Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 11:45   #3511
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
raczej tak
ja jednak zacznę od hippa, później może na babydream się przerzucimy.. zobaczymy jak to będzie
my tak właśnie zrobiliśmy na początek hipp żel do kąpieli z oliwką a teraz kupiłam żel z pompką babydream.
do pupy ziajka i jest git
jeszcze raz polecam balsam do ciała Pharmaceris baby jakby była potrzeba - drogi ale rewelacja.

byliśmy z Przemkiem u ortopedy, wszystko ok, do kontroli za 6 tyg - ale lekarz nas wkurzył bo tylko mówił "tu powinno być to i to bleble ble" ani słowa czy jest ok, ale jakby było coś nie tak to by chyba powiedział? ciągle tylko operował jakimiś łacińskimi nazwami

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:49   #3512
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Odlazł mi czop - paskudny brazowy glut! Teraz znowu ktg.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:51   #3513
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:51   #3514
potterka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Kinga to coraz bliżej
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:53   #3515
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
pocytoweałam i

z tego co pamiętam:

Ash, Axella, Kinga za szybkie porody

Aaś dla Twoich księżniczek, już prawie macie te 2 kg

Motylek słownik w tel the best

Veronic

Dzisiejsza noc była straaaaszna w ogóle się nie wyspałam.. wszystko mnie boli, dłonie mam tak spuchnięte, że moje palce wyglądają jak parówki do tego booolą jak próbuję zacisnąć

coraz częściej spina mi się brzuch ale bezboleśnie

i oczywiście znów zapomniałam wydrukować plan porodu
Witaj w klubie
Ja tez już obrączki prawie że nie moge zdjąc a była luźna brzuch też mi sie co chwile spina i tez mam rozwarcie na palec Własnie i plan porodu musze wydrukować

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:54   #3516
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkim mamusiom, które mają już swoje maleństwa przy sobie. Ja już sie nie moge doczekać porodu i wogóle sie nie boje

Dziś idziemy na KTG, przepływy i odebrać wyniki na paciora
a ty chcesz rodzić w żeromskim czy gdzieś indziej?

Kinga za odejście czopa no i teraz Lilka ma łatwiejsze wyjście
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:55   #3517
klauda88
Raczkowanie

justyna_g4 - co do przyśpieszenia porodu to mieszkanie mam posprzątane, pościel co tydzień piorę i zmieniam, okna umyłam, trawę u rodziców w ogrodzie skosiłam, przez cały weekend majowy w wiecznym biegu np spacerki 3 godzinne i co i nic dalej chodzę w dwupaku
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:57   #3518
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
justyna_g4 - co do przyśpieszenia porodu to mieszkanie mam posprzątane, pościel co tydzień piorę i zmieniam, okna umyłam, trawę u rodziców w ogrodzie skosiłam, przez cały weekend majowy w wiecznym biegu np spacerki 3 godzinne i co i nic dalej chodzę w dwupaku
to może spróbuj te sutki szczypać zawsze lepiej to niż kroplówka z oksy na dzień dobry

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:57   #3519
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
piszę na szybciora bo zaraz pędzę z Przemkiem na usg bioderek.

Ash, Axella - trzymam za Was mocno kciuki dacie radę, czekam na wiadomości

u nas wyglądało to tak że mały najpierw przysysał się ale zaraz puszczał, okazało się potem że nie mam mleka, dopiero na 4 dzień się pojawiło, ale nie wiem czy jakby było to dalibyśmy radę - mam bardzo małe sutki, nakładki w rozmiarze s są gigantycze, a ogromne piersi - i po prostu go przygniatały ciężko było nam znaleźć jakąkolwiek pozycję do karmienia a po cc ciężko było nam kombinować na różne sposoby. i jeszcze doszły do tego te jego jedynki, ciężko było mu ssać na początku. a potem jak już dostał butlę to już o piersi nie było mowy jak się nauczył z butli.
potem już to po prostu olałam bo byłam nieprzytomna i wolałam się wyspać niż kombinować.
No właśnie u mnie są podobne problemy...dziewczyny małe, sutek je przygniata i bardzo szybko tracą zapał. Zresztą ja też.
A że one były 5dni na patologii
a tam tylko butla to teraz ciężko jest im się przestawić....i gryza mnie tak że mam łzy w oczach.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Aaś, cholercia, że też dziewczynki nie chcą ciągnąć cyca... ale może to dlatego, że jeszcze nie są tak daleko..? masz jaką poradnię laktacyjną? w sumie fajnie by było, gdybyś mogła położyć małe na rogalach do karmienia po obu stronach, a ty obierać kartofle - jak na tym zdjęciu, co któraś kiedyś wrzuciła trzymam w każdym razie kciuki za obie księżniczki niech rosną zdrowe!
Już były 2 razy babki z poradni. Pokarm jest, próbujemy różnych pozycji a to wymaga czasu...a ja tymczasem spędzam całe dnie na cycku z przerwą na dokarmianie z butli bo małe są po prostu głodne

To ja wam powiem jak wygląda higiena noworodka w szpitalu;-)
Jako że to wcześniaki to ich nie kąpią. Tylko mokre chusteczki + alantan.
Większe dzieciaczki są kapane raz na 2-3dni a po kąpieli oliwka.
Raz dziennie przy wieczornym obchodzie octenisept na pepek i w sumie tyle;-)
Aha. Jeszcze super wynalazek z patologii - masc witaminowa do pampersa tak nam położne tam powiedziały że ptaktycznie nie zdarzają się potem odparzenia.

Oraz. Pomysł z dziś. Mnie mogą już wypisac ale dzieci nie więc ginekolodzy będą rozmawiać z pediatrami czy by dzieci nie zostawić a mnie puścić bo straszny sajgon na porodowce...a ja leze w sumie bez wskazań żadnych więc nfz może im za mnie nie zapłacić.
No i możliwe że się skończy na tym że będę codziennie dojeżdżać...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 12:02   #3520
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
HUMP Przede wszystkim dziękuję za przekazanie moich sms.
Liczyłam się z tym, że w długi weekend mogą być opóźnienia.
A imię zostaje Natalka Patrycja nie grała za dobrze z nazwiskiem.
Jenny dopisz do listy.

W wolnej chwili opiszę mój poród. Teraz śmigam na plac zabaw ze starsza.
Imię dopisane
Fajnie, że się w końcu zdecydowaliście

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ależ pozytywnie to brzmi! jednak dobre ekipy mogą zdziałać całą masę w ciągu tak krótkiego czasu
Moja prywatna ekipa w składzie: mąż, tata i teść uwija się bardzo sprawnie , więc kto wie może może zdążymy A na mieszkaniu zaczynają się teraz roboty, których efekt będzie widoczny od razu

---
Mąż pojechał coś załatwić, a ja jestem na chwilę w domu, bo muszę trochę odpocząć... Kolejne zakupy za nami - mamy panele do sypialni , a potem może skoczymy jeszcze po gres do kuchni i przepokoju, o ile nikt mi nie wykupi koloru

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 12:09   #3521
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Oraz. Pomysł z dziś. Mnie mogą już wypisac ale dzieci nie więc ginekolodzy będą rozmawiać z pediatrami czy by dzieci nie zostawić a mnie puścić bo straszny sajgon na porodowce...a ja leze w sumie bez wskazań żadnych więc nfz może im za mnie nie zapłacić.
łe to kiszka troche, bo co w nocy, jak będziesz karmić??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 12:11   #3522
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja dziś mam mega powera, wymyłam szafki w kuchni, starłam kurze, zmyłam podłogi, zaraz idę lodówkę wyczyścić i rozmrozić, a w między czasie wstawić pranie
powodzenia na wizycie oby było ok!
dzięki
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 12:12   #3523
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaIzabela Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie

33 tc + 1 d mała waży już 2000g szyjka dłuuga i zamknięta tp przesunięty z 23 czerwca na 25 a ja wolałabym wcześniej

Kolejna wizyta za miesiąc.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
MY po wizycie i uwaga uwaga: MAM POZWOLENIA NA WYJŚCIE Szyjka trzyma a kłucia są od kręgosłupa najprawdopodobniej. POwiedział, żebym też nie przeginała i nie latała non stop, ale na zakupki mogę sobie wychodzić, więc pojedziemy w któryś dzień po łóżeczko i poszukać wózka. Cieszę się jak głupia.

OD ostatniej wizyty przytyłam kg. Na plusie +13 kg...

Malutka moja perełka główką w dół i waży w 33tyg 3 dniu 2300 gram

Luteina jeszcze do piątku a potem to odstawić, bo mówi, że już nie będzie sensu brać

Następna wizyta 22 maj. Jenny dopiszesz??
Świetna wiadomość i dla Julki za wagę
Wizyta dopisana

Cytat:
Napisane przez __paulina__ Pokaż wiadomość
Wrzucilam zdjecie ale go nie widze wiec probuje jeszcze raz.

Śliczny maluszek!

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jenny wpisz mi wizytę na 16 maja.
Gotowe

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
bardzo dobrze!!
za brak paciora
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
za wyniki i brak paciora
Cytat:
za załatwione sprawy i dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no i małż ma najprawdopodobniej szkarlatynę jeszcze w piątek jedzie prywatnie do dermatologa się skonsultować obym tylko teraz nie zaczęła rodzić póki się nie wyleczy bo nie wejdzie ze mną na porodówkę
Oby szybko wyzdrowiał

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-07, 12:13   #3524
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś
Pomysł z dziś. Mnie mogą już wypisac ale dzieci nie więc ginekolodzy będą rozmawiać z pediatrami czy by dzieci nie zostawić a mnie puścić bo straszny sajgon na porodowce...a ja leze w sumie bez wskazań żadnych więc nfz może im za mnie nie zapłacić.
ale głupi pomysł i na noc dziewczynki będą zostawać same?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 12:17   #3525
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a ty chcesz rodzić w żeromskim czy gdzieś indziej?

Kinga za odejście czopa no i teraz Lilka ma łatwiejsze wyjście
W Żeromskim na 100%
Musze jeszcze zadzwonić i dopytać o tą szczepionke na żółtaczkę którą szczepią i czy można w razie czego [rzynieść Engerix B.

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-05-07 o 12:19
Stary 2013-05-07, 12:17   #3526
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

A daleko masz?? Nie za fajnie...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 12:19   #3527
becik_4
Zadomowienie

dziewczyny co oznaczają skurcze ok 20% bo takie mi wyszly na ktg i lekarz kazal mi jutro przyjechac na izbe bo ma dyżur ale tak sie zastanawiam czy ta szyjka co mnie kuje od wczoraj to moze to te skurcze??
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 12:20   #3528
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
laski,zaczęło się...
śmigamy rodzić..
błągam o coś przeciw bólowego
bede starala sie informowac,ewentualnie sms...

Oby cukerek była cała i zdrowa,prosze o kciuki!
No wreszcie

Cytat:

Jak ja lubię te wasze słowniki
ja też

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
tak mnie dzisiaj na biesiadną twórczość zebrało:

już za parę dni, za dni parę.. wezmę torby swe i pojadę
Brzuch napierdzielać będzie mnie, ale Paweł być tam chce...
już za pare dni, cato, cantare!!!!
Bardzo ładnie masz talent

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

O to teraz może coś ruszy

-------------------------------
Śniło mi się, że urodziłam Oczywiście mega szybko, nic mnie nie bolało Dziecko podłączyli do jakichś kabelków żeby sprawdzić czy wszystko ok- ja patrzę a zamiast dziecka leży mój kot Franek
Przychodzi jakiś facet i mówi, że on jest hydraulikiem i on decyduję kiedy będę mogła przejść na salę poporodową i że na razie mam tu leżeć Potem nagle kot zmienił się w dziecko, położyli mi je na brzuch i się uśmiechało do mnie

Aaa i jeszcze pytanko czy któraś z dziewczyn tak jak Nuna planuje rodzić SN bez ZZO?

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-05-07 o 12:21
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 12:20   #3529
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
ja już wiem co mi przyspiesza akcje porodową po ostatnim sexiku z mężem o 3 w nocy miałam skurcze co 2 minuty

Stary 2013-05-07, 12:21   #3530
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

-------------------------------
Śniło mi się, że urodziłam Oczywiście mega szybko, nic mnie nie bolało Dziecko podłączyli do jakichś kabelków żeby sprawdzić czy wszystko ok- ja patrzę a zamiast dziecka leży mój kot Franek
Przychodzi jakiś facet i mówi, że on jest hydraulikiem i on decyduję kiedy będę mogła przejść na salę poporodową i że na razie mam tu leżeć Potem nagle kot zmienił się w dziecko, położyli mi je na brzuch i się uśmiechało do mnie

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 12:21   #3531
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2

Cytat:
kciuki zaciśnięte, oby rozwarcie szybko postępowało, czekamy na Sofcię

to może do szpitala zadzwoń i zapytaj kiedy mogłabyś przyjechać na wywołanie

A czemu nie chcesz zzo ?
ja tam raczej się zdecyduję, no chyba że ból faktycznie będzie do wytrzymania..
ale z tego co słyszałam, to zzo wszystkim znajomym bardzo ulżyło i bardzo sobie chwalą

Veronic- nie zacytowało mi, dla Wojtusia, ładnie przybiera na wadze a co do chustowania, to musi być słodki widok
co to za choroba o której wspomniałaś ?
Niewiem czemu... Jakoś tak... się boję tego... Muszę się umówić z położną, co będę brała i dopytam co i jak...
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
A mnie od kilku dni coraz mocniej pobolewa spojenie i jakoś mnie tak dziwnie kłuje i ciśnie w dole (chyba szyjka). Mam nadzieję, że Kubuś nie kopie sobie rączkami tunelu do wyjścia

Pytanko mam- czy kosmetyków z Rossmanna (tych dla dzieci) można używać od urodzenia?!?
Kochana mam to samo, i gin powiedział pomimo tego, że szyjka nieskróciła się ani o troszkę i że trzyma, a kłucia mogą być od kręgosłupa. Ale wiadome, każda ciąża jest inna Chociaż czasem, jak mała szaleje to mnie zgina w pół tak zakłuje.
Cytat:

no właśnie Słyszałam, że tak jest... Że jeśli są np. wczśniaki, które muszą zostać w szpitalu a matka nie ma przeciwskazań do wyjścia, to wypisują Bo NFZ nie zwroci pieniędzy Dla mnie to chore... Przecież logiczne, że matka chce być z dzieckiem...

Info od Sharp:
,,Małą dali mi wczoraj koło 11. Dużo je, muszą ją dokarmiać a i tak cały czas ssie. Nie wyrabiam z pokarmem. Całą noc płakała, nawet pielęgniarki nie wiedziały już, co robić, charakterek po mamusi. Kochana jest. Ja jeszcze słaba jestem. Wszystko mnie boli. Chciałabym być już z małą w domu"
Stary 2013-05-07, 12:24   #3532
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Aaa i jeszcze pytanko czy któraś z dziewczyn tak jak Nuna planuje rodzić SN bez ZZO?
Ja raczej będę zmuszona bo tak jak wyżej pisałam w najbliższym szpitalu nie dają, a do tego co jest dalej nie mogę jechać na konsultacje anestezjologa bo mam lezeć, a bez tego na bank mi nie dadzą.

Laura

Stary 2013-05-07, 12:25   #3533
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Xal Ty pytałaś wczoraj op szczepienia? bo już nie zdążyłam odpowiedzieć. Przemek był szczepiony w szpitalu na wzw B i gruźlicę.
Cytat:
Tak pytałam, dzięki.
Pewnie nie wiesz jakiej firmy to WZW B? Jutro zadzwonię i zapytam i bym wzięła swoją z tych co dziewczyny znalazły z mniejszą zawartością rtęci.
Cytat:
mam wpisane w książeczce że Euvax (czy jakoś tak, nie umiem rozszyfrować ) i nr serii szczepionki 12009.
Euvax to szczepionka podawana przez szpital, Engerix to ta zamienna, na którą trzeba mieć receptę.

Czy receptę na szczepionkę Engerix może wypisać lekarz rodzinny ale męża czy muszę iść do mojej lekarki

Cytat:
ufff.. wyprasowałam 10 pieluch tetrowych, 3 flanelowe, 4 bodziaki i więcej nie mam siły

Czy ja już wspominałam, że nienawidzę prasowania

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Byłam na tym KTG...jest ok. Serce bije miarowo, ja skurczy póki co nie mam, maszynka wykazała więcej ruchów niż ja poczułam. Tak, że przynajmniej się co nieco uspokoiłam
Dobrze, że wszystko ok

Cytat:

Jedo 4 Fyn zieloniusi wybrany

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A ja właśnie się przeraziłam...Tż pojechał do pracy i tak będzie pracował 2 tygodnie na nocki. A z tego co słyszałam to większość porodów zaczyna się w nocy...
Mój chodzi non stop na nocki, ale ostatnio najbardziej obawiam się o to, żeby akcja nie zaczęła się jak pójdzie do przyjaciela na kawalerski za 1.5 tyg

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
i po wizycie mala podobno jeszcze wysoko (to co bedzie jak zejdzie nizej?!), ujscie zamkniete...waga ok. 3400, wod wystarczajaco, wszystko ok.
sugestia o rozwazeniu cesarki wzieta pod uwage, dostalam skierowanie do szpitala z dopiskiem cc. mamy sie zglosic 20go, chyba, ze akcja zaczelaby sie wczesniej (w co zaczynam watpic).

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-07, 12:26   #3534
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
ja już wiem co mi przyspiesza akcje porodową po ostatnim sexiku z mężem o 3 w nocy miałam skurcze co 2 minuty
Moj czeka aż już będziemy mogli. Myślę, że w 38tc nam pozwoli, ale licze sie z tym, że później prosto na porodówkę.

Laura

Stary 2013-05-07, 12:26   #3535
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
to może spróbuj te sutki szczypać zawsze lepiej to niż kroplówka z oksy na dzień dobry
he he może czas zacząć bo szczypanie przez męża nie przynosi oczekiwanych skutków :P
Stary 2013-05-07, 12:28   #3536
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:

Ja będe rodzić bez ZZO. Jakoś chce czuć ten ból i miec wszystko pod kontrolą. Poza tym nie chce narażać dziecka na jakiekolwiek następstwa ZZO. W końcu wczesniej tego nie było wiec myśle że dam rade bez

Stary 2013-05-07, 12:29   #3537
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
laski,zaczęło się...
śmigamy rodzić..
błągam o coś przeciw bólowego
bede starala sie informowac,ewentualnie sms...

Oby cukerek była cała i zdrowa,prosze o kciuki!
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jedziemy do szpitala (tzn czekamy na taksówke).Jak to nie to, to ja nie chcę wiedzieć jakie są skurcze porodowe
Mam skurcze co 5 minut (choć ostatnie 3 były co 1o, ale tak silne, że mam to gdzieś). Trzymajcie kciuki, żeby to nie były przepowiadacze, bo chyba skoczę z mostu
bedą kolejne maluszki aby wsyztsko było dobrze

Cytat:
Dziewczyny, ile trwa KTG w szpitalu, bo mam dzisiaj podjechać na badanie a nie wiem czy to takie 2 minuty czy godzina pod aparaturą? Chyba wezmę jakąś książkę na wszelki wypadek i kanapkę, żeby moje burczenie w brzuchu nie zakłócało badania
ja chodze do szpitala i mam godzinny zapis
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 12:29   #3538
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mój chodzi non stop na nocki, ale ostatnio najbardziej obawiam się o to, żeby akcja nie zaczęła się jak pójdzie do przyjaciela na kawalerski za 1.5 tyg
Jeśli mój miałby iść na kawalerski to na pewno bez picia. Już teraz nie pozwalam mu pić alko bo co później.

Znajoma urodziła w 8 miesiącu. Akurat była walka Kliczki. idzie do męża, który ogląda tą walkę z ojcem i popija piwko i mówi, że rodzi. A on do niej czy nie może poczekać aż walka się skończy. Żarty żartami, ale na pewno nie bedzie mi do śmiechu jak juz się zacznie ( jeszcze ona w 8 miesiacu )

Laura

Stary 2013-05-07, 12:31   #3539
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
:upa : u mnie to nie działa już też próbowaliśmy
Stary 2013-05-07, 12:33   #3540
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam założenie, że się okaże na porodówce, ale nie jestem nastawiona na zzo. Jak szczęśliwie będzie szybko szło i szkoda będzie to marnować to postaram się bez zzo.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości