|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Anula mam nadzieje, ze problemów nie będzie robił Co do innej parafii to tak jak dziewczyny pisały on musi wydać zgodę. Zresztą tak myślę, że jak chodził po kolędzie to zawsze pytał się kiedy planujemy ślub i do niego namawiał, więc zdziwiłabym się gdyby nam odmówił, tym bardziej, że wiecie jak to na wsi, Ksiądz wie wszystko o każdym :/ jak zapytał o moje nazwisko to tekst: tak, kooojarze :/ a chłop mnie raz, może dwa razy na oczy widział
|
|||
|
|
|
#92 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam poniedziałkowo!
Mnie z rana czekała niespodzianka pod postacią rozladowanego aku w autku :/ Ciagle coś... a akumulator nowy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla wyjaśnienia byłam praktykującą katoliczką, ślub kościelny w 2009 roku wszystkie wizyty po kolędzie odbębnione. Ale faktycznie jak prosiłam o udzielenie sakramentu to nie zaczęłam od wyciągnięcia banknotów na biurko księdza - więc pewnie mam za swoje. Ale szczerze od tego dnia nienawidzę ich serdecznie - bandy oszustów i interesownych pseudo biznesmenów - chociaż nie generalizuję i osobiście znam księży z powołania którzy zarobione pieniądze oddają biednym. Ja skusiłam się dzisiaj na McDonalda ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Kurcze no właśnie nie ustaliliśmy dokładnie - bo oczywiście spóźniłam się na wizytę i najważniejsze było żeby sprawdzić czy wszystko ok. Na koniec grudnia jakoś - ale w poprzedniej ciąży urodziłam w 35 tygodniu więc i tym razem może być podobnie ![]() Dam znać po następnej wizycie jak już wypisze mi dokładnie książeczkę i policzy na spokojnie
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Nie przejmuj się, ja czasem zapominam że w ciąży jestem. Ostatnio chciałam na rower się wybrać z rozpędu no i się wybrałam.... na spacer. Ale mi tego brakuje,wsiąść i pojechać w siną dal ![]() Michałowa 79 śliczne bijące małe serduszko,czyli jednak jedno dzieciątko
|
|
|
|
|
#95 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
i ja sie witam w nowej częsci,
Cytat:
![]() paulinaizabela super, że z dzidzią wszystko ok, trzymam kciuki, ja mowie za tydzien i tez mam stresa tym bardziej ze mam nienormalna kierowniczke ![]() Michalowa79 super ze wizyta udana ![]() kocyki piekne tylko oczywiscie cena powala, matko jak ciezko bylo sie zebrac dzis do pracy
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
W pierwszej ciąży miałam tak właśnie książkowo - a dziś mój lekarz nazwał mnie weteranką i powiedział że jak zwykle u mnie wszystko książkowo - póki co.
Oczywiście czekamy na wyniki z krwi no i jutro wizyta u Endokrynologa - bo ja jestem Matka Hashimoto Ale jestem dobrej myśli.
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetnie powiedziane, nie można po przeczytaniu jednej czy dwóch smutnych historii od razu zakładać, że nas też to spotka. Mnie wiadomo takie sytuacje wzruszają, poleci mi łza, ale staram się nie dopuszczać do siebie myśli, że Juniorowi miałoby się stać coś podobnego. A mój TŻ i moja mama mimo mojego tłumaczenia że tak nie jest od razu zakładają że sobie przebieram coś do głowy, co nie jest zgodne z prawda .
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
boziu to ja jeszcze 4 tygodnie
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
Witam jestem w 13 tyg ciązy
![]() Duzo przeszłam, cał czas zapalenie pecherza w 10 tyg. ciąży trafiłam do szpitala z lekkim krwawieniem, cały czas jestem na luteinie i nospie, ale ogolnie czuję sie dobrze nic nie przytyłam, a nie wymiotuję, a ochotę na lody mam cały czas ![]() Jutro wizyta u ginekologa, a 10.05 mam usg genetyczne ![]() http://www.lamillou.com/shop/kocyki-niemowlaka - kocyk kupię, ale czekam na potwierdzenie TŻ'a ![]() Pozdrowionka
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w nowej części
Jutro wizyta i już się stresuję choć pewnie okaże się, że nie ma czego... brzuś rośnie więc pewnie dzidzia też Ostatnio podglądałam maluszka na usg w 8 tyg żeby potwierdzić ciążę i od tej pory nie wiem jak tam... Teraz czeka mnie genetyczne z pomiarami więc napatrzę się na niuńkę (mam przeczucie, że to dziewuszka - ciekawe czy lekarz już coś powie )
|
|
#102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisz jutro czy czegoś się dowiedziałaś
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic się nie stresuj będzie dobrze
|
|
|
|
|
#105 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak powiedzieliśmy, że Maluszek w drodze to tylko się uśmiechnął, powiedział "o Wy grzesznicy!" i spytał czy 29 czerwca nam pasuje O pieniądzach na razie w ogóle nie wspominał. I z tego co słyszałam też nie ma problemów z chrzczeniem nieślubnych dzieci, bo mówi, że dziecku odmówić nie może, bo to nie jego wina, że się przed ślubem rodziło Także da rade znaleźć jakichś normalnych ludzi-księży. Tak w ogóle - ile mniej więcej daje się księdzu pieniążków za ślub? Nigdy o tym nie myślałam i teraz mam problem, bo nie wiem ile przeznaczyć... Cytat:
Cytat:
I w ogóle (odpukać) nudności i wymioty chyba dały mi trochę spokoju, bo już od 4 dni cisza.. Oby tak dalej! Dzisiaj przeliczyłam sobie też ile czasu zostało mi do końca zajęć na uczelni i wyszło 11 dni(tych roboczych), więc zmotywowałam się żeby jeszcze postarać się do końca, choć bardzo bardzo mi się nie chce...
|
|
#106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja nadal przed wizytą i mam trochę stresa... Jak będą dwa serduszka to chyba spadnę z kozetki
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
zastanawiałam sie ostatnio co u Ciebie ? Miedzy nami dwa tygodnie roznicy tylko , I tez mysle zeby do konca lipca po pracowac , a potem macierzynskie. Czujesz juz jakies ruchy ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Anoula- proszę o wpisanie mnie na listę ciężarówek, plis
i oczekujące badanie to usg 24 maja termin porodu jest mi na razie nieznany, okaże się 24 kiedy będę rodzić bądź jutro bo mam wizytę u gin. A tak u mnie wszystko w porządku, mdłości są codziennie ale to dobrze. Szykuję komunię syna, będzie w sobotę chyba mam większego stresa niż moje dziecko. a dziś zaczynam 10 tydz ciąży, hura! ależ ten czas leci
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
MICHALOWA: gratulacje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ja też biorę trochę pod uwagę wykres cyklu w którym zaciążyłam i wiem, że do tego trafionego stosunku doszło kilka dni przed skokiem tempki czyli szansa na dziewuszkę spora zresztą inaczej się czułam od początku ciąży niż z synkiem Michałowa no i gratulacje ![]() Był temat wagi i dziś zerknęłam do starej książeczki ciążowej i na tym etapie co teraz jestem to chudłam a teraz mam na plus jakieś 1-2kg ale startuję z dużo niższą wagą niż w poprzedniej ciąży więc nie będzie chyba tak źle;D w pierwszej startowałam z 78kg (w książeczce mam dopiero od 74 wpisywane) a teraz z 68kg wrzucam wam foto z książeczki dla porównania no i brzuszek z przed tygodnia gdzieś;D jest już spory ale jak leżę to tylko piłeczka pod pępkiem a jak stoję to taki jakby opuchnięty był
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
ESPERE:Aby twoje podejscie udzielilo sie nam wszystkim. Ja nadal jestem zdania ze nastawienie mamy ma bardzo duzy wplyw na powodzenie samej ciazy. Szkoda ze czasem o tym zapominam! Co do kosciola I proboszcza, ciekawA jestem jaka mnie czeka jazda jak bede chciala ochrzcic nieslubne dziecko
szczegolnie tutaj gdzie dwa Polskie koscioly na krzyż!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Budowniczka : Witamy ! Motylek : ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
haha zapomniałam fotek dodać;D
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
listę mamuś, która będzie na pierwszej stronie robi Ryba
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś zaczęłam 13tc Na kiedy masz tp?? słodki brzusio Ja miałam wczoraj genetyczne i na temat płci mi ginka nic nie mówiła. Chyba jeszcze za wcześnie
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już pisałam, że nawet na pierwszej wizycie widziałam kijaneczkę raz w 2d a raz w 3d ale jak nie powie to trudno póki nie powie, że sisior jest to będę twierdziła, że dziewuszka dziękuję za komplemencik
|
|
|
#117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak zobaczył serducho to z uśmiechem ekran obrócił pokazał mi niedowiarkowi i mówi no jest bez wątpienia Dostałam tez już info że moja morfologia bdb - nawet poprawiła się od ostatniego razu - heheh. Zepnij się dziewczyno z tą szkołą będziesz miała z głowy - ja też ogarniam swoje tematy i już się nie mogę doczekać syndromu wicia gniazda...Chociaż w naszej perspektywie 43 m2 to nie poszaleję - no ale pamiętam ten stan i już nie mogę się go doczekać
|
|
|
|
|
#118 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tylko 2 tygodnie różnicy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W czwartek idę na wizytę, USG nie wiem czy będzie robił lekarz, ale myślę że da mi już skierowanie na połówkowe to może wtedy nasz uparciuszek będzie się chciał ujawnić. Chyba przed wizytą wtedy wypiję pepsi i zjem coś słodkiego żeby malucha rozruszać bo ostatnio był leniwy i poszedł spać ![]() Cytat:
Kopniaków jeszcze nie ale takie muśnięcia, bąbelki czuję. czasem się boję czy nie za rzadko ale dam jeszcze trochę czasu niech maluszek urośnie i wtedy się popisze. Czekam już na te kopniaczki żeby mąż też mógł poczuć małego bąbla ![]() A jak tam u Was dziewczyny z rosnącymi piersiami?? Ja dzisiaj muszę jechać kolejny raz kupić biustonosz, bo niestety zaczynają mi wypływać z tego co mam. Wczoraj siedziałam po kąpieli i mówię do męża że zaczyna się robić ciekawie bo jak siedzę to mi się piersi przyklejają do brzucha, zaczął się tylko śmiać.
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-05-06 o 12:58 |
||||
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Ja mam dzisiaj jakiś gorszy humor. Obudziłam się w nocy z płaczem bo koszmar miałam i chodzę od rana jakaś struta .Miłego dnia !
|
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

. Wszystko w porządku jestem w 7 tygodniu. Zabrali mi z 2 litry krwi wyniki pewnie będą popołudniu. USG genetyczne 3.06.2013 o 8:30.
za wszystkie wizyty

śliczne bijące małe serduszko,czyli jednak jedno dzieciątko

.

). Otóż mam dyskopatię, skoliozę, rwę korzeniową i przestawioną miednicę (dla ścisłości, mam niespełna 26 lat