|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Cytat:
za przedciążowe ciuszki! a z cenami mm masakra.. Cytat:
![]() i za 11 dni do końca ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- mam pomysł na tytuł "mamy już pierwsze maluszki,reszta nisko nosi brzuszki" :P ![]() ewentualnie "już rozchyla nózki" |
|||
|
|
|
#4412 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]() Humpback, KTG miałam u ginekologa, w końcu stwierdziłam, że wolę podjechać do niego, od razu podpytać o inne rzeczy. Następne też u niego, 2 maja, płacę 30 zł. jak coś to ja jestem na kupnie monitora oddechu i laktatora ręcznego Avent ![]() Diabli, co do kocyków, to tak jak Ash Ci pisała, wydaje mi się, że nie kupisz takiej plecionej tkaniny, oni to wyrabiają maszynowo. Znajomej babcia ma taką maszynę, jakie cuda można na tym robić! A co do patchworkowej tkaniny to ja bym z niej widziała kocyk taki dwustronny, z jednej patchwork, z drugiej kolor, np z aksamitu albo bawełenki. Piękny ten materiał i na fasolkę też będzie super O, i przybornik fajnie by wyglądał a może i ochraniacz. Diabli- Ty to sama na maszynie ogarniasz? Cytat:
Cytat:
już się obudził? Cytat:
![]() Cytat:
dzięki Ci po stokroć myślę, że na początku będę w ogóle spacerować w zacienionych miejscach, ale w drugim miesiącu już pewnie będzie trzeba zacząć ochronę. Mam nadzieję, że będzie wydajny ten filtr, bo w mojej sytuacji to niezły luksus, 100 zł..A może chciałoby Ci się wypowiedzieć na temat składu Antheliosa? Dla dzieciaczka mi się nie widzi.. Skład: aqua, cyclopentasiloxane, isononyl isononanoate, octocrylene, alcohol denat., dicaprylyl carbonate, cyclohexasiloxane, glycerin, titanium dioxide, butyl methoxydibenzoylmethane, bis-ethylhexyloxyphenol, methoxyphenyl triazine, dimethicone, propylene glycol, peg-30 dipolyhydroxystearate, silica, nylon-12, polymethylsilsesquioxane, drometrizole trisiloxane, ethylhexyl triazone, alumina, butylparaben, diphenyl dimethicone, ethylparaben, glycine soja, isobutylparaben, lauryl peg / ppg-18 / 18 methicone, methylparaben, pentasodium ethylenediamine tetramethylene phosphonate, phenoxyethanol, propylparaben, terephthalylidene dicamphor sulfonic acid, tocopherol, triethanolamine Cytat:
Cytat:
Ash ![]() czekam na Sofcię jak na Helenkę, muszę Ci powiedzieć Będzie na pewno piękna
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Jeju ale sie zgrzalam w tej komunikacji... Dojechałam cała mokra do kliniki :banghead:
Do tego jestem głodna |
|
|
|
#4414 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przyda się na noc --- dzień dobry pogoda zachwycająca! robię pranko młodego i zabieram się za układanie w komodzie ![]() obudziłam się z niefajnym bólem głowy.... ale na szczęście już przechodzi
|
||||
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/wozek-bebecar-vect...201798634.html cudo!!!!
tylko taki mało "damski" ![]() ale jest cudny
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spoko jest ale nie dałabym tyle $$$ |
|
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
też nie dam
![]() ale jest booooooooooski. mega mi się podoba granat,ta mala niebieska wstawka i jasniutki srodek.. w ogole linia..aaaah, gondola idealna |
|
|
|
#4418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z różowym kocykiem będzie ok ![]() a ile nowy taki kosztuje, sprawdzałaś?
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Po 7:00 mieliśmy już pobudkę, bo... za blokiem koszą trawę i hałas na pół osiedla No i zostało nam... 40 dni do tp
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-04-26 o 08:43 |
|
|
|
#4420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mam taki plan, tzn pranie schnie na balkonie, a ja muszę zrobić miejsce w bieliźniarce, która tymczasowo będzie pełnić funkcję garderoby Kluski. Wczoraj rozwieszałam te bodziaki etc. i nie wiem jak Wam, ale mi się to wydaje strasznie maciupkie, nie wiem czy ja takie nakupiłam, czy to możliwe, że córka będzie taką małą lalą
|
|
#4421 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
aż ciężko uwierzyć jak sie patrzy na takie liczby, jest mi wstyd, że tyle przytyłam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wreszcie nie jestem sama w 40 tygodniu, gratulacje ![]() szkoda, że my czterdziestki tak słabo szykujemy sie do porodu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale ale ale ale http://bebecar.pl/pl/wozki_akcesoria ![]() no cóż,pomarzyć sobie można
|
|
|
|
|
#4423 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() (na pewno Mężowi się przyda )Cytat:
Dziękuję! Ja przez wczorajsz wizytowe newsy zapomniałam zapytać o to swojego gina... Kaftaniki? Chyba trzeba kupić te 4 sztuki... Ja myślałam, że wezmę bodziaki z długim rękawem plus półśpiochy ![]() Cytat:
za wyniki!Cytat:
za 38 tc! za 40 tc!![]() Cytat:
![]() Cytat:
lonely- za wózek!
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Wy już w końcu macie wózek ?? |
|
|
|
|
#4425 |
|
Wtajemniczenie
|
nie licząc dnia dzisiejszego, do porodu zostało mi 5 dni- sobota, niedziela, poniedziałek, wtorek, środa---no i w czwartek TP
a ja się gorzej czułam miesiąc temu |
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana.
Zapowiada się słoneczny dzionek, jak trochę cienia mi się zrobi na balkonie to się wyłożę.
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zblizajacy sie wieeeeeeeelkimi krokami termin ![]() koszenie trawy ale bedziemy na kosiarzy psioczyly jak maluchy w koncu zasna a oni beda nap...lać
|
|
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a te ciuszki są maciupkie |
|
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
nie
nie umiem sę zdecydować ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() ale nadrabia wieczorami moje ocięęęężałe ciało.. straciłam kontrolę nad tą masą..masakra..
|
|
|
|
|
#4430 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że Tobie i Zu wyjdzie to na zdrowie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale spoko, szpital mam blisko.Wiesiołek i liście malin w pełnym użyciu. Tylko masaż krocza jakoś kiepsko idzie... Wczoraj nawet przytulanki nam nie wyszły bo wszystko mnie tam bolało Też mam dziś KTG Cytat:
Za to Sofia musi być jedynie mądra Też czekam na Twoją Helenkę bardzo, bardzo Cytat:
Co do koloru chłopięcy/dziewczęcy. Mój jest brązowy (po 2-óch chłopakach) a jak na niego położyłam ten piękny różowy kocyk warkoczowy z Mothercare to zrobił się mega dziewczęcy. Wszystko jest kwestią dodatków |
||||||
|
|
|
#4431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam balkon do końca maja...potem przeprowadzka do mieszkania bez. wynieśliśmy właśnie tę suszarkę i chodzę sprawdzać czy coś mi nie zwiało, nie chce mi się każdej sztuki przypinać, tylko czapeczki i niedrapki ![]() wczoraj tłumaczyłam mężowi do czego służą pieluchy tetrowe, był pod wrażeniem kurczę, jak mu położyłam na dłoni smerfetkę to myślałam, że się rozpłynę
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ash, wiem, że niektóre dziewczyny robiły masaż krocza z pominięciem masowania wewnątrz, może też to ma sens? Na mądrość naszych dzieci na szczęście mamy spory wpływ, prawda? No i predyspozycje mają brąz + róż = za KTG
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak ma chociaż mały bonusik w postaci niskiej wagi ![]() Więc nie ma co się porównywać. Zrzucimy wszystko szybko
|
|
|
|
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
co prawda nie w Polsce, ale i tak wątpię w każdym razie jak mu pokazywałam patent z tetrą i ceratką to był w szoku i skomentował: "kocham postęp"
|
#4436 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 40 dni ![]() Ja nakupiłam pojemników na zapas, bo na początku ciąży też tak zrobiłam, że nie miałam do czego materiału oddać ![]() Cytat:
Nieźle!!! To już praktycznie!Cytat:
![]() Cytat:
Za to zaczęłam codziennie Kegla ćwiczyć, zwiększając liczbę powtórzeń A brązowy kolor do wszystkiego pasuje! Trzymam kciuki za Twoje KTG Cytat:
Ja rocznik 86 i wychowana na tetrze
|
|||||
|
|
|
#4437 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej, my dzisiaj idziemy do pediatry, ciekawe ile mały waży, mam nadzieje, że ładnie przybiera na cycku i obejdzie się bez mm. Wczoraj przyszedł laktator ręczny z aventu i mogę polecić w 100% cichutki i w 10 min 100ml odciągnięte
Cytat:
No mój najbardziej lubi leżeć na brzuszku na czyjejś klatce i właśnie teraz tak odpoczywamy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Fajny wózek ![]() Cytat:
za wagę, u mnie zalega dalej 8 kg, ale przy mojej diecie powinnam dojść do siebie o ile wytrzymam jakie mleko stosujecie, bo nam kazali kupić w szpitalu bebilion, które mały dobrze tolerował w pierwszych dniach i też zauważyłam, że jakby trzeba było go tym karmić to niezła kwota się uzbiera Idę spróbować go odłożyć
|
|
|
#4438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pytałam właśnie mamy kiedyś kiedy weszły u nas pampersy i mówi, że jakoś moja najmłodsza siostra miała parę z PCK rocznik 89, a tak to chyba w połowie lat 90. No, na zachodzie mogły być dużo wcześniej, ale chyba nie aż tak
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

klaski :

Ogólnie samopoczucie super, wczoraj pomyłam okna, energii mam sporo, zaraz śniadanko, szykowanko i do sklepu śmignę 

już się obudził?

aż ktoś mi tłumaczy że ten łeb to labirynt dla szczurów.. że jak masz szczury i włożysz je w tę głowę to sa mądrzejsze..

zresztą mam tak twardy brzuch i tak napiętą skórę, ze chyba by mi ją rozerwał takimi akrobacjami

Mam nadzieję, że Tobie i Zu wyjdzie to na zdrowie