Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-01, 14:41   #1681
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie: położna zaleciła mi masaż krocza (jestem w 34 tygodniu), tylko jak zaczynam sie masować, to wszystko mnie w tym miejscu boli... też tak miałyście czy to tylko ja mam takie sztywne mięśnie??
Ash też chyba narzekała, że ją boli

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 14:46   #1682
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Helo , ja pospalam moze ze 4 godziny.... Od 1 w nocy , ale zmeczenie w domu przyjdzie ..
Jenny kciuki za wizyte i Kalka za szybki porod a i gratulacje Aas za dziewczynyy buziaki dla nich
Ja porod i wywolanie opisze z domu juz, maly dokarmiany sztucznym bo wtedy cukier trzymav, wczoraj lepsxy juz byl na noc i zobaczymy rano jakk ma... Wczoraj tak myslam i analizowalam ze o 00.31 zadzwonilam do meza ze bedzid cesarka bo zagrozenie mlodego jest a o 00:44 mlody byl na swiecie , wszystkk tak szybkk poszlo ze hoho i zdalam sobie sprawe ze musial instynkt zadzialac ze pojechalam do szpitala akurat jak mlody uciekal z tetnem szok...
nie moge sie na tego Twojego Michaśka blondaska napatrzec wyglada jak laleczka

DZIEN DOBRY! leniwy i dlatego fajny...ale slonce mogloby chociaz troche podniesc temperature

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
justi dobrze bo znaczy że trzymają

a my dalej zostajemy
jutro nawet mam konsultacje okulistyczna
czyli sa jakies plusy tego lezenia badania sobie porobisz, nie bedziesz musiala biegac po przychodniach i czekac w kolejkach do porodu bedziesz przygotowana w 100% jeszcze troche!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 14:49   #1683
potterka
Zakorzenienie

Kalka gratuluję
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 14:56   #1684
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Na dokladke wczoraj poinformowala mnie kierowniczka ze dzwonili do niej z Zus ze beda sprawdzali zasadnosc mojego zatrudnienia, padlam pracuje tam ponad 2,5 roku, fakt ze najswiezsza umowe o prace mialam zmieniona na krotko przed pojsciem na l4, ale jakos tylko mnie to dobilo... Kiero mowi zeby sie nie przejmowac bo u nas wszystko legal i faktycznie nie mogla dac mi innej umowy, bo akurat wtedy bronilam mgr, przestalam byc studentka wiec na zlecenie nie moglam byc dalej zatrudniona... A to ze poszlam na zwolnienie to juz nie moja wina... Mamy swiadkow itd ale i tak Ehhh....
kochana nic sie nie przejmuj ja jedna kontrole z zusu juz przezylam, a na pewno czeka mnie kolejna nie taki wilk straszny jak go maluja...zreszta u Ciebie to bedzie kontrola u pracodawcy, wiec tym bardziej nie masz sie czym przejmowac. sprawdza czy podpisywalas listy obecnosci, czy faktycznie pracowalas...luuuuuuuzik
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 14:57   #1685
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

ta aplikacja mnie dobija. Pocytowalam i sie zawiesila

Kalka wielkie gratulacje!!!
Happy witaj w domu

Axella to fakt, ze z Sharp sie umawialas ale chetnie sie pod was podczepie choc u mnie tez dzis nic na to nie wskazuje

Kogo boli.masaz krocza? Dla mnie jakiekolwiek manewry w tych okolicach staly sie ostatnio nieprzyjemne... I jak tu stosowac oklady z samca?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-05-01 o 14:59
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 15:07   #1686
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

[QUOTE=Ashyshqa;40586242] I jak tu stosowac oklady z samca?
/QUOTE]
oj boli, boli...

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 15:25   #1687
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Przepraszam ja tylko z pieczarkami" A jakiś facet do mnie " a ja tylko z wodą mineralną" no to mu odpowiedziałam " ale ja z pieczarkami i z brzuchem"
Koleś miał większy brzuch ode mnie i myślałam, że będziemy tak dyskutować, ale odpuścił

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
no i wszystko jasne

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
maaatko! szklaneczki whiskey z lodem
albo zimne piwko z sokiem, gin, białe winko... jak ja uwielbiam w takie ciepłe dni siedzieć na balkonie z jakimś dobrym drinkiem

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mamy kolejnego maluszka !!!

