|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
trzymaj się ciepło, jesteś strasznie dzielna Cytat:
żeby też tak było
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
oj Ty
jak mogłaś? chociaż po promyczku nam daj ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- dhali fajnie że jesteś ![]() marchewka ważne że w normie
|
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sharp uroczy bujaczek
|
|
|
|
|
#1684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam koleżankę która miała jakieś zwężenie cewki i strasznie cierpiała. Niestety nie ma recepty na depresję poporodową, nie należy starać się byc perfekcyjną bo to może pogarszać nastrój, trzeba dać sobie pozwolenie na błędy i być wyrozumiałą dla siebie Ale mam dzisiaj apetyt zjadłabym wszsytko co zjawi sie na mojej drodze
|
|
|
|
|
#1685 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pani w kadrach mi powiedziała, że do usprawiedliwienie mojej nieobecności to wystarczy tel. czy wypis ze szpitala, ale zeby mi wypłacić zasilek to musi mieć skrócony odpis aktu urodzenia. Bo to musi wysłać do Zusu. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
.. Najpierw mu mówię, żeby zrobił jakąś rzecz - wyrzuć śmieci leżą koło drzwi.. I tak dzien w dzien.. Az nauczy się sam wynosić.. Potem wprowadzam kolejną, potem kolejną.. Co jakis czas muszę o tych poprzednich przypominać, ale są efekty.. Tylko bez kombinowania i podchodów, denerwowania sie - proste komunikaty, zrób to i to.
|
||||
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-04-19 o 13:07 |
|
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dhali gratuluję zakończenia pisania magisterki kiedy obrona?
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też z nikim o tym nie rozmawiam. Po prostu wstyd mi za takie myślenie a nie chce żeby inni pomyśleli że jestem przez to "złą" matką. W gruncie rzeczy tylko kobieta w ciąży to zrozumie.
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
No to jest nas 2
|
#1690 | |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co za ironia losu? Młody odsypia nockę od 9.30, pewnie zaraz się obudzi bo pomiaukuje już przez sen ale jakbym wiedziała że tyle pośpi to bym się położyła od razu, bo pierwszy raz tak długo śpi, a zajęłam się domem ... ale posprzątałam cały dom na błysk, po raz pierwszy od września i jestem mega zadowolona z efektu
i nawet mnie nie boli za bardzo już. jeszcze zostały mi do wyszorowania szafki kuchenne, szafka z butami z myciem butów i garderoba cała ale to będę robić weekendowo jak mąż będzie wstawał do dziecka, teraz czas wykorzystam na sen ![]() teściowie dzwonili i pytali czy mamy leżaczek, bo chcieliby Przemkowi na dzień dziecka kupić, a podobno spędzili dość dużo czasu grzebiąc na allegro i szukając jakiegoś bajeranckiego i dobrej firmy więc jakiś fajny będzie ![]() Cytat:
zakładali Ci jak już działało znieczulenie? bo mi tak, nawet nie poczułam i się zdziwiłam że to już
|
|
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1692 |
|
Wtajemniczenie
|
odebralam wyniki z lab i ryczeć mi się chce, po raz 4 idę do szpitala
|
|
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana podziwiam Cię, że po nie przespanej nocy miałaś jeszcze tyle siły na sprzątanie...ja to bym chyba tylko,żeby iść spać myślała. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
|
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Niemam dziś siły nadrabiać....wysprzatałam całe mieszkanie bo jutro moi rodzice na weekend przyjeżdzajaą, pierwszy raz beda u nas nocować wiec trzeba było przygotować "chałupe" Dzis planuej jeszcze poprasować wszystki eprania co zrobiłam dla małej i poukładać u niej w pokuju.Wczorej byłam z TŻ na długim spacerku, w lodziarnia , w parku....noramalnie odrzyłam na słoneczku |
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Banka kurcze odpuść może sprzątanie... A z tego gościa to burak... Kurde odpuścił by sobie, szczególnie , że jesteś w 9 msc i na pewno ciężko Ci się poruszać...
