|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Gratuluję skończonych/zaczętych tygodni
lonely ale masz ta bratową... kurde mi by było głupio kasę od rodziny brać... Motylek to się postawił mąż I wyszło na plus
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Nie miałabym nic przeciwko
![]() I śniło mi się że mi wody odeszły i mnie wieźli na porodowke ale się wystraszyłam chyba i się obudziłam. W ogóle mam schiza ostatnio że nie zauważe wód. Jak mi chlusna to wiadomo ale tu jest mnóstwo dziewczyn z saczacymi się wodami i właśnie boję się że tych saczacych nie zauwaze
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
bo ja też chciałąbym żeby Ignaś posiedział do terminu +/- 3 dni. ale to się może zmienić jak zacznę się niecierpliwić bliżej terminu
|
|
#1594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
serio? o kurka to muszę zgłosić lekarzowi...a niepokojące to się zrobi jak będą regularne i bolesne? dla mnie bolesne nie są, a u Ciebie?
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Axella
![]() kurde coś mnie ciśnie na dole...
|
|
|
|
#1596 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
). Tak więc okolicznościówkę może weźmie, ale ojcowski to pewnie dopiero we wrześniu Dobrze, że mam niedaleko siebie trochę rodziny, to w razie potrzeby będę najwyżej im dupę zawracała...Cytat:
![]() Ja chyba po usłyszeniu ceny bym parsknęła i zrezygnowała... Wiem, że nie "wypada" bo rodzina itp, ale przy tych sprawach mieszkaniowych nikt się z nami nie patyczkował "że my rodzina", więc trochę zmieniło mi się do tego podejście i mam teraz wyje.bane co ktoś w rodzinie pomyśli. Chociaż akurat natworzyły się nowe plotki na nasz temat, ale mam to w tyłku moim grubym! Cytat:
za 34 tc!Cytat:
![]() Cytat:
za 37 tc! za 32 tc! za 37 tc!----- Witam się piątkowo. Wczoraj zaczęliśmy z Młodym 33 tc! Z moich planów ogarnięcia w tym tygodniu wyprawki nici. Jedynie kilka prań nastawionych, no i w niedzielę dojedzie do nas nasz wózek- w końcu go zobaczymy "na żywo". Poza tym kurczaki zapowiada mi się mega pracowity weekend, bo trzy dni będę musiała siedzieć w szkole i nadrabiać czerwiec (bo jakoś nie widzi mi się prowadzić zajęcia między skurczami ).Poza tym mam humor do du.py, bo mnie koleżanka wykręca z moją kasą... Kuźwa! Do tego wczoraj podczas smarowania zauważyłam, że zwiększyła mi się ilość cellulitu na nogach Dobra, nie smęcę już. Idę się ogarnąć coby wyglądać jak człowiek
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-04-19 o 09:35 |
||||||
|
|
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
jakbym sprzedawała coś zupełnie niezniszczonego i praktycznie nieużywanego, to chciałabym żeby choć w części zwrócił mi się koszt zakupu. i nie miałabym oporów przed sprzedażą takiej rzeczy komuś w rodzinie za rozsądną cenę lub na wymianę
|
#1599 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- idę coś porobić w ogródku, chłodno się zrobiło. Zastanawiam się czemu tak jest, że w tygodniu jest pięknie, a weekendy są chłodne |
||
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
No raczej
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
![]() co do urlopu ojcowskiego, to kiedyś księgowa u mnie wspomniała, że to jest urlop którego pracodawca nie może odmówić pracownikowi i to pracownik decyduje o terminie. a szefuńcio się wkurzał bo akurat dwóm serwisantom urodziły się dzieci w zbliżonym terminie, a było sporo roboty. no ale urlop dostali kiedy chcieli po interwencji księgowej.. oj tak. dziewczyny będą tuliły maluchy, a my będziemy się turlały i marudziły kiedy w końcu zobaczymy nasze maleństwa
|
#1602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
![]() Czekam na dalsze wiesci To jest szansa, że w końcu normalna będzie ![]() ![]() A Tobie już małoooo co zostało ![]() Dasz radę, a później odżyjesz za wszystkie czasy ![]() Tylko musisz sprawdzać, czy nie zapomniałaś jak się chodzi ![]() Mój TŻ złożył wczoraj wypowiedzenie z pracy, bo ma dość. Ile czasu można pracować po 300 godzin. Powiedział, że nie jest robotem, że czeka na najważniejszą osobę w swoim życiu i nie ma zamiaru słuchać tylko o swojej córce i oglądać ją w łóżeczku. Położył i wyszedł. Ale za godzinę przyszedł właściciel i wziął go na rozmowę i ma znaleźć do pracy dwie nowe osoby, wtedy mój będzie miał mniej pracy - miejmy nadzieję i jeszcze podwyżkę dostał O to super ze szef go ni chce puscic. To dobra nowina. jaki fajny facet z tego Twojego TŻta i odważny. I widać kto jest dla niego najważniejszy![]() Może się skrócić z dnia na dzień Natomiast u mnie jest to mało prawdopodobne ze względu na to, że pierwsze dziecko przenosiłam o tydzień ![]() Jeju dziewczyny podczytuje was z kom.bo bylam od rana na badaniu krwii i do d....mi sie z niej pisze wiec sorki za cytaty ktore jak cytaty nie wygladaja i w ogole. Teraz jeszcze lece do pracy i do sklepu i pozniej juz podczytam was normalnie na kompie. Milego dnia. Buziole Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-04-19 o 09:48 |
||
|
|
|
#1603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam w 39 tc
![]() U mnie znów pobudka o 3;/ wstałam po 5 razem z TŻtem. Ale za to już mam prawie wszystko posprzątane. Tylko zostało wyczyścić suszarkę na naczynia ale to muszę poczekać aż naczynia wyschną Zaraz zabieram się za rozpruwanie tej mojej koszuli do szpitala, ciekawe co z tego wyjdzie ![]() Jaka u was pogoda? u mnie słoneczka brak, ale mam nadzieję że później wyjdzie tak jak to było wczoraj ![]() Cytat:
ale taka Pani sprzątająca nie miałaby ze mną łatwo bo ja to muszę mieć szyściutko- kurz starty na szafach, kontaktach, listwach itd ja też jajeczniczka oczywiście
|
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do axelli to też strasznie ciekawam to nadrabianie takie pełne emocji!
|
|
#1606 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla koleżanki i za sesje.Cytat:
Cytat:
![]() za remont i oby tak dalej ![]() Cytat:
|
|
#1607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki świat jest mały. Ja kiedyś w knajpie poznałam fajnego chłopaka (w Krk) i okazało sie, że to były chłopak mojej współlokatorki i jest z tego miasta co ja... Cytat:
A jak ktoś poszedł po podwyżkę to dyrektor powiedział, że firma się rozwija i nie ma kasy, a później cztamy w gazetach, ze firma miała w 2012 roku dochód większy o miliony niż 2011. No szlag mnie trafia. Cytat:
A my mamy dziś dzień lenia. Robię tylko obiad i nic więcej.
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam naprawde cichą nadzieję że mi chlusna i będzie spokój
|
||
|
|
|
#1610 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa, został mi : MIESIĄC!!! Nie wierzę!
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Wxzoraj spuchła mi stopa... taka poduszka się zrobiła.
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jak się wyprowadził to im się ukróciło w domu. Bo jego rodzeństwo oczywiście nie zrobi NIC.Cytat:
coś by mnie trafiło wcześniej![]() Cytat:
i sprawdzało się w 100% hmmm muszę do tego powrócić aaaaa i jeszcze mi się przypomniało, już wam kiedyś miałam pisać Jeśli któraś ma orange na kartę to teraz jest promocja że wysyła się darmowego smsa na nr 100 z numerem telefonu z dowolnej sieci i później ma się rozmowy do tej osoby za free już na zawsze
|
|||
|
|
|
#1613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do pogody to niebo zachmurzone, ale póki co nie pada sprawdziłabym zapisy w prawie, ale z tego co słyszałam pracodawca nie może odmówić udzielenia ojcowskiego w wybranym przez pracownika terminie. to tak jak z macierzyńskim
|
|
#1614 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
A taki kolorek farby kupiliśmy wczoraj do pokoiku Jurka na wsi
![]() ![]()
|
#1615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() właśnie diabli co z tą Twoją sąsiadką? wiesz coś?Cytat:
|
|||
|
|
|
#1617 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja raz.... zakalec mi wyszedł Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za koleżanki i sesję Cytat:
![]() Cytat:
Motylek super akcja z Twoim TŻ ![]() --- cześć jestem dziś jakaś wypluta i strasznie, strasznie bolą mnie stopy ![]() pogoda nam się schrzaniła ale może to i lepiej bo mam sporo nauki i chociaż nie będzie mnie kusiło, żeby gdzieś iść
|
||||||
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, no nieźle
|
#1619 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Axella a ja tak czekałam na Zuzię śniło, mi się, że urodziłaś i, że Ash jeszcze i jeszcze któraś, ale już nie pamiętam która a tu żadnego nowego bobaska
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
bylam na usg,na samolocie i co?
mala poned 3,5kg, rozwalcie ledwo na palec i po akcji.. choc nastepnym razem jak beda takie skurcze jak byly to tez przyjezdzac,ale nie ma glupich,nie pojade pio 2h regularnych,bede czekac dluzej:p jestem nadal glodna,zaluje ze nie zrobilam foty "sniadania". ogolnie moge isc do domu. teoretycznie. bo w praktyce lekarz powiedzial,ze sie zbierac-wiec sie ubralam i ide na recepcje ze wychodze a oni na mnie z paszcza,ze mam czekac grzecznie na wypis (miedzy 12 a 13):/takim tonem ze az chcialam skomentowac ale skoro mam tu wrocic to lepiej nie:p wiec czekam do 12-13 i do domku.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

I wyszło na plus

i mnie wieźli na porodowke ale się wystraszyłam chyba i się obudziłam.

bo ja też chciałąbym żeby Ignaś posiedział do terminu +/- 3 dni. ale to się może zmienić jak zacznę się niecierpliwić bliżej terminu
to muszę zgłosić lekarzowi...a niepokojące to się zrobi jak będą regularne i bolesne? dla mnie bolesne nie są, a u Ciebie?

Dobrze, że mam niedaleko siebie trochę rodziny, to w razie potrzeby będę najwyżej im dupę zawracała...

07.07.2012 

taka poduszka się zrobiła.