Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 09:18   #4441
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kochana, nasza Aaś to ewenement. W tej sytuacji (leżenie bezwzględne przez 2 mce, dieta cukrzycowa i dieta wątrobowa) kazda z nas traciła by kg w oczach. Założę się, że Aaś wolałaby mieć dodatkowe kg ale ostatnie 3 m-ce ciąży spędzić we własnym domu, robiąc co chce A tak ma chociaż mały bonusik w postaci niskiej wagi
Więc nie ma co się porównywać. Zrzucimy wszystko szybko
co prawda to prawda, podziwiam ją bo nie ma łatwo, my narzekamy choć tak naprawde nic nam nie dolega, a Aaś ma taki rygor za wytrwałość
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:19   #4442
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
pytałam właśnie mamy kiedyś kiedy weszły u nas pampersy i mówi, że jakoś moja najmłodsza siostra miała parę z PCK rocznik 89, a tak to chyba w połowie lat 90. No, na zachodzie mogły być dużo wcześniej, ale chyba nie aż tak
ale były cholernie drogie i "na okazje", tzn mówę o roczniku 92

trochę później były juz ogólno dostępne

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:19   #4443
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
A ja zamówiłam łóżeczko Rodzice moi nam zasponsorowali Wybrałam jednak tańszą opcję bez baldachimu i stojaka na baldachim. Kurz tylko zbiera. Wymienią mi materacyk na taki jaki chciałam i troszkę pościel tańszą wzięłam bo jedną już mam.
http://allegro.pl/show_item.php?item=3170931285
Łożeczko miś na księżycu. Pościel wzór nr 14 Pościeli nie chciałam za bardzo wzorzystej, spodobała nam się taka delikatniejsza

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Więc ja już po wizycie. W skrócie, podobnie jak justyna, mam leżeć i leżeć i leżeć...
Główka jest już bardzo nisko, do tego wszystko spięte. Mam leżeć i pachnieć, magnez 2xdz, Nospa 3xdz. O szpitalu na razie nie było mowy, ale gin chce mnie widzieć koniecznie za tydzień i się zobaczy jak się rozwija sytuacja. Dostałam też kartę ruchów i mam liczyć ruchy Młodego.
Z pozytywów- posiew ujemny. Hormony tarczycy mam powtórzyć za tydzień- gin sam nie wie co się dzieje...
Tak więc zaraz zamawiam resztę najważniejszych rzeczy i od jutra piorę resztę... Muszę tylko kogoś zatrudnić do prasowania i układania...

Zaczynam łapać stresa i mieć stracha...
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Po wizycie...

Mały napiera główką na szyjkę... nakazał się oszczędzać - jak zwykle Powiedziałam o tym swędzeniu to przepisał jakieś globulki dopochwowe. Na USG oczywiście pierwsze co synek pokazał to siusiak Zapytałam o wagę... powiedział, że póki co to jeszcze nie jest istotne... bliżej porodu będzie ... no kurde dla mnie to jest istotne No, ale wyliczył mniej więcej, że ma trochę ponad 2 kg. Oglądając moje wyniki badań powiedział, żebym przystopowała z witaminami, bo są aż za dobre Zlecił badanie na GBS. Następna wizyta 17 maja.
Trzymajcie się

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Hej! Ja dzisiaj zaczynam 38 tc, więc już jestem spokojna

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam w 40 tc

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Witamy z rana, dziś wizyta u diabetologa, ekg, usg i sprzątanie bo wpadną psiapsióły ostatni raz zobaczyć mnie w ciąży- jakby było co oglądać coraz większy brzuchol

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
rekord głupoty snów, oto i one:

Sen nr 1
-urodziłąm Z domu, razem z gromadką czarno-białych kociąt i te koty biegały po caaaaaałym domu,Z ulewała cały czas,non stop bez przerwy a ja siedziałam z płąskim brzuszkiem zadowolona i powtarzałam wszytskim,że poród to pestka

Sen nr 2
-znajduję swoją głowę,odlew z gumy i jakoś mi głupio było,że ktoś zrobił mój gumowy łeb bo na bank sprzadadzą to do se x shopu i to będzie zdrada wobec tż aż ktoś mi tłumaczy że ten łeb to labirynt dla szczurów.. że jak masz szczury i włożysz je w tę głowę to sa mądrzejsze..

nie komentuję..

Padłam

Cytat:
10 dni do końca

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wpadłam się pochwalić
kopałam w garderobie szukając czegoś co mogę założyć (z większych ciążowych rozmiarów) natknęłam się na przed-ciążowe dżinsy, z ciekawości założyłam i pasują idealnie, nawet trochę luzu jest więc mogę zacząć chodzić ubrana jak człowiek
Super!

Cytat:
nie nie umiem sę zdecydować
Macie jeszcze trochę czasu

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Wczoraj u reumatologa wszystko ok! powiedziała, że wyniki jak na mnie bardzo dobre i że nie widzi wskazań do cc. Jak nie urodzę to za dwa tygodnie mam kontrolę, ale tak coś ostatnio mam przeczucie, że dotrwam do terminu mimo, że mnie tak wszyscy straszą wiec 07.05 wizyta u gin., a 8.05. reumatolog.

Mam nadzieje, że u was wszystko ok! do zaś

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:20   #4444
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
wpadłam się pochwalić
kopałam w garderobie szukając czegoś co mogę założyć (z większych ciążowych rozmiarów) natknęłam się na przed-ciążowe dżinsy, z ciekawości założyłam i pasują idealnie, nawet trochę luzu jest więc mogę zacząć chodzić ubrana jak człowiek

hmmm jeśli dobrze liczę, to poszła jedna paczka huggiesów a teraz kończymy trzecie pampersy. trochę idzie. ale więcej mleka mm, wychodzi nam jedna paczka na 3 dni czyli 50 zł tygodniowo. ale jeszcze w miarę mało je a nie jest drogie to mleko w sensie że inne cenowo nie wychodzą lepiej.
superrr ja pewnie pare mc po porodzie dopiero cos wrzuce na siebie z przed heheh
Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Słodziutko mój takich cudów nie robi
Przekonalas mnie zbieram sie :p

Gratki za brak rozstepow
hehehe moj tylko we snie heheh
Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
nie licząc dnia dzisiejszego, do porodu zostało mi 5 dni- sobota, niedziela, poniedziałek, wtorek, środa---no i w czwartek TP
a ja się gorzej czułam miesiąc temu
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:20   #4445
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakowa

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Mały napiera główką na szyjkę... nakazał się oszczędzać - jak zwykle Powiedziałam o tym swędzeniu to przepisał jakieś globulki dopochwowe. Na USG oczywiście pierwsze co synek pokazał to siusiak Zapytałam o wagę... powiedział, że póki co to jeszcze nie jest istotne... bliżej porodu będzie ... no kurde dla mnie to jest istotne No, ale wyliczył mniej więcej, że ma trochę ponad 2 kg. Oglądając moje wyniki badań powiedział, żebym przystopowała z witaminami, bo są aż za dobre Zlecił badanie na GBS. Następna wizyta 17 maja.
za wizyte
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:21   #4446
banka26
Zakorzenienie

a mi zostalo 18 dni do tp
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:21   #4447
happy blue
Zadomowienie

"W latach 60. produkcja pieluch jednorazowych szybko ewoluowała. Bardzo modne stały się pieluszki jednorazowe nazwa „pampers” pochodzi od wiodącej marki pieluszek jednorazowych, produkowanych przez Procter & Gamble. Zamiast materiału zostały wprowadzone włókna celulozowe. Korzystanie z nich pomogły poprawić wydajność pieluchy. Zmieniał się również kształt pieluszek. Początkowe trójkątne zostały zastąpione prostokątnymi, a w tych w latach 70tych i 80tych pojawiły się funkcjonalne wycięcia na nogi. Pieluszki jednorazowe w Polsce obecne są od 1990 roku, a mało komu wydaje się normalne życie bez nich."

P. Zamorska, Bajka o pieluchach czyli przesrane od małego

Stary 2013-04-26, 09:24   #4448
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Jestem miszcz normalnie.

35 tc skończony
64kg (przed ciążą 57kg)
Obwód brzucha 97.5cm

.
mniej przytyłaś ode mnie

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam w 40 tc

lecę was nadrobić
już 40...ale zleciało szybko
Stary 2013-04-26, 09:24   #4449
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
niedawno wróciłam z Kato, byłam na Akademii Mama pyta, było rewelacyjnie i wygrałam (a raczej mój mąż) stanik do karmienia

Widać Was na kilku fotkach na fb

Cytat:
A oto minirelacja z dzisiejszego KTG i pięciominutowej wizyty:

-KTG nie wykazało żadnego skurcza, ruchy i tętno w normie
-mogę odstawić fenoterol i magnez (Ash Ty schodziłaś z fenoterolu od razu, czy zmniejszałaś dawkę?), ale zapomniałam zapytać co z luteiną- ktoś coś doradzi czy muszę dzwonić?
- GBS ujemny- ale ja miałam tylko z pochwy...
-nie muszę już być przykuta do łóżka

I'm so happy

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Zaliczyłam angielski na 5

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a ja wróciłam z badania dna oka - myślałam że będę oślepiona, ale luz. zwyrodnień żadnych nie ma, mogę rodzić sn. i robię sobie pastę jajeczną ze szczypiorkiem na jutrzejsze śniadanie

Cytat:
och, a może spróbujesz kokonikowania? http://www.youtube.com/watch?v=ASEjSYlnbzM

czy któraś z Was planuje spróbować? bo ja tak
A co masz kupione/planujesz kupić ??

Ja się jeszcze zastanawiam nad otulaczkiem z motherhood

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
zaraz spróbuję Was troszkę podczytać
ale najpierw jeszcze się pochwalę:
Zamówiliśmy wózek. Cały komplet z bazą maxi cosi familyfix i fotelikiem cabriofix wyszedł niecałe 2800zł
chociaż cena i tak spora to dostaliśmy duże zniżki. Cały czas myślałam, że uda się kupić te rzeczy taniej, może z drugiej ręki czy coś
ale Tż się uparł, że nasz najukochańszy, długowyczekiwany pierworodny nie będzie jeździł używaną bryką niewiadomego pochodzenia

Zaliczkę już wpłaciliśmy- musimy czekać 2-3tygodnie na kolorek który zamówiliśmy

W końcu macie to już z głowy

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-26, 09:24   #4450
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
"W latach 60. produkcja pieluch jednorazowych szybko ewoluowała. Bardzo modne stały się pieluszki jednorazowe nazwa „pampers” pochodzi od wiodącej marki pieluszek jednorazowych, produkowanych przez Procter & Gamble. Zamiast materiału zostały wprowadzone włókna celulozowe. Korzystanie z nich pomogły poprawić wydajność pieluchy. Zmieniał się również kształt pieluszek. Początkowe trójkątne zostały zastąpione prostokątnymi, a w tych w latach 70tych i 80tych pojawiły się funkcjonalne wycięcia na nogi. Pieluszki jednorazowe w Polsce obecne są od 1990 roku, a mało komu wydaje się normalne życie bez nich."

P. Zamorska, Bajka o pieluchach czyli przesrane od małego

"dzieci to kupa radości... z przewagą kupy"

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-26, 09:26   #4451
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
W nocy meczyl mnie bol jak na okres, skurcze zrobily sie bolesne...
To nawet nie jest tak, ze ja koniecznie chce urodzic juz teraz ale kurcze, drazni sie ze mna to moje cialo. Daje sprzeczne sygnaly, ja sie zaczne nakrecac a wychodzi
No coz, czekam na dalszy rozwoj wypadkow...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oj Ash to już blisko końca może własnie to są sygnały jakie daje ci organizm

Cytat:
10 dni do końca
Stary 2013-04-26, 09:27   #4452
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Atena z tym L4 to jest tak, że jeśli masz do powiedzmy 30 maja, a urodzisz 15 maja, to L4 od 16 maja automatycznie zamienia się w macierzyński, a L4 przepada. No i ciekawostka w drugą stronę - mam L4 do 8 maja, czyli dzień po terminie, jeśli nie urodzę do 8 maja to i tak automatycznie przechodzę na macierzyński już od 9 maja, a nie od dnia porodu wtedy - nikt nie ma prawa mi wystawić już L4... Czy orientuje się któraś z Was jak to jest z tymi 2 dniami urlopu z okazji urodzenia się dziecka? Bo nam też przysługuje przecież, jak to można wykorzystać?
Faktycznie tak jest? Znajoma miała tp na czwartek (nie pamiętam już dat), a L4 miała do następnego wtorku. W środę urodziła. Muszę się zorientować.

Cytat:
wpadłam się pochwalić
Zazdraszczam, nie powiem.

Cytat:
wczoraj tłumaczyłam mężowi do czego służą pieluchy tetrowe, był pod wrażeniem on twierdzi, że nosił pampersy, hmmmhm, rocznik 73..
Dobry jest.

Ja wczoraj mamie pokazałam pieluszki tetrowe i flanelowe, które mi przyszły i zaczęła mi składać pieluchy jak to mi robiła. Aż się wzruszyła. I tak słodko opowiadała, że tu dawała dwie, to łapała, ... z takim przejęciem.

No i jeśli któraś jeszcze nie zamawiała wyprawki (jest ktoś taki? ), to polecam tetrę i flanelkowe u rp77. Ogólnie polecam wszystko od niego. Ma rzeczy, których nie ma np. gapa_kids - smoczki, które mnie interesowały. Ale to tylko dlatego, że sobie takie ubzdurałam.

Do nadrobienia kilkanaście stron, maybe zdążę. Wpadłam zobaczyć czy nikt nie urodził, ale widzę, że nasze dziewczęce trio - Sofcia, Zuzia i Helenka ładnie sobie z nami pogrywają i jeszcze doposażają twardy dysk.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:27   #4453
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

A co masz kupione/planujesz kupić ??

Ja się jeszcze zastanawiam nad otulaczkiem z motherhood

myślę, że te będą idealne, bo są cieniutkie i "plastyczne" http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00194847/ Wydaje mi się, że nadałyby się też popularne na forum supełki http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-c...199621323.html są troszkę większe niż te ikeowskie.
Stary 2013-04-26, 09:27   #4454
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj tłumaczyłam mężowi do czego służą pieluchy tetrowe, był pod wrażeniem on twierdzi, że nosił pampersy, hmmmhm, rocznik 73..

Cytat:
za 40 dni

Ja nakupiłam pojemników na zapas, bo na początku ciąży też tak zrobiłam, że nie miałam do czego materiału oddać

Zapomniałam sobie wczoraj sprawdzić , ale dobrze że w labie wyniki mogę odebrać w tym samym dniu to zdążę je mieć na wizytę w pon

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, my dzisiaj idziemy do pediatry, ciekawe ile mały waży, mam nadzieje, że ładnie przybiera na cycku i obejdzie się bez mm. Wczoraj przyszedł laktator ręczny z aventu i mogę polecić w 100% cichutki i w 10 min 100ml odciągnięte
Trzymam za wizytę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-26, 09:28   #4455
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Do nadrobienia kilkanaście stron, maybe zdążę. Wpadłam zobaczyć czy nikt nie urodził, ale widzę, że nasze dziewczęce trio - Sofcia, Zuzia i Helenka ładnie sobie z nami pogrywają i jeszcze doposażają twardy dysk.
nikt nie urodził

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:28   #4456
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
wpadłam się pochwalić
to szybko powróciłaś do figurki
Stary 2013-04-26, 09:29   #4457
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że te będą idealne, bo są cieniutkie i "plastyczne" http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00194847/ Wydaje mi się, że nadałyby się też popularne na forum supełki http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-c...199621323.html są troszkę większe niż te ikeowskie.
Dzięki za info

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-26, 09:29   #4458
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
pytałam właśnie mamy kiedyś kiedy weszły u nas pampersy i mówi, że jakoś moja najmłodsza siostra miała parę z PCK rocznik 89, a tak to chyba w połowie lat 90. No, na zachodzie mogły być dużo wcześniej, ale chyba nie aż tak
Moja siostra rocznik 88 i też tetrowa - także możesz mieć rację, że od 89 Oj tak na Zachodzie na pewno szybciej, ale bez przesady heheheh

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:31   #4459
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

No i zostało nam... 40 dni do tp
Stary 2013-04-26, 09:31   #4460
Kinga_20
Zakorzenienie

anoxee jeśli lekarz od razu Ci wystawi na dłużej L4, że TP masz np. na 10.06, a on da Ci do 20.06 to super! Ale jeśli da Ci do 10.06 to już wtedy nikt Ci nie przedłuży, także warto walczyć o to żeby ostatnie L4 było "z górką". Ja się za późno zorientowałam, że tak jest i mi dał tylko jeden dzień dłużej

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:32   #4461
ankaaa206
Wtajemniczenie

helloł
dzisiaj jadę z małżem na jego zjazd do Brzydgoszczy, obkupię się trochę bo nie mam co na siebie włożyć i zaproszę moje koleżanki ze studiów na ploty, bo się z milion lat nie widziałyśmy. Oczywiście dostałam opierdziel od taty że po co jade tyle km <ok 100> że pewnie urodzę po drodze i mam siedzieć w domu, hmm jakby było mi mało cały tydzien sama w 4 ścianach i weekend
więc stwierdziłam że jadę, bo potem to już nie będzie takiej możliwości, biorę torbę szpitalną w razie co i muszę obczaic drogę do szpitala gdyby Nikoś się zbuntował i postanowił wyjść.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:32   #4462
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
nie licząc dnia dzisiejszego, do porodu zostało mi 5 dni- sobota, niedziela, poniedziałek, wtorek, środa---no i w czwartek TP
a ja się gorzej czułam miesiąc temu
czesto przed porodem kobiety nabierają sił witalnych wiec pewnie u ciebie jest tak samo
Stary 2013-04-26, 09:33   #4463
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
anoxee jeśli lekarz od razu Ci wystawi na dłużej L4, że TP masz np. na 10.06, a on da Ci do 20.06 to super! Ale jeśli da Ci do 10.06 to już wtedy nikt Ci nie przedłuży, także warto walczyć o to żeby ostatnie L4 było "z górką". Ja się za późno zorientowałam, że tak jest i mi dał tylko jeden dzień dłużej
ja mam do przewidywanego tp, ale jak przenoszę to nie ma bata, pójdę żeby mi wystawił "z górką" nie chcę tracić macierzynskiego będąc w ciązy

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:36   #4464
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a mi zostalo 18 dni do tp

Cytat:
ja odstawiam jutro leki
To może szybko się coś ruszy

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Jestem miszcz normalnie.

35 tc skończony
64kg (przed ciążą 57kg)
Obwód brzucha 97.5cm

Dieta cud. Jak wyjdę to będę ważyła mniej niż przed ciążą i nawet pewnie nie dobije 100 w brzuchu
No przynajmniej są jakieś profity z tego lezenia plackiem.

Cytat:
Dzien dobry
Maz mnie obudzil z rana a tak mi sie dobrze spalo
W nocy meczyl mnie bol jak na okres, skurcze zrobily sie bolesne...
To nawet nie jest tak, ze ja koniecznie chce urodzic juz teraz ale kurcze, drazni sie ze mna to moje cialo. Daje sprzeczne sygnaly, ja sie zaczne nakrecac a wychodzi
No coz, czekam na dalszy rozwoj wypadkow...

Cytat:
za zblizajacy sie wieeeeeeeelkimi krokami termin

koszenie trawy ale bedziemy na kosiarzy psioczyly jak maluchy w koncu zasna a oni beda nap...lać

U mnie już póki co cisza
Tak jakby nie mogli zacząć kosić od 9 czy 10

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-26, 09:36   #4465
Atena564
Zadomowienie

słoneczko ładne, cieplutko, mykam wiec na miasto odebrać certyfikat ukończenia SR i na lody bo codziennie jej jem osotnio.....dziś skocze na lody z maszyny
Stary 2013-04-26, 09:37   #4466
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Pamięta z dowiadczenia?
U nas w latach 80tych były przywozone z zachodu takie nakładki na pieluchy every dry czy jakoś tak, że nie przeciekało na ubrano i ja takie miałam, ale coś mi się wydaje, że na początku 70tych nawet na zachodzie to mogły być po prostu jakieś prototypy że nie przeciekały i może coś wymyslono od środka do ochrony pupy przed odparzeniami, ale żeby jednorazówki to chyba za wcześnie.
Zapytaj teściową

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:37   #4467
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dziewczyny grzecznie siedzą

Cytat:
Mam te z ikei. To takie lepsze flanelki. Będą idealne do otulania, tak myślę
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:39   #4468
JennyAniolek
Zakorzenienie

Nie widzę od wczoraj żadnych nowych propozycji to zakładam sondę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-26, 09:39   #4469
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
słoneczko ładne, cieplutko, mykam wiec na miasto odebrać certyfikat ukończenia SR i na lody bo codziennie jej jem osotnio.....dziś skocze na lody z maszyny
też ostatnio codziennie jem lody

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-26, 09:40   #4470
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
też ostatnio codziennie jem lody
Ja też

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości