|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Aż taki pancio? Zwal go ![]() Mojego kindziorka jak zostawię na chwilę to włazi na lapka i naciska guziki dupą
|
|
|
|
|
#1893 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Daj znać jak się coś ruszy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do Twoich teściów, to tak jak piszesz, powinni skonsultowac z Wami jakie łóżeczko chcecie itp. Cytat:
spoko cena
|
||||
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko wkurza mnie tesciowa-mowi zeby jeszcze nic nie kupowac...ewentualnie same rzeczy do szpitala bo reszte sie pozniej dokupi Ciuszkow tez zebym za wiele nie kupowała.... Nie sadze zebym po porodzie miała siłe na te zakupy.I wytłumaczyłam Tz-woi ze musimy troche łaszkow na start kupic więcej bo co sie stanie jak przebierzemy na przykład Laure nawet ze 4 razy w ciagu dnia bo bedzie taka potrzeba i zostaniemy z dwoma czystymi albo jednym czystym kompletem do ubrania?? Bedzie prał ręcznie na szybko????Bo mnie nie bedzie sie chciało.................. .................Więc nie słucham zadnych dobrych rad,robie po swojemu
|
|
#1897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tesciom sie nie przelewa, by nie rzec ledwo starcza (tylko tesc pracuje, mama meza schorowana i corka ich najmlodsza tez na rencie), a moj ociec to KASE MA - ale ODDAC wielu wierzycielom, no i w sumie to my jego sponsorujemy, nie on nas ![]() Gdyby zyla moja Mama, byloby inaczej. Mama nie doczekala narodzin Lali, umarla kiedy bylam w koncowce 6 mies., ale pamietam, jak szalala kiedy Izia miala przyjsc na swiat Brak mi jej bardzo mimo ze tyle lat minelo i nie zawsze latwo nam sie bylo dogadac
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-04-20 o 10:00 |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za sny........Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- witojcie ![]() Cytat:
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz ja go podsiadłam, bo głupol myślał, że kroję surowe mięcho w kuchni Jakby mój mąż chciał odzyskać miejscówę, to dosiadłby się do kota przykleszczając jego łeb do oparcia
|
|
|
|
|
#1900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samo życie A niech sobie gadają..i tak zrobimy po swojemu
|
|
#1903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak zawsze świetne zakupy
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40395079]Fanki Warki Radler: grupa Żywiec wprowadza w tym roku Radler jabłkowy Będzie chyba od poniedziałku w sprzedaży, ale TŻ mówi, że cytrynowy lepszy [/QUOTE]Cytrynowe mmi nie smakuje, ale jabłkowe z chęcią spróbuję za 9 miesięcy ![]() Cytat:
Obrączkę już przerzuciłam na lewą rekę, żeby mi się nie wrzynała w słoneczną pogodę w prawego paluchaCytat:
, zeby się udało ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Poproszę was o zaciśnięte dla mojego tż. Pojechał dzisiaj na szkolenie i okazało się, że mają egzamin
|
|||
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Surka proszę bardzo
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o pomoc teściów, to raczej finansowo nas nie wesprą. Specjalnie zamieszkaliśmy u nich, żeby ich wesprzeć finansowo, bo nie dali by rady utrzymać 4-ro pokojowego mieszkania
A zamieniać je na mniejsze jednak szkoda ![]() Moja mama za to zawsze coś wnusi kupi, to jakieś ubranko, to mam od niej już 2 kocyki
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Zmykam |
|
|
|
|
#1907 | |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Ja Was witam w 28 tygodniu (27t0d, więc chyba 28...). Z tej okazji moje dziecko zrobiło się leniwe i mnie stresuje No ale 10 ruchów było, to mogę ruszać z dniem... Cytat:
(oczywiście do żartów, nie robi mu krzywdy ). I też nas podsiaduje, mnie na tapczanie, TŻa na fotelu. Chociaż ma CAŁY tapczan dla siebie, to i tak zawsze siądzie tam, gdzie ja mam kompa ustawionego....