Info od Kalki: "Urodziłam o godz. 00:40 córcię, 3350g - 55 cm, sn."
pierwsze majowe dzieciątko gratuluję Kalka niech się zdrowo chowa

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Witam, witam, chcialabym zyczyc Wam szybkich i bezbolesnych porodow ! Jestem mamusia 2012, dokladnie rok temu ok 20stej odeszly mi wody, a jutro moj synek bedzie juz obchodzil 1sze urodzinki! <termin na 7maja mialam> Szybko zlecialo!
Takzeeee miejcie sie na bacznosci, zdrowka dla bobaskow !!!!
dziekuję

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
GRATULACJE!!!!

A ja się przed chwilą popłakałam, zadzowniłam do mamy zapytać, czy jakby się coś zaczęło dziać to przyjadą starszego popilnować i że mam nadzieję, że w nocy nic się nie będzie działo...no to najpierw, że tak, a potem, że oby się obudzili itp...a w ogóle to się karetkę wzywa w takiej sytuacji...mają do nas 3 minuty samochodem....eh no nic, sama sobie poradzę najwyżej...ale jakoś przykro mi i tak jest...bo odebrałam to jako radźcie sobie sami...
moja mama jak czasami coś powie to też mi przykro ale może źle ją zrozumiałaś teraz jesteśmy trochę przewrażliwione jednak....

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
czyli mam się szczypać? jak i ile?
dołączam się do pytania

Cytat:
Ash, z tego co pamiętam to miałyśmy dziś rodzić...
więc jak tam u Ciebie, bo u mnie

Cytat:
ejjj ale to ze mną miałaś rodzić
u mnie też ale pociesze Cię: urodzimy na pewno w tym miesiącu
tak wiem wiem bardzo śmieszne to było
to my w trójkę miałysmy rodzić taaa w tym miesiacu na pewno mi kręgosłup chce pęknąć, więc jak pęknie to lecę do szpitala będzie szybciej

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie: położna zaleciła mi masaż krocza (jestem w 34 tygodniu), tylko jak zaczynam sie masować, to wszystko mnie w tym miejscu boli... też tak miałyście czy to tylko ja mam takie sztywne mięśnie??
masaż nie jest niczym przyjemnym jak zaczyna szczypać lub piec to trzeba przerwać, dobrze też używać żeli intymnych ja masowałam moze kilka razy w czasie ciaży, o ćwiczeniu mięśni kegla też zapominam

dobra, robię przerwę , ide poleżeć

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 15:30   #1688
potterka
Zakorzenienie

kurde przy każdym ruchu boli mnie chyba każda kość od krzyża w dół
nie wiem czy Mały zszedł tak nisko czy za dużo chodziłam
ledwo się ruszam :/
Stary 2013-05-01, 15:37   #1689
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ash też chyba narzekała, że ją boli
hej hej
mnie też troszkę bolało ale to chyba normalne przy rozciąganiu

KALKA- GRATULACJE !! Kolejny maluszek w wątku jupii

Niedawno wróciliśmy z 1szego spacerku ! było super ! prawie 3 godzinki chodziliśmy Małemu się bardzo podobało Ani razu nawet nie zapłakał spał sobie słodko jak aniołek w wózeczku, czasami tylko oczka otwierał

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-05-01 o 15:39
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 15:37   #1690
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:

Info od Kalki: (smsa od Hump dostałam o 10, ale dopiero mam chwilę, żeby wejść i przekazać )
"Urodziłam o godz. 00:40 córcię, 3350g - 55 cm, sn."
wow! gratki dla mamusi i syncia!!! :roz a:
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 15:43   #1691
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Niedawno wróciliśmy z 1szego spacerku ! było super ! prawie 3 godzinki chodziliśmy Małemu się bardzo podobało Ani razu nawet nie zapłakał spał sobie słodko jak aniołek w wózeczku, czasami tylko oczka otwierał
grzeczny Wojtuś

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Michas
Śliczny!

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Mam zdjęcie wózka

Ładny kolor wózka

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 15:52   #1692
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Axella to fakt, ze z Sharp sie umawialas ale chetnie sie pod was podczepie choc u mnie tez dzis nic na to nie wskazuje
ok,to Ty i barwi i gold jeszcze chętne masowo na porodówkę

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

albo zimne piwko z sokiem, gin, białe winko... jak ja uwielbiam w takie ciepłe dni siedzieć na balkonie z jakimś dobrym drinkiem
gin z tonikiem
piwo bez soczku whiskey wino aaaaaaaaaaaaaa zwariuję... marzy mi się zimny drineczek
taaaaaaaak bardzo.. ale jeszcze sporo nic z tego

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 15:56   #1693
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
gratuluje najmłodszych dzieciaczków
dziewczyny a może mi wyjaśnicie jak to jest z urlopem macierzyńskim.
czy muszę pisać cos do ZUS-u żeby sie zdekladować jak długo chce być na urlopie. Czy też mogę po pól roku sobie przedłużyć ?
mój termin to 7 maj, w poniedziałek lekarz stwierdził, że nie wcześniej niż 7 dni po terminie może cos się zacząć dziać
jwśli chodzi o kolejki to wczoraj kobietka w sklepie mnie przepuściła
i raz jak byłam pobrać krew, ale babcia była bardzo wiekowa.
inni udają że nie widzą
u mnie w firmie powiedzieli, ze po porodzie muszę donieść skrócony akt urodzenia i zgłosic do ubezpieczenia dzieciaczka.. na podstawie aktu urodzenia przyznają macierzynski na 5 miesięcy.. Potem musisz zlożyc papiery ze chcesz miec dodatkowe 4 tygodnie przyznane od 2013 roku..chyba na tydzien przed ich rozpoczęciem najpóźniej.. a potem jeżeli wejdzie ta ustawa to znowu trzeba będzie składać jakies papiery w pracy ze dodatkowe pół roku..

Cytat:

mnie jakoś mocno nie boli (o dziwo), ale ja masuje się (raptem 2x to robiłam) po dłuższej kąpieli kiedy tam wszystko jest juz rozmiękczone.. i robie to sama używając 1 ręki

Cytat:
ok,to Ty i barwi i gold jeszcze chętne masowo na porodówkę

gin z tonikiem
piwo bez soczku whiskey wino aaaaaaaaaaaaaa zwariuję... marzy mi się zimny drineczek

a ja bym wypiła campari z sokiem pomaranczowym... ehhh w ogóle bym sobie jakiegos drineczka zapodała..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 15:58   #1694
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kogo boli.masaz krocza? Dla mnie jakiekolwiek manewry w tych okolicach staly sie ostatnio nieprzyjemne... I jak tu stosowac oklady z samca?
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
oj boli, boli...
Cytat:
masaż nie jest niczym przyjemnym jak zaczyna szczypać lub piec to trzeba przerwać, dobrze też używać żeli intymnych ja masowałam moze kilka razy w czasie ciaży, o ćwiczeniu mięśni kegla też zapominam
czyli widzę, że jednak nie tylko ja mam z tym problem... co do okładów z samca, to nie próbowałam już od baaaaardzo dawna... mąż się chyba mnie boi...

KALKA, serdeczne gratulacje!!

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 16:00   #1695
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

a ja bym wypiła campari z sokiem pomaranczowym... ehhh w ogóle bym sobie jakiegos drineczka zapodała..
noo..cokolwiek

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 16:02   #1696
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wino gruszkowe - siedzi od października w barku i za każdym razem jak go otwieram to patrzy na mnie o tak => , ale jeszcze trochę muszę wytrzymać

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-01, 16:08   #1697
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
super, zazdroszczę przeogromnie
Cytat:

gin z tonikiem
a ja popijam wodę z miętą i cytryną z kufla Warki

Stary 2013-05-01, 16:09   #1698
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wino gruszkowe - siedzi od października w barku i za każdym razem jak go otwieram to patrzy na mnie o tak => , ale jeszcze trochę muszę wytrzymać
A mi sie ostatnio desperados zamarzył. Ale cóż narazie nic z tego.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 16:12   #1699
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z meg

Cytat:
wróciłam z KTG i gina.. Maluszek miał zapisy regulane od 100-160, to chyba dobrze? U mnie był jeden skurcz, ale w ogóle go nie czułam i doszedł do 50 więc też chyba bez szału
Szyjka się powoli zaczyna przygotowywać, coś sie zaczęło rozpulchniać - coś czuje ze to może być zasługa tych obrzydliwych liści malin albo wiesiołka.. Szyjka boli bo maluszek bardzo nisko, wstawił głowe i sobie wesoło siedzi..

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Dzisiaj bylam pierwszy raz na tym ktg ale wszystko ok na tego paciorkowca dlugo sie czeka bo 10 dni i to roboczych

10 dni ? Strasznie długo Ja oddawałam wczoraj i wynik będę mieć na czwartek lub sobotę.

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
dziewczyny pochwale sie, udalo mi sie z tym stazem. Dogadalam sie z wlascicielka i od przyszlego tygodnia jestem pania ksiegowa
Gratulacje!

Cytat:
ZUS po wszystkich moich narzekaniach baaaaaaaaaaardzo mnie zaskoczyl. dostalam maila (bo prosilam) z tym ile $ w koncu dostane,i kiedy
i status mam "przekazano do wyplat" czyli ze juz na dniach moge sie spodziewac chyba?

a kwota... naprawde jestem mile zaskoczona

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
Byłam dziś na KTG, wyszły 3 skurcze do 80. Ordynator się tylko uśmiechnął i jak do soboty nic się nie wydarzy to z torbą już przyjechać. Hmm i leżeć może cały wekend i wzdychać? - pomyślałam, ale może coś się rozkręci bo szyjka kuje i dziwny niepokój czuje.

Pobolewa mnie brzuch w dole.

Jakiś stres mnie ogarnia.
Oby do soboty się coś ruszyło

Cytat:
znaczy, że proporcjonalny
Chyba tak

Cytat:
jakie kupiłaś lody? stwierdziłam dziś że te tescowe są lepsze niż biedronkowe
Ja 2 dni temu kupiłam w lewiatanie pyszne różki malinowe

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
za wizytę, Wiktorek już duży kawaler

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej Jenny

Ja właśnie prasuję ostatnie ręczniki i kocyki Większość ubranek poprasowana, resztę uprasuje mi mama.

Brawo dla Ptysia fajnie, że znasz dokładniejsza wagę - mi gin powiedział tylko, że waży ponad 2 kg, a i tą informację musiałam z niego praktycznie wycisnąć
U mnie właśnie pranie z pościelą nastawione, została jeszcze tylko 1 partia ubranek, moje koszule i śpiworek + jak w końcu kupię () to wyprać kocyki.

Gin nam na każdej wizycie podaje dokładną wagę (+/-)

---
Trochę nadrobiłam Reszta może później, bo za chwilę idę na mieszkanie zobaczyć jak dzisiaj robota idzie i zanieść coś do jedzenia

A tak w ogóle to kończymy dziś 35 tc - zostało 35 dni - 5 tygodni

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-01, 16:25   #1700
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Tity a możesz liczyć na kogoś innego niż rodzice?
Nie za bardzo...mam nadzieję, że dotrwam do umówionej z lekarzem godziny po prostu...
Jakoś dzisiaj jednak mocno mi się spina ten brzuch, ale może to przez dzisiejszy dół...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 16:40   #1701
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
helloł, witamy się w rozpoczętym 38 tc
za 38 tc!

Cytat:

Info od Kalki: (smsa od Hump dostałam o 10, ale dopiero mam chwilę, żeby wejść i przekazać )

Kalka- ogromne gratulacje !!!

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
czzzeeeeeść Banka i Aaś- gratuluję! Lecę szukać relacji, narazie mam info od Ash Dziękuję też za milion gratulacji dla nas :
Jak znajdziesz chwilkę, to opowiadaj co tam u Was słychać!

