Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-04, 08:07   #4291
agatkaa1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
kochane poradźcie mi co powinnam zabrać na wczasy? jakie ciuchy? ile alkoholu mogę wwieźć? jakie ciuchy zabrać?
Kochana ze 2 stroje kapielowe i same letnie ciuchy! Jeden swetr/bluza z dł rekawem i 1pare spodni długich a alko kup na lotnisku po przejściu bramek są sklepy bezclowe i alkoholu jest dostatek a tani! Możesz kupić ile chcesz bo tam już nikt nic nie powie!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 09:00   #4292
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

hej laseczki

przepraszam, że się nie odzywałam, ale przyjechała moja mama i co chwilę mamy gości.

Dziś mama pojechała do siostry i jada nad morze wiec mam południe dla siebie.

Wieczorem mamy imprezkę bo mój mąż ma urodziny.. od rana ma dola bo to ostatnie urodziny przed 40stką

Trudny dla mnie był ten weekend, bo w zeszłym roku tez była moja mama i świętowaliśmy moje dwie kreseczki!

Teraz od wtorku chodziłam i ryczałam, że się boje najbliższych miesięcy...
Oby sytuacja się nie powtórzyła. za miesiąc pierwsza rocznica śmierci Marysi i zarazem chwile później pierwsza rocznica ślubu!

Z tego wszystkiego wlazłam wczoraj z mamuśka na allegro i zamówiłam tyle rzeczy i drobiazgów dla młodego i siebie ile dałam rade!

W ten sposób staram sobie radzić ze strachem no i wierzyć w młodego.

Moje uczucia to rollercoaster...

To się pożaliłam...przepraszam, za smęty od rana ale kto jak nie Wy zrozumie moje obawy, lęki, TE DATY....

Wkurza mnie bo wszyscy do około pukają się w czoło, że ja tak panikuje

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 09:15   #4293
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Berbie myślę jak Agatka, nie brałabym za wiele, bo zawsze można kupić coś fajnego Przywieź nam trochę słońca
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 09:47   #4294
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej.

Ale przypał... Wstałam o 9 :/
Kiedy moja pora śniadaniowa to jest 7.30-8, a tu jeszcze Euthyrox trzeba połknąć. No ale już się uporałam z tym, już jestem po śniadaniu.

Berbie niestety nie pomogę Ci, nigdy nie byłam na taki wczasach.

Kocur, już Ci pisałam, żółta kartka :P Ale rozumiem, rozumiem. Tak, jak i rozumiem obawy...
Ja też się jeszcze boję i wciąż stoję z zakupami. Tamta wyprawka za 40 zł to była ostatnia rzecz, jaką kupiłam dotychczas. No, jeszcze książeczka mała

Wszystkiego naj dla TŻa!
Mój mąż ma urodziny jutro, ale nie wyprawiam. Nie chce mi się, nie chce mi się siedzieć w skiszonej atmosferze (nasze rodziny nie za bardzo się lubią, dla mnie zapraszanie mojej mamy i teściowej na raz to tylko stres:/), nie chce mi się robić rzeczy, których nie będę mogła jeść. Obiecałam mu wyjście do fajnej knajpy, gdzie się napije takiego super dobrego piwka, ja się napiję herbatki i będzie spokój. Pewnie teściowa się obrazi, że co ja to jestem za gospodyni, że nawet mu urodzin nie wyprawię, ale mam to gdzieś. Teraz będziemy robić imprezy dziecku, nasze sobie podarujemy (moje urodziny od dawna lubię spędzać na wyjazdach).
A poza tym czynnik $ też jest istotny. Jeszcze musi kupić ciasto do pracy (ja nie upiekę 2 rodzajów ciast na 30 osób, jeszcze takich bajeranckich z kremami)... Upiekę mu jedynie ciastka francuskie.

Zaraz się zatem zbieram do skepu po zakupy sobotnie, jak dobrze, że mam mięso...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:06   #4295
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witam was w ten pochmurny majowy dzień. Agatkaa1 pierwsze koty za płoty jak myślisz teraz? Za wcześnie, czy ok?

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

BERBIE zazdroszczę wyjazdu.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Co do badań to się nie wypowiadam bo zielona jestem. Przeraża mnie to wszystko. Nie wiem, czy mam coś robić. Ja zrobiłam podstawowe i wszystko jest ok. Od tamtego czasu olałam wszystko, dobrze się czuje, do lekarza pójdę jak dostanę wyniki his. pot. ( mają być po 15 maja). Na wypisie było, że mam zgłosić się na kontrole za 4- 5 tyg.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:15   #4296
kooocur
Zakorzenienie

Perse ja też nic nie robię. Wódeczka, paluszki a jak ktoś głodny to pizze zamówimy.

Sto latek dla Twojego męża

Barbie napisałam się jak głupia i przez przypadek skasowałam...

W każdym razie teraz tak po krótce.

Dokumenty, bilety, leki (na sytuacja żołądkowe) , olejki od opalania, po opalaniu, sprawdź czy są w hotelu ręczniki

Wódeczkę tez możecie zabrać ale w sklepach bezcłowych można wszystko kupić

Resztę króciutko napisała Agatka.

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:18   #4297
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Kochane moje wszystko ok. Mam rodzinke na garbie i pelna chate ludzi.
Ufff
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40620488]A tak w ogóle to u nas dziś 13 miesięcy... Myślałam, że po roku przestanę odliczać, ale nie, nie da się. Każdy 3. każdego miesiąca będzie koszmarny.

[/QUOTE]

Cytat:

Wieczorem mamy imprezkę bo mój mąż ma urodziny.. od rana ma dola bo to ostatnie urodziny przed 40stką

Wszystkiego najlepszego dla tżta

Ale się wczoraj wściekłam.Moi teściowie o godzinie 14:00 zadzwonili że oni nie przyjdą na imprezeKiedy my już wydaliśmy 300 zł i przygotowaliśmy wszystko dla tylu osób.Moja teściowa nie przyjdzie bo "moja rodzina"Teść i najmłodszy szwagier nie przyjdą bo będzie kuzyn tż co trzyma z tamtą stroną rodzinyMój też był wściekły,ja też.To nie już nie pierwsza impreza którą nam psująTż powiedział im że w takim razie nie chcemy ich widzieć.Jak przyszła moja rodzina to powiedzieliśmy prawde że teściowa nie przyszła z ich powodu.Stwierdziliśmy ze nie będziemy ich po raz kolejny tłumaczyć.Ale ja nie roxumiem jak można zrobić coś takiego synowi w urodzinyCo prawda potem impreza się rozkręciła,znajomi zostali na noc.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:30   #4298
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Iza243 niestety rodziny się nie wybiera... szkoda mówić ja też już przerabiała podobne zgrzyty. Złościłam się, ale teraz mam to głęboko w d... ludzi nie zmienisz. Wiem, że to boli. Szkoda w tym wszystkim tylko Ciebie i maleństwa. Czym szybciej odpuścisz tym lepiej.

Stary 2013-05-04, 10:36   #4299
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ale się wczoraj wściekłam.Moi teściowie o godzinie 14:00 zadzwonili że oni nie przyjdą na imprezeKiedy my już wydaliśmy 300 zł i przygotowaliśmy wszystko dla tylu osób.Moja teściowa nie przyjdzie bo "moja rodzina"Teść i najmłodszy szwagier nie przyjdą bo będzie kuzyn tż co trzyma z tamtą stroną rodzinyMój też był wściekły,ja też.To nie już nie pierwsza impreza którą nam psująTż powiedział im że w takim razie nie chcemy ich widzieć.Jak przyszła moja rodzina to powiedzieliśmy prawde że teściowa nie przyszła z ich powodu.Stwierdziliśmy ze nie będziemy ich po raz kolejny tłumaczyć.Ale ja nie roxumiem jak można zrobić coś takiego synowi w urodzinyCo prawda potem impreza się rozkręciła,znajomi zostali na noc.
ja bym ich więcej nie zaprosiła, a tak w ogóle o co im chodzi?
Stary 2013-05-04, 10:36   #4300
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Ja wczoraj wypróbowałam nowy drink. Wódka Soplica o smaku orzechów laskowych i mleko takie ok. 3 %. Pychota. Zrobił mi maż nawet nie wiedziałam co to jest myślałam że to jakiś drogi likier. Jakie było moje zdziwienie kiedy się dowiedziałam co pije. Może to połączenie dziwnie brzmi ale jak smakuje Polecam. Dzisiaj zrobię poprawkę.

Stary 2013-05-04, 11:06   #4301
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
jestem "już" na 48 stronie ale twardo nadrabiam
Własnie czytałam jak mi kibicowałyście... ahh jakie emocje, rycze i mam dreszcze. Jesteście wielkie!

Cytat:
Jak to mawia mój szwagier:

Chłop się udał... kawał nie bardzo
dobre!

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Jakie Kamilek ma pućki Widać, że kawał chłopa

Wiecie, moja mama urodziła nas 3, wszystkie SN bez znieczulenia... Ja ważyłam 4300, siostra 3900, a ta najmłodsza miała 4080. Ja nie wiem, jak ona tego dokonała...
Ja urodziłam się SN 4kg i 60 cm także Kamilek po mnie taki duży
i też urodziłabym SN gdyby nie to że jestem za drobna i nie zszedł wogole do kanału rodnego a prałam 2 godziny

No to nadrabiam dalej puki mały śpi, później będę go karmić to się przestawie na tableta, ale nadrobie napewno

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:11   #4302
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

witajcie
znowu mam zaleglosci, ale nie nadrabiam. narzekam ostatnio na brak czasu.
egzaminu nie zdalam w szkkole wiec mam miec porawke. zreszta nie dziwie sie, mialam dwa miesiace przerwy i po 2 tygodniach od powrotu mialam egzamin.
Marysi kupilismy wkoncu lozko i ma juz normalne. wczoraj skladalam, nie pytajcie jakie k.... lataly przy wkladaniu szczebelkow. a pozniej jak to ja zablyslam inteligencja. mialam zlozyc turystyczne lozeczko, w ktorym spala do tej pory i meczylam sie z godzine i nie mogalam. trzeba bylo wcisnac przyciski i ono sie mialo zlozyc. nie udalo mi sie wiec zostawilam je na wieczor, dla Tz. on tez nie mogl wcisnac tych przyciskow. wiec mu tlumacze, ze trzeba je wcisnac po czym pociagnac a pentelke n srodku podlogi lozeczka i powinno sie zlozyc. oczywisie zademnonstrowalam ciagniecie za pentelke i przyciski odskoczyly nawet mnie wtedy durnota pomylila kolejnosc i przestawiala lozeczko caly dzien w zaleznosci gdzie chcialam sie dostac.
Mloda w lozeczku ginie, jest ono tzw cot bed - 70-140 cm po wyrzuceniu szczebelek i zmianie jednej scianki (przy nogach) jest pozniej lozkiem dla mniejszego dziecka.
Duza wyjechla na oboz z grupa koscielna, wraca w poniedzialek, a my jutro na grila do znajomych na caly dzien.
wczoraj wreszcie oddalam samochod do naprawy mam nadzieje, ze wkoncu bede mogla go zamykac bez strachu, ze nie odpale rano.
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:12   #4303
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja bym ich więcej nie zaprosiła, a tak w ogóle o co im chodzi?
Moja teściowa jest dzikaPodobno nie lubi ludziMojej rodziny już w szczególności.Nieraz musieliśmy tłumaczyć moim czemu nie przyszli,ale wczoraj powiedziałam dość.Mam pytała mnie w kuchni co oni tej teściowej zrobili.Nie chce ich widzieć,mój tż też.

Stary 2013-05-04, 12:45   #4304
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Ale dziś paskudny dzień, siedzę sama, głowa mnie boli, dziecko mi strasznie marudzi chce iść na gofry a ja najchętniej siedziałabym w domu. Trzeba się jakoś zmusić żyję przecież nie tylko dla siebie.

Stary 2013-05-04, 12:50   #4305
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja urodziłam się SN 4kg i 60 cm także Kamilek po mnie taki duży
i też urodziłabym SN gdyby nie to że jestem za drobna i nie zszedł wogole do kanału rodnego a prałam 2 godziny

No to nadrabiam dalej puki mały śpi, później będę go karmić to się przestawie na tableta, ale nadrobie napewno
Luna dziewczyny z mojego wątku mamusiowego wyczaiły Twój opis porodu i były po prostu przerażone - ale wszystkie Cię podziwiają, Ty jesteś taka drobniutka, tyle się nacierpiałaś... Ale nagroda wymarzona

Cytat:
To u mnie na odwrót Ja nie chcę, żeby przychodzili
Ale Twoja sytuacja nie do pozazdroszczenia, takie oficjalne niesnaski... U mnie w sumie jest podobnie, tylko nikt się głośno nie przyzna

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wypróbowałam nowy drink. Wódka Soplica o smaku orzechów laskowych i mleko takie ok. 3 %. Pychota. Zrobił mi maż nawet nie wiedziałam co to jest myślałam że to jakiś drogi likier. Jakie było moje zdziwienie kiedy się dowiedziałam co pije. Może to połączenie dziwnie brzmi ale jak smakuje Polecam. Dzisiaj zrobię poprawkę.
Mniami

Kupiłam sobie szamponetkę z Joanny, taka na parę myć, jak myślicie, odświeży mi chociaż kolor? (w kolorze moich włosów naturalnym).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 13:21   #4306
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam Kochane....

Cytat:
Witam was w ten pochmurny majowy dzień. Agatkaa1 pierwsze koty za płoty jak myślisz teraz? Za wcześnie, czy ok?
Nie polecam... za wcześnie...a TY tez masz przygody z tym krwawieniem...plamieniem. ...poczekaj na spokojnie do tej pierwszej @....ja się odważyłam a potem tego żałowałam...na drugi dzień zaczęłam krwawić...wczoraj wyleciały ze mnie 2 skrzepy

Cytat:
Też o tym słyszałam.....przy następnych zakupach może się skuszę...

Cytat:
Ale dziś paskudny dzień, siedzę sama, głowa mnie boli, dziecko mi strasznie marudzi chce iść na gofry a ja najchętniej siedziałabym w domu. Trzeba się jakoś zmusić żyję przecież nie tylko dla siebie.
Tak u mnie też....leje od rana mam już dośc tej pogody..... ja chce słońce!!
No i słuszne spostrzeżenie....nie żyjesz tylko dla siebie

Mnie ginka kazała się zgłosić na pierwszą wizytę po pierwszej @!! I poprzednio też tak poszłam na wizytę....

Iza brak mi słów na teściów.!! Olej ich i nie przejmuj się Nimi... szkoda nerwów!!

Koocurek...napisz mi na PW swój nr tel.... w razie gdybyś wycięła Nam jakiś nr

Lunao widze że dzielnie nadrabiasz

Berbie...tak jeszcze o lekach nie pisałam...węgiel, jakiś stoperan i środki przeciwbólowe plus woda utleniona(jest taka w żelu) tylko ona się rozpuszcza bo u nich ciepło ale lepsza niż woda normalna i plasterki, olejki do opalania najlepiej wysoki faktro i niższy plus po opalaniu balsamy... Polecam Ci taki
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nthenolem.html
jest świetny i super łagodzi poparzenia ja zawsze wieczorem po kąpieli go stosowałam na ramiona....
Okularki przeciwsłoneczne, można obuwie do wody zabrać, ręczniki polecam zabrać swoje...plażowe plus do mycia w hotelu też swoje....no i jakaś czapka na głowę ..... plecaczek w razie wycieczki jakiejś żeby zabrać jakąs wodę czy aparat

Hmmm......no alkohol to tak jak pisałam w sklepie bezcłowym...skąd lecicie?? Dużo taniej jest właśnie i jak Tż pali to fajki też można tam kupić i kosmetyki perfumy

Nie wiem co jeszcze.....jak sobie cos przypomnę to napisze ..... a jesli masz jakieś pytania jeszcze to pisz....i pytaj....
Zazdroszczę wyjazdu

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-04, 13:25   #4307
Luna0
Zakorzenienie

Już jestem na 62 stronie-lece jak burza
a nogą kiwam dziecko w bujaczku

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Pani pewnie lekarka nastraszyła. Rodziłaś w 38-39 tc a wtedy dzieci mają około 3-4.5 kg a Michaś miał mniej. Więc może na takiej podstawie tak powiedziała.
Swoją drogą myślałam, że mój Stasio będzie dużo większy. Lekarz i diabetolog straszyli, że może być bardzo duży. Brzuch miałam ogromny jak pamiętacie, a Mały miał 3060g Nie wiem czy za mało jadłam czy co

Pani idziesz na jakąś kontrole do poradni cukrzycowej
Ja też jadłam mało, nawet bardzo mało. Teraz ludzie żartują że to od sprita którego uwielbiałam takie wielkie wyszło

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
banany,
brzoskwinie,
jabłka,
maliny,
jeżyny,
porzeczki,
agrest,
Cytrusów nie można.
Plusy diety matki karmiącej są takie, że można szybko zrzucić kilogramy ciążowe, choć ty takowych nie masz
Też tak sądze, ja miałam +17kg a teraz zostało mi 2kg, waże 53kg. po szpitalu już miałam -10kg

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Dziewuszki, wpadam na chwileczkę tylko, bo chciałąm się pochwalić, że...
ZDAŁAM PRAWKO!
Aaale się cieszę!
Dzięki Wam pięknie za dobre słowa, kciuki i dziecięce piąsteczki
Super! To najgorszy z egzaminów!

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
FIO! pisz pisz ja lubie takie wpisy czytac!!! Moja tez od wczoraj odktywa ze ma stópki ale jeszcze nie siega choc próbuje dzielnie- przekręca sie na boczek i szuka stópek. A Stasio zdolniacha juz obroty opanował i fajnie ze jedzonko nowe mu smakuje i d=chyba dobrze ze warzywka woli bo zazwyczaj jest chyba problem z warzywami.

MEDI! no raczej taka jest choc nózkami jak kopie to przywalic potrafi. a dzis mi zrobiła malinke na brodzie zanim zdąrzyłam ją do piersi przystawic!
Mój mnie kopkuje cały czas w blizne po CC, idealnie tam ma nogi jak go nosze czy karmie na leżąco
a malinki też mi robi, czasami aż zapiszcze jak sobie w brodawke nie trafi

Cytat:
Dzis mnie naszło jak to będzie..czy sobie poradze...czy się nadaje na mame...
Oczywiście że sobie poradzisz!
Nie wiem jak to jest z wpadkami, ale ja sobie bardzo cenie świadome macierzyństwo.. Chciałam to mam, nie narzekam na nic. Nawet jeśli mały płacze cały dzień, albo się po prostu złości, to nosze go i bujam. I nikt mi tego nie zabroni bo będę to robić. To ja jestem dla niego a nie on dla mnie. Jest to tylko niewinne dziecko i nie słucham ze "przyzwyczaisz to będziesz miała" jeśli chce być na rękach to niech będzie tyle jego i tyle mojego bo za rok już będzie miał swoje sprawy gdzies na podłodze a teraz moge go tulić do woli
I cały czas mam w głowie że to jest mała dziecinka a nie rozwrzeszczany złośliwiec. Takie dziecko nie może być złośliwe, jemu poprostu coś nie pasi i już
a przyznam przez 80% czasu patrzy na mnie z pod byka, chyba poprostu ma taki wzrok, ale czasami się czuje jakby był na mnie zły

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Ja tak mówię Proszę mi odrzucać czarne scenariusze bo inaczej nieźle po tyłku dostaniesz.
Teraz jak patrzę na Stasia to tak bardzo mi wstyd, że nie wierzyłam, że mi się uda, stawiałam go na straconej pozycji...
Pewnie za to ciągnie mnie za włosy Niedługo łysa zostanę
Mi też wstyd! że TŻ tak się cieszył, tańczyl i śpiewał jak się dowiedział że jestem ciąży..a ja? Jakoś tak, no jestem, super, ale czy dalej będę?
Próbuje to teraz nadrobić całą sobą

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39934735]
Ja też się bałam, nawet jak nie miałam zakazu Potem dostałam zakaz i wszystko było jasne, ale wcześniej i tak nie chciałam :P[/QUOTE]
Ja też zrobiłam sobie swój zakaz i czekałam do II trym na pozwolenie. Jak dostałam to z TŻ stwierdziliśmy że tak czekaliśmy i.. daliśmy sobie spokój bo więcej strachu niż przyjemności by było. Za to w 37tc sobie pozwoliliśmy

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Konkubent... hm. robi przy syniu wszystko. jesli laktacja jest w glowie, to niedlugo bedzie mial nawal
bardzo jest przejety.

Mój też przejęty, na początku to nawet mnie stresował bo jak małemu coś było to szukał jakiś dziwnych przyczyn na szczęście nabrał dystansu

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-05-04, 14:07   #4308
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Witam was w ten pochmurny majowy dzień.
pochmurny?! u nas piękne słońce - zero chmurki i jakieś ponad 20 stopni

Cytat:
Ja wczoraj wypróbowałam nowy drink. Wódka Soplica o smaku orzechów laskowych i mleko takie ok. 3 %. Pychota.
kurcze, ale smaka narobiłaś wypróbuję na pewno
_________________________ ____
kochane powiedzcie mi czy facet też może zrobić badanie glukozy z obciążeniem??

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 14:10   #4309
agatkaa1
Zakorzenienie

rena patrzyłam na wykres u Ciebie i tam masz że wstawałaś i mierzyłas wcześniej...to tam gdzie wpisujesz temp to pod (chyba) jest napisane temperatura OK i temperatura zakłócona to daj zakłóconą....będzie wyraźniejsze...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-04, 14:19   #4310
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak to jest z wpadkami, ale ja sobie bardzo cenie świadome macierzyństwo.. Chciałam to mam, nie narzekam na nic. Nawet jeśli mały płacze cały dzień, albo się po prostu złości, to nosze go i bujam. I nikt mi tego nie zabroni bo będę to robić. To ja jestem dla niego a nie on dla mnie. Jest to tylko niewinne dziecko i nie słucham ze "przyzwyczaisz to będziesz miała" jeśli chce być na rękach to niech będzie tyle jego i tyle mojego bo za rok już będzie miał swoje sprawy gdzies na podłodze a teraz moge go tulić do woli
I cały czas mam w głowie że to jest mała dziecinka a nie rozwrzeszczany złośliwiec. Takie dziecko nie może być złośliwe, jemu poprostu coś nie pasi i już
a przyznam przez 80% czasu patrzy na mnie z pod byka, chyba poprostu ma taki wzrok, ale czasami się czuje jakby był na mnie zły
cudownie się ciebie czyta! i jak najbardziej popieram postawę z noszenie! jesteś super mama i z rewelacyjnym podejściem
Stary 2013-05-04, 14:28   #4311
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczynki dziadek umarl dzień po urodzeniu Kamilka, rano.. ale mama zdążyła mu powiedziec że mały jest na świecie i się uśmiechnął Dzięki niemu zjechała się cała rodzina z Anglii, wszyscy moi kuzyni którzy są dla mnie jak rodzeństwo, mój tata z Belgii, brat z Niemiec itd. i mogli też zobaczyć Kamilka.. na szczęście nasza rodzina traktuje śmierć dziadka jak i rok temu babci jako coś dobrego mimo ogromnego bólu. Dziadek nie chciał żyć bez babci. Ciężko mu było.
Zjechali się z Anglii wszyscy kuzyni których traktuje jak rodzeństwo, mój brat z Niemiec, tata z Belgii, także wszyscy przyszli do mnie do szpitala NARAZ zaraz po przelocie/przyjeździe był taki tłum i taka radość mimo bólu...
Jeszcze pare dni wcześniej mówiłam mamie że będzie mi dziadek pilnował wózka jak będę wychodzić na karmienie bo mieszkamy na tym samym osiedlu a on był dziadkiem całego osiedla, miał ksywe "Zgredek"

Co do porodu to było bardzo ciężko.. zaczęłam rodzić o 10, przebijali mi pęcherz i na oxy cały czas. O 12 podejrzewali niewspółmierność barkową.. wiedziałam że nie ma nic gorszego, więc jak przebąkiwali o CC to się nawet ucieszyłam byle mały był zdrowy.. ale w koncu stwierdzli że schodzi do kanału rodnego więc miałam rodzić normalnie.. tak więc rodziłam do 19 w ogromnych bólach-krzyżowych a dziecko nie schodziło... następnie 2 godziny ciągłego parcia, na wszystkie sposoby nawet na ziemi.. i dalej nic.
Chyba nie musze mówić jakie to było straszne. Chciały mi jeszcze zobić vacum ale na szczęście przyszedł lekarz i jednak zrobili moje wymarzone cięcie.. Byłam prze szczęśliwa że jest cały i zdrowy! a jak usłyszałam wymiary to padłam
TŻ spisał się na medal, był przy mnie cały czas i pomagal, oprócz CC ale przynajmniej go widział i uspokoił jak maluch płakał
Po CC bardzo długo i bolesnie dochodziłam do siebie. Spotkało mnie coś czego obawiałam sie najbardziej czyli porod 2w1
Nie miałam szans go urodzić naturalnie. Niestety mam straszną traume po SN, bo zbyt długo to trwało, zbyt wiele bólu i strachu. W szpitalu przez sen krzyczałam że przesadzili, także następne dziecko tylko CC...

Karmienie wywalczyliśmy zaraz po powrocie do domu, głownie jednym sposobem czyli polewania sobie piersi MM żeby mały chwycił. Po paru dniach już chwytał normalnie, jednak od 2 tyg życia mamy ciągłe problemy z kolkami
Dzięki Sab Simplex i Bio Gai troche przeszło ale został jeszcze placz przy jedzeniu w momencie przelewania jedzenia do brzuszka.
Chyba też nie toleruje białka bo zawsze coś mu się dzieje, więc jadam głownie bułkę z szynką lub dżemem i tylko to.. bo mięsie wymiotuje a jak próbowałam ostatnio napić się mleka to teraz jest wysypany na twarzy

Kucyk Truskawkowy i Zeloth witajcie Bardzo mi przykro że tutaj się spotykamy

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Tobiasz teraz też prawie wcale nie przybiera na wadze, pełno go wszędzie i nie usiądzie nawet na 5 minut. I jak ma przybierać jak cały czas w ruchu.
Pocieszyłas mnie bo mój na 3tygodnie miał 5kg więc teraz ma już dobrze ponad 6kg a ja już go ledwo z łóżeczka podnoszę taki ciężki.. mam nadzieje że niedługo przystopuje

Cytat:
Zapało mnie coś dziwnego.. jakby mi się ciężko w podbrzuszu robiło...najpierw myślałam, że brzuch mi twardnieje, ale nie był normalny...

Tak mi się tam ciężko robiło, ale nie boli ani nic tylko mam mega dyskomfort...
Ja tak miałam od 20tc, tak jakbym miała za ciężki brzuch tam na dole..Zawsze jak chodziłam, chociaż 10 metrów. Nie wiem do tej pory czemu i lekarz też nie wiedział

Cytat:
http://www.tekstowo.pl/piosenka,moni...mi_plakac.html

Znowu przyszło mi płakać,
za to, że chciałam sie śmiać
tysiąc razy oddawać,
to co trafiło sie raz.

Makijaż jak zawsze, by ślady łez zatrzeć,
niech nie widzą, że płacze.
Powieki sa po to żeby nie patrzeć,
jak odchodzisz na zawsze.

Znowu musze udawać,
uśmiech przemycić na twarz,
że to nic,
że to tylko taki stan,
że ja tak mam.

Makijaż jak zawsze, by ślady łez zatrzeć,
niech nie widzą, że płacze.
Powieki sa po to żeby nie patrzeć,
jak odchodzisz na zawsze.
Moja ulubiona! Do dziś jak jestem smutna to mówie TŻ "Bo ja tak mam"

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40024815]

I zastanawiam się, czy wykorzystać dla Arturka ubranka, które miałam dla Dawidka. Kurcze mam zgryz, bo Wy pisałyście, że pooddawałyście ubranka. A mi niektórych byłoby trochę szkoda, np. mam dwie kurteczki śliczne. No i u mnie tak się składa, że jest drugi chłopiec, więc i bodziaki by pasowały. Sama nie wiem, co robić... Serce mówi jedno, a rozum drugie. A może pójdę na jakiś kompromis, sama nie wiem... [/QUOTE]
Perse ja byłam na innym etapie ciąży.. ale dziś mój synuś nosi tamte ciuszki.. i szczerze rzadko myśle że to są TE ciuszki bo zmieszały się z innymi i już ich nie rozrozniam. I dopiero teraz pomyślałam że ulubiony kocyk Kamilka to też TAKI kocyk... Moim zdaniem wykorzystaj te ubranka

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-05-04, 14:28   #4312
Konto usunięte

Popieram to, co napisała Berbie - Luna cudownie to napisałaś
Też nie rozumiem, o co chodzi z tym noszeniem, dla mnie wizja przytulenia i noszenia swojego dziecka to chyba najpiękniejsze obecnie marzenie, jakie może mi przyjść do głowy. I co z tego, że się przyzwyczai, przecież do 14-tki go nie będziesz nosić
Instynkt jest ważniejszy niż opinie...
Stary 2013-05-04, 14:37   #4313
agatkaa1
Zakorzenienie

Lunao ogromny SZACUN dla Ciebie za WSZYSTKO!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-04, 14:41   #4314
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
rena patrzyłam na wykres u Ciebie i tam masz że wstawałaś i mierzyłas wcześniej...to tam gdzie wpisujesz temp to pod (chyba) jest napisane temperatura OK i temperatura zakłócona to daj zakłóconą....będzie wyraźniejsze...
dzięki zielona jeszcze jestem

Stary 2013-05-04, 14:45   #4315
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
dzięki zielona jeszcze jestem
nic sie nie dzieje Kochana....mówiłam ze pomogę w razie czego pytaj....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-04, 15:07   #4316
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki dziadek umarl dzień po urodzeniu Kamilka, rano.. ale mama zdążyła mu powiedziec że mały jest na świecie i się uśmiechnął Dzięki niemu zjechała się cała rodzina z Anglii, wszyscy moi kuzyni którzy są dla mnie jak rodzeństwo, mój tata z Belgii, brat z Niemiec itd. i mogli też zobaczyć Kamilka.. na szczęście nasza rodzina traktuje śmierć dziadka jak i rok temu babci jako coś dobrego mimo ogromnego bólu. Dziadek nie chciał żyć bez babci. Ciężko mu było.
Zjechali się z Anglii wszyscy kuzyni których traktuje jak rodzeństwo, mój brat z Niemiec, tata z Belgii, także wszyscy przyszli do mnie do szpitala NARAZ zaraz po przelocie/przyjeździe był taki tłum i taka radość mimo bólu...
Jeszcze pare dni wcześniej mówiłam mamie że będzie mi dziadek pilnował wózka jak będę wychodzić na karmienie bo mieszkamy na tym samym osiedlu a on był dziadkiem całego osiedla, miał ksywe "Zgredek"

Co do porodu to było bardzo ciężko.. zaczęłam rodzić o 10, przebijali mi pęcherz i na oxy cały czas. O 12 podejrzewali niewspółmierność barkową.. wiedziałam że nie ma nic gorszego, więc jak przebąkiwali o CC to się nawet ucieszyłam byle mały był zdrowy.. ale w koncu stwierdzli że schodzi do kanału rodnego więc miałam rodzić normalnie.. tak więc rodziłam do 19 w ogromnych bólach-krzyżowych a dziecko nie schodziło... następnie 2 godziny ciągłego parcia, na wszystkie sposoby nawet na ziemi.. i dalej nic.
Luna naprawde super sobie radzicie

Dziewczyny zaliczyliśmy z tżtem wizyte na IP.Wydawało mi się że mam plamienie i pojechaliśmy.Lekarz zbadał mnie było czysto.Poszliśmy na usg -było widać dziecko w pecherzyku.Pęcherzyk 14 mm w poniedziałek miał 8 mm lekarz powiedział ze ładnie rośnie.Nie mówił nic o akcji serca.Pytał o nazwisko lekarza prowadzącego,powiedział że bardzo dobrze trafiłam.Co się stresu najedliśmy to nasze.

Stary 2013-05-04, 15:55   #4317
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny zaliczyliśmy z tżtem wizyte na IP.Wydawało mi się że mam plamienie i pojechaliśmy.Lekarz zbadał mnie było czysto.Poszliśmy na usg -było widać dziecko w pecherzyku.Pęcherzyk 14 mm w poniedziałek miał 8 mm lekarz powiedział ze ładnie rośnie.Nie mówił nic o akcji serca.Pytał o nazwisko lekarza prowadzącego,powiedział że bardzo dobrze trafiłam.Co się stresu najedliśmy to nasze.
No i pięknie !!
Ale Ty naprawdę się stresujesz Izka, odpuść troszeczkę... choć troszeczkę.
Kiedy masz wizytę u gina?
Stary 2013-05-04, 16:44   #4318
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Agatkaa1 ja tylko tak pytałam u nas to jeszcze daleka droga... wczoraj znów plamiłam. Jakoś za bardzo się boję. Po za tym w związku jakoś nie jest najlepiej. Od wczoraj niby rozmawiamy ale to nie jest to samo... Dostałam od niego czekoladki, widzę, że się stara, ale między nami jest ogromny dystans.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40636092]No i pięknie !!
Ale Ty naprawdę się stresujesz Izka, odpuść troszeczkę... choć troszeczkę.
Kiedy masz wizytę u gina?[/QUOTE]

Zgadzam się z poprzedniczką, ale nie wiem teraz jak sama reagowałabym gdybym była w Twojej sytuacji. Rozumie Cię, musisz jednak jakoś się przemóc dla dobra maleństwa. Ostatnio nie masz dnia aby coś Cię nie zdenerwowało. Widzę, że masz podobnie jak ja wszystko przeżywasz. Proszę wyluzuj, zrelaksuj się.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

A ja tak właśnie dla poprawy humoru byłam z dzieckiem na tych gofrach, zrobiłam na jutro zakupy, wpadłam też do sklepu odzieżowego. Kupiłam małemu spodnie, czapeczkę na lato i parę innych drobiazgów.

Widziałam też śliczne niemowlęce rzeczy dla dziewczynek . i jakoś przykro się mi zrobiło, bo intuicyjnie coś mi podpowiadało, że byłaby to dziewczynka. Mieliśmy już imię: Ada. Dość jednak ze smutami nie chcę psuć nastroju na wątku. Idę robić wspomnianego wcześniej drina.

Stary 2013-05-04, 16:47   #4319
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Kochana ze 2 stroje kapielowe i same letnie ciuchy! Jeden swetr/bluza z dł rekawem i 1pare spodni długich a alko kup na lotnisku po przejściu bramek są sklepy bezclowe i alkoholu jest dostatek a tani! Możesz kupić ile chcesz bo tam już nikt nic nie powie!
potwierdzam. w sumie raz byłam na wczasach takich, więc doświadczenia dużego nie mam, ale jak najbardziej - same letnie ciuchy. ja sweter miałam na sobie 2 razy, raz nad ranem a drugi w samolocie w drodze powrotnej.

Cytat:
Wkurza mnie bo wszyscy do około pukają się w czoło, że ja tak panikuje
heh, jak ktoś nie przeżył to choćby bardzo się starał nie zrozumie tego tak jak my...

Cytat:
Dokumenty, bilety, leki (na sytuacja żołądkowe) , olejki od opalania, po opalaniu, sprawdź czy są w hotelu ręczniki
mi z leków zabrakło wapna, gdybym drugi raz jechała, wzięłabym. poza tym miałam żołądkowe jakieś leki, coś p.bólowego.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40634603]Też nie rozumiem, o co chodzi z tym noszeniem, dla mnie wizja przytulenia i noszenia swojego dziecka to chyba najpiękniejsze obecnie marzenie, jakie może mi przyjść do głowy. I co z tego, że się przyzwyczai, przecież do 14-tki go nie będziesz nosić
Instynkt jest ważniejszy niż opinie...[/QUOTE]

ja też lubię nosić i tulić Jakuba. ale.. nie robię tego tylko dla siebie, on domaga się ciągłego noszenia, a mnie już kręgosłup boli. uwielbiam go tulić, ale czasami na prawdę chciałabym żeby potrafił chwilę poleżeć sam w wózku/łóżeczku.

Cytat:
dobrze, że wszystko ok. może wyluzuj troszeczkę..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:02   #4320
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
pięknie dzidzia rośnie D

Luna za świadome wybory
_________________________ _________
kochane byłam ostatnio u przyjaciółki i prawie jej nie poznałam od ostatniego spotkania (jakieś 2,5 miesiąca temu). Schudła prawie 10 kg!! Pogadałyśmy sobie porządnie - okazuje się, że jeździ do dietetyczki, ale nie ma konkretnej diety tylko dostaje wskazówki jak jeść i co mniej więcej, no i kiedy. Wyobraźcie sobie, że od przedwczoraj jestem na tej "diecie" tzn. stosuję te wskazówki (jest tego trochę) i mam też przykładowy jadłospis - żeby poznać jakieś nowe przepisy. Mój mąż stwierdził, że jeśli tyle jemy (tzn. tak często) to chyba szybciej przytyjemy niż schudniemy więc dziś weszłam na wagę (choć miałam to zrobić po tygodniu) i...... 1,2 kg mniej nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy - moja waga stoi w miejscu od kilku miesięcy cokolwiek bym nie robiła. a tu taka zmiana po 2 dniach!! Jeszcze bardziej mnie to zmotywowało - a najlepsze jest to, że nie chodzę głodna i jem wszystko

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-05-04 o 17:04
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości