|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
helloł, witamy się w rozpoczętym 38 tc
mężu pojechał do pracy, jak wróci to może na jakiś spacer pójdziemy, bo pogoda ładna. Mały majstruje mi tam na dole i boli nieziemsko, 8 mam wizytę i mam nadzieję że coś tam się już przygotowuje. Kalka powodzenia! banka ślicznego masz synka, blondasek mały obyście szybko wrócili d domu!
|
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
![]() barwineczek dzisiaj szukałam czegoś na to rogowacenie mieszków i znalazłam takie coś http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-...0-ml-5109.html |
|
|
|
|
#1563 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Będziesz wyglądała jak 7 SZCZĘŚĆ, a bratowej (kij jej w oko ) szczęka opadnie. Jestem pewna, że będziesz wyglądała prześlicznie. ![]() Nas wesele czeka... 14 lipca. A tp mamy na 22.06. ![]() A jakie to ma znaczenie? Ważne, że Wam się podoba. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś już na pewno jest lepiej. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Ja mam w piatek tp i 100-101cm
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie kolejny maluszek
Dzisiaj wstałam z tak obolałymi żebrami, że wolę nie wnikać co to dziecko w nocy tam w środku wyprawiało, grunt że to przespałam
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie przyjmują siódmego dnia po tp ale nie wiem kiedy biorą się za wywoływanie i mam nadzieję, że się nie dowiem
|
|
|
|
#1568 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kalka, obyś miała łatwy poród ![]() Cytat:
sama przerzuciłą moje rzeczy przed siebie, a potem jeszcze ona zapytała się kasjera czy u nich kobiety w ciąży sa bez kolejki obsługiwane kasjer mówi ze chyba nie i krzyczy do kierownika to pytanie. Kiierownik mówi że u nich nie ma takiej polityki sklepu a kolejna starsza kasjerka za kierownikiem że ,,powinna być" (ja już burak ) osoby z kilku kolejek patrza się na mnie, zaczęli coś tam gadać że ma rację. To był chyba najmilszy przejaw ,,dobroci dla ciężarnej" ![]() Cytat:
[QUOTE=maja rosee;40580117] Cytat:
Tak wogóle to witam Was w maju p.s. ja tez nie wiedzę zeby mi nos urósł uff.
|
|||||
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo za rozprawę ![]() klaski :
|
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie mi się przypomniało... kiedyś stałam w kolejne w Realu czy Tesco i podeszła babeczka w ciąży już dość wysokiej, zauważyłam, że w kasie obok jest pusto, tylko jedna osoba stała i jej powiedziałam, żeby sobie tam przeszła, zadowolona podziękowała i poszła... okazało się, że nie dość, że kasjerka jakaś nieogarnięta to jeszcze kody nie wchodziły i ja wyszłam wcześniej mimo dłuuugiej kolejki niż ta babeczka z brzuszkiem
ale mi było głupio wtedy |
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba poród Aaś na mnie podziałał bo dzis sniło mi się, że miałam cesarkę i lekarz mówi mi no ma pani bliźniaki. JA mowię jak to?? On na to dwie dziewczynki to będzie Ala i Maja. A ja sobie tak myślę jak to bliźniaki??A później co za głupi lekarz mówi mi jak mam nazwać swoje dzieci. Idę nadrabiać bo z tego co zauważyłam coś się dzieje.
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-05-01 o 10:16 |
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
A i mam propozycję!! Jak juz wszystkie urodzą zakaz rozmawiania o kalorycznym jedzeniu!! nie będzie lodzików, czekoladek, serniczków, ciasteczek, fryteczek, hot-dogów, hamburgersików i innych takich!! będziemy ćwiczyć i jeść zdrowo
|
|
|
|
#1573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
ale lody muszą być
|
||
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ubezpieczenia to nie mam pojęcia.. tzn na pewno jeszcze przez 3 miesiące ma ubezpieczenie bo jeszcze na wypowiedzeniu Twój TZ jakby pracuje.. a potem to nie wiem
|
|
|
|
|
#1575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie tez przyjmuja w dniu tp tyle ze moj prowadzacy mowi ze jesli bede czula sie ok nic nie bedzie sie dzialo i beda ruchy dziecka to mam zglosic sie do 5 dni po tp, mowil ze takie wczesniejsze zglaszanie na ip nie jest dobre dla psychiki ciezarnej, bo ona sie denerwuje ze akcja sie nie rozwija, inne rodza i to tez jest frustrujace....ja najpozniej pojade 6, ale ciagle licze i mam nadzieje ze ogromne wody zaleja mnie w najmniej nieoczekiwanym momencie
|
|
#1576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
jenny mam nadzieje, ze dzis juz lepiej!Kalka! Zaciskamy mocno ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za ciśnienie i badanie oka
|
|
#1578 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby wszystko ułożyło się po Waszej myśli. ![]() Cytat:
Wzięliśmy truskawkowe ( ), a przy kasie się okazuje, że kosztują 9,99zł. Cytat:
Ale powiem szczerze, że ja też niedawno dopiero dowiedziałam się o tym zwyczaju, więc mu wybaczę. ![]() 2) Słyszałam wiele pozytywów o leżaczkach-bujaczkach, podobno sprawdzają się rewelacyjnie.Cytat:
Oby dziś było lepiej.Cytat:
Cytat:
![]() Przy tż-cie nawet polubiłam ten serial. ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1579 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.smaczajama.pl/sklep/pl/p/...O-0%2C7-l/1545 Cytat:
szału nie robi. Najbardziej chciałabym zrobić serię zabiegów i mieć z głowy raz na zawsze
|
||
|
|
|
#1580 |
|
Wtajemniczenie
|
Kalka- 3mam za Was kciuki
![]() Witam sie w maju ![]() Wczoraj po wizycie mialam tak spaczony humor, ze nawet Wam nic nie pisalam... Na wizycie wszystko ok, ale gotowosci porodowej jak nie bylo tak nadal nie ma.... Szyjka wysoko i trzyma... Moglaby juz zaczac mieknac a nie takiego twardziela zgrywac tak jak pisalam juz wczesniej jesli nie urodze do tp to moj szpital moze mnie przyjac w ten sam dzien ale poza obserwacja nic nie zrobia, dopiero najwczesniej po 5 dniach moga zaczac cos dzialac... Pytalam gin co robia zeby wywolac porod, a wiec masaz szyjki i oxy, jsk uslyszalam o tym masazu to az slabo mi sie zrobilo, domyslam sie jak to cholernie boli . Na razie jeszcze tym sie nie stresuje bo jest troche czasu i licze ze wszystko rozwi ie sie samo w swoim czasie ake wczoraj mialam beznadziejne wizje ze moj porod bedzie wywokywany w mekach a i tak skonczy sie cc, masakra Na dokladke wczoraj poinformowala mnie kierowniczka ze dzwonili do niej z Zus ze beda sprawdzali zasadnosc mojego zatrudnienia, padlam pracuje tam ponad 2,5 roku, fakt ze najswiezsza umowe o prace mialam zmieniona na krotko przed pojsciem na l4, ale jakos tylko mnie to dobilo... Kiero mowi zeby sie nie przejmowac bo u nas wszystko legal i faktycznie nie mogla dac mi innej umowy, bo akurat wtedy bronilam mgr, przestalam byc studentka wiec na zlecenie nie moglam byc dalej zatrudniona... A to ze poszlam na zwolnienie to juz nie moja wina... Mamy swiadkow itd ale i tak Ehhh....Jade z mezem na budowe odreagowac bo juz nic mi sie nie chce tylko wyc...takze informuje ze depreche z dniem wczorajszym przejalam ja ale nie ma bata, jutro ja wypleniam :p
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze się. Mój mi wczoraj powiedział, że za kazdym razem jak widzi w komórce że dzwonię to myśli że mu powiem ,,zaczęło się" |
|
|
|
|
#1582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że akcja rozpocznie się sama ![]() ZUSem się nie denerwuj, skoro wszystko jest legalne to nic Ci nie zrobią ![]() Cytat:
ja jak wracam w nocy z sikania i stękam to mężu też się budzi i cały w szoku pyta "co się dzieje?!"
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-05-01 o 10:28 |
||
|
|
|
#1583 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() KALKA !!!!!!!! będzie maluch Cytat:
Cytat:
by wszystko było ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mam kawkę i musli,tż sprząta kuchnie a ja nadal w łóżku.. brzucho pobolewa jak na @ i nic poza tym
|
|||||
|
|
|
#1584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mam jutro termin porodu, ale mozna mi zmienić w spisie na początku na 05.05 cc, no chyba żeby jakimś cudem szyjka przygotowała się przez te 4 dni, ale mocno w to wątpie |
||
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1587 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej , witamy się w maju
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1588 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nie zauważyłam tego wcześnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet, gdybym miała jeździć do szpitala 2x dziennie na ktg. Tylko, że mi też nie mierzył. Badanie na fotelu trwało dłużej niż zwykle, nie wiem co tam wymacał, ale powiedział, że spojenie łonowe jest bardzo ładne, nic się nie rozchodzi, no i o tej miednicy. Na ile to wymacał, a na ile naściemniał, to nie wiem. Cytat:
![]() Czas spadać się szykować. |
||||
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
o raju, ja też nie.... aż mnie brzuch rozbolał ze śmiechu teraz
spoko, żaden problem, nakupiłam tyle, że pół wsi wykarmię
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

Będziesz wyglądała jak 7 SZCZĘŚĆ, a bratowej (kij jej w oko
) szczęka opadnie.
Jestem pewna, że będziesz wyglądała prześlicznie.
A tp mamy na 22.06. 
Ważne, że Wam się podoba. 

barwineczek zaraziłam się od Ciebie
Dziś już na pewno jest lepiej. 
a do porodu jeszcze 6 tygodni... 

klaski :
Ślub 27. X. 2012

mam nadzieje, ze dzis juz lepiej!
), a przy kasie się okazuje, że kosztują 9,99zł.
Nawet, gdybym miała jeździć do szpitala 2x dziennie na ktg.