|
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi mi nawet o to, że czekam na ich kasę jak materialistka jakaś.. ale nie lubię jak ktoś naobiecuje i nagada się, kiedy nam się wtedy lżej robiło, że dzięki temu łatwiej podołamy..a później się okazuje, że to takie czcze gadanie, chyba tylko na pokaz. |
|
|
|
|
#1909 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się w 30 tygodniu. ![]() Teraz to już bliżej niż dalej... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje
|
|
#1910 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i martwią się, czy może łóżeczko turystyczne kupić do mojego pokoju w rodzinnym domu, żeby synek miał w czym spać jak przyjedziemy na weekend. Rodzice kupili nawet mop parowy, żeby podłogi dobrze dezynfekować, jak mały zacznie pełzać - trochę przesada ale wiem, że tym żyją, cieszą się, i chociaż nie oczekuję od nich tego wszystkiego to wiem, że im to wszystko sprawia radość. A teściowie - hm, cieszą się bardzo, ale nawet nie zapytają czy czegoś potrzebujemy, i tak powiedziałabym, że nie, ale wiecie o co chodzi, o o samą świadomość czasem myślę, że może po prostu tak jest, w końcu z moimi rodzicami jestem bardziej związana i bardziej to przeżywają ale mi wyszedł elaborat ![]() Cytat:
praktycznie nie wytykam nosa na dwór, jeśli już jest taka ostateczna konieczność to wsiadam w auto pod blokiem i jadę nawet 100 m, a i tak później mi się odbija. Już było lepiej i znowu to samo Cieszę się, że chociaż Wam czas mija bez większych problemów i mogę poczytać, co porabiacie ![]() My Też taką listę mamy, wydrukowałam sobie jak pisałyście o listach wyprawkowych, parę rzeczy mamy: fotelik samochodowy maxi cosi cabriofix, wózek wybrany ale do obejrzenia 2 raz i zamówienia (Jedo Fyn, z tego co kojarzę Rocky, to też taki wybraliście ), laktator Avent + 2 butelki i smoczek, pieluchy tetrowe, rożek, kocyk z mikrofibry, szczotkę z grzebykiem, nożyczki, aspirator do noska, czapeczki, ubranka, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, karuzela na łóżeczko, mata edukacyjna...większość u jednego sprzedawcy na allegro "rodzyneczki", u którego jak widziałam zamawiały też inne dziewczyny.Ale zostaje nam jeszcze tysiąc rzeczy plus mały remont pokoiku, mamy włochatą wykladzinę w nim, a chcemy zamontować panele, wymienić meble. Trochę mnie to przeraża przez moją niesprawność, bo widzę, jak TŻ się męczy z ogarnianiem domu i lataniem nade mną, a ja strasznie nie lubię być niezależna i teraz doskonale rozumiem starszych, schorowanych ludzi ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymamy mocno ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40400040]Hej! Ja Was witam w 28 tygodniu (27t0d, więc chyba 28...). Z tej okazji moje dziecko zrobiło się leniwe i mnie stresuje No ale 10 ruchów było, to mogę ruszać z dniem... Matko jakbym czytała o nas... U nas też kot na 1 miejscu, a TŻ czasami na niego siada (oczywiście do żartów, nie robi mu krzywdy ). I też nas podsiaduje, mnie na tapczanie, TŻa na fotelu. Chociaż ma CAŁY tapczan dla siebie, to i tak zawsze siądzie tam, gdzie ja mam kompa ustawionego....[/QUOTE] ja też przy zerowym dniu zaczynam już liczyć kolejny tydzień czyli, że co..już chyba nowy trymestr zaczynasz ![]() jakaś kocia inteligencja A oglądałyście może rysunkowe krótkie filmiki z kotem Simonem? Tam jest cała prawda o zachowaniu kotów : - http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q - http://www.youtube.com/watch?v=4rb8aOzy9t4 - http://www.youtube.com/watch?v=s13dLaTIHSg Ten pierwszy najbardziej mi się podoba a poza nimi jest też sporo innych ![]() Koniecznie z głosem oglądajcie!! |
|
|
|
|
#1912 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
My uwielbiamy Simona Nawet kiedyś mieliśmy kalendarz z nim :P
|
|
|
|
|
#1913 |
|
Wtajemniczenie
|
co do zakupow przez rodzicow, to moi jedynie kupili jakies body i pewnie jak cos im sie trafi to tez kupia, oni uwielbiaja rzeczy w atrakcyjnych cenach, lowcy promocji
no ale fajnie bo przynajmniej jak cos wiedza to nam kupia ![]() co do tesciow to ja nie chce zeby cos kupowali, ja sama kupuje to co mi sie podoba a nie zeby kupowali cos a mnie to nie bedzie sie podobac (trudno mnie zadowolic ) dlatego wole sama wszystko kupowac, poza tym lubie byc niezalezna, to nasze dziecko a nie ich, oni juz swoj czas na kupowanie rzeczy mieli.a powiedzcie mi co z spacerami? tzn ja nie chce zeby tesciowa brala malego na spacer i sama szla.... to nasze dziecko i chce jak najwiecej czasu mu poswiecic |
|
|
|
#1914 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry tego pięknego słonecznego dnia
Moja córeczka zaczyna dzisiaj 24 tydzień A przy okazji, ciekawe dlaczego liczy sie wiek dziecka od pierwszego dnia po urodzeniu a nie bierze sie pod uwagę ciazy. w sumie to moje dziecko juz jest i żyje i sie rozwija ale mam rozkminy![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40400040]Hej! Ja Was witam w 28 tygodniu (27t0d, więc chyba 28...). Z tej okazji moje dziecko zrobiło się leniwe i mnie stresuje No ale 10 ruchów było, to mogę ruszać [/QUOTE]![]() ja jak zobaczę 3 z przodu to pewnie zacznę panikowac![]() A na razie u mnie na luzaka ![]() A jak ty sie czujesz z ta 3?
|
|
|
#1915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40400040]Hej! Ja Was witam w 28 tygodniu (27t0d, więc chyba 28...). Z[/QUOTE] ![]()
|
||||
|
|
|
#1916 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No u mnie bez zmian, a jeśli już to na troszkę gorzej leżakuję właśnie cały czas, we wtorek mam wizytę, zobaczymy czy coś się dzieje, niestety z szyjki uciekły mi 2,5 mm, to co prawda maciupko ale przy moim twardym jak kamień całe dnie brzuchu, lekach i leżeniu to dużo. Liczyłam na to, że będzie lepiej, a jest regres, ale nie tracę nadziei ![]() Czytałam, że u Was za to problemy ortopedyczne, jest lepiej?? Perse, Roxi, Skylie za tygodnie
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-04-20 o 10:45 |
|||
|
|
|
#1917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja niestety nawet wcześniej takich ciągot nie miałam Owszem, jak rozstałam się z poprzednim tż, z którym byłam baaardzo długo i ciężko było mi się ogarnąć, to owszem, miałam parę miesięcy imprez i picia ale żeby tak ciągle, co weekend?Cytat:
Ciężko mi z tym raczej, bo zawsze byłam niezależna, od kiedy pamiętam, pracowałam i miałam swoje pieniądze, już w ogóle jako dziecko miałam problem z braniem pieniędzy od mamy (pisałam że dziwoląg) a teraz nie ma że boli, zapisuję wszystko na kartce i mam nadzieję oddać chociaż część... teraz nawet, jak odprowadzała mnie na pociąg do wro, wcisnęła mi na odjezdne 400zł Mama tż nie ma warunków na jakąkolwiek pomoc ( w sumie się cieszę, bo pewnie w 1 lepszej kłótni by wypomniała), ale często nam jakieś ciasto podrzuci czy coś do jedzenia No na pewno sami nie jesteśmy w tej ciąży, wszyscy nas wspierająroxi80, elaine-blath, skylie za tygodniesurka kciuki zaciśnięte
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40400040]Hej!
Ja Was witam w 28 tygodniu (27t0d, więc chyba 28...). Z tej okazji moje dziecko zrobiło się leniwe i mnie stresuje No ale 10 ruchów było, to mogę ruszać z dniem... .[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() U nas 29,3 czyli trzydziestka leciiii ![]()
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejuśku 3 dychy! jeszcze ok. 10 tygodni..trochę ponad 2 miesiące..![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40400258]Pewnie My uwielbiamy Simona Nawet kiedyś mieliśmy kalendarz z nim :P[/QUOTE] moja siostra ma właśnie taki na ścianie Cytat:
w sumie to jest w tym sporo racji
|
||
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

to jego ulubione (różowe) krzesełko plastikowe z ikei..chyba jest idealnie wyprofilowane, że je sobie przywłaszczył..piszę do Was na kucaka 

tamci chyba by padli
spoko cena

Mama hamowała mnie ze wszystkimi zakupami, bo za wcześnie

:
z chęcią spróbuję za 9 miesięcy
, zeby się udało
No ale 10 ruchów było, to mogę ruszać z dniem... 
), laktator Avent + 2 butelki i smoczek, pieluchy tetrowe, rożek, kocyk z mikrofibry, szczotkę z grzebykiem, nożyczki, aspirator do noska, czapeczki, ubranka, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, karuzela na łóżeczko, mata edukacyjna...większość u jednego sprzedawcy na allegro "rodzyneczki", u którego jak widziałam zamawiały też inne dziewczyny.