|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
hej laski!
ale zescie naprodukowaly, dajta spokoj! wybaczcie ale odniose sie bardzo ogolnie bo cytujac bylabym z 300 stron do tylu. Lady - niezle z ta rehabilitacja, trzymma kciuki zeby wszystko bylo ok. Black - dobrze ze juz sie sprawa rozwiazala, i prosze wiecej nie robic takich akcji bo dostaniesz w d.pke ![]() Bishonka - jejciu, wspolczuje baaardzo, zdrowka zycze! ucaluj malenstwo! lece nadrabiac dalej, o ile dziec mi pozwoli.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40426153]Drotka spala mi od 20 do 6! Wyspslam sie
![]() ![]() Ja myślę że nasze też tak za niedługo będą spać w końcu Dorotka od szajki jest prawie 1,5 miesiąca starsza. Cytat:
![]()
![]() |
#3093 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | ||||||
Zadomowienie
|
Z Azji
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40423867] Na spacerze płacz się zdarza: sfajdana pielucha, nie potrafi usnąć albo chce widzieć świat ![]() ![]() [/QUOTE] Szaja są takie spacerówki gdzie starsze dziecko stoi między Tobą a wózkiem i sobie jedzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Super Ci prezent sprawiła klasa, ja teraz żałuję, że takiej huśtawki nie kupiłam, tylko leżaczek. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() O kurczę, przypomnało mi się, że ja chyba Julianna mam na trzecie, jak moja córcia ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie robicie. To zależy tylko i wyłącznie od dziecka... Czytałam, że to, że przesypia nam całą noc w tym wieku to wielkie szczęście więc się nie martw bo raczej dzieci się budzą w nocy. Jedynie zauważyłam, że im później karmię tym dłużej mała śpi, czyli np. nawet jak śpi snem nocnym już o 21 to wybudzam o 23 karmię na śpiocha i wtedy ładnie śpi do tej 6. Lady Masakra jakaś, też bym się nieźle wystraszyła. Czekamy na wieści od neurologa ![]() Eff Karmię mieszanie: 4 razy mm 3 razy moje. Zapsułam sobie laktację i nie umiem wyciągnąć mojego na wszystkie karmienia. Zresztą 7x120 ml to wręcz niemożliwe, podejrzewam, że dzieci nie jedzą tyle z piersi.... Dzieć mi zasnął pod karuzelą ![]() ![]() Ale jestem trochę obrażona bo zajmuję się cały dzień małą, gadam do niej, bawimy się a ta taka obojętna w sumie a jak tatuś wraca z pracy, wystarczy, że powie: "Cześć Niunias" i bezzębny zaciesz od ucha do ucha od razu ![]() ![]() Wychodzi na to, że matka to oczywistość a tata to rozrywka ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | |||
Zakorzenienie
|
I d*pa, nie wyszlo.
Maly zasnal o 21, poszlam sie kapac, wracam, a on zaczal tak strasznie kaszlec, ze odechcialo mi sie wszystkiego. Kaszlal co najmniej 5 min bez przerwy!! Co sie uspokoil na pare sekund to znow zaczynal i nie mogl powietrza zlapac! TZ go nosil, ja oklepywalam. Juz myslalam, ze sie ubierzemy i pojedziemy na IP. Ale udalo mu sie w koncu uspokoic i zasnac, taki byl padniety, ze do 3 spal. Umowilam go na dzis do lekarza (w piatek bylismy). I teraz nie wiem - ten straszny kaszel zdarza mu sie zwykle w nocy/wieczorem. W dzien bardzo malo kaszle. Pewnie lekarka pomysli, ze nadgorliwa jestem, ale ja sie strasznie boje, ze cos wiekszego sie rozwinie ![]() Z drugiej strony... Przeciez katar nie przejdzie mu w 3 dni... TZ mnie jeszcze zaczal wkurzac tekstami, ze ten okropny kaszel to na pewno przez to, ze chodzimy z nim na spcery ![]() Jak zmienie jedna literke w wyrazie to bedzie mozna i moja ochote opisac ![]() zamiast "zerowa" to "zdrowa" ![]() ![]() Cytat:
![]() To samo mnie zastanawia... Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-04-22 o 07:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Zakorzenienie
|
Wyspałam się.
![]() ![]() ![]() Meduzza, nie ma co się bać, co prawda każde dziecko reaguje inaczej, ale moja - taka podatna na kolki i bóle brzuszka - przeszła bez problemu na inne mleko (nie zauważyłam żadnej reakcji ubocznej) - a nie mieszałam, tylko po prostu jak skończył się NAN, to podałam pełną butelkę BD i zasmakowało jej od razu, no i z dnia na dzień bóle przeszły. ![]() No a NAN, to nie dość, że drogi, ciężkostrawny (przynajmniej dla mojej), to jeszcze naprawdę ohydnie śmierdzi i smakuje, bleeee. Nawijko, tak jak napisałam wyżej - od razu dałam pełną butelkę, przerzuciłam małą z jednego na drugie bez mieszania, bo tak mi lekarz kazał. I nic się nie działo, kompletnie nic. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-22 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
meduzza to chyba na piechote idzie ta przesylka!! W stosunku do Polski jestem na najdalszym krancu Azji a przesylka idzie tydzien, max dwa.
Dzis mam kryzys: rano wstac nie moglam, jestem po 3 kawach i 2 drzemkach i dalej mnie muli. A tlumaczenie lezy i fika nozkami. Wczoraj przeslalam, to co mialam gotowe, a znajomy zaczal przepraszac, ze tego az tyle i jakim cudem tyle mi sie zrobic udalo. Niestety podziw nie idzie w parze z odroczeniem reszty zlecenia... Juz mam dosc!! Przynajmniej Yae jest grzeczna. Po sobotnim szczepieniu nic a nic nie jest marudna. A i dziekujemy za wszystkie mile komentarze w K. |
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
W szpitalu leżała ze mną mała Julcia z mama w jednej sali. Ona też szelki nosiła i naprawdę jej pomogło. Mała ponoć sie pózniej przyzwyczaiła i nie było płaczu, 3 miesiące malutka nosiła.
![]() |
#3100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, ja mam wrazenie, ze moj moze tyle jesc... Jedno posiedzene trwa u niego co najmniej 30-40min! Jak czytam, ze Wasze dzieci jedza po 5-7min to u nas sie nigdy nie zdarzylo... A wczoraj przed nocnym snem oproznil mi oba cyce (55 min mu to zajelo) i wciagnal jeszcze 60ml mm... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | |||||
Zakorzenienie
|
hej Mamunie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a dowcip znam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() golenie na noc oznaką zbliżającego się seksu, cholerka u nas tak samo ![]() Black dobrze, że jesteś z nami ![]() ![]() ![]() gratuluję wszystkich rocznic ![]() ![]() marsi gratuluje pięknego prezentu, Twój tż umie słuchać ![]() ![]() ![]() co do wprowadzania nowych posiłków to ja sama nie wiem, jak to wszystko ogarnąć ale myślałam, że jak Mały będzie miał skończone 4 m-ce to wtedy coś będę kombinować ![]() Lady faktycznie Twój Mały na tym filmiku się wygina ale może to tylko takie coś przejściowe? Nie martw się, pokaż filmik rehabilitantowi a potem z tym filmikiem do neurologa jakiegoś. Trzymam kciuki mocno ![]() Nadrobiłam Was gaduły jedne ![]() ja w weekend byłam u rodziców, kurcze zatęskniłam trochę za czasami kiedy mieszkałam z nimi, kiedy nie musiałam się niczym martwić, tam zycie jest zupełnie inne, nawet jak byliśmy na spacerze to spokój,cisza, miejsc do spacerowania całe mnóstwo. I tak jak u teściów sauna w domu tak u mnie 21-22 stopnie, aż jak przyjechaliśmy i było 20 stopni to mi było za zimno ![]() a ja chora, mam nadzieję, że nie zarażę Małego ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3102 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje dziecko ogolnie to taki maly darciuszek wiec w wozku zazwyczaj jak nie spi to marudzi no ale naszczesnie czesciej spi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Wazylam dzis synka i ma 6300g czyli w miesiac przybral 700g za 2 dni bedzie mial3 miesiace, myslicie ze dobrze przybral?
![]() |
#3103 |
Zakorzenienie
|
nawijko, nancy u nas wrecz przeciwnie z goleniem. Golenie na noc = dyzur ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny (bo widze ze Was wiecej
![]() Sylwietta - zdrowka dla Malenstwa! Dzewczyny - ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-04-22 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, chyba mamy katar;/ eh cholera, biedna Malutka.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3106 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Zakorzenienie
|
Lady: co do wyginania: moja mi wczoraj 2 razy zrobiła coś podobnego (nie aż tak jak Piotruś, ale odginała tak głowę) to wyglądało tak - jakby się zwyczajnie chciała przekręcić, nie wiem, na boczek, na brzuch?
Najpierw głową a potem resztą ciałka. Możliwe, żeby to było coś tak prozaicznego np? Mamy dzieci, które się umieją przekręcić, jak to wygląda? |
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Zadomowienie
|
Mój TŻ w ogóle się nie goli, jest brodaty. Może dlatego u nas seksu nie ma???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas też wczoraj bardzoo fajnie było ![]() Wiecie, taką mam myśl, że teraz bywa tak..że po prostu..brakuje czasu! Seks się przesunął w piramidzie potrzeb, zdecydowanie wyzej pewnie jest sen, kiedy się pada na twarz po całym dniu. Inna rzecz, że często trudno o spotnan i aktywność kiedy się ma ochotę - bo teraz dzień jest podzielony na : dziecko śpi + potem cała reszta. A ten sen w różiastych porach i czasem trwa 15 minut i wita nas uśmiech wyspanego dziecka ![]() Trzeba sobie wypracować jakieś metody, wyłuskać kawałek czasu.U nas jest całkiem fajnie powiem Wam, Tż jest bardziej aktywny chyba niż przed ciażą - jeśli nie zasypia na siedząco po pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3112 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo to jest tak ze czlowiek z biegiem lat poprostu glupieje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
U nas też okej z seksem, co prawda teraz ten okres mnie męczy, więc mamy małą przerwę, ale tak ogólnie to wszystko dobrze w tej kwestii - jak już się udało pokonać ból i początkową ciasnotę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Zakorzenienie
|
U nas wczoraj było takie bunga bunga że aż dzisiaj mnie krew nagła zalała
![]()
#3116 |
Lurker ;)
|
Meduzza to tak jak ja
![]() A co do paczki- zamowilas cos pewnie Japan style? Powodzenia ;p miej nadzieje ze przyjdzie dobrej jakosci ![]() Niech juz ten okres przyjdzie dosc mam gum ![]() ![]() Oj dopiero sie zorientowalam, ze po wczorajszym zalozylam gacie na druga strone ![]() ![]()
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-04-22 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Zakorzenienie
|
to u mnie wstyd się przyznać, po porodzie jeszcze nic nie było...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3118 | |
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Idę dziś o 13 do lekarza z Darią bo już 8 dni DAria jest chora i nie przechodzi ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40426153]Drotka spala mi od 20 do 6! Wyspslam sie ![]() SZCZĘŚCIARYYYYYYY! Kiedy moja tak pośpi?? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3119 |
Zakorzenienie
|
Litlle, dlatego właśnie ja się cieszę, że już mam okres, bo od prawie tygodnia biorę tabsy i zaraz będzie można poszaleć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.