|
|
#4711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Czytałam że nie wolno tego robić. Ja siedzę tak na półleżąco i tylko wtedy kładę młodego na sobie żeby nie siedział tylko leżał właśnie...
|
#4712 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4713 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hello
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ze o czworaczkach nie wspomne...Cytat:
Cytat:
Cytat:
a tu dziewczyny piszą, ze ich maluchy juz siadają |
||||||
|
|
|
#4714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie-a'propos wrzucam fotke do klubu (jak synek siedzi z asekurującym tatą ).
|
|
#4716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdy wiecej tak nie sadzam, kolezanka ktora ma polrocznego synka jak bylam to mi nagadala, ze ona tak zawsze swojego sadzala i nic mu nie jest ... wrrrr oby nic mu sie nie stalo przez to Kurde a jak siedza w bujaczkach to co ??
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehhh ja bym dlatego nie mogła mieć psa właśnie.... teraz mi sie jakiś taki syf w domu narobił i za nic nie umiem tego ogarnąć tak jakoś nie chce mi się ale K***rwica mnie chwyta jak na to patrze i co tu robić jak żyć ![]() Cytat:
Evel moja tak samo teraz się podnosi! i to dosłownie z dnia na dzień tak zaczęła! Silver zaraz napiszę
|
|
#4719 |
|
Zadomowienie
|
KOchana moja tez tak robi, dokladnie tak samo, najpierw nozki potem glowka .., podnosi tak pod katem 45 stopni ... i trzyma naprawde dlugo ... kurna to znaczy, ze szykuje sie do siadania
Moglaby sie lepiej do matki usmiechnac na glos bo nadal na to czekam i czekam
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2013-04-29 o 20:36 |
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4721 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny co do siadania to absolutnie nie podpierajcie Waszych maleństw jakimiś poduszkami - jak dziecko będzie chciało siedzieć to będzie siedziało i już...
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Wykąpałam Darię ! Pierwszy raz Sama
![]()
|
#4724 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
heja pleciugi
standardowo nadrabiam cały dzień kurde, mój telefon jest taki padaczny, że nie mam jak na nim cokolwiek w necie sprawdzić, a tż mi swojego nie chce dać, jakoś argument, że będę wtedy na bieżąco na wizażu na niego nie działa![]() Cytat:
Cytat:
ale tak się zastanawiam, bo co ma być wcześniej podawane: warzywa czy jakaś kaszka albo kleik? bo w tym poradniku jest napisane, że kleik, a na necie gdzieś widziałam, że kleik dopiero po 5 miesiącu (piszę o dzieciach mm)Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do nocy bez tż, to ja zasnąć nie mogę jak mi się trafi noc z tż średnio wypada nam 1,5 nocy na tydzień razem i ta moja niemożność zaśnięcia nie jest bynajmniej z powodów seksualnych, tylko z powodu bardziej prozaicznego: chrapanie
|
|
#4725 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja też niedawno zaczęła to robić , i rozumiem jak się cieszysz ![]() Cytat:
Blanka dzisiaj skończyła 3 miesiące !!! Byliśmy też na szczepieniu-wyszłam z gabinetu z płaczem...Pediatra mnie wqrwiła ![]() Byliśmy z tż- jego lekarka i pielęgniarka zachwalały jaki to wspaniały tatuś , a ja zostałam zjechana. Wiecie jak mi przykro było. Wiecie przed szczepionką najpierw badanie i wtedy Blanka zaczęła się strasznie drzeć że aż sina się robił i normalnie dławiła się i ja wtedy nie wytrzymałam i sama się rozpłakałam. To ta baba na mnie jak na idiotke patrzy i mówi że jej się krzywda nie dzieje i że mam się ogarnąć. Potem przyszła pielęgniara z igłą to odeszłam i nie chciałam na to patrzeć i mój mąż małą trzymał . Dostaliśmy opieprz że Blanka rączek nie prostuje, że ma zgięte no ale co ja na to poradzę-wkładam jej zabawki do rączek próbuje prostować robię co mogę już i tak jest lepiej. No i oczywiście moja wina że nie lubi leżeć na plecach bo ja ją nosić nauczyłam A może ja nie mam racji i jestem nadopiekuńcza, jak myślicie? Aha i na koniec się mnie pediatra pyta co ja studiuję to jej mówię że psychologię, a ona taką minę zrobiła jakbym jej powiedziała że prostytutką jestem i mówi "no wie pani, mądrzy tego świata mówią że psychologię studiują osoby które mają sami ze sobą problemy" ..... To się tylko uśmiechnełam i powiedziałam że wiem że tak się mówi ale nic na to nie poradzę i że fakt faktem psychologia pomaga bardziej zrozumiec siebie . Potem jak wróciliśmy do domu to siedziałam i wyłam Aha no i niestety Blaneczka ma skazę białkową i mamy przepisany Bebilon Pepti i ja mam wyeliminowac nabiał i sciągac pierwsze krople z cyca . Ogłoszenie parafialne Mam do oddania Paczkę mleka NAN pro 300g, i wit K i wit K+D. Chętnie oddam w dobre ręce oby się nie zmarnowało. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4726 |
|
Lurker ;)
|
Mala czyli masz do mnie 40 km :P Zapraszam kiedys na kawke
|
#4727 | |||||
|
Zakorzenienie
|
to mój Filip jest na trochę niższym levelu, bo tylko głowę podnosi
![]() Cytat:
ale powiem ci, że sama bym wyła jakby mnie taki gość na rękach trzymał![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo tak mi się wydaje, że gdzieś czytałamCytat:
ja jak pierwszy raz wykąpałam Fifka sama, to się cały dzień tym jarałam![]() Cytat:
|
|
#4728 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecię zamiast spać to mi się rozgadało
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
jak zwykle popisalyscie sporo przeczytalam na szybciocha..i co do kp - to moje dziecko tez je z maksymalna przerwa 2h jedynie pierwsze nocne spanie jest dluzsze... a co do siadania i sadzania - sadzac nie wolno ale to pewnie wiecie, ani na kolanach ani podpierajac poduszkami a jezeli dziecko samo sie ciagnie do siedzenia to niech cwiczy... osobiscie nie spotkalam sie z dzieckiem ktore w wieku 4 miesiecy samo siada (chyba ze u evel skoro tak pisze) najwczesniej 6 miesiecy. Siadanie to bardziej skomplikowana umiejętność niż siedzenie i dziecko opanowuje ją między siódmym i dziesiątym miesiącem życia.
|
#4730 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Dareczki!A czy ona ma wtedy głowkę pod kątem prostym do reszty ciała? Bo moja jeszcze nie Cytat:
Cytat:
Cytat:
po raz drugi.Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#4731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to tak właśnie robie wychodze z domu zmaykam ten syf na klucz a jak wracam to udaje że nie widze![]() Lenova weź Ty sie nie przejmuj głupie babsko ! a widziałyście Hanie jak robi przewrót? to Dawid zmontowął taki filmik i wkleił glupi tekst na koncu ale ogólnie śmieszy mnie ten wywrót ![]() https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4734 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Debrah, tak, ma główkę pod kątem prostym. Cytat:
![]() Łał ![]() Cytat:
|
|
#4735 |
|
Zadomowienie
|
laseczki nie wiem co sie dzieje ... koli 20,30 wzielam blane na spiocha z tamtego pokoju bo okna pootwierane a ona w kombinezonie i nie bylo jej jak zostawic. rozebralam, pampera zmienilam oczywiscie mloda sie obudzila ... dostawilam do cyca, jadla kolo 15,30 wiec 5 godz bez zarcia
.. nie minelo 15 min a ona m przy cycu przysypia i.ciumka sobie.bardziej niz je ...powinnam sie martwic ze taka ospala jakas ... chociaz nie powiem ze sie nie ciesze, duzo dzis zrobilam .... tz jak zwykle nie ma ... jutro wyjezdza na 2 dni na czechy z psami .. ma jeszcze do tesco jechac po bulki bo mam mu zrobic ze schabem i wyjsc z psami ... moze na 22 sciagnie ...
|
|
#4736 |
|
Zadomowienie
|
Debrah nie żebym celowo układała Ole przed TV.. po prostu robię jej legowisko na podłodze, kładę zabawki itd. a ona i tak odwraca główkę w stronę tv. I tak potrafi sobie leżeć dłuższą chwilę.
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4738 |
|
Rozeznanie
|
Boże moje dziecko siada!
Zostawiłam ją w łóżeczku, poszłam do wc, wracam a ona sobie siedzi i cieszy bezzębne dziąsła. A potem baaaach na poduchę z powrotem Jeju jeju, widziałam że jak lezy normalnie to się podnosi juz trochę ale żeby siedzieć
|
|
#4739 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może teraz polubi tą pozycję Moja też potrafi podnieść, ale na brzuszku to najchętniej ona śpi. Chociaż w tym wrodziła się do mamusi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za skończone miesiąceCytat:
![]() My jutro mamy pierwsze szczepienie. Tutaj nie szczepili w szpitalu i dopiero jutro podają nam na DTP, gruźlicę i bodajże na pneumokoki. Obawiam się jak to będzie, bo mała i bez tego od kilku dni marudna, może to skok rozwojowy
Edytowane przez aluap987 Czas edycji: 2013-04-29 o 21:32 |
|||||||
|
|
|
#4740 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

Leniuszek mój mały.

i nie wiem, czy to dobrze? Na noc jak je to zdarza mu sie spac 3-4godz, ale to po pierwszym 'nocnym' karmieniu, potem znowu co 2godz.....
albo kazda w jego typie. Chociaz nie daje mi powodow do zazdrosci. Wrecz przeciwnie. Moze to dobrze, momenty kiedy jestes taka zazdrosna przypominaja mi, ze przeciez nie wyobrazam sobie zycia bez niego 
a jak biust pieknie wyglada! Koniecznie kupie jeszcze co najmniej jeden komplet.

Ostatnio nawet zaczelam myslec o tym, ze nigdy wiecej duzego psa w domu ... NIestety jak jest pies to porzadku nigdy nie bedzie 

.. nie minelo 15 min a ona m przy cycu przysypia i.ciumka sobie.bardziej niz je ...
6 5 4 3 2 1