anka206 kurcze Trzymaj się.... Powiem wam, że z jednej strony się cieszę, że rodzę na końcu, bo wy już będziecie z maluszkami, będę się mogła poradzić a z drugiej strony, jak pomyślę, że jeszcze pełne 2 msc... Nie umiem się zdecydowac na kosmetyki dla maluszka
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
oj Ty biedna, mam nadzieję że szybko Ci się poprawią wyniki.
|
|
|
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
JA po analizach sroki zdecydowałam się ba babydream. Myślałam o zajce ale po tym co się naczytałam zrezygnowałam. A ty jakie rozważasz??
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stawiasz nam za wysoko poprzeczkę z tak perfekcyjnym ogarnianiem wszytskiego dokoła
|
|
#1701 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj znowu zmolestowałam tż i nic dzisiaj mam wizytę u gina po 18 i proszę trzymajcie kciuki że powie, że to już niedługo. Dzisiaj kończę 38 tc czyli syneczek donoszony Cytat:
![]() Cytat:
oby lekarze zadziałaliCytat:
jak chcecie zobaczyc kacik jaki przygotowałam dla synka to kliknijcie na MCML
|
||||
|
|
|
#1702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak chcesz coś jeszcze wiedzieć to pisz na priw Kocham storczyki A na przyszłości, jak widzisz ze kwiatki przekwitaja to je pomału obrywaj i bieczekaj aż same opadna bo jak brzydna i je sama wczeniej oberwiesz to pozostałe kwitna dłużej i nieobcinaj łodyżek po przekwitnieciu, bo bardzo czesto zaraz po przekwitnieniu zaczynaja puszczać nowe paki na tych samych końcach łodyk lub (rzadko się to bardzo zdarza) zaszczepki nowych sadzonek . ja obcinam łodyki jak widze ze same obumieraja, a jak sa zielone to zaostawiam i czekam aż ponownie zakwitnie
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-04-19 o 13:54 |
|
|
|
|
#1703 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Za chwilę, to ja nic nie zobaczę.
Cytat:
![]() Cytat:
szczególnie dla męża. ![]() Cytat:
Cytat:
Również baaaardzo mi się podoba. ![]() Cytat:
Cytat:
Mi się tam zdarzy zrobić tż-owi kanapki do pracy, nie powiem. Ale żeby tak cały czas, to Cytat:
Witam!
|
|||||||
|
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
vil dzieki za pocieszenie o tym nie pomyślałam, że moze założą juz po znieczuleniu i nie będzie boleć, bo nienawidzę tego po prostu..
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gold trzymam mocno kciuki |
|
|
|
|
#1706 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
taką pomoc to mogą sobie....... ale tak to jest z bratowymi, moja obiecała 2 kartony ciuszków już pół roku temu i przy każdym spotkaniu, szczególnie jak teściowa obok jest o nich mówi, że przywiezie itp. oczywiście nic się nie ruszyło, nawet tż chciał po nie pojechać i zabrać ale jej ciągle nie pasuje lub udaje że nie pamięta o nich, więc sama kupiłam ubranka i jest spokój
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
gold cudowny kącik
|
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ostatnio przyszedł do domu i mówi, że dostał podwyżkę. A ja to super, ale jak to? A on, a bo powiedziałem, że mi się nie podobają te obowiązki co mam, zwłaszcza za takie pieniadze i że chce się zwolnić.. To mu na drugi dzień dali więcej kasy i zaczeli włazic w tylek czy już jest zadowolony ![]() Ale u niego w robocie jest jedynym specjalistą do takich symulacji... jak go nie będzie to produkcja stanie
|
|
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

orium oddac siuski - o 16
no to byl pierwszy raz .... potem pojechalam na zakupy i na 2 razy na 4pietro wtargalam je mam dosc , a tu obiad tr
trzymaj się ciepło, jesteś strasznie dzielna
żeby też tak było

za 35 tc
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ślub 27. X. 2012

Trzymaj się.... 

a jak czule nosił tą lalkę, jak ja głaskał i przytulał
Mi się tam zdarzy zrobić tż-owi kanapki do pracy, nie powiem. Ale żeby tak cały czas, to