|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#602 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Fewcia przykro mi z powodu Dziadka
Silver cudnie Daria trzyma główkę! ![]() Gocha Ewunia prześliczna, taka uśmiechnięta Cytat:
|
|
|
|
|
#603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękna! ![]() Cytat:
Co do tego drzewa co na dom spadło to szok.![]() 4 miesiące! Super ![]() Cytat:
Co do zabaw dzieci mój też Co wieczór naciąga sobie kołderkę pod brodę, pakuje do buźki i ssie ![]() Koniec nadrabiania, młody wstał, ale jak pójdzie spać to siadam do kompa
|
|||
|
|
|
#604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#605 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz dam zdjęcie do klubu. TŻ karmi Małą.. Obczajcie
|
|
#606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- czy Wasze dzieci tez ssa kciuk? moj dzisiaj sie nauczyl, albo dopiero dzisiaj to zauwazylam ... pozwalac mu na to? kuzynka mnie straszy, bo jej 1.5 roczny synek ciagle ssie kciuk i inaczej zasnac nie potrafi, to chyba niezbyt zdrowe na zgryz? co myslicie? szaja?
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
hej ale pogoda i net mi co chwile się wyłacza ech......
no więc jeśli chodzi o nasz wyjazd do Austrii to całą drogę Leo spał, ściągnęłam pokarm żeby go nie wypinać z fotelika w trakcie jazdy autem i naprawdę nie było dziecka ale jak wracaliśmy to musiałam mu dać sztuczną paszę bo na miejscu nie miałam warunków do ściągania ani przechowywania pokarmu ale jakoś przeżył i nawet po drodze 3 razy awaryjnie się osrał- po pachy, nie wiem czy go tak wytelepało czy co bo na miejscu w domu znowu jakby go zamurowało no więc tyle jeśli chodzi o drogę na miejscu już nie było tak różowo, chyba wyczuł,że to nie jego miejsce w niedziele mieliśmy komunie mojej chrzesnicy i wyl straszliwie w kościele i na przyjęciu też, było dość gorąco,dużo ludzi i wszyscy pytali czemu płcze wrrrrr jednego dnia TZ chciał posiedzieć ze znajomymi więc stwierdziliśmy,że u nich go wykąpiemy, położymy spać i potem go śpiącego do fotelika i wrócimy do hotelu no i kurde okazało się,że mały ma zegarek w dupie rowno o 20 histeria i zero spania, na syrenie zabralismy sie grzecznie,do hotelu i dopiero wtedy w ciszy usnął ech mój chłopczyk ![]() następnego dnia po tym kinie TZ już nawet nie sugerował,że posiedziałby jeszcze tylko zawijaliśmy się do hotelu osttniego dnia chyba Leo się zaklimatyzował bo był już jak aniołeczek acha- chusta w Austrii wzbudzała podziw heheh wszyscy nas zaczepiali i gapili sie niemiłosiernie,chyba im się podobalo a że to mała wioska, gdzie byliśmy więc pewnie stąd to zdziwienieacha z ciekawych rzeczy kupiłam sobie w Austrii mokre chusteczki hipp, nie wiem czy u nas są, na allegro widziałam- bardzo polecam,są super kupiłsm też chusteczki penaten i pieluszki- jak się okazuje rozmiar 3 jest u nich dużo większy ale i pieluchy mają droższe zaraz wkleje jakieś zdjęcie, oczywiście durna Idka zapomniała wziąć kartę pamięci do aparatu, mam tylko photo z tel i na dodatek wszyscy na nim mamy zamknięte oczy |
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
ale moja Hania dzis marudna ;(
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Właśnie grad u nas pada
masakra
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
|
#611 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas to samo
jakby mogl to by sobie cala piastke do buzi wlozyl, albo i dwie od razu
|
#612 |
|
Rozeznanie
|
"Niemowlęta najlepiej oceniają kształt przedmiotów wkładając je do buzi. To właśnie tutaj najwcześniej rozwijają się zakończenia nerwowe, które przekazują do mózgu zdecydowanie dokładniejsze informacje niż oczka i małe rączki. Dopiero około ósmego miesiąca życia zmysł dotyku w dłoniach Twojego dziecka osiągnie ten sam poziom, co w ustach i na języku! Pozwól zatem maluszkowi na to, by po dotknięciu zabawki rączkami, włożyło ją do buzi, by potwierdzić zdobyte informacje. Któregoś dnia zauważysz, że Twój maluszek tego nie robi."
Moja tez tak Nie raz tak głęboko włozyła ze az zwymiotowała
|
|
#613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za podnoszenie główki---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
U nas tez piachy cały czas w buzce
![]() Zakupiłam piłeczkę oball o ktorej wspominalyscie i potwierdzam, ze to fajna zabawka, maluszek ładnie ja chwyta. A poza tym, to dzisiaj u nas podobnie jak u Bokeh dzień marudera ![]() Laurko szczerze zazdroszczę bezsmokowego potrafiacego samodzielnie usypiac maluszka ![]() Ostatnio dostałam maila, ze w moim mieście odbędą się warsztaty usypiania maluszkow, oczywiście już się zapisałam mam nadzieje, ze coś to nam pomoże, bo dzisiejsza nic była koszmarna jeszcze bardziej niż zwykle.
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najgorzej tak jak teraz kiedy śpi i nie widzę i pod waszym wpływem też się rozejrze za oball a raczej tz sie rozejrzy, bo juz mu to zlecilam.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-05-03 o 20:04 |
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Pięści to pięści a ssanie kciuka to co innego.
W jaki sposób kąpiecie dzieci? Bo ja zanurzam całego w wodzie a główkę podtrzymuje ręką i stwierdzam że jest mi już ciężko trzymać w jednej ręce tego klocka. Macie jakieś inne sposoby na łatwe mycie? Charliz- mogłabym spać w środku ale Oskar wtedy musiałby od ściany bo inaczej by spadł. Może wypróbuje jak noce nadal będą takie męczące. Np dzisiejsza była ok-usnął o 21 a obudził się o 4. Także poprawa jest-musiałam go oczernić w waszych oczach i się chyba zawstydził ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
|
|
#618 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi też już ciężko ale mój nawet 6 kg jeszcze nie waży ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam gąbke do wanienki-mam też to z plastiku (zapomniałam nazwy). Ale jakoś od początku nie używam. Aaaa teraz jestem mokra jak szczur zanim młodego ukąpie To z tym kciukiem to widocznie prawda
|
|
#620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko, takie piłki widziałam ostatnio w smyku w Młynie
a jakie one mają wlaściwości,że są takie polecane? bo powiem szczerze,że średnio na nie zwróciłam uwagę |
|
|
|
#623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też mamy tylko pieluszkę rozłożoną, nic więcej. I jak kąpię sama to tak samo. Da się radę
|
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Wam,że ja używam leżaczka do kąpieli bo TZ dość często wyjeżdza i tak dla pewności wolałam tym się posługiwać
ostatnio na wyjeździe kąpałam się razem z małym pod prysznicem, trzymałam go na kolanach moj TZ też uwielbia się kąpać z małym w dużej wannie a tak wogóle to żałuję,że nie kupiłam wiaderka do kąpieli, moja sąsiadka ma i baaardzo sobie chwali http://www.sosrodzice.pl/wiaderko-do...orek-w-sloiku/ |
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Napewno będę próbować wspólnych kąpieli
|
|
#627 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
no dokladnie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez sie cieszylam na kupe jak nie wiem co ![]() Cytat:
ssala do ok roku bo sie w koncu wkurzylam (Zauwazylam mala ranke od zabkow) i przykleilam jej plastra i 3 ciezkie noce i sie oduczyla.. palec ma taki sam jak u drugiej reki a no i zgryz wporzadku ![]() wiadome ze lepiej by bylo gdyby dziecko nie ssalo, moze skoro Twoje dziecko ma i smoka to probuj za kazdym razem zamieniac tego kciukia smokiem ... my tez tylko tetrowke, ale ja sama jeszcze nie kapalam malego
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe to wiaderko ale wydaje mi się że takie bardziej dla siedzącego już dziecka?
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzis dzień marudy chyba zęby nadchodza ale jeszcze nic sie nie przebija,
co do kompania samemu to trzymam jedna reką pod placki na wysokości paszek a druga myje juz kilka razy sama kompałam Szaja kiedys pytałam ale chyba nie widziałaś jak sie nosiło w elastyku nie za gorąco dzidzi i jak oceniasz szybkośc wiazania bo mój dziec niecierpliwy strasznie i nie wiem czy kupowac chuste czy nie
|
#630 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mojego namawiam, zeby sie z Borysem wykapal i juz sie zgdodzil, ale jak przychodzi co do czego to ja z lenistwa wole wykapac go w wanience i jak najszybciej uspic, zeby miec czas na relaks ![]() a to wiaderko jest super, ale to chyba dla wiekszych dzieci? ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

:slina :

) tak tak tak! 
6 5 4 3 2 1

masakra

mam nadzieje, ze coś to nam pomoże, bo dzisiejsza nic była koszmarna jeszcze bardziej niż zwykle.
byłam w sprawie refluksu a ona mi wysnuła teorie że to pewnie przez to,że młodego karmie przed tv a ja jej na to,że nie mam telewizji w domu