|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
|
|
|
|
|
#1682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
wyglada jak laleczka DZIEN DOBRY! leniwy i dlatego fajny...ale slonce mogloby chociaz troche podniesc temperature ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
badania sobie porobisz, nie bedziesz musiala biegac po przychodniach i czekac w kolejkach do porodu bedziesz przygotowana w 100% |
||
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Kalka gratuluję
|
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jedna kontrole z zusu juz przezylam, a na pewno czeka mnie kolejna nie taki wilk straszny jak go maluja...zreszta u Ciebie to bedzie kontrola u pracodawcy, wiec tym bardziej nie masz sie czym przejmowac. sprawdza czy podpisywalas listy obecnosci, czy faktycznie pracowalas...luuuuuuuzik |
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Kalka wielkie gratulacje!!! ![]() Happy witaj w domu Axella to fakt, ze z Sharp sie umawialas ale chetnie sie pod was podczepie choc u mnie tez dzis nic na to nie wskazuje ![]() Kogo boli.masaz krocza? Dla mnie jakiekolwiek manewry w tych okolicach staly sie ostatnio nieprzyjemne... I jak tu stosowac oklady z samca? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-05-01 o 14:59 |
|
|
|
#1687 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo zimne piwko z sokiem, gin, białe winko... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale może źle ją zrozumiałaś dołączam się do pytania ![]() Cytat:
Cytat:
taaa w tym miesiacu na pewno mi kręgosłup chce pęknąć, więc jak pęknie to lecę do szpitala będzie szybciej ![]() Cytat:
jak zaczyna szczypać lub piec to trzeba przerwać, dobrze też używać żeli intymnych dobra, robię przerwę , ide poleżeć
|
||||||||
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
kurde przy każdym ruchu boli mnie chyba każda kość od krzyża w dół
![]() nie wiem czy Mały zszedł tak nisko czy za dużo chodziłam ![]() ledwo się ruszam :/ |
|
|
|
#1689 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
mnie też troszkę bolało ale to chyba normalne przy rozciąganiuKALKA- GRATULACJE !! Kolejny maluszek w wątku ![]() jupiiNiedawno wróciliśmy z 1szego spacerku ! było super ! prawie 3 godzinki chodziliśmy Małemu się bardzo podobało Ani razu nawet nie zapłakał spał sobie słodko jak aniołek w wózeczku, czasami tylko oczka otwierał
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-05-01 o 15:39 |
|
|
|
#1690 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grzeczny Wojtuś ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Śliczny! ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Ładny kolor wózka
|
|
|
|
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() piwo bez soczku taaaaaaaak bardzo.. ale jeszcze sporo nic z tego
|
||
|
|
|
#1693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja bym wypiła campari z sokiem pomaranczowym... ehhh w ogóle bym sobie jakiegos drineczka zapodała.. |
|||
|
|
|
#1694 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
KALKA, serdeczne gratulacje!!
|
||
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() , ale jeszcze trochę muszę wytrzymać
|
|
|
|
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja popijam wodę z miętą i cytryną z kufla Warki |
||
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
A mi sie ostatnio desperados zamarzył. Ale cóż narazie nic z tego.
|
#1699 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z meg
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 10 dni ? Strasznie długo Ja oddawałam wczoraj i wynik będę mieć na czwartek lub sobotę.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gin nam na każdej wizycie podaje dokładną wagę (+/-) ![]() --- Trochę nadrobiłam Reszta może później, bo za chwilę idę na mieszkanie zobaczyć jak dzisiaj robota idzie i zanieść coś do jedzenia ![]() A tak w ogóle to kończymy dziś 35 tc - zostało 35 dni - 5 tygodni |
|||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Nie za bardzo...mam nadzieję, że dotrwam do umówionej z lekarzem godziny po prostu...
Jakoś dzisiaj jednak mocno mi się spina ten brzuch, ale może to przez dzisiejszy dół... |
|
|
|
#1701 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
za 38 tc!Cytat:
Kalka- ogromne gratulacje Cytat:
Cytat:
za 30 tc! (tylko nie wpychaj się w kolejkę )Cytat:
![]() ----- Witam się w ten piękny i słoneczny dzionek... Aż żal w domu siedzieć, ale jak mus, to mus... Męża wysłałam żeby się przejechał na wieś do dziadka, bo bez sensu ma gnić w domu tylko dlatego, że ja muszę siedzieć... I właśnie wpylam jego rożka Oj, będzie wojna ![]() Dzisiaj Kubuś mi się dziwnie zaczął wypinać, pokazała Mężowi te trzy niezidentyfikowane górki, na co Mężu stwierdził, że może Kuba próbuje zakryć swojego brata bliźniaka... Gdybyście zobaczyły moją minę...
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-05-01 o 16:42 |
||||
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Zadomowienie
|
kurczę, dziewczyny, co się tak obijacie? rodzić Wam się nie chce
|
#1704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brawa za wczorajsze wizyty i skończone tygodnie
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1706 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za pierwszy spacerek. Ależ to musi słodko wyglądać jak takie maleństwo się przeciąga albo otwiera oczka Cytat:
Cytat:
Popatrz, popatrz co temu Twojemu TŻ po głowie chodzi
|
|
#1707 | ||
|
Wtajemniczenie
|
to samo, zastanawiam sie czy nie dokupić jakiś fajnych czekoladek np: http://chocolissimo.pl/do/item/0206-PLXXXX/ChocoMassimo
Cytat:
![]() nie miałam, tzn ustalałam, że jak dziecko będzie miało 4kg i więcej to będzie cc. Jutro mam termin porodu a póki co szyjka nawet się nie skróciła, więc jeśli do 5 nic się nie zmieni to wykorzystamy jego dyżur i zrobimy cc. No chyba, że do tej pory zacznie się poród normalny, to wtedy rodzę sn. Ogólnie wygląda to tak, że jak szyjka dojrzeje to będzie wskazanie do cc ze względu na wielkość dziecka. Najlepiej żeby dzisiaj w nocy się Nikoś zaczął rodzić wtedy urodzę sn, ale to są tylko moje pobożne życzenia myślę, że odstawi do barku, zbiera starsze roczniki i lepsze okazy, szkoda taki alkohol z kumplami wypić Cytat:
ja mam 178 a małż 182 więc różnica jest niewielka, ale i tak noszę szpilki ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- posadziliśmy dużą część roślinek, ale fajnie |
||
|
|
|
#1708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GBS nie wiem ile, bo mi w szpitalu robili a za zwykły dawałam chyba 25 zł
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Zadomowienie
|
właśnie, widziałam, że się zastanawiałaś dlaczego mnie nacięli skoro takie małe dziecko. u nas w szpitalu może nie jest tak jak to piszą o niektórych, że nacinają rutynowo, ale ostatnio na wizycie jak trochę liznęliśmy z lekarzem temat porodu wspominał, że pierworódki często nacinają. nie ciągnęłam tematu, bo o porodzie mieliśmy rozmawiać na następnej wizycie czyli jutro ![]() padło pytanie w trakcie porodu, już jak było główkę widać, czy zgodzę się na nacięcie krocza i po prostu przytaknęłam, nie wiedząc nic na ten temat, naprawdę nie interesowałam się do tej pory tematem. cholera, dziewczyny, jak możecie tego uniknąć to próbujcie. naprawdę nie polecam- chcę powiedzieć, że w moim przypadku to było gorsze od porodu i też nie omieszkałam tego zakomunikować. lekarka cięła na skurczu, poczułam cieniuśienki skalpel, a po porodzie trzeba było zszyć. 25 minut prawdziwej męczarni a najgorsze miało przecież przyjść- oczywiście nieporównywalne jest to wszystko do konsekwencji cesarki, ale dla mojego organizmu, który nigdy nie przeżył żadnego zabiegu to było niefajne chodzenie i wstawanie, a przede wszystkim siadanie i to z udziałem wysokich szpitalnych łóżek bolało tak bardzo pierwszego dnia, że nie wierzyłam dziewczynie obok, że następnego dnia będzie lepiej. nie trzymałam córki w mydelniczce, bo nie miałabym jak wstawać i nie mogę do tej pory w sumie karmić na siedząco. nie muszę chyba mówić ile mnie kosztuje wypróżnienie się...to tak jak by któraś się zastanawiała, Jussti- nie wiem czy było to konieczne czy nie
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem ciekawa ile ma nasz Rafał
w poniedziałek się dowiemy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

pracuje tam ponad 2,5 roku, fakt ze najswiezsza umowe o prace mialam zmieniona na krotko przed pojsciem na l4, ale jakos tylko mnie to dobilo... Kiero mowi zeby sie nie przejmowac bo u nas wszystko legal i faktycznie nie mogla dac mi innej umowy, bo akurat wtedy bronilam mgr, przestalam byc studentka wiec na zlecenie nie moglam byc dalej zatrudniona... A to ze poszlam na zwolnienie to juz nie moja wina... Mamy swiadkow itd ale i tak Ehhh....

ale może źle ją zrozumiałaś 

Ślub 27. X. 2012

mimo wszystko. Czy u Was też zdarzają się takie dziwne rozbieżności w wymiarach?