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

My wczoraj z powodu lenistwa Młodego wylądowaliśmy w szpitalu. Przeleżałam w sumie ponad 3 godziny pod ktg bo Adaś miał dzień leniwca i nie chciał się ruszać Na szczęście wszystko z nim ok, ktg wykazało, że mam zadziwiająco wysokie skurcze, na które zalecono mi tak, tak... paracetamol
Najważniejsze jednak, że z Młodym ok i chyba bidulek przejął się tym, że jego ojciec mu pogadankę o straszeniu rodziców strzelił bo całą noc się kręcił i dzisiaj od rana też wariuje niesamowicie

P.S. Jutro zaczynamy 30tc- gonimy Was
Nieźle Cię synuś nastraszył...
za 30 tc! (tylko nie wpychaj się w kolejkę )

Cytat:

-----

Witam się w ten piękny i słoneczny dzionek... Aż żal w domu siedzieć, ale jak mus, to mus... Męża wysłałam żeby się przejechał na wieś do dziadka, bo bez sensu ma gnić w domu tylko dlatego, że ja muszę siedzieć...
I właśnie wpylam jego rożka Oj, będzie wojna

Dzisiaj Kubuś mi się dziwnie zaczął wypinać, pokazała Mężowi te trzy niezidentyfikowane górki, na co Mężu stwierdził, że może Kuba próbuje zakryć swojego brata bliźniaka... Gdybyście zobaczyły moją minę...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-05-01 o 16:42
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 16:46   #1702
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Witam się w ten piękny i słoneczny dzionek...

Dzisiaj Kubuś mi się dziwnie zaczął wypinać, pokazała Mężowi te trzy niezidentyfikowane górki, na co Mężu stwierdził, że może Kuba próbuje zakryć swojego brata bliźniaka... Gdybyście zobaczyły moją minę...
słoneczny

to się jeszcze możecie zdziwić

Stary 2013-05-01, 16:50   #1703
happy blue
Zadomowienie

kurczę, dziewczyny, co się tak obijacie? rodzić Wam się nie chce mi się nudzi, więc poczytałabym coś z akcją
Stary 2013-05-01, 16:50   #1704
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
justi dobrze bo znaczy że trzymają

a my dalej zostajemy
jutro nawet mam konsultacje okulistyczna
oby było wszystko ok i obeszło się bez cc
Cytat:

gratulacje!!!!!!!!
Cytat:
czzzeeeeeść Banka i Aaś- gratuluję! Lecę szukać relacji, narazie mam info od Ash Dziękuję też za milion gratulacji dla nas :
witaj w domu;D

brawa za wczorajsze wizyty i skończone tygodnie
Stary 2013-05-01, 16:50   #1705
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę, dziewczyny, co się tak obijacie? rodzić Wam się nie chce mi się nudzi, więc poczytałabym coś z akcją
jak Ci się nudzi to pisz nam o swojej akcji

Stary 2013-05-01, 16:51   #1706
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
hej hej
mnie też troszkę bolało ale to chyba normalne przy rozciąganiu

KALKA- GRATULACJE !! Kolejny maluszek w wątku jupii

za pierwszy spacerek. Ależ to musi słodko wyglądać jak takie maleństwo się przeciąga albo otwiera oczka

Cytat:

Za 35 TC

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Też bym miała taką minę Popatrz, popatrz co temu Twojemu TŻ po głowie chodzi
Stary 2013-05-01, 16:56   #1707
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
a po co lekarzowi?
?
to samo, zastanawiam sie czy nie dokupić jakiś fajnych czekoladek np: http://chocolissimo.pl/do/item/0206-PLXXXX/ChocoMassimo

Cytat:
u mnie też
i tyle z mojego przeczucia o rodzeniu szybciej,przenoszę do 42tc i tak będzie
może Mała tak się przestraszyła, tego całego zamieszania z falstartem, że stwierdziła, że się już nie pomyli

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
A czemu masz miec cc? Mialas zaplanowana?
nie miałam, tzn ustalałam, że jak dziecko będzie miało 4kg i więcej to będzie cc. Jutro mam termin porodu a póki co szyjka nawet się nie skróciła, więc jeśli do 5 nic się nie zmieni to wykorzystamy jego dyżur i zrobimy cc. No chyba, że do tej pory zacznie się poród normalny, to wtedy rodzę sn. Ogólnie wygląda to tak, że jak szyjka dojrzeje to będzie wskazanie do cc ze względu na wielkość dziecka. Najlepiej żeby dzisiaj w nocy się Nikoś zaczął rodzić wtedy urodzę sn, ale to są tylko moje pobożne życzenia

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Będzie miał czym uczcić narodziny dzieciaczka
myślę, że odstawi do barku, zbiera starsze roczniki i lepsze okazy, szkoda taki alkohol z kumplami wypić

Cytat:
A u mnie póki co jest przeciętnej wielkości synek. A tatuś ma 194cm. Tyle, że ja mam zaledwie 165cm.
:
wow, toż to 30cm różnicy zawsze mnie intrygowało to, że naprawdę wysocy faceci mają dużo niższe kobiety,
ja mam 178 a małż 182 więc różnica jest niewielka, ale i tak noszę szpilki

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

posadziliśmy dużą część roślinek, ale fajnie
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 17:02   #1708
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
wyciąg byłby jak najbardziej wskazany.
Ładną masz wagę u mnie jest 13 kg i rozstępy na dole brzucha, tam gdzie wzrok nie sięga. A smarowałam kremami przez całą ciążę

Jenny i Paulina za udane wizyty

Cześć dziewczyny,

wczorajsza wizyta OK. Mały waży 2600 i jest ułożony główką w dół. Szyjka się trochę skróciła, wg gina Sebcio będzie chciał wyjść przed TP. TP wg OM 30 maja, w wg USG 22.05. Wymiar główki i kości udowej wychodzi na 39 tc a jesteśmy w 35 tc. Gin powiedział że nie powinno mnie to martwić z punktu widzenia rozwoju malucha bo teraz powinien nabierać masy w innych obszarach ciała i to się wyrówna ale jeśli nadal będzie tak sobie rósł to poród sn może okazać się niemożliwy. Trochę mnie to martwi mimo wszystko. Czy u Was też zdarzają się takie dziwne rozbieżności w wymiarach?
Mam też zrobić GBS, zapomniałam zapytać orientacyjnie ile to kosztuje?
widze ze tp mamy podobny.. moja tez ma podobna wage bo 2700 a zaczelismy ledwo 36tc, i wymiary tez ma spore głowe na 39t, moge 37-39 (2 razy mierzył) ale gin mówi żeby sie tym nie sugerować
GBS nie wiem ile, bo mi w szpitalu robili a za zwykły dawałam chyba 25 zł
Stary 2013-05-01, 17:04   #1709
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jak Ci się nudzi to pisz nam o swojej akcji

właśnie, widziałam, że się zastanawiałaś dlaczego mnie nacięli skoro takie małe dziecko. u nas w szpitalu może nie jest tak jak to piszą o niektórych, że nacinają rutynowo, ale ostatnio na wizycie jak trochę liznęliśmy z lekarzem temat porodu wspominał, że pierworódki często nacinają. nie ciągnęłam tematu, bo o porodzie mieliśmy rozmawiać na następnej wizycie czyli jutro
padło pytanie w trakcie porodu, już jak było główkę widać, czy zgodzę się na nacięcie krocza i po prostu przytaknęłam, nie wiedząc nic na ten temat, naprawdę nie interesowałam się do tej pory tematem. cholera, dziewczyny, jak możecie tego uniknąć to próbujcie. naprawdę nie polecam- chcę powiedzieć, że w moim przypadku to było gorsze od porodu i też nie omieszkałam tego zakomunikować. lekarka cięła na skurczu, poczułam cieniuśienki skalpel, a po porodzie trzeba było zszyć. 25 minut prawdziwej męczarni a najgorsze miało przecież przyjść- oczywiście nieporównywalne jest to wszystko do konsekwencji cesarki, ale dla mojego organizmu, który nigdy nie przeżył żadnego zabiegu to było niefajne chodzenie i wstawanie, a przede wszystkim siadanie i to z udziałem wysokich szpitalnych łóżek bolało tak bardzo pierwszego dnia, że nie wierzyłam dziewczynie obok, że następnego dnia będzie lepiej. nie trzymałam córki w mydelniczce, bo nie miałabym jak wstawać i nie mogę do tej pory w sumie karmić na siedząco. nie muszę chyba mówić ile mnie kosztuje wypróżnienie się...
to tak jak by któraś się zastanawiała, Jussti- nie wiem czy było to konieczne czy nie
Stary 2013-05-01, 17:06   #1710
potterka
Zakorzenienie

ja jestem ciekawa ile ma nasz Rafał
w poniedziałek się dowiemy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości