Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-30, 18:27   #1411
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja znów mam kryzys barwineczek zaraziłam się od Ciebie
a mi przeszło więc teraz możesz się zarazić tym przejściem kryzysu
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 18:32   #1412
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Mam zdjęcie wózka
bardzo fajny i kolorek cudowny

Meli za staż

axella no i dobrze! ZUS powinien Ci jakoś wynagrodzić to czekanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
na dniach utulam Zuzinka maaatko jak się cieszę
eh jeszcze gdybyśmy wiedziały co to znaczy "na dniach" najgorsze że to może nawet z 2 tyg potrwać

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
a mi przeszło więc teraz możesz się zarazić tym przejściem kryzysu
to niech sobie teraz przejdzie na kogoś innego
Stary 2013-04-30, 18:35   #1413
antoinettee
Zadomowienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
U nas gdzie sie człowiek nie spojrzy tam Jaska widzi nawet pies został wymeldowany w inne miejsce

TZ ma zdjęcie złożonego to napisze do niego niech mi wyśle nam na wózek złożyli sie jego przyjaciele takze fartem mamy nowy
super przyjaciele Nasi też by się mogli domyśleć i coś nam extra strzelić

Cytat:
mnie raz golił TŻ ale tyle mu zeszło że byłam jescze bardziej zmęczona niż jak to robiłam sama. Więc robię to na oko a jak co to TŻ poprawia

zmykam kończyć obiad pa
Ja robię tak samo, golę się na czuja a potem TŻ dopracowuje

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Michas
Cudeńko

Cytat:
Mam zdjęcie wózka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super wózek. dla TŻ za wybór koloru

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość

dziewczyny pochwale sie, udalo mi sie z tym stazem. Dogadalam sie z wlascicielka i od przyszlego tygodnia jestem pania ksiegowa
gratulacje.

Cytat:
ZUS po wszystkich moich narzekaniach baaaaaaaaaaardzo mnie zaskoczyl. dostalam maila (bo prosilam) z tym ile $ w koncu dostane,i kiedy
i status mam "przekazano do wyplat" czyli ze juz na dniach moge sie spodziewac chyba?

a kwota... naprawde jestem mile zaskoczona
Super, w końcu się doczekałaś na dobre informacje

Cytat:
Rana boli, rano przesadzili z morfina i do 16 bylam nacpan masakra teraz dostalam diclofenac czopek a . Ale wstalam w konxu bo krecilo.mi sie i pic nie moglam dostalam 2 zastrzyki p. Wymiotne i pomogly teraz. Malego zabraly na szczepienie i zrobily mu cukierbi spadalu wiec na karmienie mlekiem zabraly
Stary 2013-04-30, 18:39   #1414
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V

dopiero dotarlam do domu, wiec mam sporo nadrabiania przyszla tesciowa zaprosila nas dzisiaj na obiad, wiec gotowanie mialam z glowy pyyyyszne nalesniki ze szpinakiem!
poza tym bylam w laboratorium, oddalam krew i mocz, wyniki 2go, ale chyba odbiore 6go przed wizyta pozniej pojechalam do chirurga, ktory obejrzal moje gulki pod pacha i kazal je olac jakby rosly to natnie sie skore i juz, bo to cos ropnego - stan zapalny od antyperspirantu albo potu (a ja tyyyyle pije i poce sie jak swinka). w kazdym razie uspokoil mnie i to najwazniejsze. aaa najlepszy numer: weszlam do gabinetu i mowie "dzien dobry ja na cesarskie ciecie" faaaajna mial mine

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mialam USG
Sofcia zmierzona na 3200g -sprzet maja ponoc super dokladny wiec.mozna wierzyc, ze taka jest mnie to cieszy. Na 11 dni do terminu to chyba ok waga. Za to wod mam bardzo duzo - 20 AFI, czyli na granicy normy. Stad moj wielgasny brzuchol.
Podczas badania pielegniarka, ktora mnie szykowala zrobila taka mine jak zobaczyla moje rozstepy. Mowie do niej: "wiem, wiem, troche mnie porylo", a ona "troche???". Wiec super wyczucie, no ale nie ma co ukrywac, brzuch mam pocharatany. Ale przynajmniej teraz wiem,ze nie dlatego,ze Sofcia jest za duza tylko przez wody.
Sofcia ma wage idealna, nic tylko rodzic! sprezaj sie mamuska. tez obawiam sie o ilosc moich wod, bo brzuch ogromny, rozstepow kupa...aele poloznej to chyba powiedzialabym co nieco
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 18:39   #1415
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jeśli chcesz mieć owoce to jest dużo karłowych odmian jabłoni, czereśni itp.
plusem są nie tylko jadalne owoce, ale te drzewka pięknie kwitną
musisz przemyśleć temat, bo drzewek ozdobnych jest całe mnóstwo..
ja bardzo lubię miniaturowe wierzby albo klony palmowe..
polecam też dereń biały, który zimą dodatkowo zdobi ogród pięknymi czerwonymi pędami,
jeśli chcesz jakieś pięknie kwitnące drzewko to może migdałek, też są śliczne..
jest tego uhuhuhuuuu i jeszcze troszkę- masz szeroki wachlarz do wyboru
no właśnie aż za dużo tego do wyboru... jeśli by tylko o kwitnięcie chodziło, to magnolia jest przeboska ale efekt uboczny w postaci owoców byłby super nad jakimiś małymi jabłonkami też myślałam. ech, żeby ten ogród większy był zdecyduję się chyba na tą wiśnię pandy, wydaje się bezproblemowa - to tak na dobry początek
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 18:43   #1416
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V

Cytat:
a ile masz w pasie??
wyszlo mi 115 i nie wiem czy mam sie smiac czy juz plakac
Stary 2013-04-30, 18:43   #1417
Atena564
Zadomowienie

Banka Michaś słodki blondasek Odpoczywaj kochana teraz i obyś szybko doszła do siebie

Barwineczek
Nikodem to już duży facet Dobrze że wiesz już przynjamniej że jak nieurodzisz do 5 to cn bedzie to może tak sie niebedziesz stresować

Sharp niełap doła- mała niedługo bedzie już z Toba

Metroploitan jeśli masz taką możliwość i w miare dobrze się czujesz to idź się rozerwij ze znajomymi

Szprotka nieznam sie czy to czop czy nie ale może masz jakieś zapalenie?? Ja od kilku dni mam zwiekszona ilość wydzieliny i śluzu, podmywałam się już tatntum rosa i clotrimazolinem i nieiwem sama czy to zapalenie czy poprostu taka zwiekszona ilość sluzu na tym etapie ciązy ,ale nic nie swedzi wiec pewno to niezapalenia, infekcja

......................... ......................
Ja czekam na Tż i jedziemy na zakapuy bo lodówka ścieci pustkami, zapas chemii też sie kończy wiec wieksze zakupy trzeba zrobić......napewno litrowe lody bakaliowe obowiązkowo i krem do karpatki bo mnie ochota by jutro upiec naszła

Licze że dziś sie wkońcu wyśpie i prześpie całą noc bez wstawania na siku
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 18:50   #1418
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Wstałam,a raczej obudziłam się i nadal w łóżku leżę. kryzys jak stąd do wieczności
jak się obudziłam i pomyślałam,że wstać=rozturlać na boki, zrobić z 5 przesunięć na kraniec łóżka, jakimś cudem schylić się po kapcie, chwycić się sciany, podnieść, złapać równowagę i dopiero iśc to zaczęłam wyć
a dalej co? dokulać się połamana do wc,bo przecież nogi zdrętwiałe, kości bolą,z cycków leci litrami i to wszystko by tylko siknąć i wracać to ogłosiłam strajk i nie idę. jak będzi trzeba to leję pod siebie i już
jakbym czytala moje nocne rozwazania. poklelam sobie jeszcze pod nosem i ponarzekalam, ze mogliby mi cewnik zalozyc to byloby latwiej

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
barwineczek w pepku mam 104(rano, przed jedzeniem). Ale ja jestem niska (158 cm) wiec to sporo.
n oto ja mam 115, ktos da wiecej? wody we mnie jak w meduzie...
Stary 2013-04-30, 18:50   #1419
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no właśnie aż za dużo tego do wyboru... jeśli by tylko o kwitnięcie chodziło, to magnolia jest przeboska ale efekt uboczny w postaci owoców byłby super nad jakimiś małymi jabłonkami też myślałam. ech, żeby ten ogród większy był zdecyduję się chyba na tą wiśnię pandy, wydaje się bezproblemowa - to tak na dobry początek
moje najfajniejsze drzewa mają kształt kwadratów, jak patrzysz z przodu to widzisz jeden wielki kwadrat a w środku mały, a od boku masz tylko jedną płaszczyznę, specjalnie dla Nikosia posadzę jabłoń i uformuję ją na kształt jabłka
Stary 2013-04-30, 18:51   #1420
kalka
Zadomowienie

Wypadł mi czop
Samopoczucie do bani, chyba się wepcham w kolejkę

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 18:51   #1421
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Barwineczek[/U][/B] Nikodem to już duży facet Dobrze że wiesz już przynjamniej że jak nieurodzisz do 5 to cn bedzie to może tak sie niebedziesz stresować
:
przestanę Wam narzekać
Stary 2013-04-30, 18:52   #1422
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Krótko napszę co się dowiedziałm na wizycie.
Szyjka trzyma dalej
Michaś ma główkę wysoookooo - nawet się nie szykuje do wyjścia.
cc mam w przyszłym tygodniu chyba żeby młodemu zachcialo się wczesniej - to wtedy wczesniej.
Dostałam skierowanie, zeby komuś nie przyszło do głowy zmuszać mnie do rodzenia sn gdyby poród zaczął się w majowy weekend - bo mojagin leci sobie w ciepłe kraje odpoczywać
Waga młodego to 4100 na chwilę obecną.
Aa i nie mam paciorkwca
zazdroszcze! najbardziej tego skierowania mam nadzieje, ze 6go moj gin zrobi dokladnie to samo...
dla Michalka!
Stary 2013-04-30, 18:54   #1423
joooasia
Raczkowanie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
To takie krótkie info na początek bo jestem na pooperacyjnej a tu nie można tel mieć

Niestety kończyło się cc. Zaraz po tym jak wam wyslalam info że się nudze majka zaczęła mieć spadek. Taki konkretny do 60 aż...zlecieli się lek i położne, podali mi tlen i po minucie było ok. Tylko powiedzieli że jeszcze 1 taki spadek i od razu cc. Było ich potem trochę a tylko do ok 80-90. I to takie krociutkie. Ale przy okazji wyszło że jak zdjęła mi moja dr prowadząca pessar o 8:30 i z 1cm doszło do 3cm to o 14:20 nadal były 3...
Więc mi mówi że ona miała dyżur do 14 ale zostanie i w takim przypadku kieruje mnie na cc i zostanie na nim. No to się zgodzilam.
Napiszę potem jak to wyglądało bo było i śmiesznie i wzruszająco.
Dziewczyny urodziły się 14:53 Ala i 14:54 Majka
A - 2100g i 49cm
M - 1989 i 47cm
M najpierw dostała tylko 3pkt bo miała małe problemy z oddychaniem przez te spadki ale za chwile podwyższyli do 9.
A od razu 9 pkt.
Poleżą w inkubatorach 2-3 dni potem do końca tygodnia w mydelniczkach i jak będzie to pod koniec tyg wypisują!

Są cudne. Obie kudlate czarnule
Było naprawdę bosko! W takiej atmosferze mogę rodzic co tydzień

Pozdrowienia od całej naszej czwórki
Aaś, gratulacje!! Najważniejsze, że wszystko jest dobrze, pomimo tych spadków

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 18:54   #1424
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
zazdroszcze! najbardziej tego skierowania mam nadzieje, ze 6go moj gin zrobi dokladnie to samo...
dla Michalka!
ja bym się zamieniła i chętnie urodziła naturalnie
Stary 2013-04-30, 18:55   #1425
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Michas
Gratulacje!! Cudny jest!!

Jaś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 18:59   #1426
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
halo halo proszę się ustawić do kolejki
Stary 2013-04-30, 19:03   #1427
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
yyyy... 117 cm a do porodu jeszcze 6 tygodni...
mąż śmieje się, że do porodu mi metra braknie...

Jaś
Stary 2013-04-30, 19:14   #1428
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
on bardzo chce byc... i ja tez chce by był
mam nadzieję,że wszystko będzie jak trzeba..

najśmieszniejsze że na kązde moje "aua" albo "dziwnie się czuję" reaguje : "rodzisz?!"
zabawne
w takim razie trzymam żeby plan się udał

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ty?!? Pffff... Nie uwierzę!
Będziesz wyglądała jak szałowa mamuśka!!!
----
Laski, czy czop może sobie wychodzić na raty? Wczoraj wylazł glut, dzisiaj rano coś podobnego, ale mniejszego i teraz znowu coś takiego jak wczoraj?!?
A może to jednak nie czop?!?

Ja już nie wiem
hihihi, dzięki obyś miała rację
co do drugiego, to nie wiem.. ale jeśli nie czop to co to by było..

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Drogi, ale skoro wózek kupiłam używany za 1000zł, więc z leżaczkiem poszalałam
no to u nas odwrotnie, ja planowałam wózek używany za ok 1000zł
a kupiliśmy za prawie 3000zł
więc nie chcę już tak bardzo szaleć z zakupami

Cytat:
Rana boli, rano przesadzili z morfina i do 16 bylam nacpan masakra teraz dostalam diclofenac czopek a . Ale wstalam w konxu bo krecilo.mi sie i pic nie moglam dostalam 2 zastrzyki p. Wymiotne i pomogly teraz. Malego zabraly na szczepienie i zrobily mu cukierbi spadalu wiec na karmienie mlekiem zabraly
śliczny golasek blondasek
trzymaj się tam dzielnie, odpoczywaj. szybkiego powrotu do formy

Cytat:
1.ja własnie nie chcę tych klematisów ususzyć, ale obok nich posadziłam, (w sumie to małż przed chwilą posadził) delosperma cooper's a one lubią trochę inne środowisko niż klematisy

2.wróciłam właśnie od lekarza, Nikodem waży 3900, szyjka absolutnie nie gotowa do porodu, mam sobie zrobić KTG 03.05 i jeśli do 05.05 nic się nie zadzieje to mam przyjechać do szpitala i zrobi mi cc,
wolałabym rodzić sn ale do tego czasu mały będzie pewnie 4 kg ważył więc w trójkę zdecydowaliśmy, że jeśli do 5 nie urodzę to wydobędą Nikosia
polepszył mi się humor, bo mamy już jakiś sensowny plan, a nie takie wyczekiwanie
1. Aaa... to chodzi o tą słonecznicę ? która kwitnie przy dużej ilości światła ? nie miałam z nią do czynienia, ale coś kojarzę
to chyba bardziej tak na skalniaki
2. Faktycznie duży Nikoś.. a pijesz liście malin, łykasz wiesiołka? może warto spróbować żeby zmotywować szyjkę?

Cytat:
dopiero dotarlam do domu, wiec mam sporo nadrabiania przyszla tesciowa zaprosila nas dzisiaj na obiad, wiec gotowanie mialam z glowy pyyyyszne nalesniki ze szpinakiem!
poza tym bylam w laboratorium, oddalam krew i mocz, wyniki 2go, ale chyba odbiore 6go przed wizyta pozniej pojechalam do chirurga, ktory obejrzal moje gulki pod pacha i kazal je olac jakby rosly to natnie sie skore i juz, bo to cos ropnego - stan zapalny od antyperspirantu albo potu (a ja tyyyyle pije i poce sie jak swinka). w kazdym razie uspokoil mnie i to najwazniejsze. aaa najlepszy numer: weszlam do gabinetu i mowie "dzien dobry ja na cesarskie ciecie" faaaajna mial mine
ufff.. dobrze, że to nic groźnego. Ty to masz przygody..

Cytat:
fakt magnolia jest cudna.. ale wbrew pozorom, dorasta do sporych rozmiarów.
Wiśnia Pandy - nie mogłam na początku załapać mój profesor by mnie przechrzcił.. ale chodzi Ci o tą wiśnię szczepioną na podkładce Pandy

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
a ile miałaś przed ciążą ?
ja mam teraz 107cm, brzuch ogrooooomniasty- przysłania mi pół świata..
ale przed ciążą miałam w talii 60

Cytat:
Wypadł mi czop
o cholercia nie bój się tylko ciesz
a jak coś się wcześniej rozwinie to próbujesz sn ?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 19:17   #1429
joooasia
Raczkowanie

Witam się po kolejnej chwilowej nieobecnośći...
Nadrobiłam kilka postów, ale i tak nie dam rady nadrobić wszystkiego... Ostatnimi czasy nie czuję się najlepiej... Nie mam na nic siły, także na siedzenie przy komputerze, więc czasem tylko podczytuję z telefonu co u Was się dzieje i trzymam za każdą z Was.

Jenny, wpisz mi proszę wizytę na 6 maja.

Jaś
Stary 2013-04-30, 19:19   #1430
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
fakt magnolia jest cudna.. ale wbrew pozorom, dorasta do sporych rozmiarów.
Wiśnia Pandy - nie mogłam na początku załapać mój profesor by mnie przechrzcił.. ale chodzi Ci o tą wiśnię szczepioną na podkładce Pandy
no magnolia trochę na boki się rozrasta...
a co do wiśni, ja się nie znam barwineczek mi podrzuciła pomysł: wiśnia, odmiana pandy 103, już wyszukałam że to prunus cerasus pandy - teraz chyba będzie jasne
tutaj mamy takie przepisy, że na ileś tam niezabudowanych metrów kw. działki TRZEBA posadzić min. jedno drzewo, które będzie miało ponad 3m wysokości. nie musi mieć tych 3m od razu... i jak ma 3m, to musi być minimum 2m od granic działki. takie przepisy, basta! no i kwestia jeszcze ogarnięcia tego drzewa - jeśli zasadzę liściaste, nie owocowe, to jak mi wystrzeli do góry albo się jakoś niekorzystnie rozrośnie, to nie wolno mi go ściąć, muszę załatwiać jakieś pozwolenia i cuda niewidy, mogą mi zabronić. a z owocowymi mogę robić co chcę

ok, idę się dalej przeprowadzać...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 19:20   #1431
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Michas
cudny
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 19:31   #1432
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
no magnolia trochę na boki się rozrasta...
a co do wiśni, ja się nie znam barwineczek mi podrzuciła pomysł: wiśnia, odmiana pandy 103, już wyszukałam że to prunus cerasus pandy - teraz chyba będzie jasne
tutaj mamy takie przepisy, że na ileś tam niezabudowanych metrów kw. działki TRZEBA posadzić min. jedno drzewo, które będzie miało ponad 3m wysokości. nie musi mieć tych 3m od razu... i jak ma 3m, to musi być minimum 2m od granic działki. takie przepisy, basta! no i kwestia jeszcze ogarnięcia tego drzewa - jeśli zasadzę liściaste, nie owocowe, to jak mi wystrzeli do góry albo się jakoś niekorzystnie rozrośnie, to nie wolno mi go ściąć, muszę załatwiać jakieś pozwolenia i cuda niewidy, mogą mi zabronić. a z owocowymi mogę robić co chcę

ok, idę się dalej przeprowadzać...
co do pogrubionego- bardzo podoba mi się ten przepis
pod wieloma takimi względami bardzo lubię kraj w którym mieszkasz
już wcześniej się domyśliłam o co chodzi... drzewka owocowe można kupić szczepione. Ma to wiele zalet, bo wybierając podkładkę na jakiej jest szczepione drzewko masz pewność że będzie np. karłowe, że sobie poradzi na danym stanowisku, że będzie mrozoodporne, że będzie lepiej plonowało i takie tam różne pierdółki a i najważniejsze, że Ci nie zdziczeje, nie będzie wytwarzało odrostów korzeniowych (których ciężko się pozbyć)

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 19:37   #1433
maja rosee
Raczkowanie

Byłam dziś na KTG, wyszły 3 skurcze do 80. Ordynator się tylko uśmiechnął i jak do soboty nic się nie wydarzy to z torbą już przyjechać. Hmm i leżeć może cały wekend i wzdychać? - pomyślałam, ale może coś się rozkręci bo szyjka kuje i dziwny niepokój czuje.

Pobolewa mnie brzuch w dole.

Jakiś stres mnie ogarnia.
maja rosee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 19:45   #1434
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
Byłam dziś na KTG, wyszły 3 skurcze do 80. Ordynator się tylko uśmiechnął i jak do soboty nic się nie wydarzy to z torbą już przyjechać. Hmm i leżeć może cały wekend i wzdychać? - pomyślałam, ale może coś się rozkręci bo szyjka kuje i dziwny niepokój czuje.

Pobolewa mnie brzuch w dole.

Jakiś stres mnie ogarnia.
wykorzystaj męża, niech pomoże maluszkowi wyjść

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 19:52   #1435
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
no to nie wiem jak jest, ale jak się wpisuje dłuższe cykle w kalkulatorach to inna data wychodzi. Ja om miałam 29.07 i lekarz odnośnie moich cykli wyliczył termin na 03.05, później powiedział że jednak 04.05 a w karcie w końcu wpisał 05.05 co bym nie przyjeżdzała rodzić na weekend majowy (jakby to ode mnie zależało ).
Cykle miałam równo co 26 dni.
Z USG termin mi ciągle wychodził 23-26.04
Ja om mialam 27.07 i w karcie tp mam na 03.05
z usg tych poczatkowych bo ponoc to one sa najbardziej miarodajne tp wychodzil mi tez w koncowce kwietnia, wg ostatniego usg termin mam na 5 ale nie trzeba sie tym sugerowac bo dzieciaczki po 13tc rosna sobie wedlug swojego rytmu...

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
pogorszyła mi się i to bardzo. Ale ja robię peeling kawowy raz w tyg i bardzo pomaga. Chrostki na nogach mam straszne i za bardzo nie wiem jak z tym walczyć- więc nie walczę.

anoxe no ciekawa jestem kiedy urodzę. Tata mi ciągle mówi że 8 maja, wiem że to dziwne ale on często ma racje z takim swoim gadaniem. Więc czekam

Justyna mi gin nie pozwala ściągać butów do ważenia
Ja jesli nie urodze do 3 to najpozniej mam sie zglosic wlasnie 8 ale jesli akcja nie rozwinie sie sama to i tak wczesniej sie udam na ip...
Stary 2013-04-30, 19:52   #1436
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość

dziewczyny pochwale sie, udalo mi sie z tym stazem. Dogadalam sie z wlascicielka i od przyszlego tygodnia jestem pania ksiegowa
gratki
lonely_lady jesteś tak ładna, że bratowa niech się schowa

Cytat:
u mnie zawsze jest pytanie jak się czuję, a zaraz potem jak mały się czuje

uroczy bąbelek rzeczywiście złotowłosy

te szczepione drzewka nie są duże, taka wiśnia ma ok 2m wysokości

ja własnie nie chcę tych klematisów ususzyć, ale obok nich posadziłam, (w sumie to małż przed chwilą posadził) delosperma cooper's a one lubią trochę inne środowisko niż klematisy

wróciłam właśnie od lekarza, Nikodem waży 3900, szyjka absolutnie nie gotowa do porodu, mam sobie zrobić KTG 03.05 i jeśli do 05.05 nic się nie zadzieje to mam przyjechać do szpitala i zrobi mi cc,
wolałabym rodzić sn ale do tego czasu mały będzie pewnie 4 kg ważył więc w trójkę zdecydowaliśmy, że jeśli do 5 nie urodzę to wydobędą Nikosia
polepszył mi się humor, bo mamy już jakiś sensowny plan, a nie takie wyczekiwanie
Duży NIkoś Szczęsliwsza teraz co??
Cytat:
Wypadł mi czop
uuuu coś się klaruje. Biegunka, wymioty, teraz czop...
Stary 2013-04-30, 19:55   #1437
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja słyszałam o tych z rossmana że dobre, a chyba na bellę dziewczyny narzekały.

Aaaa, chciałam je dziś kupić, ale nie byłam pewna czy takie rossmannowskie się spradzą dzięki!

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Vvgh bede trzymać kciuki za Ciebie ja mam termin zaraz tydzień po Tobie
Mam nadzieję, że będę przed Tobą, a nie że będę musiała czekać tydzień po terminie na mojego królewicza
Stary 2013-04-30, 19:57   #1438
maja rosee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
wykorzystaj męża, niech pomoże maluszkowi wyjść
Tyle że nie ma Go w PL.....
maja rosee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 20:06   #1439
vvgh
Wtajemniczenie

Idę w rozpiętej kurtce, bo CIEPŁO, a mój ojciec: "Noooo, zapnij się. Już się nie dopinasz?" I ta mina, jakbym conajmniej 100 kilo przytyła z powodu mega obrzarstwa.........

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Wstałam,a raczej obudziłam się i nadal w łóżku leżę. kryzys jak stąd do wieczności
jak się obudziłam i pomyślałam,że wstać=rozturlać na boki, zrobić z 5 przesunięć na kraniec łóżka, jakimś cudem schylić się po kapcie, chwycić się sciany, podnieść, złapać równowagę i dopiero iśc to zaczęłam wyć
mam tak samo...człowiek orka.
Stary 2013-04-30, 20:08   #1440
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
1. Aaa... to chodzi o tą słonecznicę ? która kwitnie przy dużej ilości światła ? nie miałam z nią do czynienia, ale coś kojarzę
to chyba bardziej tak na skalniaki
2. Faktycznie duży Nikoś.. a pijesz liście malin, łykasz wiesiołka? może warto spróbować żeby zmotywować szyjkę?
1)no właśnie nie było nic napisane na tej stronie gdzie zamawiałam sadzonki i dopiero dzisiaj soczytałam że to skalniak, dlatego się martwię czy w ogóle się przyjmą
2)no właśnie nic nie robiłam i juz trochę za późno na przygotowanie szyjki, na początku połozna mi mówiła żebym się wzieła za codzienne okłady z samca , ale potem jak się dowiedziała o propozycji lekarza to powiedziała, żebym odpuściła sobie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
gratki

Duży NIkoś Szczęsliwsza teraz co??
zupełnie inaczej się podchodzi do sprawy, jak sie ma plan awaryjny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości