy sesję. Fotografka okazała się "swoją babką" więc spędziliśmy razem super dzień, a ona zrobiła tyle zdjęć co zazwyczaj robi na ślubnych plenerach Poczytam Was troszkę, ale nadrobię pewnie jutro (chyba, że przepowiednia Ady się sprawdzi i będę rodzić )
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-04-18 o 22:32 |
|
|
|
#1540 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1542 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ!!![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kurde, miałam torbę spakować i znowu zasnęłam z Blanką.... już mi się teraz nie chce idę spać.... Dobranocki Cytat:
Edytowane przez metropolitan Czas edycji: 2013-04-18 o 23:02 |
|||||
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dopiero odpaliłam kompa.. cały dzień nie miałam nawet chwilki czasu na to...
ufff.. padam ze zmęczenia... hola.. hola !!! coś przegapiłam Axella rodzi ????? sił nie mam, ale muszę wykrzesać chociaż troszkę i Was ponadrabiać |
|
|
|
#1544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciekawe jak Axella, może już po wszystkim, jakoś przewiduję jej szybki poród
|
|
|
|
|
#1545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia, trzymam kciuki za Ciebie i Zu Cytat:
![]() super z tą sesją. A fotki mieliście tylko w plenerze? pogoda była cudna, więc efekt końcowy sesji z pewnością też będzie cudny ![]() nie mam siły nadrabiać, ale rzuciła mi się w oczy jeszcze relacja z wizyty Can - miło ze strony MIchasia, że przystopował ze wzrostem, będzie jeszcze milej jak mały się zmotywuje w ciągu tygodnia do wyjścia
|
||
|
|
|
#1546 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
& jestem z Tobą!!!pamiętaj ..pełen luzik..a pójdzie gładko!!!![]() Cytat:
i wtedy lekarz mi powiedział że to żylak który sie uwypuklił podczas porodu i stad tak nieprzyjemny ból..na szczęście wrócił na miejsce a ketonal( w ciąży nie wolno ![]() taki stan rzeczy w ostatnich tygodniach ciąży też ma miejsce przy napierającym dzidziusiu na te miejsca..to wysiłek niestety dla organizmu Cytat:
![]() czekamy na zdjęcia z sesji..na pewno są super gratuluję koleżance córeczki ![]() Cytat:
maluska wielkie gratulacje ![]() jesteś dzielna i dałaś radę masz małego już przy sobie i to jest cudowne!..a o mękach(czyt.porod) zapomnisz szybko |
||||
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzisiaj kolejny dzień mega zalatany..
Przyszła mi dzisiaj pościel z allegro. Bardzo fajnie wygląda, jestem zadowolona. W aptece kupiłam octenisept, sól fizjologiczną, jałowe gaziki, osłonki silikonowe na piersi... Ogólnie usupełniliśmy wyprawkę i mamy już wszyyystko kupione Dzisiaj złożyliśmy łóżeczko i zrobiliśmy przemeblowanie sypialni.. Ogólnie niezła demolka była w mieszkaniu ![]() niby mieliśmy wcześniej ustaloną koncepcję jak wszystko poustawiamy, gdzie będzie stało łóżeczko itp. ale w praktyce wyszło to zupełnie inaczej i troszkę bawiliśmy się w ganianego po całej sypialni z meblami ![]() Ale jestem zadowolona z końcowego efektu ![]() Musimy jeszcze tylko kupić wózek, fotelik i bazę.. czyli zostało nam najgorsze, bo ciągle nie możemy się zdecydować... Świra już dostaję, nie wiem jaki wózek kupić. Przez myśl już mi nawet przechodzi nowy Tako alive 3w1 z fotelikiem MC.. a na początku go wykluczałam |
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Sprzedam Wam jeszcze newsa..
w roli głównej oczywiście bratowa- nie wiem czy się śmiać czy płakać ![]() Dzisiaj jak składaliśmy łóżeczko to przyjechał brat Tż żeby nam pożyczyć wkrętarkę. I powiedzał, że jego żona ma pościel do sprzedania i kazała przyjechać żebyśmy sobie zobaczyli czy chcemy. Myślałam, że będzie to pościel porządna.. bo ona miała same porządne rzeczy, wszystko z feretti.. nawet mi kiedyś pokazywała i mówiła że nam da... Pojechaliśmy, dała nam 2prześcieradła, poszewkę na kołderkę i podusię oraz otulacz (wszystko już troszkę sprane, tylko otulacz fajny) no i na odchodnego powiedziała, że chce za to 100zł ![]() masakra oczywiście dam jej te 100zł, niech se w doopę wsadzi.. ale wiecie co ręce opadają ![]() tyle co od nas dostali, Tż swojej chrrześnicy (ich córce) wszystko kupował, ciągle prezenciki itp. zabieramy dziewczynki na weekendy.. jesteśmy na ich każde zawołanie.. a tu takie podziękowanie.. Wcześniej chciała nam sprzedać wózek, ale nie wzięliśmy. A teraz wyszło, że oddała go za darmo swojej pracownicy... MASAKRA... |
|
|
|
#1550 | ||||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Tak też zrobię Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że wyprawka skompletowana Przypomniałaś mi, że nie mam soli fizjologicznej
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Troszeczkę tylko podczytałam, jutro dokończę.
Axella, daj nam koniecznie znać z porodówki! Ale super wieści! Trzymamy mocno kciuki! Cytat:
Pisałam Wam kiedyś, że różnica wieku między nami to 8 dni, może tak samo będzie w przypadku naszych córek, nie miałabym nic przeciwko - 8 to tak akurat tyle ile jeszcze potrzebuję ![]() A sesję mieliśmy głównie w parku, ale też troszkę w domu. Choć już wszyscy byliśmy wykończeni, więc nie szaleliśmy aż tak ![]() Sama nie mogę się juz doczekać efeków! Gratulacje dla Was za ogarnięcie sypialni i końcówki wyprawki teraz możecie skupić się na wózku - dacie radę |
|
|
|
|
#1552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale cieszę się, że mamy już prawie wszystko ogarnięte ![]() Cytat:
![]() 2.a fotografka coś wspominała na kiedy ogarnie zdjęcia i będziesz mogła zobaczyć chociaż jakieś zwiastuny ? 3. Dzięki ![]() dodam jeszcze, że nowa pościel która dziś przyszła z allegro, z przesyłką kosztowała 236zł a jest w niej 10 el (wkłady kołderka i podusia, poszewki, prześcieradło, rożek, przybornik, otulacz...) a ona za stare prześcieradła i poszewki krzyknęła 100zł i to jeszcze bliska rodzina |
||
|
|
|
#1554 | |||||
|
Zadomowienie
|
My mamy taką za 700 zł malutką. Ale w naszym pokoiku w upały działa cuda
Mieszkamy na poddaszu i strasznie się nagrzewa. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z całych sił Obyś szybciutko urodziła ![]() i ja ![]() Cytat:
Zachowała się jak zwykła prymitywna świnia. Nic tylko ją Następnym razem nawet nie idź i nie patrz bo nie warto. Powinna Ci to wszystko za darmo oddać i jeszcze się ładnie uśmiechnąć. Niby wychowana babka na poziomie a tu taki prymityw .
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Trochę Was dziś podczytywałam na kom, ale dopiero teraz mam chwilkę i odpaliłam kompa... Wróciliśmy do domu po 21:00 , ale kolejny owocny dzień za nami ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz trochę poczytam co się tutaj dzisiaj działo ![]() No i wczoraj zapomniałam napisać, że... witamy w 34 tc!!!
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-04-19 o 00:36 |
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
hej ho! Z zrobila nam wszystkim kawal!
![]() i jednak sie rozmyslila.. skurcze zaczely byc regularne,dojazd-mega bol,bylam pewna ze to juz,przyjecie,papiery,roz warcia praktycznie brak:p no i pod ktg,i co? mega skurcze zanikly po nastu minutach.. tz odeslany,ja zostaje na patologii bo niby przepowiadacze a regularne tyle czasu ale milely..eh.. i glupia kazalam tz zabrac akurat ta torbe ktora byla wazna a zostawilam ta bezsensowna. :/ wiec spie w soczewkach xD ogolnie oddzial mega fajny"sympatyczny,laski spoko,jedna wiesniara tylko pali.. wyjde moze jutro..wyciszylo sie(jaka ulga )
|
|
|
|
#1557 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję córeczki ![]() Imię już wybrane ?? Cytat:
Cytat:
Dzwoniłaś do gina ?? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Taki mamy plan Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1558 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pranie jeszcze przede mną, ale jakoś na razie nie mam chęci i czasu ![]() Cytat:
za ładną wagę córeczekCytat:
|
||||||
|
|
|
#1559 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim kolejnych skończonych i rozpoczętych tygodni
![]() Veronic, Barwineczek, Angie83, Nuna, Pearl, Kinga, Mysia, Kamciatka, Tity, Can gratuluję udanych wizyt ![]() Angie83 oby po odstawieniu leków akcja szybko się rozkręciła ![]() Vil duże dla mężaAsh super, że sesja się udała Pawie_oczko za pita i oby zwrot szybko przyszedł ![]() Diabli Grubcia jest urocza Widzę, że też tak jak i my masz modelkę tzn. my mamy modela ![]() Metropolitan a Ty w końcu będziesz mieć cc pod koniec kwietnia ?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dopytajcie czy Tako Alive miał już testy z fotelikami MC, bo jak my byliśmy oglądać wózki to w jednym sklepie babka nam powiedziała, że nie i możemy go kupić ale tylko z fotelikiem Tako. A Mutsy już nie bierzecie pod uwagę ?? My jutro albo w sobotę odbieramy łóżeczko i materac i będzie nam brakowało: literek (będą do 10 dni, bo już zamówione), maty (jeszcze się zastanawiamy czy kupić i jaką), laktatora (mam plan kupić po porodzie), stołu do przewijania (kupimy dopiero jak będziemy wiedzieli, że zdążymy się przeprowadzić), chusty (cały czas się zastanawiam czy kupować ) i... kocyka/kocyków, więc też już praktycznie jesteśmy gotowi Cytat:
ale przed Tobą cała noc to kto wie co się jeszcze wydarzy ![]() --- Dobranoc! |
||||
|
|
|
#1560 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Eeee axella ja też myślałam że już po a tu fałszywy alarm
![]() Słuchajcie jakie jajka. Mam koleżankę nr 12. I okazuje się że to żona mojego kolegi z pracy ![]() ---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ---------- Cytat:
![]() A pielęgniarka mi wczoraj powiedziała że wcale nie takie wysokie te wyniki. Są takie dziewczyny co mają 500-600 a norma do 40 ![]() Cytat:
![]() Najgorzej przetrwać moment jak opadna "sklepowe" kwiatki. Bo czasami i pół roku mija zanim wyrosną nowe Ale to spokojnie. Następnym partiom już nie potrzeba tyle czasu. Ja podlewam raz na tydzień odstaną wodą. Tak porządnie ale żeby za bardzo w niej nie stał. Te brązowe patyki ucinam dopiero jak już prawie całe zbutwieja. To samo z pożółkłymi liśćmi. Dopiero jak już się dadzą same wyciągnąć to je wyciągam ![]() Szatan wcielony od wątroby - Majka ![]() Cytat:
Motylek ja też pierwsze słyszę o infenkcjach u bliźniaków ![]() Dziewczyny. Te wasze truskawki i spacery mnie dobijaja. Zgłaszam protest ![]() Ja nie dość że na diecie to słońce mogę sobie tylko przez okno pooglądać. Ale jeszcze maks 3 tyg! Dziś kończymy 34tydzień!! A pamiętacie jak w lutym mnie przyjmowali i pisałam że wszyscy mówią żeby dotrwać do 34tyg? Wtedy wydawało mi się to jakimś kosmicznym terminem bo był dopiero 26tydzień a teraz? A jeszcze mnie dr na obchodzie chciała wczoraj w bambuko zrobić bo mi mówi że jeszcze 4 tyg...ja jej na to że mówiła że tylko 3 i jak to tak? a ona na to że faktycznie ta cholestaza to tylko 3 tyg przede mną. Że jak się raz umawialysmy na 10.05 maks to słowo się rzekło
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

Tego Vichy póki co nie kupiłam, mam jeszcze próbkę
Ten John mnie kusi, ale rzeczywiście cena szalona - 120 zł za 30 ml kremu
tylko nie mówcie nic mojemu mężowi 

ważne, że są programy, które mnie zadowalają
np. jest też jeden do samego wyrobienia ciasta - czy to na pizzę czy na drożdżowe - wrzucam wszystko tam jak leci i bez roboty mam za 1,5h pięknie wyrośnięte 

Przykro mi, mam nadzieję, że jakoś Wam się mimo wszystko ułoży. Trzym się 

Następnym razem nawet nie idź i nie patrz bo nie warto. Powinna Ci to wszystko za darmo oddać i jeszcze się ładnie uśmiechnąć. Niby wychowana babka na poziomie a tu taki prymityw